Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldJohnny66
tag
Részlet a RampageIII Memory QVL-ből.
• 2 DIMM: Supports two (2) modules inserted into slot A1 and B1 as one pair of Dual-channel memory configuration
• 3 DIMM: Supports three (3) modules inserted into the orange slots (A1, B1 and C1) as one set of Triple-channel memory configuration
• 4 DIMM: Supports four (4) modules inserted into the orange slots (A1, B1 and C1) and the black slot A2 as one set of Triple-channel memory configuration
• 6 DIMM: Supports six (6) modules inserted into both the orange slots and the black slots as two set of Triple-channel memory configuration.Itt is azt írja, hogy négy modul TC-ben megy, de már végképp nem értem!

-
helkis
veterán
kifejtenéd, amit Chainsaw-nak írtál? nekem ez új..

szvsz pusztán hardware-es megoldás hogy mi hány channelben megy, semmi köze a software-eknek hozzájuk.. de győzz meg!
eddig úgy tudtam, hogy ahány csatornás a memvezérlő, annyi csatorna max. ehhez jön, hogy ezekre mennyi foglalatot raktak rá, csatornánként 1, 2, 3 vagy spórolásból kevesebbet, mint ahány csatorna lehetne.. illetve az hogy a user mennyi modult rak be, és melyik csatornába! 1dimm-el max single, 2dimm-el dual (ha pl az 1-es és 3-as foglalatba rakja akkor lehet hogy az everest tri-nek írja, de attól az még nem az!) 3dimm-el tri elérhető, ha mindegyiket külön csatornába sikerült rakni..
ráadásul épp tegnap jött meg az adata 2000cl9-es tri kittem, de kevesebet nyom, mint a dual corsairjeim..

-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior
üzenetére
Inkább FSB-limit vs. integrált memóriavezérlő....

(#28890) Chainsaw: Arra vigyázz, hogy ilyenkor az "első" 3GB megy tri-channel-ben, ha az OS elkezdi a 4.GB-ot használni, ott már csak single-channel sebesség lesz elérhető! És 4GB ramnál nem nehéz elérni, hogy az utolsó gb is használatba kerüljön...
-
Cybertrone
veterán
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone
üzenetére
"De mára elég volt! "
Mára? Én ilyenkor szoktam nekiállni, meg sem állok egyig.
Most is azt csinálnám, erre itt kell lapítanom a notebook előtt.
Ellenben azt is tudom, ha magammal hoztam volna a gépet, akkor a hétvégét teszteléssel töltöttem volna a friss levegő helyett.subaruwrc:
Áh, 7végén mindig leutazok Paks mellé. Nem volt kedvem a gépet összecsomagolni.
Ugye nincs házam, csak táskában, dobozolva tudom cipelni. 
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone
üzenetére
Na, hajrá.
Én most vasárnap estig el vagyok szakítva a kicsikétől, legkorábban akkor tudok eredményt közölni. 
-
Cybertrone
veterán
Lehet este rápróbálok én is egy kis BCLK bulira... Párom hazautazik a hétvégére, és kicsit lehet szellőztetni
Meg az 1ghz-re is rá kéne próbálni az 580-al.... Nah de szépen komótosan elszórakozunk majd 4 maggal

Jelenleg egy minimálfeszes 4.4ghz-re lőttem be a procit, megy is szépen 1.348v-on, alacsonyabb feszen megdöglik!
Ha lenne még szorzóm, és nem kéne a lapot gyilkolni, akkor megnézném feljebb is, de sajnos csak ezzel kell beérjem!

-
subaruwrc
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
gulf vs bloom szerintem egész közel lehet, de most fejből nem tudok mondani egymagos teljesítményt. ha nagyon kiváncsiak vagyunk, megnézhetem 3.33g-n a proci egymagos teljesítményét, aztán te is, azonos uncore / ram mellett / utóbbi nemhiszem h nagyon beleszólna / és meglátjuk. a gulftown fog nyerni az valószínű, de nemhiszem hogy sokkal.
pl vga kihajtásban sok különbséget én nem találtam / 5970 33.6k gpu score 4300as 980x-szel és 920 assal is./
-
MPowerPH
félisten
válasz
AirBooms
üzenetére
Mindenben, de foleg ott, ahol 6 mag ki van hasznalva. Benchekben meg egyertelmu.
Jatekra tok mind1, hogy Gulf, vagy Phenom, vagy Sandy.Max tuning csak bencheknel szukseges, de hiaba megy 5GHz-t, ha csak 4 magon tudja.
Tegnap reggel ota 4.5GHz@1.36v-n megy a gep, leirom mikor eloszor eldobja magat. 
-
Qru
MODERÁTOR
Hoppá, hogy röpködnek itt a jobbnál jobb eredmények... Grat srácok!

-
jones965
Modder
válasz
OldJohnny66
üzenetére
Passz. Nézd meg.
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
Na kicsit teszteltem... Az E758-ban a slow-mode a 920-ammal 12-es QPI szorzót eredményez. Próbáltam 240-es BCLK-val, BIOS-ig eljut, de már a memóriát is jó sokáig számolja, RAID ROM töltésnél KO, 235-ös BCLK-n szintén. Tovább nem nyúztam, megyek aludni.
De legalább a BIOS-ig eljutott, régebben 222 felett se kép se hang nem volt. -
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
Sajnos e fölött nincs post. Ha minden igaz, a kompi rákerül, akkor kitudok sajtolni belőle még egy kis pluszt.
Erre én is kíváncsi lennék, tényleg csak a lap kell hozzá. Ide a Bloodrage -re már kellene nitro(pot az van
), a QPI túlfut. Az a 271 lazán benne van, ha léggel ennyit megy. -
HSM
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
Én anno 222-ig jutottam, de fast mode-ban. Semmi különös plusszfeszt nem igényelt a sima alacsonyabb BCLK-magasabb szorzóhoz képest, legalábbis nálam. Mondjuk mivel BCLK-t teszteltem főleg, azért nem is centiztem ki a feszeket...
Viszont a teljesítménynek jót tett, elég szépen ment, 4Ghz-en nyomott 52Gflops-ot a "régi" 0.6.0-es Linx-ben.... [link](#28844) BMW001: Tudom.
De azért így is kellemesen kevés motyó tudja a 222-t stabilan... Még az E758-am se tudja, bezzeg anno az UD5-öm.... Na, de majd csekkolom a lassú módot... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azt vágod, hogy ez az eredmény 2009 novemberi?
Ott a naptár a képen.... -
MPowerPH
félisten
Várjatok, ez még nem a vége.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
tomic: P67-em biztosan nem lesz.
Proci érdeme is, láttam már az elején, hogy nagyon erős BCLK-ban. -
subaruwrc
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
az nájsz, az első szériás x58 oc lapok közül tényleg toppos a bloodrage. ha nem lenne ez a pár apróbb bios nyűgje, még mindig kalapálná a nagyokat

laraxior
nem fogom neked bizonygatni, másra is figyelnél magadon kívül, pontosan tudnád ez kinek a cucca
viszont ha még sokáig offolsz, meg ilyen stílusban küldöd, lehet takarítás lesz 
-
MPowerPH
félisten
Nah, első bökkre lefutott a LinX 226-os BCLK -n.
-
Laraxior
titán
Hát...kicsit összevissza mér a dolog. ha rákapcsolom a turbot akkor 21ről 24-re vált

viszont nincsen szorzólock
Tehát lehet a qpi-t piszkálni bátran 
L3-at tényleg nagyon lassan olvassa..viszont olyan hűvös mint egy jégkocka
mégse unlockos az uncore...viszont a ramot lehet külön állítani...ez alap,ezzel a bios-szal nem Xeonra lett kitalálva

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone
üzenetére
De sokan szívak EVGA-val, nem? Mind1 ne offoljunk itt

Úgysem veszek új lapot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Belehúz a kapacitásbővítésbe a TSMC
- Anime filmek és sorozatok
- Házimozi belépő szinten
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hobby elektronika
- Futás, futópályák
- Diablo IV
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- AMD GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 6900 XT / 32GB 3600MHz/ 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Apple iPhone 14 128GB Blue Karcmentes állapot 92% akkumulátor
- Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - 12/512GB - Megkímélt szép állapotban.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Igazából, ez már csak kíváncsiság ami hajt... Mit várjak még el csóró 920-tól
Addig míg nem jön az új széria marad, majd akkor 6 magosítunk
Bár az is biztos ez nem 40k-ért fog felkerülni az apróba
Mára? Én ilyenkor szoktam nekiállni, meg sem állok egyig.
Ellenben azt is tudom, ha magammal hoztam volna a gépet, akkor a hétvégét teszteléssel töltöttem volna a friss levegő helyett.
Ugye nincs házam, csak táskában, dobozolva tudom cipelni. 

/
Az a hajszál...
Proci érdeme is, láttam már az elején, hogy nagyon erős BCLK-ban.

![[link] [link]](http://img25.imageshack.us/img25/8518/4200yf.th.jpg)