- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hová lett 1000 mAh?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
jokeph #46537 üzenetére
RAM-okat ne is mondd!
Legutóbb akkor jártam erre, mikor ki kellett
dobnom 12 GB-ot a 18-ból, mert megbolondult tőle a gép. Azóta is itt
fetrengenek, pedig egy kolléga felajánlotta, hogy teszteli őket, csak a
találkozóra nem jutott időm. Meg igazából semmire sem. (Azért sem
igen akarok már tuningolni, mert nincs időm/türelmem próbálgatni...) -
-
-
|AP|
veterán
válasz
jokeph #46468 üzenetére
a CPU egy Xeon W3680.
A régebbi ramok már nincsenek meg, eladtam őket. Ezek voltak a konkrét típusok:
OCZ Platinum 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1333 (PC3 10666) Triple Channel Kit Desktop Memory Model OCZ3P1333LV6GK
G Skill 12GB (3 x 4GB) DDR3 SDRAM DDR3 1333 (PC3 10666)
G.SKILL 12GB (3x4GB) DDR3 1333Mhz F3-10666CL7T-12GBRH Széria: RipjawsAlapból 1066-on mentek. Amikor manuálisan felhúztam 1333-ra, akkor memória hibával elszáll, a feszekkel nem nagyon játszottam.
-
Speed®
titán
válasz
jokeph #46463 üzenetére
Hadd ne feszelgesem indokolatlanul az egyéb komponenseket..én így vagyok vele. Ha más nem, szerzek 3x4GBot értelmesebb modulokból, a 24 meg megy a Z400ba, az úgyis igáslónak készül. Még agyalok, hogy ha így alakul, megkapja-e az 5675öt, mert az 5670 is teljesen elég a P6ban, nem akarok OCcsúcsokat döntögetni.
-
Speed®
titán
-
HSM
félisten
válasz
jokeph #46446 üzenetére
HSM nem erre gondolt. HSM arra gondolt, hogy a korai A0-ok hajlamosak voltak meghibásodni, egyfelől mert a korai lapok nem mindig élesztették az uncore feszültséget megfelelően, másfelől könnyen sérült is az uncore rész. Ez volt az egyik fontos javítása a B0 steppingnek, ami még mindig ES.
-
-
Speed®
titán
válasz
jokeph #46421 üzenetére
X5650/60/70/75 95W, utóbbi 2 van nálam épp tesztelés alatt
Mondjuk a 975EE jobban izgat a Z400ban, arra keresek megoldást épp, hogy adjak neki minimális + feszt, mert allcore elhasal 4Gn sajnos, csak 1/2 magon bírja alapfeszen, 3/4 magon 3.9Gn áll meg stresszteszt alatt :S -
válasz
jokeph #46418 üzenetére
Igen, viszont ezeknél úgy tudom hogy TDP osztály van, azaz ha 95w-nál akár picivel is nagyobb akkor már a 130w-osba megy (ez azt is jelentheti hogy 96w-130w-ig). Maxon amúgy sem fog menni, nagyrészt alap órajelen ketyeg majd. Az egyel nagyobb model (X5680-as) is már 130w-os.
-
-
válasz
jokeph #46375 üzenetére
Ez a hűtési dizájn nekem is bejön, ezért (is) vettem anno az UD5-öt.
Mondjuk ez nem réz, csak alumínium, de azért eléggé hatékony. Az egyetlen bajom, hogy a rögzítés rugói nagyon lagymatagok. Szinte semmi feszítést nem adnak, éppen csak helyén tartják a bordákat.(#46383) HSM Most erősen gondolkodom, hogy egyáltalán GAP-PAD volt-e ott, de nem dereng, hogy ilyesmit eltávolítottam volna. Sőt, leginkább az dereng, hogy paszta sem volt, csak a hidaknál.
-
Laraxior
titán
válasz
jokeph #46318 üzenetére
Ez oké lesz?
Mert akkor behúzok én is egy ilyet, van már annyi külső winyom, hogy kell a sok USB3.0
(Végre nem kell fukarkodnom a PCIE bővítőkkel) UD9 powah -
|AP|
veterán
-
válasz
jokeph #46289 üzenetére
Volt már 75-s Xeon-m Extreme III lapban eszméletlen dolgokat műveltem vele, de jó ára volt a procinak, így eladtam és egy 5650-m volt évekig, aztán eladtam a gépemet, hogy váltok platformot, de akkor semmi nem volt jó áron, így visszajöttem X58-ra egy i7 980X-szel, ami közben meghalt.
Nagyon sok évig élveztem a platformot, de már megérett nálam a váltásra.
Laraxior Milyen tesztekre gondolsz?
-
Alpi.
addikt
válasz
jokeph #46251 üzenetére
Kihagytad a kepletbol az nb frekit 1366-nal. Az limital altalaban ha kicsit is erosebb ramokkal hasznalod. Pl. 3x1800mhz-et mar siman vag. Ha ram frekit emelsz valtozatlan marad szinte savszel, egyedul a latencyd csokken. Nb freki emelesre azonnal emelkedik a savszel. 3000c15 ddr4 tippre 40k folott huz boven. Igazabol sose neztem olyan alacsonyan. 3466-ot pont tudom, azt ma reszelgettem. Am4-nel 55-54-50 az ertek Aida-ban.
-
envagyok
veterán
-
|AP|
veterán
válasz
jokeph #46232 üzenetére
lehet az OC-t nem is fogom erőltetni hosszú távon, csak eljátszok kicsit vele.
Az SPD-t biztosan megnézem 10-re állítva, illetve a BCLK-t fix 133-ra állítom, a proci feszültségeket nézem még meg, de máshoz lehet nem is nyúlok.Igen, kicsit lassabb a boot, de más gondom nekem nem volt a SATA3 csatlakozóval (azon kívül, hogy kicsit nagyobb sebességet vártam az SSD-től)
-
-
|AP|
veterán
válasz
jokeph #46219 üzenetére
nem tudom, nem vagyok benne biztos. Az a furcsa, hogy visszatéve a procit az a része nem fekszik fel a foglalatra és nem tudom merjem-e egyáltalán rászorítani.
Ha hazaértem megpróbálom megnézni nagyító alatt mielőtt beleerőszakolom az új procitszerk: ránagyítottam a képre. Szerintem ott van az a láb, csak felhajlott, valamit csúnyán elbaltáztam.
-
mpierre
veterán
válasz
jokeph #46199 üzenetére
A 920 imc-je annyit tud, amennyit bír. A lenti képen éppen 1600-at, ami egy Kingmax mezítlábas kitből jött ki 1,66V-on.
És ez egy ritka krumpli 920-as volt.
Szerk.: Ha auto-n van a ram szorzója, akkor lehet ilyen 1066MHz, de erre már nem emlékszem.
Szerintem csak rá kell lökni a szorzót, meg egy kis fesz (ha nem 1,65V-on van) és csókolom.
-
|AP|
veterán
válasz
jokeph #46202 üzenetére
rev 1.0
OC-t csak óvatosan tervezek, a tápommal is óvatosan kell bánni (Antec EarthWatts 430W).
Elméletben a W3680 fogyasztásban szinte ugyanaz, mint az i7-920, a Radeon HD5850-em meg most lesz cserélve egy GTX 1060-ra, ami kevesebbet fogyaszt.
Szóval remélhetőleg a táppal nem lesz gond, de nagyobb OC-hoz azért szerintem illene egy kicsit combosabb. -
|AP|
veterán
válasz
jokeph #46197 üzenetére
annyinak mutatja a CPU-Z, illetve bootoláskor is 1066Mhz-et ír a rendszer. A modulok viszont tudják/tudnák az 1333Mhz-et spec szerint.
Pont azért írtam azt a hozzászólást, mert furcsa volt, hogy nem egyformának mutatja a modulokat a CPU-Z
Ezek vannak most:
OCZ Platinum 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1333 (PC3 10666) Memory Model OCZ3P1333LV6GKG.SKILL 12GB (3x4GB) DDR3 1333Mhz F3-10666CL7T-12GBRH Széria Ripjaws
-
Dr. Romano
veterán
válasz
jokeph #46125 üzenetére
Ezzel a hűtővel hősugárzónak kellemes lenne a 6 magos cumó bele
Áh... annyira nem foglalkozok már vele ennyi extra elég volt. Még egy kis fesszel lejjebb mentem + az oldalsó és a hátsó ventit max fordulatra állítottam, kapott egy alapos kompresszoros kezelés meg friss MX-4-et. Most idle 50-55 körül, firefox és egyéb alap dolgok pedig 60-65 között. Úgyis ilyenre van csak használva. Egyébként is csak vga baja volt (Radeon 6950 képe már szemetelt) ma érkezett meg a csere vga + a rajta lévő ("első generációs", update offos) Win8 is ment a levesbe.
Majd mondom a tulajnak hogy gondolkodjon el: kéne keríteni valami hűtőt ha nyáron jön a 40 fok és a 2010-es gyártmányú 1TB-s vinyó helyett jó lenne egy SSD arra a 80GB adatnak ami a gépen van -
Dr. Romano
veterán
válasz
jokeph #46123 üzenetére
Alapból a 0704 volt fent, valami őskövület, de aztán feltettem én is a 2209-et
Ma még szórakoztam vele, arra jutottam hogy valszeg a gyári hűtő lehet defektes, mert sem szoftverből nem tudtam szabályozni és akkor sem forgott gyorsabban ha rádugtam az alaplapi powerfan csatlakozóra.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
jokeph #46119 üzenetére
Hát jó kérdés.... itt akárhogy állítottam max 1000rpm-ig vánszorgott el nem nagyon érdekelte hogy a proci megfő vagy épp idle
Esetleg még ránézek majd ezzel az Asus Fanexpert nevű progival, hátha szoftveresen tud vele valamit kezdeni meg a másik ventit fogom még tesztelni ha találok itthon valami 4pinest.envagyok
Nincs semmi extra beállítás. Van a három profil meg a szabályzás ki/be. Egyikre sincs érdemleges reakció a hűtő részéről. -
Alpi.
addikt
válasz
jokeph #46074 üzenetére
Ne már, hogy 1600-hoz kelljen neki a cl11 !
Persze, lehet, de mégse kéne ilyen legyen.
Fesz inkább lehet ludas. Picit emelj, ne félj, simán beejthet terhelésre századokat, de akár egy tizedet is. 1,6-1,65-től sem lesz semmi baja az ég világon. Főleg ha 1,52 a valós fesz mondjuk egy 1,6-os bios értéknél. -
Pepe78
őstag
válasz
jokeph #46029 üzenetére
Hi!
Természetesen nem áll szándékomban veszélynek kitenni a gépemet.
4,14GHZ ( 23x180)
HT OFF
1333 Mhz ramok @ 1440 Mhz
Qpi speed : 3240
1,312VA GTX 1070 Oc -t 2560x1080 ban , Blackout-ban 90-100% között kihajccccssssa.
Nagyon szépen fut. Elégedett vagyok.A 6700k-s konfigomat gí most el tudom adni és 8700k-ra váltani.
Közben meg itt van ez nekem.
Elégedett vagyok!Ennyi pénzből teljesen élvezhetően tudok játszani. Szerintem ez most ár / teljesítmény bajnok a fent említett játékban.
-
Vesa
veterán
válasz
jokeph #46004 üzenetére
"Viszont, szerintem egy brand dual s2011-es szerver konfig még 2 4 magos Ivy Bridge EP E5-1620v2-es XEON-al is jó választás lehet, munkára (is) kiváló..."
Meg tudom erősíteni, évek óta csak ilyeneket veszek. V1/V2 Xeonok ára sem vészes már, E5-2680v2 (10/20mag) 50k körül már beszerezhető. Ebből kettőt bele egy occsó brand WS-be + ECC ramok fillérekért és a világból kimegy, húzni se kell.
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #45982 üzenetére
Az érem másik oldala nálam, hogy amire én használom a legyengített öreg hathengerest, még így is bőven jó lesz, hisz 60Hz monitorom van, azt tudni fogja kiszolgálni játékokban a 60FPS-t. Szóval szerintem nálam még marad egy darabig.
Bár a legjobb lenne, ha lenne community akik felépnének ezellen és csinálnának patch-eket. Úgy mint az Androidos telefonokra is gyártanak frissebb androidot, nem a gyártó hanem a közösség.
-
-
mpierre
veterán
válasz
jokeph #45807 üzenetére
Szorzó tolható az egekbe, amíg tudod hűteni vagy, a vrm elbírja vagy, a vrm-et tudod hűteni. Az fsb-t nem erőltetném... 1366 (1156) óta ez pár MHz-ben kimerül...
Szerk.: Pedig van:
2011 -> Itt lakik egy kolléga, aki 1650-v2 tolja tán 4 GHz-en.
2011-v3 -Y Itt meg egy, aki a 1650-v3-t alapfesz -0,0625V használja 3,8 GHz-en (all core)... -
Remus389
veterán
válasz
jokeph #45716 üzenetére
Tulajdonképpen nekem is elég lenne egy X5677, vagyis egy jó négymagos, szerintem semmit se használok ami kihasználná a hatmagot, és ugye a fogyasztás miatt rosszabb a hatos.
Néhány benchmarkban e-penis növelő, de ennyi
Viszont! Nagyon nehéz már innen visszalépni négymagra, aki megízlelte már a hatmagos erejét és feelingjét az már nem akar visszamenni
Veszek belé majd egy Navi videókártyát és a következő 3 évre le van tudva a dolog, mondhatom hogy egy jó középkategóriás gépem van, hiába régi, 6/12 prockó, 24 giga ram, felsőkategóriás chipset és AMD Navi 7nm GPU
Aztán majd meglátjuk, addigra sok minden lesz, AM5 is, meg Sapphire Rapids is talán, most belehúztak.
Fura dolog egy ilyen matuzsálem gépet párosítani egy ultra modern 7nm GPU-val, de valószínűleg jó párosítás lesz
Azt jósolom hogy a gyengébbik Navi olyan 90 ezer lesz, GTX 1070TI teljesítményű, a régi RX 470-esemet pedig olyan 25-ért fogom tudni majd eladni, tehát ennyit rakok bele a gépbe(65K), de megéri mert vinni fogja full HD-ban maxon a játékokat
A közvélekedés szerint a gtx 1070 amit még nem fog vissza jelentősen az X58-as gép, szóval a gyengébbik Navi jó lesz nekem.
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #45714 üzenetére
Azért a ló másik oldalára sem szabad esni, több FPS-t pumpálna ki a coffee Lake, ez 100%, jobb az IPC.
Vigaszdíj nekünk, hogy olcsók a régi Xeonok, meg úgy tűnik reszonzívabb a rendszer. Sőt azt mondom, lehet jobb a játékélmény az X58-cal, hisz megmozdítod az egeret, gyorsabban reagálja le, kisebb a lag.
Persze 2-3ms minimális, de talán megérzed
szerintem lehet érzékelni.
Windows alatt is lassabb a X58, viszont a Triple Channel miatt kompenzál valamennyit az X58 rendszer.
Az AMD Ryzen 7nm ellen szól az is, hogy kiadnék 150 ezret és mikor kipróbálom, alig vagy semmivel sem érezném jobbnak, szóval, szerintem csak videókártyát veszek, azt tuti érezni fogom, legalább bennem lesz hogy jó helyre tettem a zsetonom. Talán még egy jobb hűtőt is veszek, szerintem feljebb tudnék menni 4 gigánál, de szerintem a hűtőm gyenge. Mondjuk egy Noctuát.
-
Pepe78
őstag
válasz
jokeph #45705 üzenetére
Sziasztok!
Win7 van most.
SSD érkezik előre telepített win 10 el , majd megírom mi lett...Az i7-920 oc kicsit hülyére vett.
Pár dolog:
-1333--as ocz ramok vannak. Olyan beállítást sikerült csinálni ahol csak 1100 ,hz alatt mennek igaz csak CL6 ban vagyis nem lassúak.
- 3500 mhz-t tudtam elérni eddig. Követtem pár Youtube-os Oc tippet és 1,375v-ra tettem a cpu feszt.
Nem volt stabil.
Majd auto-n hagytam, 1,275 v asszem és hibátlan...
Nagyon kiestem ebből az egészből.
A 6700k-s gépemen nagyon könnyű az OC.Péntektől 6x2GB 1333mhz OCZ ramom lesz.
i7-920 ból jó a 3500 vagy valamit nagyon nem jól csinálok?
Azt tervezem, hogy ha a 12gb rammal húzva tudok majd elfogadhatóan játszani vele akkor jöhet egy 6/12-es proci.
Van olyan ami nagyon könnyen húzható? Melyiket keressem? Scythe mugen 3 cooler áll rendelkezésre a hűtéshet. Egy 4ghz jó lenne , de kicsit kedvemet szegte egy pár órás tudatlan próbálkozás is...
Örülök, hogy még vannak emberek akik használnak ilyen gépet.
GTX 260 al vettem amúgy , de a másikból beteszem a 1070-et ha lesz 12gb ramom
-
envagyok
veterán
válasz
jokeph #45701 üzenetére
"A másik, hogy a gép bekapcsolás és az OS felállása után kb. 10 percig nem volt használható, addig tekerték a HDD-t 100%-on a különféle sys, defender, stb folyamatok, ez is gondolom valami beakadás lehetett..."
Ez win10-nél normális. Gyors legalább 150-200MB-ra képes HDD az alap win10-nél, de inkább ssd. Úgy nincs gond, akkor már jó.
Más, meglett a 3. 1366 zsákmány, egy ASUS Rampage II Extreme személyében, gyári hangkarival, kijelzővel.
Bitang egy vas, csak már azt se tudom melyikkel rakjam össze a következő gépem. Megvan a DFI lanparty az überállat thermaltake házzal, most jön hozzá egy i7 970 mert a 990x-et eladtam, akkor van az evga x58 sli lap, nem tudom miért, de nagyon szeretem az evga lapokat, nforce 790 ftw is van abból 2db, az zalman házzal, most meg a rampage
Itt azért házzal majd vigyázni kell, mert nem fér be akárhová.
Hihetetlen a bios-a -
-
HSM
félisten
válasz
jokeph #45670 üzenetére
Kellett a pénz másra.
Úgyhogy kb. egy évig csak a Sandy Bridge i7-es notebookom volt dokkolóval, aztán jöttem vissza X58-ra.
Sajnos a DDR4 árát is bele kell számolnom.
Anélkül nem megy, nekem pedig kellene 16GB belőle. Nekem amúgy pl. egy Gigabyte UD4 vagy SLI már tetszene, oké, csak 6 fázis, de az jó masszív fajta. Akárhogy számolgattam eddig, mindig az jött ki a végére, hogy nagyjából kétszer annyiba lesz a komplett X99 a végére, mint amennyit kapok az X58-ért, 12GB jóféle DDR3-ért és a tuningos X5660-ért összesen. Úgyhogy már régóta csak "nézegetek", ez az arány nem segít elszánni magam a lépésre.
A béna M2 csati nekem szerencsére nem gond, van átalakítóm rendes 4X-es PCI-E-ről. -
HSM
félisten
válasz
jokeph #45668 üzenetére
Igen, ezek a Skylake leszármazottak ennyit tudnak, 200 magassága.
Teljesen jó.
Nálam ennyit ment a 4690K, 4,8Ghz-en: [link], ez pedig a 24/7 4,5Ghz [link], amit aztán óvatosságból 4,4Ghz-re redukáltam később. Harapós kis cucc volt azért ez is, ezen az SC2-vel is elégedett voltam így.Gondolkozom is emiatt egy X99 holmin. De sajnos még elég drágák, sokat kellene ráfizetni és a lap is ritka, ha esetleg később kinyúlna a CPU alatt. A Z370 se tűnik rossznak, de az még elég új, szintén drága, és eléggé kapkodós-szagú nekem, ahogy variáltak a hatmagos CPU-kkal hirtelen, inkább maradnék HEDT-n.
-
mpierre
veterán
válasz
jokeph #45638 üzenetére
Mivel a DDR3-ak jelentős része 1,5V-on üzemel és a deszkák alapból tudnak kevesebb feszt is adni a memória foglalatnak, (már az x58-as deszkák is tudják ezt, kivétel a foxconn) így szerintem simán. Előnye, hogy még annyira se fog melegedni a mem vrm.
Nálam a B85-ös deszkában megy 12GB 1,35V-os Kingston LoVo. Alapból jól ismerte fel.
-
HSM
félisten
válasz
jokeph #45635 üzenetére
Ja, VGA terén szerintem már az Rx560-am is bírta volna maxon, a mostani Rx580 meg pláne, de inkább legyen meg a sebesség, végülis ezt a játékot úgysem a grafikáért játssza az ember.
Nekem sajnos ritkán volt mostanság, hogy egyhuzamban 1-2 órára le tudjak ülni játszani, így inkább csak videókon néztem SC-t, ott inkább meg lehet csinálni, hogy amikor más dolog van, akkor szünet, és amikor ismét ráérek nézem tovább.
Sajnos a motor kehes, két szálon dolgozik. Ennyi... Max 18% a CPU-használat, és beáll a durva CPU-limit, nincs technikailag jól megoldva a motorban a feladatok szálakra szétosztása. Ellenpéldának ott van pl. a BF1, 1 szál mindig maxon pörög, mellé van 4 dolgozó szál, és 1 magot hagy a többi feladatnak, akár 55%-ig is fel tud szökni multiban a CPU-használat, miközben vajsima a játék... [link]
Itt is látszik: [link].Jópofa a COOP is, cimborával azt is toltuk. Meg lett gold 2v2 is.
Pedig akkoriban csak silver voltam szólóban.
Mondjuk sajnos a 2v2-t meg COOP-ot még nehezebb összehozni, mint az 1v1-et, hiszen mindkettőnknek rá kell érnie...
-
HSM
félisten
válasz
jokeph #45633 üzenetére
"a grafika tisztán high-ra van beállítva, a CPU intenzív beállítások meg a legkisebbre. "
No igen, így nálam is teljesen jó...
Mondjuk amúgy így is én vagyok a szűk keresztmetszet a játékban, nincs nagyon időm formába jönni. Azért egy 1v1 gold2-m anno volt, 2017 season 3. -
HSM
félisten
válasz
jokeph #45631 üzenetére
X58 nem tud bootolni róla, pontosabban csak nagyon durván szétbarkácsolva szoftveresen, azt érdemes elngedni, mint lehetőséget. A boot az nálam megy szépen SATA3-ról, viszont a nagyobb méretű játékok az NVMe-s cuccon vannak, jó ez így. X79 viszont tudtommal már UEFI szinten boot képessé okosítható, ha a gyártó nem tette volna meg.
X99 win7, hát passz.
Akkoriban már nem volt divat szerintem a win7 support.
Én egy éve játszottam utoljára, 2v2 simán bajos tudott lenni, de 1v1-ben is volt pár rész, amit nehezen viselt a CPU max grafikán, pl. Carrier-ek, és Storm, ott 10-15FPS-re is be tudott pár pillanatra zuhanni. Végül medium grafika lett a megoldás. Azért ezt anno a 4,4Ghz-es i5-4690K-m jobban vitte. Nem meglepő mondjuk +40% egyszálú erővel.
Ja, a win10 önfejűsége nagyon irritál engem is, mondjuk ez inkább szórakozási célú gép, arra jó ez. Ha nagyon felbosszant, kap egy Ubuntu-t
. A fontosabb dolgaim amúgy is a notebookon vannak, win7-el.
-
HSM
félisten
válasz
jokeph #45629 üzenetére
Miért ne mehetne bele M2 NVMe SSD? Azt már az X58 is vígan kezeli....
Nálam így megy benne egy SM951 NVMe 256GB meghajtó: [link]
Ennyi a trükk hozzá, kb. 3000Ft volt [link].Nekem itt-ott jól jönne az a +10% (pl. starcraft 2 két szálon), de tényleg nem ér annyit, hogy megpirítsam a CPU-t, inkább leveszek a beállításokból....
Én majd egyszer X99-re tervezek váltani, a hangkarim sajnos nem AM4 kompatibilis. Mondjuk nem sürgős, mert az X58 is jól kiszolgál, inkább csak a kíváncsiság.... 2010 körül is elvoltam három évet ezen a platformon, most 2016 január óta ismét ez van és igen jó. -
-
válasz
jokeph #45608 üzenetére
Nincsen. Ha lenne mar tul lennek a proban.
Igen tudom igy nehez, eladni meg nem is tudom igy egyik alkatreszt sem biztosan mukodokent.
Mar 3x halt meg a platform alattam az evek soran, talan eljott az ideje a cserenek, de ilyen arak mellett nincs olyan amit szivesen meg is vennek.
-
-
envagyok
veterán
válasz
jokeph #45560 üzenetére
Sajnos mégse megy az x5675 proci a DFI lapban
Indulásnál ventik pörögnek, az alaplapi szegmens kijelző is vagy semmit se mutat vagy valami du jelet, a pci-os teszter szerint nem ismeri fel a procit.
Ezt a biost használom:
[link]
Esetleg mivel lehet megtudni, hogy támogatott-e, illetve meg lehet patchelni?
Vagy nézzek W-s sorozatból valamit? -
-
-
Smiley
addikt
válasz
jokeph #45563 üzenetére
Nem esett le, eslore
Mondjuk en se tudok szabadulni ezektol a 1366-os vackoktol. Az egyik melos hacklim kb fel eve raktam ossze mindenfele maradekbol, egy dual tapos dual x5670, 24GB ram, (most talaltam hozza meg 32GB-t) 2x250gb SSD, meg egy GTX750. Hat ha meg van hajtva, akkor nem kell aggodnom a futes miatt. -
Remus389
veterán
válasz
jokeph #45506 üzenetére
Az X58-as platform nagy előnye hogy kezdenek filléresedni a hathengeresek.
Most néztem Ebay-en szállítással 5000Ft (!) a legolcsóbb 5650! (bár most látom ez ilyen licitálós, de akkor is nézzetek körül, egész olcsók már)
És azért aki ért a tunningjához szép eredményeket érhet el vele.
Szerintem teljesen el fognak értéktelenedni a Xeonok, mert alaplap az van amennyi, de a procik folyamatosan jönnek a piacra a leselejtezett szerverekből
szóval jövő tavaszra már nem lesz tétel egy jobbfajta hatmagos sem, filléres lesz, csak lapot találj
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel Core i5 11400F - 4.4 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged