Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
Ha lejjebb veszem a megabyte-ot, akkor hasonló teljesítményt kapok:
Ugye Cinebench-ben is, akkor úgy tűnik, komolyabb CPU terhelésnél túlhevül és throttling-ol.
Na most akkor kéne egy új hűtő, VAGY barkács módszerrel a Silent Knight-ot megtámogatom egy plusz ventivel
Új hűtőnek ha már lúd, legyen köver ezt [link], vagy a Noctua kéttornyosát
És fontos hogy Am4 támogatása is legyen.
-
Remus389
veterán
Nem tudom szerintem az IBT bugos, ilyen nem létezik hogy emelem az órajelet és kisebb eredményt ad.
Jó és mit szólsz a Cinebench eredményekhez?
Azt mondja 4.04/3.08=1,31 vagyis 31% javulás (Ghz)
930/715=1.30 vagyis 30% javulás (CB pont)
A 930-as is az enyém, ugye elmentettem.
Tessék közbe már meg is találtam a választ: [link] A hathengeresnek megfelelő eredmény 4 Ghz körül.
-
jokeph
nagyúr
Nálam bőven megvan a Gflops, HT OFF, 4,6 GHZ-en, X5677, 63Gflops, átlagban LinX + IBT, 1024 és 2048 MB Rammal is hozza.
Hoppá... nem is néztem milyen alaplapja van.... nem is a +2 mag lesz a gond, inkább a lap lesz kevés...
Az a VRM iszonyat alap, ebben én inkább nem nagyon OC-nák.
(#45059) Remusz911:
Hát úgy lett kevesebb, hogy a lapod szerintem kevés tápellátásra egy 6 magos cibáláshoz...
Engem érdekel, adok érte szőrbe egy kemény 4 magost, a tesóját a tiédnek, én most azt használom, X5677.
Alap 3,47 GHZ, turbo 3,7 GHZ.
-
Remus389
veterán
MOst csak ezért nem fogok 2-4 gb ramot venni
Úgy tűnik ez az MSI Pro-e a négymagosokhoz jó szerintem.
Hasonló órajelen kb hasonló a fogyasztása, mint a négymagosoknak, szóval ha a négymagos elvolt nálad, akkor ennek is el kellene. Azért ezt kétlem. Mindenképp több a hathengeres.
Nem kell valakinek egy X5675? Négymagost beszámítok
Szóval ez egy kísérlet volt egy gyengusz lap és gynegusz hűtővel szerelt gép teljesítményének fokozására kis pénzből. Úgy tűnik befuccsolt a kisérlet.
De az még mindig nem fér a fejembe hogy hogy lett a gflops-ból kevesebb a tunning hatására.
-
Remus389
veterán
Vagy alternatíva, hogy csak 3,6-3,8Ghz-re húzod fel, jóval alacsonyabb feszültségekkel, azon lehet nyerni még sokat a fogyasztásban, annyival könnyebb dolga lesz a hűtődnek.
Pont erre gondoltam, valamiért ugye 4 ghz-en nem teljesít jól, nem tudom miért.
Oké akkor próbáljuk meg másképp, egy blck emelés, C6 bekapcs semmi más.
Ugye alapórajelen 45 gflops volt, most meg 43 úgy hogy emeltem a frekit. Ilyet még nem láttam!
Nem lehet hogy bugs ez az IBT? Linx-et próbáljak?
Szerintem az lesz, hogy néhány hétig próbálkozok, de ha nem sikerül jobb teljesítményt kicsikarni belőle, megy vissza a 4 hengeres, ez meg az apróra. Úgyis elég a 4 mag nekem.
Szerintem a hűtőm se elég jó hozzá, de a lapom se szereti nagyon. Elmondhatom hogy kipróbáltam.
-
Remus389
veterán
Most visszatettem alapórajelre, 45 gflops és a hőmérsékletek is sokkal jobbak
Hát csalódás hogy felhúzom 4 gigára örülök hogy sikerült, erre alig van teljesítményjavulás.
Az öreg Silent Knight-al meg nem tudom mi van, hogy ennyire hagyja felmelegedni, létezik olyan hogy a hőcsövek elöregednek? Simán 12 éves lehet a hűtő. Thermal Grizzly Cryonaut-ot használok ami a legjobb.
-
Remus389
veterán
Ezt nem értem látható hogy még nem melegszik túl, de mégis gflops teljesítmény gyenge, nem értem, talán valami bios beállítás?
Egy ilyet is találtam: [link]
Tehát azt mondja, valahol kevés a fesz ezért lassú: "Not enough voltage somewhere. The Xeons have a "slow" mode where if the voltage is to low, they perform poorly."
-
bim
veterán
Úgy néz ki nálam is hasonló feszen viszi a 4Ghz-et. LLC nélkül 1,254V -ra esik le és azzal megy. Nyomtam egy óra LinX-et összes használható rammal. Ezt én nagyjából stabilnak tekintem. 73-74Gflopsot kaptam rá. Ezt nem tudom mennyire jó érték.
Úgy látom csodák nincsenek itt sem. Nagyjából ugyanannyit mennek. 4,4-et is stabilizálhatónak tartom de elég magasra kell állítani a feszeket. Nálam ez az 1,3Vcore a lélektani határ. Még lehet nekiállok vacakolni azzal hogy alacsonyabb szorzóval magasabb biciklivel járatom.jokeph. Szép eredmény, bár az csak 4 mag.
-
Nuada herceg
őstag
Köszi a tippet.
Megnéztem, de ezek ki vannak kapcsolva.
A vírus védelem is, meg a flash overwrite is. Mármint az utóbbi enabled-en van.
Szóval itt nincs akadálya. Valami nem tetszik a frissítő programnak, de fogalmam sincs, hogy mi...
De nem akarok itt offolni, próbálkozok vele még, aztán hátha... Bár szerintem kicsi az esélye
Köszönöm szépen a segítséged! -
Nuada herceg
őstag
Nem, az a baj hogy az új procival (x5670) el sem indul a gép. HA elindulna, nem is akartam volna biossal "szórakozni. Így most a régi proci van benne. A w3520. Azzal megy rendesen a gép, csak biost frissíteni nem tudok. Azt írja ki, amit írtam pár hozzászólással feljebb. hogy nem kompatibilis hardver "talán".
Szóval lehet itt zsákutcába futottam... -
rupert
tag
Amúgy valószínűleg hasonlóan (vagy még rosszabbul) ment eddig is és fel se merült bennem hogy nem jó. Szóval még így is jó a felhasználói élmény.
Az érdekes, hogy windows update után lassult valamennyit (lehet a meltdown/spectre "javítás" miatt).
Egyébként köszönöm a tippeket mindenkinek. -
HSM
félisten
-
rupert
tag
Aha, akkor a BIOS-nál lesz a probléma. Nekem a gyártó weblapján lévő (majdnem) legfrissebb van fent.
Lenne még egy ilyen, de nem hiszem hogy ennek van köze hozzá: [Beta] 1.60C - Update RAID ROM
Sose raktam még fel nem gyártótól származó drivert. station-drivers -en találtam firmware-t de nem ismerem az oldalt, nem tudom megbízható e.
Lehet maradok a SATA2-nél inkább. -
jokeph
nagyúr
-
-Ben-
veterán
Nem hagyott nyugodni a dolog, úgyhogy leszedtem az alpenföhn pasztát és nyomtam alá egy kis MX-2 -t. Átlagosan 2-3 fokkal jobban muzsikál alapon és terhelés alatt is.
Valószínűleg elbaltáztam és túl sok lett a paszta, de az is benne van a pakliban, hogy az Arctic pasztája ennyivel jobb. Nem tudom...
Most 750-800 RPM -en pörög, ennyit szerintem hagyok neki. -
-Ben-
veterán
Eddig nem rossz, de csodát nem tett.
Szinte teljesen ugyanazt hozza, amit a freezer 7 pro, igaz, nem 1500+ rpm mellett, hanem 860-1020 között. 38-40 fok körül mozog a processzor. Lehetséges, hogy több lett a kelleténél a paszta, vagy az Arctic MX-2 ennyivel jobb az alpen féle pasztánál. Nem tudom.
-
Cingi1979
tag
Lenne egy kérdésem! Megtudnád mondani, hogy hol lehet fixálni a CPU szorzót a ROG III biosában? Sajnos nem sikerült fixálni és csak 22-es szorzóval üzemel még a LinX alatt is. Az UD7-es biosában simán sikerült de az ASUS kifogott rajtam. Egyszerüen nem találok olyan lehetőséget ahol a CPU szorzót fixálni lehetne. Xeon X5670 a proci 25 a max szorzója.
-
Cingi1979
tag
Így igaz! Amire nekem kell arra jó egy 775-ös alaplap is. Nem tudtam ellenállni a csábításnak. Megy vissza majd az Ebay-ra. Ilyen lap még nem volt nálam és kb ez az oka. Ha azt nézzük, hogy relatíve olcsó is volt akkor az anyagi része sem rossz. Ami biztos, hogy a ROG III marad. A többit meghírdetem az Ebay-on aztán csak elviszik mert itthon nem érdemes hírdetni annyira drága a 1366-os alaplap. Arról már nem is beszélek, hogy most az UD7-es lapom is a szekrénybe került a ROG III miatt!
-
HSM
félisten
-
-
jokeph
nagyúr
Kiváncsiságból, toltam HT OFF és HT ON CPU-Z-t, 4790k-hoz viszonyitva (tudom, azt is lehet húzni, akkor elhúz rendesen).
Ami érdekes, hogy lassan előbb találok értelmes lapot s1366-hoz, mint s1150-hez.CPU-Z HT ON:
CPU-Z HT OFF:
(#44749) REIT :
Igen, a ddr2 kihalófélben van (mint anno az EDO, SD, DDR1), többek közt ezért sem gyűjtöttem be nagyon ddr2-es lapokat, s775-ből is ddr3-at szedtem össze, kivétel a P5Q.
a 2 GB-os DDR2-es modul, ami nem AMD only ram, sosem volt olcsó, a 4 GB-os az meg horror...
DDR3-at most kell venni, most még van sok belőle, és relative olcsón vannak a 2-4 GB-os 1333,1600-as modulok, 30-40e-ből ki lehet tömni egy X58-ast elit darabokból, tucatdarabokból még 30 alatt is kijön a 6*4 GB 1333/1600-as.
-
törölt tag
Tehát továbbra se arról van szó, hogy ez egy szar széria lenne, csupán nagy a kínálat a kereslethez képest
Ideális ellentéte annak, ami most a GPU piacon megy
990X is nem véletlen 3x annyi pénz még ha detto ugyanaz is....Alapjáraton pont mindegy szerintem mennyit fogyaszt, mert mindkettőnél halk a rendszer. Tuningnál meg szintén meg lehet találni azt az optimumot, amikor még jó hűtéssel szintén relatíve halk marad.
Szép és jó az új Ryzen meg Coffee Lake, de bőőőőőven nem érnek annyit, amennyi a feláruk (DDR4 árakról meg ne is beszéljünk...)
Vicces amúgy h a nagy hype-ban az 1366-os lapok ára nem felfelé, hanem lefelé indult meg.... a DDR2 árak viszont felfelé, ami elég lol
-
jokeph
nagyúr
Coop-ban elég jelentős röccenések vannak HT-val.
És nekem az a kedvencem.
1v1, 2v2-nél fel sem tűnik hogy a HT ON vagy OFF.
Ha nem ruháztam volna be s1151-be tavaly tavasszal (otthoni fő konfig), akkor RyZEn-em lenne.
Ahogy elnéztem a linkelt tesztet, nekem az összes ott lévő játékban GPU limitem lenne bármelyik VGA-al (R9 380, RX 460 és RX550 - ez van jelenleg az X5677 mellett).
Ezt az s1366-os cuccot nem bántam meg, fogyasztás ide vagy oda.
40e volt a lap+cpu+2*2 GB 1600-as DDR3 ram - ez ment egy S775-ös teszter lapjaimba, 11-ért vettem az X5677-et, az 51e. + kapott egy USB3 bővitőt 4 port, 5e, 56e-ből elég ütős gép lett szerintem.
A CM Nepton 140XL játékviz, 3*4 GB G.Skill DDR3 2133-as ram, a TT 650W táp, a Kingston SSD és a TT ház már adott volt, az FX konfigból jöttek át, abból a lap+CPU meg ment vissza a dobozába pihenni.
Egyébként még igy is csökkent a fogyasztásom, az FX-hez képest.
-
jokeph
nagyúr
W10 PRO X64 az OS.
A rendszerben barangolva, böngészve sem tűnik fel, hogy a HT ki van kapcsolva, hasit mint az állat, 4,6 GHZ-en.
Azért kapcsoltam ki a HT-t, mert a kedvenc játékom jobban fut HT nélkül mint vele - SC2 Multiplayer.
Az E5540-el kénytelen voltam a P6T Deluxe-ot 200-as BCLK-n járatni, mert kevés volt a max. szorzója, ezért is szereztem be az X5677-et, mert annak 26 a max. szorzója + 2 a turbo, igy a 4,6 GHZ-hez elég a 173-as BCLK is.
(#44740) REIT:
Nem rossz ez a teszt.... világosan látszik belőle, hogy mehet mellé akár az 1080ti is... szegény GTX980 is szenesre volt húzva, nehogy GPU limites legyen, de sanszos, hogy volt egy kis GPU limit még igy is, gondolom amikor készült a teszt, nem volt erősebb VGA.
-
törölt tag
Nekem is UD5-ben megy a proci 4.5-öt
és sztem EVGA-ban se menne többet
(Ettől függetlenül szivesen megnéznék egy EVGA BIOS-t, eddig csak GTX8800-am volt EVGA
pont 10 évemár több mint 11)
Mindkét rendszerre Noctua D15-öt rakott, más kérdés, hogy a proci szénné volt feszelve feleslegesen. Tényleg lehetne spórolni a nagy hűtőbordán a Ryzen javára, de maga a proci meg kerül vagy 8x annyiba
Majd lövök pár tesztet HT on/off
-
törölt tag
UD5 is (meg szerintem egy csomó másik lap is) full stabil 200-as FSB-n, innen kezdve meg nem a lap lesz a limitáló tényező
Próbáltam én is HT-val és HT nélkül, nem láttam sok különbséget
De ha valamit 8 szálra írnak (ami egyre esélyesebb) ott már jobb ha van HT szerintem...Még az előzőhöz:
X5650 vs Ryzen 2600 -
-Ben-
veterán
Engem csak a teljesítmény érdekel. Persze, nem mondom, hogy kidobnék egy 990X -et. Sőt, W3690 vs 990X esetében is egyértelmű, hogy az utóbbit választanám, de egy dobozos W3680 -ról nem váltanék 990X -re. Azért eléggé sok érte az a 40k + posta. :/
Egyébként, mi különbség van egy 990X és egy W3690 között?
A gyártói adatok alapján 99%-ban ugyanaz, csak más néven.
-
-Ben-
veterán
Jónak tűnik. Jól látom, hogy ezen könnyedén cserélhető a ventilátor, ha már hangosodik? Az Arctic Cooling ebből a szempontból nem valami barátságos...
(#44646) Laraxior: Jó lenne nekem ez a kis vacak AC 7 pro is, csak nem tudom rajta lecserélni a pörgettyűt... Márpedig sajnos hangos már.
-
gV
őstag
persze a pillanatnyi az azonos, am 50%-al jobb telj/fogy mutató, Tech report tesztjeiben jouleban is kiszámolják
-
-
Nekem akkor sem csinálta, amikor a 930 határait feszegettem. A Xeonnal futottam bele a többszörös újraindulásba.
A Marvell vezérlő írási sebességben sokszor a SATA2-t sem éri el. Ez a te mérésedből is kiderül. Olvasási sebességben persze sokkal jobb, de ez el is várható. Persze nem vállalhatatlan, főleg, ha nincs más.
Igazából sosem teszteltem komolyabban a RAID-et. Viszont, mivel ténylegesen RE vinyókat használok, a több cache befolyásolhatja az írási sebességet pozitív irányba. Viszont olvasásnál sem látom, hogy sokkal gyorsabb lenne. Mondjuk, ebbe az is beleszólhat, hogy az elsődleges meghajtó is merevlemez.
-
Laraxior
titán
Csak két szorzóval van feljebb véve a CPU, ~3.7GHz, 1,2V-on (auto)
Csak vízzel gyepáltam
Most szedtem le róla a Thermalright-ot, hogy a helyére menjen a Noctua. Végülis az is elég, ha az első 12-es ventit leszedem róla.
De amúgy is megveszem a C14-et (is), mert kell valami pici konfig a TVhez majd (ha egyszer végre veszek egy TVt)(#44489) fudi2002: Azért szedtem szét, mert nem tudtam hova betenni. Ha szemből nézem akkor ugye a bal oldalán van a beszívó nagy venti, meg azt az oldallapot kell levenni a szereléshez, igen ám, de nekem a másik oldalán volt a MoRa2 radi a 4x18-as ventivel, azoknak is kell hely, hogy szívjanak be elég levegőt, meg ugye a ház és a radi között is volt hely hagyva.
Itt még a 9x12-es ventikkel:
-
-
jokeph
nagyúr
Hát igen, 2 okból vettem meg ezt a 4 magost, a magas szorzó meg mert 4 mag. (meg persze az ára is döntő volt, 11+posta jó volt érte).
Pedig az SC2 tényleg jobban szereti, ha ki van lőve (ugyanúgy nem szereti a multi-GPU-t sem, érdekes...).
Na, megkináltam becsülettel, szerintem ez lesz a vége, csúcs-nak megteszi:
A memória frekit visszavettem, SC2-nek nem nagyon számit, hogy 15e, vagy 25e, vagy 40e az olvasás meg a satöbbi érték.
Passmarkban is megléptem a bűvös 2000 pontot single-core-ban, ennél többet nem hiszem hogy várhatok ettől a platformtól.
-
jokeph
nagyúr
-
jokeph
nagyúr
Igen, az 32nm SOI az FX. A FX9590 az egy csapás, alapból 220W TDP.
Igazából, egy jó 8350 felkinálva 4,5-4,7-re hozta a 9-eseket, sőt... meg a fogyasztását is.
Egy high-os IBT tesztnél nekem simány berámolta a 8320e 3,2@4,5 GHZ-en a 270W-ot.
Viszont, nekem jelenleg nem 6 magos XEON-om, van, hanem "csak" 4 magos - X5677.
Sőőőt.... továbbmegyek, az i3 7350k (14 nm) 4,8-on simán bekéri az 1,39 Volt Vcore-t.
Csak ezeket a procijait elbaltázta az Intel, az a ragasztott kupak a gagyi pasztával egy nagyon rossz vicc, legalább a "K"-s példányokat megcsinálhatta volna rendesen.
Delid nélkül nem lehet tuning alatt értelmesen lehűteni őket.
-
jokeph
nagyúr
Pedig nem bonyolult.
Az E5540-nek sajna max 20 volt a szorzója, az X5660-nak meg 21 (a turbo +2 szorzóval nem foglalkozom).
Ez azt jelentette, hogy a 4 GHZ-hez (nálad is kb.) kell a 200-as körüli BCLK, nem tudom a csúcs lapok mit birnak, nekem a P6T Deluxe 210-nél tovább nem ment.
Ezért vettem egy X5677-et, bár ez csak 4 mag/8 szál, viszont 26-os szorzót is tudok állitani, igy nekem a 4,498 GHZ-hez (ennyin sikerült stabilizálnom még LinX/IBT-re is) elég a 173-as BCLK (igy a RAM-om is "csak" 1730-on jár.
A W3680 meg unlocked, gyakorlatban azt hiszem ez 33-es szorzót enged maximum, az meg már nagyon jó, azaz ha belövöd a szorzóját fix 33-ra, alap 133-as BCLK-val megkapod a 4,389 GHZ-et csuklóból.
A 980X-nek gyakorlatilag a W3680 egy az egyben megfelel, illetve jobb nála memória kezelésben, a 980X nem tudja az 1333 MHZ-et.
-
jokeph
nagyúr
W3680/3690 lesz a következő, egyszer. Az alá nem adom.
Nekem is bejön, a PH! már elég régóta ilyen tipussal csinálja a tesztjeit, igy referenciának sem utolsó.
Ha át tudom szabni a hátlapot, akkor megy be a TT Core X31 Riing kuckóba, abból az FX konfig meg vissza a dobozába aludni.
(#44394) ThodEE:
Nagyon megtetszett ez a platform (van újabb cucc is, de ebben több a feeling), méltó utóda lett úgy érzem az Asus P5E3 Deluxe (S775, X38-as chipset) + Xeon X3360 párosnak.
A "régi" Asus lapok amúgy is a kedvenceim, pláne a Deluxe-ok.
-
Ja, az UD5 hátsó cmos reset gombja hasznos találmány egyszer nekem is kellett, mikor még a 920-as az első színes bios képernyőn sem jutott tovább 200-as BCLK mellett
Most az X5660-at 210-ről visszaraktam 200-ra, valahogy mégsem volt végtelenül stabil 4,4-en. Játékokban meg GPU limites vagyok mindenképp, az a 200 Mhz nem tűnik fel
CB R15 4.4 GHz -> 134/1011; 4.2 GHz -> 123/968
-
winhate
őstag
Ott azert mar orrverzesig huztad a xeont
3.4 - 3.5 ghz fole nem megyek soha foleg leghutessel. Az tuti nem hozza azt a teljesitmenyt.
Eleg egy rossz fsb vagy ram szorzo beallitas es mar mehet is ki a bios elem....
Termeszetesen a gpu alatt talalhato
Inkabb nem cibalom a macska bajszat.
Pedig jo lenne tudni mi a procim max terhelhetosege. -
Cingi1979
tag
Oké! Világos amit írtál. A fogyasztással nincs gond!
Megoldom a villanyszámlát!
Mondjuk én nem húzom ezeket a procikat mert nincs rá szükségem a napi használathoz. Nekem csak átlag felhasználóként üzemel 24/7-ben Jelenleg 79 nap 12 óránál tartok. Torrenteket seedelem és ami egyéb kell egy mezei usernek. Ennyi nem tübb. Elég nekem Xeon gyári ereje nem is akarom feszegetni a határait mert nincs rá szükségem. Eddig 775-ös lapot használtam Xeon E5450-el aztán cseréltem erre ami most van.
-
jokeph
nagyúr
Igen, tisztában vagyok vele, nekem ez fun gép, mint előtte az FX is volt. A célom csupán annyi, hogy az előd FX-nél jobban menjen a game, ez teljesülni is fog, már a mostani E5540-el is javult sokat, főleg Coop módban.
az 1v1 és 2v2 nem kihivás.
3v3, 4v4 és Coop, ezekhez kell a kalács.
Sapphire Pulse RX 550 4 GBa VGA mellette, high grafikai beállitásokkal, 1680*1050-ben.
(a fő gépben otthon core i3 7350k van, alap 4,2 GHZ, 4,7 GHZ AVX turbo-val letépi a csillagot is az égről)
-
Cingi1979
tag
-
Cingi1979
tag
HSM
Értem amit írtál. Azt is tudom, hogy az INTEL gyártja a Xeon procikat is ami ugye szerverekbe készül. A fogyasztásnál pedig a kiindulási alapot az adta nekem, hogy az X58-as laphoz készített i7 130 Watt a Xeon X5670 pedig 95 Watt. Az E5649 pedig csak 80 Watt max fogyasztással bír! A Xeon procik pedig sokkal olcsóbbak mint az i7 1366. A másik platformok pedig nem érintettek meg mert valahogy szimpatikus lett az X58.
Azt is tudom, hogy annyi pénzből mint amit az UD7-ért fizettem. Vehettem volna egy modernem lapot procival és simán hozná azt a teljesítményt ha nem többet mint az X58. Természetesen használtra gondolok. -
jokeph
nagyúr
Köszönöm.
Ez lényegre törő válasz.
Nem aggódom a szálak miatt, ugyanis jelenleg (meg még jó darabig) a konfignak a böngészésen kivül egy dolga lesz:
Az SC2 Multiplayer futtatása (ehhez viszont kell a kimagasló egyszálas teljesitmény), ebben már most jobb az előd FX konfignál (ami megjegyezném, 4,4 GHZ-en sem volt maradéktalanul kielégitő és igencsak bekérte a kraftot).
Későbbiekben beszerzek még egy lapot, lehet non-oc darab lesz, abba majd átmehet az X5677, ebben meg majd jól mutat pl. egy W3680.
-
jokeph
nagyúr
Nem tudom melyik komponens az oka, de az E5540-el 4,2-nél megállt az élet, (210-es BCLK) afelett instant halál OS betöltésekor már.
Emeltem a Vcore-on is, 1,35-re, hátha, akkor sem.
Tudom, hogy nagyobb nem jön elő az X5677-ből se valószinűleg, viszont kisebb BCLK elég hozzá, ha tényleg a lapom limitál 210-nél, ez már ne legyen gond.
Meg hát, szeretek kisérletezni, na.
Szóljatok, ha valahol sántit a gondolat menetem.
Még egy kérdés:
Itt is van szivás a BIOS-al, hogy bele kell pótolni a mikrokódokat, mint 771/775 esetében ?
-
jokeph
nagyúr
Igen, a 20 az a max fix szorzó, a többi 2+(1) all core a turbo + amit irtál, turbo tiltva, energiagazdálkodás engedélyezve, ezért nekem elvileg igy marad a 20.
210-es BCLK felett már csak a rendszer-töltésig jutott aztán újraindult (A CPU fogyott volna el, vagy a BCLK-t sokallta, esetleg mindkettő
).
Még pár eredmény:
Mondjuk, érdekes, a CB R15 4 GHZ-es frekit detektált...
-
-
jokeph
nagyúr
A hűtéssel nem sokat vacakoltam, a CPU-n játékviz van, amit fentebb is irtam (CM Nepton 140XL egy ventivel), a lap VRM és hid részét pedig a játékviz másik 140-es JetFlo ventilátora nyomja telibe, nem láttam még az alaplapot 40 fok felett igy, a bordák tapintásra max. langyosak egy LinX alatt is, játéknál kb. hűvüsnek mondanám.
10e-ért találtam X5677-et, szerintem az nem rossz ár érte.
Viszont 10e körül találtam X5650-et, mennyivel lennék ezzel hátrányba az X5677 és X5670 pároshoz képest?
4 GHZ OC a minimum, hogy a single-core érték rendbe legyen, de inkább 4,2-4,4 a cél.
Egyáltalán nem érződik a rendszer sebességén, hogy a Kingston Hyper X Fury 120 GB SSD és az 500 GB-os Toshiba HDD S-ATA II-n fut S-ATA III. helyett.
Én az Intel vezérlőjét használom, a Marvell féle S-ATA és SAS vezérlőket letiltottam, jól elpiszmognak BOOT közben.
-
jokeph
nagyúr
Most is erről a lapról nyomom a fórumot.
Azért a 16+2 fázis nem hazudik.
Nyeritve megy benne az ezeréves E5540 2,53@4,00-án, 200-as BCLK-val, ramok 1600-on, triple-channelben.
Kiváncsi vagyok, mit tudok benne kifacsarni (értelmes beállitásokkal) egy X5677-ből.
Erről a lapról egyedül csak az USB3 hiányzik (nekem mondjuk csak azért, mert igy nem tudom a ház frontcsatlakozóját rádugni, majd kap egy X1-es bővitőkártyát pici pénzért, csak hogy a 4 front USB-m meglegyen (2db 3.0 és 2 db 2.0 van a házon elhelyezve, úgy hogy mind a 4 használható egyszerre még nagy méretű USB kulcsok -pl mobilnet stickek - esetén is)).
A P6X58D már tudja az USB3-at.
Bár, azt nem tudom, hogy front csatlakozót kaptak e azok a lapok.
Illetve már van rajtuk S-ATA III. 6Gbs port, bár ez nem annyira nagy érvágás hogy az elődön nincsen, az SSD még igy is lenyomja 3Gbs-en a HDD-et.
-
-
Cingi1979
tag
Köszi szépen! Az az igazság, hogy az este mikor érdeklődtem azt a lapot hagytam. Viszont volt egy másik amire lehetett ajánlatot tenni a hírdetett ár alatt. Nos, én tettem egy számomra kedvező ajánlatot és reggelre elfogadta az eladó. 198 Euro volt a meghírdetett ára. Én jánlottam 160 Eurot és elfogadta az ajánlatomat. Így kerek a történet. Nagyon szépen köszönöm a segítséget és a jó tanácsokat! Itt MEGÁLLTAM mert SEMMI értelmét nem látom még ÉN sem, hogy egy leharcolt UD9 tulajdonosa legyek amit HORROR áron hírdetnek ókor-ókor az Ebay-on. Jelenleg 125k környékén hírdetik és nincs benne a szállítás.
-
törölt tag
Nekem volt olyan lapom, amiben eltünedeztek a RAM-ok és nem tudtam vele mit csinálni, meg volt h a mostani is csinálta, modul sorrendet cseréltem és azóta nincs gond, látja mind a 24GB-ot.
Cingi1979 40k-t adnék érte max, de sztem más adna 50-60k-t is ha kivársz, de szerintem ez már a hülyeség kategória lassan, mert ennyi idős lapnál nem lehet tudni mikor adja meg magát.
Amúgy nem hiszem h olyan nagy különbség lenne az UD3-5-7 lapok között....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged