- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Netfone
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz
RedCat #17124 üzenetére
Milcek kisebbek, nincs tükör, nincsenek olcsó egyszerű obik rá, picit drágábbak, de általában elég jó minőségűek.
Szenzorméret adott szériától függ... Ha kell evf, samu (apsc), panasonic(m4/3). Látod képkészítés előtt milyen lesz a kép, ez sokszor előny, meg persze kisebbek is ezek a cuccok. Kezdők általában eredményesebbek ilyen gépekkel (haladók meg tudják milyen obi park kell nekik, de sokan a jó minőségű üvegek+kompakt méret miatt váltanak milcre). -
Kleroo
veterán
válasz
RedCat #17122 üzenetére
Alapvetően mindegyik ugyanazt a szintet hozza. Szép színek, 1080p-ben is kellő fps, és ugyebár a DOF(elmosott háttér). Lényegében ez határozza meg őket. Persze biztos van minőség béli előny az újabbakban, de ember észre nem veszi... kirándulásos állatkertes szülinapos videókon.
Nameg szintén a korábbi "szindróma": Egyik sem ideális profi igényekhez, a lényeges dolgokban elvéreznek ilyen szinten. Az AF buta, béna. Hangos és lassú. Talán az újabbakban jobb egy kicsit de ugyanúgy megöli az élményt, ahogy keres, és közben "nyüszög" az obi motorja. (Most beugrott, hogy tán a D3300 digitalreves tesztecskéjében egész korrekt volt az AF)
A keresztszenzor lényegében: Ezeken az AF pontokon nagyobb eséllyel talál AF-et, "jobb"
Ha a videó fontos, akkor érdemes a Milcek felé kacsintgatni.
-
Kleroo
veterán
válasz
RedCat #17083 üzenetére
Szia!
Először is, az obi nagyon jó választás, csak ezzel vedd. Igaz van a 18-140, de ahova a 105mili nem elég DX-en, ott a 140mili sem fog csodát művelni, ellenben sokkal drágább és kétlem hogy érdemileg jobb minőséget nyújtana.
A váz jó kérdés. Igazából úgy a D3100 megjelenése óta a kezdőbb, átlagfelhasználásra szánt dslr-ek bármelyike tök jó. A D3100 is az. Abban van 1-2 idióta korlát amit mondjuk hamar el lehet érni, de sokaknak fel sem tűnik.
Alapvetően az 5ezres és a 3ezres szériáról is váltanod kell ha komolyabb ambícióid lesznek, így azon ne agyalj, hogy vajon most megéri-e a magasabb kategória, hogy később ne kelljen váltani, felesleges.
A D3200 és D3300 között nagyon csekély a különbség, semmit nem tud a 3300 ami konkrétan jaj de hiányozna a 3200-ból. Számháborúban biztos jobb itt-ott, de hidd el egyáltalán nem ez lesz a döntő tényező. Más dolgok fognak hiányozni, ha úgy alakul.
A D5xxx sorozat legnagyobb különbsége a forgatható kijelző. Ezt kell kitalálnod, hogy fontos-e. Én speciel sok előnyét nem tapasztaltam, inkább csak "jó ha van" kategória. Ellenben a gombkiosztást nagyon szétveri, nehezen megszokható. Bár számodra nincs más beidegződés.
Én (is) a D3200ra és sok kiegészítőre szavaznék. hidd el még többet is el fogsz költeni kiegészítőkre.
Aztán vaku,másik obi, végtelen ciklus. -
aleister
veterán
válasz
RedCat #17087 üzenetére
Minimális különbség van a D3200 és D3300 között. Magad is elolvashatod, hogy egész pontosan micsodák.
Ellenben 30k a különbség ahogy én nézem:
D3200 + 18-105: 154k
D3300 + 18-105: 183k
D5200 + 18-105: 210kEz utóbbit én mindenképp szkippelném. Ennyit nem ér. Ellenben a D5100 kitben annyi kb, mint egy D3200. Tán még mindig ez a legjobb választás.
Továbbá, ha nem idegenkedsz a használttól, akkor megfontolandó lehet egy keveset használt, garis példány is.
(#17089) Ijk:
Igen, ezek kétségkívül a D90 előnyei, de erre írtam, hogy szerintem nem használná ki őket az említett felhasználás mellett. Viszont ISO-ban sokkal bátrabban tudna menni felfelé. -
aleister
veterán
válasz
RedCat #17083 üzenetére
Az obi választás jó.
D5200 mellett így hirtelen csak a kihajtható lcd-t tudom felhozni. Persze ettől még lehet más is. H nincs szükség erre a fícsörre, akkor inkább válaszd a D3200-öt (ne a 3300-at). A különbözetből rengeteg hasznos dolgot tudsz majd venni (memkártya, táska, állvány, stb).
(#17082) spanyoll:
Az nem csak a garis, itthoni vásárlású vázakra ingyenes?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Elektromos autók - motorok
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpársportok
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- További aktív témák...
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest