- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
cherilady
tag
De nincs viselkedési probléma! Nem habzika szája meg ilyenek. ma is bejött evett és ment szunyókálni. Sztem csak az volt a baj h nem hagytam békén mikor ő figyelmeztetett de szetm ma elmegyünk az állatdokihoz és beoltatjuk meg elmeséljük neki az esetet.
Benn vagyok a melóban de vissza kell tartsam magam h ne bőgjek!
-
-
pohár
félisten
Na akkor továbbítom a szülők felé a féregtelenítés szükségességét
Holnap megnyomkodom a macsekot, meglátjuk mi lesz majd...Az állatorvossal kapcsolatban annyit, hogy 20km-re van, a szomszéd városban, se ilyen macskaszállító "ketrecünk" nincs, meg apámnak nagyon ideje se hogy átvigye...
Nekik macska macska, nem fajtatiszta, mondhatni csak a pénzt viszi...
Szeretik ők is meg minden, de annyira nem szaladgálunk minden bajjal állatorvoshoz, eddig csak a kutyánkkal mentünk, mert lebénult a két hátsó lábára, később kiderült hogy gerincsérve vanAmúgy féregteleníteni gyógyszerrel lehet? Mármint nem kell vele állatorvoshoz menni, tápos boltban is kapható féreghajtó, ugye?
Amúgy ma néztem a szemét, majdnemhogy szomorú volt a szeme, olyan gyötört kicsit
De nem láttam a sárga szemén kívül semmi, szóval majd megnyomkodom az ínyét holnap ha felkelek
Anyám is azt mondta hogy szerinte is fel van puffadva, mert lassan 4 napja alig eszik, mégis nagy a hasa... Akkor itt férgesedés lesz úgy néz ki
Emiatt lehet az étvágytalansága is? -
pohár
félisten
Nem volt féregtelenítve, eddig egy macsek se
Amúgy kiskorában is mindig ennek volt a legnagyobb hasa, olyan sokat evett, futni nem bírt
Májkrémet kerítek majd, főtt tészta is most lett főzve, húslevesből is maradt hús, majd megkapja azokat is
Hát nem hinném hogy sápadt lenne, tetőtől talpig szőr, mégis hol nézzem hogy sápadt-e?
Nem hányt/fosott még szerencsére, vizet iszik ha úgy tartja kedve, szerintem nem kell a kiszáradástól tartani -
cherilady
tag
Mennyibe kerül egy ilyen spot és mennyi ideig hatásos?
Amúgy igen nem nagyon csípik a cicák a sprayt. Egyből nyáladzanak és menekülnek tőle.Gerzsinek a fülével történt valami. Egy nagy seb van neki ott. Bekentem neki fertőtlenítővel, de a kis bolond állandóan vakarja, mikor ráütöttem kicsit a lábára és rászóltam h ne vakard akor kérdően rámnézett és nyekkent egyett.
Biztos megkérdezte h most mi a baj. -
Mawyx
őstag
Hoppá, akkor itt rontottuk el. Mindig párom kértem meg, hogy segítsen bebolhairtózni a cicát, neki viszont mániája, hogy szorítja nagyon, kiszorítja a szuszt is belőle. Azóta nagyon fél tőle a cica, kerüli, alig tudja megsímogatni, csak futólag tudja végigsímítani, nem marad meg nála, elkapni is csak én birom
-
csyo
senior tag
Most nem mehet ki, becsuktam az ablakot (látott mára eleget)
Meg esett is az eső, csuszik a tető.Kertes házba az igazi, ott kedvére mászkálhat.
Most kb a padlásig juthatott el, még nem mer tovább meni, de egyre messzebb megy:-S
Nem akarom, hogy az éttermekig eljusson.Mert ahogy mondod.. valalki elkapja, és hazaviszi. Mindenkinek hízeleg, aranyoskodik, felmészik a lábára:-)
Kis hízelgő.
Macskapóráza van már neki, mejd leviszem inkább sétálni. n(ha azt engedk neki) -
cherilady
tag
Na az ébresztőre az enyim is így reagál
Bár ha hívnak akkor is. Ahogy meghallja h csörög a telefon egyből ő az első aki odamegy és nézi h mi csörög és rezeg
Meg ha bevan zárva a köztes ajtó amin anyámhoz tudok átmenni, és ha anyu fenn van előbb és beengedi a macskákat Gerzsi befekszik a köztes ajtóhoz és nyávog. És addig nyávog még én oda nem megyek és ki nem nyitom. Ahogy kinyitom rámnéz a nagy szemeivel nyávog egyet és megnyugszik h lát engem és most már mehetek vissza a helyemre aludni. Persze én akkor szidom mint a bokrot
Van h átjön és befekszik közénk. Ma pl a párom lábánál helyezkedett el, szabályosan kitúrta a kedvesem az ágyból
Gerzsi ritkán szeret ölben lenni. Inkább Rozsdi, ő szereti ha fölvesszük és dajkáljuk. Olnyan mint egy kisbabaA fürdetés nem valósult meg, ugyanis a kis drága elbújt vhova szundikálni és csak este jött haza. Az a baj a cicával h nem látjuk mosakodni. Olyan szinten mocskos h eszméletlen. Nem lenne elég hozzá egy nedves áttörlés. Ezt a macskát átkéne sikálni alaposan.
Létezik, hogy egy macska ne mosakodna??? -
-conrad-
addikt
A mi cicánknak is kiesett az egyik szemfoga, de még csak 3 hónapos..
Viszont egy hete volt, és nem látjuk még a helyén az új fogat...beverni nem hinném, hogy beütötte, aludt, mikor felkelt akkor találtuk meg a farokszőrébe tapadva.
Remélem ez csak korai fogzás, semmi komolyabb.
(az egyik munkatársamnak van egy cicája, neki egyetlen foga sincs, egy betegség folyamán mindegyik kihullott neki; persze nincs baja, hatalmas kövér cicus, csak meg kell válogatni, hogy mit ehet) -
Borify Péter
aktív tag
van egy lassan 14 éves kandúrom
kinti cica
nagy szimuláns
itthon szószerint úgy viselkedik mint az öregek
cammog,mint aki nem is tud menni,meg tálból nem is nagyon akar enni..elvárja,hogy kézből etessék
(nagyszüleim elkényeztetik az állatokat)
aztán van,hogy napokra,hetekre eltűnik
kilóméterekre az otthontól látjuk az út menti mezőkben(gondolom egerészik)
ilyenkjor úgy fut mint a nyúl
otthon mégis olyan mint egy nyugodt kis békés öregember -
pszihó
aktív tag
Algieba
átrakta LOGOUTba, amit töröltél. Ilyen fejjel ami neki van! Mit várhatna többet egy állatka. Majd priviben megkapja az anyázást, remélem a többiektől is.
Ez a nő beteg, agybeteg. Ezt nézzétek Ezt az egész PH-ról és a Logout-ról törölni kéne. Nickestül mindenestül. -
cherilady
tag
Jaj! Vki ilyen csúnyát írt ide h törölted...Én nem is láttam, mostanában ritkán járok ide.
Amúgy még mindig nem tud senki se segíteni vagy tanácsod adni egy kobór cica ügyében? Egy hófehér nőstény cicuska került hozzánk, adunk neki enni meg helyet csináltunk neki a teraszon h tudjun aludni, de hát nekünk már van 2 cicánk. És a másik meg úgy néz ki h vemhes a cicus mert nagyon kerek a pocija, bár nem tudom, hogy az őszi cica már lehet e vemhes ilyenkor.
Egyáltalán befogad már vki ilyen nagy cicát?
Mert még ha meg is ellik a kölyköket eltudjuk ajándékozni és max ha a nagy fehér cica nem kell senkinek kénytelen leszek én befogadni. ^^ -
I_Am
veterán
-
KrAt
veterán
Éjjel 5-ig tesóm virrasztott mellette, utána én.. Felkelt, menni alig tudott, és mindenhova fel akart ugrani.. Szekrényre, ágyra, puffra, mindenhova.. Így tesóm örködött 5ig (nem aludt semmit) majd 5kor keltett engem, és akkor én figyeltem rá.. Feküdt az ágyamon, mászkált, majd bement az ágyam mögé, és ott aludt 1-2 órát.. Azóta evett egy picit (csórinak beesett a hasa, 1 napja semmit nem evett) meg ivott egy picit.. Jobban van már, de ugrani még nem tud
Csináltam az ágyamhoz egy "lépcsőt" neki, úgy feltud menni
-
A dobálás nem biztos, hogy bejön... A mi Szmörénk sajnos kifejezetten szeret röpködni! Anno én is büntetésnek szántam, az előszobából beszállt a fotelba. Erre odaáll elém, és azzal az igazi vidám, követelőző nyávogással (akinek van macskája, már tuti kapott ilyet) keringett. Mivel a kaparászás miatt még ideges voltam, repült megint... A negyediknél rájöttem, hogy direkt csinálja! Akkor nem dobtam újra, erre megsértődött vacsoráig...
mos: Azt el is felejtettem, hogy az ágyazás egy külön móka! Nem csak a lepedő/takaró alá szeretne bebújni, de ráfekszik, és nyivákol. Ilyenkor a takarót a sarkainál meg kell fognunk, és a cicus repül párat... Utána teljes nyugalommal leugrik onnan, és megy tovább az élet!
-
cherilady
tag
Hm... Érdekesek voltak a cikkek! Nem is tudtam h a disznóhús ilyen veszélyes
Pedig néha szoktak kapni mikor épp vmi disznóhusit csinálok ebédre és vagdosom szét a husit és ami nem olyan szép azt odaadom a cicáknak, de csak keveset szoktak kapni, de hál ég nem lett tőle semmi bajuk.
A kutyakonzerv meg hát... tudom nem azt kellene nekik adni és nem is akarok kifogásokat keresni, de a minőségi jó macskakonzerv az olyan drága. Tudom akkor ne tartsak macskát.
De kapnak ők cica konzervet is. Alutasakosat, meg olyan kistálasat.
Amúgy nemcsak a mi macskáinkat etetjük. A környék összes kóbor cicája hozzánk jár enni.
És nincs szívem nem adni nekik. Tehát nekem 2 cicám van akik konkrétan az enyimek. Van egy befogadott fekete aki be is jön a lakásba néha és egy befogadott fehér aki szintén bejön a lakásba. És még van ezen kívűl 3-4 macska akik félnek, és nem lehet őket megsimizni, de van kirakva nekik kaja.
Amúgy ha minőségi száraz cicakajáról van szó akkor a Cat Chrow-t tudom ajánlani mert az megfizethető, több fajta is van. SZőrlabdák ellen, fogkő ellen, csontokra, belekre stb és a cicák nagyon szeretik. -
cherilady
tag
Száraz és konzerv kaja is kell a macskának! A száraz tápot ki kell tapasztalni melyiket szeretik. Az enyimek pl cska a Friskes és a Cat Chrow száraz tápot eszik meg. A konzerves kaja meg amjdnemhogy tökmind1. Bár nem a leggagyibat vesszük nekik.
Tény és való h kutyakaja konzervet is adunk nekik és azt is tudom h más az összetevő. De macskakonzervet is kapnak. Mindenkinek más a macskája, mást szeret és mások az étkezési szokásaik
Az én macskáim zabagépek a nagyanyám macskája meg keveset eszik és mégis él és már 10 éves.
Amúgy rendes házikosztot is kapnak amit mi eszünk.
Ja azt tudni kell h a mi macskáink házi cicák nem fajmacskák. Gondolom a fajmacskáknál már vigyázni kell h mit s mennyit eszenk. -
KrAt
veterán
Szájában semmit nem láttam, torkáig nem engedett benézni.. A nyelvlógatás előtt megdézsmálta tesóm ketchup-os majonézes izéjét, de nem hiszem, h attól lenne bármi
Amúgy rendesen viselkedik, felkeltem, jött dorombolni a hasamra, h simogassam
20 percet feküdt rajtam, teljesen eldobva magát, szóval nem tűnik rendetlen macskának.. Ugyanúgy mászkál, nyávog, ha beszélgetek vele, szal elvan, csak kinn a nyelve
Amúgy mennyi az átlagéletkora a macskáknak? Begu most lesz 11 év körül
Én úgy saccolom, még egy 5 éve van hátra neki, nem?
-
cherilady
tag
Az enyimek mikor hazamegyek egyből rohannak elém és dumálnak mintha üdvözölnének. Mikor megkérdezem tőlük h na mi van akkor visszanyávog mintha válaszolna.
Az óracsörgés nekem a telefon szal dallamra kelek
De ha meghallják akkor egyből jönnek nyávogva h ébresztő. De amúgy is ugranak a telefoncsörgésre. Ahogy megszólal a telefon egyből előjönnek nyávognak és nézik a telefont ahogy csörög meg rezeg.
Nekem a volt cicám tudta jól megszorítani a kezem. Szegényke már nem él
Néha Mümükének hívtam mert olyan volt mintha azt mondta volna mindig h mü mikor nyávogott. Úgy hiányzik még olyan fiatal volt -
radi8tor
MODERÁTOR
A mi cicunk csak az egyik játékával beszélget. Ez egy extra kiadású PEZ adagoló. Olyan mint egy plüss kiscica (puha fejjel, kemény testtel a PEZ tároló miatt, négy lába van). Ezt szokta a szájába venni és hurcolászni a szobában, közben egy különleges prrr-szerű hangot adva. Ha nem találja ugyanilyen hangon hívja őt. Semmi mással nem ad ilyen hangot csak ezzel a játékkal.
Olyan édi, amikor nyalogatja és tisztítja. -
Orsyka
tag
A másik macskám, Gizmó régen agresszív volt nagyon, szó nélkül az arcunknak ugrott. Amióta hazahoztam Manót, azóta Gizmó "plüsscica" lett, Manó meg felváltotta az Ő helyét. Gizmót végül is a féltékenység térítette ézhez. De Manónak nem viszek haza mégegy macskát, hogy normális legyen
Retekegér: Én is macskák között nőttem fel. Csak arra kell vigyázni, hogy a macskaalomhoz ne menjen közel se a baba, se a mama!
Harc a tévhitek ellen
Nem szándékozunk, a toxoplazmózis veszélyét kisebbíteni, de fontos hangsúlyozni, hogy a népesség igen nagy százaléka (Hollandiában egy felmérés szerint a lakosok 75%-a) találkozott már a kórokozóval, a toxoplasma gondii nevű véglénnyel anélkül, hogy erről fogalma lett volna, vagy bármiféle tünetet elszenvedett volna. A kórokozó nyers, vagy nem eléggé átsütött, a kórokozóval fertőzött hús fogyasztásakor (sertés, marha, ürü, borjú, bárány, stb.) juthat az ember szervezetébe, ahol általában semmiféle tünetet nem okoz. Veszélyt jelent azonban a magzatra, ha a várandós kismama akkor találkozik először a kórokozóval, amikor terhessége első harmadában van. Ilyenkor vetélés is előfordulhat, illetve sérülhet a magzat központ idegrendszere. Fontos hangsúlyozni, hogy a vetélés csak abban az esetben állhat elő, ha az anya még soha nem találkozott a kórokozóval és szervezete nem volt képes emiatt kialakítani ellene a megfelelő védekezést. Minden ellenkező híreszteléssel szemben azonban a toxoplazma fertőzés hatására meddőség soha nem következik be. Indokolatlan az emberorvosok gyakori figyelmeztetése, hogy a kismama távolítsa el a házból a macskát e betegség veszélye miatt. A kórokozót a macska ürülékén át kaphatja meg az ember, de ehhez számos tényező egybeesésére van szükség. Ha a várandós kismama gumikesztyűt húz a macskaalom tisztításához, illetve, ha ezt a feladatot más családtagra bízza, akkor sem teszi ki magát semmiféle veszélynek, ha a macska véletlenül éppen akkor esik át egy akut toxoplazma fertőzésen. Később ugyanis a négylábú nem üríti a kórokozót. Megfelelő laboratóriumi vizsgálattal megállapítható, hogy a macska korábban átesett-e a fertőzésen vagy sem. Ha korábban már átesett rajta, és egyébként teljesen egészséges, egészen biztosak lehetünk abban, hogy nem jelent veszélyt az emberre. -
Orsyka
tag
Sziaztok!
Kidus!
Ne add fel a reményt, az én macskám, Manó is nehét eset, mégis már van remény benne!
Amikor hazahoztam, 2 hetes volt. és a parkolónkból hoztam fel. Kóbor macska szülte, tehát a "csöves" vér benne van. Ellopja az asztalról az ételt, koldul folyton, a zacskóból kirágja a kiflit. Harap, karmol, fúj, tép, isszonyatosan agresszív. Az egész lakás körömélesítő számára. Ha rosszat csinál, elkapni lehetetlen. És a legjobb: negyed 3-kor nekiáll nyávogni, hogy mi keljünk fel, és etessük meg, mert Ő úgy óhajtja. Ha nem, csörög, zörög, vagy elkezdi tépni a másik cicánkat, Gizmót, aki 6 kiló és ha megindul, kénytelenek vagyunk felkelni, mert dől minden. Ha kikap, valamivel bosszút áll. Ha már 2x bele van pisilve az alomba, vagy hiszti, vagy a szobámba a padlószőnyeg. Minden ajtót be kell csukni, mert ellopja azt, ami neki szimpatikus. Kedvence a fürdőkád dugója.
Mostanában viszont kezd egyre normálisabb lenni. Talán 2 éves korára rájött bizonyos dolgokra. Meg mert nem adtuk fel, és akárhogy nem tetszett neki, elkezdtük "betörni".
Kezdtük avval, hogy amikor néha napján rájött a szeretetroham (nem engedte hogy hozzá érjünk), és be akart ülni az ölünkbe, ott hagytuk a fenébe. Rossz volt, de muszáj volt vele éreztetni azt, hogy igenis mérgesek vagyunk rá, és nem lesz az, amit Ő akar. Erre a válasz az volt, hogy a bokánknak ugrott, mi meg rácsaptunk a zrityójára. Sajna közben anyum nem bírta ki, hogy ne gyügyögjön neki (tudom ez már rossz, de vele nem lehet megértetni, ezért rá is hagytam), és a cukorkáiból is adott neki sutyiba (már nem kap, mert rászóltam), így egy ideig tojt le minket, elvolt egyedül, de elkezdett neki hiányozni a játék és a simogatás, amit tőlem kapott. Egy darabig csak nézett, amikor a fotelban ültem és egyszercsak bumm! beugrott dorombolva. Ez volt az első lépés, és rohamosan fejlődik. Egyre kedvesebb és több szeretetet ad. Egyre ritkábban agresszív. Több mint fél éves szenvedés volt + az az idő, amikor ráhagytuk, mert úgy voltunk vele, még kicsi. Sajna a lopkodásról és társairól nem lehet leszoktatni, de kénytelenek így kell elfogadni. Nekünk is csiszolódnbi kellett hozzá. Csak akkor foghatjuk meg, ha Ő úgy akarja, félkelünk, ha nyávog, és 1-1 falatot kap, ha kunyerál. Azután abbahgyja.
Ja és ami a legfontosabb! A legszembetűnőbb változás ivartalanítás után volt.Remélem értelmes lett amit írtam, és nem kell bogozni, csak gyorsan leírtam mindent, ami eszembe jutott, és ami a macsommal volt.
-
Bubu79
addikt
A kisebbik macska nálam sem egyszerű eset - önfejű, mozgékony és még 10 évesen is olyan rohangálhatnékja van időnként, hogy az félelmetes.
De soha meg nem fordulna a fejében, hogy bárhová odacsináljon az alom helyett.
Illetve de. Amikor berágott rám, mert nem voltam hajlandó tudomásul venni, hogy egy bizonyos fajta tápot nem hajlandó megenni. Egy adott gyártó, egy adott ízesítésű tápját - ha azt kapta nem egyszerűen nem ette meg, hanem szinte dührohamot kapott, ha az volt a tányérján.
Tiltás, verés, vagy elég annyi, hogy úgy érezze valamiért pikkel rá az ember és vége - borult minden és bosszút áll.
Egyébként mindkettő nőstény - és mindkettő pár hetesen került hozzám - az anyjuk pusztult el, ezért lettek befogadva. Mindkettő 10 éven felül van már
Aki úgy lett macskatartó, hogy igazán szerette volna az állatot, az soha a büdös életben nem mondan olyanokat a macskájára, amit Degu mondott - megkeresi az elérhető legjobb megoldást és nem beszél ekkora f@szságokat - már elnézést a kifejezésért, de kicsapta a boztosítékot a hsz-e...
-
net84
őstag
Köszi!
másnap kaptam a második adagot...
nincsenek összeeresztve, részben azokért, amiket mondtál - nem mertem csak így minden nélkül beereszteni a lakásba
most szüleimnél van, megkapta a kerti kisházat kuckónak és közben folyamatosan szoktatják hozzá a környékhez, egyre többet van kint - az uralmat már átvette az üdvar felett a kutyátólEgy napig tartott a duzzogás, aztán az éhség és a szerethiány urrá lett rajt és inkább visszabrümmögte magát a kezünkbe.
Az egyébként igaz lehet az, hogy hiába nem csípi egyik a másikat, pár nap után megnyugszanak és képesek "egy fedél alatt lakni"?
-
I_Am
veterán
Á!
A mienk megszagolta és annyi. Következő lépésben már a flakonnal játszott.
Igen a zöld. Hazahoztam akármelyik pálmámat, egyből megkóstolta., Még le sem raktam az asztalra két levelét már tuti megharapdálta. Hiába van neki füvecskéje, nem elég. Minden zöldet, virágot és színes dolgot meg kell kóstolni.
-
I_Am
veterán
Az én macskámnak is ilyen 3 emeletes bútora van. Egyszer kapart rajta, mikor meg kellett húzni a csavarokat.
Sok macskatatótól és állatorvostól hallottam, hogy ha kiszemel egy bútort kaparófának, vahy bármi mást, akkor annyi. Mi úgy próbáljuk most leszoktatni, hogy puha rongyot tettünk oda, amibe beleakad a körme, igy nem szereti karmolászni. Erre keresett másik bútort.
A körömvágásról csak azt hallottam, hogy nem tesz jót a macsek egojának, levert lesz ha nem tud karmolászni, kaparni.
-
GGGBR
tag
Már megtörtént mindent fertőtlenitettünk, jövő héten talán lesz már új cica. Sajnos az oltás nem elegendő, mert a macskák vagy öröklik, vagy összeszedik, sajnos Ő már igy került hozzánk. Kb. 4-5 hetesen találtuk kidobva tesco mellett. Előtte sosem volt cicám, cicánk, de hát Ő alapjaiban megváltoztatott mindent az életünkben...
-
_Hunter_
őstag
Azt sajna nem tudom. Mikor visszamentem az orvoshoz ott feküdt a műtő asztalon és még ben volt a szájában a tubus.
Mindegy szerencsére jól van, legalábbis nem nagyon látszik rajta, hogy valami megviselte volna. Na persze a varratokat csak nem bírja békén hagyni, de ez van.
Elvileg szombaton varrat kiszedés. -
_Hunter_
őstag
Akkor sajnos ez van.
Lehet ivartalanítás lesz, nagyon sajnáljuk mikor 1 hétig teljesen kifordul magából.
Érdekes módon a kan macskáknak nem csinálja mikor tűzel, de nekünk gazdiknak annál jobban.Egy két fotó őfelségéről:
Ideális notebook hűtő
Ez itt a reklám helye
Csak úgy -
I_Am
veterán
-
-
Lenry
félisten
de igen, ki kell engedni... ne haragudj, ne vedd támadásnak, de ha nem akarod kiengedni, akkor vegyél plüssmacskát...
én azon az elven vagyok, hogy a macska egy önálló állat (nem olyan mint mondjuk egy kutya)... azt csinál, amit akar, akkor, amikor akar, ott ahol akar és úgy, ahogy akar...
régi poén,de igaz: egy macskának bármit megtaníthatsz amit ő is akar
eszem ágában sincs bezárni a cicáimat, csak hogy biztos ne legyen semmi baja...
ha szembejön egy nagyobb kandúr, akkor kap pár pofont, és így járt, legközelebbre ő lesz az erősebb...
ha autó jön szembe... nos, akkor tényleg ez van... nagyon sajnálom a cicát, mert szerettem idáig mindet, mert a legtöbb macskám különleges volt valamiben (meg vagyok győződve róla, hogy a legutolsó macskám megértette amit mondtam neki)
és nagyon rossz, amikor nem jön haza és realizálódik, hogy nem is fog... de volt már egy pár cicám, úgyhogy nem sírom vizesre a nem létező párnám értük...
(bár már jártam úgy, hogy lemondtam a macskáról és pár hónap múlva kiderült, hogy egyszerűen átköltözött a szomszéd idős házaspárhoz)soha nem volt szobacicám, idáig egy volt, csak, aki telente benn lakott, Tominak hívták, de ő is igényelte h kinn lehessen és mehessen amerre akar, h úgy tartja kedve (pedig hihetetlen lusta egy macska volt), mégis végelgyengülésben halt meg, kb 8 évesen...
lehet, hogy itt csak én gondolkodok így, de nálunk ez a természetes...
bár én kicsit furcsa vagyok, macskatartás szempontjából... Tomit és a testvérét leszámítva egy macskámnak sem volt neve... mind Macska volt -
Dylen
senior tag
Mi kertes házban lakunk, nagyon nagy kerttel. Kisváros. Csendes környék. Én elképzelhetetlennek tartom, hogy legyen egy macskám, és mondjuk mikor nyáron meleg van, szupi az idő, akkor én kint ülök a hintaágyban, ő meg bent kuksol, mert neki úgy a biztonságosabb.
Én valahogy úgy tekintek a macskákra, mint olyan állatokra, amiknek természetes környezete a kinti világ, térre van szükségük, vadásznak. Szerintem ez a vigyük be az állatot, mert neki az a biztonságosabb, a mai ember "vívmánya".
Nyilván sokkal tovább fog élni az állat ha a házban van, nem támadják meg kutyák, meg nem üti el az autó, nem lesz beteg, és nem is tűnik el.Volt benti macskám. Házban született, mi is házban tartottuk. Aztán egyre többször sandított a kijárat felé, ha mentünk ki ő is ki szeretett volna jönni velünk. És egyszer kiengedtük. Nagyon tetszett neki, kicsit ingergazdagabb volt, mint kifelé bámulni az ablakon. Okos macsek volt, ha hívtuk esténként bejött, de kétlem hogy azért, mert már kint hideg volt, vagy megunta volna.. Hanem mert akkor kapott kaját. Ez így ment évekig.
Aztán egyik este nemjött haza. És másnap se.Nem okolom magam, amiért ez történt. Továbbra is úgy gondolom, hogy a macskáknak inkább kint a helye.
Maximálisan egyetértek abban, hogy nagyon sok szempontból veszélyes kiengedni. Viszont szerintem az nem helyes dolog, hogy egy olyan öntörvényű, és ösztönei szerint működő állatot, mint a macska, teljesen elszakítunk a természettől.(Persze, van olyan macska is, ami azután se vágyik ki, hogy megtapasztalta volna, hogy a lakáson kívül is van élet, erre nem tértem ki, ott nyilván más a helyzet
bár ilyennel én még nem találkoztam. )
-
Dylen
senior tag
-
tildy
nagyúr
Pedig valamennyire igaza van neki. Sokan nem tartják lakásban a macskát, és nem amiatt mert felelőtlenek, hanem ez a megszokott.
Vagy aki kertben tart macskát, az kösse ki, mig nincs otthon?Nálunk is minden macska kinn van, arrafelé megy, amerre akar. Kivétel a kismocsok, mert ő befele akar jönni , mindig.
Szerencsére a mostaniak nem kóricálnak, max a szomszédba mennek át, de az utcára csak akkor, ha mi is ott vagyunk.Szerintem ez még mindig jobb, mint egy udvarhoz szokott macskát bezárva, vagy kikötve tartani .
-
Lenry
félisten
de igen... kellene másik, mert 15 éve folyamatosan van macskám és hiányzik, hogy már egy ideje nincs.
az hogy eltűnt, az errefelé megszokott dolog, kisvárosban lakok, az utcára is kimászkálnak a macskák, ha elüti egy autó, akkor az szomorú dolog, de sokmindent nem tehetek érte... I.J.oké, az igaz, hogy sose volt szobacicám, mert mindig ilyen keverék macskusz házikuszaim voltak, amik meg egész nap kinn vannak... egy szobacicával, gondolom többet kell törődni... és annyira azért vagyok felelősségteljes, hogy soha nem halálozott el miattam cica... se más állat...
-
rlazol
veterán
az a bajom Kidus, h mindenki fel van háborodva, h nem fizetik meg a munkáját, a szakértelmét. Tök mindegy, h telefonszerelőről van szó van marketingesről, ebben a fórumban is lépten nyomon azt olvasod, h a "tudásom nem fizetik meg" - nézd csak meg a "számtech boltosok memoárjai" c. topicot. Ott is mind azon nyammog, h a kisboltban a szaktudást kell megfizetni, amit a tecsóban nem kapsz meg. De amikor arról van szó, h TE fizesd meg a másik szaktudását, akkor az persze nonszensz.
Miről beszélünk, 4000 Ft? Ennyiért egy villanyszerelő ki se száll! Ennyiért egy tisztességes hűtőt nem kap az ominózus post írója a nagybecsejű procijára, h megírjon egy postot! De ennyiért elvárja, h neki kinyalják a seggét és utána még a lehetőséget is megköszönjék.De a legszomorúbb a gondolkodás teljes hiánya. Most komolyan, egy ív papír 50 fillér, egy ceruza 2 forint, akkor miért kért tőlem a mérnők 150.000-et egy tervrajzért???
Dettó ugyanez. Érdekes, villanyszerelővel, mérnökkel, esküvői ceremóniamesterrel mindenki látja. Adatmentővel, orvossal senki. Mert ugye az adat ott van, csak rá kell küldeni a programot, az orvos meg szereti amit csinál, esküt is tett meg elhivatott. De ha ennek a kettőnek nem sikerül megoldania azt, amit biztosra sose ígért, akkor persze mennek az ügyvédhez, akitől nem sajnálják a 1,5 milliós perköltséget, mert az már megint szaktudás, csak legyen a végén nekik igazuk.na mindegy, részemről off over, akinek még van hozzáfűznivalója, annak ott a privi.
-
V.Stryker
nagyúr
Mi is azt hittük,hogy ha ketten lesznek, akkor abba hagyják, de sajnos nem. Most ketten tépik.
Na meg egymást...de tényleg, mióta ketten vannak, azóta néha ilyen háborús övezet a lakás. Reggel kimegyek a hálóból: szétcincált papírok mindenütt, székek feldöntve, ami kis dolgot előlhagytam(pl. pendrive,öngyújtó) az valahová elrejtve....de már lassan megszokjuk.
Azon gondolkodtam,hogy ha vennék egy rakat ilyen kaparófát, akkor leszoknának-e a bútorokról.
-
I_Am
veterán
Ez a macskafajta 4-5 éves koráig fejlődik, ezért nő olyan óriásira néhány példány.
Amugy pont ma reggel beszéltem a tulajjal, akitől hoztam és az anyja most télire picit behízott és 12 kg körül van. Az egy alommal ezelőttiekből az egyik akiről tud (kb 4 hónappal idősebb mint az enyém) 5.5 kg.
A hímek nagyobbra nőnek.
szerk: viszont nem dagadt, hanem olyan normális macskaforma. Felnőtt méretű házimacskaméret jelenleg. Izmos nagyon, de igazán csak akkor látni, ha mászik vagy ha lesben figyel és készen áll az ugrásra.
-
net84
őstag
szőrkeffféről jutott eszembe:
nálunk a "fésülés" kész élmény
az első pár "simítás" mindig gördülékenyen megy, közben nyugtázza a véreb erős dorombolással, hogy ez neki most jó
aztán kibújik belőle a játékos vadállat, és minden áron szét akarja cincálni a fésű azon felét, amin szétszórtan keményebb fehér sörték vannak...innentől kezdve fésülni max. akkor lehet, ha lefogja az ember - de ezalatt is folyamatosan dorombol... -
Bubu79
addikt
Így is van
A bátyám azt mondogatta annak idején, amikor szóba került, hogy macska kerül a házhoz ( a mostaniak nem első generációsak, sajnos volt már aki itt hagyott bennünket
), hogy kitekeri a nyakát ha meglátja... Hazakerült a kis szőrgombóc, meglátta, elolvadt és szinte elválaszthatatlanok lettek egymástól...
Hihetetlen, de képesek bárkit megfőzni... Nem lehet nem szeretni őket - annyira erős személyiségük van, annyira határozottan tudják, hogy mi a jó nekik, hogy az már szinte félelmetes
Jim Davis, Garfield rajzolója többszörös macskatulajdonos - nem véletlen, hogy ilyen pontos képet tud adni a macskák mindennapjairól.
Időnként amikor belefutok egy-egy Garfield képregénybe szinte olyan érzésem van, mintha csak a sajátjaimról olvasgatnék -
ladybug
őstag
Igen, így van. Viszont a többséget nem tájékoztatják a terhesség során sok vérvétel eredményéről. És ha netán tesznek egy megjegyzést, akkor elbizonytalaníthatják az anyukát.
Elég korán elvégzik a vérvételt, amiből kiderül, hogy van e gond, azt hiszem 8-9 hetesen.
A Toxoplasma fertőzés olyan betegség, amely állatokról, például macskáról kerülhet az emberre. A Toxoplasma nem vírus, hanem egy úgynevezett protozoon, egy egysejtű élősködő. Nem terheseknél azért nincs különösebb jelentősége, mert egy influenza-szerű betegségként zajlik le, semmi szövődményt nem okoz. Az emberek többsége átesik ezen a fertőzésen, és ekkor a későbbiekre vonatkozóan védettsége alakul ki. A toxoplasma fertőzés elleni védettség elméletileg egy életre szól, de 100 %-ban soha nem lehetünk ebben biztosak, ezért nem árt azoknál is vizsgálni az ellenanyag szinteket, akikről tudjuk, hogy már átestek fertőzésen. Az IgG pozitivitás azt jelenti, hogy korábban átesett már fertőzésen (tehát védett ellene). Az IgM negativitás pedig azt mutatja, hogy nem zajlott le friss fertőzés a közelmúltban. Friss Toxoplasma fertőzést mindig az IgM és az IgA emelkedése jelzi, amennyiben ezek nem változnak, akkor a fertőzés kizárható.
A kismamáknál azért végezzük ezt a szűrővizsgálatot, mert ha a terhesség idején alakul ki friss fertőzés, az a babánál okozhat gondot (leginkább az agykamráknál). Ha valaki fogékony a fertőzésre, akkor a terhesség során többször ellenőrizzük, hogy nem kapta-e el a betegséget. Ha igazoljuk, hogy friss fertőzés áll fenn, akkor egy bizonyos gyógyszert adunk a terhesség végéig, így meg tudjuk akadályozni, hogy a babánál szövődmény alakuljon ki.
A toxoplazma ellen védőoltás nincs.
Dr. Ács Nándor -
-
rlazol
veterán
rosszul tudod.
csak a kutyánál és közvetlen rokonainál (prémjéért tartott róka...) kötelező.
Így egy oltatlan macska harapásának nincs olyan hatósági következménye, mint egy kutyáénak, vagyis nem fog a tulaj nyakára járni a hatóság ellenőrzés meg zárlat okán. Kivéve, ha az állat veszettségre gyanús.
Ha megharap egy nem oltott vagy nem megfigyelhető kutya, akkor beoltanak veszettség ellen, mert ez a törvény. Ha ugyanezt egy macska teszi, akkor nem. Ha attól tartasz, h az a kóbor macska akár veszett is lehetett, akkor KÉRHETED, h beoltsanak - saját költségedre, ez 2 éve kb 20ezer forint volt.
Ezen felül van még néhány (a macskákra nézve elég szomorú) különbség hatósági szempontból abban az esetben, ha a veszettség felütné a fejét.
Akkor miért javasolt beoltani a kijáró cicát veszettség ellen? Mert a veszettség hazánkban előforduló, fertőző betegség, amit elkaphat, és amiben biztos elpusztul, ráadásul további háziállatokat vagy akár embert is megfertőzhet. Ennyi.
Hogy a felmérést segítsem: a ''Rabisin'' nevű oltóanyag megvan, és jó, de a kijáró cicákat sok esetben kombinált vakcinával oltják, legnépszerűbb a TriCat-Rabies, aminek kék szegélyű, ''Rabies'' feliratú matricája jeli a veszettség elleni oltást. De van ég pár, mindegyikben az R betű (vagy Ra-val kezdődő szó) utal a veszettségre. -
bocX
tag
Ismerjük az állatorvos féle lefogást, próbáltuk csipesszel eleinte ment, de mostanra már nem merjük csipisszel, mert annyira kapkodja a fejét hogy nem akarjuk hogy felsértse a száját, szal a csipeszről letettünk. Elég jóerőben van a macsesz, egyedül majdnem képtelenség. A grabancánál szoktuk mi is megfogni, de össze vissza elkezdi rángatni a fejét, mármint ugy el-el fordítgatja. Egyszer volt nagy szerencsénk, aludt, odamentünk, akkor még nem sejtette mit szeretnénk, ásított, bogyó bedog, száj kicsit összezár, macs nyelt, gyógyszer benn volt.
Asszem kaptam pár tanácsot, ki lesz próbálva ugy érzem, muszáj lesz. és köszi szépen (a többieknek is).
a mienk nem bolhásodik, nem is fürdetjük, a víztől alapba nagyon fél, meg amikor meglett fürdetve akkor az volt az első hogy elkezdett hemperegni a koszbanszal arról letettünk, kb negyedévente kap frontline-t az elég, bolhanyakörvet sem látott soha, nekünk szép fényes bundája van a macseknak, és nem bolhásodik, meg kullancsot sem szoktunk benne találni
-
net84
őstag
hatásos a frontline is, csak akkor rendült meg benne a bizalmam, amikor 2 hét után, újra rodeóztak benne a kicsi fekete bogarak... a vitakraft nyakörvvel 4 hónapot is kihúz (plusz időnként kap élősködők elleni fürdőt is).
azóta nem is volt semmi állatkája
ami még jó dolog, az a por, aminek sárga,piros, fekete címkéje van. Ez jó a még ki nem kelt állatkák ellen is, be lehet vele az almot, alomtálcát, a macskusz fekhelyét és a macskuszt is hinteni. Anno nekünk így sikerült a kiírtás. -
-
kew
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 512 GB-os PCIe 4.0-as M2 SSD-k garanciával
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest