- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cassidey
senior tag
Csinalok rola vmelyik nap fotokat, nehezen tudnam megitelni, mert ez a 2 manualis obi van amivel talalkoztam eddig.
A fokuszgyuru nehezkesen jar, legalabbis a jupiterhez kepest mindenkepp.
Libria: akkor ne vedd meg.
most nem neztem utana, en par honapja 12-14 korul talaltam ezert tettem fel 10-ert. Digitallnal vettem, ott volt a legolcsobb, es vagy 2 hetet kellett varnom ra. Ez kicsit rosszul esett amugy, mert egyreszt szerintem a tobbi arbol sem az derul ki, h annyira nyereszkedni akarnek, masreszt normalisabb hangnemben is lehet szolni, ha esetleg nem versenykepes az ar, es erdekelne kevesebbert pl (bar gondolom nem erdekel csak beszoltal).
-
Mercutio_
félisten
Pancolart nem kap 5-10 között
és ha az 50-200 robusztus számára, akkor mit fog szólni a fém-üveg telékhez
Libria
öntened kell, cipelsz több obit és nem zavar az idő amit esetleg az obik cserélgetésével töltöl, vagy spórolsz és megkeresed az ideális AF-es obikat, amit esetleg kiegészítel 1-2 fényerős manuál obival (pl. Pentax 50/1.7+közgyűrűk makróra, közgyűrű nélkül tájképre, esti fotó, ha elég közel tudsz menni koncertre)
Ahogy azt írták portrézni jó a Tamron 70-300 is, telére is árához képest korrekt, egydül fényes felületeknél jön ki az átlagnál magasabb CA) -
Mercutio_
félisten
Bocs mindenkitől az elmult hetek termésére egyben reagálnék
K-M (K2000)-el két baj van (Egyébként K-M néven volt filmes váza is a Pentaxnak):
1. Szerintem gáz, hogy nem lehet választani fókuszpontot, csak középső, és gép által kiválasztott van
2. Aki bridge helyett/után választja ezt a gépet, az megszokta a LiveView-t, márpedig azt a C* 450-ben, vagy az Olykban megkapja ugyanennyiért, ebből pedig hiányzik.Ráadásul az induló ára viszonylag magas lesz, az LV-nélküli olykat már 90ért dobálják, de LV-vel, duplakittel 125-ért van az E-420 is
Bevonat téma: MultiCoated <> Super-MultiCoated!!!! De a bevonat csak egy dolog, a lényeg - bár ezt szvsz majd mindenki tudja - hogy a régi obik filmre voltak tervezve, ahol nem kellett számolni az érzékelőről visszavert fénnyel, és emiatt a dgi vázakhoz tervezett, ezt kiszűrő bevonat hiányzik is a régi obikról.
Libria: Ha ragaszkodsz a makróhoz, vegyél egy Raynox DCR-250-et, (a használtpiacon tartja az árát, mert kompaktoknál aki makrózni akar picit komolyabban az kivétel nélkül ennél köt ki) amit bármikor majd kb. árában el tudsz adni, és a kitobival 55mm-es állásban már szépen lehet vele makrózni. (Vagy ha megmarad az S6500-ad akkor azt+Raynox-ot használd makróra, a kis érzékelő miatt sokkal nagyobb mélységélesség elérhető vele, nekem korábban S5600-am volt és ott is ez volt a helyzet.)
A másik lehetőség, hogy veszel egy régi manuális 50/2.0-ás fényerős fixet, amit ha van egy kis türelmed 8-10ezer körül ki lehet fogni, és szintén kis türelemmel kifogható 12-15 körül egy manuális közgyűrűsor, aztán ezt fixen egybetekerve mint kvázi-makróobit tudod használni. (Persze a zöldgombbal fénymérés, és a csak középpontba történő mérés miatti záridő eltérés kompenzálásával számolni kell, de ebbe elég gyorsan bele lehet jönni)
Pl.: ilyet, meg ilyet, nameg, ilyet, és ilyeneket lehet vele csinálni (bár ez utóbbiak az erős szél miatt nem lettek annyira jók)
További lehetőség, amit a fiúk is írtak, hogy veszel olyan zooom-obit, ami tud legalább 1:2 körüli makrót, ez ha nem akarsz légyseggén szőrszálakat fotózni megfelelő, ha igen, akkor szintén fényerős fix, és egy 2-3ezer ft-os ún. fordítógyűrű amivel fordítva tudod felrakni az obit a gépen lévő szűrőmenetére és megvan a brutál nagyítás (viszont a tárgytávolság erősen lecsökken, tehát mozgó dolgokból csak aprókat érdemes célbavenni...)
Aztán ott vannak még a régi manuális makróobik, pl. a Panagor makró 30 körül.
Egy fényerős fix manuál obival se jársz rosszul, pl. Auto-Chinon 135/2.8 koncertfotózni, vagy simán portrézni is jó és Soós-nál 6-9ezer között lehet kifogni időnként.
Ha esetleg az a célod, hogy kompromisszumokkal, de már alapból egy jobb obiparkot akarsz, akkor próbáld megvenni csak a K200D vázat, és mellé kezdésnek egy Sigma 17-70/2.8-4.5-öt, ami 1:2,3-as makrót is tud, jobb a rajza a kitobinál és gyakran jól tud jönni az a plussz fényerő és a 70-ig menő vég, nomeg az a 18 helyett 17 is amivel rendelkezik
Aztán később vehetsz mellé olcsóbb (Tamron/Sigma) vagy drágább (Pentax) 70-300-at, vagy fényerősebb 70-200/2.8-at, pénztárca, teherbírás, fotózási szokásoktól függően.
Zárszerkezet téma: Cimbora ist DS-e már túl van a 100ezer expónottkar: Nyugaton is lehet előrendelni és egyértelmű, hogy a hirdető onnan hozza a cuccokat, az pedig nem igaz, hogy előrendelt cuccnak nincs ára, medikernél is kiírják a várható árat (és azon se lepődnék meg, ha előleget kérnének, és aláíratnák, hogy amennyiben árfolyamváltozás van, annak megfelelő mértékű árváltozást a vevő tudomásulvesz)
A kitobival kapcsolatban pedig amit eladtál mert nem voltál vele megelégedve emlékeim szerint itt többekek az volt a véleménye, hogy hibás lehetett -
Kobe
veterán
na így már mükszik
kicsit összezavarodtam így ebben a formában
Bevallom a 6500as makróját minőségben jónak találom - viszont zavar az, hogy szószerint irtó közl kell rakni a témához. Sokkal részletesebb képet viszont nem szeretnék nyerni. Elképzelhető, hogy a linkelt képhez hasonló eredmény érhető el pl az 55 össel és raynoxal mondjuk ? Pár centire a témától pl....Tudom, hülyeség cska nem igazán tudok kiigazodni, ha 150 helyett 120 lenne a kitobival az ára, már az is könnyítés volna és hamarabb meglehetne a gép maga, ezért rágódok annyit rajta
A másik dolog amire gondoltam hogy valami régebbi makróobjektív, amelyik jó a k200d hez, használtan is levadászható. Van olyan típus amire érdemes odafigyelni, mert esetleg jó vétel lehet használtban is ? Vagy ennyi pénzért úgymond a legértelmesebb vétel még mindig a dupla kitobis szett ?
-
Kobe
veterán
A művelet elvégzéséhez sajnos nem rendelkezik a szükséges jogosultsággal.
sajnos ezt írja ki a link. A 18-55nél mit értesz az alatt h nagyon bele kell mászni a témába ? MMint relatív közelséget értek, kb mennyire kéne ? Mostani 6500asommal gyakorlatilag a lencsét karcolja a téma ....
Megpróbálom megnézni a linket, én is örülnék a 200asnak is, cska jo lenne tudni végre mennyi keret lesz rá....az meg még másfél hét ....
-
ilba
tag
Köszönöm!
Nem vagyok sem öreg, sem rutinróka, de annak idején volt szerencsém filmes gépet birtokolni, laborálni... miegymás. Sajnos már régóta nem foglalkoztam a kérdéssel, de nem riaszt el a manuálfókusz. Persze a praktikum kérdéskörben még nem merültem el... talán mégis jól jön az AF az elején...
üdv.
-
fradigy
tag
hat. mostmar mind1, lejart a Sziget, vegigszenvedtem a kitobival...
durva volt h mindenki cannonikonnal kattogott, egesz feszt alatt ugy 3 Pentaxost lattam, majdnem odaszaladtam az 1ikhez h veeeeeeeeegrebtw nem tudja valaki hogy kell koncertet fenykepezni, milyen beallitasokkal? iszonyatsokat kinlodtam
ja es most jott level edigitol, h varhato erkezes 08-26...
-
SSwift2
tag
Gondolom, akkor lassabb is a fókusza, mivel nagyobb tömeget mozgat.
Nekem picit jobban tetszik a Sigma élesebb képe, viszont a Tamronról több jót írnak.
A Pentax 50-200 kizárva, mivel macro-s obit szeretnék. Később pedig majd egy Tamron 90/2.8-at, csak arra nincsen még keret
Esetleg tudnál olyan oldalt mondani, ahol a Tamron 70-300-al készült képek vannak?
A Flickr-t ismerem, de ott nagyon béna képek vannak, nagyon sok be van mozdulva. -
Mercutio_
félisten
Ha jól tudom csak K100D Supert, K10D, K200D, K20D kezeli csak az SDM-et.
Mielőtt meghirdetem máshol: Úgy néz ki feleslegessé vált az SMC Pentax M 50/1.7 fényerős manuálobim, ha valakit érdekel 14ért első-hátsó sapkával, szép állapotban dobjon 1 privátot. Majd tolok fel képeket is, de most rohanok
-
-
Mercutio_
félisten
-
tbs
addikt
Nemnem. A zúm alsó vége 18. Eléggé hozzányomja villantóját a kukucskálójához. 35-nél már jóval beljebb rántja... (Alul alig látszik a vakukör a falon, ha szembevakuzom nagylátón. Elég jól szuperál.
)
Szerintem nem gondol ASP-C-re. FF-re játszik. De ez csak spekuláció. A menüjében mindenesetre nyoma sincs. ennek.
-
j.bravo
addikt
Meg még ennek-annak
Azaz vsz. ugyanazt a vakut (állványt, lámpát, akármit) megtalálhatod más felirattal is másnál.
Régebbi munhahelyem is gyártatott Tajvanon a mini ITX-nél is kisebb SBC-t (single board computer) ráintegrált saját fejlesztésű célhardverrel meg procival, saját márkájuk rászitázásával, pedig nem volt olyan nagy a mennyiség. Szóval lehet ilyet, jó pénzért (alkalmasint nem is olyan sokért)
-
j.bravo
addikt
A zindeksz egyik gyakori fórumozója a McGoat márkatulajdonosa.
A táskákat nemrég (1-2 éve) még mintha még maguk varrták volna, és az ottani fórumon tényleg elégedettek velük a vásárlók.
Amikor pedig beindult a bolt, a srác keresett távol-keleti ( => költséghatékony) beszállítókat aki gyártanak neki (is) cuccokat és rányomják a logóját.
Egy beszámolót olvastam eddig egy mekkgót stúdióvaku szettről, ott azt írta a srác, hogy nem egy Broncolor, de nem is annyiba kerül, ha nem 24/7 nagyüzemi felhasználásra kell, akkor jól használható, jó ár-érték arányú.
De ha van rá igény, megadom az illető júzer nevét (bár a mekkgót honlapon is rajta van az elérhetősége szerintem), korrektül szokott válaszolni, biztosan ad részletes infót.
-
hzoltan
tag
Na most már ezt is tudom
Felírtam a típust...
Az előző fotóbörzén nem nagyon láttam pentaxra obikat. Volt, de az árak nem voltak barátiak... Szerintem túl későn mentem, ha volt is, elvitték
Nem baj, majd a következőn
Vaterán láttam pár obit, de nem tudom, hogy megérik-e az árukat, nincsenek-e túlárazva?!
-
ottkar
addikt
Nekem volt olyan akkum amibe bele lett töltve 2500 mA majd egy két felvétel lett csinálva vele és egy hét múlva nem működött a gép.Egy 2000-es Eneloop- nél egy hónap múlva is működött a gép simán.Ugyanis van egy másodgépem amit nem használok rendszeresen mert nem kell. Olyan is volt hogy három akkuba 2400mA töltődött egybe meg 350mA, ilyenkor kuka.
-
-
-
ottkar
addikt
Gyártja ezt több cég és kevés ad hozzá kulcsot.Ma hogy jártam vettem egy adaptert mondom ráteszem én a legtöbbet használt optikákra állandóra,(kettő adapter van már) rá akarom csavarni az optikára két menet után megszorul, nem tovább. Hát kéremszépen a csavar ami a laprúgót rögzíti pár tized mm-el hosszabbra sikerült és belelóg az M42-es menetbe. Ezért nem lehet feltenni. Le kellett a rúgót venni és csak natúrban tudom használni mert ebből a pirinyó M1,2-es csavarból lereszelni képtelenség. Legfeljebb órásnál megnézni hogy véletlenül nincs e olyan csavarja ami megfelelő hosszúságú. Arra is kurva kíváncsi vagyok hogy egy órás be tudja e fogni valamibe ezt a francos csavart hogy esetleg lereszeljen belőle.
-
Hydra SR
addikt
Azonos tárgytávolságnál kisebb, de ezzel messzebbről fotóznék. Kipróbáltam, a 135mm úgy kb. jó lenne, csak hát M42-ben, plusz még a közgyűrűkkel már elég körülményes. Azért ha tehetem, kipróbálok előtte konkrétan egy 105-öst és egy 150-est élesben, valódi témára.
Mercutio: persze, jó lenne a 180 is, csak az már lényegesen drágább, és fölösleges. A fontos, hogy makró obi legyen, nem akarom megszívni azzal, hogy valami a közelponton belül jött és nincs idő közgyűrűzni. Félmegoldás nem megoldás, olyan már most is van
Amíg nincs pénzem arra, amit tényleg szeretnék, addig elvagyok a mostani cuccokkal.
-
Kerio
őstag
-
Szten Márs
nagyúr
Már linkeltem párat a #443-as hsz-ben csak senki nem figyelt
-
ottkar
addikt
Na most itt az a sirámom hogy olyan megoldások vannak az illuminált állványon amik nem járnak szükségszerűen együtt az olcsósággal, mesze nem.Sőt olyan megoldás van nem is egy ami még a gyártást drágábbá és bonyolultabbá is tette.
Pld DSLR-nél is semmiféle múszaki akadály nincs hogy a műanyag tükörtartóba a fröccsöntéskor egy 1 -1,5mm átmérőjű acélcsapot építsenek be hogy ez legyen a tükör forgócsapja és tartson is valameddig. Mégis milyen barbár megoldás született sok gépnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged