Aktív témák
-
Róth
aktív tag
Nem akarom túlzásba vinni. Kezdő láma vagyok, és az is maradok
A D40 megfelel, a kitobi tartománya is bőven elég, de mégis jó lenne valami fényerősebb helyette.
Persze, értem, mire gondolsz. Ha kicserélném motorosra a gépet, akkor visszajönne a felár az olcsóbb AF obikkal.
Áááááá, sehogy se jó ezHa újrakezdeném, akkor motoros váz és 35mm f/2D AF lenne, vagy valami ilyesmi.
-
Nem is értettem a D300-as vonalat, amit ajánlottál.
Ha a 400 ezernél maradunk, abból veszek egy D80 vázat a 18-135-el az 175 ezer, ehhez egy 12-24-es Tokinát 100-ért és egy 70-300 VR-t szintén 100 ropiért. Emellé még pár ezer forint rádobással belefér egy 50/1.8 is. Ezek fotopestes árak. 400 pár ezer forintnál vagyunk és van egy igen jó váz, nagylátó, utazó zoom, VR-es tele és fix 50-es obi. Inkább ez, mint egy D300 és max egy olcsóbb obi. -
Lüttyő
csendes tag
-
hzoltan
tag
A gép most 3. napja van nálam
A hét végén szeretném kipróbálni, hogy mennyit bír.
Eddig csak próbálgattam a gépet normál használat mellett: 24-120 obi, bekapcsolt VR, egyszeri AF, raw, 2gb Ultra II sandisk CF: lakásban kb. 10-15 kép vakuval, a többi éjszaka utcán (kb. 20C) kölcsön SB-800-as vakuval. Így jött össze a 63 db kép és a 72%-os töltöttség.
Eddig bármilyen gépet próbáltam ki, egyik gépen sem merült annyit az akku (a próbák során), hogy a töltöttség kijelzője kijelezze. Ezért gondoltam, hogy az akkuval lehet valami, mert ez nem normális...
-
Ijk
nagyúr
Remélem az a parabola a tetején derítő esernyőként is szolgál modellfotózáshoz, mert különben nem veszem meg...
BLOODSHOT: Szerintem nem kapkodják el a "d90" megjelenést, mert akkor kevesen vennék a d300-at, azt pedig még ki kell árulni. Apropó a D80 melyik hónapban jött ki?
-
kiraly.andra
aktív tag
Ez csak egy kísérlet volt a jövőbelátásra, vagy mondjuk esélylatolgatás, esetleg halk morfondír. Még tényleg nem biztos, és még akkor is csak "talán" lesz, ha kifizettem a 105-öst. Akkor jön a tesztelés, próbálgatás, majd az eredmények függvényében a gondolkodás. De fogalmazzunk úgy, hogy esélyesebb az eladás, mint a megtartás. Visszatérünk rá mindenképp.
-
kiraly.andra
aktív tag
Én hamarosan valószínűleg eladok egyet, mert megrendeltem a 105-ös Nikont (VR). 50/1.8-hoz használtam a Soligor közgyűrűsort, de kevésnek bizonyult (és most szerencsére épp úgy is alakult, hogy belefér a vásárlás).
-
Degeczi
nagyúr
sőt: nem csak gyártónként, de kameratípusonként is változik a formátum, ezért jelennek meg rendre új verziók RAW konverterekből az új típusok piacra kerülése után
de azt én sem értem, miért kellene ilyesmire egy vektoros rajzolót használni - ennyi erővel a Word-ből is lehetne hiányolni a RAW megnyitást...
-
Bandus99
őstag
-
péter007
senior tag
de igen, az
ettől függetlenül szerintem van olyan jó mint a photoshop
itt is baromi sok a választási lehetőséged, hogy milyen képet akarsz
csak a rawot nem tudtam még megnyitni, jólesz ha előveszem a 300 oldalas könyvecskét amit kaptam hozzá...Lauda: unokatesóm, mikor kezébe vette a d40-et és lőtt vele egyet, elvigyorodott és azt mondta hogy ez baromi feelinges
...és tényleg az
-
Közben próbálgattam még a gépet és annál a beállításnál maradtam, hogy a fénymérést rögzíti, viszont az élességet folyamatosan korrigálja, ha elmozdítom a gépet.
Jó dolog a használati, de egy kezdő/a témával ismerkedő emberke hiába áll neki elolvasni, 2 oldal után bele fog zavarodni,
mert azt sem tudja, hogy mit miért állít és mi változik, ha átállítja, őrület.
Nem lehet mindent egyszerre elsajátítani. Én is általában akkor veszem elő, ha valami konkrétan érdekel.
-
Ha én kapásból tudom, hogy -1.0 kell neki, akkor a gépnek ez miért jelent olyan nagy problémát? Valahogy nem értem. Ha látja, hogy lesznek részek ami beég, akkor ad neki egy kis kompenzációt és kész is. Ha én a spártai agyammal ezt ki tudom találni, akkor egy tükrös gép processzora 2008-ban miért nem?
Köszi a linket, sajna nem tudom elolvasni, tudod no english.
-
Degeczi
nagyúr
-
Degeczi
nagyúr
gondolom szobában vagy
próbáld ki, h
- egy normál (nem tele) obival lámpa nélküli falra célzol, félig lenyomod (és úgy tartod) a gombot, és fix rekesz mellett mondjuk 1/5-öt mér
- átkomponálod a képet úgy, h lámpa legyen a középpontban, és ez az érték fölmegy mondjuk 1/40-re
- ha itt azonban elengeded a gombot, és a középpontban lévő lámpa mellett nyomod le ismét félig, már mondjuk 1/500-at mér!
- és fordítva: most lenyomva tartva célzod meg ismét az előbbi falat, kb 1/40-ig meg el - szemben az egyébként ott mért 10x olyan hosszú idővel...szóval (legalábbis a saját D70s-emen) van egy korlát, amit a folyamatos fénymérés korrigálása már nem lép át
-
Degeczi
nagyúr
a Nikon is próbálja valamennyire kiküszöbölni azzal, h alapbeállításban a kioldógomb félig lenyomása nem jelent expó-, csak AF rögzítést, és mér tovább a kamera a teljes lenyomás pillanatáig - de ilyenkor már csak finoman korrigál, nagyon durva eltéréseket nem tud ellensúlyozni (mondom ezt a D70 alapján - de valszeg a többi is ilyen)
-
j.bravo
addikt
Ha csak a kábel a kérdés, és az embernek nincs kedve/ideje barkácsolni, ezt is érdemes megnézni.
Már rendeltem tőle; megjött, működika cucc láthatóan nem gyári, de barkácsnak igényes, abszolút kulturáltan néz ki (mint ott a képeken).
Fénymérés-sztori: mintha nem a spot-tal vetettük volna össze, hanem a középsúlyozottal, nem?
Végülis mindegy. Én egyébként úgy vettem észre (d50), hogy ha a csúcsfényes rész (pl izzólámpa) elég kicsi kiterjedésű a képen, akkor jól viselkedik a mátrixmérés (azaz a képmező nagy részét veszi szürkére, a csúcsfényt kiégeti); ha a lámpa a képmező nagyobb részét teszi ki, akkor próbálja azt szürkére venni (és a kevésbé fényes részek alexpósak). Ez szerintem logikus ;)
-
Dare2Live
félisten
gyorsan kipróbáltam mégegyszer: ha hátam mögé rakom vagy letakarom egy mondjuk vékony pokroccal vagy 4mre vagyok tőle akkor is elsüti.
de köszönöm.Lauda: Fel van sorolva KRnél jópár eset ami megbolondítja a Matrixot...
pl
"1.) Predominantly light colored subjects not in direct sunlight. Since these are not bright enough in absolute terms (LV16 or above) the Matrix cannot guess that they are supposed to be light. It will tend to render them as gray. If your subject has both dark and light areas the Matrix is fine. If the entire image is a white card in the shade then you'll still have to dial in + compensation to make the white card look white.2.) Bright overcast skies. These are dark enough that the meter can't tell that you want them to look almost white in your image, because they are below LV16. You will have to dial in + 1 or even +2 compensation if the bright gray sky takes up most of your image, say when photographing flying birds against the bright gray sky.
3.) Deep or dark filters. Remember that the meter needs to know the absolute Light Value of the subject as explained above under "Absolute light levels.""
Érdekes D80on úgynézki javítani akarták Matrixot és a javítással meg más problémákat hoztak elő....
Egyébként KR oldalán ott a link a részletes leirásra én is el fogom olvasni de nem most elég komplexnek tűnik elsőre.
-
johnjohn
addikt
A 18-70 előbb jött ki, szigetelt fém bajonett van rajta, cserébe a széleken lágyabbnak tűnt, mint a 18-135-ös .Nekem volt mind a kettő,végül a 18-135 maradt, mert tisztább képeket tudtam vele lőni.Másodszor az sem mellékes, hogy az átfogásával ki lehet kerülni az obicserélgetést pl. nyaralás alatt, nagyon praktikus darab.
Persze lehet, hogy a 18-70 -es obik között is van szórás, és gyengébb darab került hozzám.
Ha teheted próbáld ki mindkettőt, ha használtan veszed főleg! -
Szten Márs
nagyúr
Na igen, felépítésében egyértelműen a 18-70 a jobb objektív és optikailag is minden bizonnyal jobb obi, mint a 18-135. Szóval a kettő közül én is a 18-70-et választanám.
Lauda:
A szűrőméretek különbsége meg a frontlencse méretétől, és az azt körülvevő foglalat méretétől függ ugye, mivel ilyen téren mások az obik más-más szűrőméretük van. Nem csak 52 meg 67 létezik, hanem rengeteg másmilyen is. Na meg ez azért is jó (a gyártóknak) mert így a különböző objektívekhez jó eséllyel új szűrőkészletet kell venni.
-
DomTom
csendes tag
Szia!
Bridge gépem van, Minolta a200, elégedett vagyok vele, bár most megy a szervizbe (AntiShake hiba). A feljebblépésen gondolkodom.
Egy Canon 450d-t fogtam a kezemben és elámultan rajta, mennyire jó a keresője az enyémhez képest. Manuális élesreállitás, csak egy pillanat és kész (az AF is hasonló), és látom a keresőben az eredményt! A dslr azért más világ. "Tündérország kapuja" - olvastam valahol.
Megláttam a jobbat, és már kevés az amim van. Kapzsi vagyok, és mindig többet szeretnék! De szeretek, álmodozva, évekig tervezni valamit. Kicsit félek is, mi történik, ha minden álmom megvalósul. Kiégek, mint egy fénykép?
És a család. Fotózásra most elég időm se, és elég pénzem sincs, de -gondolom- majd csak jobb lesz.
A tesztekre és mások véleményére megpróbálok figyelni, mert sok dolgot tanulok, és jobb döntést hozhatok.
Köszönök minden véleményt, ha nem egyezik az enyémmel, akkor is, sőt akkor igazán! -
philoxenia
MODERÁTOR
Hát ott sántít a dolog, hogy azért nem 3-4 évről van szó. A K10D mellé most én sem akarok még a kitobi mellé másikat, de ha adódik jó vétel, akkor már akár pár hónapon belül is.
A D300-at meg vágyakozva nézem akár öt év múlva is./vagy a hasonló kategóriájú utódját/
Bizonyos dolgok le fognak szivárogni nyilván előbb utóbb az olcsóbb kategóriába is, de a D300 kategóriája a profi /pénzkereső/ vagy a gazdag fotósoké marad szerintem sok-sok évig. -
Allien
veterán
Na látod, MÁRIS egyetértünk, a többi meg mind-mind hülyeség, mert minden ember más. Nem azt mondom, hogy mindenből a legolcsóbb.
Amire tellik. Aztán majd meglátjuk.
Szerencsére, olyan a "rendszer", hogy nem kell azonnal mindent megvenni, meg ráadásul, az árak nem az átlag magyar fizuhoz vannak igazítva.
Mellékessen, Te akadtál fenn a D70+70-200 2,8 mittoménmelyik verzió.Nekem tuti jó lenne az is, egy alap 18-50 mellett, egy darabig.
-
Allien
veterán
Ami a példát illeti. Csak pénz kérdése. Meg logika. Meg sznobizmus v. értelem, stb...
Ha van EGY lehetőséged, gépvásárlás elött:
1. szuper váz + kit obi (legyen az obi 50E, a váz 450E)
2. alap váz + szuper obi (legyen az obi 400E, a váz 100E)
Az első esetben mondjuk 3-4-5 éven belül a fogyasztói társadalomból kiindulva, "igényed" lesz váltani. Most persze, az első esetben már az első képeknél is szídni fogod magadat, de ez most mindegy. Tehát, mit is kell váltani? Egyből azt mondod, hogy az obit MINDENKÉPPEN, és kiadsz 400E huf-t az obira. Ha vázat is akarnál cserélni, mennyiért tudnád eladni? Legjobb esetben is minimum a felére leesik az ára. Tehát, lazán buksz 200E-t, a kit obiról nem is beszélve (bár azt is el lehet féláron passzolni), és még jön hozzá a 400E-s kiadás (több mint 600E)
Második eset?
Obit nem KELL cserélni, az esetek nagyobb részében, kivéve, ha nagyon nagy változás jön, de ez rittka, habár, a Nikon éppen nemrégen váltott (AF-S). De, tegyük fel, CSAK vázat kellene cserélned. Kiadsz 400E pénzt, a régi vázat lehet, megtartod, mert megszeretted, de ha eladod, akkor is buksz 50E-t?
Ezek az esetek inkább a hobby szintre igazak, ahol munka eszköz, ott úgyis a maximumot kénytelen megvenni.Persze, kivételek vannak, mert ugye, NEM a fényképező gép csinálja a KÉPET, az csak egy eszköz.
-
Allien
veterán
A kettő meredeken más (szvsz). Eddig mindenki arról papolt (már akik komolyabban próbálkoznak a fotózással, még ha hobby szinten is), hogy vegyél inkább "kisebb" vázat, de szuper obit, aztán később csak a vázat kell cserélned. A fordítot helyzet még roszabb, tehát mondjuk egy D200/300 az alap kit obival. Mondjuk, engem egyik probléma se érint jelenleg. Másrészt, amelyik obiról én beszélek, az itthon 250 körül van, és behozta 160 körül az illető. Tehát, messze nem 400E-ről beszélünk, nem VR-t írtam oda, simán 70-200 2,8.
-
Allien
veterán
Mé, az most hol problem? Nézz meg egy Oly rendszert. Mondjuk az Oly 510 dupla kitben is max 170 körül van. Namármost, lazán "vehetsz" hozzá fél millás, másfél millás obit.
Mellesleg EZ az obi speciel NEM annyiba került, mert Hong Kong-ból utazott "táskában" haza, tehát az ottani árat kell nézni.
-
Dare2Live
félisten
Te a specifikációkat másoltad be és arra mondtam, hogy marketingrizsa.
Hogy a dpreviewnél még igazolták is a rizsát arra nem mondok semmit véletlen megtalálták az egy beállítást amivel tényleg tudja.
Azért ahol ez nem sikerült ott kicsit más a helyzet.
"[I]A sorozat sebessége a gyári értékek szerint megegyezik az elődnél mért max. 3 kép/mp-el. Egyedül a puffer mérete nőtt, ami 4 RAW kép helyett max 6 nyers fotó elkészítését teszi lehetővé. Legnagyobb felbontású JPEG esetén 23 képről szólnak a gyári adatok (12 helyett), mindez persze a legnagyobb felbontásban és minőségben.A nálunk járt tesztgéppel ehhez képest igen felemás eredményeket kaptunk. A tesztelés során egy Pro High Speed szériás, 1 GB kapacitású SD kártyát használtunk, a méréseink eredménye azonban egyszer sem érte el a gyárilag közölt 3 kép/mp értéket. A mérést a biztonság kedvéért különböző fényviszonyoknál, így belső térben műfénynél és szabadban napsütésnél is elvégeztük. JPEG képeknél a sebesség 1,9 és 2,3 kép/mp között változott, teljesen rapszodikusan. A 3 kép/mp-et még csak megközelíteni sem tudtuk.
[/I]"Itt az álványon a gép így eltudom dönteni mi hogy van....
-
"Először canon, aztán oly...
Nem leszünk így jóbanKipróbáltad? mik a tapasztalatok?"
Védekeznék! A canont eladtam, az oly meg nem az enyém!
Nagyon tetszik az E-410. Az összeszerelés és az anyagválasztás minősége legalább egy kategóriából feljebb való. A kitobija eszméletlen jó, most nem akarok hülyeséget mondani, de van vagy egy 10 centis közelpontja (a frontlencsétől mérve), 2 egymás mellé tett CF kártya faltól falig kitölti a képmezőt tele állásban, ez átlagos tárgyfotókra tök elég. A másik, nemtommennyitől-150ig obija is elég kellemes. Ezek a kitobik is jól vannak összerakva, jó fogásúak, ugyanúgy könnyűek mint a váz.
A váz jól kezelhető, szuper a menüje, elsőre is sokat ki lehet belőle hozni. Az egész 4/3 rendszer tele van értelmes, apró, jól használható szolgáltatásokkal. A live view magától értetődően adja magát, működik, teljesen jól. Jpg-ben mindenféle rawbuzerálás szüksége nélkül elsőre jó képet ad. A tónus- és színvilága az olympusra jellemző, nagyon kellemes, utánozhatatlan. Aki egyszer megszokja, minden gépéből ezt szeretné kihozni.
Többször elhangzott a részemről, hogy a fene egye meg én is veszek egy ilyet. Nagyon komolyan kell venni az olympust. -
johnjohn
addikt
Már az is haszon, ha nem bukik semmit, és veszteség nélkül jön ki egy kifutott termék forgalmazásának lezárásából.0-szaldó. Ha a Nikon anyavállalat kiadja, hogy a termékre stop van, mert már hivatalos forgalmazó nem oszthatja tovább akkor az eledatlan készlet bukta Így került tavaly tavasszal D 70S a MM-ba 175 000.-ért.
-
Dare2Live
félisten
erre csak ennyit tudok válaszolni:
"This is your last chance, Flow. After this, there is no going back. You take the blue pill and the PhotoTip ends. You wake in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill and you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes. Remember that all I am offering is the truth about matrix metering...."
" -
Dare2Live
félisten
Ezt a tesztet azért csináltam mert itt jól elöjön a probléma ami ahogy látom a D50/D70 és D80at is érinti. Nem mindha nem jönne elő ez a probléma real life fotózás közben is.
micsoda csoda egy Canon kiskompaktot nem és egy 30Dn sött sanszosan egy K10Dn meg nem mégha Beenek ez is a normális evaluative metering.
-
Dare2Live
félisten
"beszarok" a D70 Matrix mérése ugyanúgy "hibás" mint a D50 vagy D80é.
Flow:
-Center weightnél: A kép(6-8-10-12mmes) közepét akarod helyesen kiexponálni és azt exponálja nomrális esetben helyesen ki a gép mint nálunk is.
-Spot: Egy ponton mér fényt és ez a tartomány lesz a képen helyesen kiexponálva.
-Matrix: A kép minden részéböl mintát vesz a gép és az expo értéket úgy állítja be, hogy a legtöbb dolog helyesen legyen kiexponálva. Na ez se nálad se JBnél se nálam nem így müködik: A kép 95% a be van bukva mikor pont ellenkezőleg itt a 95%nak legalább nagyjábol ki kéne lennie exponálva. ld a kiskompaktos képem. -
Dare2Live
félisten
oké
D80 MATRIX fénymérése:
[link]
megjegyzem ha center weihtedre rakom (10) akkor uennyi záridőt használ.uezen helyen egy Canon sx100 kiskompakt evaluate fénymérése:
[link]
megjegyzésként: Ha kis canonon centert rakok akkor uolyan eredményt kapok mint a fenti képes D80nál.A teszt bármilyen alapobival megismételhető a lényeg, hogy tökéletesen középen legyen a fényforrás és fedje be a center weighted területét ugy nagyjából.
-
törölt tag
Bár D70-et sosem fogtam,de azért írnék pár objektívebb mondatot is az eddigi benyomásaimról.Eddig csupa általánosságra használtam,családi képek,táj,porté meg többnyire statikus dolgok.Jól is hozott szinte mindent,portrét bel és kültérben,tájképben sosem hibázott,családra is ok,és én az épületekkel is elégedett voltam.A menü nagyon jó és részletes a gyors rész nagyon tud kéz alá dolgozni,a fogása is nagyon jó a grippel.Nemigen cseréltem volna,ha minden marad a régiben,bár izgatott mindig is D200 és már a D300 is/főleg/,de pénzből élünk.Nálam minden ok volt addig míg nem kezdtem el kutyákat fotózni.Ez már sok kérdést hozott,de ezekkel nem untatnálak.Térjünk a tárgyra,az én hibáimat szemléltetném.
Példaültér kora délután hol süt,hol felhő,erősen változó.Fő beállításaim:iso fix 400,AF-C,középre súlyozom,IQ NEF+JPEG fine,vagy csak fine,sorozat,WB autó.És ilyenkor jöttek a bibik,azt már megszoktam,h a 70-300VR és 80-200 ,ha más indokokból is,de elvérzik.Ez van pont.
Ám mondjuk egy hatos sorozatból 2 kép erős alexpós,és teljesen más a wb,de tökre,na ez már sok volt./Sajna nem tudom megnézni hanyas sorozatokból,mert a hdd-m beszart./
Szóval az én esetem elég speciális,gyorsan változó fény,hosszú sorozatok.Most,h kiírtam ezt magamból tisztán látom.Rinya ez a részemről semmi más.Azért a héten bemegyek az artworkbe. -
Dare2Live
félisten
Szarabb? Nem. Más? Igen.
Szokni kell.Gyorsan átnéztem a nyári képeimet LRben kb 1000db fénykép abbol 4db volt kb 0.6al elexponálva. Aza 4meg nem probléma mert hacsak nem kell végtelen sorozat konstans 3fpsel akkor RAWba fotozok.
D70nél te nem találkoztál bebukás problémával Matrixon?Én az első körös idegbaj ld hszem után nagyon megszerettem a D80at.
és mért akarsz D70röl cserélni?
érdekes maszlag hsz lett.
-
Dare2Live
félisten
Első héten kitéped a hajad, aztán kint napfényben átálsz Center Wra és pöpec. vagy matrix és kint napfényben folyamatosan -0.7.
Hogy d200rol is mondjak szépet ott meg nekem rendszeresen nem kiégett hanem bebuktak dolgok.
wbvel semmi bajom nem rosszabb és nem jobb mint egy canoné.
-
törölt tag
ha belemegyek az üzletbe akkor 160-at kapok,a d80+gripért
Dare2Live:a hétvégén mindenképp teszt lesz,mert nekem a középre sulyozott sem tetszik.Vagy csak nagyon bennem van a szombati bénázása.Mentségére mondom,h percenként változott a fény.A WB-lesz a fő szempont,ha csak kicsit is hibáz bye D80.Vagy lenyugszom
-
Aree
csendes tag
Na igen!
Csak mondjuk ha boltban veszed meg akkor elég nehéz lehet megkérni hogy ugyan már ajándékként címezzék és a vámosoknak se fog feltűnni hogy egy cég milyen ajándékot küld
Ezért kellene egy kinti ismerős!
De tény ami tény ebayon ez megoldható bár én még nem vásároltam ott semmit! -
Aree
csendes tag
Végre kaptam választ a vám és pénzügyőrségtől.
Sajnos nem éppen a legkedvezőbbet és persze nem hivatalosat (de emailban mit is várjon az ember).
Amerikából behozott digitális fényképezőgépre a vám 0% de sajnos 20% ÁFA terheli
Szóval jól körül kell nézni mi mennyiért éri meg behozni !
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Yettel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Villanyszerelés
- Autós topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Reklámblokkolók topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest