-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varszegig
veterán
válasz
#79335424 #36071 üzenetére
Ja, és azt tegyük hozzá, hogy az 500 Ft-ért 100 MB, amit itt "olcsónak" voltam képes leírni, az most valóban a legolcsóbb ajánlat itthon, de enyhén szólva a pofátlan lehúzás kategóriába esik még így is. Csak amíg nincs komoly verseny, addig senki nem fog lépni a 3 szolgáltató közül. Tehát, ha egy korrek eu árral nézném össze a roaming árakat, akkor már nem is 14x-es a szorzó, hanem lehet 20x is.
-
zichie
senior tag
válasz
#79335424 #36061 üzenetére
Ez sajnos igaz. Én ott csak feljelentkeztem a hálózatokra, de sem hívásom nem volt, sem pedig mobilnetet nem használtam. Jó drága lett volna. Úgy tudom a világ net roaming (napi, heti) csomagokban benne van Svájc is, de amikor ott voltam, akkor még nem voltak ilyen csomagok.
-
zichie
senior tag
válasz
#79335424 #36059 üzenetére
Az ellenkezőjére is volt példa, mert Svájcban mindhárom szolgáltató felengedett. Németországgal kapcsolatban viszont nincsenek tapasztalataim, ott rövid ideig voltam és már nem emlékszem, hogy melyik hálózatra állt rá a teló, továbbá nem próbálgattam, hogy a többi felengedi-e.
-
zichie
senior tag
válasz
#79335424 #36051 üzenetére
Az sem teljesen igaz, hogy minden szolgáltató felenged. Nekem Csehországban a Telenoros kártyámat csak az O2 engedte fel, a másik kettő nem. Hiába próbáltam többször manuálisan (azaz nem automatán) a szolgáltató választást, a másik két szolgáltató (T-Mobile, Vodafone) nem engedte fel, csak az O2. A Telenor honlapján pedig azt írják, hogy mindhárom szolgáltató használható. Szlovákiában nem volt ilyen gond, ott az O2 és az Orange is felengedte, a T-Mobile-t itt nem próbáltam.
Roaming próbát itthon is tettem külföldi kártyákkal:
Osztrák Yesss! kártya: Telenor felengedte, T-Mobile és Vodafone nem
Cseh Vodafone kártya: Vodafone felengedte, T-Mobile és Telenor nem
Cseh O2 kártya: Telenor és Vodafone felengedte, T-Mobile nem -
Def26
félisten
válasz
#79335424 #35947 üzenetére
Nah, hát visszahívott egy technikus (délelőtt facebook -on beszélgettem több illetővel és ők kértek telefonszámot amin keresni fognak) a srác segítőkész volt de nem tudja mi lehet az oka, hogy 4g -n csak a telenor oldala jön be. Gyári visszaállítás megvolt, de így sem megy. 3G -n minden tökéletes.
Azt mondja, hogy hívni fog még egy technikus kolléga.Várok...
-
-
ntomi0730
senior tag
válasz
#79335424 #35929 üzenetére
+1.
Van a Telenornak korlátlan hálózaton belül+50Mb 3 nap-ig 300Ft-ért, az sem olyan rossz.( tapasztalat szerint ez 4 nap) Megrendelem pl. 10-én reggel, és 14-én reggel jön az sms a megszűnésről. Szerintem korrekt a Telenortól, mert a "tört" napot nem számolja! tehát gyakorlatilag 4 napot kapsz. Ha ezt szorzod nyolc-cal, az egy hónap, tehát 2.400Ft-ért kapsz 400Mb netet, és korlátlanságot hálón belül. A 400Mb pedig bőven elég voipra más hálóba. A Voipot 1500Ft-tal töltöttem fel 1 hónapja, de még majdnem a fele meg van belőle. Pl. Ausztriát 6 Ft-ért hívom( mp. alapon), mert az nagyon fontos számomra. És valóban, megnyitom a MobileVoip klienst(semmivel nem tart tovább, mint a "normál"), és már telefonálok is. Ja és megy EDGE-n is akadásmentesen tökéletes jó minőségben, mintha GSM lenne, a lefedettség pedig 99,9%( EDGE). Ennél olcsóbban szinte lehetetlen megúszni.
Ez természetesen az Én felhasználói szokásom, de mint tudjuk kinek a pap, kinek a papné...
Ja és mint érdekesség. Ausztriában a Vectonemobilt (feltöltős) használom 10 €/hó- 500 perc(bárhova az EU-ba), 3 Gb net, és 3000 SMS(ez csak Ausztria) -
Sayuar
senior tag
válasz
#79335424 #35927 üzenetére
alapvetően igazad van. Eddig mindig számlás voltam, 2015-04-től kártyás.
2 SIM-en lemondtam a jó kis flottás csomagom, és trükközgettem. Havi szinten ~2000 Ft-ot nyertem; SIM-enként 1000-et.Az egyik voip kontómon lévő ~6 eurómat most töltöttem át egy spanyol nyaralós SIM-emre.
A másik voip kontóm megmarad a külföldi irányokra.voda max L, vagy telenor DPi lesz.
Beleuntam a voipba, beleuntam a trükközésbe.... -
Viktor77
titán
válasz
#79335424 #35922 üzenetére
És akkor nem éri meg számlásnak lenni? A fél topic arról, szól, hogy trükközöl. Ne érts félre, csak megállapítottam.
Én előfizus vagyok, Deezerezek, nem szórakozok voip-pal, felhívok akit akarok, nem 2-3 giga netem van (sokkal több). Nem agyalok azon, hogy mit rendeljek meg, mikor, mennyiért. Ezért kb. 3K-val fizetek többet mint te. És itthon, fotelből fizetem be a számlá(i)m.
Az ember gyarló, lusta, kényelmes. Nekem ennyit megér a kényelmem. -
-
válasz
#79335424 #35909 üzenetére
Somatom:
Köszi a "reklámot".VIBO:
Ha nem pálya a VoIP (ahogy pl. nekem sem), akkor gyere a Telenorhoz számlásként. Itt is van korlátlan csomag, az ügyintézők tök jó fejek, főleg az Árkádban dolgozó zöld pólós.Syl:
Igen. A PayMarket nevű szolgáltatást kell aktiváld hozzá (neten,1220-on keresztül vagy személyesen tudod megoldani, ha már nem aktív alapból), ezen kívül kell rendelkezz univerzális egyenleggel (ez is alapból aktív, ha nem tiltottad), és már mehet is. -
zseko
veterán
válasz
#79335424 #35866 üzenetére
Akkor mit látok rosszul (mert jelenleg most így tudom értelmezni):
- Másnál a korlátlan böngészés nem számít bele az adatkeretbe, tehát mondjuk 1GB netet teljes egészében elhasználhatok bármire, legyen az pl. youtube vagy netrádió, ha elfogy akkor megáll (vagy lassul), és ezen felül (vagy kívül) mellette megy a http korlátlanul, lassítás nélkül.
- Telenornál a http forgalma ugyanúgy levonódik a 1GB-ból, tehát 600MB fórumozás mellett már csak 400MB mehet youtube/netrádió használatra az előzővel szemben. Ha elfogy a 1GB akkor szintén megáll (vagy lassul), de megy a http korlátlanul, lassítás nélkül.
Ha most maradunk ennél a http-t használó vpn-nél, akkor nekem úgy tűnik, ez mindkettőn ugyanúgy működhet tovább.
Mit látok rosszul?Ha ide nem lehet/nem ildomos, jöhet privátba is, mert nem értem.
-
moseras
tag
válasz
#79335424 #35851 üzenetére
Üdv!
Hát, hogy ha másképp nem megy, akkor más szolgáltató is szóba jöhet. A másik két szolgáltatónál nem vagyok képben egyáltalán, tudnál ajánlani aktuálisan náluk kapható modemet és routert hozzá ?
Szempontok:
- router: lehetőleg TP-LINK MR3420, vagy bármi más, ami támogatja a port forward-ot eltérő belső és külső porttal
- modem: port forward működjön 1024 feletti portokraEgyébként a másik két szolgáltató mobilnet esetén támogatja a port forward-ot ???
Köszi.
Imi.
-
darvinya
titán
válasz
#79335424 #35823 üzenetére
Készülék kedvezménykor a telefon nem tulaja előfizető.
Magyarul lízingelt telefon.
Tarifa csomaghoz jár és annak használata x időig fizeti azzal a lízing díját.
Azért sem lehetne bevezetni ezt, mert akkor minden készülék hűség lejártakor, vagy kedvezmény nélküli telefonnál függetleníteni kell. -
-
123xyz
aktív tag
válasz
#79335424 #35738 üzenetére
Köszönöm a választ, így már tiszta a dolog.
Úgy érzem, ez a pár havi ingyenes adatforgalom a Telenor legértékelhetőbb húzása az utóbbi időben. Persze ettől még a korábbi áremelős és tarfiaváltós ügyeket nem fogják egykönnyen elfeledni az emberek (én legalábbis biztosan nem)... De jó dolog végre valami pozitívumot is látni
-
válasz
#79335424 #35724 üzenetére
Mobil Online Flexim van, és ugye vártam, hogy lassítsanak de ilyen sose történt hiába volt úgy, hogy 1 nap alatt elhasználtam 3 GB-ot és nem egyszerű weboldalakat nézegettem hanem youtube videókat 720p-ben meg netrádiót hallgattam mindenféle trükk nélkül (és ezek a 1,5 GB-os keret hatálya alá esnének a szerződés szerint).
És már úgy 5-6 éve megvan ez a csomag
-
zseko
veterán
válasz
#79335424 #35663 üzenetére
Megnéztem az oldalon, hát ez így konkrétan egy vicc. A videotárra még talán hajlandó is lennék havi 490-et rászánni, na de 3000-et? (mert az alap tv csomag nélkül nem megy ha jól látom, ami megint egy vicc) És persze ha műsort is akarok nézni nem a közszolgálati és egyéb
szarokat(bocs) akkor havi 5000-be is beleugrik. Nem is tudom, röhögős, sírós, vagy anyázós szmájlit tegyek.
De végülis nekem tökmindegy, nem én érdekem hogy több pénzt hagyjak náluk.
A Deezer csomagokat is bővíthetnék, jó lenne valamivel több net bele, de ezt a lépést (sem) nézem ki belőlük... -
-
Varszegig
veterán
válasz
#79335424 #35532 üzenetére
Dolgoztam egy multinál, ott a marketingesek rácuppantak egy állat témára. Nem lehetett lebeszélni őket róla, mindent arról neveztek el. Semmi értelme nem volt, de nekik tetszett. Jó szakma ez
Nem olyan régen azon gondolkoztam, hogy a trémobilnál meg az lehet a feladat, hogy az aktuális top előfizus csomag M-mel kezdődjön: Médiamánia, Mozaik, Move. Erre bedobták a Next-et, na ők már előreléptek egyet az abc-ben
-
marcee
addikt
válasz
#79335424 #35467 üzenetére
Bocsánat, akkor nem voltam egyértelmű. Éppen az okozza a dilemmát, hogy én felső kategóriás androidos készüléket szeretnék venni, de a Lumia 930-at jelenleg ingyen adnák nekem, ha lehet hinni a mytariff oldalnak. Szóval nem a kezdőrészlet nulla, hanem a készülékár. Ami nekem kicsit hihetetlennek tűnik, <5000ft előfizu mellett.
-
válasz
#79335424 #35452 üzenetére
Mondok cifrábbat.
Átírást, számlás előfizetés aktiválását 15 napra vállalja a Telenor."Fényévente" egyszer szokott ezzel probléma lenni, de pont ezek miatt a "fényévente" előforduló problémák miatt 15 nap a vállalási idő, ahogy a szolgáltatás aktiválására vagy feltöltés elküldésére pedig 72 óra.
(Tudom, hogy a fényév távolság mértékegység.
)
-
válasz
#79335424 #35450 üzenetére
Általában a szolgáltatások aktiválása, feltöltések elküldése azonnal megtörténik.
Elég régóta nyomom az ipart a Telenornál, egyszer volt komolyabb gond a feltöltések elküldésével, nagy ritkán adódik probléma a szolgáltatások aktiválásával.
Ezért a 72 óra, a gyakorlat természetesen azonnali aktiválást, feltöltést mutat. -
-
-
válasz
#79335424 #35292 üzenetére
Somatom:
Szerintem ez így ingyenes, de a technikai részéhez ennyire nem értek...(Sayuar legnagyobb örömére, mer' így beszóhat!
)
KamuMazsola:
Az Okosatarifa 90 helyett jó lehet a Smarttarifa 2 is akár. Ugyan ott "csak" a Facebook korlátlan, de a havidíja kb. azonos, és a bennefoglaltak is.
Valószínűleg a magasabb havidíjú csomag az nem az az, amire áttennének a tarifakivezetés miatt, hanem ez csak egy ajánlat. A tarifakivezetés miatt mindig olyan csomagba kerül az ügyfél, ami kisebb vagy azonos havidíjú, mint a jelenlegi tarifa. -
taip
senior tag
válasz
#79335424 #35227 üzenetére
A számlást ki lehet fizetni automatikusan is, ezt lehet kényelemnek mondani, más előnyét nem látom.
Én mindig internetbankból töltöm fel a kártyát, nem vagyok ahhoz kötve, hol járok, de kinek mik a szokásai.Plusz ha valaki havonta elkölt 3000 Ft-ot (márpedig Smarttarifa 2-ről volt szó), akkor minden feltöltés után ott a 3 baráti 20-as meg az ingyen net is. Mire lejárna, újra tölti, szóval egyfolytában van. Számlásnál van ilyen?
-
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
#79335424 #35157 üzenetére
Es ha elfogy az adatkeret akkor cseszheted ha nem veszel ujabbat nincs lassitva sem.
Még mindig ugyanaz a darab amit leontottel sziruppal... Itt svedorszagban 3x annyit keresnek, vagy azt is mondhatnám hogy minimum harmadannyiba kerulnek a telekommunikacios szolgaltatasok...
De ha akarod felolem tolhatod kétpofára.
-
-
-
apaszka
veterán
válasz
#79335424 #34966 üzenetére
Nemsokára megyünk intézni. Köszi!
Rémlett valami ilyen!
(#34965) asdf_
"
EBH2007. 1744Meghibásodott fogyasztási cikket a forgalmazó - három munkanapon belüli érvényesítés esetén - köteles kicserélni [151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet 7. §, 1997. évi CLV. törvény 6. §]. "
Az online rendelteknél több az idő erre .
De legyen igazad!
Te ne cseréltesd ki a gyári hibás vakot ha veszel......,javíttasd -
zombinyul
addikt
válasz
#79335424 #34920 üzenetére
Nekem a csaj mashogy mondta mikor megvettem... Meg mikor utanaolvastam is azt lattam, hogy maga a bongeszes korlatlan. Borzaszto sokat logtunk azon az interneten, soha nem fogyott el, csak most.
Telefonra meg aktivaltam a plusz 5 gigat. Igy mar van 5 es fel giga internetem. Ha ez nem lesz eleg, en megeszem a kalapom (eddig a max 3,5 volt, sose fogyott el, de egy ezressel tobbert inkabb legyen 5 giga pluszba)
-
Sayuar
senior tag
válasz
#79335424 #34906 üzenetére
a telenornál a heti 720 Ft-tos ajánlatot (120 perc+600MB) sajnos kivették a webes felületről....a *111#-en pedig folyamatosan (hétről-hétre) emelik a megrendelhető percek és adat mennyiségét, így egy idő után annyit "kényszerítenek" rád, hogy azt nem tudod elhasználni...
Ami jelenleg megéri, az a 2GB+deezer, de a fentebb említett az kedvezőbb volt, mert ott hálón belül annyi percet kaptál, hogy huszas hálózatra nem kellett voipolni...Nálam jobban fogy a VoIP kredit: május óta egy 10 eurósat már kivégeztem, a második töltésből pedig 4,xx euróm van.
Nagyon vájt fülűnek tartom magam: nekem fontos a jó minőség.
-
zombinyul
addikt
válasz
#79335424 #34776 üzenetére
Bocsi, most latom csak hogy irtal. Igen, azert a tobb mint fel giga elparolgasa eleg durva... Koszonom a tippet, le is toltom! Mondjuk nem hiszem hogy az alkalmazas altal mert ertekkel nagyon kardoskodhatnek a Telenornal, ha tenyleg szaz megak eltunnek, es nem a MyTelenor mutatott eddig tul sok rendelkezesre allo internetet... Maximum arra lesz jo hogy alaposan felszivom a fikat.
-
zombinyul
addikt
válasz
#79335424 #34706 üzenetére
Nekem van egy tablet 10+100 giga internettel, itthoni wifivel, meg melohelyi wifivel. Plusz a biztonsag kedveert masfel giga a telefonon. En igy oldottam meg a helyzetet. Paromnak is mindig van igy internete, meg nekem is (bar a tabletot csak ejszakas muszakba, meg hetvegen hordom magammal). Teljesen jo ez igy, kiegeszitve az O fel gigas csomagjaval.
G4-et nem kaptam ket simesbe, maradt ez a megoldas (mindenkepp G4-et szerettem volna). -
Viktor77
titán
-
Sayuar
senior tag
válasz
#79335424 #34657 üzenetére
hagyd őket! Valószínűleg attól lesznek boldogok, hogy hó végén az állam súlyos tízezreket von le tőlük adó formájában, hogy segélyként továbbadhassa a "humanoid szavazógépeknek"....
Nyugdíj? A nyugdíjat nem a saját befizetésből kapja az ember, hanem majd 30 év múlva az akkori aktív dolgozók befizetéseiből.
-
zombinyul
addikt
válasz
#79335424 #34658 üzenetére
Most a belassitasmentes internetemmel boven megfelelo a hivasminosege. Tenyleg nagyon szuper. Viszont ha a belassitott internet problema, akkor lehet elofizetek nagyobb netcsomagra, a tabletomat sok internettel nem tartom mindig magamnal. Koszonom a kimerito valaszokat, jovok egyel!
-
zichie
senior tag
válasz
#79335424 #34595 üzenetére
Nekem is Praktikum+Net van, a "telefonszámhoz tartozó aktív szolgáltatások" között egy ilyen bejegyzés szerepel: "Mobil Online Start szolgáltatás: LETILTÁS".
Volt egy pár napos időszakom, amikor sem feltöltéshez tartozó adatkeretem nem volt, sem pedig opciós mobilnet nem volt megrendelve. Ilyenkor (szerencsére) nem volt net és nem vont le semmit plusz díjjat az egyenlegemből. Pontosabban mobil adatkapcsolat (3g) volt, de semmilyen netes szolgáltatás nem volt elérhető.
Lehet, hogy a Telenor úgy értelmezi, hogy "a tarifacsomaggal nem vehető igénybe Mobil Online Start szolgáltatás" azt jelenti, hogy ha van feltöltésből származó adatkeret és/vagy van egyéb opciós net aktíválva, akkor nem vehető igénybe!? Ha meg nincs egyik sem, akkor meg automatikusan jár, amennyiben a tiltás nincs beaktíválva.
Trükkös, mert a Telenor online felületén valóban nincs megrendelhető Mobil Online Start szolgáltatás, viszont annak tiltási lehetősége igen. -
törölt tag
válasz
#79335424 #34593 üzenetére
Sőt! Ha ez egy Praktikum+Net csomag, akkor ez a számla nagyon nem kerek. Tudomásom szerint, ilyen napidíj csak a Mobil Online Start -nál van. A Praktikum+Netnél viszont ezt írják:
"A tarifacsomaggal nem vehetőek igénybe az alábbi szolgáltatások: a Praktikum Hálózaton belüli csomag; Praktikum Csúcsidőn kívüli csomag; Mobile Online Start; Mobil Online Napijegy, Mobil Online Flexi, MMS hétvége; Páratlanszám; PluszNulla, Praktikum Hétvége; Szomszédhívó; WAP 45."
-
zoli62
addikt
válasz
#79335424 #34564 üzenetére
Hát ez az, ami rejtély. Alátámasztom, amit írtál. Feltöltős Neophone Voip telefonon pár perccel a legutolsó hívás után már lekérhettem az elektronikus hívásrészletezőt. A Telenornál a kártyás elfizetők díjazás ellenében hogy kérhetik ezt, mert én erről nem tudok? Múltkor én ezt kértem az üfsz-tól, de azt mondták, csak a lezártat tudják papír alakban utólag kiküldeni, ezt kaptam meg a héten .
-
-
zoli62
addikt
válasz
#79335424 #34464 üzenetére
Egyetértek. A cégeknek van egy nehezen számszerűsíthető reklámértéke, illetve bizalmi tőkéje is, hogy mennyit érnek az ügyfeleik szemében. Ennek növelésére szolgálna az ügyfélbarátabb ügyintézés, egy idő óta a T-Mobile-nál lehet tapasztalni. Mondok egy példát. Magyarárszágon jellemző, hogy a határ mellett levő településeken többnyire roaming hálózatokon lehet telefonálni. Mivel én is többször vagyok ilyen helyeken, a múltkor megreklamáltam, hogy fontos bejövő hívásért kellett emiatt az okok miatt többet fizetnem, illetve hogy kompenzálják az ott lakókat és dolgozókat, biztosítanak-e nekik emiatt kedvezőbb egyedi díjcsomagokat. A válaszukban korrekten elmondták és leírták, hogy az említett területken fejleszteni továbbra sem fognak, a tornyok teljesítményeit nem emelik, a polgármesterek kezdeményezhetik esetleges helyi erősítők felszerelését. Ezek jellemzően falvak, így egy ilyen beruházás az alacsony lélekszám miatt a szolgáltatónak többnyire nem éri meg.Ellenben egyedi üzletpolzikai kedvezményként jóváírást kaptam a kényelmetlenségek miatt. Ilyen eset a Telenornál a több mint tíz éves előfizetésem alatt egyszer sem fordult elő, tehát ebben is sokat javíthatnának. Természetesen,ha üzleti ügyfelük valaki, akkor mindjárt az ügyfélkiszolgálás. Hasonló ügyben a Telenornál reklamáció essetén még egy elnézéskérés sem lett volna, nemhogy kompenzáció. Az ilyen és ehhez hasonló esetek bizonytják, hogy a Telenornak ügyfélkiszolgálás terén még van hova fejlódnie, illetve előtte volt honnan zuhannia, mert az is tény, hogy volt ez még sokkal jobb is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Brave
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- AliExpress tapasztalatok
- RAM topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged