- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
SP4C3
veterán
#845164Grider - A címét küldte el, ha visszaolvasol akkor egyértelmű miért nem írta ki ide.
Megnéztem cellmapperen, 1 tornnyotok van (összes szolgáltató - közös tornyon), térerőnek jónak kellene lennie.
Viszonylag kis település kevés felhasználóval, itt a tornyok összekötésével lesz a probléma, ott dugul az egész a környező települések mind "1 vonalon" forgalmaznak adatot a szolgáltató felé, de ez csak az én elméletem, vannak itt a témában sokkal jártasabbak.
Nálunk (vajdaság) 60GHz-en kommunikálnak a tornyok, nemrégiben a telenor kérte a mi szolgáltatónkat, hogy a tornyaikat kössük "net"-re optikával, így szabadul fel nekik sávszél a tornyok közötti rádiós kommunikációs sávban (ez de balf...ul megfogalmaztam, aki érti érti, aki nem az nem)
-
SP4C3
veterán
válasz
szabonagyur #84507 üzenetére
Belenyomtam a mobilos sim-em es flottul mukodott...
Kapott masik simet, tovabbra is a "home" - os simmel tetűlassu volt, mobilsim hasitott...zsir uj modem, a szolgaltatotol kapott eszkoz, tobb helyen is volt ilyen jellegu problema. halozatsemlegesseg hianya. a mobilos elofizeteseket prioritizalja a halozat -
SP4C3
veterán
Szerintem nem sürgetik ezt a garantált dolgot. Ha elmész egy olyan helyre, ahol 0 a térerő, akkor ők ott nem tudják garantálni a sávszélt... Ez volt az alapötlet, de aztán rájöttek, hogy ez a dolog számukra nagyon kedvez, mert könnyen lehet vele takarózni. Kedvencem, mikor a cimbinek "elérhető maximális sávszélt" "ígérték" 4G-n, otthoni 4G-s modemmel sikerült kifacsarni 2Mb/s-ot, ugyanazon a ponton meg 30+Mbps-ot mértem egy honor 9x-szel...
-
SP4C3
veterán
válasz
Statikus #84317 üzenetére
Nekem is van "okos" TV-m, ráadásul szarszung, ráadásul tizen. Céges bulin ez volt a fődíj, pénzt sosem adtam volna ilyen TV-ért, nem is ilyen volt a terv (feleslegesen 4k), hanem az, hogy veszek egy szép nagy buta tv-t, aminek jó a "panelje" (elfogadható képminőség) és ráakasztok egy android box-ot... Lehet felmerül benned a kérdés: Miért? Miért oldanék meg 1 problémát 2 eszközzel, elég vennem 1 jólárazott okostévét....
Persze, amit dobhatok el 1-2 év mulva, mert egy lassú trágya lesz és már nem fog rajta futni semmi. Így az android box elavultatásával kukázom azt, így nem 600 eurót dobtam ki, hanem csak 30-at. Lecserélem és még 1-2 évig nyugodt vagyok... Ez volt a terv.Vidd vissza, próbáld visszaszerezni a pénzed, megoldást hiába keresel, van dev menu is rajtuk, de csak fakírkodni fogsz a kevés ramos, gyenge processzoros, herbekelt zsny kategóriás OS-szel szerelt "okostévével".
-
SP4C3
veterán
Kerj 4g kepes simet. Nekem dijmentve csereltek.
-
SP4C3
veterán
válasz
Darth_Revan #77811 üzenetére
Szerződésed olvasd át.
-
SP4C3
veterán
Honorom van, volt sony okostelóm, asszonynak is. Soha többet nem kell a sony szarja, van sony okostv is, mily meglepo az is egy kalap szar.
-
-
SP4C3
veterán
Fejlemény: Nem jó hírek...
Adott 3 SIM.
SIM A: 100GB "10/10" Mbps otthoni mobilnet
SIM B: 150GB "max elérhető 4G" otthoni mobilnet
SIM C: 8GB mobilos előfizetésTeszteredmények:
SIM A: Download: 7.5Mbps, Upload: 10Mbps (droppol, fűrészfogazik, még 10/10-es router QoS-szel is!)
SIM B: Download: 14Mbps, Upload: 11Mbps (droppol, fűrészfogazik, szintén szar belső limittel is)
SIM C: Download: 27Mbps, Upload: 30Mbps (limit nélkül instabil, belső 10/10-es limittel bőven elfogadható (min 7.7-es droppal jött a cucc))Tanulság: A szerbiai telenor egy hitvány féreg szolgáltató, mely nem ismeri és nem tartja be a netsemlegességre irányuló elveket/szabályozásokat, erősen nem ajánlott se otthonra, se mobilelőfizetésre. Hétfőn pár szerződéssel kevesebbel kell számolniuk.
Megoldás: Keressük...
-
SP4C3
veterán
Köszi a supportot, minden infó jól jön!
Van erre megfelelő topic, privátban is megbeszélhetjük, de azzal nem kontributálunk semmit. :SSaját LTE? Az nemsemmi, és nagyon jól hangzik, gondolom nem licence-elt frekin akarod megvalósítani, de kérlek írj le nekem mindent, amit tapasztaltál begyűjtöttél. Írd meg privátban, hogy ne spammeljük szét ezt a topicot.
-
SP4C3
veterán
Jaja értettem elsőre is, mert utánaolvastam a 3g/4g antennák polarizációjának.
Ugyanezt írták, hogy "X" polarizációval vannak szerelve.
A modem 1 antennabemenetes és csak egy antenna van a tetőn. Coax kb 5m hosszú vagy még annyi sem.
Jelszintek szerintem rendben vannak, 30megat siman mertunk, masik simmel is rendben volt.
Jezlek, hogy mit sikerult kihozni a halozatbol. -
SP4C3
veterán
Üdv vajdaságból...
Csak így itthagyom...Telenor otthoni mobilnet (100GB adatkorlát + 10/10Mbps sávszélkorlát)
Szituáció, adott egy kisebb városra emlékeztető falu egész jó 4G-s lefedettséggel.
A városkától északra 4km-re egy hétvégi nyaraló ahová jó lett volna valami netet varázsolni. Az ügyfél már előfizetett egy éve telenyomornál otthoni netre, rakatott fel egy ilyen:
antennát és megkért, hogy nézzem már meg, mert nem tud zoomozni (online oktatás).
Pontosabban tud videokonferenciázni, csak ha bekapcsolja a saját webcam-jét, akkor összephossa magát a zoom és lagfesztivál van. Mondom jó, rálesek.Huawei B311-es modem (azonnal kapott konfigot, 4G only, wifi 20mhz-re egyéb apróságok (3Gmeg sem moccan azon a helyen)), 50ohm-os coax-szal összekötve az antennával, ami nagyjából jól van irányolva. Indítom a speedtest-et, 10/10, sebesség megvan, látszólag okés minden... látszólag...
Igen ám, de a úgy van meg a 10Mbps, hogy az első másodpercben 30Mbps-mal tölt, utána 3mp-ig 0 mbps... (speedtest "grafikonja" ezt rohadtul nem jelezte, taskmgr-ben vettem észre, hogy szaggat), szuper, tehát meg is van a probléma, hogy a szolgáltató QoS-je egy kalap sz..ral egyenlő, ezt pofon egyszerű lett volna megoldani, beraktam egy router-t a modem mögé, beállítottam rajta egy 10/10-es korlátot, így rendben kellene, hogy legyen, nem fog burst-ölni, stabil 10 mega lesz...fittyfenét lett stabil, be-be droppol párszáz kbps-os sebességekre.. Jó, legyen 8/8Mbps, kezd símulni a grafikon, már nem fűrészfogaz ééés megint beesik...
Lehet jelprobléma? - gondoltam magamban...
Saját telefonból SIM kikap és modembe bedug, limitet eltávolítottam, indítom a mérést...
30/25Mbps drop nélkül, de eléggé ingadozva... Na mondom ezaz nézzük meg 10/10-es limittel... láss csodát a telefonelőfizetéses 4G-s SIM kártyám tökéletes grafikonokat produkál szép stabilan... HomeNet-es SIM visszarak ezúttal 5/5-ös limittel... Bedroppol... Hogy az a jó k.........
Tehát summa summárum netsemlegességet megszégyenítő módon prioritizálja a mobilelőfizetéses sim-ek adatfolyamát a szerbiai telenyomor.Jövő hét folyamán beszerzünk tesztre egy olyan (szintén homenet) sim-et, ami már (elképzelhetetlenül nagy) 150GB-os csomagban van ahol már nincs a szolgáltató részéről sebességkorlát (állításuk szerint maximális 4G sebességre nyitva van és a jelszintekhez mért maximum sebességgel lehet forgalmazni, szerintem meghazug qrvák, de jövő héten kiderül).
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest