- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Yettel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
sztem ebben az esetben olyan nagyot lehet bukni ha nem jól választod meg az obit hogy érdemes lenne kölcsönkérned ismerőstől dslr-t vagy legalább annyira hogy együtt menjetek el hogy nagyjából legyen fogalmad milyen gyútjávra van szükséged.így gép mögül senki se fogja tudni neked pontosan megmondani,nem hiába van a hivatásosnak felszerelése.elviszi egy helyre aztán kiválasztja a gyújtávnak(többi dolgnak stb)megfelelőt
-
törölt tag
Sztem add fel
Tetszik vagy nem, de értékelhető képeket nagypályás fociról még félmillióból sem hozol. Jól belenyúltál..
Egy jó vázzal nagy iso-n pingpong-ot meglősz 70-200-zal, jó fényekkel, de a foci.. ??
Ott akkora tér van, hogy .. áhh.. Én nem próbálnám meg a helyedben, csak kudarcélmény
Elképzelsz VALAMIT, ahhoz veszel ajánlások alapján ismét VALAMIT, majd a kettő kb. köszönőviszonyban sem lesz egymáshoz és még csak nem is Rajtad múlik (bár ez is benne van). Szóval kudarcélmény garantálva, 100-200-300-ezrekért.
Biztos erre vágysz ?
-
lyunior
tag
Szia!
A 145k-ba nagyjából egy D5100 + 18-105 fér bele.
Ez jó kis kombó, a legtöbb helyre. Amúgy sem hiszem, hogy csak meccseket fotóznál vele. Annyira te sem lehetsz fanatikus, hogy 150k-t kiadj azért, hogy kizárólag focistákra lövöldözz. A hétköznapi életben pedig jól jöhet az obi variálhatósága. Sporteseményre - mint azt a kollégák helyesen leírták - a 105mm is rövid és az 5.6-os blende is necces, de én lőttem iso 3200-on is a D5K1-gyel és vállalható a végtermék. Aki meg pengeéles, végletekig nagyítható képeket szeretne relatív sötétben fotózni, az nem ennyiért fog fényképezőt venni.Egyetértek tehát Zéé-vel, ha ennyi pénzed van rá, akkor az kompromisszumos megoldás lesz. Minél több rá a zsé, annál kevesebb a kompromisszum...
Az említett 3 váz amúgy jó kiindulási alap lehet, és később ha a pénz is gyűlik, kereshetsz rá egy "hosszabb" és fényerősebb üveget. -
törölt tag
Kinti mérkőzés, de nappal? Vagy sötétben és reflektorral?
Szerintem megpróbálhatod egy nikon d7000 + 85/1.8 kombóval is. Igaz így azért majd rohangálnod kell az oldalvonalnál (már ha lehet) ide-oda, de valamit valamiért.
Ez így kb. 220ezerből megvan használtan + memóriakártya, monopod stb stb. -
*Ropi*
félisten
A sportfotózás pontosan az a terület, amit nem lehet mélyen a pénztárcába nyúlás nélkül megúszni. Magas ISO-t bíró váz és fényerős üveg(ek) kell(enek) hozzá. Ezt a 145.000 Ft-ot minimum 4-gyel szorozd meg és akkor még csak a padló áraknál jársz, ráadásul használt felszereléssel (felszerelés alatt 1 db vázat és 1 db üveget értek).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest