Új hozzászólás Aktív témák
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
ncc1701 #9801 üzenetére
Olcsóbb az lpe cső és tartósabb is a föld alatt, mint a slag amit eszik a nap. Nyugi, nálam sincs még készen csak félig van kiépítve a kert. Csak akkor jöttem rá erre amikor vettem occo' parkszájd slagot, mert, de jó csak fele annyi, mint a márkás. Csak nem ér semmit, mert a csatlakozásoknál ereszt orrán száján, meg ha kint marad a napon dagad, mint a kelttészta. A drágább árán meg kiépítem az lpe rendszert. Lomtalanításkor bugáztam hosszbordás slagot. Szerintem alsó hangon 30 éves, de teljesen kiváló és még mindig nagyon jól bírja a strapát.
-
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #9781 üzenetére
Nekünk kelett iskolát csinálni , a vegyszer kijuttatásról naplót kell vezetni , a vegyszereket amit megvesszük annak nyoma marad , a számlán , úgyhogy valamilyen formában szem előtt vagyunk tartva, és ez nem rossz dolog , de viszont aki még kisebbe csinálják azok nincsennek ellenőrizve össze vissza fújnak mindent na az a baj !
Én nem rosszindulatból mondom de akik piacra dolgoznak paradicsom, paprika , dinnye stb és kicsiben csinálja na azokra is oda kéne figyelni ,mert itt helyileg is voltak már ügyek rosszul lett a vevő, hasmenést kapott , kiütéssel tele lett stb azoknak ha baj van az áruval akkor is le fuja és megy a piacra na ez a nagy baj Tisztelet a kivételnek !! -
User_2
tag
válasz
ncc1701 #9781 üzenetére
valszeg megrendelői szerződés kötelezi, hogy vezesse a "permetezési naplót" elektronikusan
egyébként nem fogadja el a termelési minőséget vagy szerződést bont egyből, ha kimarad egy bejegyzés, szóval fújni kell.
ezért adja a megrendelő a magot és permetszert , aka előírja termelési tervet (benne a felhasználandó alapanyogakat és alkamazandó művelési eljárásokat)
szóval Ő úgy "profi", hogy nem tehet mást -
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #9771 üzenetére
Mi a nagyok közt a béka se..e alatt vagyunk
Legalább is mi oda figyelünk, hogy mit mivel fujunk , és csak ha indokolt akkor de érdekesség ként van itt nállunk egy két külföldi nagy cég például Francia, Német , hogy miket fújnak szerintem arról jobb nem tudni vért út van a parcellájaikon igaz olyan terméseket mondanak az embereik amiről mi nem is álmodunk , de titok szerződést írtak alá , nem igen mondanak semmit !
Sűrűn el járok egy árpa parcellájuk mellett majd le fotózom a művelő nyomot nem tudom de legalább már vagy 20 szor fújtak ősz óta , mint ahogy írtam "Rive" kollégának ez már a pénzről szól -
eldoble
aktív tag
válasz
ncc1701 #9755 üzenetére
Az a baj, hogy ez a probléma gyökere:
"Ezt a betegséget számos, a talajban élő, illetve a magokkal terjedő gombafaj okozza, általában a következő gombanemzetségek közül: Pythium, Rhizoctonia, Fusarium, Phoma, Alternaria, Sclerotinia.
Ezek a kórokozók gyorsan terjednek, így akár az egész tálca palánta megfertőződhet néhány nap alatt, és ha már megfertőződött egy növény, akkor kicsi az esélye, hogy újra egészségesen fejlődjön. A nagyobb palánták túlélhetik a fertőzést, ilyenkor a fertőzés helye beparásodik, azonban ezen a ponton a szár könnyen törik, egyenetlen szárának köszönhetően nem fejlődik jól, és a terméshozama is alacsonyabb lehet az átlagosnál." -
hiperFizikus
senior tag
válasz
ncc1701 #9750 üzenetére
Biztos a romlandósága miatt büdös, vagy mert a levegőn oxigén éri .
Hanem a diófa(levél) -méreg a krumpli-bogár ellen is jó lehet, és nem kell azt kénes külföldi vegyszert használnotok .
https://hu.wikipedia.org/wiki/Diófafélék
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kategória:Diófafélék
-
hiperFizikus
senior tag
-
hiperFizikus
senior tag
-
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
ncc1701 #9624 üzenetére
Megpróbálom ezt az ügyvédi felszólítást. Nagyon 1bitesek amúgy. Én nem bántok senkit, de ezek buták. Tőlünk kérdezték, hogy mi az a kormányablak, mert a hivatalból elküldték őket oda, azt se tudták, hogy nekik jár adóvisszatérítés, mi mondtuk nekik ezek meg örültek, mert bent volt 1 millió huf.
Alapvetőleg a békés megoldások híve vagyok. Szomszéd bácsi szólt, hogy hangos a szivattyúm, zavarja a hangja. Kértem tőle 2 hét haladékot, csináltam egy aknát-fedővel és kész. Azóta nem szólt.
Jók ezek a szomszéd bosszantó tippek, de nem szeretném ha megtudnák, hogy én voltam. Mert kiváló táptalajt fog adni, hogy ugat a kutyám, de ő meg ezt, ezt és ezt csinálta velünk. Így nincs ellenérv, Én jó szomszéd vagyok.
Mi tényleg mindent megpróbáltunk, áthívtuk őket egy kávéra, be a házba. Meg is jegyezték hogy ilyen hangosan áthallatszik a kutyánk? Hallod ezt Tibi? Nem változott semmi... Áthívtuk italozni őket, akkor is megjegyezték, hogy JÓ HANGOS A KUTYA, SZÓ SE RÓLA... Az barátom az és rászóltok? Neeem azért van, hogy ugasson.
Pedig marhára nem! De nem vágtam a képébe. -
totron
addikt
válasz
ncc1701 #9626 üzenetére
Ja értem. Az ő szemében a másik törvénytelen a "zaklatással", bosszantásokkal, ráadásul ő - a szomszéd - a sokkal nyugodtabb, mert nem idegesíti szomszéd kutya csaholása, hehe, szóval eleve helyzeti előnyben van - az önvakság egy fene cefet dolog és rengeteg szarnak gyökere a világban. Emiatt írtam a szenvedő fél méltatlan helyzetbe keveredését, hiába önsegítés a célja, nem jön ki jól belőle. Természetesen bármit lép, ő lesz a szar ember - ezen túl kell lépni. Nem állítom, hogy se istent, se embert nem nézve gyalulja le a szomszédot a házával együtt - mert a sokadik hónap, év után simán van indíttatása az embernek ilyenhez is - de egy ember védhesse meg magát és a családját. A közvélemény ostoba, a tulaj süket erre, mindenhonnan csak a presszió jön, hogy ne lépj, ne érvényesítsd a saját érdekeid, mert megbélyegzünk/gyenge vagy, te jársz rosszabbul - miközben már folyamatosan rosszabbul van járva. Klasszikus patthelyzetnek beállított fennforgás, súrlódás nélkül itt nem lesz nyugalom, eladni is nehezebb az ilyen szomszédú ingatlant, ha esetleg megfordult ilyen a fejben. Ez nem egy civilizált szitu, ebben ne bízzon senki. Durvulni sem kell, de fifikával orvosolható a dolog. S még ha utózöngéje is akad, a nyugalom nagyobb hozadék jóval nagyobb.
-
válasz
ncc1701 #9557 üzenetére
A fólia is totál másképp szárad 30fok+napsütésben és 18fok felhős időben, szóval bármilyen értelmes automatizáláshoz szenzorOK kellenek. Elkezdtem lassú kioldódású tápszert adagolni a növénykék cserepeibe == ha túllocsolom, akkor húztam is le a tápanyag felét a wc-n.
Sőt, duplacsavar: nem szeretnék a cserepek/zsákok aljára lyukat egyáltalán. Jelenleg a még bébi paradicsom, uborka, paprika állomány 90%-a így éldegél, 0 kifolyással, ezt tartanám felnőttkorukra is. Ehhez viszont precízen kell adagolni a vizet, szó se lehet túlöntözésről = vagy kézzel, vagy mélyrenyúló szenzorral nézegetni kell mi a szitu a víztartalommal.
-
válasz
ncc1701 #9555 üzenetére
Jogos. Ezt már elvileg alacsonyabb nyomásokhoz tervezték. De a szenzor tényleg nem luxus manapság, az lenne az igazi, 4-5db szenzorral.
-
-
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #9282 üzenetére
Így van kint nyugi van de nem olyan hosszú tegnap és ma megcsináltam 47 hektárt , enyi kukorica lessz vetve, ma délután már az öcskös el is vétett 10 hektárt , holnap ketten vetünk felváltva és ha nem is lessz meg , holnaputánra nem sok marad.
A gázolaj fogyasztás tud meg nem sok a jó öreg Rába nem olyan mohó mint egy JD -
Stylewars_kp
őstag
-
-
fulton
addikt
-
-
-
válasz
ncc1701 #9220 üzenetére
Ez a jó megközelítés,csak elvesztem a gugliban
. Sima, kézi beállítós fejekkel operálnak ahogy látom - ennél pl 1-3kg munkanyomást írnak - ha fix a felállás, akkor 20 fejre manuálisan is ki tudom kisérletezgetni a helyes beállítást.
-
válasz
ncc1701 #9214 üzenetére
A kiegyenlítés részén agyalok a grafikonon zölddel jelzett fej már éppenéppen bele férne:
(forrás cikk, nem volt időm átbogarászni, hogy most akkor ez egy megvehető termék
)
#9213: meg fogom csinálni sztem, legrosszabb esetben összeügyeskedek valamit csepegtetőszalagból.
-
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #9206 üzenetére
De oda fajult a beszélgetés , hogy régen sokkal jobbak , tartósabbak voltak az olcsó gépek is !
Barkács gépből nekem több fajta van , és használom is őket rendszeresen de ez már nem mező téma
Aksis gépeket mostanában Yatót vettem több gépet aksi nélkül , és két aksim van hozzájuk , egyenlőre meg vagyok elégedve velük . -
Rive
veterán
válasz
ncc1701 #9161 üzenetére
...hogy plö 40ft-ot adnak az alma kilójáért a termelőnek, amit utána kitesznek mittomén 400-ért a bótba a polcokra....
Átlag magyar termelő leginkább csak idény-gyümölcsöt tud termeszteni, tőke és felkészültség hiányában.
Nagyipari termelésben az van, hogy kifejezetten a megfelelő fajtákat kell nyomni, azokat féléretten leszedni (!), tárolni (!), igény szerint utóérlelni (!!) és szállitani: a kiszámitható termés biztositásához öntözési lehetőség, profi vegyszerezés...Hol tudsz olyan termelőről, aki negyven forintos almát ad el, de októbertől májusig folyamatosan (!!!) van neki, két hetes szállitási határidővel?
-
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #9155 üzenetére
Most 68 ft-ot kínálnak a buzáert , a tavalyit meg el adtuk 132 ft-ért.
Ez ebbe a formában nem jön ki a mostani gabonákon az ötszörösére emelt mutrágya van ki szórva, na az most egy kicsit visszább ment , most a három és félszerese a tavaly előttihez képest !
Ezt most ne vegye senki síránkozásnak ez matematika !!
Több ismerősöm van aki gép felújításba van , banki hitelekkel , ok már oda adták ebbe a semmi árba a gabonát , már a tavaszt hitelből indították ,nem szeretnék a helyükbe lenni
Mi egy kicsit össze húztuk a nadrág szílyat , mint ahogy írtam is nincs új gép, nagy terepjáró és megy a gazdaság bank nélkül , tele a raktár , még nem érzem veszve az egésszet de szorít az idő, mert kint a földeken alakulnak az új kultúrák és maja annak is hej kell . -
válasz
ncc1701 #9128 üzenetére
Nálunk 5m3 komposzt ára többezer fontos tétel lenne, annyiból havonta elrepülök valami délolasz biogazdaságba bevásárolni... A 2évvel ezelőttihez képest duplázódott az ára
. Ráadásul a Magnéziumhiányos sztorit amit mutattam, abban sikerült összehoznia, szóval nem vagyok elájulva tőle.
Nyilván otthon a déli fekvésű alapból feketeföldes, évi 2k óra napsütést kapó kertben+a községben tehenészet, másképp gondolkodnék
.
-
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #9111 üzenetére
Nem egyre több , hanem csak Ukrán gabona jön Romaniából már Román papírokkal Román gabona ként megy tovább, de az soha nem volt Román
Az a baj, hogy tiltott szerekkel kezelt, génmódosított meg még konkolyt is tartalmazhat , de ez így van kitalálva sajnos , ki fognak bennünket véreztetni !!
Én benne vagyok a mutrágya ami most a földeken van az 5 szöresébe került mint két évvel ezelőtt, meg minden vetőmag gombaölő stb !!
Ezt komolyan írom nem sajnálkozásból, ha ebbe az árba kell oda adni a gabonákat amit adnak érte jó, ha a zéron leszünk , mi akinek saját raktárja van aki bér raktárba tárol az még rosszabb hejzetben van . -
Dorian
félisten
válasz
ncc1701 #9085 üzenetére
Én csak a szúrósakat, keményeket, vagy nagyon szétterülősöket (ami alatt kipusztul a fű) szoktam kihúzni, amúgy kifejezetten tetszik, hogy nem csak ugyanolyan homogén fű van, hanem változatos, ilyen-olyan virágokkal, vadnövényekkel, muharral, fehér herével, stb. Nem szeretem ha valami túl szabályos, az apró eltérések, szabálytalanságok töltik meg a dolgokat életszerűséggel.
Írtam már itt, hogy nincs annál sivárabb és elszomorítóbb látvány, mint egyik haveromnál, ahol vigyázba állnak az ugyanolyan formájú, színű, sűrűségű fűszálak, a robot meg naponta nyírja milliméterre ugyanolyanra. -
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #9090 üzenetére
Köszi !!
51 hektár van vetve , 3 fajta Rapooltól a Serpa az van a fotón, KWStől az Umbertó, és a Dekalbtól az Excepcion , és ezek 5 parcellában vannak !!
A búzák is nagyon szépek , tegnap gyomirtottuk, de kapott gomba ölőt és levél trágyát is , az 46 hektár van és mind Nádor ez Martonvásárhelyi, kimondott kenyér gabona , a tavaji is az és mind a raktárban van még , mert ebbe az árba nem tudjuk oda adni -
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #9087 üzenetére
" szembejön a valóság"
Olvasgatom a vitákat, mindenki meghalgat mindenkit , és úgyis úgy csinálja ahogy akarja !!
Nállam kert udvar rendszeresen vágva van , jó van amikor egy kicsit nagyobbra nől, de itt van minden , több féle fű, vadhere, pitypang, sőt egy részén van kamilla is !!
Holnap fogom le vágni , már jó nagy, le fogom fotózni előtte is meg utánna is !!
[kép] szépen fejlődnek a repcék, kéne nekik egy lombtrágya , de minden nap esik, sőt jövő szerdáig minden napra mutat egy egy kis esőt !! -
AssAssynn
addikt
válasz
ncc1701 #9066 üzenetére
Mivel nem saját tulajdon az ingatlan, így nem locsolnám a pénzem virágföldre. Ha nincs egyszerű, olcsó megoldás, akkor inkább hagyom így, aztán majd begazosodik egyszer.
Egyébként jut eszembe: egyik rokonomnál parkol egy zsákban fűmag (messze lakik), de már vagy 4 éve ott áll, sima szövetzsákban egy műhelyben ledobva. Sőt, azt mondta van neki vagy 10 éves is még valahol... szerinted ezek még jók lehetnek, vagy megromlott?
-
válasz
ncc1701 #8960 üzenetére
Az 50km-en belüliek bénák, de elvileg van paradicsomolós ismerős a közelben, hátha ismeri
.
Ahogy nézem az érintett levél sárga is, ezekszt úgy néz ki alapból magnéziumhiánya van.
Meg is van, pontosan ilyen az enyém is. Pedig ez a példány nem is kapott túl kevés virágföldet.
-
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #8919 üzenetére
Az enyémek is csak most kezdenek virágozni , egy amiről tettem fel minap képet a szomojai fekete ő lassan el virágzik !!
Nekem nem kell vissza vágni , ahogy ki süti a nap a tetejét bokrosodik fent de nem igen nőnek !!
Le fotózom nemsoká , és majd nyáron is, hogy lássátok ti is !! -
Chris0321
veterán
válasz
ncc1701 #8922 üzenetére
Igen, én sem nagyon találtam semmit. Majd ha más nem rákérdezek a megyeriszabolcskerteszete.hu-n, ott van chat program is. A pirosvirágú galagonyát is onnan rendeltük tavaly, kihozták házhoz. El lett ültetve, locsolom és szépen növöget. Négyet vettünk, mindegyik kihajtott most is. A tujákkal meg csak kínlodunk.
-
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #8916 üzenetére
A gyümölcs fák, még egyenlőre bírják ezt a napot, de nekem van az első udvarba két cseresznye fa olyan 7 évesek ( azért ültettem ide mert a kertbe nagyon meg dézsmàljàk a seregélyek ) és azoknak a teteje már lassan 3 évben is meg égett , nem is nagyon fejlődött, szakember szerint a napot nem szereti !!
-
válasz
ncc1701 #8868 üzenetére
Mifelénk fűtőolajjal (literje kb 400Ft-nak megfelelő áron megy) üzemelő melegítőegységekkel tolják, viszont ez is csak úgy beengedi a füstöt az üvegházba. Ez mondjuk láthatóan nem kormol, de lefogadom, hogy
#1: szép lassan azért kormol az, rontva a fólia/üvegház napfény-áteresztő képességét
#2, ami rosszabb: a "kipufogógáz" érezhetően szagos, azaz vannak benne CO2-n kívül káros anyagok - illetve CO2-ből is megárt a sok: képes totálisan elfogyasztani az oxigént egy zárt helyről = szellőztetni kell = nem kicsi veszteség.#8876: ez pici, csak 600W-os, tegnap este teszteltem, fél méterre már csak langyos a levegő, amit kifúj magából. A terv amúgy az, hogy a meleg levegőt egy kb 2méter hosszú tégla-alagutacskába fújja, van itthon egy kupac bontási tégla, azok pont jók lesznek erre. Eredetileg termosztátos csöveket akartam, de mivel a világ végén vagyunk, az amazonos ürge inkább refundolt és nem szállít, egy bolt meg, ami szóbaállt velem, hogy 16£-os szállítási ktg mellett kiküldi, most hímez-hámoz, hogy talán májusra jön áru. Még nem mondtam le, de erősen gondolkodom rajta, ez így olcsóbb+összteljesítményre erősebb, csak ügyeskedni kell a hő szétosztásával.
Hátigen, a reklámértéket láttam: nejem tavaly ősz elején küldte át pont ezt a dizájnt, hogy nézzem már meg, micsoda "forradalmi, olcsó fűtőalkalmatosság", akkor a "feltaláló" valami 60£-ot kért érte
. Mondom felejsdmárel, ez semmivel se tud többet, mint bármelyik 10£-os hőventillátor. A tél során erre a vásárlók is rájöttek, úgyhogy az eszközke is elérte a reális árát
.
-
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #8867 üzenetére
Amúgy egész nap havasesö esett, aztán az éjszaka el állt , de szerencsére nem lett fagy , idáig jól megúsztuk, de az éjszakai -3 előre jelzéstől egy kicsit tartok, de hátha ezt is megússzuk !!
Úgy néz ki ma kisüt a nap és 7 fokig mutatja , később ki megyek a kertbe és le fotózom a sárgabarackokat , három napja én sem láttam !! -
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #8864 üzenetére
Fogjuk rá, hogy Békés megye , csak a határ túl oldalán , de a földjeink össze visznek a Békési földekkel például Battonyai földekkel !!
Most néztem már az 1 fok amit jósoltak az már nem lessz, mert 0 fok van most , a havas eső még mindég esik, és a szél is kezd egyre erősebben fújni !! -
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #8841 üzenetére
Felénk nem mutat két napig fagyot de Csütörtökre azért -1 et emleget , úgy nézem nem sok gyümölcsöm fagyott el egy egy de nem vészes!
Szépen látszanak már a kis sárgabarackok , a szilva van most teli virágzásba , a cseresznye , körte alma is ott áll, hogy ki virágzik !! -
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #8834 üzenetére
Láttam az öregnek , hogy van több videója , meg is akarom nézni őket !!
Mi is próbálkozunk a szántás elhagyásával és mi minden növény maradványt ott hagyunk a földnek , nincs égetés ( nem is szabad ) el sem hordjuk , minden marad a földön ! A természetes trágyával van a baj az nekünk se , meg sok másnak se nincsen !!Az előbb voltam kint a földeken kezd lassan a repce virágozni [kép] és ebbe a hűvös időben a fény bogár sem támad , az a baj , hogy megint fagyokat emlegetnek
-
-
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #8780 üzenetére
Nállunk sajnos -5-6 fok volt , egy pár nap múlva meglátszik , hogy mennyire fagyott el az őszi és a sárga barack , a szilvát nem tudom az is jó ki van virágozva !!
A földeken a repcék és meghallották de azok ki heverik, egy kicsit megvörösödik meg lehet hajlottab marad de nagy gond nem lessz vele.
Nemsoká ki megyek rá nézni !! -
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #8735 üzenetére
Kiváncsi vagyok, de szerintem olyan kis területen nem hiszem, hogy mellbevágó fogyasztás lett !!
Én tavaly az olajos fűtőtestet tettem ki a foliába , de akkor más volt nem számított ennyiremost még csak pár hagyma , zöldhagymának van a fóliába , de azt az asszony rendezi !!
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Netatmo Weather Station
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest