- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nippon
őstag
Az Msi-nél van szürkével van jelölve a normál határ, fehérre vált az overclock tartományban, és végül pirossal jelzi a veszélyes feszültségeket.
Én is inkább óvatos vagyok és nincs is szükségem magas órajelekre és extrém feszültségre de szerintem azért az említett magasságokban még bírják az alkatrészek. -
Nippon
őstag
Oké, és akkor mi van a lapok legális auto-tuning funkciójával? Egy enyhe órajelemeléshez is automatikusan magas feszültséget mindennek, biztos ami biztos alapon. Meg volt erről szó az XMP-knél is, elettartam garis ramoknál ezt hogy oldanák meg, ha tucatszám mennének tönkre a procik? Drága lenne
-
Nippon
őstag
1.35 az Intel szerint adható maximum.... Szerinted ebben nincs ráhagyás? Beállítod Bios-ban a feszültséget, aztán a lap vagy többet vagy kevesebbet ad, ez gyártónként eltérő. Arról már nem is beszélek, hogy auto értéken mennyivel többet ad a legtöbb lap amit láttam.
Egy átlag júzer mindent auto-n fog hagyni, mert alapból úgy van és lehet, hogy soha nem is lép be a Bios-ba. Szerinted tönkre fog menni a gépe?Legalább 10% eltérést el kell viselnie az 1.35V fölött!
-
MPowerPH
félisten
De ez alapból nonszensz lenne... Mert ha a Flaming Blade tud 220 -as BCLK -t, akkor a Bloodrage -nek is illene.
Igen, ismerem az elvi maximumot, csak attól még messze vagyok. Tesztekre jól jönne az a +12 BCLK, akárhogyis nézem. De nem gond, most ezen nem fogok görcsölni. Vagy majd Qru -val megnézzük, hogy tényleg a proci e a hibás, vagy még tudok szerezni D0 -t tesztelésre előtte. Majd elválik. -
dime27
őstag
Bakker én is ezen filózok h nálam pl a proci vallos v a deszka mert a deszkárol találtam igencsak szép eredményeket még 235 bclkt is...bezzeg nálam 205ön stabil aztán 212ig v 215ig bizonytalankodik afelett meg be se bootol kb ezt deritettem ki talán irnak végre már hozzá egy normális biost
-
MPowerPH
félisten
Az a baj itt a PH -n nagyon nincs senkinek ilyen lapja, nem tudok értekezni se, hogy náluk hogy szaladgál. Csak gombcomp -ról tudok, de ő lockmentes procival használja, és csak a szorzót növeli.
Igen, és ez egy 70k+ -os lap, szigorúan tuningra hegyezve...erősen meglepődnék, ha így lenne. Lehet írnék is egy szép levelet... -
Nippon
őstag
A hőfokaim valóban magasak, de ennek megvan az oka. A hűtés még a 775-ös rendszeremből származik, ott pedig eléggé lebutítottam. Az a baj, hogy van egy vékony duplaradim, egy Black Ice GTS aminek a legsűrűbb a lamellázata és ezért magas fordulatú ventikkel üzemel hatékonyan. A 775-ösön elég volt 1db alacsony fordulatú ventivel, de az i7-esen ez édeskevés. Úgy szereltem be a házba, hogy a ventin átmenő csavar húzza oda a radiátort a ház tetejéhez szóval most még a ház tetején lévő rács is a levegő útjában van. Ha kivenném a házból és rácsavaroznám a két venit, akkor sokkal jobb lenne. Amúgy meg szerzek egy rendes triplát helyette, és megy vissza a körbe az IOH is. Most 1db kicsit letekert 800-as S-flex van rajta, szerintem legalább csendes
-
kulerr
őstag
Az iponban volt AC ramhűtő 2K körül csak elfogyott...remélem lesz még megvárom és megkérek majd valakit h vegye meg nekem mert többe kerül a futár mint maga a cucc
-
Cyberpunk
félisten
Nekem is van beállított és kitesztelt profilom 4,2GHz-re. Ha konvertálok vagy egy kis render akkor beállítom azt előtte a BIOS-ban azt már kész is
Játékra meg úgy vettem észre elég az a 2,8GHz is a GTX260-hoz. Persze GTA4 és társaihoz kellhet a több kakaó, de ezt meg amúgy is játéka válogatja. Én főleg Crysisal és Cod-okkal (meg most per.pill Mass Effect annál meg mivel UnrealEngine-s ott a max 60fps limit.) játszom oda úgy is a VGA a fontosabb.
Viszont nálam NFS Shfit-ben nem számít a proci meg is lepődtem hogy viszont a 8 szálat használja elég szépen igaz hogy max 30%-os terheléssel -
Cyberpunk
félisten
Hát ja. Az igaz hogy nem kell ekkora sávszélesség ettől fügétlenül nekem semmiféle problémám nem származik belőle hogy 1600-on mennek a rammok 2,8GHz-es CPU óra jel mellett. Az a pár W amivel többet kajál így hidegen hagy.
De tovább boncolgatva az okfejtésedet lényegében i7-es procira sincs szűkség. Tegye fel a kezét aki kihasználjaPláne 3,8-4GHz-re húzva 24/7-ben. Persze ha valaki 24/7-ben renderel otthon akkor megértem hogy kell a kraft
.. Legalább is játékra mint tudjuk még felesleges oda egy 3GHz körűl járatot wolfi is megteszi.
De még sem mondom azt hogy hülye aki ilyet vesz, mert nagyon jól tudom hogy itt sokaknak ez a hobbija. Mint nekem is.
Szóval így szépen levezetve én sem érzem magamat hülyének mert 1600-on mennek a ramjaim. Holott nagyon jól tudom hogy feleslegesen. -
MPowerPH
félisten
Nem az i7 -es topicra gondoltam.
Amúgy nekem ez az 5. i7 -es procim, pontosabban ez mellett volt még 4, amit kiteszteltem, hátha jobban megy, és akkor arra becserélem. De egyik se volt megfelelő, ami meg jobban ment, az piszkosul melegedett.Mindjárt megy egy teszt 21 -es szorzóval, kíváncsi leszek. Az ebből fakadó nagyobb stabilitás nem tudható be mondjuk az alacsonyabb BCLK -nak, vagy QPI -nek pl? Vagy egyszerűen a proci jobban reagálhat a 21 -es szorzóra?
-
gV
őstag
sztem a wolfdale topikra gondolt
Ezt sose fogom megérteni, minek alapórajeles I7 920-hoz 1600@CL8-as ramokat erőltetni? Így aztán van értelme spórolni az órajellel, meg minimumfeszen járatni... Alapórajelen még egy 1066@CL6 untig elég neki, ha nagyon maximalista vagy, 1333@Cl7....
egyetértek az uncore is tud fogyasztani amit Sárpac mérései is mutatták
alapórajelhez min vcorehoz 2400 qpi 2133 uncore "dukál" és 1.5V-on járatott memoria, amivel nekem pont tudja a 1066 cl6-ot, cl5-öt sajna csak ideig-óráig utána eldobja
-
Cyberpunk
félisten
Miért lenne hülyeség
én is alapóra jelen járatom a procimat a memóriák meg 1600-on.
Persze ehhez az Uncoret 3200-ra kell állítani ami már tuningnak számít.
De nem kell mindenkinek 3xxxMHz-es órajel, viszont ha már 1600MHz-es rammokat vett akkor szeretné is azon járatni őket. -
vhunor
őstag
Bszki, alapon is elég gyors ez a rendszer, a fenének se tűnik fel, ha valami nem 90 fps-sel megy csak 70-nel, mert közben veszettül hibajavít a drágám
. Na mindegy, akkor sztornó az egész, majd valamikor még szórakozok vele, most haragszom rá
.
szerk.: de azt legalább most már tudom, hogy rendesen alulfeszelve viszont megy rendesen, ez is valami
-
MPowerPH
félisten
Holnapra megnézem W -ben ez mit jelent nálam. 3.8GHz -hez az enyém 1.168v -t kér stabilan, míg 4GHz -hez 1.264v -t. Ennek fényében game alatt lemérem mennyi a fogyasztás növekedés, és még futtatok egy Blend -et. A való életben úgyse kap nagyobb terhelést.
DroneZ^: Szerintem nem érdemes ezzel foglalkoznod.
3.8GHz -t kipréselsz abból is lazán, az meg mindenre elég.
-
MPowerPH
félisten
-
dime27
őstag
Köszke sajna a fesz az elég nagy egy Sárpac procihoz képest a hőfokok a nagy feszhez képest egész jók egy hét mulva talán kb 5 fokot tudok rajta javítani
Azért hozzátenném h 25 fokos szobában készült a teszt a szobám elég meleg még ha a radiátor le van tekerve 0ra akkor is 21-22 fokos szobában a legmelegebb mag 65 fokos volt ezt már megnéztem tehát a szobahőmérséklet egyáltalán nem mindegy!
-
Cyberpunk
félisten
A Baram sem drága 12k szerintem ez még elviselhető ár érte, bár én nem állítom hogy ez a legjobb hűtő ami valaha volt de azért nem sokkal gyengébb mint egy Megahalems ami viszont ennél jóval drágább vagy akár egy TRUE.
Egyedül csak a beszerzése volt necces már majdnem vetem egy Triton88-ast mire jött a telefon hogy megvan a kicsike
De én sem állítom hogy rossz hűtő az a Z600 sőt simán megálja a helyét ebben a mezőnyben. -
mpierre
veterán
Pedig volt ilyen gyártó.
Abit. Per csati adod meg, hogy mennyin menjen a ventillátor, de rá is bízhatod a mikroguru chip-re. Úgy is tökéletes. Egy ilyen lapot szívesen vettem volna x58-ba. Ennyit a mostani gyártókról, simán meg lehetne venni, vagy lehetett volna a licenszet.
-
ADAM1337
nagyúr
-
-
MPowerPH
félisten
Szerintem én se járatom spiccen.
Amúgy mint mondtam, ez a 2 beállítás kitesztelt, mikor játszok néha felmegy a szoba hőmérséklete 24C -re is, mivel a GX2 piszkosul fűt. És még soha nem dobta el magát, legalábbis Karácsony alatt egyszer se.
Most próbálok még egyel lejjebb menni, kíváncsi leszek, bírja e még. -
Cyberpunk
félisten
Én sem szoktam kikapcsolni, de persze próbáltam már nélküle én abszolút nem vettem rajta észre hogy érdemileg gyorsult volna tőle a gép, hogy nincs bekapcsolva.
Szóval hagyom is bekapcsolva.
Persze ha tuning akkor valamennyire kevesebb fesz kell HT off-on, de én úgy vagyok vele hogy nálam az számít eredménynek ha ez is be van kapcsolva. Elvégre egy jelentős funkció.
Persze az esetek többségében kihasználatlan én sem kódolók 24/7-ben -
katt777
félisten
Értem, csak erre voltam kíváncsi. Esetleg valamilyen ipari, lézeres hőmérő segíthet...
somasz: Ha leáll a gép, nagyon messze vagy a stabilitástól, ott még nem keveset kell kísérletezni. Előfordul egyébként túl magas értékekkel is, nem csak túl alacsonnyal, különösen, ha vmi feszt tettél magasra.
-
katt777
félisten
Mennyi a nagyon meleg? Kizárólag tájékoztató jelleggel: az ASUS lapom 53°C-ig is felmelegedett, az ASRock-ot viszont még nem láttam 45°C fölött. Mindkettő 4GHz terhelésnél stress-teszt alatt, ráadásul az ASUS HAF-932-ben volt, az ASRock meg egy egyszerű midi ATX-ben van, illetve az ASUS-ban Z600 volt a CPU-n (CPU: 74°C), ASRock-ban meg csak egy Hyper 212+ (CPU: 94°C).
-
katt777
félisten
Csak panaszkodtál a tuningra, és láttam, hogy GB lapod van, amellyel másnak i volt gondja. Ha jól emléxem egyébként, elég jókat írtam az ASUS-ról, amikor még az volt.
Az meg sztem továbbra sem istenítés, ha leírom, hogy valami OK bármelyikben.
gV: Ezért írtam a hibajavítást itt, és az ASRock X58 topicban is.
Bárki (hittem én
) megtalálja a keresővel.
Szatesz: Sztem 220BCLK már jó bármelyik procitól, bármilyen lapban, HA stabil. Az uncore-ok az én lapjaimban 3900 körül mentek el. 220BCLK-val az ASRock-ban volt 3962, 200-assal 3880 ebben és az ASUS-ban is.
-
Szatesz
őstag
ááá ez a lap 3 procival lett tesztelve és mind1 ik ugyan itt áll meg. D0 nak nemszabad megállni 220 on szvsz.Elözö prociim mentek 230 felett is vizzel...Szerintem kicsit több idöt forditanak az UD% bios ára na meg a hütés nem mind1 , mert ez linx alatt igencsak melegedik...
De le a kalappal azért nem megy olyan rosszul ahhoz képest hogy az olcsobbak közül való....
-
Cyberpunk
félisten
Igen nagyjából dettó ugyan az a két lap csak hűtésileg térnek el egymásól.
Én az F10d-vel nem próbáltam még gyárilag az annál egyel korábbi BIOS van rajta, reméljük javul egy kicsit a helyzet majd ha lesz hozzá egy normális BIOS.
Bár így sincs okom a panaszra 4400-on még sikerült full stabilra belőnöm, csak egy kicsit furcsállom hogy e fölött meg sem nyekken.
Lehet hogy BCLK limites a procimOlyan volt a C2D E6750-em is, 3,6GHz ig simán ment de a főlőt már nem.
No mindegy ezt leszámítva csak a ventilátor kezeléssel nem vagyok megelégedve nem tudom miért nem lehet már egy normális BIOS-t kiadni hozzá. -
katt777
félisten
Már megint ez a kisebbrendűségi komplexus.
Sehol nem istenítettem az ASRock-ot, ráadásul éppen azt írtam, hogy az ASUS-nak sem volt gondja a 21X szorzóval (és saját tapasztalatom alapján csak e két márkáról tudok nyilatkozni); vagy akkor b.ssz már le az ASUS istenítéséért is, légyszí!
20+1=21 Megj.: nálam, hy turbo ON, sehol nincs 20X szorzó.gV: Átírtam a megfelelő értékeket, onnantól kezdve tojok az Everest hülyeségeire.
ADAM1337: Win7-en (főleg, ha x64), jobb eredményt kell produkálnia a 3DMark06-nak, már ha valakit érdekel ez az elavult, és ilyen szempontból tökéleesen értelmetlen tesztprogram.
-
Nippon
őstag
Értem! Linx-et is és Prime-ot is próbáltam de nem volt még kedvem tesztelni szóval olyan 15-20 percet futottak, néztem Everest tesztet is és nyomultam vagy két órát a Dirt2-vel Dx11-ben. Ezeket kibírta, de ettől még nem nevezhető stabilnak. Anno napokon át futott az Orthos, lefagyott, új beállítások majd újra teszt. Ez a rohadt "finomhangolás" beletelik egy kis időbe....
Már nem vagyok olyan elszánt, hogy ennyit foglalkozzak vele, ha elkezd bedőlni, akkor kipróbálok 1-2 változtatást és ha nem járok sikerrel, akkor rámegyek valami kevésbé kihegyezett tuningra.Az Uncore-ral mi a helyzet? Nálam az a ram duplája, azt meddig érdemes növelni?
-
Nippon
őstag
Nem próbáltam végig de 3200-on, 3600-on és 4000-nél ugyanúgy cicereg ha a C1E nincs kikapcsolva. Van valami active phase swiching is, kipróbáltam mindkét állásban, de úgy is. Szóval C1E off, nekem megér a nyugalmam 10-20W-ot. Persze, bosszantó dolog, de egy 27 ropis lap esetében kevésbé, mint a drágább gigáknál. A C state-ek ki voltak kapcsolva eredetileg is, csak a C1E-t felejtettem el, mert az ugye máshol van.
-
Nippon
őstag
Elég jól, párszor megtapiztam, annyira nem forró. De amúgy leszarom, garis
Ha nagyon melegedni fog, akkor teszek rá valami bordát, a furatok mindenesetre ott figyelnek. A nagy MSI lapok heatpipe-os hűtője is rámegy, csak kell hozzá egy döglött lap
Egyedül az IOH-ra tervezek egy vizesblokkot, mert az a biosban is felkúszik 80fokra, ami ugyan sok, de bírja. Most odakötegeltem a hátsó venti helyére egy 8,9dB-es Cooler Master-t 90fokkal elforgatva a lap felé, így azért lényegesen jobb, akár maradhatna végleges is, de a víz jobban lehűti majd.
-
Zájec
veterán
igen az , mivel nem kell bajlódni 4db másik fesszel , hanem csak 2-vel...
kiesik a 2 cpu ref , az mch és az mch ref feszek a p45-böl......
marad a vcore és a qpi/vtt ....annyira azért nem finnyás
azt már tudjuk hogy a *20 az elektromos jelzörejek miatt , többet kér mint amennyit más beállitáson. adsz neki 0.03-0.05v aztán megy az is..
de ha meg nem akkor kimarad.. van 190bclk vagy 210bclk is akár a 4ghz-hez, például. magával meg a 200-s bclk-al meg nincs gond...de azért van finnyás része
pédául :
maga a 222bclk-s és 4000-s qpi-link határolta szakadék ...()
addig meg semmit nem kér szinte..
de ilyet hogy 222-n még a stabilitás teszt is lefut , de utána semmi,, nuku..223
csak pcie-mhz drasztikus növelésével lehet még kicsit pumpálni , azt is valid-ra, szóval az ilyen 230-240 körüli bclk-at 24/7-re elfelejthetö... 220 a plafon kb..
de nincs jelentösége úgy a bclk nagyságának , mint a p45-ben az fsb-nek..
tök mindegy hogy 180-n vagy 210bclk-n járatom... a végsö CPU mhz a lényeg és az Uncore.. -
-
Qru
MODERÁTOR
Az a baj, hogy nincs rendes számlám, közvetlen nagykerből van, tehát nagyon nem ugrálhatok, mert nincs semmi a kezemben amire verjem a nyálam. Szóval nekem kellett volna gariztatnom inkább. Késő bánat... Fene se gondolta volna hogy a fenkölten hirdetett "minden modul kézzel tesztelt" kit-ből egy modul döglött lesz. Na de megígérték, hogy ugyanolyan lesz csak a neve más. Hát majd meglátjuk...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest