- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
asdf_
veterán
Nálam súlyosbító tényező, hogy januárban készülékcserénél nem jelentkeztem ki a régiről, az újon így meg sem jelent a vodás (csak újként a Yetteles. a régi telefonon az nem ment), majd utána jött a hír, hogy vége is a történetnek a Vodánál. Majd, hogy mégsem, hanem csak mászunk át Google-ra. Gondoltam, majd akkor megoldódik. Na, azóta sem. Állítólag kéne mennie dualsimmel is, hogy mindkettő csevegős, de valahogy nálam nem akarja.
-
Somatom
veterán
Ööö.... épp akkor nem romlik nála, ha előre megkapja és felhasználhatja.
Pl. tavaly óta a tarifák kevesebbet emelkedtek, mint a sertészsír. Tehát, ha év elején, egyben kifizetem a havidíjakat, akkor sokkal több sertészsírt tud belőle vásárolni, mintha év végéig, részletekben kapja meg. -
asdf_
veterán
De miért is? Miért kéne puszira előnyben részesíteni bizonyos szolgáltatókat a többiekkel szemben, ezzel versenyhátrányt okozva nekik? Miért nem fogyasztja a youtube az adatforgalmat, ha az indavideo, a Vimeo, az Odysee meg igen? Zenestreamingnél ugyanez. Social mediánál ugyanez. Vagy mindenki, vagy senki, nincs kivétel, ez ilyen egyszerű.
-
Nincs azzal baj, ha ez a véleménye.
Csak kicsit uncsi, hogy kb. minden olyan hozzászólás után, amiben valaki valami hibát ír,beböfögbeír egy hasonlót.Tehát (ahogy azt már nagyon sokszor kifejtettem), sosem az a baj, ha valaki leírja, ha baja van a Yettellel. A csoportnál, ahol jelenleg dolgozom, koncentráltan találkozom a hibákkal, szóval tudom, vannak problémák.
Az a baj, ha valaki folyamatosan ezt szajkózza, és mindezt ilyen stílusban teszi. -
4Grider
félisten
A TP-Linknek van egy tether app-ja, ha pedig az sem mutatja, akkor még ott az ssh. Azzal tutira diagnosztizálható a router lte modemje, az egyetlen bökkenő, hogy az ssh-t a TP-Link támogatásra használja és még náluk is kevesen értenek hozzá, szóval itt ebben a topikban nehezen találsz olyan embert, aki segíteni tud az ssh-n keresztüli menedzsmentben.
-
-
-
4Grider
félisten
A tablet este 9-kor 54%-ról indult 39% lett a vége reggel 6-ra, ez ugye óránként 2% alatt. Szerintem ez jó, telefonnál persze ez lehet simán 3x-os érték a kisebb akksi miatt.
Roaming közben rendszeresen járok úgy hogy napi kétszer minimum tölteni kell a telefonokat, annyira eszi a 4-5 db 4G frekvencia és a szolgáltatók közötti váltogatás a telefonokat. -
4Grider
félisten
Nekem még nem volt olyan eszközöm, ami egy éjszaka alatt csak 2-3%-nyi akkukapacitást evett. Még talán wifin sem volt ilyen. Mondjuk azért nálam alapból van egy-két tucat háttérben futó alkalmazás a rendszert kiszolgáló alkalmazások mellett, meg igyekszem nem nagy telefonokat használni (amiket azért alapból 1-2 naponta tölteni kell).
-
bociusz
aktív tag
Ha jól látom, Rákóczifalván vagy. Ha van rá lehetőséged, töltsd fel a méréseket, ezt a 4553-as Yettel tornyot ugyanis még senki nem térképezte fel korábban, tehát jó eséllyel új.
A sok cella, amit felsorol, azok vegyesen az azonos torony egyéb frekvenciái és szomszédos tornyok cellái. Ha a telefonod támogatja, akkor az azonos tornyon akár 4 különböző frekvenciájú cellát össze tud fogni (ez a Carrier Aggregation, rövidebben CA). A szomszédos cellálkat pedig azért figyeli a telefon, hogy ha időközben a mostaninál jobb lesz a vétele valamelyiknek, akkor átváltson rá.
Hogy milyen sávokat fog össze a telefon, azt legegyszerűbben a NetMonster appal tudod megnézni.
-
tomp
félisten
A most zajló fejlesztések dobták meg a sebességet. E nélkül továbbra is csak a második lenne.
Itthon fejlesztés előtt 30Mbit volt. Fejlesztés óta átlag 70Mbit. Éjszaka 150Mbit is megvan. Sajnos ami nagyot dobna a B7 annak nagyon gyenge a jelszintje. Majd ha lekapcsolják a 3G-t akkor itt is lesz B1 LTE azaz gyorsulni fog az itthoni mobilnet.
Ha kilépek a házból ugyan ez a bázis már 300Mbitet ad napközben.
Ahol elszabadultak a bandok(B1, B7, B28-ak jöttek) ott aztán lett kapacitás.
pl Keleti pu/Baross tér régebben napközben max 70Mbitet tudott. Fejlesztés megtörtént. 300Mbit napközben csúcsidőben és még a B1 nincs át átengedve 4G-re. Az majd a 3G lekapcsolással jön! Azaz lesz még egy extra band! -
4Grider
félisten
Fizetsz nálam online a kártyáddal. Ha én elküldöm a fizetéseddel kapcsolatos összes olyan adatot a bankodnak, amit tavaly még nem küldtünk, akkor a bank dönthet úgy, hogy nem indítja el az online fizetésed esetén az erős ügyfélazonosítást (sms, push üzenet a mobilbankba, Vica, stb.), hanem egy szó nélkül elfogadja a vásárlásod.
Csak éppen ehhez az kell, hogy elég sok személyes adatodat beküldjem a kártyaelfogadás során (a vásárló neve, email címe, otthoni és mobil telefonszáma, számlázási címe, szállítási címe). Eddig ugye elég volt a kártyaszám, lejárat, cvc, (a kártyán feltüntetett név soha nem kellett egzaktul). Nesze neked GDPR... -
4Grider
félisten
Én kártyaelfogadó vagyok, szóval nekem már nem magyarázza el egy L1-es, hogy csak karbantartás miatt lehet eltekinteni az SCA-tól. Persze nem tudhatjuk, hogy fizetéskor a Telenor továbbadja-e az addinfo mezőket, de ha igen, akkor jelzem, hogy már van bank, aki azok alapján eltekinthet az SCA-tól...
-
-
4Grider
félisten
A Telekomosok között terjed a multisim. És elég sok korlátlan adatforgalmú is van közöttük. Ha ott nincs vezetékes internet, akkor logikus, hogy a két szolgáltató előfizetői túlterhelik ezt a 20 MHz-nyi B20-as sávot. Ha viszont fejlesztés volt nálatok, az nem ezt a frekvenciát érinti...
-
-
-
szabonagyur
félisten
Azt is tedd mellé nagyon usert nem érdekel, hogy most 100 vagy épp 5 Mbit a rendelkezésre álló sebessége amíg tudja használni (lásd Digisek vígan elvannak), a fórum és a sebesség hajhászás azért kiugró
Ma ránéztem és itt is most 2 Mbit a letöltés de igazából netezni lehet rajta, nem igazán látom a hátrányát.
Persze ha ezen töltenék le akkor problémáznék rajta, de ez a kis % csak.
-
tomp
félisten
A Telekom ezt évek óta űzi a 4G-vel és látod jól megvannak.
Fővárosban is a nagy csomópontoknál/tereknél csilivili 4G-jük volt beljebb meg 3G/GSM.
Most az 5G-jük is hasonló. Puskásban/Groupamában ott a tettek hálós 5G mert oda hűű de fontos. A forgalmas helyen meg max 5G DSS van. -
-
TeeJay
félisten
Global, tudnia kell a CA-t
SIM1 foglalatban van a SIM kártyád? 4G+ jelet ír ki?
Nekem Redmi Note9S van, ez garantáltan nem tud interband CA-t így csak egy sávon lóg
Budapest 18. kerület panel telepen B3-on mérek 50-65megabitet napszaktól függően
Vidéken Eger mellett B20-on meg 100-130-at is igaz ott egy falura feletti hegyre van a torony kihelyezve és más falu kétlem hogy rálátna -
4Grider
félisten
Nem sok telefon tudja összefogni a Telekom toronyról adott B20-at a saját celláról adott B3-al. Nálatok pedig valami ilyesmi van. Azért volna jó egy konfigurálható legalább Cat6-os eszköz, amit B3-ra kényszeríthetnél a közös és Cat4-es eszközök által szétterhelt B20-ról.
-
-
MDanny
senior tag
Na igen, azzal nekem is vannak problémáim...
Tegnap még kevesebb jel volt, mint szokott, a 164-es antenna nem is látszott kb. 15 percig, na nem mintha számomra sok haszna lenne. Viszont jó tudni, hogy a kb. négyszer távolabb lévő csömöri adótorony közel azonos minőségű kapcsolatot biztosít, mint a közel szomszédban lévő. Viszont ha felmegyek a padlásra, akkor rálátok Nagytarcsára, na nem szemmel, de lehet használni a szolgáltatást. De nem, itt a közelben nincs szükség fejlesztésre, 5G haha... Ja, mindezt úgy, hogy a lefedettségi térkép szerint beltéri 4G lefedettségre számíthatok. Klasszikus kétszintes, téglából épült családi ház deszkakerítéssel, szemben az ytong+gipszkarton földszintes házban hasonló a helyzet. Többiek működnek.
-
SP4C3
veterán
#845164Grider - A címét küldte el, ha visszaolvasol akkor egyértelmű miért nem írta ki ide.
Megnéztem cellmapperen, 1 tornnyotok van (összes szolgáltató - közös tornyon), térerőnek jónak kellene lennie.
Viszonylag kis település kevés felhasználóval, itt a tornyok összekötésével lesz a probléma, ott dugul az egész a környező települések mind "1 vonalon" forgalmaznak adatot a szolgáltató felé, de ez csak az én elméletem, vannak itt a témában sokkal jártasabbak.
Nálunk (vajdaság) 60GHz-en kommunikálnak a tornyok, nemrégiben a telenor kérte a mi szolgáltatónkat, hogy a tornyaikat kössük "net"-re optikával, így szabadul fel nekik sávszél a tornyok közötti rádiós kommunikációs sávban (ez de balf...ul megfogalmaztam, aki érti érti, aki nem az nem)
-
-
SP4C3
veterán
Szerintem nem sürgetik ezt a garantált dolgot. Ha elmész egy olyan helyre, ahol 0 a térerő, akkor ők ott nem tudják garantálni a sávszélt... Ez volt az alapötlet, de aztán rájöttek, hogy ez a dolog számukra nagyon kedvez, mert könnyen lehet vele takarózni. Kedvencem, mikor a cimbinek "elérhető maximális sávszélt" "ígérték" 4G-n, otthoni 4G-s modemmel sikerült kifacsarni 2Mb/s-ot, ugyanazon a ponton meg 30+Mbps-ot mértem egy honor 9x-szel...
-
4Grider
félisten
100 milkából a bázisállomások 1%-a sem fejleszthető. Persze ez attól is függ, hány kilométer árkot kell ásni az optikai kábeleknek, mert nem biztos, hogy ennyiből kijön.
Befektetési társaságról van szó, nem non-profit szervezetről. Majd ha állam bácsi megveszi, akkor jobb lesz (vagy nem). -
törölt tag
Kar védeni a magyar szolgáltatókat, igenis nincs egy csomó helyen megfelelő bővítés. Az pedig, hogy nyugaton rosszabb a helyzet, konkrétan nem igaz. Elég sokféle járok és Olaszországban, Ausztriában, Horvátban és Szlovéniában is jobb a mobilnet használhatósága mint nálunk. Szlovéniában még a Vintgar vízesésrendszer szurdokban, az erdő közepén, az Alpokban is van full 4G min 50 megabites sebességgel. Nem is láttam még mást a kijelzőn Telekom Slovenia hálón. Ausztriába elég átmenni a határon és az első faluban is van 5G, pl Oberwart felé és 100 megabit felett megy a hálózat. Telekom/A1 egyaránt jó. Olaszban is a tengerparton idén augusztusban (főszezon) ment min 80-100 megabites net Tim hálón. Nagy gond lesz nálunk, ha le lesz kapcsolva a 3G hálózat, mert pl. VOLT-E sem megbízható utazás közben. Olyan még nem volt, hogy pl egy dimbes-dombos részen, ne 2G-re mennek le a hívások az utazás végére. Ez természetesen mindhárom szolgáltatóra igaz.
-
4Grider
félisten
Ha rákényszerülsz (vagy csak natúr nem nézed meg a szerződést), akkor nem tudsz mit tenni. A semmitől több az, hogy van másfél Mbps sebességed, tehát nem a semmiért fizetsz havonta 50e Ft-nál jóval kevesebb összeget. Egy csomó hely van az országban, ahol még ennyi sincs. Persze jellemzően nem a sűrűn lakott területeken, mert ott azért igyekeznek normális kapacitással megjelenni (mint ahogy a vezetékes neten szolgáltatók is).
-
4Grider
félisten
Mi meg vagyunk velük elégedve. Kereskedő cégként 100 előfizetésre és összességében kb. 200 GB mobilnetre (és 10 korlátlan adatsimre) fizetünk nekik kb. havi bruttó 220 e Ft-ot. És ebben még elég sok le nem beszélt perc és le nem forgalmazott GB is benne van.
Ha kimegyek külföldre, nem maradok net nélkül. Ha felmegyek a hegyekbe, kb. olyan gyakran találkozom a Telenor eltűnésével, mint a Vodáéval (utóbbi a magán előfizetésem).
Nagyon eldugott helyeken nem működnek csak (pl. Bükk fennsík, eldugott völgyek, stb.).
Kértünk a másik két szolgáltatótól ajánlatot a flottánkra, fasorban nem voltak. Voda ráadásul egyik telephelyünkön nem is tudott beltéri lefedettséget, csak pikocellával... -
törölt tag
Egyre több az internet használat 4G alapon. A járvány alatt sokkal többen használják az online teret és ezt nem tervezték bele a hálózatba és ez az oka. Vannak azért fejlesztések, de szerintem másik oldalt erősen Excel alapon működik a cég a csehek óta. Eleve a technológia cserére óriási kapufa, hogy ZTE 5G hálózat épül a továbbiakban is ami olyan amilyen, lényegében nem teljesen szabványos, olyan kínai… Útközben szinte mindig elszáll a VOLTE, többször panaszkodnak, hogy nem érteni mit beszélek, szaggat, rövid hívószámok, stb…
-
törölt tag
ZTE varázs, terhelésre rossz az erőforrás elosztás sajnos. Nálunk is problémás a Telenor 5G most a Balatonon (30-50), míg a Telekom féle Ericsson cucc visszi terhelten is 200 feletti értékeket, reggel még 400 fölé is benézett. A Vodafone dss 5Gkonkrétan a földbe állt, tök 0 a sebesség 4 és 5G is.
-
Somatom
veterán
Ezt én is olvastam, de nem a flotta üzent, hanem a Telenor és a Telenor -ral kéne egyeztetnem. Ma a Telenor üzente azt is, hogy ezügyben ne telefonáljak nekik, hanem használjam a webes felületet, aztán majd visszahívnak. A webes felületen viszont olyan infót is kérnek, mint pl. a flottaigazolás csatolása, ami jelen szituban nem értelmezhető, hiszen a köztük levő szerződés változása miatt van ez a hercehurca. A legegyszerűbb az lenne, ha a cimborámmal együtt bemennénk elintézni. Csakhogy sikerült ezt akkorra időzíteniük, amikor személyes ügyintézés nincs, telefonon meg nem lehet őket elérni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Akciófigyelő: Humble 'WB Play The Legends' Bundle (PC)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- Tesla topik
- Musk feloszlatta a Tesla Dojo szuperszámítógépes részlegét
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest