- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SzlobiG #4195 üzenetére
Szerintem nem lesz baja, ahogy eddig sem lett, ha valami egy kicsit túl lett feszelve az "ajánlott beállítások"-hoz képest.
Ja ja, tolni fogom, akkor csak próbaképp indítgattam el őket, aztán mentünk szaunázni. Ma este, vagy holnap meggyakolom kicsit a cuccot.Zájec: Az nem valami sok, remélem azért menni fog többet is.
Együtt a kettőt..... A qpi-t Te mire szoktad belőni. Achilleus azt írta, hogy tök mindegy mennyin van, mert a sebességet nem, csak a stabilitást befolyásolja.
innentől fogva aztán fakultatív a dolog és idő kérdése, lehet csak ezen múlik, hogy az adott feszen/órajelen nem stabil a rencer'.
Desmond: Mennyire akarsz tuningolni? Ha elviseled a magas hőfokokat, elég lehet a gyári is, ésszerű feszek mellett. Szvsz alapon elég, egyébként szarra se való. Ha igazi léghűtést akarsz tuning mellett is, akkor Thermalright Ultra-120 eXtreme.
-
Desmond
csendes tag
Sziasztok!
A jövőhét folyamán fogom megvenni az új játékgépemet(asus rampage 2 extreme, corei7-920...stb.)és először is érdeklődnék, hogy milyen a gyári hűtő? eldobhatom a fenébe ha megakarom húzni a picikét egy kicsikét? Akinek van rampage 2-se az milyen hűtőt használ?
kösz
üdv: Des
-
Zájec
veterán
SzlobiG: ezekszerint csak te
én nem ,, 1.35v qpi/vtt alatt használom a gépemet... az meg elég assziszem 3400 uncore-ig..
Lauda: "Azon gondolkodom amúgy, hogy szánok majd rá egy kis időt és belövöm a prockót/qpi-t 1.35v-ra és tesztelek milyen magas órajelet érek el stabilan." nálam kb 3400-s uncore-ig volt elég....
"de igazából nem ezt kell emelni, hanem az uncore-t, "
együtt a kettöt... másképp nem megy...
egy kicsit még piszkálgasd , aztán majd rájösz magadtól.... -
Biztos, hogy nem használnám akkor sem ilyen magas órajelen, csak tesztelésre kellett volna.
Azon gondolkodom amúgy, hogy szánok majd rá egy kis időt és belövöm a prockót/qpi-t 1.35v-ra és tesztelek milyen magas órajelet érek el stabilan. Ha sikerülne, akkor lehet azon is hagynám, baja nem lehet tőle 24/7-ben sem, akkor meg már miért ne legyen gyorsabb a cucc.
Itt az ASUS-nál 36-44-48-as qpi szorzók vannak, de igazából nem ezt kell emelni, hanem az uncore-t, Te nem arra gondoltál véletlenül?A qpi-t hiába emeled/csökkented, nem változik igazából semmi.
Csak a megfogalmazáson mosolyogtam, nekem egy 750-es csifi hajtja.
SzlobiG: Nagyon úgy néz ki.
Memtestel megterheltem kicsit a cuccot.
-
Zájec
veterán
ne is szomorkodj ezen , felesleges, úgysem használnád 7/24-ben 1600-1700felet, mert QPI/Vtt feszböl már 1.35v -nél többet kérne, és az az elméleti limit normál felhasználásra... ha alapon használod a procit akkor meg föleg lehet nagyobb sávszélességet adni a memoknak... a Gigában x36, x42 ,x44 qpi link -ek vannak...
próbáld meg hogy a proci alapon és x44 qpi linket adsz neki....
kicsit jobb lesz a memokezelés...próbáld ki , játszál vele egy kicsit , próbáld állitgatni...
"erögenerátoral.. " jobb bebiztositani magamat... meghát moduláris , igy könyebb rendet tartani...
-
Zájec
veterán
a corsair domik nem mennek többet csak ami rájuk van irva ?
nem is akkora probléma ez , hisz mire nem elég az 1600mhz...Egy 2000mhz-es ramkit azért sokat dobna rajt. :: az lehet , de nemtudnád nyugott szivel használni annyin 7/24-ben , hisz ahhoz már egészségtelen qpi/vtt fesz lenne szükséges... szóval "no para!"
-
Csak azért próbálkozom vele, mert 1600 felett nem mennek a memók és így még lehet kicsikarni belőle egy kis pluszt. Hát igen, a sávszél....itt speciel marad az uncore emelése és a qpi feszelése, másképp nem megy. Egy 2000mhz-es ramkit azért sokat dobna rajt.
P00By: sírva is fakadtam egyből....
-
Zájec
veterán
áá, szerintem nem annyira..
igen 4260mhz 3Dmark stabil..
valamit akkor piszkáljunk , állitsunk a beállitásodon hogy nálad is menjen...Lauda & BR4D :: látom sokat vacakoltok a memoria idözités csökkentésén, gondolván hogy mégdurvább eredmények jönnek majd ki.
nos nincs akkor jelentösége mint ahogy azt egyessek várják, söt nálam volt olyan tapasztalat amikor az ellenkezöjére fordult a kocka... én is piszkáltam , variáltam de aztán arra jutottam hogy cl 9-9-9-24 -n is kurva gyors , inkább a sávszélesség beállitásán múlik a dolog.... de ha gondoljátok , képekkel is tudom illusztrálni. -
P00By
nagyúr
A dominator GT-k megjelenését eltolták Március 11-re
-
SzlobiG
félisten
-
-
válasz
#97544192 #4176 üzenetére
Teszteket leszámítva mindenre elég, viszont ha alapfeszen akarsz kicsit tuningolni, akkor 20x160, a ramok is 1604-en fognak menni.
Kicsit idegelt ez a worker, úgyhogy én is visszatettem 8-8-8-24-re, majd meglátom , ha lesz kedvem tesztelgetni megint visszaveszem kicsit.
-
törölt tag
Bocs, már nem tudtam szerkeszteni...
Én szerintem inkább hagyom az ajánlott alap beállításokon, kivéve a QPI/VTT-t... 24/7-re tökéletesen megfelel a dolog, majd ha jön valami játék, ami kihasználja a rendszert, tuningolni fogok 24/7-re is, de addig minek? Tök felesleges szerintem. Hiszen 3,5 GHz-t is bírja a rendszer, csak ugye 1400 MHz RAM... Ami szvsz 24/7-ben fontos, mivel ha nem olyan nagy a sávszél, ergo lassabb WinRAR, elvesztette az értelmét a dolog. Játékok alatt tuti hogy jobb a gyorsabb proci, de mire nem elég egy alap i7?Szerk.: Nem tudom, hogy mutat mást, de már nem is érdekel... 8-8-8-24-1T, azt kész. Ha meg nem lesz jó, visszaveszem 2T-re, ahogy volt. Holnap (
23:56) majd megnézem a QPI/VTT-t is auton, ha nem felejtem el... Nah mentem. Jó8, bb
-
törölt tag
Most fut nálam is a Prime.
De én 7-7-7-24-be állítottam be, mert ha 7-7-7-20-ba állítottam be, akkor is 7-7-7-23 volt CPU-Z-ben, és Everest-ben is. Eddig semmi gond, de ha eddig bírta, akkor szerintem nem is lesz... 24/7-ben proci alapon megy, Auto fesszel, és Auto fesszel megy a többi is, kivéve a QPI/VTT, annak adtam 1.26v-t. Így stabil a rendszerem, és 24/7-re nem is kell több!
Köszi a tanácsot, nem hittem volna hogy bírja a CL7-et a Dominator.Szerk.: LOL, 3 worker leállt... Azt hiszem mégsem jó.
-
törölt tag
Szörnyű... 2 óra 13 perc után leállt egy worker!!! Nehogy már azt mond, hogy nem jó a 7-7-7-20 beállítás. Ha nem lenne jó, akkor szvsz az első percekben leállt volna.
Utolsó 2 szó a tuti, megunta a cuccos!
Most megyek ki BIOS-ba, szerintem én is megpróbálom belőni a RAM-okat... -
Alapórajelen 2 óra 13 perc után leállt a worker 4, úgyhogy valami mégsem jó a 7-7-7-20-as beállításban. Mondjuk ennyit még sosem ment a prime, lehet megunta.....
-
válasz
SzlobiG #4162 üzenetére
Most próbáltam 4ghz-en 3200-es uncore-al. Magasabb uncore-al itt már nem bírja ezeken a feszeken. Elég összetett ez az egész, mert 3200mhz-es procival bírja a 3600-as uncore-t is kisebb fesszel, itt meg elhasal.
Winrarnál tényleg nincs akkora különbség.4 gigán kisebb uncore-al rosszabb lett az everest, mint előbb, a winrar viszont gyorsult a 4ghz 8-8-8-24-hez képest: [link]
Szerintem is ez a helyzet. Hosszú távra maradjunk az ajánlott feszeknél, tesztre meg adjon neki mindenki a maga belátása szerint. Olyat még nem olvastam sehol, hogy egy adott fesz esetén azonnal elhalálozott volna a prockó. 24/7-re meg teljesen felesleges pörgetni a cuccot, mert bőségesen elegendő az alapórajel is. Mondjuk ez a hosszú távra kérdés is eléggé fakultatív, mert 1-1.5 évnél tovább csak az 1.3-as cerkám volt meg
, az is csak azért, mert beállítottam letöltőgépnek. Ennyi időt szvsz még 1.5-1.6-os feszekkel is kibírna.
h.adam.92: kiszakad az agyam
-
serito
senior tag
Szép a CPU Score majdnem 8k.
Nekem is csak egy 4870 OC-m van az X2-es a nagykeré.
Csak tesztelem mielött valaki megkapja használatra.
Azt, hogy csinálod, hogy 4.2ghz-en lefut a Dmark? Sajna nekem a vantage csak 4Ghz-en fut felette CPU tesztnél ...restart.Mint írtam, szvsz a procim nem valami komoly tuningpéldány.
-
SzlobiG
félisten
Everestnél tudom, de winrarnál nem tapasztaltam még, hogy nagyobb különbségek lennének indítgatások után.
Persze nagyon sérülékeny az előző széria is az volt még se lett semmibaja a volt qx-emnek se pedig az nem kevés feszt kapott és nem egyszer futott 3dmark alatta.
Szal én aztmondom egy-két teszt erejéig nem elsz semmi baja a többi a bátorságon múlik.
-
Tényleg nem megy felette sajna. Most úgy döntöttem tesztelgetek 7-7-7-20-on 2T-vel és ha stabil, akkor mehet az 1T.
Így is elég szép sávszél van, mondjuk az uncore-t felnyomtam 3520-ra, a qpi-nek meg adtam 1.4-et, nehogy visszapofázzon: [link]
SzlobiG: számít, de nem sokat. Arra viszont rájöttem, hogy többször kell méregetni egymás után, mert becsapódhat az ember, ha csak egyszer mér. Elég nagy különbségek is kijönnek, főleg a ram olvasásban.
h.adam.92: Egy teszt erejéig nem lesz baja még 1.6v-al sem.
Zájec: GTX285 topikban olvasgass, Abu-val volt egy kis eszmefuttatás, azt írja, hogy az az 1.55v az alaplapgyártóknak szól, hogy annyi lehet a max turbó mód esetén. Hosszú távra az 1.35v ajánlott. Mondjuk itt senki sem használ magas feszen és órajelekkel 24/7-be, szóval én is azt mondom, had szóljon...
(#4160) SzlobiG: Neked is ajánlott a 285 topik olvasgatása.
Azt írja Abu85, hogy nagyon sérülékeny intel szerint a proci, de szvsz lehet, hogy csak átbasszák a népet, hogy vegyen drágább procit. Persze tesztelésre mehet a magas fesz csak állandóan ne.
-
-
Zájec
veterán
serito és mindenki :: tudjátok nem vagyok nagy 3dmark-os , de tegnap gondoltam egyett és felraktam a 3Dmark06-t.. mivel nincsen állat VGA-m igy nem nagyon nyomom. csak egy szimpla 88GT
. kiváncsi voltam mennyi CPU score-t ad egy 4ghz feletti beállitásnál , jelenleg 4.2ghz-n...( fütöttszobában, léghütéssel )...
igy elsö próbálkozásra , ennyire futotta :: [link
]
-
THx!
Most belőttem 7-7-7-20-ra és 1-re, már alapon is javult az everest és a winrar. Meglátjuk stabil-e, egyelőre fut a prime. Annak mennyi a jelentősége, hogy 1 v 2T-n van?
Barney™: Sebességben bármelyik jó hozzá, ha tuningra pályázol, akkor legyen minél gyorsabb. Végülis tuningolni lehet lassabb rammal is, de a magas sávszélhez (everest, winrar stb) kell a gyors ram. Feszre figyelj, 1.65v max.
-
Barney™
aktív tag
Gondolkozom egy Core i7 váltáson, azonban nem igazán tudom eldönteni hogy miylen memóriákat válasszak hozzá... Tudtuk segíteni?? 3* 2Gb-os modulra gondoltam, de hogy hány Mhz-es passzolna egy 920-as core I7-hez azt nem tudom..
Elég az 1333?? vagy mindenképpen kell az 1600Mhz?? Kicsit majd azért szeretnék tuningolni?? Olyat válasszak amelyik alap feszen működik, vagy tuning ramot??
Sebességben sok különbség van 1333 és 1600 Mhz között?? -
Dr.FantastiK
őstag
a Bus Interface, ami 4.8 GT/s QuickPath meg a 6.4 GT/s az ugye csak elmeleti ? ? ?
-
válasz
#97544192 #4143 üzenetére
Ezt most találtam: [link]
[I][I]Command Rate – egy újabb fontos tényező
A hardverekkel foglalkozó felhasználók számára biztosan ismerősen csengenek a CAS Latency, RAS to CAS Delay és hasonló memóriaidőzítésekkel foglalkozó, az alaplap BIOS-ában megtalálható menüpontok, melyeknek idáig nem tulajdonítottunk különösebb jelentőséget. Egy memóriamodul megvétele esetén eddig a CAS Latency volt a meghatározó tulajdonság, azonban ezentúl érdemes lesz odafigyelni a memóriák Command Rate paraméterére is. A Command Rate egy órajelciklusokban kifejezett késleltetés a chipkiválasztás (a RAM kiválasztása) és a megfelelő parancsok végrehajtása között. 1T vagy 2T értékeket vehet fel, ez 1 vagy 2 órajelciklust jelent. Tesztjeink szerint az új Athlon 64-ek memóriavezérlőjét nagyon érzékenyen érinti ez a beállítás.[/I][/I]
Azért dob rajt rendesen, bár ha nálad kékhalál vót', akkor ezt ki is lőhetjük.
Ettől függetlenül valaki hozzáértő leírhatná, hogy a core i7-nél ez miért fontos.
-
Még annyi, hogy van ez a cpu differental amplitude, amit lehet állítani mV-ban és több helyen láttam már, hogy piszkálgatták.
Ez mit befolyásol, és mennyin legyen, ha egyáltalán állította itt már valaki.
-
Ezt a 7-8-7-20 1T-t úgy tesztelted ki? Ha stabil, akkor én is lejjebb veszem. Egyébként az a command rate mit jelent? Nekem 2T-n van.
SzlobiG: akkor bekaphassa a corsair. Ennél eggyel gyorsabb/drágább chip van core i7-hez, az 1866mhz-es. Szvsz egy 10-15% tuningpotenciálba még nem halnának bele és akkor mehetne ez is 1800-körül. 1.66-1.67-es fesszel biztos menne is, de én nem gyakolom szét a prockót emiatt.
-
SzlobiG
félisten
-
válasz
gombcomp #4012 üzenetére
Tényleg nem valami tuningbajnok ramok ezek a dominátorok, magasabb fesszel lehet menne, de én nem adok neki 1.64-nál többet. DDR3 1700-on már kampec is nekik, belefagy a biosba. Biztos a memókkal van a "gond", mert ha visszaveszem 1600-ra az uncore-t még lazán emelhetem és stabil a gépezet. [link] Esetleg az időzítést 9-9-9-24-re visszaveszem, az órajel ugyis fontosabb, mint az időzítés, most ezzel tevékenykedek.
-
SzlobiG
félisten
Vantageot mindenképp csinálj kíváncsi vagyok rá.
"SzlobiG ezt az eredményemet ( azonos órajelen ) nem igazán akarja elismerni. Én viszont tudom, hogy nem mókolt a kép!!"
Ezzel a témával maradjunk a topikjába és még mindég nem írtam, hogy csalás, vagy mókolást feltételeznék.
-
Zájec
veterán
válasz
SzlobiG #4131 üzenetére
nem is
én voltam aki szóvátette....
ugye hogy nem sok
(#4132) serito:: próbálgatni kell még
nálam sem ment rögtön..
21x208-al betöltöt 1.55 vcore-on.. 4370mhz ,, de a 4.4-et nem akarta...
aztán megkapta 1.6v föl9tt... 1.62v adtam és több lett a fesz , nézd meg !
az ET6-t és a cpu-z -t... -
serito
senior tag
Azt hiszem az én procimat elkönyvelhetem a közepesen tuningolható darabok közé!
Szép eredmény!Az enyém ilyen feszekkel még 4.3Ghz-en sem hajlandó elinulni.
A VGA meg csak tesztre van nálam, viszem vissza a nagykerbe. Gondoltam a hétvégén 3Dm06-ozok kicsit, meglehet Vantage-ra is rápróbálok.
SzlobiG ezt az eredményemet ( azonos órajelen ) nem igazán akarja elismerni. Én viszont tudom, hogy nem mókolt a kép!!
-
Zájec
veterán
nagyon klassz eredmény
elfogadnám
én is készültem valamivel :: beindullt 4.4ghz-n
-
serito
senior tag
Kis érdekesség i7 + Ati párosítás : 25 667 pont 3DM06 XP
-
válasz
Dr.FantastiK #4126 üzenetére
Minél több feszt? Miért baj, ha kell neki fesz? 965-nek is kell, ha tuningolsz.
Én procim 1.4v-al lazán 4ghz prime stabil, talán hétvégén ki tudom tesztelni mennyi kell neki minimum, de ennyi biztos nem.
-
törölt tag
válasz
Dr.FantastiK #4126 üzenetére
3,5 GHz-t simán bírja, nagyon türhető feszekkel... Egyáltalán nem kell megölni a procit ahhoz, hogy menjen 3,2 GHz-t, vagy 3,5 GHz-t...
-
törölt tag
válasz
Dr.FantastiK #4123 üzenetére
Hiába akarod magaddal elhitetni, hogy megéri az árát a 940, nem fogod tudni elérni, mert nem éri meg az árát! Ennyi...
-
válasz
Dr.FantastiK #4123 üzenetére
Ja meg hát.
Arra mutass tesztet, hogy azonos mhz-en gyorsabb a 940/965 a 920-nál.
Az eddigi felhasználói tapasztalatok/tesztek szerint semmivel sem gyorsabb egyik se. Gondolok itt winrar/everest/super pi stb. A tomshardware meg egy ökörség úgy ahogy van.
-
Dr.FantastiK
őstag
egy nagyon erdekes cikket talaltam !!!
>> http://www.tomshardware.com/reviews/Intel-Core-i7-Nehalem,2057-11.html
Ezek szerint : The Core i7 965 Extreme is clocked at 3.20 GHz. Running 266 MHz less, the Core i7 940 is around 8% slower, while the 2.66 GHz Core i7 920, performs about 16% slower than the Core i7 flagship on average across our benchmark suite.
akkor megis megeri 2x annyit kiadni a 940-ert. ........
-
Dr.FantastiK
őstag
most akkor a Bus Interface: ami 4.8 GT/s QuickPath meg a 6.4 GT/s az ugye csak elmeleti ? ? ?
mert ahogy a teszteket atneztem, egy 920-as felhuzva a 965 MHz szintjere, ugyanugy teljesit a Memory Bench -be. ...
hogy is van ez ??
-
Találtam a corsair főoldalán egy táp kalkulátort: http://www.corsairmemory.com/default.aspx
Bejelölöd milyen cpu/vga/hdd és kidobja melyek az ajánlott típusok.
Ja és felette lehet memót is keresni.
-
KaYaK
tag
válasz
Dr.FantastiK #4117 üzenetére
22x-ra reagálok csak mert a többi a magánügyed!
Szóval 22x lehet nem vállalja úgy mint a 940-es ezt lehetségesnek tartom. Sajnos tapasztalatból is mondom. De még nem adtam fel a próbálkozást... Sőt a 940-est tolják 23x is... De egy dolog biztos... A 940-es nem vállal akkora BCLK mint a 920. Ezt így mind összefoglalva itt egy táblicsku:VR core i7 940. Ebből eléggé látszik amit itt mondtam.
Persze ezek nagy általánosságban értendőek. Ha kifog valaki egy jobb példányt akkor más a helyzet.Hab a tortán hogy ide már rég felkerülhettem volna sok más 920-as társammal egyetemben!
A mi 920 táblánkra még nem...
De ami késik nem múlik!
)
-
Dr.FantastiK
őstag
Csak azert mert nem hiszem hogy az ev vegen meg el tudnam adni a 920-ast,
es ha rammarad akkor ugyanaz a bukta mint most hogy a 940 2x annyi...
Eladni ugyis elakarom majd mert a 6 magosra fogok valtani..
Addig meg egy kicsivel tobb.. 22-es szorzo,, amit a 920 nem nagyon akar vallalni...a 940 meg a dupla arert annyival 'tobb' pont mint a 965 a 940-ez kepest...
>>>ha ugy gondolkozunk ,,
marhasag megvenni barmit is !! a 920-on kivul....
-
KaYaK
tag
válasz
Dr.FantastiK #4113 üzenetére
Bocs nem akarok a szívedbe vágni egy gondolatot de ezt nem hagyhattam ki...
Csak 1 kérdés... Miért vegyen az ember 70k ért egy 920-at ha 140k ért tud venni 940-et ami ugyanazt tudja?vau vau
serito ha gigám lenne mennék...
megvárom míg ánusz is csinál...
De nektek rendkívűl magas BCLK-t kívánok!!!
Szerk: serito
-
Dr.FantastiK
őstag
Nah, az arany kozeputat valasztottam !!!
Megrendeltem a 940 -et.
Mikor kijon a 6 magos, szerintem a 920 -at a kutyank se fog lehetni eladni,de talan a 940 -el nem lesz akkora a bukta mint egy 965-el . ...........
Remelem jool dontottem.
-
serito
senior tag
Zé_Mester hívta fel figyelmemet egy a Gigabyte által szervezett bulira.
Gigabyte OC verseny 2009!Mi lenne, ha ott tartanánk egy PH fórum i7 találkozót, hogy megismerjük egymást?
-
KaYaK
tag
Nem azon nem indul el az túlontúl szép lenne!
Amit linkeltem 4.4Ghz az előző hsz-emben azon feszek 1.475c vpu 1.8v pll és 1.35 qpi/vtt mellett elindul HT on... De nem stabil... PI 1M nem fut le... volt olyan hogy a 17 résznél fagyott meg...Szóval 4.4Ghz kell neki a 1.487v cpu 1.92pll és 1.45qpi/vtt HT on.
4.5Ghz-hez vissza kellettem osztani a ramokat... mert alapból ez 1333 corsair tri kit ami 1800Mhz-en már nem akaródzik indulni...
Itt a feszek 1.5v cpu 1.92pll és 1.45qpi/vtt volt és HT off.205BCLK is jobb mint az átlagos teljesítmény szóval neked is elég jó prockód van!
-
serito
senior tag
-
gombcomp
senior tag
válasz
Dr.FantastiK #4107 üzenetére
Az összes ASUS LGA1366-os alaplap tudja a 2000Mhz-t,sőt nem csak az ASUS-ok,
mivel ez chipset,és a körítés kérdése.Mellesleg a Rampage II Extreme jóval drágább
mint a társai,amik ugyanazt a tuning eredményt hozzák.
Szerintem megfizethető,és árban,szolgáltatásban a P6T-DLX a nyerő!Bár sokan dicsérik
a Gigákat,de ha tuning akkor inkább ASUS. -
KaYaK
tag
Hát mára is jutott egy kis tesztelés...
Hm megpróbáltam finomhangolni a feszeket de minimálisan is visszaveszem őket a PI már nem fut le...
De Vista feláll csak nem stabil így...:1.35v QPI és 1.8v PLL
Pedig szép lett volna ha így is menne a PI!
Ma pl a rockstar social club fatal errort írt ki mikor tunning miatt újraindult a gép win boot utánkezdem nem szeretni a gta4-et
Viszont mostmár énis kimondom ez egy jó fajta prockó!
VALID4.5Ghz_215BCLK
Proci feszt feltoltam 1.5v -ra a többi fesz az előző 4.4Ghz-es képen lévőkkel megedgyezik.
22x énis előcsaltam már de egyenlőre még 200BCLK-val sem áll fel a Vista...Újra vizes érzés tört rám...
Aki tudja mibe fáj egy Tody56 féle blokk az dobhatna egy privit... Előre is köszönöm...
Szerk: viz
-
Lindus
csendes tag
nah, holnap bevásárolok én is!
a Giga lap (UD5) mellett döntöttem, mert az a 2000Mhz-es ramokat is támogatja, de nem tudom hogy ez annyira lényeges szempont-e mint amennyire nekem tűnik. szerintetek srácok?
úgy gondoltam hamar eljön a 2000es ramok ideje és így talán késöbb kell majd alaplapot cserélnem mint abban az esetben ha 1600 lenne a max. szerintetek?
(közben itthon is kapható már az ASUS P6T Deluxe V2)
légyszi segítsetek, ma még variálhatok! -
S.O.S.
senior tag
válasz
wolfaud #4103 üzenetére
Szia !
Az asus p6t topikban valaki leirta ,hogy ő mit állított.
Nekem is bevált. Kipróbáltam és az én gépem is ment 3800ghz-en.
De vissza vettem alapra .Nekem az is elég.Lauda barátunk beállításai :Szia!
Ai tweakerben:
ai manual
speedstep disabled (ezt kikapcsolom, mert bezavarhat a tuningba és bluescreen is lett, amíg ki nem lőttem. Ha ezt disabledre állítod, akkor a turbo (21-es szorzó) is kikapcsolódik)
bclk 190
ddr3 1523cpu 1.28125
cpu pll 1.80
qpi/dram 1.325
ioh 1.10Az összes többi auto-n van. Üdv :
-
wolfaud
csendes tag
3,4 ghz-n 1,3 volton stabil a gép de valamiért a 3d mark a végén nem írja ki hanem azt írja hogy display changed a 3,8ghz-hez elég ha a fesz növelem vagy ott már mást is át kell állítani?
-
wolfaud
csendes tag
Volt nekem olyan elképzelésem hogy csinálok műanyagból egy teknőt abba belerakom a gépet (alaplap proci vga ram) a teknőt teletöltöm olajjal (mivel az nem vezető) és belerakok egy hűtőgép fagyasztójának a bordáját és így az egész gépt le tudnám hűteni -22 fokra
-
S.O.S.
senior tag
Valaki !
"4095"
üdv :
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest