- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabgergo
őstag
válasz
atok666 #2239 üzenetére
Lehet h nem értem a kérdést
A presetet importáltam LR-ba, majd alkalmaztam egy konkrét képre. A képen látszik a hatás de jobb oldalt a csúszkákon nem látok sehol elmozdulást (sok presetnél igen, de ennél nem, ezért nem értem).
Tehát ha jól értem akkor igen a válasz a kérdésedre -
Kleroo
veterán
válasz
atok666 #2048 üzenetére
Szupernak tartom a 24-85öt,és sűrűn reklámozom(leginkább azért,mert szinte senki sem tud a létezéséről,énis nagynehezen találtam erre a megfelelő kompromisszumra) de idióta azért nem vagyok(a hangok is megmondták).
Igen-igen! "rajzolat"
Én is ezért utálom amikor a felbontás-táblázat jön elő mindig.
Fel is tolok azért egy részletet,hogy látható legyen a difi.
Azért furcsálom a nagy verést,mert a 24-70 mondhatni 2.8-on is padlót töröl az f8ra rekeszelt 24-85-el kizárólag a felbontást nézve is. Ezért gondolom,hogy valami por kerülhetett a gépbe,mert a mostani 24-85 képeket visszanézve...hát nem igazán szeretném az obit. Pedig szeretem,és az 50/1.8G mellett sem tűnt fel,hogy fosch lenne. De majd jön a 2.0 teszt.Plusz most néztem meg jobban,és 24mm-en is jóval rövidebb a 24-85 a sokkal komolyabb torzításon felül is. Na ez egy igazán alapos teszt lesz. Tán hiánypótló is. Elérhető árú(bestbuy),kevés helyen tesztelt nikkor zoom vs a méltán dícsért legjobb Pro bátyó.
Számolok látómezőket is majd,ect. Kíváncsi vagyok. Lassan vmi blogot kéne indítanom24mm-es képek, f2.8 vs f8. azonos expó,azonos színhőmérséklet. Ide betettem őket
A 70-200VRII ennyivel mégjobbnak érződik? Na akkor azt nekem sohasem szabad a kezembevennem.FX+70-200/2.8 nálam a nonplus ultra
-
törölt tag
válasz
atok666 #1916 üzenetére
No, akkor Tőled is kérünkszépen tesztképeket (igaz aleister?)
1.8-on valami portré féleség (jó lesz macska vagy virág is) illetve 2.8-on és 4-en.
Sörben meghálálom.@ mindenki: eső lesz végig Zakopane-ban, a fotós motyónak tudtok ajánlani vmi Bp-n kapható huzatot ? Markolatos váz + 24-70. Vennem kell igencsak, nem kéne, hogy ázzon. Van rá 1 napom: holnap
Addig én is nézek árgépen vmit.. vannak áttetszők is, alulról belebújósak, mittomén.. nem akarok befőttesgumival és nylonzacskóval éktelenkedni
-
aleister
veterán
válasz
atok666 #1671 üzenetére
Gratula az üveghez! Nem fogod megbánni!
Honnét rendelted / mikor kapod kézhez?Feltettem Flickerre időközben 3 képet tegnapról.
Mondjuk ide tipikusan tágabb rekesz kellett volna a több DOF miatt, de ezeket csak a kedvedért lőttem.
Btw Flickeren nincs valami funkció, ami rögtön kattinthatos thumb-ot kreál? A FAQ szerint a méretválasztós ablakban kéne lenni share gombnak, de nem találom.
jah: visszaigazoltalak Flickeren
-
dabgergo
őstag
válasz
atok666 #1521 üzenetére
Igen tényleg rosszul írtam, szal a lossless compressed-el szemben a sima (lossy) compressed, elvileg nem jár különösebben észrevehető adatveszteséggel. Így sztem 14bit compressed-en fogom használni.
Egyébként lehet hülye kérdés, de RAW-ban miért nem lehet felbontást átállítani kisebbre?
-
törölt tag
válasz
atok666 #1515 üzenetére
Hát ha kosárlabdát fotóznék pont egy 24-70-nel, nekem is így kéne. De általában lassan mozgó vagy abszolút nem mozgó dolog a téma, így közelíthetek a VC miatt a jóval engedékenyebb értékekhez és alacsonyabb iso-n tartom magam. Mennyi a max-od, 3200 ? Mármint amit kézzel beállítottál neki.
-
dabgergo
őstag
válasz
atok666 #1510 üzenetére
Köszi!
U1, U2-re ti amúgy mit állítottatok be?
Így hirtelen arra gondoltam h egyikre a videó beállításait kéne (minimum contrast és élesség stb) a másikra pedig a sporthoz szükséges 3D követő AF stb-t.Megtaláltam a választ a 14bit compressed vs 12bit losslessre: [link]
Jobb a 14bit compressed. -
törölt tag
válasz
atok666 #1512 üzenetére
K*ra nem
1/30-on voltam mindig, VC-vel a Tami 70-ére is jó a 30 simán, illetve az alá is.
Előtte a 90-essel meg 1/125-ön csak mostanában a 24-70 eléggé felgyógyult a vázra..
Néha esti állványos épületezésre átváltok natúr ISO100-ra (auto nélkül), de amúgy az auto iso az 1/30-assal tökéletes volt eddig.Az a helyzet, hogy nagy mozgást nem is fotózok sosem. Lehet hagyom is, mert ha 1/80-ra
felviszileviszi 70-es állásban kevés fénynél a záridőt, a VC miatt nekem oda elég az 1/15-30 is, ne tornássza nekem az iso-t feleslegesen. Azért átgondolandó ez..Szerk.: mekkora zsiványság lenne, ha a VR/VC/OS dolgokat is belekalkulálná. Lenne ott is egy középérték: 2 stop feltételezett nyereség (rövidülés) az auto iso auto záridejének középértékén
Balra egy állítás az auto iso VR menüjében -> 3 stop nyereséget feltételez, mert azt mondom neki ezzel, marha jó a VR-em. Jobbra egy állítás - gyenge VR, 1 stop nyereség csak. Háh. Bilibe lóg a kezem. Majd a D900.
-
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
atok666 #1488 üzenetére
Ez azért van, mert minél több részlet van egy képen, annál több információt hordoz, tehát annál nagyobb a fájl mérete is (Próbáld ki, hogy egy képet élesíts és mentsd el másik fájlba, majd hasonlítsd össze a méretét az eredetijével!). A váz becslés közben csak átlagértékkel számol, viszont menet közben folyamatosan újraszámolja és korrigálja az üres helyre menthető képek számát a már mentett képek pontos méretének függvényében.
-
aleister
veterán
válasz
atok666 #1318 üzenetére
Ööö...akkor 5*36= 180.
Ua, mint a D4-nél.(#1321) Eperkutyus:
Nem foglalkoztam azóta vele. Tudod egyesek nem próbáltak ki egy társán bizonyos dolgokat, úgy meg nem akartam visszaküldeni, hogy nem jöttem rá a hiba okára. Majd, ha egyszer érzek kellő erőt magamban, utánajárok a dolog nyitjának, aztán kész tények elé állítom a szervizt.
-
hp1950
tag
válasz
atok666 #1276 üzenetére
Értem!
Ha jól látom az adatlapodon Te 70-200VRII használsz ugye? Én is azért választanám a 2.8-at , hogy használjam tág rekeszen is. C rendszeren volt már olyan objektívem ami hiába volt 1.4, gyakorlatilag 2 -2.8 -ra kellett rekeszelni, hogy APS-C használható képet kapjak. -
imyourfriend
őstag
Én például csak munkára vennék FF vázat.Annak igazából nem látom értelmét hogy hobbi célra elköltsek még 300-400 Eft-t. Persze ez saját vélemény, akitől a standard zoomot vettem ő 17-55+D7k és 70-300VR+D700-as kombóval dolgozik. Pl így tudnám elképzelni én is ha munkához kellene. Az már más kérdés kinek mennyire engedik az anyagiak.
(#853) TayRol: Ezt a 230-at te sem gondoltad komolyan? Annyiért ajándék.
Valakinek lehetett egy jó napja.
-
Amikor egy-egy túrán megemelem a táskám, rájövök, hogy még a 7k is nagy, pedig csak a 3 obit viszek magammal. 10-20, 105Macro, 70-300APO DG + SB-600. Most azon agyalok, hogy a beépített vakuhoz készítek makróhoz használható softboxot, akkor az SB-600 vitelét megspórolhatom.
-
aleister
veterán
Itt valamit nagyon elbeszélünk egymás mellett.
De tudod mit, legyen Neked igazad (bár szerintem nincs), és legyen csak 20%. A difi. Akkor ezek szerint ezen a 20%-on bukik meg a dolog. Sajnos a végeredményen nem változtat.
Bááz, lehet, hogy rájöttem, hogy hogy értetted.
Arra gondolsz, hogy elvben, ha egyetlen sort ki tud teljesen rajzolni az obi, akkor a többit is ki fogja tudni. Kvázi mindegy, hogy 4050 vagy 12323425 sor van fölötte.
Így értetted? -
aleister
veterán
Bevallom őszintén nem tudom hogy jönnek egymás után a pixelek, azt sem, hogy oldalanként mennyivel van több, de ez egészen biztos, hogy a 24MP-nek pontosan 150%-a a 36MP.
(#187) Throme:
Nyilván pixelbuzulásról van szó! LR-ben 1:1 nézetben.(#199) Real_Necro
Láthatóan nem érted miről van szó.1. Én úgy vagyok vele, hogy ha veszek valamit, akkor nem csak a képességének egy részét szeretném kihasználni. Ez kb olyan, mintha veszel egy kocsit, ami 432.86 km/h-val tud(na) repeszteni, de nem tud, mert csak olyan gumma kapható rá, ami 234-ig bírja, mert a gyártók a két technológiát nem fejlesztették párhuzamosan. Na akkor milyen kocsid van? Ami 432.86-tal megy, vagy ami 234-gyel?
Mivel egy ilyen kocsi nem 2 fillér, szerintem az ember jogosan várhatja el, hogy meglegyen hozzá minden, ami a teljes kihasználhatóságához kell.Ez független a pixelbuzulástól. Ezek elvek.
2. Egy megállapítás történt részemről a Tamron 24-70-ről, és a középkat FX alapzoomokról, melyekben a létjogosultságukat vitatom D800-on. Ezzel az egyetlen ittlévő profi esküvőfotós, valamint a legrégebbi itteni D800 tulaj egyetértett.
Azt meg nem értem, hogy miért zavar a D800+FX alapzoom probléma. Ha gondod van az ilyen okfejtésekkel, akkor javaslom, hogy ugord át őket. Egy kicsivel nagyobb jogosultságuk van itt, mint mondjuk a dioptriáknak.
-
m3ss
veterán
hmm tegnap en is eloszedtem a pixma 5300-at, kinyomtam fenyes papirra par kepet, de nem az igazi...a feher nem eleg feher, a fekete nem eleg sotet, meg ugy kicsit fakok, kontraszthianyosnak tunnek a kepek. na meg a zold meg a kek is kicsit mas arnyalatu. amugy jo lett
lehet az utangyartott patronok? vagy nyomtato profilt kellene b*szkuralnom? -
törölt tag
A cuccosod nem gondolom, hogy gagyi lenne. Hogy rosszul csinálsz-e valamit, azt viszont nem tudom.
Az övéi sikerülnek, de évek óta hordja ugyanoda és rendszeresen nyomtat A3-ba és nagyobba. Egyszer elmondta nekem az egész láncot, mire kell ügyelni, és a végén hogyan kell megválasztani a boltot, beszélni velük, elkérni tőlük valami nyomtató színprofilokat stb.. - ezt majd egyszer újra elmagyarázza, mert nem maradt meg.
A debreceni irodánk recepcióján most lettek a képei kiállítva, na olyan kiskócsagokat sem lő akárki sztem..
(1D Mark IV, 400 2.8 fix bazooka, álcacsónak és a barátnője madarász).
-
törölt tag
Atok: Jaja, mindenki szét van itt parázva hogy úristen 36MP, hááát azért nézőpont kérdése, de annyira durván nem több az a 24-nél, +20% nem a világ vége.
aleister: D800-ra standard zoomnak nemkarcosat ? Akkor minek a 800 ?
Nekem okom volt rá: 600 nem volt, gép kellett jó iso-val és remek dinamikával, de próbálom is etetni karcos üveggel, a lúd legyen kövér.Nem fogok alá 28-75-öt nézni vagy hasonlót, mellesleg ha 800, akkor az lóvé, akinél meg lóvé, miért venné a 28-75-öt, így van ? (Így).
Tehát értem én amit mondasz, egyet is értek vele, de csak úgy, ha az illetőnek nem D800-a van - ez lehet mondjuk a csillag a mondataid végén, és az apróbetű alul.
És bár a Tami borotva, ez sem rajzolja ki. Nem is nézegetem pixelszinten. 85 1.8G-t már kuksolnék, 70-200 VR2-t is, de leginkább egy 85 1.4G-t, na az egy vadállat 5.6-8 körül. Photozone teszben a 24-70 Nikkor belebólintott a 4000-es lwph értékbe, a Tami nem, DxO valszeg teljes képfelület-átlagot néz így előzhette meg, de a legoptimálisabb ponton a Tami nem élesebb a Nikkornál.
-
törölt tag
Silicon Power 600x UDMA6 32GB és tök oké.
Az említett Lexar a csúcs, nem csak papíron, hanem D800-ra ki lett tesztelve valami oldalon (gugli 5 perc és kiadja) minden nagyobb memóriakártya márka és ezt szerette a legjobban, rendre maga mögé tolva Sandisk csodákat és mindenki mást. De nincs rá szükségem (szerintem Neked sem)
csak jó tudni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Windows 10
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPad topik
- További aktív témák...
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest