Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
Új hozzászólás Aktív témák
-
core i7
addikt
i7 990x 4Ghz re való tunigjához szerintetek már kell feszemelés?
-
HSM
félisten
válasz
DeathAdder
üzenetére
Az energiatakarékosságnak árt, de annak eléggé.
Pl. nálam üresjárat kb. 120W, ráfrissítek egy weblapra C6-al olyan 150W-ra ugrik, enélkül meg kb. 200-ra.
Mivel a C6 jóvoltából képes áramtalanítani a nem használt magokat, így hiába szalad az egy mag 1,3V-on, 4Ghz-en, a többi nem fog fogyasztani. Kikapcsolt C6-al viszont mind a 6 mag órajelen teker, és megkapja a full feszt, ami megdobja a fogyasztásukat még úgy is, hogy nem csinálnak semmi hasznosat.A kikapcsolt C6 előnye viszont, hogy anélkül a turbo sosem fogja a +1 szorzót rádobni, ha csak 1 vagy 2 magot terhelsz.

-
Au én eddig csak az Eist funckiót kapcsoltam ki, de attól ugyanúgy cincogott.
Most disabled-re tettem a C1E és C3/C6/C7 -et és bekussolt. Köszi a linket
Ez a másik kettő fogalmam nincs milyen energiatakarékos mód volt, majd utánaolvasok. Remélem nem tesz kárt benne ha kikapcsolva hagyom

-
HSM
félisten
válasz
DeathAdder
üzenetére
A Xeonoknál azért nincs egy szorzó, mert a Turbo azonnal kettőt dob rá, ezt nem lehet módosítani. A +1 szorzó is ezért jön rá. Ha C6-ban van lekapcsolva legalább 4 mag, akkor rádob mégegy szorzót. Nálam ezért is van turbo nélkülire belőve az OC, meggyőzőbb és kiszámíthatóbb úgy.
A cincogás, hát ebben a formában még nem hallottam.
De elég kiterjedt irodalom gyűlt már össze róla a topikban... [link] -
Egyébként nagyon idegesítő ám ezt hallani folyamatosan, az ellenségemnek sem kívánom.
Oké hogy a nyikorgás az energiatakarékosság miatt van, de ez ugye nem normális? szerintem csak a lappal van valami gebasz...Amint elkezdtem terhelni a cpu-t egyből elhallgat. Lehet valamit a biosban állítani hogy ne sikítson így?
-
válasz
fudi2002
üzenetére
Tegnap éjjel óta nem problémázott már a gépem.
Elkezdtem a tuningot első körben megnéztem mit tud a BCLK, 200-on stabil volt, ekkor x23-as szorzóval (4.6ghz) túlfeszeltem, és elkezdetem futtattani a burn testet. Nem fagyott ki, de gyorsan lekapcsoltam mert 95 fokra hevült és nem állt volna meg annyinál.
Visszavettem a szorzót x21 és BCKL 190-re, fesz most így elsőre 1.25v -n van, így már kellően hűvös. Ram szorzót x10-re tettem, uncore x16.Majd becsukom a ház oldalait akkor talán jobb lesz a hűtés, bár nem tudom mennyi értelme van 4-4.2 ghz fölé menni?
Azt nem tudom hogy x22 szorzóra miért nem tudom tenni? vagyis tudom, csak akkor engedélyezni kell a turbo boostot a biosban, de ha engedélyezem akkor meg felboosol x23-ra.. hiába írom hogy x22 legyen.
Este visszakeresek mpierre írására hogy mit kell állítani ha minden slotomban van ram

-
fudi2002
nagyúr
válasz
mpierre
üzenetére
Nos drive-ot raktam 800/900, cpu skew +300.
Első tapasztalat:
4,3ghz(21x205)@1,28v HT-ON, ez nem változott, lejjebb véve a feszültség, instabil.
4.4ghz(21x210)@1,328v HT-ON, ez viszont változott, most fut a prime 20 perce, ez eddig 1,35 körül volt hajlandó.
Úgy tűnik valóban a felsőbb tartományban segít főleg. Valahol az OC fal környékén, legalábbis így első érzésre. -
-
mpierre
veterán
-
válasz
mpierre
üzenetére
Hát ez az hogy az alapból 700-800-on volt, aztán gyorsan rákerestem jútúbon hogy hogy is van ez, és ott láttam hogy 800-900 az alapérték
azóta rátettem és azon megy.Én sem látok ma már ki a fejemből, de holnap rákeresek amit a ramról írtál, remélem megtalálom

Időközben a hűtőn is lazítottam már. Köszi

-
HSM
félisten
válasz
DeathAdder
üzenetére
Igen, ez a két véglet van, vagy hibátlanul működik, vagy nem.

(#42382) mpierre: Az nem a clock skew, hanem a CPU és PCI-E Amplitude, ha jól emlékszem.
-
mpierre
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Cpu clock skew és a másik skew mennyin van? 800 - 900 az alapérték. Mivel mindegyik ram slotodban lakik ram, így van még egy érték, amit állítani kell. Itt a topikban valamelyik hszemben leírtam... Meg kék keresni.
Most jöttem koncertről, sz'al ezt most rád hagynám, de ha jó holnap este is, akkor megkeresem.Mielőtt ezeknek nekiugranál én levenném a hűtőt és újraraknám egy kicsit "lazábban". A foglalt valszeg oké, mert akkor bűvészkedés nélkül el sem indulna.
-
Hát nem tudom, szépen be volt csomagolva, úgy hogy út közben biztosan nem szenvedhetett sérülést.
Létezik hogy egy cpu félig halott? Azt hittem eddig hogy két véglet van, hogy vagy rossz vagy jó
cpu-z szépen mutat mindent, illetve azóta hogy megy a gép már kb egy órája simán működik is.. csak ha most megint kikapcsolnám akkor lehet hogy csak másodszorra indulna

-
HSM
félisten
válasz
DeathAdder
üzenetére
Nyikorgás az energiatakarékosság miatt van. Tuningnál/terhelésnél abbahagyja. A nem indulás az még mindig elég fura.

Nem lehet, hogy döglött Xeont kaptál, vagy megsérült útközben? -
Köszi a tippeket
Ennek kapcsán az jutott eszembe, hogy talán nem-e rossz feszek vannak az biosban és azért nem indul el a gép..
Tehát fogtam és belőttem a CPU-t, meg mindent. Túl is feszeltem, hogy véletlenül se a határon legyek, nagy tuningot nem abszolváltam, bár ott tartanék
Szóvan miután manuálisa belőttem a biost már teljesen más a helyzet. Nem kapcsolgat le a gép.
Viszont van hogy bekapcsolom és nem történik semmi, sötét képernyő, de megy a gép.Ekkor így néz ki a lapom: (szerk. bocsánat, valamiért ezt a képet a ph! elforgatta)
Aztán fogom kikapcsolom, majd vissza be, és már így néz ki:
Erős kék és piros szín villog,tehát teljesen más, és akkor már előre tudom, hogy be fog jönni a gép.
Ja és megjegyezném azt is, hogy az alaplap átkozottul idegesítően nyikorog, nyekereg akkor is ha nem csinálok a gépen semmit. Nem hiszem hogy a táp, mert most cseréltem, és nem változott.
920-on is ilyen idegesítően nyikorog, de ha 4 GHz-n használom, akkor csendben van

Lehet hogy a lapom a szűk keresztmetszet?
Gondolom nem túl normális tőle ez a fajta viselkedés... -
fudi2002
nagyúr
Sztem sem, mivel én kísérleteztem a microkód frissítés előtt korábbi biosokkal és az ősrégi ex58-ud5 1.0-s lap biosával is simán bebootolt az x5670-esem. Annyi, hogy nem lehetett uncore-t állítani. Pl 2009 első féléves biost raktam, simán bootolt a 2010 negyedévesen megjelent procival.
-
HSM
félisten
válasz
DeathAdder
üzenetére
Szerintem ennek nem a CPU-támogatás a baja.
Ha nem támogatná, szvsz be se kellene bootoljon. Vagy esetleg valami beállítás nem kerek. Pont így indulgat újra az összes procival az X58, ha nem jó a tuning.... -
válasz
DeathAdder
üzenetére
Legújabb beta bios felment, semmi nem változott.
Gondolom akkor ennyi volt, tul szép is ett volna ennyi pénzből. Mehet vissza a 920..Az előbb úgy indult el hogy hozzá sem értem, de előtte vagy 30x ki és bekapcsolt magától.
Egyébként normális hogy ilyen viselkedésben nyilvánul meg, ha hivatalosan nem támogatja a cput?
-
-
HSM
félisten
válasz
DeathAdder
üzenetére
CMOS reset volt?
-
Sziasztok. Megjött az x5660 betettem a gépbe, azonnal be is jött a bios, ki is tudtam olvasni milyen cpu van benne.
Ezután pendrive ról bebootoltam a w10 telepitőjét, és az egyik újraindítási stádiumban úgy beragadt hogy azóta a gép folyamatosan bekapcsol majd néhány sec után lekapcsol.. most már vagy 10 perce csinálja megállás nélkül
mi lehet ez?Már lehúztam mindent gépről, meg az SSD-t is, de semmit nem ér.
Ha a ramot kiveszem, akkor nem kapcsol le pár mp után, csak megy a gép folyamatosan és nem ad képet.. de miután visszatettem a ramokat ugyazt csinalja, pár sec-re bekapcsol, aztán ki, majd megint be, majd megint ki... -
core i7
addikt
köszi
figyelgetni fogom lehet megnézem majd egy 5k s 920 al is azért biztos ami biztosLeterheltem most fullra cpu-t 1700rpm körül megy a vízhűtő venti aida szerint viszont néha jobban felzúg aztán lecsendesül de ugyanugy 1710rpm körül mutatja de néha hallani hogy erősen bezúg mint amikor a kocsikat megbrúgatják
-
HSM
félisten
válasz
core i7
üzenetére
Ha tényleg a hőérezékelő a baj, miért nem teszel bele 10-15K-ért egy hatmagos Xeont?

Persze, ha a lapod támogatja.Amúgy realtemp-el tudod megnézni, milyen adatok is jönnek valójában a CPU hőérzékelőjétől.
(#42358) core i7: A Gulftown egy fél generációval újabb, emiatt egy hajszállal jobb az IPC-je és tud néhány új utasítást (pl AES-NI). De ha IPC-ben javulás lenne a cél, akkor minimum egy Haswell-re (s1150) kellene célozni.

-
core i7
addikt
Sziasztok Lynnfield 45nm és Gulftown 32nm két architektúra között mekkora különbség van % ban mennyivel jobb a Gulftown egymagos teljesítményben?
-
Arra készülj, hogy a workstation lapokat nem lehet húzni, plusz teljesítményt nem lehet kicsikarni. és a sok magból/szálból nem minden program profitál(eleget). És ha csak alaplapot veszel akkor mókolni kell (egyedi táp+venti csatlakozók stb....) persze egy élmény összekombinálni...
-
core i7
addikt
Sziasztok jártam már itt ezzel a problémával
De most olyan van ,hogy megnnyitom aida érzékelők fület semmit nemcsinálok és néha 1 másödpercre felpörög a vízhűtő venti
Ezelőtt voltak még olyan furcsaságok ,hogy 1x aida nem jelzett hőfokokat és nem prögött fel vízhűtő venti CPU MAX terhelésen ilyesmi
Akkor aztmondták ,hogy a 990xcpu-m hőérzékelő rossz de mutatja rendesen a hőfokokat
valaki valami ötlet? -
Vladi
nagyúr
visszatértem.

Odáig jutottam, hogy lenovo d20 lett a nagy álom. Aztán mire pénzem lett, minden használtboltból elfogyott az országban.

Sebaj, rendeltem innen. Elég dzsunga bolt, utólag remélem nem küldik el.
Felhívom őket, hátha nincs raktáron.Mivel: ebayen belefutottam 2 jókis boltba is. Igaz kis komrpmisszum, de mégis 2 proccos gépek: lenovo c20 és hp z600 is van jóárasítva.

Végül z600 lenne a befutó. 100 alatt lenne 24 giga rammal.
Igaz ez a plafon nekem, a 48-ról így le kell mondanom a kevés slot miatt. 
Viszont 2 5550 is van benne. Igaz kicsit kevsebb, mint az eredeti 5570 amit kinéztem. De legalább 2 proc, meg hűtő. Jaa és volna hozzá 10K-s raptor is.
Így már nagyon jó ajánlat, szinte mindenem megvan hozzá. Még vga kártya kell bele, meg valami ssd. Szerintem pci-e 4-es átalakítós valami ssd lesz, 40 k körül mág megvan a gigabit. 
-
HSM
félisten
válasz
mpierre
üzenetére
Én így használom, ezzel a dvid-el, csak én offset feszültségnek hívom. Viszont én nem vacakoltam a turbo-val, csak belőttem fix 20*200-ra, 1600-as ramokkal, 3200-as uncore-al, ez így tökéletes és stabil.
Asus-on is működik a turbo-s trükk, hatmagos Xeon-on 1-2 magon terhelve az is +3-at ad rá, több magon +2-t, de az a 170-200Mhz már olyan nagyon sokat nem ad hozzá. De lehet egyszer azért majd elszöszölök vele azért, hátha okosan meg lehet oldani.

-
mpierre
veterán
-
Értem

Annó amikor olvastam valaki logoutját a 920 tuningról, ott is az volt a konklúzió, hogy 4 ghz-ig megéri, az fölé viszont már koránt sem hatványozódik úgy a teljesítmény mint 4 ghz-ig, nem beszélve az agyonfeszelésről.Alig várom már, hogy megérkezzen, első körben csak vegye be a lapom és működjön jól

-
HSM
félisten
válasz
DeathAdder
üzenetére
Nem marad benne sok. Kb. ez a max, amit még nagyjából értelmes feszekkel ki lehet hozni az enyémből: [link]
Kerek 1000 pont, és ehhez jól felhúztam a ramokat is, uncore-t is a határára. Ehhez képest 4Ghz-en 915 pont körül kap, viszont minden kényelmes beállításon van [link].Ha az egyszálas teljesítményt akarod maxolni, akkor még jó opció lehet turbo-val tuningolni offset fesszel, mert ugye akkor +1 szorzót kap, ha csak 1-2 mag terhelődik. Bár, nem biztos, hogy megéri a vesződséget.

-
-
fudi2002
nagyúr
Már megy is a szénné tuningolás ismét

Ja és mégvalami amire kíváncsi leszek. Anno a 920-as procival próbáltam az F13-as biost.
Ott pl a tuning sokkal rosszabb volt, több fesz kellett. Kíváncsi leszek hogy az f12-be rakva az új mikrokódot beéri-e kevesebb fesszel. Tehát a mikrokódtól függ vagy sem. Majd beszámolok.
Nem mintha a 4.3 HTON@1,28-at sokallottam volna, de azért há mégis
-
HSM
félisten
válasz
fudi2002
üzenetére
UD5 picit többet ad Uncore fesznek, de elvileg még így is oké. De feljebb ne nagyon vidd. Nekem simán 2X-es szorzóval megy a ramhoz képest, az 1600-on, Uncore 3200-on. Alternatív megoldásként meg lehet próbálni az F12-es BIOS-ba frissíteni a mikrokódot, amivel abban is elérhetővé válik a szorzó állítás.
-
fudi2002
nagyúr
Villámkérdés Urak.
X58-ud5, f13-as bios, xeon szárnyal, de dpc magas latency miatt hang akadozik, fejreállok is. Usb-k, kártyák tiltva, mindent kipróbáltam már.
F12-es bios kafa, de uncore 20x fix, bármit állítok. Mennyire egészséges, ha stabil a cucc 3600-as uncore-al, de a fesz neki 1,315, mármint a qpi résznek? Tartósan ez gáz? (Tudom, ram x 1,875 a norma.) -
HSM
félisten
válasz
DeathAdder
üzenetére
Bekapcsolod a C6-ot, és offset feszültséggel tök hűvös lesz, nem fog nagyon fűteni.

Ugyan az üresjárati fogyasztás magán a platformon magas (117W nekem ha nem csinál semmit a 290X-el, és 12GB rammal) de ez terhelve sem fog lényegesen feljebb menni. Pl. YT-on berakok egy zenét "FHD-ban" lecsukott ablakkal, kicsit terheli csak a procit, az úgy +10W-ot dob rajta így a 4Ghz-es OC-mmal.
Nyilván, ha elkezdenék 12 szálon videót kódolni vagy renderelni megjönne egyből az étvágy, de olyankor minden prociból kijön a kisördög. Mondjuk még mindig leszedhetem ahhoz az OC-t, és akkor az OC-s 150W "TDP" helyett mehetne a gyári 95W-al, nekem is X5660 van. De nekem jó így 4Ghz-en. -
-
knbs
senior tag
Koszonom szepen urak!
Meg tesztelgetek ma is parat a melegben, hiaba a (6 oras blend teszt), ha egyszer egyszer kifagy jatek alatt...
Ezek a procik nagyon brutalisak ahogy nezem.
Ebay 5687Kivancsi vagyok alapon ennek a procinak milyenek lehetnek a hofokai.
Szerintem nekem ez meg alapon jaratva is eleg lenne a cs-re. -
HSM
félisten
Nem stabil. Ennyi kb. a történet.

Egyszálú programhoz semmi értelme 12 szálas procit venni, viszont vannak 32nm-es négymagosok is, amik tényleg vicc árban mennek, és kicsit jobban viselik a magas órajeleket, mint a 920-as, és a 12MB L3 sem hátrány bennük. Pl. E5640, vagy X5667, X5672, amit éppen olcsón meg tudsz venni. [link]
-
Racecam
nagyúr
Ezt neked kell eldöntened. Jó eséllyel az is megy 4.2-t, de kis szerencsével 4.4-et is kezelhető fesszel, hőmérséklettel. Ettől persze cs-ben nem vagy sokkal beljebb, viszont lesz egy egyebekre (újabb, többszálas játékok, stb) is nagyon erős kis géped. (Nyilván videokártya függvényében is.
) -
knbs
senior tag
Urak,
Van egy 920-am D0, @4.2GHz. Asus Rampage extreme lapban.
Sajnos a panelben a nagy melegben felmegy 30-fokra is a szoba homerseklet es meg hol a nyar...
Anno mikor teszteltem a tuningot nem mentek a hofokok 75 fole load alatt.
Ahogy nezem most sem, de meg is neha kapok egy kek halalt.... cs;go kozben azt megjegyzem.Vizhutes van egy kis corsair egyszeru blokk, tavaly raktam fel ujra a paszta meg relative friss.
Meere induljak, holk eressem a problemat?
Erdemes megprobalni inkabb alulfeszelni?
Vcore nem sokat szamit inkabb az orajel dobja meg nagyon a hofokokat ha jol emlekszem.
Most olvasom X5660 Ali express... hmmm szinte nem is penz egy ilyen proci.
Bar nem tudom, cs-hez az egyszalas sebesseg a lenyeg, mast nem nagyon csinalok ezzel a geppel....
Lehet nekem ez felesleges lenne.... -
-
Racecam
nagyúr
válasz
DeathAdder
üzenetére
Ha nem ismeri fel a procit, amit kétlek, akkor az utóbbi.

-
-
mpierre
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Mondjuk a válasz a második hozzászólásban található. [link]
Konklúzió: Elsőre F6, ha nem megy, akkor F8b és problem solved.
-
-
HSM
félisten
válasz
DeathAdder
üzenetére
Nincs róla szó, mivel hivatalosan egyik sem...

-
-
mpierre
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Nem van, hanem volt. Már eladtam. (adatlap, cuccok) És nekem sima ga ex 58 ud 5 volt. De az x58a nem rosszabb.
Az kicsit érdekes, hogy a legutolsó bios a rev 2-nél - ami nem béta - az 2010-es.
De nincs para, mert mindig van megoldás: [link]Ugyan béta biosok vannak itt, de ezekkel a rev 1-ben is ment az x5670.
Itt pedig megvan minden: [link]
Szerk.: A végén még kedvet kapok megint a tuninghoz és megnézem, mit megy z'asszony foxconn-jában az X5650. Főleg, hogy HSM segítségével moddoltam a biost.
-
-
fudi2002
nagyúr
válasz
DeathAdder
üzenetére
Javaslat, azonnal kezdd az F13-as biossal, sajna a 12-essel nem tudod állítani az uncore-t, 20x fixen megy bármit állítasz. (már ha tuning is fontos)
-
-
HSM
félisten
válasz
DeathAdder
üzenetére
Hacsak nem valami nagyon korai BIOS van a lapodon, csak összerakod és mennie kell.
-
Üdv

Én is 920-ról x5660-ra váltok, AliExpressről várom még.
UD5 deszkába lesz.Olyan kérdésem lenne, hogy ez driverek vagy bármi szempontjából okozhat problémát? Egy win10 újratelepítés nem ártana?
-
core i7
addikt
Sziasztok van ez a régi biztonsági rés amelyet befoltozott az Intel 1gen től ehhez kell új bios vagy valami?
-
sziasztok !
Xeon 5570 lehet e huzni ? Be Quite dark rock pro 3 lenne rajta. asus sabertooth x58 as lapban!
sajnos csak 2x4gb 1866 os ram jaim vannak! -
válasz
Laraxior
üzenetére
Bocsánat a késői reagálásért. Nem tudom mert nem nálam van, hanem a vevőmnek próbáltam segíteni. Mint kiderült, a lapon volt pár elgörbült láb, amit sikerült neki megcsináltatni Cink-Elek kollégánál. Viszont még mindig nem megy a proci, így visszavásárolom és reménykedek, hogy nem halt meg.
2ALL: nagyon szépen köszönöm a segítő ötleteket

-
-
-
Még van új infó
Különböző memória konfiggal (slotokban cserélgetve) nem mindig áll C1-en hanem 2-3 újraindulás után hiba nélkül elnémul és nem csinál semmit ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Egy adalék: memóriamodullal v anélkül is C1 hibát jelez a lap az x5650-nel. Van egy olyan érzésem h nem marad más lehetőség mint a visszavásárlás.

-
Hogy lehet megvizsgálni, hogy a cpu v lap memóriavezérlője a ludas? Sajnos nincs kéznél a hp400ban használt ddr3 1333 ecc ram.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Arany János - Kapcsos könyv
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Mivel a C6 jóvoltából képes áramtalanítani a nem használt magokat, így hiába szalad az egy mag 1,3V-on, 4Ghz-en, a többi nem fog fogyasztani. Kikapcsolt C6-al viszont mind a 6 mag órajelen teker, és megkapja a full feszt, ami megdobja a fogyasztásukat még úgy is, hogy nem csinálnak semmi hasznosat.

De elég kiterjedt irodalom gyűlt már össze róla a topikban...

De jó volna ilyeneket tudni a foxconn deszkánál is...

Ez már a korral jár...
Ha nem támogatná, szvsz be se kellene bootoljon. Vagy esetleg valami beállítás nem kerek. Pont így indulgat újra az összes procival az X58, ha nem jó a tuning....

Felhívom őket, hátha nincs raktáron.
Igaz ez a plafon nekem, a 48-ról így le kell mondanom a kevés slot miatt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)