Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz Zájec #13573 üzenetére

    Hülyeség? Hát láttam én már olyan hibákat, hogy nehezen minősítenék bármilyen ötletet kimondott hülyeségnek... :U És ha egy RAM hibás, akkor az érvelésed semmis. ;)

    Na most mondok neked és Keldor papának egy X-aktát: Kísérletképpen játszogattam a bios-szal, mivel továbbra sem tetszett, hogy 1.669V kell neki alap órajelen. Gondoltam egyet, és levettem az időzítéseket 7-7-7-16-ra, a RAM feszt az 1.65V alatti maximumra, 1.639V-ra, és minden mást a minimumra. És mit látok? IBT teszt, ami eddig 7-7-7-20-on és 1.654-en is már hibázott (ill. egyéb fesz.-ek standard-on), hirtelen szépen, minden hiba nélkül lefut!

    Beállítások:

    CPU: 0.975V (gyakorlatban 0.96V)
    RAM: 1.639V 7-7-7-16
    IOH: 1.1V
    IOH CSI: 1.12V
    VTT: 1.2V
    CPU PLL: 1.82V
    QPI: 4800 (mint auto-n)
    Uncore: 3200 (mint auto-n)

    Ugyanakkor az alacsonyabb időzítéshez elméletileg magasabb fesz kellett volna. Azt még megnézem holnapig, nem megy-e a proci is alacsonyabb feszültségen.

    Keldor papa: Netbook? :F
    Nem lehet amúgy, hogy rossz helyen van a géped? (Vízér, földsugárzás, stb?) Persze ez tudományosan nem bizonyítható (legalábbis ezen a bolygón :P ), de volt dolgom ilyen géppel, amelyben folyamatosan minden alkatrészt cserélgetni kellett néhány havonta, egészen addig, amíg át nem tettük a gépet az asztal másik oldalára (persze a tulajnak így ugrott az örök-gar :DDD ). Mivel a jelenség tudományosan nem létezik, nyilván a kivédésével sem törődnek. Legalábbis ha több géped is így járt, és hardver hibát továbbra sem sikerül találni... :U

    strebacom: A gyári Intel hűtőmmel, fél fordulaton sem melegszenek a magok 65°C fölé 3.4GHz-en 1.1V-tal. Szóval magas. Lnyx lefutása kvázi stabilitást jelent.

    BR4D: Ez olybá tűnik, mintha a VGA-d makacskodna 2D módban.

    Shkiz0: Ja, az atomstabil tuning bizonyítéka a kék halál, mondhatnánk... :N

    [ Szerkesztve ]

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák