Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin topik
- iPhone topik
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Ezt úgy írod, mintha az Asus nem tudna sz*rt gyártani... Szerintem sok elégedett Giga tulaj azért csak jelent valamit, hogy azért mégis alapvetően működnek ezek a lapok... De szerintem ne indítsunk erről flame-et, semmi szükség rá....
Ha meg valami hibás a masinában, ki kell deríteni, micsoda, és cserélni. -
válasz
SzlobiG
üzenetére
Grat, szep kis eredmeny!!
QPI-nek mennyit kuldtel?
Egyebkent azon gondolkodom, hogy este beteszem a GT-ket, meglassuk mit mennek ebben a lapban.

maxisama: Igen, ugy sorban tedd be oket, mindegyik utan boot, bios, ha latja save es exit, lekapcs, be a kovetkezo. Nekem is csak igy roccent be az elejen, azota minden ok.
-
válasz
gombcomp
üzenetére
remélem nem a proci -.- tök uj minden
azt mondod, hogy először a BANK A-ba rakjam az egyik memót, aztán megnézem BIOSban. felimseri akkor save kikapcs
aztán BANK B másik memót is és így tovább?
ja jó mostmár értem mmit mondasz
A Bank az 2 slotos, oda megy 4 giga.. és így továbboké probálom. köszi
-
-
gombcomp
senior tag
válasz
maxisama
üzenetére
Próbáld meg egyesével megetetni a ramokat:
A bank 1.-2. modul boot,BIOS,látja (4g) save /exit.
B bank 1.-2.modul boot,BIOS,látja (8g) save /exit
C bank stb... így folyamatosan veszi fel a memókat,és jó eséllyel látja is.
Ha menet közben valamelyik modult nem látja akkor csereberével be tudod határolni.
Ha a modulok jónak bizonyulnak akkor még,a proci lábak kontakthibája,vagy a memóbank lábainak az érinkezési hibája is okozhat ilyen jelenséget.Van még ötletem... -
sziasztok
én pont most vettem egy GA-EX58-UD4 lapot, i7 920 procival és 6x2GB ddr3-mal
nem tudjátok esetleg miért nem látja a BIOS a 12 Giga ramot? 8-at lát
Vista 64 bit pedig 10Gb-ot lát
köszi
-
-
Gtrial
csendes tag
3200-on volt.
HSM hatására ([link])
lecseréltem a házat egy CM 690-esre. először is, egy nagyságrenddel szebb
másodszor öröm szerelni a CF SH-01 után
(amin túladtam)Viszont, nem mertem még feltolni 3400-ra (3600-on sosem ment, talán feszt kellett volna növelnem?), mert ígyis nehezen akart elindulni (RTC reset kellett, meg aksi ki, meg ne kérdezzétek miért!)
Este kipróbálom, ozt majd felteszem ide.
-
-
törölt tag
válasz
sniper elite
üzenetére
CoDban örömmel megverlek az AMD Athlon 3000+-ommal meg a nV 6600-ammal, ember... (már ha CoD2 vagy CoD, vagy CoD UO)
-
törölt tag
válasz
sniper elite
üzenetére
Ez kb. olyan kamu üzenet volt, mint amikor fontolgattad hogy 920 D0-t veszel, meg gondolkodtál hogy 975 vagy 920 D0...
De igazad van, hagyjuk. ^^ -
sniper elite
senior tag
válasz
üzenetére
Nem kezdek én semmit se, de 450k-ért tuti nem veszek procit, az hogy van rá pénzem, még nem jogosít fel rá hogy pazaroljam ennyire! Na de inkább hagyjuk... Amúgy meg abból a pénzből lehet venni kettő csúcs vga kártyát meg egy fasza SSD-t szóval marad a 975 aztán kész!

-
törölt tag
válasz
sniper elite
üzenetére
Ne kezd már el, mert nem csak én unom szerintem... És ha annyi lesz? Úgyis megveszed, akkor meg nem mindegy?
Nem kell itt csinálni a szentet az extrém procikkal kapcsolatban..."975 attól még maradhat 1000 dolcsi hogy a i9 is ilyen áron kezd!"
Vigyázz, lehet hogy a procid ára lefog menni, és az i9 veszi majd át a helyét! És? Most nem tudom mit parázol...
Folyton azon rágod magad, hogy a legdrágább cuccod legyen. Relax már, nyugi, vedd lazán. Fasza a procid, nem kell mindig csinálni a fesztivált az árak miatt, mindenki tudja hogy úgyis rohansz majd új prociért. Régen is megmondtad hogy majd csak ATI 5xxx kártyára váltasz. Azóta miket vettél a gépbe, "csak" 975-öt?"másodszorra az hogy mire kéne az a 6 mag
"Hát játékra, meg háromdémárkra hogy ne 25 ezer hanem 35 ezer pont legyen... Mire másra?

Különben ezt az üzit nem azért írtam mert bajom van veled, csak már unom hogy mindig csinálod itt a hisztit hogy az Intel hogy áraz... Miközbe odavagy az Intel EE procikért, gondok lépnek fel ha nem a legújabb über atom extrém procit birtoklod... -
Sárpac
nagyúr
válasz
sniper elite
üzenetére
Nem hivatalosan az extrém procik ára így fog alakulni:
"$1000 4 core w/hyperthreading "
"$1650+ 6 core w/hyperthreading " -
sniper elite
senior tag
-
Sárpac
nagyúr
"Én meg nem hiszem el ezt a nagy fesz mizériát, ami az i7 körül folyik. Egyáltalán nem hiszem el, hogy némely proci 1,0akármennyivel megy 3800MHz-en, miközben ugyan úgy 70 akárhány fokos."
Gondold át miért is lehet..
Képzeld azt, hogy van 2 kapu egy keskenyebb és egy szélesebb.
Van 1000gyerek akinek az a feladata, hogy oda vissza át kell szaladnia először az egyik másodszor a másikon. A keskenyebb kapun nyilvánvalóan hosszabb ideig tart ha ugyan azzal a sebességgel(feszültséggel) kell a gyerekeknek átszaladniuk mint a nagyobb kapun, ebből adódik az is, hogy kevesebb lesz az áthaladó gyerekek száma is másodpercenként(Áramerősség). A teljesítményt ugye U*I-vel számoljuk ehhez hozzá jön még a frekvencia ami az oda vissza rohangálásnak felel meg. Tételezzük fel, hogy gyerekek olyan gyorsan futnak, hogy felmelegszik alattuk a talaj, ha keskenyebb a kapu kevésbé fog mivel kevesebb gyerek rohan át rajta, ha nagyobb jobban fog mivel több gyerek képes átszaladni rajta.
Minél nagyobb a kapu annál gyorsabban képes ugyan olyan sebesség mellett oda vissza átrohanni a kapun az 1000gyerek, tehát minél jobb a szilicium félvezetőképessége annál kisebb feszültség mellet képes ugyan azt a teljesítményt leadni.
Ergo alacsony vides cpu jobban melegszik ugyan olyan feszültség mellett mint egy magasabb vides proci, de mivel a prociknak a legfőbb ellensége a feszültség ebből a szempontból ha tuningolunk a kisebb vid előnyt élvez csak kellően le kell tudni hűteni.
-
Én meg nem hiszem el ezt a nagy fesz mizériát, ami az i7 körül folyik. Egyáltalán nem hiszem el, hogy némely proci 1,0akármennyivel megy 3800MHz-en, miközben ugyan úgy 70 akárhány fokos, mint annak, akinek 1,3-al megy 3800-on. Aztán azt sem hiszem el, hogy a lap gyártók úgy lövik be a lapokat, hogy azok auton sokkal több feszt adjanak, mint egy elvetemült tuningos. Azt, meg hogy attól még károsodna is, főleg nem. Már csak azért sem, mert nekem vagy 4 hónapig ment úgy a gépem, hogy Turbo mód ON, BCLK 200, minden más auto. Nem volt időm foglakozni vele. Aztán 2 hónapig Turbo mód ON, BCLK 180, minden más auto. A procinak cpu-z ben úgy nézett ki, hogy 1,44-et ad. A ramot nem is néztem. És érdekes: nem ment tönkre. Pedig a Kingmax ramok biztos nem arról híresek, hogy hálásak a sok feszért. Szóval szerintem, ha az auto olyan durva lenne, nem az lenne a neve, hogy auto, hanem hogy danger…
Úgyhogy én halál nyugodtan adok most 1,5-öt a procimnak éppen, hisz egyrészt van normális hűtőm, másrészt meg az Intel is ezt mondja max-nak. Ráadásul pár éve tuningolok és eddig mindig nagy ívben repült a barna az Intel max értékeire, mégsem dobtam még ki procit.
És abban is mernék fogadni, hogy itt valami nagy trükk van a feszek körül.
Persze, ha Neked elszállt a ramod, az biztos nem lehetett jó érzés, részvétem
-
bim
veterán
-
-
ImI87
őstag
Egy Gigabyte.os kérdésem lenne, de azért ide írok, mert itt pörög a topik:
Van a lapon jobb felül egy sor led, ami a CPU fázisokat mutatja. Nálam csak a fele világít, azok is mind kékek. Bekapcsoláskor boot alatt világítanak a sárgák meg a pirosak is, de win betöltésnél elalszanak. Full terhelésnél is csak a kékek világítanak, ezek alaján nem megy az összes fázis?

Vagy ezeknek a ledeknek csak akkor van szerepe, ha megy a DES?
Amúgy semmilyen energiatakarékos funkció nincs bekapcsolva. -
Zájec
veterán
hát igen , "ha" tud megbizhatóan müködni, de egyenlöre nem ez a helyzet..
van még mit csiszolni rajta... ezt viszont elismerem...
"Az nem csak Win7-es CPU-Z bug?"
az is elöfordulhat, elég könnyen pláne a win7-nél...
szóval nem kizárt....de egyébként lehetséges az is hogy ennyire lekapcsolja a DES , nemtudom, nincs vele tapasztalatom, a DES-t nem raktam fel nem használom....
-
kris75
aktív tag
Hello! Van valakinek 3,2 Ghz túlhajtáshoz egy nagyon stabil beállítása ?
P6T deluxe+920 D0+CM z600 ezek az egységeim vannak.
Nagyon megköszönném!!!
Üdv Kris
-
HSM
félisten
Igen, azt is meg kell hagyni, hogyha megbízhatóan működik, akkor egy igen hasznos kis segédeszköz.
És ezek szerint tud megbízhatóan is működni. 
Amúgy a konnektoros akcióban nálam nagy előny volt, hogy ott van a lábamnál a kikapcsolható elosztó, amivel éjjelre áramtalanítom az egészet, úgyhogy nem kellett messzire rohannom, switch off, azt csá.
Utána egy gyors scandisk, semminek nem lett baja szerencsére.(#8643) Zájec: Az nem csak Win7-es CPU-Z bug? Valakinél 12Ghz-es lett az I7 win7 alatt... Jót röhögött rajta, hogy övé a föld leggyorsabb I7-e...
"want to see the fastest i7 920 on the planet courtesy of Windows 7 and CPUZ flakiness during Hyper Pi 8x 32M Pi test ? How about 12200Mhz - 61x200bclk LOL"
[link] -
Zájec
veterán
akkor az ET6-al kapcsolatban... nekem pozitiv tapasztalatom van, ha nem lett volna ET6 akkor soha az életben nem tudtam volna elérni a max FSB-t ami 665mhz volt, valamit a prime Blend stabil 620fsb-t sem, mert az a rohadt XP, nem tud 600fsb felett bebotolni sehogysem.... nálam azt csinálta amit én mondtam, nem tünt el a csuszka meg ilyenek és nem feszelte el az értéket, semmi ilyesmi nem történt soha, és a konnektorhoz sem kellett rohannom hogy kihuzzam a gépet... szerintem nálad sem volt jó ötlet ez a kirántom a gépet az áramalól akció...
az hogy miért szünik meg a turbo ha állitod a dolgokat, azt nem tudom, majd a giga mérnökei megoldják és választ adnak rá, de ezt a dolgot én irtam le elöször hogy nem müködik rendesen...mert nekem már sokkal korábban müködött a vista alatt is az ET6 ..
-
-
knbs
senior tag
válasz
üzenetére
Igazi mesterlovesznek valok?

Sarpac: Maximumot probaltal mar a prociddal, mi volt a vege? Ma kicsit huvosebb van, szerintem ma megprobalom a veget is megkeresni a procinak csak kivancsisagbol.
Erdekes amugy hogy a homerseklet nalam nagyon komoly hatassal volt a tuningra, most 1 emelettel lejebb van a gepem kb. 10 fokkal huvosebb szobaban, es ugyan azokkal a feszekkel, a padlason meg se nyikkant, vagy 1 perc utan reboot idelent pedig ugyanolyan beallitasokkal betonstabil a 3.8ghz alacsony feszekkel. Ugy gondoltam, hogy ha egy adott feszen nem megy akkor mindegy hany fokos akkor sem fog menni,de tevedtem hala az egnek!
-
Sárpac
nagyúr
-
törölt tag
-
AirBooms
addikt
válasz
üzenetére
Szerintem is egy kicsit túlreagáltátok a dolgot, asszem romero nem akart neked esni. Szóval béke!

Amúgy meg sajnos nem az első Mushkin (az enyémek is azok, s bár még nem próbáltam, az eladó velem is közölte a rossz hírt) ramkit, amiről kiderül, hogy nem megy magasabb órajelen, illetve nem bírja a jobb időzítéseket. Az enyém ugyan CL7-es, de az eladó szerint csak a gyárilag megadott frekin (1600) tutik a ramok, magasabbra nem igen tudott velük menni.

-
Sárpac
nagyúr
válasz
üzenetére
Ennél már csak az lett volna kacifántosabb ha ugyan olyan lapba tenné és nem menne 1066-se.
Ha kitetted üzleteléskor, hogy xy lapban nem megy akkor korrekt, de ha nem akkor sumák van.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szatesz: Már megtörtént hisz nem 80+k egy core i7 920. 3xx dodoóról 278-ra ment le lejjebb nem fog csak feljebb mert megszűnik a 920 és core i5 lesz helyette. -
Szatesz
őstag
Régebben volt ez a szóbeszéd az i7 ek áreséséröl.... ez most mikor várható?....

-
törölt tag
válasz
romero28
üzenetére
Na ez az...
Bocsi, igazad van, túlzásba estem... De jobb a megelőzés, mielőtt le lennék minősítve a föld aljáig azért mert nem mondtam el, hogy szarakodik nálam. Nálad meg jó, akkor hol itt a gond? Lehet ha kiírtam volna, azt hiszed h a RAM a szar, és még mindig nálam lenne. Üzlet, el szerettem volna adni, de olyat nem fogok kiírni ami rontja az üzletet, egyértelmű. Olyan dolgokat, ami fontos lehet másnak, olyat természetes hogy kiír az ember. De olyat ami nem fontos MÁSNAK, olyat nem kell szvsz
Hogyha legközelebb üzletelnénk valamivel kapcsolatba. Úgy értettem.

-
törölt tag
válasz
AirBooms
üzenetére
Akkor óvatosság. 1600 fölött már van olyan, ami kér QPI-t rendesen... 1600-nál nem hiába mondják Mushkin Enhanced fórumon hogy 1.325V - 1.375V QPI-t adj 1600-as RAM esetén...
romero: Figyelj, én nem tudom... Én nem tuningoltam a RAM-ot, akkor sem amikor éppen jó volt... Mert volt, hogy müködött, de volt, hogy rossz volt. Ilyet rossz RAM nem csinál, csak olyan RAM, ami nem szereti a lapot, vagy egyéb hardver miatt... Nem szólok bele, hogy mit csinálsz, de kérlek hogy ezért ha legközelebb üzletre kerül sor, ne hajts el melegebb éghajlatra, és ne állíts rólam rosszakat, mert teljesen zavarmentesen lement az üzlet, és megy nálad rendesen a RAM. 1600 felett már OC van, én nem tehetek róla hogy nem megy... Ennyi...

-
-
törölt tag
válasz
romero28
üzenetére
Tudtam hogy nem rossz a RAM, romero.
Szerinted akkor eladtam volna?
Annak tudatában adtam el, hogy Memtest-el nem hibázott, Win-ben viszont folyamatosan sz*r volt. Szvsz vagy Win7 miatt volt, vagy azért mert nem szereti a Gigabyte lapom a Mushkint. Ettől függetlenül más lap lehet hogy szereti, előző tulajnak is Asus-a volt, gondoltam hogy működik P6T Deluxe-ban. Nem tévedtem, mert mondom, 1600 a gyári órajel, nálam még annyit se ment, nálad pedig megy annyit. Adj neki QPI-t, és próbálkozz!
Én nem vagyok geci, tudtam hogy nem lesz gond... Ha pedig gond lett volna, visszaadtam volna a pénzt. De tudtommal megy neked rendesen 1600-at... Az meg már szvsz user error, hogy nem mersz 1.35V QPI-nál többet adni. -
hogy én is kicsit feldobjam a topikot [my name is...
] -
IBT-t ne is eroltesd, nalam se jo, szvsz a program szar. Linx is max terhelesen fut,tehat max cpu es max memo, itt is dadog a winamp, megse dobja el.
Hozateszem a proci melegebb, mint ibt alatt.
Nem is hasznalom en se tobbet, a 3600-ot szeretnem en is beloni a 19x200 melle.

-
ImI87
őstag
-
Tesztelj csak serenyen, de ibt-vel es ne 4 giga memoval, hanem maximummal, meglassuk kinek mit megy a cucc! En jelenleg ott tartok, hogy a 19x200-at 3200-es uncore-al gyilkolom, mert a 3400-et is hibaval eldobta.
Bios 1.25vcore, 1.335qpi/vtt.
Megnezem mikor viszi ezt a 3800-as uncoreal, szvsz sosem.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Jövedelem
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Milyen TV-t vegyek?
- Horgász topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- Bontatlan! PlayStation 5 Slim Digital + kontroller 2 év garancia 2028.04.09-ig, számlával!
- PS5 fat konzol
- HP EliteBook 735 G6,FHD,13.3",AMD Ryzen 5 3500U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ott valami user vagy hw error lesz.
Ha meg valami hibás a masinában, ki kell deríteni, micsoda, és cserélni.
És ezt komolyan mondtam!

(amin túladtam)

Csak mert nalam az auto feszek szenne feszeltek a Ramokat, 1,75V ami nem epp poenos, mindezt auto beallitasban.
Úgy tűnik, a 12 a minimum, ami sajnos nagyon reálisnak is tűnik....

Hozateszem a proci melegebb, mint ibt alatt.