Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
philoxenia #1550 üzenetére
Egészen durva képszéli lágyulást produkál, nem szép, az biztos.
A 28mm-est azért nem használom, mert nem egy űber a képe, állítólag híresen gyenge objektív volt a maga korában. Bár lehet kitobinál jobb, majd csinálok egyszer tesztet, ha ráveszem magam
A kitobit meg egyrészt azért nem, mert nagyon látványosan jobb képet nyújt az 50mm-es, és mindig mek lell állapítanom, ha kitobival fotózok, hogy bizony nem az igazi. Persze nem feltétlen ez egy fénykép célja, de azért mégis bennünk van a kisördögMásrészt meg mert nagyon ritkán fotózok nagylátószögekkel, az 50mm (75mm ekv) baromira bejön nekem, mint gyújtótáv, nagyon eltalálta az igényeimet. Harmadrészt meg mert úgy vettem észre, hogy ha fix objektívem van, az elősegíti a kreatívabb fotózást, nem csak tekergetem a zoomot és lesz valami, amire néha hajlamos vagyok a kitobival, hanem tényleg ki kell találni, hogy ebből a fix látószögből hogy lehet kihozni a legtöbbet, mozgásra késztet a téma körül és gondolkodásra, ezen túl nem csak gombnyomás, és fokuszált, megvan a gép, hanem érzem is, hogy valamit én csinálok, egyszóval élvezetesebb és kreativitásra serkentőbb vele a fotózás.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
philoxenia #1547 üzenetére
Háthallod, ez az 50-es fix egy, a práter utcaiak által kiselejtezett Kobo masinán volt, ugyanúgy, mint a 28-as (amit amúgy nem használok), szóval némi mákom volt velük
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
philoxenia #1544 üzenetére
Nem mondtam, hogy mozgó témához. Sok mindenre nem megoldás az állvány, a feloldóképesség sem lesz jobb tőle, ez elég természetes. Szerintem kissé elbeszélünk egymás mellett. Vagy inkább nagyon.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
philoxenia #1542 üzenetére
Miért kéne? Létezik állvány
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
philoxenia #1540 üzenetére
Mi köze van az erős fénynek, pláne az extrém erősnek, ahol már diffrakcióig kell rekeszelni ahhoz, hogy minden pixel használható, vagy sem?
-
kano
nagyúr
válasz
philoxenia #1492 üzenetére
Ezzel az a probléma, hogy rendelgetni kell és bizonytalan a megjövetel(külföld).
-
Allien
veterán
válasz
philoxenia #1497 üzenetére
Esettleg!
Szerencsére, nem én kérdeztem meg.
-
Allien
veterán
válasz
philoxenia #1486 üzenetére
Ez mennyivel lenne jobb, mint a Tamron? Látszólag ugyan úgy "belépő" szint. Kicsit nagyobb az átfogása, nem lenne juk 18-300-ig.
De kérdés, megéri-e a több mint 2x-s ár. Még akár ezzel az erővel bejön a 70-300 APO-s is, ami drágább, mint a sima, de olcsóbb, mint a Pentax.
A DigitMix-től most rendeltem egy sandisk 8 gigás ultra II-s kártyát (pontosabban tegnap adtal le), most csörögtek mobilra, hogy szerdára érkezik, de olvasó nélküli verzióban (6100 huf). Eddig ahol néztem, mindenütt drágább volt, igaz, az olvasóval együtt, de anélkül is drágább mindenütt, másutt.
(csakhát, csepelre kell kimenni érte) -
bnss
veterán
válasz
philoxenia #1492 üzenetére
Vaterát bújom egy kicsit, van egy-két "érdekes" hirdetés. Ezen az áron elgondolkoztató ez a Tamron (igaz a házhoz szállítással már majdnem ott vagyok, ahol a többi bolt esetén), csak elültetted a bogarat a fülembe a Pentax obival.
-
bnss
veterán
válasz
philoxenia #1490 üzenetére
30k-ért?
Én eddig 40k környékén láttam a legtöbb helyen újonnan. Vagy használtra gondoltál? (Majd én is bokasúlyokat rakok a csuklómra, pár komolyabb fotós túra után nem fog zavarni az obi súlya.
)
szerk.: vaterán van 25k-ért, de Nikon bajonettes.
-
bnss
veterán
válasz
philoxenia #1488 üzenetére
Használt obira gondolsz? Árfüggő, de úgy érzem nem lesz egyszerű ez a DSLR vásárlás, olcsóbban vegyek obit, aminek relatíve hamar határaiba ütközök, vagy jelentősebben több pénzért komolyabb obi. Ami utóbbi mellett szól, hogy az autóversenyekre mindenképp kell egy jó tele idővel, amint megtanultam valamennyire fotózni.
-
bnss
veterán
válasz
philoxenia #1486 üzenetére
A Tamron még csak egy kósza gondolat volt. Tele nélkül nem szeretnék gépet venni, de ha ezt a telét szeretném megvenni, akkor kénytelen leszek csak a 18-55mm-es obival megvenni a gépet.
-
bnss
veterán
válasz
philoxenia #1472 üzenetére
Vissza is tart, mert ha veszek egy jobb nagy látót és mellé egy telét, akkor nem sok marad normális táskára.
Allien: előreláthatólag "mindenevő" leszek, viszont nagyrészt autósport is a palettán van.
-
bnss
veterán
válasz
philoxenia #1449 üzenetére
Óvatos leszek!
Nem hagyom visszakérdezni őket!
-
bnss
veterán
válasz
philoxenia #1447 üzenetére
Még egy kicsit odébb van a vásárlás, előtte mindenképp rákérdezek, hogy az adott csomagban milyen 18-55-ös obi van.
-
hcs57
addikt
válasz
philoxenia #1425 üzenetére
Magam is tervezek egy tele minőségi cserét... de ez (Tamron 70-300) elég olcsó volt ahhoz, hogy még maradjon.
-
hcs57
addikt
válasz
philoxenia #1414 üzenetére
Az már más ár kategória.. a Pentax csinál olyat, de nem ennyiért.
-
bnss
veterán
válasz
philoxenia #1420 üzenetére
Kerestem én is régi fotós könyvet, de nincs szerencsém. A linket megköszönöm, sorra fog kerülni.
-
bnss
veterán
válasz
philoxenia #1418 üzenetére
Plakátot egyelőre nem tervezek készíteni. Megint okosabb lettem valamivel - köszi -, legalább kezdenek összeállni az alapok a kis buksimban.
-
bnss
veterán
válasz
philoxenia #1407 üzenetére
Valóban, én okos nem néztem tüzetesebben meg az oldalt.
-
bnss
veterán
válasz
philoxenia #1405 üzenetére
Itt néztem ki felülről a második táskát, egész pofásnak néz ki, és ami fontos, hogy van rajta sok tárolórekesz.
-
fradigy
tag
válasz
philoxenia #1403 üzenetére
vannnak ezek az 1vallas cuccok, azok faszak, mert elorerantod, es huzod kifele...
de mit magyarazok, neked is olyanod van ha jol emlex -
bnss
veterán
válasz
philoxenia #1401 üzenetére
Igen, néztem már, benézek majd. Lowepro táskákkal szemezek, a hátizsákra nincs ennyi pénzem, pedig elég szimpatikusak.
Esetleg Hama Defender széria. A bőség zavara...
(#1403) philoxenia: nem is beszélve arról, ha nyár van, elég rendesen melegít. Az a legkevesebb, ha a nyakamban lóg...
-
fradigy
tag
válasz
philoxenia #1336 üzenetére
karcolom
erted, nem gyemantal tagelem, de hat akkor is, hasznalatban karcolodik...
pl gpsemen, ugy nez ki a folia, h elgondolkodtato, h mi lenne most a kijelzovel ha nem vedi a gyari folia...feltem na
-
SeatZola
őstag
válasz
philoxenia #1295 üzenetére
Nevetséges. A zsír új régi boltból 21k, míg a II-es 30k. Nála biztosan a know how-t kell megfizetni...
-
SeatZola
őstag
válasz
philoxenia #1293 üzenetére
Néztem itt ez Expressen ezt a Pentax 16-45-öt 60k-ért. Lehet elcsábulok....
-
somé
őstag
válasz
philoxenia #1288 üzenetére
A vatera online piac olyan rendeszer,hogy kizárólag leütés,sikeres aukció után kapod meg az eladó elérhetőségeit.
Ha nem vagy regisztrálva a rendszerben (ez nem egyszerű sima reg,számlaszám kell és hasonlóak,attól függ hogy eladni akarsz csak vagy venni is..) akkor kérdezni sem tudsz a kiszemelt termékkel kapcsolatban.
Nos én ebben tudok segíteni,mint "öreg" vaterás.Gondolom a "leütni" ami furcsa.Azt jelenti,megnyerni az aukciót ha fixáras.
-
ottkar
addikt
válasz
philoxenia #1226 üzenetére
Itt már lehet látni az A kapcsolót. Az a baj hogy az eladók sokszor nem abból a nézetből veszik fel ahol a lényeges dolgok látszanak.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Egyébként itt jól látszik az obi, és az A-állás, ez ugyanaz, mint amikor a Tamront ütközésig tekered
-
Mercutio_
félisten
válasz
De bizony, az egy f*sa kis obi, ott figyel a gépemen most is
Jobb mint az M-esek, mert A-állásba (ütközésig) tekerve helyükre kattannak az érintkezők és átmegy az elektronyikus jel, így ugyanúgy működik, mint az újabb obik, a vázról állítod a rekeszt és a fénymérés is rendesen megy rajta, nem csak középpontosan és "saccra" mint az M-es obiknál.
Gyakorlatilag annyiban tud kevesebbet mint az FA-s, hogy nincs benne tengely, így AF sincs, kézzel kell élességet állítanod. (És persze amit linkeltem az 1.4-es, ez meg 1.7-es) -
ottkar
addikt
válasz
philoxenia #1224 üzenetére
Ez K bajonettes miért kellene hozzá bármi. Csak nekem gyanús hogy a blendéjét nem lehet A-ban használni és az se derül ki hogy van e A/M átkapcsoló. Meg kell az eladótól kérdezni van e A blendeállás kapcsoló.
-
Allien
veterán
válasz
philoxenia #1212 üzenetére
A bridge gépem súlya nem vészes.
Annyira nem fittness edzés. Ezzel viszont (dslr) szintén kapufa, mert főképpen csak az egyik kéz lenne a tartó.
-
adik
őstag
válasz
philoxenia #1183 üzenetére
Jach, eggéz korrekt foltatással
-
Trencso
csendes tag
válasz
philoxenia #1164 üzenetére
Milyen zöld gomb? Ezt nem értem ne haragudj.
-
Trencso
csendes tag
válasz
philoxenia #1162 üzenetére
Visszavettem már,ameddig csak lehet, de ugyanúgy kiég az egész.
-
ottkar
addikt
válasz
philoxenia #1122 üzenetére
Ha teljesen egyformák az optikák akkor sem lesz a vélemény róla azonos.
-
tbs
addikt
válasz
philoxenia #1115 üzenetére
Más a bevonata, és láthatóan máshogy színez. CA az eredeti kitobin sem volt egetverő, bár soha nem nézem direkt a CAt...
-
Mercutio_
félisten
válasz
philoxenia #1102 üzenetére
Medikernél előrendelhető és K20D vagy K200D kötül valamelyiknél ezzel is lehet rendelni duplakitet
Egy tesztre már én is kíváncsi lennék -
adik
őstag
válasz
philoxenia #1102 üzenetére
őőő, az melyik obi?
-
hcs57
addikt
válasz
philoxenia #962 üzenetére
De 9 db RAW ott sem kicsi, vagyis a felírás eltart egy kis ideig
-
Agent87
aktív tag
válasz
philoxenia #955 üzenetére
nem hiszem mert ez a photoshophoz van.
amit írtál viszont megnézem már valahol olvastam is róla, lehet hogy ezen a fórumon.
-
Agent87
aktív tag
válasz
philoxenia #953 üzenetére
adobe camera raw-nál jobb free cucc van?
-
Allien
veterán
válasz
philoxenia #909 üzenetére
Boccs, rosszul figyeltem akkor.
-
Allien
veterán
válasz
philoxenia #907 üzenetére
Fotopest-nél jó ára van, de ahogyan Szten Márs írta a másik totyikban, japániból hozzák be, ergo, a garanciális dolgok szerintem gázossak, habár ki tudja.
Ha azt nézzük, hogy garantált 100E expó, és azt elosztjuk 5-10 évre, akkor bőven lehet kattintgatni vele.
-
Allien
veterán
válasz
philoxenia #905 üzenetére
Huh, de drága volt.
Én már valami 82E körül vettem.
Ma meg már nem adnám el, mert tuti, hogy utánna megsértődne, és azonnal elromlana a drágassszágom.
-
Allien
veterán
válasz
philoxenia #903 üzenetére
A TESZTEKBEN meg lehet bízni.
Csak, nem egy tesztben, hanem többes számban, tesztekben!
Illetve, fórumokban, ahol leírják a valót, már, elvileg, mert vannak dolgok, melyek nem azonnal derülnek ki, pl zárszerkezet tartóssága. Anno, amikor én is a Z2 mellett döntöttem, először végig gondoltam, nilyen is legyen a gép (nem külsőleg, az totál mellékes volt), tehát pl az áramforrása nekem AA aksis legyen, SD kártyás, lehessen rá vakut csatlakoztatni, manuális beállitási lehetőségek, meg ilyenek. Talán 2-3 gépre szűkült le az egész.
Aztán, nézegettem tesztképeket, és NEM a Z2 volt a nyerő, ugyanis felül expós volt, de rendessen. Csak, mégis ez maradt a befutó, és szerintem nem döntöttem akkor rosszul (azóta is, -0,7 vagy -1.0-ra van rakva). A hibái jellemzőek, nem márkára, hanem kategóriára, mint pl AF lassu, shutter lag, meg ilyenek.
Mindazonáltal, nagyon-nagyon sok-sok örömöt (és bosszuságot is) okozott. Néha még "alkottni" is lehetett vele, ha megfelelőek voltak a körülmények, és néha meglepő volt, hogy mégis sikerült vele képet készíteni, nehéz körülmények melett is, pl táncverseny.
-
hzoltan
tag
válasz
philoxenia #842 üzenetére
Jól sejted
de a könyben is olyan példát hoz, ahol az obit "A" módba lehet kapcsolni...
No mind1, próbálom így... Asszony meg a kaktusz már le van vakuzva -
hzoltan
tag
válasz
philoxenia #840 üzenetére
Nem, az eladó kimondottan egy "0"-ról beszélt, de nem láttam ilyet a keresőben. Asszem előkaparom a gépkönyvet
-
hzoltan
tag
válasz
philoxenia #825 üzenetére
Nézd + itt: [link]
Nincs messze a Deák F. tértől
-
hzoltan
tag
válasz
philoxenia #823 üzenetére
Ezt a címet találtam:
Kisker: 1051 Budapest, József Attila u. 22.
Sajnos én sem vagyok képben, GPS-t fogok használni
-
tbs
addikt
válasz
philoxenia #813 üzenetére
Általában.
Ami nekem van: P6 Biometar, Sonnar, Flektogon. Mind jobb, mint a kisfilmesek.
Lévén csak az obik közepe, a legtutibb részük rajzol az asp-c méretre...
-
tbs
addikt
válasz
philoxenia #809 üzenetére
Igaz. P6 obikat szoktam használni. Pentax 67 és 645-ös átalakító is van rá.
-
BEE
addikt
válasz
philoxenia #802 üzenetére
Ki lehet fogni, csak türelem kell hozzá.
BEE
-
tbs
addikt
válasz
philoxenia #781 üzenetére
Nem vagyok kidobós fajta ebben a témában.
-
tbs
addikt
válasz
philoxenia #776 üzenetére
Nézd Filó, melőtt lemodtam arról az igen problémás orosz csodáról, lőttem vele vagy százat, mindenhol. 100-ból 100 "rossz" lett. (Nem ütötte meg a mércét, max. művészkedni lehetne vele.) Innentől mérsékelten érdekel. Fent van egy praktika vázon, néha dolgozik filmre. Egyre ritkábban...
-
tbs
addikt
válasz
philoxenia #771 üzenetére
Óvatosan. Nagyon kevés igazán jó ASP-C-n..! Van olyanom pl. a mi kisfilmen álomdarab, digiten csak mosni tud, azt is rondán...
-
tbs
addikt
válasz
philoxenia #768 üzenetére
A Z1P-men legalább sokszáz obicsere volt, M42 átalakító, K-bajonet vegyesen, nem igazán tűnik megviseltnek.
-
hzoltan
tag
válasz
philoxenia #768 üzenetére
Igazából még nem használtam fix ill.manuális obikat a gépen, kb. 1 hónapja van nálam. A Tamront azért adom el, hogy ki tudjak próbálni egy-két fix manuális obit.
Nem hiszem, hogy bármilyen gondot okozna az obik cserélgetése
Ahhoz túl jól össze van rakva ez a K10D, de szerintem egyik gyártónál sem jelenthet gondot...elég gáz lenne, ha olyan gyenge minőségű anyagokat használnának...
-
hzoltan
tag
válasz
philoxenia #766 üzenetére
-
hzoltan
tag
válasz
philoxenia #764 üzenetére
22 gombócból is sok
mi csak 11 éve vagyunk együtt, esküvő lassan időszerű lesz
-
hzoltan
tag
válasz
philoxenia #758 üzenetére
elég sűrün látogatom a fórumot, de többnyire csak olvasgatom a hozzászólásokat és okosodom
-
johnjohn
addikt
válasz
philoxenia #758 üzenetére
Nem mindenki ér rá állandóan itt tolni az észt!
Mondjuk Én igen.
-
Hydra SR
addikt
válasz
philoxenia #696 üzenetére
"Az APO apokromatikus lencsetagot jelöl, az objektív rajza változik ezzel."
Kicsit pontosabban fogalmazva a színszórása (kromatikus aberrációja) csökken, nem színeződik el az erős kontrasztváltások határa. Végülis ez is a rajzolat része, de talán így érthetőbb. -
ottkar
addikt
válasz
philoxenia #700 üzenetére
Igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged