- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #18712 üzenetére
Erre szokták mondani, hogy ha csak LinX dob ki, tojj rá.
Persze atól még nem maxistabil a rendszered, érdemes lenne 2 nagy tömörítős tesztet ráengedni, vagy tömörítőt videókódolással, azok még meg tudják fektetni, mégis "hétköznapi" szimuláció. Nálam egyébkén csak 1.28V-on LinX-stabil a rendszer HT ONT, HT OFF nálam is 1.264V elég.
OCZ-nél elképzelhető, hogy kell 1.9V CPU PLL, ill. 7-8-7-16 időzítés 7-7-7-20 helyett (CL7 esetén); lassabb nem lesz a gép, csak stabilabb.Ribi: Csak sorba kell kötni.
Amúgy volt azon a kábelen egy kb. 2-3cm-es műanyag dobozka. Azóta sem találom.
TTomax: Hát, talán ha a LinX is ment volna 12 órát...
JanR: Ja, élsimítás nélkül simán viszi a HD4870, ezt igazolom.
HSM: Feszt miért ne?
Írtam, hogy volt valami varázsdoboz a kábeleken. Hivatalos gyártói oldalon láttam. Az persze lehet, hogy azért nem találom, mert kiderült, hogy gázos a dolog. Bár tudnám, milyen kifejezésre keressek rá, mert mindenféle USB és tápkábelt + vegyeset találtam már, csak olyat nem.
Semmiféle bug nem elfogadható valamiért, max. ha én is "bugos" (hamis) pénzzel fizettem érte. GTA meg messze a kora mögött tart, hiszen még belső nézetet sem tud. Na, ez a maxigáz.
Szimplán minősíti a programozói tudást, mivel ilyesmit csak akkor alkalmaznak, ha képtelenek (vagy lusták) lemodellezni úgy egy autó mozgását, hogy nem középen ülsz benne (persze, vonalon húzogatni egy objektumot baromi egyszerű
). Normális autós játékokban van belső nézet, és pl. az ülés felőli oldalon sokkal közelebb mehetsz a szembejövő falakhoz, mint a másikon, ahogy a valóságban is. Szóval a gama gagyi, és még optimalizálatlan is. Nálam kizárt.
-
TTomax
félisten
válasz
Nekem a 930-as még csak véletlen sem stabil 20-as szorzón ,amit a multkor linkeltem 20X200 kb 15 óra foldingolás után kifagyott... hajnalban melóbol hazajövet meseszép kék desktop fogadott... most belőttem 21X191-re...így a memök nem mennek a gyári órajeleken,de nem sokat veszitek,és a feszeket visszavettem 1.4V-röl 1.36V-ra... most kb 11órája foldingol,reggelre kiderül stabil-e... a LinX egyébként a 20X200-at is stabilnak mutatta,aztán mégsem...ja igen a PLL-t levett 1.88V-ra ahogy javasoltátok...
-
keIdor
titán
válasz
Nálam ilyen akkor volt, mikor megkergült a Rampage II Gene nálam is instabil lett a ram gyári órajelen. Ugyanolyan OCZ volt, mint ami neked van!!
De másoknál is volt ilyen... esetleg nézd meg, vedd le 1200MHz-re, ha úgy jó, akkor megvan a hibás.Mivel ma már 16°C van kint, ezért nézd meg, nem-e melegszik túl.
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #18611 üzenetére
Nyers erőre gyúrok, vazze!
Végül is, lássuk be, a 133MHz-nél NEM KELL többet tudnia egyetlen i7-nek sem BCLK-t illetően, ergo nem igazán nevezhető bugnak, ha némelyik kevéssé tuningolható. Sajna még ASRock lapban is előfordult, hogy némelyik 920 nem megy sokkal 200 fölé, szóval tényleg erősen CPU-függő a dolog.
HSM: Nemcsak gondolkozom, hanem még tesztelek is, és nem csak LinX-szel, játszottam és kódolgattam is HT OFF alacsonyabb fesszel.
Ergo tapasztaltam, hogy HT OFF nem kell akkora fesz a procinak. Ha neked több kell, akkor HT ON sem volt stabil a rendszered, ha már ennyire a "nagy igazságok" kijelentésénél tartunk.
JanR: És mennyin pörgött az a venti?
Amúgy kb. Z600-as érték 1db 1300-400RPM-es ventivel, legalábbis HAF932-ben.
Lauda: Preferenciáim szerint nem veszek olyan lapot, amelyikkel lenne.
Cthulhu Dawn: Hát a "valid" egy dolog, a stabilitás meg egy másik. De azért így is szép, hogy felállt a rendszer.
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
MPowerPH #18628 üzenetére
Ha jól emlékszem akkor olyan 1.41... valamennyit kapott, BCLK-t meg őszintén szólva nem tudom
. Megkapta az 1.89V-ot a PLL, de lehet a 12-es uncore szorzót nem szerette, mert ha arra raktam rá sokszor nem bootolt, más szorzóval meg igen. Holnap megnézem mit tud a ram.
Még egy utolsó hideg tavaszi nap ellen nem lenne kifogásom, megnézném mit tud - fokban a proci
.
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #18609 üzenetére
Stabilan tudta, napokig úgy ment. 5 indításból csak 4-szer indult be, de ha beindult, akármit csinálhattál rajta, akármeddig, minden gond nélkül. Az EVGA is indult csont nélkül 222-n, csak 15 perc használat után csontrafagyott kb azonos beállításon.
(#18610) katt777: Már megint nem gondolkozol... Miért kell HT OFF kevesebb fesz? Mert kevésbé vannak leterhelve a magok. De ha véletlen rákerül egy olyan kód, ami még csak egy pillanatra is jobban terheli, mint a Linx, máris ott a BSOD-d.... Nekem néha még a HT kitesztelt fesz se volt elég HT nélkül.... De biztos én voltam a béna...
(#18611) BMW001: Sőt, bizonyos programokban (főleg játék) HT OFF gyorsabb is, mint HT-vel...
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #18600 üzenetére
Igazából nagy baj akkor van, ha a PCI frekit is emeli a PCI-e-ével együtt, márpedig tudtommal emeli. Egy PCI-os eszköz pedig hülyét kap 36-37Mhz felettti buszórajeltől, az 100%....
Nálam az UD5-ben semmi ilyesmihez nem kellet nyúlnom stabil 222-es BCLK-hoz sem....Mondjuk az E758-am már nem tud ekkora BCLK-t stabilan, de nem is bánom, nincs rá szükségem...
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #18510 üzenetére
Nem is a QPI-nek lesz, hanem a procinak. Arról már számtalanszor volt szó a topicban, hogy Intel ajánlás szerint QPI/VTT ne menjen 1.34V fölé, ahogy RAM-ok sem 1.65 fölé, PLL-nek, ha jól emléxem, max. 19.6V-ot javasoltak. Az egy másik dolog, hogy melyik lap mit jelez sárgának/pirosnak, ezt is bőven kitárgyaltuk. Részemről mindenki annyit ad a cuccának, amennyit akar, csak, gondoltam, szólok, hogy nem feltétlenül egészséges agyonfeszelni egy cuccot, mert nem azonnal jelentkezik a hiba.
Miért kéne nekiveselkednem a mondatnak? Azt írtam, amit akartam. GT480-ról láttam tesztet, ahol elverte az 5870-et (lehet, hogy más tesztekben meg majd nem fogja). Abszolút irreleváns e szempontból az ára (amit nem tudni), vagy hogy mikor adták ki. ATI drivereiről meg annyit, hogy mindegyikben meg lehet találni a hibát, főleg, ha keresi az ember.
De tréfát félretéve: a legkülönbözőbb konfigokon és beállításokkal bukkannak elő (kivéve Heaven tesztet, ott mindig
9.9-től felfelé 512MB HD4870-en), és főleg, ha kevés játékkal játszol (ill. buta grafikával), véletlenszerűen is elkerülheted őket. Ettől másoknak még rengeteg bajuk van velük (főleg régebbi programokkal, v. HD5-ös szérián a W7 kurzorral). Spec személy szerint nekem sincs, mert XP-n fent van a legutolsó hibátlan a HD4xxx sorozathoz, W7-en meg tesztelem, és ha szar, akkor megy vissza a legutolsó elfogadható.
A régebbi kocsik meg ált. mindig jobbak.Persze nem a ruhacserélt kis szarokra gondolok (kis "chevy" még mindig Maruti alapokon), azoknál mindegy.
Autóknál meg nem számít a kor.
HSM: Hát, ha választanom kéne, én E8400 mellett döntenék, LGA1156 számomra sem éri meg az árát, még ha erősebb is a Phenom II-nél a Core i3 (PH teszt) v. i5. AMD drivereivel meg szívtam annyit, hogy még ha az lenne a csúcs és a legolcsóbb, akkor is 8X meggondolnám, mielőtt olyat veszek, hiába megy vele a Ferrari (mondjuk, látszott is
).
-
Lacc88
senior tag
válasz
MPowerPH #18510 üzenetére
BMW001 : Nekem se volt semmi problémám ... vele 1xer sem KOPP-KOPP ... és az ÚJ nvidia meg iszonyat drága lesz , és szerintem az 5870 ára is lejjebb fog menni , tehát nem nagyon lesz miről beszélni ...
Yako : Szerintem jó ez az összeállítás , ha már senki nem ír rá .. semmit ...
-
-
mpierre
veterán
válasz
MPowerPH #18464 üzenetére
Zsír.
Szépen megyeget.
Nos igen, előferdül, hogy nem a lap, ram a ludas, hanem a proci... Lehet nálam is azért akadok meg 216 bicikli felett. De többször átgondolva, elég ez nekem. Így se tudom kihasználni. Ellenben, végre nem döcög a rendszer, irgalmatlan gyors. Még egy 2-3 hónap és megkerestem a belefektetett zsetont, onnantól már a pénzt hozza a számítógép...Qru: i7 900 drága, tehát marad az AM3 Ja, akkor meg maga alatt vágja a fát az intel.
Akkor marad a játékelmélet a "probléma" boncolgatására.
Na azért az AMD is megéri a pénzét. Most cseréltettem garis ügylet miatt egy athlon II-es gépet, mármint 1TB vinyó helyett proc, meg lap. Na kérem, ez a siralomvölgy. Az öreg P4 650, 915p-s deszkával és DDR I-es rammal gyorsabban bútult bé. Azt tudom mondani, hogy phenom II alatt nem érdemes kezdeni az AMD procikkal.Csak az vigasztal, hogy majd belekerülhet egy phenom II-es proci a deszkába... talán az lendít rajt...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #18462 üzenetére
VID?
dime27 + Katt777: Igazából, feleslegesen erős a 920 nekem, ezért gondoltam hogy minek álljon benne a pénzem. Akkor Ájemdé kilőve. Lehet veszek egy E8400-et és azzal is elleszek. Notit akartam ugye... Na kölcsönkaptam kettőt is (FuSi LifeBook a másik meg vmi Acer volt 2400XT-vel) de 1 napi használat után sikítva adtam vissza a tulajnak olyan kényelmetlen rajta dolgozni-netzezni.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
MPowerPH #18346 üzenetére
Igen saját kezű mint mindig.
Hát röpke 14000 csavar volt a házban
A szétszedés összerakás több idő volt mint maga a festés.
Erre még nem megy lakk, nyáron majd leadom egy autófényezőhöz csak megcsináltam magam is hogy hogy festene az összkép és szebb lett mint gondoltam. (Persze igazán maradandót egy jó szakamber tud csinálni.)(#18349) Qru: Köszi próbáltam mindenre figyelni. De még igazán az elején vagyok a full moddingnak. (A házra is csak félévet vadásztam.)
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #17738 üzenetére
Igen, azt láttam. Most olyan gondom van, hogy 200BCLK-val első stress-teszt alatt kifagy a W7, hiába emelek bármilyen feszt, vagy csökkentek időzítést. Roppant idegesítő a dolog, mert anno szépen mentek a tesztek 212+ alatt, csak nagyon meleg volt, és hiába nézem a régi képmentéseimet, azon nincs minden rajta, a régi bios-beállításokat meg nem pontosan tölti be a lap.
Mi a fene akaszthatja ki a rendszert? Tutira vmi bisz-basz apróságot felejtek ki. Ráadásul anno 220BCLk is stabilan ment, tehát biztosan nem az a gond, most meg 20 és 21 szorzóval is ua.
RI/OS: Az i920-at sem használja ki semmi, sok értelme lesz 6 magos procit venni...
mpierre: Ez nyilván függ RAM-októl és laptól is. Olyat én is láttam egyébként, hogy fesz. emelésre kevésbé volt stabil egy beállítás (ilyenkor legalább azt tudom, hogy máshoz kell nyúlni), szóval tényleg trükkös az i7.
quasarus: Mindenképpen Intel, amennyivel picit drágább, annál sokkal gyorsabb. Főleg 5870 alá jó egy izmos proci. Van PhenomII-es ismerősöm, messze lassabb a gépe CPU RAM tesztekben. Eleve nincs TC-je, így 9-11k körül mennek a RAM-jai 1566MHz-en, míg az i7-tel 17k fölött szórja az eredményeket a memteszt. Stress-tesztek GFlops értéke is kevesebb. Játékokban egyelőre mindegy, mert a legtöbbnek még 2 mag is bőven elég.
ATtIs_80: Léggel is lehűtheted azt, Z600-at olcsón kapsz, és megfelelő (főleg jó házban), de még egy TRUE is olcsóbb a víznél, és az még jobb. Lapozz vissza párat, kitárgyaltuk a dolgot.
jones965: Azért itt van más is a kupak alatt, nem csak a magok, ráadásul HT-t is használunk, ami további hőforrás. 4GHz körül a 70-80°C teljesen normális egy i7-től. Kötve hiszem már azt is, hogy a Phenom-od ment volna 4GHz-en
, azt meg még kevésbé, hogy 45°C-os lett volna.
Esetleg figyelmesebben kellene olvasgatnod, vagy nézegetned a képmentéseket.
Alap órajelen ezekkel a hűtőkkel (nekem Z600 van) lazán elvannak az i7-ek is 45-50°C körül terhelés alatt. Spec. most 3.4GHz-es profilom aktív, 38°C-os a proci (770RPM-es ventivel), és ha a LinX stress-tesztet rátolom, 55-60°C-ig megy föl, még mindig csak 1000RPM-mel. Ha hagynám gyorsabban pörögni a ventit, ennyi sem lenne. -
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #17724 üzenetére
Hát, én is azt hittem, most meg, ahogy Boborján mondaná: Pedig DE!
Nekem 1.82V PLL-lel is stabil volt a winem 220BCLK-val, de most ennek fényében én is nézhetem át a beállításaimat, lehet, hogy az ASRock is többet tud (bár a fix szorzó miatt BCLK annyira nem érdekel). Leginkább 4.0GHz-en kéne végigfuttatni a stabilitás-tesztet, mert kiléptem belőle (amúgy kapásból elszállt), hogy megosszam veletek az infót a CPU-t illető tévedésemről.A 21x200-ra is kíváncsi leszek, ha már 20X rendben megy minden.
Már kezdtem egyébként aggódni, mert hiába lazítottam időzítéseken, emeltem feszeken, folyton kifagyott a W7 az első stress-tesztnél. Megkapta az 1.9V-ot a PLL, aztán máris ment a teszt, videót digitalizálok, közben egy másikat szerkesztek, a harmadikat kódolom divx-be, és még netezek is.Keldor papa: Most mondd meg, CPU PLL fesz kell a RAM-oknak.
Ráadásul +10% GFlops...
A lapomban nem piros az 1.9V, ASUS-ban sem volt, ha jól rémlik. Mondjuk nálam RAM fesz. is 1.7V-tól piros, VTT meg asszem. 1.65V-tól kb., de az auto 4.2GHz 1.55V-os beállítása tutira normál kék.
De ha BMW001 szerint 1.98V-ot is megadnak neki, akkor vsz. nem lehet gond.
Szerintem azért más laponként a sárguló/vörösödő sáv (ASRocknál nincs sárga), mert figyelembe veszik a dropot és az alkatrészek minőségét.mpierre: Na, látom, nem csak nekem volt ez újdonság.
Ha CL7-es RAM-jaid vannak, ne csodálkozz, ha kiakadnak CL6-ban. Ha a második időzítés már 7, akkor úgysem nyersz túl sokat. Én, ha akár 1066MHz-en CL6-ra teszem a CL7 OCZ-imet, már bootolás sincs, szóval lehet, hogy erre így nem kimondottan hat a CPU PLL. Inkább RAM sebességet kéne emelned.
ADAM1337: Francokat.
Ott Auto-n voltak a feszek, és az a lap is auto-n túl magasakat állított be, szóval simán mennie kellett volna a +1X szorzóval. Aztán kézzel is emeltem, amíg nem sárgult, és nem bootolt be úgy sem. Ez a lap meg simán feláll ua. beállításokkal 20X és 21X200-on, bár utóbbin még nincs stabilitás-tesztem.
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #17700 üzenetére
Ki mondta, hogy a Z600 a abszolúte a legjobb? Mindig is azt mondtam, hogy az áráért bestbuy.
RI/OS: Legalább olvasnád el, mit írok, mielőtt válaszolsz.
Pl. hogy 4GHz-en csak CL8-ban stabilak a RAM-jaim, ezért nem annyival lassabb 1448CL7-ben, mint pusztán a sebességcsökkenésből következne. Az meg evidens, hogy 1690MHz-en gyorsabbak 1600-nál, ezt teljesen fölösleges volt közölni.
21X szorzóval sem az ASUS, sem az ASRock lapomnak nem volt baja. Ha meg 20 alá veszed, az ritka energiatakarékos megoldás...Cyberpunk: Ezért mondtam, hogy a procimnak ott lehet a vége.
Sárpac: 3.8-on 3600, 3.4GHz-en kihozható 3890, 4GHz-en 3600 v. 3440, beállítástól függően.
tom_tol: Hát én a saját procimról vontam le következtetést, nem kizárt, hogy jobb kiadások jobban teljesítenek.
Azért az időzítéseket lejegyzem magamnak.
Elég szép az 1.304V.
-
Henk
veterán
válasz
MPowerPH #17657 üzenetére
Azért a Mega 75 fokkal tudta ugyanezt. Ha szigorúan ár/értékbe nézzük akkor a Z600-at 11k-ért vettem a TR meg rev. C volt az pedig 18 alatt nem nagyon van. Mondjuk engem személy szerint nem érdekel az ár/érték.
De valakinek az a fontos és még mindig jobb volt mint 2 ventivel a H50. Tehát annyira nem kell leírni a CM-t, nagy meg nem a legjobb de az ára kedvezőbb és valakinek az a design tetszik. Halkan jegyzem meg, hogy élőben jobban néz ki mint ahogy a képek alapján tűnt de azért nem lett a kedvencem.
Még egy Mugen2-t kéne szereznem mert úgy néz ki lesz egy Grand Kama Cross is. -
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #17647 üzenetére
Jól hangzanak ezek az opciók, csak értelmük is legyen. Én pl. semmi extra tuningot nem tudtam kihozni az ASUS bios-ának segítségével a rendszerből. De, gondolom, úgyis jelzed majd, hogy mit és hogyan sikerült ezekkel összehozni. Ha még a forrasztás is összejön...
Mondjuk némelyik () hűtő felszerelését némileg akadályozzák a közeli RAM-slotok.
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #17580 üzenetére
Sajna házilag ritkán akad az ember keze ügyébe 4-5 olyan hűtő, amelyek szóba jöhetnek i7-re (ND-14, Z600, Megahalems, TRUE(X), Thor's Hammer).
Nem mondom, de 40k alatt is jó, tuningolható X58 lapokat kapni.
Még a héten lesz meginz Z600-am!
Pont egy ilyen kártyával fognak akadozni a játékok, ha nincs CF-támogatás hozzájuk. Amúgy nem elmaradva van az AMD a driverekkel, hanem szimplán nem tudnak írni. Régen nV kártyáim voltak, SOHA nem kellett meghajtót frissíteni (net sem nagyon volt sehol), minden új játék futott, ATI-nál meg évek óta azt lesi az ember, hogy ha vesz egy játékot, akkor vajon mikor tud majd játszani is vele. Ha egy meghajtó jól van megírva, akkor minden fut vele, tekintve, hogy ugyanazt a hardvert használja ua. utasításkészlettel, ATI-nál viszont nincs komplett driver, csak erre-arra optimalizálgatnak, ezért lehetetlen aztán régebbi játékokkal játszani pl, és cserélgetik oda-vissza a meghajtókat a régebbi ATI-kártyák tulajdonosai. (Már a 3870-nél szinte mindennapos, hogy az új játékokhoz friss drivert tesznek fel, régebbiekhez meg 8.7-et, és én is szépen félretettem a 9.9-et, az utolsó HD4xxx meghajtót.). -
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #17492 üzenetére
Hát, az lehet, hogy nem érezni 32 biten, de az tény, hogy 2.5GB-ot nem kaphat. Persze én 1680x1050-ben toltam max. grafikával, és ltx-ben még a DX10.1-et is bekapcsoltam, ha már menüben nem lehet. (Tessz. is csak fájlból aktiválható.)
Lecsökkent FPS?Nálam még le is van szabályozva a VGA. Kompatibilitási módot próbáltad?
kulerr: Nekem úgy még nem volt, leszámítva az AMD-s konfigomat.
Persze a "másik" 32 bites NE Vista legyen!
(Stabil Vista alatt is lesz, csak gyors nem.)
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #17434 üzenetére
IBT-t, Orthost használtam, 4GHz-en Z600-zal (tájékoztatás végett) 4-6°C volt a LinX "előnye", most 2.8GHz-en, gyári hűtővel már 5-6°C.
HSM: Nem hirdettem, hogy semmi jelentősége a lapnak. Egyrészt kérdeztem, másrészt meg eddig is tisztában voltam a különbségekkel, csak arra kívántam utalni, hogy egy E-s vagy Q-s procit többféle chipsetes lapba is beszerelheted, más-más szolgáltatással és teljesítménnyel, míg i7 alá csak X58 van, ergo nem okoznak a lapok akkora különbséget, mint amelyek más-más chipsettel bírnak.
Azt sem állítottam soha, hogy az ASR-ok csúcsszuper tuningdeszkák.Én is unom már, olvass vissza, ha érdekel.
A szőlős megjegyzés eleve csipkelődés volt, smiley-val...
Reklámot kizárva, az ASUS-om 16+2 fázisos volt, az ASRock 8+2, és elméletileg az előbbinek kellene jobban bírnia a tuningot, de ugyanakkora fesszel ment az i7 ugyanazt mind2-ben, míg 4GHz fölött csak az ASRock-ban állt fel a Windows, ASUS be sem bootolt. Ez is csak kérdés: az ASUS extra tudása ilyenkor hol van?
BCLK vagy X azért nem mindegy, mert utóbbival marad en. gazd. lehetőség, előbbivel meg nem.
Tapasztalatokra én is kíváncsi vagyok, csak látatlanból dobált véleményekre nem.Procidra különösen annak fényében, amit az én lapjaimról írtam 4GHz fölött. Ha majd lesz megint Z600-am, megnézem, hány V-on stabil a 4.2GHz nálam, mert az, hogy 212+ alatt felállt vele a rendszer 4GHz-en stabil beállításokkal (csak a turbo-t tettem rá), és nem halt le normál használatban, még nem jelent stabilitást.
BMW001: Ez mi is akar lenni? 32-bites teszt 1800MB RAM-mal ? hűtővel és ? ventivel?
Mit akarsz összehasonlítani, és mivel?
Lacc88: 3x2GB-tal jobban jársz, főleg tuningolhatóság miatt. Ajánlott csak az A channel-t használni.
RI/OS: Pont erről beszéltem. Neves lap is volt már hibás a kezemben, mellesleg meg az ASRock is ASUS, ha nem tudnád, extrák nélkül.
dime27: Az jó, az viszont kevésbé tetszik, hogy mindenképpen pörögniük kell. Most vagy nem képesek a sógorok normális (PWM) ventit tenni a hűtőjükre, vagy szimplán tudják, hogy ventik nélkül kevés.
Sárpac: Az még tűréshatáron belül van, nem?
Cyberpunk: MSI K9A Platinumom volt, annál nagyobb szívást én még az életben nem láttam, hála az AMD és az MSI "remek" munkájának.
Nippon: Sajna ma már szinte minden netes lap olyat tesztel, amire a legtöbb pénzt fizetik neki, így az eredmények gyakran köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Ált. apró betűből, vagy pár elejtette megjegyzésből lehet következtetni a turpisságra (esetleg abból, amit nem írtak le), így aztán belekötni sem lehet, ha valaki reklamálni merne, hogy egy-egy teszt miatt vásárolt meg valamit.
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #17436 üzenetére
Ilyet én is tudok...
[link]
Pedig alacsony-VID-es a proci....Ja, és az 1,4V VTT az 1,3V, csak az EVGA föléméri.... (Uncore 3050, ram 1520@Cl7) Ja, és csak első teszt volt, brutálmagas Vcore-al, még az eredeti csipszethűtővel....
(Azért az ilyen magas VREG hőfok)
De amúgy ezeket a teszteket egy azonos procin kell majd futtatni, azonos házban, addig nem sok információtartalma van....(Pont azok a 3-10 fokos diffik nem fognak látszódni, a proci vagy a hűtő miatt van-e)
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #17431 üzenetére
Azért ua. Quadon ua. terheléssel delta t csak mond valamit.
Az tény, hogy más szempontból nézzük a dolgokat. Én szeretem megfizetni a minőséget, viszont nem szeretek fölöslegesen pénzt kidobni. A lap-témát meg ezúttal sem én hoztam föl, hanem RI/OS a vakta beszólásával.Én örülök neki, hogy akik a tesztem alapján vettek ASRock-ot, mind elégedettek vele.
Z600 tesztet én is várom (főleg, hogy egybevág-e az én méréseimmel, azaz 74-77°C körüli LinX hőmérséklettel 4GHz-en). Addig sztem jegelhetjük is a kérdést.Keldor papa: Ugye, milyen népszerű?
-
katt777
félisten
-
Lacc88
senior tag
válasz
MPowerPH #17424 üzenetére
Okls , akkor gyűjtögetek , és kiderül , majd hogy mit veszek !
És valaki nem tervez Proci + lap tesztet ?! valami komolyabbat BMW01-en kívűl !?!
Azt is megnézném ! M1 gyerekek , én kíváncsi vagyok hogy mit tud az ASrock 40K-ért vettem zsír újonnan !Ugyan így kíváncsi vagyok a tiétekre is.
-
-
Lacc88
senior tag
válasz
MPowerPH #17398 üzenetére
Jó szerintem , elég mert kurvára nem erre van kitalálva a topik !
Jajjjjjjjjjjjjjjj nekem ilyen lapom van neked meg olyan verjétek ki rá aztán hát ha jobb lesz !
BMW01 : Értem én , de azért ez már sok , legyenek tesztek , nekem most nincs pénzem jelenleg hűtőt venni az ASrockomra , ha lesz keret rá akkor veszek , de nem fikázom egyik lapot sem , és nem is fogom kurvára felesleges ! Az ASrock meg a többi 60 ezres laphoz képest 1kurva jó lapot csinált ez a lényege az egésznek !
Csomó ember kedvét ellehet venni a fórumozástól ezzel a SZa******L !
Mindenki vegyen olyat amire van pénze , és ami neki jó !!! ............. -
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #17389 üzenetére
ASRockban is megy a 230 BCLK, még fölötte is, persze jó procit is ki kell fogni hozzá. X58X ugyanannyi feszt kér ua. beállításokhoz, mint a P6T Dlx-om kért, csak biosban kell minimálisan többet adni a nagyobb droop miatt. Nincs itt semmiféle, 3X árat indokoló minőségbeli különbség.
Persze a drága lapokat vásárlók mindig meggyőzik magukat, miért érte meg nekik annyi pénzt kiadni, és ha tele lennék zsével, gondolom, én is könnyedén beruháznék egy 80k-s lapba, de ilyen helyzetben még nem voltam az életben soha.
Nekem fontos, hogy mindent tudjon a lap, amit kell, de nem fontosak az extrák, ha azok nem járnak kézzel fogható haszonnal.
Lacc88: Ne szerénykedj, be férnél oda még te is.
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #17270 üzenetére
Nekem olyanom volt 4 hónapig, de Rampage II Gene-ben kezelhetetlenek voltak.
3 hétig ment, majd magától megkattant, 2 hetet szoptam vele, utána megjavult 3 hétig megint ment és kezdődött elölről. Hiába az XMP sem segített.
Az alaplap másik ramokkal ment simán, az OCZ is haver UD5-jében.
Meguntam azt eladtam őket, most 3x2GB Mushkin van, ezekkel úgy ahogy elvagyok...
A B2B CAS-t itt is le kell vennem mint atom, hogy stabil legyen 1600 7-8-7-20 1T-n.
De ha hagyom alapon akkor 10-10-10-30 se segít 1,7V mellett sem.Kényes kis picsa ez az i7, nagyon nem mindegy mit teszel mellé. (és meddig
)
Lemennek kicsit az árak nézek valami 1866-ot majd.Egy ilyet én is kérnék ha megoldható!
(#17276) Lacc88: Nem mondtam, hogy nem hiszem el, csak szokatlan... de nem csak nekem mint látod. Amúgy nem olvastam.
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #17261 üzenetére
Tesztek mások offkorsz, de 24/7 te sem fogod 230-on használni.
Megértem a kíváncsiságod, valamikor én is ugyanezt csináltam.
Jó azaz alaplap nagyon, 60-ért jó vétel volt, még ha 222-nél megállna akkor is.
Egyébként AsRock-ot én se vennék, nincs vele semmi bajom, de az meg az MSI kicsit idegen számomra, sose volt egyik sem, és egyik se a tuningról volt híres egészen 2009-ig, mert ott lódult meg igazán mindkettő.
Hiába olcsó félek tőle, mert idegen, maradok a jólbevált, már kipróbált márkáknál egyelőre: Asus, Gigabyte, DFi.
Foxconn, Biostar, EVGA-t azt simán mernék venni, mert jók a visszajelzések. -
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #17222 üzenetére
Szóval a LAP
A vacak ASRock meg még ezt az "elfojtást" sem tudja...
Nippon: Víz?
Na ugye!
Az i7-et is le lehet hűteni léggel rendesen, max. 3.4GHz körülig halkan (léghűtéshez mérve), de alapon, leszabályozott fesszel egy Z600 simán megbirkózik vele. Egy vízhűtéses rendszer áráért meg inkább vennék egy zajos HD5870-et.
vhunor: Na, most tökéletesen megindokoltad, hogy nagy teljesítményű rendszert nem lehet némán működtetni, akármilyen sztárolt házban.
Mást sem sorolsz, csak kompromisszumomat.
Qru: Láttam. Leginkább az aggaszt, hogy a jelek szerint nem nagyon kapni Z600-at, mert mindenhol ráálltak a sztárolt, drága hűtőkre, mert azokon nagyobb a haszon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest