- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
válasz
tboy93 #22513 üzenetére
Hát, mivel jóformán csak lóherét látsz a képen, nem is tudom
Nekem lóherének tűnik!
Amúgy ja. Felülvetettem a füvet, amiben vannak gazok, muhar, foltok, de a here mindenhol prímán kikelt. Így nézve lett egy kicsit "vadregényesebb" "pázsitom"
Szóval, ha beleveted a meglévő, egyenes szárú fűbe, itt-ott, akkor érdekesebb a kép, nem steril.
Szóval, akit zavar, az ne így oldja meg.
Viszont igénytelen állítólag, azt már veszem észre, hogy kevesebb vízzel is beéri, kevesebb tápanyaggal is beéri és vágni sem kell gyakran, ill. szaporodása miatt gyorsan összezár és lelövi a gazt...
Egyelőre ez a tapasztalatom.
Mondom, a hátsó nagyobb összefüggő területet is ezzel fogom megoldani.
#22514AXisBOLD:
köszi! Szerintem is tök jó! Mint mondtam, nem is sejtettem, hogyan fog ez kinézni a végére, és LEHET (!) megszaladt a szóró, amikor vetettem, netán elmértem/elszámoltam valamit. De ez nem baj, sőt! Így jó, nekem ez nagy eredmény!
A linken ott van az adagolás:
"A Microclover gyorsan terjedő fehér here, ezáltal kevés mennyiség kijuttatását javasoljuk: fűvel vetve 8-10 g/m2, önálló vetés esetén 50-60 g/m2."
Ez a KITE-féle mikroherére vonatkozik, amúgy ez a "legolcsóbb a piacon". Baromi drága.
De ha azt nézed:
- nem kell tisztán vetni
- gyorsan szaporodik
- igénytelenebb
- így vizet, tápanyagot és erőforrást is spórolsz (fűnyírás)
Akkor ez annyira nem rossz deal.Nekem még van cirka 200 négyzetméterem hátra. Ide kell, hogyaszondja fűvel vetve 8-10g...
Tavaly ősszel ezzel füvesítettem, ez meg nem annyira mértéktelen drága, de most jön a 3. tápozása, mert nem homogén, van ahol nem nő szépen... [link]
Akkor, KITE fűmag, azt írja 5kg elég 200 négyzetméterre.
Ha a heréből azt nézzük, hogy 10g/m2, 200x10g = 2 kiló.Vagyis, 3 kiló fűmag + 2 kiló here: ez cirka 30e Ft.
Elsőre sok, de ha a mai árakat nézzük, vagy netán egy gyepszőnyeg m2 ár mellé tesszük ezt...
És ez nem steril fű, nem fáj annyira, ha a vakond feltúrja, zöld + a fenti előnyök.
Ennyit rászánok.Meg aztán majd jöhetnek ősszel a cserjék, fák, inkább fák, és alakul ez
#22515tboy93: kétszikű gyomírtó valszeg viszi... De, mondom, összezár, minden nitrogén ura, emiatt a gaznak kevesebb már az esélye, mint fű esetén.
Meg a fű nem tud úgy és olyan gyorsan szaporodni, mint a here.#22518Essejó: hu, ennyire nem készültem fel, de a szakirodalom szerint oldalirányba egész jól, okosan és gyorsan szaporodnak a here-félék.
Google Gemini:
"A fehérhere szaporodása
A fehérhere két fő módon szaporodik:
Magról (generatív szaporodás): Ez a leggyakoribb és legfontosabb szaporodási mód. A fehérhere virágai beporzást követően magokat termelnek, amelyeket aztán a szél, állatok vagy emberi tevékenység terjeszthet. A magok csírázásával új növények fejlődnek. Vegetatívan (ivartalan szaporodás): A fehérhere emellett indákkal, vagy stolonokkal is terjed. Ezek a földön kúszó szárak a nóduszoknál (szárcsomók) legyökereznek, és önálló növényeket hoznak létre. Ez a tulajdonság teszi lehetővé, hogy a fehérhere gyorsan terjedjen és összefüggő gyeptakarót képezzen.
A "Pipolina" jellemzői és szaporodása
Mivel a "Pipolina" valószínűleg egy kisméretű, tömör növekedésű fehérhere fajta, a nemesítők valószínűleg olyan egyedeket szelektáltak ki, amelyek erőteljesebben terjednek vegetatívan, és sűrűbb, alacsonyabb szőnyeget alkotnak. Ettől függetlenül a magról való szaporodása is működik, és hozzájárul a terjedéséhez és a genetikai sokféleség fenntartásához." -
válasz
tboy93 #22344 üzenetére
tudom, kibicnek semmi nem drága, de vannak webshopok, ahol meg is tudod tervezni magadnak, és össze is tudod szerelni ezeket magadnak. Rainbird házba bele megy a Hunter víztakarékos MP Rotator fújókák, azokkal kis nyomás mellett is tudsz rendesen locsolni.
ásni macerás, de lehet bérelni gépet, ami kiássa a pont megfelelő méretű vájatot, egy nap alatt megvagy az ásással, egy nap a szereléssel -
den89
tag
válasz
tboy93 #22342 üzenetére
Gardena sprinklersystem. Saját magunknak csináltuk pár éve. A 800-850 m2-es füves területnek kb a 2/3-át fedtük le vele. Kijött olyan 160-180 eFt-ból, mostanában inkább lehet x1,5-ra jönne ki, de ez is töredéke annak, amennyiért egy profi rendszert kiépítenének. Aláírom, nem is olyan tökéletes, de nekem bőven megfelel, hogy nem kell 50 méteres slagot húzigálnom.
A maradék nagyobb egybefüggő részre meg odacsesztem egy obis 4 ezres impulzusos szektoresőztetőt.
3 telet már túlélt a Gardena cucc, működik minden része azóta is, nem fagyott szét semmi, annyi, hogy szezon végén kifújatom. Meg mondjuk én átlagban csak heti 2-3x használom nyáron. Tavasszal és ősszel szinte semmit, csak ha mondjuk jó pár hétig nem esik semmi eső. -
Csabroncka
addikt
válasz
tboy93 #22331 üzenetére
A szivattyún ellenőrizd a membrán előfeszítési nyomást (1,5 bar). Megnéztem a manualt, az alsó bekapcsolási pontot emeld meg 2 bar-ra és próbálj a felső értéken emelni úgy, hogy a kikapcsolás 3,5 bar legyen legalább (álljon le a szivattyú zárt csapoknál).
Az előfeszítési nyomást úgy állítsd be, hogy a szivattyút áramtalanítod és a csapokat kinyitod.
2+ bar körül kell lennie a nyomásnak ahhoz, hogy normálisan lehessen slagon vezetni a vizet, magának a gumitömlőnek az ellenállása miatt.
Normál esetben egy pofozóhoz, bólogatóhoz ~3 bar körüli nyomás kell. Ha a tömlő végén nincs semmi, nem szabad a szivattyúnak kikapcsolnia, csak jelentős (80%) fojtás után! -
válasz
tboy93 #20346 üzenetére
kicsit gugliztam, de képek alapján ez a PEHWW 1300 A1 lehet, aminek emelési magassága 50m a szívási magassága 8m maximum
ez mit jelent:
10 méter magasság 1bar nyomásnak felel meg, azaz ez a föld színén, ha igaz az 50m akkor 4,2bar nyomásra képes, azzal már lehet locsolni
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest