Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz MPowerPH #17434 üzenetére

    IBT-t, Orthost használtam, 4GHz-en Z600-zal (tájékoztatás végett) 4-6°C volt a LinX "előnye", most 2.8GHz-en, gyári hűtővel már 5-6°C.

    HSM: Nem hirdettem, hogy semmi jelentősége a lapnak. Egyrészt kérdeztem, másrészt meg eddig is tisztában voltam a különbségekkel, csak arra kívántam utalni, hogy egy E-s vagy Q-s procit többféle chipsetes lapba is beszerelheted, más-más szolgáltatással és teljesítménnyel, míg i7 alá csak X58 van, ergo nem okoznak a lapok akkora különbséget, mint amelyek más-más chipsettel bírnak.
    Azt sem állítottam soha, hogy az ASR-ok csúcsszuper tuningdeszkák. ;) Én is unom már, olvass vissza, ha érdekel.
    A szőlős megjegyzés eleve csipkelődés volt, smiley-val...
    Reklámot kizárva, az ASUS-om 16+2 fázisos volt, az ASRock 8+2, és elméletileg az előbbinek kellene jobban bírnia a tuningot, de ugyanakkora fesszel ment az i7 ugyanazt mind2-ben, míg 4GHz fölött csak az ASRock-ban állt fel a Windows, ASUS be sem bootolt. Ez is csak kérdés: az ASUS extra tudása ilyenkor hol van?
    BCLK vagy X azért nem mindegy, mert utóbbival marad en. gazd. lehetőség, előbbivel meg nem.
    Tapasztalatokra én is kíváncsi vagyok, csak látatlanból dobált véleményekre nem. ;) Procidra különösen annak fényében, amit az én lapjaimról írtam 4GHz fölött. Ha majd lesz megint Z600-am, megnézem, hány V-on stabil a 4.2GHz nálam, mert az, hogy 212+ alatt felállt vele a rendszer 4GHz-en stabil beállításokkal (csak a turbo-t tettem rá), és nem halt le normál használatban, még nem jelent stabilitást.

    BMW001: Ez mi is akar lenni? 32-bites teszt 1800MB RAM-mal ? hűtővel és ? ventivel? :F Mit akarsz összehasonlítani, és mivel? :F :U

    Lacc88: 3x2GB-tal jobban jársz, főleg tuningolhatóság miatt. Ajánlott csak az A channel-t használni.

    RI/OS: Pont erről beszéltem. Neves lap is volt már hibás a kezemben, mellesleg meg az ASRock is ASUS, ha nem tudnád, extrák nélkül. :P

    dime27: Az jó, az viszont kevésbé tetszik, hogy mindenképpen pörögniük kell. Most vagy nem képesek a sógorok normális (PWM) ventit tenni a hűtőjükre, vagy szimplán tudják, hogy ventik nélkül kevés.

    Sárpac: Az még tűréshatáron belül van, nem?

    Cyberpunk: MSI K9A Platinumom volt, annál nagyobb szívást én még az életben nem láttam, hála az AMD és az MSI "remek" munkájának.

    Nippon: Sajna ma már szinte minden netes lap olyat tesztel, amire a legtöbb pénzt fizetik neki, így az eredmények gyakran köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Ált. apró betűből, vagy pár elejtette megjegyzésből lehet következtetni a turpisságra (esetleg abból, amit nem írtak le), így aztán belekötni sem lehet, ha valaki reklamálni merne, hogy egy-egy teszt miatt vásárolt meg valamit.

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák