- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
as_Rock
őstag
Nem túl bonyolult dolog rákeresni a K10D használatijára, néhány kompatibilis vakuról is van itt infó, szemezgess...
Ha a vaku tudja a zoom funkciót és a P-TTL-t, akkor természetesen működik a dolog, ha nem P-TTL, de tudja az automata zoomot, akkor is fog működni a dolog, de ezesetben a gép csak a villanást vezérli, a vaku a saját fénymérő rendszerének segítségével fogja a villanás erősségét beállítani.
Ahogy öreganyám szoktavolt mondani: "Hülye kérdésre csak hülye válasz adható"
-
Allien
veterán
Anno, még az átkosban, a 43-s számú épitő ipari kirendeltségen dolgoztam, építettem a szocializmust, mint kiskatona. Házgyári paneleket, pl Káposztásmegyer, stb... Na, ha mondjuk a kiöntő formát rosszul olajozta le valaki (mert az olajzó locsoló bedöglött és pl kézzel kellett átkenni, vagy nem is volt olaj), akkor szakadt ki a panel, nem csak úgy, kicuppant.
De ez a két véglet. Volt, amikor egy "kicsit" megerőltette a darus, hogy kijöjjön, én meg oldalról ütögettem (akkor is vézna voltam, ma se vagyok kopasz)
. Ha szerencsénk volt, nem látszódott semmi sérülés.
Ha jól vagyok informálódva, a panelházakat 25 évre "tervezték", de még ma se nagyon dölt össze magától egyse. Az most megint más kérdés, hogy még lakják ezeket az épületeket, sőt, felújítják, szigetelik, hogy penészgombát tudjanak termelni a benne lakók.
-
ottkar
addikt
Akkor azt mondd meg nekem az 500-on kívüliek ócskák összecsapottak rosszak voltak? Azokat direkt hanyagul csinálták? Nem ugyanannyi és ugyanolyan munkát fektettek bele a gyártásba? Nem ugyanott és nem ugyanazok csinálták akik az 500-at? Van egy normál minőségellenőrzés annál részletesebb hosszabb csak növeli az árat.
-
BEE
addikt
Soligornál nem látok P-TTL jelölést, csak TTL van írva.
McGoat kicsi a kulcsszáma. A 38-at 85mm-re adja meg, nem 50mm-re.
Összes többiben nagyon jók az adatok.
Pentaxnál a legfőbb gond a zúmátfogás. 36mm az nagyon sok, a 85 meg kevés !
Illene legalább 28mm-ről indulnia.A leírások alapján én a McGoatot venném, de azért megnézném mit tud
a valóságban, még mielőtt kifizetném.
Hallottatok erről a márkáról valamit ?BEE
-
tbs
addikt
Jók. Nekem lenni Metz 58AF-1p. PTTL, távvezérelt módban is. (K"szám+egynullás"D gépek tudnak belső vakuról távrecsegtetni másikokat.)
Megkockáztatom, hogy a kisülési idejétől (5x hosszabb, mint a Pentax vakué) és a menüjétől eltekintve minden tekintetben jobb, mint a Pentax nagyvaku.
Ja, ha olcsón akarsz vakuzni, akkor az Edigitalban van egy Soligor fénykapus ~16eFt-ért. Manuálban nagyon finoman használható, elviselhető a kulcsszáma, és frankón elvillantható a K100D belső vakujával, ha a szekrény tetejéről derít mondjuk a plafon közepére...
-
Dare2Live
félisten
nemtudok konkrétat mondani nálam a 10Kfts Soligorok leszerepeltek a 80Ks SB800al szemben...
, amiröl nagyon jó véleményem van azok a Metz vakuk de amit Metzböl probáltam nem volt lényegében olcsobb mint az SB800.
Már bánom, hogy beleszoltam mert Pentaxnál saját vakun kivül semmivel se fotoztam avval is csak probaképp.
-
:AMF:
senior tag
memkártya: nekem egy 2 gigás "sima" kingston és egy szintén 2 gigás SanDisk Extr. III-as van. mivel a k100d (super) tényleg lassan ír, így különösebben nem is vettem észre hogy gyorsulna az Ex. III-ast használva. talán a képek visszanézegetése közben érezni egy hangyafüttyel gyorsabbnak. ja, és fekete, nem kék.
táska: ha utazok haza, akkor lowepro nowa3-ba mindezt kényelmesen belepakolom (és még hely is marad): gép+kitobi, pentax-m 50/f2 bőr tokkal, kiron 28-210/3.8-5.6 obi (kb 15 cm), 2,5"-os külső vinyó tokkal (cooler master x-craft), kártyaolvasó, 2 garnitúra elem, polár- és infraszűrő tokostól, 2 db memóriakártya tartóban, pénztárca, igazolványok, satöbbi.
-
Allien
veterán
Régebben már másoknak is elküldtem privibe, de mostmár úgy látom, sokaknak memkari kérdésük van. Amit kinéztél, A-data 150x-s elég jó. Igaz, nekem csak bridge gépem van, de ezen is megérzem, ha gyorsabb a kártya, és amikor a kártyaolvasóbol töltöm fel, akkor aztán dupla sebességgel megy fel a gépemre a cucc.
Adok egy linket:
Bandit bazárja itt a PH-n. Nem kötődöm hozzájuk, nem kapok részesedést, stb...
Én is ott vettem a 2 gigás karimat, de vannak ott nagyobb méretben is, nagyon jó árban A-data kártyák. Egy bibi, megrendelni, megvárni, amíg meghozzák, de számlát állitanak ki. -
tbs
addikt
Ööööö... Azért ez egy kirívóan lassú darab...
Elnézést. Inkább kevésbé neves kártyából vegyél egy gyorsabbnak tituláltat.
A többiben fogalmatlan vagyok: menetközben nem szoktam tisztogatni, sosincs nálam NAAAGY táska akcióban. Amúgy meg egy Dicota notebook-hátizsákban laknak a cuccok, ha sokat kell vinni.
-
BEE
addikt
Na most látom, hogy K100D-t akarsz, nem "tizest".
A 18-55-ről és a 70-300-ról az mondható el, hogy árukhoz képest jók.
Ha csak kicsit is jobbat akarsz, akkor hatalmas az árlépcső.
Aksiból az a jó, amibe a lehető legtöbb töltés fér, azzal bírja legtovább.
A táska meg izlés dolga, bő a választék.BEE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest