- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
válasz
Sárpac #10231 üzenetére
ezt en is hihetetlennek tartom.. ez mar annyira szelsoseges eredmeny, hogy nem tudom elhinni
majd meglatjuk, ha megerkezik.. remelem az lesz a vege, hogy a mostani 920-asomat el kell adnom majd valakinek
tegnap egy rovid ideig jatszogattam a szorzokkal, de nalam egyetlen egy biciklivel ment jobban adott feszen a 920 19-es szorzoval, mint 20-assal.. a turbot meg nem probaltam ki, de majd annak is eljon az ideje.. a lapon minden cuccnak 0.1 volttal tobbet adtam (kiveve a cpu vtt-t es a cpu vcore-t).. igy elment 3800mhz (19*200)@1.2v / qpi 3600mhz / ucore 3800mhz / ddr3 2000mhz cl11 -en -
Sheltem77
aktív tag
válasz
Sárpac #10236 üzenetére
Fenébe fülembe adtátok a bogarat
Most így fut az occt teszt:
Cpu 19x200 3800Mhz 1,15V
Uncore x17 3400Mhz
Ram x8 1600Mhz 1,56V
Qpi x36 3600Mhz 1,28VA házoldalam le van véve de sokat nem ér Sárpac mert kicsi ház, közvetlenül a cnps10x extreme felett van a táp(2cm van közöttük).
Így most a max hőfok realtempben 71 foknál van(tehát max 72-73ra fog felmenni) ez már kellemes, remélem nem fagy le.
Ha 1 óra teszt letelt jelentkezemJó lenne ez a beállítás 24/7re
-
-
Sheltem77
aktív tag
válasz
Sárpac #10219 üzenetére
Na úgy néz ki így jól működik:
Cpu 20*190(3800) 1,15V
Ram x8 1520mhz 1,56V
Uncore x18 3420
QPI x36 3420 1,26250VOcct teszt 20 perce megy, viszont így már 75 fok a max(71,72 helyett), viszont stabil.
Tehát vagy a 200bclkt nem szerette, vagy a 3600mhz uncoret, de inkább szerintem maradok ennél a beállításnál 24/7re, ezek a feszültségek kellemesek.
Mit szólsz?(ha meglesz a haf932 házam a hőmérséklet is talán jobb lesz).
-
Zájec
veterán
válasz
Sárpac #10206 üzenetére
a 215BCLK-nál 1720mhz-re jön ki a ram ( vagy 1290mhz vagy még 2150mhz )
igy az uncore sebessége 3440 , ami nem mondható magasnak..."Teszel be 24/7-es képeket cpuz load uncoreval?Jó lenne látni mit tud az a lap!"
az baj hogy még csak ismerkedünk, aRAM idözitésekkel van a hercehurca , mert még nem találtam el igazán... ha meg auto-ra állitom be, akkor pélul az 1720mhz-hez 7-7-7-19 állit be, ami annyira szoros ehhez a mhz-hez hogy azon már el sem indul ramhiba miatt...
igy lazitanom kell cl8-ra, de a többit is be kell állitani .. (trrd,twr,twtr,trtp,trfc)..
na ez ami még nem tiszta,,, probálgatni kell még... -
Zájec
veterán
válasz
Sárpac #10204 üzenetére
az hogy ilyen lépcsözetes lesz a Lynnfield Turboja, az nem becslés...
ezt már most lehet tudni , szinte biztosra... elég sok informácio kiszivárgott már... közel vagyuk a megjelenéshez, igy biztosnak mondható hogy ilyen lesz....eleve a 860-nak 2.8ghz az alapórajele, a 920-nak 2.66ghz
ehhez hozzájön a Lynfield "dupla turbo"-ja mi 2x133bclk tehát 0.26ghz igy lesz belöle 3.06ghz, ami tényleg több mint a 920 "szimpla turboja" ami csak 0.133ghz , összegezve pedig 2.8ghz a 920-s turboval....mondjuk ez a Turbo dolog, amint tapasztaltuk, nem egy hú-dejó szerencsés dolog, több feszt kérhet emiatt, mintha Turbo mod nélkül használnád magasavbb BCLK-al...
például jobb egy 19x215 , mint egy 21x195.....
egyébként amit tényleg nemtudunk, hogy milyen BCLK-ra lesz képes a P55 ...
ezen elég sok múlhat.... inkább magasabb BCLK mint a sok Turbo ficsör....a core i7 meg elég jól sikerült ebböl a szempontból..
nincs miért aggodni...
nálam egy beállitás és simám megy 21x220bclk-n ( 4.6 ghz !! ) a rendszer...
nemhinném hogy "kevés" lenne a közeljövöben...
6gb ram se kevés TRI-ch-ba....
és van rendes SLI és CF támogatásom és hozzá az adott sávszálességem, ami ugye nem lesz meg a p55 esetében, ahol csak egyszeres x16 támogatás lesz....
tehát a valamirevaló CF és SLI felejthetö a p55-ben , úgyanúgy mint a p45-ben... -
Zájec
veterán
válasz
Sárpac #10192 üzenetére
"de soha egy linket nem hajlandó betenni az állítása mellé!"
amit akartam , azt sajnos nem találtam meg , de itt egy közelebbi informácio egy külföldi oldalról ::: [link : anandtech.com]
ajánlom figyelmedbe a 4.oldalt "Lynnfield’s Secret? Turbo Mode"egy korábbi PH-s hirben is esik róla szó hogy "Az Intel Turbo Boost technológiát természetesen mindhárom modell aktívan alkalmazni fogja, így az előbbi órajelek akár 3,2, 3,46 illetve 3,6 GHz-es értékekre is emelkedhetnek, amennyiben a futtatott feladat csak az egyik magot terheli."
volt mégvalami de azt nem találom... mindegy...
-
Sheltem77
aktív tag
válasz
Sárpac #10196 üzenetére
Megpróbáltam procinak adtam 1,24375V ot QPI nek 1,325V ot, így már 2 perc után fagyott le, de a proci elérte a 79 fokot(a házam még mindig a kis szar régi atx) 3600mhz en viszont a maximum 71 fok volt (1 óra qcct teszt alatt).
Azt hiszem maradok a 3600mhz nél, feljebb nem megyek a feszekkel -
Zájec
veterán
válasz
Sárpac #10183 üzenetére
"Mi van Zájec elmentek otthonról?
"
nem kértem személyes megjegyzést
egyébként saját háztartásban élek.....
"Az se tudjátok milyen cpu ketyeg a gépetekben, de azért én vagyok a hülye?" mivel harmadszorra sem érted meg miröl beszélek , igy tényleg kezdem azt hinni hogy az vagy......
érdekes HSM tudja miröl van szó , de te nem
a core i5 turbo modjáról beszélünk, nem a core i7 -röl, azt már ismerjük, legalábbis egy páran, de vannak kivételek Sárpac személyében, aki ugyan friss tulajdonos, és emiatt nem eléggé tájékozott a dologban... ami önmagában még nem lenne baj ha érdeklödö szándékkal fordulna, de mivel nem igy van , hanem valótlan kijelentéseket tesz, ami negativ hatással van a topikra, a valótlan tartalma miatt....
ilyenkor sajnálom hogy nincs SZAKMAI MODERÁCIÓ
(#10192) Sárpac :: linket ? nem olvastad korábban ?
az baj... megpróbálom valahol megkeresni ...
mindenesetre úgy lesz ahogy HSM és én mondom,,, több lépcsös lesz a Turbo a Lynnfielden prociknál, és nem lesz teljesértékü , mert nem mindegyik mag egyforma órajelen fog menni.... hanem ahogy leirtam már, amit elvesz a 3-4 magtól , azt adja hozzá az 1-2 maghoz,,, és ha csak egymagot használsz, akkor arra a magra kapsz mégegy Turbo egységet... igy lesz a 2.8ghz-böl is akár 3.46ghz... ez 5db bclk egység ha kiszámolod... de ez csak lehetséges max 1 magos órajel, nem az összes mag lesz ennyi...
csak az baj hogy ez nem irták oda az apró döltbetüs részben..
mert te csak azt látod hogy a 2.8ghz-böl lett 3.46ghz,,, de hogyan és miképp és hány magra vonatkozik és mikor , azt már nemtudod....
de tudod mit,, nem koptatom a számat, menjél azt keresd meg az ezzel kapcsolatos irást, ami korábban olvasható volt....
-
Sheltem77
aktív tag
válasz
Sárpac #10192 üzenetére
Segítenél nekem?
Megpróbáltam belőni 3800mhz re a procit(3600 uncore, 3600 qpi), de nem igazán sikerült occt kékhalált dob fél perc után.
Beállítások: CPU 19*200 1.21v 3800mhz
Ram x8 1600mhz 1,58V
Uncore x18 3600mhz
QPI x 36 3600mhz 1,30VÉrdekes mert 3600/3200/3200 on elmegy 1.10 V al is.
Mit állítok rosszul? Minek adnál több feszt és mennyit?
Ja HT on on volt természetesen mindkét esetben. -
HSM
félisten
válasz
Sárpac #10183 üzenetére
21*133?
Olvasd már el, amit linkeltél....
"The current implementation of this technology allows Core i7 processors to have their multiplier increase by 2 if there is only one core loaded with work, and by 1 if most cores are utilized."
Az, hogy 4 magnál csak +1 a turbo, más kérdés, de a Lynnfiled-nél se +4 lesz, ami aktiválható lesz, hanem csak a +2, ami 4 magnál is aktív maradhat. Márpedig akkor kőkemény 133Mhz-et ver rá a 920-ra....
De lesd meg ebben a PDF-ben a 16. oldalt: [link] Asszem ez perdöntő.
"Available bins of Intel® Turbo
Boost Technology2".
Szóval igen, butaságot írtál, a 920 max turboja 2926Mhz egész pontosan. -
HSM
félisten
válasz
Sárpac #10173 üzenetére
Rosszul tudod. Az I7 920 turbo-val egymagon 2933Mhz-es, nem 2800.
Amúgy nem hiszem, hogy Intel más butítást eszközölne... Elvileg azt rebesgetik, hogy nem lesznek olyan tuningosak, mint a Bloomfield-ek, valamint a max 16 PCIe2.0 sáv is elég komoly korlát a maximalisták szemében... A 920 meg azért tűnik el, mert vagy vegyél olcsóbban Lynnfield-et, aminél a jóval gagyibb lap miatt az Intelnek legalább akkora haszna lesz, mint a 920+X58-aknál, vagy ha jó cuccot akarsz (X58), akkor vegyél X58-at+drága 9xx procit hozzá. ez a jó üzlet... Nekik ugyanannyi haszon mellett vegyél gagyibbat, vagy jócskán drágábban vedd meg a profi rendszert, de jajj, csak a drágább procival tudod (+300 dodó haszon elrejtve)...
-
CSorBA
őstag
válasz
Sárpac #10114 üzenetére
Magasabb lesz az órajele aszem a 870-nek 3.6 vagy 3.8GHz turbo mód alatt az pedig azt jelenti, hogy nyers számításokban gyorsabb lesz a 950 960-nál viszont nem tudja a triple channelt!
Sziasztok!
Új vagyok a topicban, ősszel tervezek i7-et venni, és eddig a 920 volt a favorit. Az inteles hírek alapján, a 860-870 tettszett meg, de most Sárpac hozzászólásán megakadt a szemem.
A 8as i7 széria nem tudja a triple channelt? -
-
Zájec
veterán
válasz
Sárpac #10114 üzenetére
"Magasabb lesz az órajele aszem a 870-nek 3.6 vagy 3.8GHz turbo mód alatt az pedig azt jelenti, hogy nyers számításokban gyorsabb lesz a 950 960-nál viszont nem tudja a triple channelt!"
korábban mintha azt olvastam hogy ez a turbo dolog más lesz a core i5-nél , mert valami olyasmi lesz hogy azt adja hozzá az 1 - 2 maghoz amit a 3 - 4 -töl elvesz , ezért duplázodik a turbo az elsö két magra.... igy lesz 3.6 meg 3.8 akár belöle, de az csak az elsö két magra... akkor HT-nál is megfelezödik , vagy nemtudom hogy lesz pontosan,, de mindenesetre nem lesz olyan teljesértékü mint a core i7-nél....
(#10116) Sárpac :: azért a kezdeti darabok biztos nem lesznek hú dejók,,, most is ezt tapasztaltuk a core i7 -nél... szóval lesz abból jövöév is mire kijön valami jó..
meghát a Multi GPU-ról is le kell mondani a corei5-nél... ezt sem feledjük...
tehát mindenféleképp az X58 lesz a magasabbrendü... hiába jobb vagy nem jobb ...
(de egyébként elég klassznak tünik a P45 útodja.. a P55 személyében..)
mod : (#10091) Overlocker :: szóval az is
-
keIdor
titán
2-3 hét alatt szerinted le esne a D0-k ára is kb. erre a szintre? Mert akkor rendben, várok még vele...
De majd körülnézek az Osztrák és Német üzletekben is, hátha találok valami csemegét... olcsó DFi, vagy Foxconn, de lehet bilibe lóg a kezem, mert nem lesz olcsóbb ott se. -
sniper elite
senior tag
Nálam 22-24fok van de légkondival persze, elvileg, ha levesszük a gép oldalát, akkor a jobb levegőzés miatt, akár 10 fok is lehet a különbség! Nálam a gép oldalában is van egy venti, de ha nagyon gázos a kettő vga kártya miatt a helyzet, pl 90fok a kártyák hőmérséklete, akkor leveszem az oldalát, és egyből 80 alá megy! De a coolerek szabályzásával is meglehet kicsit könnyíteni a dolgokat, csak az kicsit hallható! Bár ilyenkor nem nagyon kell izzasztani a procit, és a többi hardvert, alapból nem egészséges!
-
knbs
senior tag
3.8/3600-HT-on Nalam egy picivel tobb feszt kert mint nalad, de 100% loadnal is epphogy 70 fok alatt maradt szoval tokeletes. A 3800-s uncore-hoz mar tobb fesz kell, igy maradt 3600-n, de a HT-t maar bekapcsoltam, ha mar Boinc megy.
A tobbi proci feature-el hogy allsz? Mik vannak be/ki kapcsolva nalad? -
Sheltem77
aktív tag
Ha meglesz a házam(HAF 932) ez az új tervem 24/7 re:
20*200mhz(4ghz) 1.15 - 1.2V (ha már 3600mhz elmegy 1.1Von, akkor hátha vinni fogja)
Ram x8 1600mhz 1.56-1.6V
Uncore x18 3600mhz
QPI x36 3600mhz 1.28 - 1.29VHa ez így nem fog menni akkor maradok a 3600mhz nél 3800al nem bohóckodom
-
AirBooms
addikt
Minden be van kapcsolva. 20-ról 17-re veszi vissza legfeljebb, de néha csak 19-re, 18-ra... 19-ról legfeljebb 16-ra, de gyakran csak 17-18-ra...
Azért nézem először az Uncore-t, mert azt már most látom, hogy órajelre nagyon megy a proci, viszont 4 GHz fölé nem nagyon fogok vele menni, mert azt még vízzel is bajos lenne meghűteni... (legalábbis LinX alatt)
De ha úgy praktikusabb, akkor először a proci végét nézem 24/7-re (a többi nem érdekel).
-
AirBooms
addikt
Az occt-t még nem ismerem, majd megnézem. Nálam a LinX viszi a prímet, a prime-ot vagy rosszul használom, vagy tényleg alig terheli a procit... rendesen, HT-val próbálom, 8 szálon.
Sheltem: nekem a prime alig terheli le a procit
Sárpac: egyre jobban dühít, hogy nekem alig veszi vissza idle-ben a szorzót a proci. Mi fene lehet ez?
A 3600-as uncore/QPI link kezdetnek jó?
Most nézem a 3800-at. A QPI fesz 1,35 V-ra állítva, de néha leesik menetközben 1,32-re is...
-
-
sniper elite
senior tag
Szerintem nem stabil, nekem ilyen feszen még a Vista se töltöt be, előbb néztem meg, bár neki újabb fajta alaplapja van szóval benne van hogy akár stabil is lehet! Én inkább szeretem biztosra tudni hogy nem lesz kékhalál game közben, és így járatom most a procit:[link] Persze lehet lehetne 1.14V feszen is járatni, de így a biztosabb!
-
-
Zájec
veterán
klassz lap
a nagyobbik Foxconn Bloddrage ára 84k..
a kisebbik pedig 70k ..jól megcsinált lapoknak tünnek, nekem tetszik a Foxconn...
14 fázis PWM táp a Bloddrage -nél... valami jobb fajta látszik a képeken..csak nekem drága..
a kisebbik FlamingBlade tipus meg nem eléggé felszerelt.. 6 fázis csak..a Bloddrage ára annyira nem vészes, végülis az EVGA drágább.. nem
-
HSM
félisten
Ja, értelek már... No, úgy néz ki a dolog, hogy a Vcore-nak van 6 dupla fázisa, az adja a kakót a számolóegységeknek. Az NB az meg ugye az Uncore része, QPI/VTT feszből van el. Arra meg a lapon külön kontroller és 2 fázis van. Plussz ott van a QPI-link is, ami szintén erről kapja a cumót. Szintén 2 fázisa van külön az X58-nak. Az is bírja, a C0-omon magasabb BCLK-val és QPI-vel vígan szaladt, nem keleltt hozzányúlni. A QPI/VTT viszont kizárt, hogy kevés lett volna, 3430-on megy a QPI, 3050-en az uncore, és 1,295V-ot kapott.... Most levettem neki 1,255V-ra, és egyenlőre jó így, hogy magasabb a Vcore. Na még tesztelem....
Az új 24 fázisos Giga lapokban pont a legfontosabb hiánya a jelenlegi lapjaiknak nem fog javulni: a Vdrop... Ugyanis nagyon valószínű, hogy ugyanaz a 6 fázisos kontroller-IC lesz rajta, ami jelenleg az UD5-ön, csak épp nem 2-felé osztják majd a fázist, hanem 4 felé.... Márpedig jelenleg se a kraft fogy el, ahogy látom, hanem a Vdrop nő az egekbe... -
HSM
félisten
Na, leteszteltem.... üresben, konnektorból 200W-ot elkajálva: 12,13V-ot mérni multiméterrel az egyik 4 pines molex végén.
Prime 7 szálon, plussz OCCT finoman beállítva: 500W a konnektorból így hirtelen, és 12,11V és 12,12V között ugrált a kimenet....(A DMM-em kb. 3 szor mér másodpercenként) Asszem, akkor ezt kizárhatjuk, mint okozó tényezőt.
Jó ez a HX620....(#9323) Overlocker:
-
HSM
félisten
Nem, be van kapcsolva... Igazából nem szeretném, hogy mégtöbbet fogyasszon üresben, így legalább az órajelét lefelezi... De nem lenne szabad egy pillanatra sem ilyen feszingást csinálni, ezért van a BIOS-os feszállítás, elvileg. Eddig nem okozott gondot. Mondjuk gyanús nekem ez az új F7-es BIOS, hogy nem is az új procim bohóckodik, hanem az új BIOS, amit feltettem hozzá, mert korábban a C0-ommal nem voltak ilyen furcsaságok, az F6A BIOS-al.... Neked hogyan sikerült ezt előcsalogatnod? Lehet, megpróbálkozom egy BIOS-downgrade-el... Mondjuk most 1,22-1,23V-on még nem volt gond...
-
HSM
félisten
Áhh, nézegettem a fogyasztást, és nem volt vészes...
A tápom is elég bika, nem hinném, hogy ez lenne a para... Mikor prime+furmark-ot futtattam 4ghz-en meg húztam a VGA-t is, és belőttem precízen max terhelésre, akkor produkált 590W-ot (konnektorból mérve), és bírta minden gond nélkül, most meg Crysis alatt nem ment 400W fölé... De olyan 370W körül mozgott, ha jól emlékszem. Inkább gyanakszom arra, hogy a proci nem bírta a QPI-link plusszterhelését (plussz elektromos zaj a procin belül, így értem) vagy csak egyszerűen azt, hogy másmilyen műveletekre van kényszerítve. A hőfok-parát is kizárnám, a VGA-m kifelé fúj a házból, a szellőzésem is igen jó, a hőfokok is jók voltak. 1,2V-on (Prime, load) meg pláne nem lehetett ilyesmi para...
(#9178) Sárpac: Miért szar? Nekem jónak tűnik (szigorúan a kép alapján)? mit kéne figyelnem?
-
westlake
félisten
a szorzo - vid osszefuggesrol eddig nem tudtam.. azzal viszont mar jo ideje tisztaban vagyok, hogy vid ertek milyen hatarok kozott mozoghat (es mozog is)
kimernem en ezt a fogysztas dolgot, de ezert nem fogok meg 2-3 i7-es procit megvenni.. lehet, hogy igazatok van, es a legtobb procinak "egyedi" a fogyasztasa is, de szerintem ezek az ertekek elhanyagolhatoak.. -
westlake
félisten
mennyire vagy te biztos abban, hogy eltero vid-es procik maskeppen fogyasztanak? nem lehet, hogy a gigabyte nem megbizhato ilyen teren? nem igazan ertem, hogy miert kellene egy procinak maskep fogyasztania azonos korulmenyek kozott (persze fix feszultsegen, steppingen belul)
#9120: az mas.. en nem erre gondoltam.. en konkretan a vid-rol beszelek.. az energiagazdalkodas resze nem igazan erdekel
en azt sem ertem egeszen, hogy miert van tobb vid-re szukseg.. jo, tudom, hogy vid csak egy van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Steam Deck
- ASUS routerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged