- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #17402 üzenetére
Itt mindegy , hogy szántás , vagy lazítás ,
ijesztő repedések és aki a ház körül nem locsol ott minden ki van száradva , mindegy mijen fű, lóhere stb , átnézve a szomszédba aki nem locsol , először mondom le totálozta de nem a szárazság megtette a hatását , sőt 3-4 éves gyümölcs fái kiszáradtak , de az idősebb fákon is nagyon látszik nálla ( úgy hull a levél mint ősszel ) !
Még egy hét fórrósság ami biztos -
its_grandpa
tag
válasz
soldi3r #17222 üzenetére
>> Akacbol kb 50k-ra jonne ki ..
Sajna nem.Várom a napfelkeltét, ráérek kicsit keresgélni.
A linkelt barkács áruházas magas ágyás ~ 1.2 m2 36.000.- , (antracit !!!)
"Normális" színben (tik, barna ) már 55.000.-DIY 2 m2-es magas ágyás:
1*2 m - kerülete 6 m - felülete (6*0,80) ~ 5 m21 m2 4 oldalán gyalult akác deszka ~ 11.000.- = 55.000.-
1 m2 szélezetlen, 2 oldalán gyalult, kérgezett akác ~ 8.300.- = 41.500.-
1 m2 vörösfenyő deszka ( 2,3x10x400cm ) ~ 4.500.- = 22.500.-
1 m2 lucfenyő deszka ( 2,5x10x400cm ) ~ 3.750.- = 18.750.-
1 m2 gyalult lucfenyő deszka ( 1,9x9,6x 400cm ) ~ 5.500.- = 27.500.-1 m2 drénlemez ~ 550.- = 2.750.-
És ha valaki betonban,téglában gondolkozik.
Olcsó medencefesték (kék ):
0,75 L - 5.600.-
2,5 L 14.000.-Vízüveg 5 L 4.000.-
A második kávémhoz meg rágyújtok azzal a 20 ezressel amit megspóroltam.
-
válasz
soldi3r #17052 üzenetére
Van kemény 50 cm a fal mellett befordulni... hidd el oda nem lehet beállni vele csak úgy. Még ha az épületet megkerülve tomkodja is béfele az ember sem lehet kinyitni mert ott is fák állnak. Itt a fehér épület.
-
-
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #16782 üzenetére
Az Alföldön is katasztrófa a helyzet , a kukoricáknál már termés kiesés lesz , és ez tovább fokozódik , ez a két hét 40 fok körüli hőmérséklet ki készít embert , állatot , növényt , én is locsolom a fákat szőlőt heti kétszer !!
"HiperFizikus" kolléga, meg azt mondja , hogy húzzunk sötétítőt , de fehér függönyt -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #16658 üzenetére
Nem sikerült sűrűre
, direkt így akartam , hogy legyen minden , nállam nyár elejétől , késő őszig , több féle gyümölcs érik egyfolytában , metszéssel szépen kordában tartom őket !
Tegnap és majd ma este átlocsolom a gyümölcsöst , és a hétvégén , én is zöld metszést akarok csinálni ! -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #16600 üzenetére
Sajnos ismeretlen fajta , itt a faluban házról házra adták a vesszőket , itt lakom 20 + éve és ez azóta itt van , hol több hol kevesebb , mikor , hogy ültetem át ! Aránylag kis szemű de nagyon édes zamatos , és sokáig terem folyamatosan jönnek a gyümölcsök és közben virágzik is , de ezt a klímát nem igazán szereti , azt is akarom telepíteni egy ilyen árnyékosabb hejre !
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #16588 üzenetére
Igen az is egy megoldás , de olyan is előfordult nem egyszer , hogy nem lehetett hozzáférni , olyankor jön a hegesztővel felmelegíteni , de csavart is hegesztettem már rá és préssel húztam le , a mezőgazdaságban sok mindent megtanul az ember !!
Befejeztük az aratást , 7 tonna átlaggal , nagyon megvagyunk elégedve és a kukoricák is ígéretesek , jókor , virágzásba ( kötésben ) kapták az esőt !!
Közben a kertben szaladt minden , a kajszi lassan le érik , de kezdenek érni egyes fajta körték , szilvák és az őszibarack is jó úton halad ! -
totron
addikt
válasz
soldi3r #16552 üzenetére
Tábortűzre, mint a szalonnasütés megkerülhetetlen elemére azért lehet hivatkozni saját telken belül, nem túltolva természetesen, a szél is elül addigra estére jellemzően. Amíg volt tó, víz - akár távolabb, az is elég a jelenléthez - és nem kebelezte be azt a klimatikus változás, addig volt szúnyog kérdés is, na azóta nincs. Füstölő az ágy mellett szobában beválik azért bizonyos pontig, de volt, hogy elővettünk nagy kondért, abba száraz füvet tettünk némi zöld fűvel vegyítve és meggyújtottuk, bent. Talán balkáninak tűnik a dolog, de volt annyi idegkeltés és fájdalom és Pause vagy Stop gomb sem volt mellékelve, hogy ez így bőven megérte. Később kiszellőztettük. Olyan időszak is volt, hogy ha 22h után nyitottunk ablakot csak és kihagytuk az esti csúcsot akkor teljesen rendben volt a dolog, nem kellett küzdeni.
Magas fokú rosszszúnyog-élmény is tudom, hogy mi, horgászat közben, este, víz közepén, csónakban nem igen van menekvés, olyankor az ember imádkozik egy vadászkésért, hogy lehánthassa saját bőrruháját.Rendszer van és körforgás, a tik felszedi a mérges táplálékot, belétek is bejut. Ezt semmilyen ideológia és csilozófia vagy gyorseredmény-akarás nem írja felül.
A szilva tényleg nem a legerősebb, de eszünk. Az EU-s baszás óta egységes tarifa van alkalmazva mindenre itt, visszatértünk egy régi klasszikushoz, bordói lé néven találod a butikokban.
A víz és szappan messze nem elég, az még a félmunkánál is kevesebb, a mélytisztítás részére vonatkozott a kérdés.
-
-
válasz
soldi3r #16520 üzenetére
... és otthon nem is használható. Gondolom olyan, hogy kiirt mindent, de az embereket ez nem szokta érdekelni. Ha jól látom, csak raktárban használható.
[link]"Egyéni védőfelszerelés
Előkészítőknek: növényvédelmi védőruha, védőkalap, védőkesztyű A2P3 szűrőbetétes félálarc és védőszemüveg, védőlábbeli.
Kijuttatóknak: növényvédelmi védőruha, védőkalap, védőkesztyű A2P3 szűrőbetétes félálarc és védőszemüveg, védőlábbeli. (Zárt túlnyomásos gépkabinban személyi védő felszerelés nem szükséges.)" -
-
-
válasz
soldi3r #16377 üzenetére
(Megint fűkasza probléma)
Hallottam egy olyan érvet, hogy mivel a Honda Japán így az alkatrészeket kintről kellene majd beszerezni, ami - a mostani helyzetre is figyelve (Kínai autók megnövekedett vámköltsége)- előfordul, hogy nagyobb költséggel fog járni. így a Stil-t mondták még nekem, hogy ez európai és sokal jobb az alkatrészellátottsága.Szerintetek?
-
v-man
őstag
válasz
soldi3r #16353 üzenetére
Ribizli, fekete v piros.
Josta egyébként a fekete ribizli és az egres keresztezése, nekünk idén terem először (tavalyi ültetés). Egynek jó 😀
Mézbogyónak szerintem nagyobb a reklámja, mint az értéke indokolná. Iszonyat pici szemek, íze se extra.
Esetleg fekete berkenye is, de az még csak dísz nekünk, nem termett 2. évében, lehet nem jobb a mézbogyónál 😀.
Fekete ribizli is most második nyaras nálunk és rengeteg van rajta, szép egészséges, csak tavaszi lemosót kapott. Ráadásul a metszéskor levágott ágakat ledugtuk és 80%a megfogta. Mondjuk az ízét nem mindenki szereti. -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #16218 üzenetére
Itt a szomszéd településen , van egy aránylag nagy ( a megyét ellátja ) sertés Hízlalda , kimondottan folyékony takarmányon vannak tartva 6-7 hónaposan elérik a vágó súlyt , az megy az üzletekbe , nekik van vagóhidjuk is , onnan felvágottak , feldarabolt húsok , füstölt dolgok , de féldisznókat is adnak el ( amilyen az igény ) . A lényeg , hogy elég sok földel is foglalkoznak , és a vezetőségnek egyik telephely hátulján tartanak sertéseket ( nem bio ) azon a gabonán amit ők termelnek , vajon miért nem kell nekik az a sertés amit a nagyüzemben tartanak
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #16092 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek
, itt nállunk sok kistermelővel baj van ( tisztelet a kivételnek ) ők piacra dolgoznak , ez a megélhetésük , ők fújnak észnélkűl , nem nézi , hogy baj van , vagy nincs neki fontos az áru és megvédi mindenáron ( sokszor a várakozási időt sem tartják be
) a másik meg a dózis ( ilyet beszélgetve hallottam ) , tesz bele bőven , hogy biztos legyen a hatás és ezeket senki nem ellenőrzi !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #15793 üzenetére
Sajnos csak olvasgatok , és ezt olvasva !
" Az első nemzedék rajzása melegebb vidékeken április közepén, hűvösebb régiókban május elején kezdődik. Az első almamoly nemzedék még általában hűvös időben repül, a hímek és nőstények párosodása az első melegebb estéken zajlik le, amikor az este 9-kor mért hőmérséklet eléri a 15-16 ºC-t."
Ezt olvasva , gondoltam ígyis , úgyis permetezek , és hátha oda sikerül b@szni nekik , mert évek óta alig marad almám , ( pedig van 5 fám ) mindég a kukacok eszik meg !
Nincs valami oldal ahol felteszik , hogy mikor kellene permetezni
A többi gyümölcsel nincs gond kajszí, őszibarack , szilva , körték , naspoja , mind elfogadható , de az alma ez egy rémálom ! -
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #15707 üzenetére
Van egy Bahco metszőollóm , az aranyat ér , vagy három éve megvan , használom is , futó rózsák , pár tő szöllő , és vagy 80 gyümölcsfa , de most is olyan mint új korában , ezek a minden féle noname metszőollok a nyomába sem érhetnek , ez eredeti Francia gyártmány , de van már kínai hamisítvány is
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #15665 üzenetére
Nekem vannak Yatós gépeim , elektromos és akus is , az akusak három évesek , elektromosak , ( például flex , sokat használva ) 7-8 évesek , de mennek hibátlanul ! Kulcsok , csavarhúzók , prések , stb is van , hát nem sorolom be a profi kategóriába , de jóval a barkács szerszámok felett vannak !
-
bringasisti
őstag
-
User_2
tag
válasz
soldi3r #15549 üzenetére
áá tényleg van valami,
nem találtam a webshop-ban, amit linkeltél, nem is gondoltam, hogy nem ő a gyártó, mivel megtévesztésig hasonló a termék és a honlap neve.van benne varádics és üröm is, és így is 0 naposnak írja.
miközben nébih szerint méhekre veszélyes, tehát nébih szerint mégicsak van benne annyi méregszerű, amire emberként is érdmes számítani.
plusz használata során teljes szkafandert ír elő. (P280)
ki tudja ebből mi ad okot valódi aggodalomra, és mennyi a varádics miatti kötelező ijesztgetés. -
-
User_2
tag
válasz
soldi3r #15537 üzenetére
nem használtam, ilyen drága cuccokat én félek megvenni.
viszont, ha tartalmaz növényi eredetű valamiket, akkor kell, hogy tartalmazzon valami tartósítószert is különben megbuggyan. adatlapja viszint nincs. csak az van, amit szövegesen leírt a saját termékéről.
vedd meg vedd meg vedd meg és mondd el mennyire jó.
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #15513 üzenetére
Néztem én Alin is , de mondom mire ide ér , szétszúrják a legyek a cseresznyét
( sokat rendelek amúgy Alirol ) Itt [link] vettem Román oldal , de én azt hittem ez is olyan mint a sárga lap , csak felvan tekerve , de nem , végül is jó lessz az , 15 cm széles, és 100 méter hosszú, ez volt 11500 Ft , kell az öcsémnek is , egy pár havernak , az asszony is feszít ki három botra a kis fóliába , és még így is , egy pár évig elég lessz
!
-
User_2
tag
válasz
soldi3r #15457 üzenetére
volt ilyenem kb 4 tő, vagy 5 évig küzdöttem vele, mire sikerült kiírtanom, kerítésen belül. utcán még mindig van. akárhogy veszem ki gyökerestül, mindig marad valamennyi gyök.
cserébe magról is képes szaporodni.
viszont nem szép mikor kiszárad.
szétterül laposan és elnyom mindent maga alatt. nagyon ragaszkodik, én özönnövénynek tartom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged