Hirdetés
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Apple iPhone 17 - alap
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Fotók, videók mobillal
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
-
Mobilarena
Oakley kisokos - hasznos leírás
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborcsu
tag
Annyi hozzátenni valóm lenne, hogy minden cégnek megvan a maga marketing "bullshit szövege" amivel megpróbál egyre több és több terméket eladni. Azonban a PRIZM mint relatív új fejlesztési irány az Oakley-nál egyáltalán nem hinném hogy egy szimpla bullshit lenne. Rengeteg pozitív visszajelzést kapok én is, és lehet Neked is érdemes lenne egy pár ilyen lencsét meglesni, hogy mit nyújt (persze csak ha bírod a kontrasztos lencséket). A folyamatosan megjelenő új lencsetípusok (csak az idei legfrissebbek: prizm road black, prizm trail torch, prizm rose gold) mellett továbbra is vannak igenis innovatív fejlesztések. Kerékpáros fronton nagyon sokat fejlesztenek a Jawbreaker megjelenése óta (pl advancer technology), és megjöttek a szemcsik mellé az ARO vagy DRT5 sisakok is. A már bevált switchlock technologiát beépítették a zárt szemüvegekbe és saját tapasztalatom alapján kiegészítve egy MOD sisakkal tényleg tökéletes páramentes élményt nyújt.
Lencse és szemüveggyártás jelenleg is van USA-ban, és a technológia ugyanaz, bárhol is gyártják. Természetesen jóval nagyobb a volument mint 10-15 éve, de ez milyen terméknél nincs így manapság? Igen, valószínűleg itt is van már tervezett avulás, ahogy az is szándékos valószínűleg, hogy 1-2 éve megszűnt modellhez ne legyen alkatrész (Legyártanak x darabot egyszer és annyi. Nem fognak gyártósort visszaállítani, hogy legyen egy már nem futó termékhez alkatrész. Arra ott vannak az után gyártó cégek, amik hasonlóan az autóiparhoz csinálnak jobb és rosszabb minőségű cuccokat).
Az, hogy nincs X-metal szomorú dolog, volt próbálkozás a Badman/Madman vonal által kicsit feleleveníteni, de ennyi, valószínűleg nem fognak már örök darabokat gyártani. A carbon vagy titánötvözet mint "luxus" anyag időnként megjelenik és kinek bejön, kinek nem. A lencsehámlás tudjuk nagyon jól, hogy mióta a márka létezik azóta velejárója, de nem csak az Oakley használ polikarbonát lencsét, tehát nem csak náluk van ez így, takarítani kell és kiderül kinek mennyire marja az izzadtsága. (Az üveg lencsének ugye egészen más hátránya van, ha egyszer nem vagy nagyon óvatos vele).
Szerintem van a mai választékban is olyan frissebb tervezésű szemüveg ami igenis méltán képviseli a márka arculatát (csak pár mai hozzám is közelebb álló darab: Radar EV, Jawbreaker, Turbine-ok, Straightlink, Siphon, Crosshair...) , de tény, hogy nyitni kellett a divat felé, mert az hozza az igazi profitot (Holbrook, Sliver, Crossrange, Twoface...). És persze én is sokszor felhördülök, hogy mik jönnek ki, de ennek egy része gyorsan lekopik és megmutatják magukat olyan modellek amiknek igenis van létjogosultsága, csak mi mint "klasszik Oakley látásmódúak", már nem feltétlenül látjuk meg benne a miértet, de a piac igen, és a gyártókat ez mozgatja.Mindenesetre a sajnálom, hogy mint a topik Moderátora, az utóbbi idők hozzászólásai alapján, nagyjából lemondtál a márkáról. Ugyan a Maui Jimet mint terméket nem ismerem, de az kb látszik, hogy árkategóriában valamivel magasabb ligában játszik mint az Oakley (bár nagyon nem jártam utána).
Semmiképpen nem akarom én ezt a márkát az egekig magasztalni, mert én is látok sok mindent, de szerintem nem olyan rossz a helyzet mint ahogy azt lefested.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Dobozos Szinte Új HyperX Cloud Alpha Bolti ár:27k INGYEN FOXPOST
- Samsung Galaxy S25 Ultra - 256 GB - szürke (341) újszerű, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - 256 GB - fekete (340) Használt, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Hitachi Travelstar 500 GB SATA II 2,5 Notebook HDD
- Új RAZER Kaira X For Xbox Blue Bolti ár:15k INGYEN FOXPOST
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 27% - Samsung S32DM700UU Smart M7 Monitor! 3840x2160 / 4ms / 60hz / 4K
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel nagy választékban garanciával/számlával! Upd. 04.23
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest