- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
válasz
Stylewars_kp #12703 üzenetére
Azert az az evi 2000mm koruli csapadekmennyiseg es a 80%-os paratartalom meg hianyzik hozza.
-
vendingo
veterán
válasz
Stylewars_kp #12695 üzenetére
Van 2 kivi, 16 füge, gránátalma a kertjeinkben, illetve most készítettem elő a szőlőben a terepet 12 oljafának, amihez még további 20-30 fog csatlakozni. :)
Terveink szerint a szőlő helyett olajfa lesz. Az eddig termesztett szőlőnknek már nem kedvező ez a klíma, délebbi olasz fajtákat kellene már ültetni.
Tegnap alkudtam egy nagyobb telekre, de végül nem egyeztünk meg a tulajjal, arra kb 60-80 olajfa ment volna. -
soldi3r
veterán
válasz
Mert a -1 fok tropusi idojarasnak szamit?
-
Barret001
addikt
válasz
". Kivi, mandarin, füge és olíva nagyhatalmak leszünk?" Ha lesz hozzá vizünk!
-
válasz
Igen én is így tippeltem. Na igen ez az időjárás azért elég szélsőséges, most is épp 23 fok van este 9-kor.
Nem mintha nem élveztem volna... de az ingadozás annyira nem esik jól.
Amúgy igen, lassan lehet érdemes befektetni, mondjuk egy jó helyen levő telekbe és ültetni, mondjuk avokádót, vagy bármi olyat ami relatív magas terményáron megy.
Füge azért eddig is volt talán, de tény, kevésbé bőséges mint délebbre.
Meg is vagyok lőve pl a Fenyő öntözéssel... most naponta kapja a vizet, talán lassan teljesen megtömődik a gyökér körülötti rész, de mindegyik nap más más mennyiséget teszek ki, mert másként szívja el. -
föccer
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #12622 üzenetére
Még pontosabban itt körül a legalacsonyabb a sűrűsége
üdv, föccer
-
bringasisti
őstag
válasz
Stylewars_kp #12601 üzenetére
Köszi
-
Gabesz87
veterán
válasz
Stylewars_kp #12568 üzenetére
Igen, 16.ker.
-
Z_A_P
addikt
válasz
Stylewars_kp #12551 üzenetére
Nem is az a kérdés, hanem pre-winter-t mikor szórjam ki? -
válasz
Stylewars_kp #12551 üzenetére
Biosol igazából elég sűrűn mehet, pénztárca kérdése, én 1-1,5 havonta simán teszek ki egy adagot.
-
User_2
tag
válasz
Stylewars_kp #12539 üzenetére
imádom ezt a témát,
megérteni olyan, mint egy trilliószorosfénysebességű dimenzióugrás
lehetségessé válik minden korábban lehetetlennek tartott -
Dorian
félisten
válasz
Stylewars_kp #12539 üzenetére
Mert nem kell hozzá közvetítő részecskék cseréje.
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
Stylewars_kp #12536 üzenetére
Igen, sokkal jobb ! - de tényleg .
Már egy nagy kő gravitált a mellkasomon miatta .
-
válasz
Stylewars_kp #12533 üzenetére
Hívd fel / írj ahonnan vetted. Kíváncsi vagyok mit szólnak hozzá.
Nekem nemrég a késtartó csavarja tört el. Rendeltem két darabot, az egyik 10 méteren megint eltört. A másik még bírja
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
Stylewars_kp #12533 üzenetére
Fizikus vagyok nem kertész, az a 400nm = 400 nanométer nem lehet ! Biztosan 400m = 400 métert akartál írni !
Hát igen, a magyar alföld nagyon alacsonyan lehet, ezért nőnek ott 400 m magasra a füvek ...
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #12519 üzenetére
Annak égni sem kell.
Meg majd mikor hozzák vissza a hulladék akkukat feldolgozni, kell is ez nekünk, szerencsére bölcs vezetőink okosabbak nálunk, ez nekünk kell.
-
válasz
Stylewars_kp #12484 üzenetére
Köszi, ez jó ötlet, még beszélek a szomszédokkal hátha valakit érdekel.
Z_A_P ahhhahhaa na persze…
P
-
válasz
Stylewars_kp #12478 üzenetére
Rambó módon növekedett, igazából sajnálom, de később lesz vele bajom… 3-5 év múlva biztosan. Nem az árnyék meg a level miatt, az nem “érdekel”.
-
Dorian
félisten
válasz
Stylewars_kp #12478 üzenetére
Nem mindig. Sajátomat kizárólag árnyék-szempontból tartom meg, a termése semmit nem ér.
-
válasz
Stylewars_kp #12453 üzenetére
Betyáros…
én akáccal szívok, de az kismiska ehhez képest…
-
-igu-
veterán
válasz
Stylewars_kp #12448 üzenetére
a kert 2/3-a mohás + rengeteg gomba nőtt ki
idén egyszer sem kellett locsolni a füvet -
-igu-
veterán
válasz
Stylewars_kp #12412 üzenetére
Köszönöm, így kitisztult a kép.
Rive, Lezlilacibácsi: nektek is köszönöm.
-
Z_A_P
addikt
válasz
Stylewars_kp #12395 üzenetére
Koszi. Na en hagytam rajta 5 cm farkat is, akkor levagom majd azt
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #12404 üzenetére
Jaja, kis kúpokat kell tenni, beletenni a követ, és elhúzni a betont rajta. Én sem önteném végig, nem kaphat akkora terhelést, nem egy autó viakolorját tartja.
-
Z_A_P
addikt
válasz
Stylewars_kp #12377 üzenetére
En is igy latom, kicsike itt a kert.
Amugy szuloknel (pontosabban szomszedjukban, de a fel fa atlog keritesen) valami hihetetlen finom szilva van, besz*ras. Iden aug 10-20 kozott erett meg, szoval szilvahoz kepest eleg korai, de nagyon finom.
Hogy lehetne ezt "szaporitani", gondoltam egy ilyen fa jo lenne a kertemben? Magrol? Vagy valami agat kene hozni mint a meggynel?
-
Z_A_P
addikt
válasz
Stylewars_kp #12373 üzenetére
Nem nagy, olyan 200-250 m2 lehet.
Fotót csinálsz majd?
-
Z_A_P
addikt
válasz
Stylewars_kp #12346 üzenetére
Ék alakúra érdemes vágni a gyorskötözőt. Este ha lesz időm lefotózom.
Jo lenne, megkoszonnem, mert annyit azert nem segitett ez sem.Én egy kicsit magam felé szoktam dönteni a gépet
Pontosan, mert arrafele van a luk! Csak ugy maris +1 dolog amire figyelni kell@cOxeR
"de pl egy szerves trágya, ami fekete, az teljesen jól látható, mennyire terül szépen vele."
En pont a fuvmagot lattam inkabb, mert a talaj eleg sotet volt -
Z_A_P
addikt
válasz
Stylewars_kp #12331 üzenetére
Vegul azt vettem.
Kivagom, hagyok egy 20-30cm tonkot, abba furok lukat, bele tomegy glifozat, bedugozom valamivel viz ne essen bele ne mossa ki (lehet fakezelovel is lekenem emiatt).
Aztan meglatjuk. -
Barret001
addikt
válasz
Stylewars_kp #12327 üzenetére
Egyik ismerősőm legkisebb állásban vágta a füvet.Kilátszott a fű töve! Egyel feljebb állítottam a kerekeket,egyből szép zöld lett a vágott gyep! Amúgy sem szabad rövidre vágni,mert sokkal könnyebben kiég!
-
válasz
Stylewars_kp #12251 üzenetére
Nálam nem igen lesz ezzel probléma (hegyen lakom), itt a vakond se él meg
De igen, elgondolkodtató amit mondasz -
Z_A_P
addikt
válasz
Stylewars_kp #12207 üzenetére
Koszi.
Akkor egy "semmi kulonos" gyepre, mit vegyek telire?
[Dragabbat] vagy [Olcsobbat] -
válasz
Stylewars_kp #12180 üzenetére
Nekem is úgy van.
-
Z_A_P
addikt
válasz
Stylewars_kp #12180 üzenetére
En is akarok venni, gardenat néztem ki [link]
Gondolom ez sem rossz, nem?
Habár itt max 100m2 írnak -
soldi3r
veterán
válasz
Stylewars_kp #12165 üzenetére
Nem nagy, 3-400m2.
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #12109 üzenetére
Erre céloztam, csak rövidebben. Plusz erre a pázsitra az ember már rá sem lép, olyan szép. Anno nekem is ilyen álmaim voltak, de az élet leszoktatott róla.
Mondjuk nem írta, hol van helyileg, lehet angliában. -
csƵ
addikt
válasz
Stylewars_kp #12109 üzenetére
Ez tegnapelőtti kép. Semmi vegyszer, a gyomot se glialkáztam a vetés előtt és után sem. Magról kelt májusban, nincs automata öntözőrendszerem. Akkor locsolok, ha szárazságfoltot látok. Meg lehet oldani, csak manapság a lusta kertész a jó kertész.
-
BullZeye
veterán
válasz
Stylewars_kp #11894 üzenetére
Ezen mi 170k?
Azt hittem ez maximum ilyen 20-30 ezer forintos tétel és rá kell kötni egy fúrót
Sajna elég magas már most is a talajszint, elvitetni nem szeretnénk mert baromi drága így talaj javítás lenne a
cél. Az a +7cm-nyi homok+trágya is elég sokat emel rajta.(#11893) Brandynew
Ez 285kgaz ötlet amúgy jó, ezzel valóban pár óra alatt végeznék, csak ez tartok tőle homokhoz van kitalálva.
-
Rive
veterán
válasz
Stylewars_kp #11894 üzenetére
Házi változatban láttam effélét betonkeverő alapon...
-
Dorian
félisten
válasz
Stylewars_kp #11626 üzenetére
Tavaly a maradékot utóérleltem. Fele megromlott, fele tényleg utóérett, még januárban is ettem belőle. De igazság az, hogy ízre az már messze nem olyan, leginkább szószokba főztem bele, arra jó volt.
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #11626 üzenetére
Én úgy tudom, h a paradicsom csak akkor utóérik, ha már az alján van egy pici sárga folt.
-
AssAssynn
addikt
válasz
Stylewars_kp #11613 üzenetére
Köszönöm a személyes tapasztalatot.
Akkor úgy látom minden esély elveszett rá, hogy ezek beérjenek.
Savanyúságra is ránézek, bár gondolom az nehezebb művelet lesz, mint a lekvár. -
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #11548 üzenetére
Eleve el kellene engedni, annyi hülyeséget hord össze az a vacak.
-
BullZeye
veterán
válasz
Stylewars_kp #11475 üzenetére
Fű lenne a lényeg, csak félek, hogy kert egyik felében lesz, másikban nem...
Hátsó magas ágyás pedig növényeknek, virágoknak, de oda az a terv, hogy hordok komposztot vagy fekete földet.
Amúgy mivel lehet ezt javítani? Fűnek megadnám az esélyt, hogy nőjön és egyenletes legyen a jobb oldalon is.
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
Stylewars_kp #11411 üzenetére
"Lefelé vastagodik a fenyő gyökérzete: 15 méteres"
... a Föld meg lapos, a gilisztát meg az isten teremtette ? - he he he
-
shteer
titán
válasz
Stylewars_kp #11407 üzenetére
nyilván - de ha kárt okozhat akkor mindegy is mekkora, én nem kockáztatnék.
-
User_2
tag
válasz
Stylewars_kp #11351 üzenetére
nyomástartállyal vagy csak a szívattyú magában?
-
csongi
veterán
válasz
Stylewars_kp #11325 üzenetére
Leo xjwm90/46
-
Dorian
félisten
válasz
Stylewars_kp #11271 üzenetére
Köszi! Mázlink volt anno ezzel a telekkel.
Amúgy azt hittem majd kapok fikát ez előtérben lévő gaz miattA terasz mellett pár éve mindig kinő ez a máriatövis, és tökre tetszik, úgyh meghagyjuk
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #11271 üzenetére
Amúgy is.
-
Dorian
félisten
válasz
Stylewars_kp #11236 üzenetére
Ez biztos? Nem az ok-okozatot kevered? A lóhere dúsítja a talajt nitrogénnel, de hogy azért nő mert kevés benne a nitrogén, arról nem vagyok meggyőződve
-
válasz
Stylewars_kp #11040 üzenetére
Meglátjuk, volt egy bontott tubusom, azt beküldtem ahol masíroztak, meg előtte adtam nekik Bros-t 1 órával (az beviszik magukkal) majd hónap meglesem mi a helyzet.
A legjobb találtam másik gócpontot kert másik oldalán, holnap felszedem a geotextilt meg a kavicsot, konkrétan van 4 db díszfa, amit a tegnapi szél megdöntött, vélhetően azért mert a hangyák összetúrtak mindent olyan mintha foldlabdáva gödörbe lennének beleállítva, miközben 4 éves ültetéssek. -
válasz
Stylewars_kp #10976 üzenetére
Igen mert egyik alkalommal csak egy test zárlatot csináltál másik alkalommal meg fázis-nullát.
-
bringasisti
őstag
válasz
Stylewars_kp #10963 üzenetére
Az a hátránya, hogy vagy nem használ semmi, vagy a 10 mA veszed. Nem szabad a teljes hálózatra tenni mert egy bárányfelhő átúszik az égen és leold. Por télen köd stb. Ezért úgy kell csinálni hogy a hűtő, akvárium nem legyen a biztosított áramkörön. Ha a hűtő áramkörét akarja valaki érintés védelemmel ellátni ott a leválasztó trafó a megoldás
-
válasz
Stylewars_kp #10966 üzenetére
-
ncc1701
veterán
válasz
Nagyon helyes, jó dolog a fí-relé. Sajna nekem régi a kecó, így nincs, de ha hozzányúlok majd a villanyhoz, tuti beszerelek.
-
totron
addikt
válasz
Inkább azt mint az élet folyását. Nem feledem sosem mikor a fűnyírós-hosszabbítós incidenses nap végén még mindig random izomgörcsök jöttek itt-ott-amott. Áramot csak műanyaggal gondosan beborítva. És akármilyen tutinak is van mondva vagy jól megcsináltnak gondoljuk a hálózatunkat, mezítláb soha ne pajtizzunk elektromos ketyerével, elég 1x hibázni, aztán vagy van opció a folytatásra vagy nincs.
-
válasz
Stylewars_kp #10963 üzenetére
Nem az egész házra kell tenni hanem csak a veszélyes területre, pl. fürdő. Bár ez nem a hátránya sztem
-
Panthera
őstag
válasz
Stylewars_kp #10872 üzenetére
Ezen nagyon jót nevettem.
Gabesz87:
Írd rá, hogy fémet tartalmaz, úgy gyorsabban szublimálna el szerintem. -
Gabesz87
veterán
válasz
Stylewars_kp #10872 üzenetére
Szomszédom mondta tegnap, hogy ha adok 2000 Ft-ot a kukásoknak, amikor jönnek begyűjteni a kommunálist, akkor még a garázst is szívesen elviszik!
-
Gabesz87
veterán
válasz
Stylewars_kp #10863 üzenetére
Mármint úgy érted, kellene valakinek a tuja? Az nehéz lesz, mert fel van darabolva
Mármint az ágak le vannak vágva, csak kb. 1-1,5 méter törzs van meghagyva a gyökérrel együtt.
-
Vismajor01
addikt
válasz
Stylewars_kp #10848 üzenetére
Nálam meg teljesen hulye az ember, ugyanis az enyém hátsó nyeles telek, az ove viszont sima teglalap(ugye ugyanolyan a ket telek csak nalunk epult elore haz)
Szal ott van neki az egesz 1200 nm2 es erre ide epiti a házat az enyém ele, pedig az utrcafrontra is epithette volna es akkor siman megengedem h ott van ablaka ahol akarja mert a bekoto utra nez azt meg leszarom. Hovatovább szabalyzat nem is engedi h ne utcafrontra epits ha nincs mar ott eleve egy haz. Ezert csávó csinaltatott oda X millio forintert tervet es most van 10 eve oda házat epiteni
Mindezt azért h hátul lehessen a haza es nagy elokerttel mint az amcsi filmekben. Mondom te hulye vagy, nekem is olyan jo h 60 meterre van az utcafront mikor huzom ki a kukat...
-
Vismajor01
addikt
válasz
Stylewars_kp #10839 üzenetére
Ez nem igaz
Egyreszt mar az altalanos epitesi feltetelek se ezt irja, masreszt ettol az önkormányzat elterhet
De egyebkent wc, zuhany, kamra, hasznalati helyiseg meg talan konyha ablaka nezhet felem, de nem lehet az ablak nagyobb mint 1 m2 es 180 centirol kell kezdodjon. Nálam van olyan ami boven nem 180 cmrol indul de tejuveges lett ugyh nekem ok. -
Vismajor01
addikt
válasz
Stylewars_kp #10798 üzenetére
Bocsi, de mit keres a garázs teteje 80 cm-re átnyúlva az ő udvarára? Biztos pislogna párat ha hozzám jönne magyarázni hogy közel ültettem a fámat... A mellettem épülő házhoz is átmásztam lemérni lézerrel hogy megvan e az 1 méter, hát kötözködhettem volna h a kerités belsejével 1.00, de a tartóoszlopokhoz már csak 890, de azért próbáltam nem igy kezdeni a szomszédi viszonyt
De ide nem lóghatna semmi, azért is szóltam mikor megcsinálták a felém néző oldalon az ablakokat, hogy ugye üvegtégla lesz?!
-
Gtaati
őstag
válasz
Stylewars_kp #10823 üzenetére
Értem, köszönöm a választ! A gombaölő szert és a vasgálicot össze szabad egybe keverni és úgy kipermetezni? Nincsenek egymásra "rossz" hatással illetve a növényre? Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz
Stylewars_kp #10810 üzenetére
Köszönöm, jó ötlet, nem tudtam, hogy van ilyen is
!
-
fulton
addikt
válasz
Stylewars_kp #10798 üzenetére
azt semmiképp sem szeretném hogy kárt tegyek bárki tulajdonában vele. Így azt sem hogy vészesen közel kerüljön a ház falához az ágazat. Azon az oldalt mindig erőseb nyíreva lenne, de valami takarást akarok oda, mert zavar hogy ahogy kijön elől a garázsából, neki meg van emelve a térkő, és nézeget átfele a portámra, az egész udavom belátja, és ez zavar.
-
fulton
addikt
válasz
Stylewars_kp #10796 üzenetére
le van szigetelve neki a lakás már, nem igen fog azon csinálni semmit. a kérdés le tudom e mindig metszeni. egyébként szoktad valamivel permetelni, nekem a boltban azt mondták felesleges, csak ha látom betegség nyomait rajta, barnuló külső levelek....
-
fulton
addikt
válasz
Stylewars_kp #10794 üzenetére
metszeném majd.
vagy érdemesebb lenne tuját ültetni oda?
Egyébként ültetés után ezeket még át lehet tenni máshova, pl 2-3 hét elteltével/vagy meddig lehet ilyen csinálni? vagy már ha megbontom félő hogy kipusztul átültetés után? -
fulton
addikt
válasz
Stylewars_kp #10787 üzenetére
A ház falától 67cm térkő szélétől 50 cm.
-
válasz
Stylewars_kp #10786 üzenetére
Basszus, jól felment az áruk. Az enyémet (ELM4120) tavaly 45-ért vettem most akciósan 65
-
H-Zol
senior tag
válasz
Stylewars_kp #10776 üzenetére
Én csak úgy a kanna kupakjával csepegtetek bele
ha szükséges , például amikor vettem a rota kapát , több év állás után a tulaj aki nem értett hozzá , mert örökölte , de hagytam hadd rángassa egy darabig utánna ki mentem a kocsihoz egy gyertya kulcsért , és kértem tölle egy kis benzint de nem volt neki de hozott egy kis gumi csövet és azzal felszivtam és bele csepegtettem a fölösleg úgyis ki megy a kipufogón a rántásnál !
Érdekes a koléga esete !! -
doc
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #10701 üzenetére
Sziasztok!
Ismet hetvege, ismet fukasza szenvedes
Szoval:
Kiszedtem a gyertyat, gyakorlatilag alig kellett hozzaernem a berantokarhoz, szikrazik gyonyoruen. A biztonsag kedveert vettem masik gyertyat is, azzal is remekul szikrazik. Ontottem kb. negyed kobcenti benzint az egesterbe, visszatekertem a gyertyat, rangatom, semmi.
Szerintem most mar ertem a regi ketutemu 'viccet': benzin van, szikra van, miafaXert nem megy? -
Rive
veterán
válasz
Stylewars_kp #10685 üzenetére
Felmerült már (és: egyre komolyabban), de egyrészt belül kell tartani a sün- és macska-járta keritésen, távol kell tartani a veteményestől, meg kell védeni a falusi mindenfélétől, valamint szivesen megúsznám a gyepen kacsasz@rt...
Jól hangzik, de igazából nem annyira egyszerű ügy egy kertet átállitani szabadon kószáló kacsákra
Persze, ha nem lesz más megoldás, akkor erre fogunk fanyalodni, mer' ez igy nem állapot
Ha rászánnám az időt, akkor egy locsolás utáni este ma is összejönne egy vödörre való barna sz@r -
válasz
Stylewars_kp #10685 üzenetére
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #10687 üzenetére
A gardena jó minőségű, tartós slagokat csinál, csak q drága.
-
totron
addikt
válasz
Stylewars_kp #10495 üzenetére
Kérdezted hogy értettem a 10500 m2-t. Egyszerű: távolság kell a többi bolygólakótól és számos probléma eleve meg sem keletkezik (na ettől most jó antiszociálisnak tűnök, pedig nem).
Szivattyú: alap Pedrollo, van tervben bemenni a kamrába ahol lakik, csak az tele van vegyszerrel, én meg azokra pont érzékeny, nem gyengén. A mai nappal eredményt kell ennek ellenére produkálnom vízügyileg. Szép történet.
A kút huszon pár méter, fürdeni kell és locsolni is.. Ami alapjárati immunrendszernél és vízminőségnél egybe esik a mezei locsolandusz témakörrel, de így inkább azt mondom ivóvíz minőség a cél. -
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #10490 üzenetére
Már akartam is kérdezni, remélhetőleg tartós lesz a hatás, és nem szokik hozzá. Ez volt a legoptimistább verzió asszem.
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #10476 üzenetére
Hát itt ezzel nem hibázol.
Szép nagy meló, nem irígyellek nagyon miatta.
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #10465 üzenetére
Ebben az esetben is kb geotextíliára szavaznék. A füvet meg nyomatnám komposztnak, jó az kertben mindennek.
De amúgy ebben az esetben erre a célra működni fog, ha a gyom nem kap fényt, elhal.
Esetleg ha van karton papírod, akkor azzal is takarhatod a földet. Csak ne legyen színes, a sima barna papír a legjobb, leteríted, és kész. Letakarod pár hétre, felveszed 1 hétre, ekkor elkezd kicsírázni a gyom, letakarod, elhal, majd ezt ismétled párszor, és teljesen ki fog merülni az összes földben levő mag. Ha csak 1x letakarod, akkor túlélhet a mag sokáig, amikor kedvező feltételeket kap, ki tud nőni még évek után is.
-
Dorian
félisten
válasz
Stylewars_kp #10469 üzenetére
Ezért szokták egy kartonnal még előtte lefedni. Veteményesre igaz, hogy csak max 2-3 centi egyszerre, hogy kicsit se rohadjon, a te felhasználásodnál mehet rá az 5 centi simán.
+ hárdkór módban: ha kipusztultak a gazok lehet leszedni a fedést, majd ha újra előjönnek, újra lefedni. Így ki lehet kinyírni a talajban lévő, amúgy pihenő és nem csírázó gyom-magvakat is. -
Dorian
félisten
válasz
Stylewars_kp #10465 üzenetére
Nem, a cél az, h korhadjon, és egyben elzárja a fényt a talajban lévő gyom-magvaktól.
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #10458 üzenetére
Fel tud menni 65-67 fokig is simán. A vastag fűvel vigyázz, mert az már be tud fülledni, és elkezd rohadni. Ugye az szinte full nitrogén, szén nélkül. A fűből csak 2-3 centit szoktak javasolni. Ha hozzá tudsz jutni száraz szalmához, azzal érdemes lenne keverned, mert az meg szinte teljesen szén.
-
totron
addikt
válasz
Stylewars_kp #10425 üzenetére
Beszéltünk, nem hívtam senkit. Pocsék minőségű a víz, komoly eü. gondot okozva. Ha a kútfallal van a gond és menet közben fertőződik a víz, a ledugott slagon át felvettnek használhatónak kell lennie. Ha eleve a víz a ludas, akkor az meg....ilyen.:/ Nem látok bele a kémiájába, de vegyszer téma valószínűsíthető. Ez a kísérlet célja és faék logikája. Egyben kiderül, hogy visszatalált-e önmagához vagy még mindig pisálni fog csak (egy ideje üzemen kívül van). 2.5 méteren van a nyugvó vízszint most, tisztítás közben ezt is megtudtam, de ilyenkor mindenhol jó, szóval ez csalóka, nem erre kell alapozni, hanem a kánikulai minimumokra. Remélem lemegy a 32-es és nem akad el. Ragasztási pontokat is emlegettek, hogy ott el tud akadni.
(#10423) justmemory az lehet, de kontrasztba akartam állítani a hús gonddal, már ha van valós ártalmas hatása a tejnek. Bűnbakként megjelenítve látom a tejet, áltudományos körítéssel. De nem értek hozzá, csak az érvelési módszert látom, a párhuzam ott témafüggetlenül, lásd eldoble-nek adott választ is. Ugyanez a spektrum másik égén is meg szokott jelenni, akkor meg mindenre is jó csodaszerség játszik.
(#10422) eldoble, a tej és tejtermékek előszeretettel-rendszeresen elő vannak véve. Egységnyi női táplálkozásfoteltudós egyenmondata: "Amint elhagytam ezeket, rögtön szebb lett a körmöm és a hajam és az általános vitalitásom is jobb!" Ugyanez a biokert-vonalon is. Alap pszichológiával is kibuktatható, hogy az önmagát eladó külső jegyek minél tovább való életben tartására keresnek megoldást a női egók, ehhez kell egy kézzel fogható fókuszpont.
(#10426) hiperFizikus, te már valahol a kvantumok szintjén tárgyalod a témát.
-
Vismajor01
addikt
válasz
Stylewars_kp #10371 üzenetére
Ez jó módszer csak beltérre honnan vadászok két pettyes katicás? És ha három pettyes az már a szárát rágja le?
Próbáltam ilyen ecetes cukros szódabikarbónás varázslatot de a spriccelom eldugult tőle és a tetveket se hatotta meg sajna
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #10371 üzenetére
Jobb, mint a permetezés.
Mi most egyelőre még tejes permettel játszunk, megelőzésképpen, 2 hetente. Nem jött még elő a veteményesben levéltetű.
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
Stylewars_kp #10209 üzenetére
No, akkor próbáljátok ki kicsiben:
, csiriz, szilárd-folyékony{sampon} szappanok, garantáltan babáknak szánt bio mosószerek kombinációit . Olyan kombinációit, ami - megfelelően beállított - sűrű-tapadós nyálkát-kocsonyát alkot ! -
User_2
tag
válasz
Stylewars_kp #10209 üzenetére
nálam a káposztát meg a karalábét tette tönkre a rebarbarás lötty,
képes volt, lemosta a viaszréteget a leveléről,
mire újranövesztette a leveleit,
vesztettem kb 3 hetet az éréssel, -
hiperFizikus
senior tag
válasz
Stylewars_kp #10202 üzenetére
Én olyan kísérletező alkat vagyok, de panelházba költöztem, ott nem lehet .
Kérlek próbáld ki:
1. valami híg tapadós keverékkel locsold le .
2. ez a keverék ne legyen veszélyes és idővel tűnjön el .például lehet ez valami sűrűbb csiriz:
, sűrű szétfőzött liszt, valami értelmes plusz adalékkal !? -
inf3rno
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #10161 üzenetére
Én gránátalmát vennék, de mindig ezt mondom.
-
justmemory
senior tag
válasz
Stylewars_kp #10158 üzenetére
pedig a gazdájának csak annyit kéne tennie: "csöpi, menj a helyedre" és add neki egy jutalom falatot
Ennél sokkal többet kellett volna tennie... sajnos. Ha idősebb a kutya, ez veszett fejsze. Tapasztalatból mondom... valamennyit lehet rajta "finomítani", de ahhoz is nagy akarás kellene, foglalkozás szintjén.
A fához: esetleg szivarfa, juhar, hárs...?
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
Stylewars_kp #10161 üzenetére
Nekem az előkertben alacsony növésű zöld{fehér, sárga vagy milyen volt} barackfám volt, finom a termése annak is .
Ti mit szóltok ahhoz a kertészeti stílushoz, hogy egy családi kertbe minél több bár - kevés egyedi - gyümölcsfát ültessünk{szerezzünk be} .
Apám úgy csinálta, hogy 1 db fát több fajta ugyanolyan gyümölccsel oltott be, csak nem volt sikeres, mert Rozsnyónak hideg az éghajlata ? -
Gergőke88
addikt
válasz
Stylewars_kp #10159 üzenetére
Nem lehetne ezt a témát befejezni itt? van jogi kopik menjetek át oda ezzel.
-
pepusos
senior tag
válasz
Stylewars_kp #10149 üzenetére
Szerintem vegyél neki egy nyakörvet ajándékba, és tegye fel a kutyára éjszaka. Napi 8 órát lehet rajtuk, ha többet van sebes lesz a nyaka, de ha scak éjszaka van rajta akkor nem. Ha belemegy akkor simán megér ennyit, és viszonylag olcsón megúszod. Jobb mint pereskedni az tuti... hátha ő is megérti.
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #10149 üzenetére
Kamera tán nem is kell, hang felvétel is elég...
-
válasz
Stylewars_kp #10140 üzenetére
"és lettünk megfenyegetve..."
Na ez is egy további fontos motívum, amennyiben bíróságra megy az ügy. -
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #10140 üzenetére
Telefont le tudja halkítani, az sajna nem jó. Sajnos ahogy nézem, itt rá kell szánnod az idődet a nevelésére.
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #10137 üzenetére
Mi osztatlan közös tulajdont adtunk el. Ott a bentlakó 1/3 tulajdonos jogi történetekben eléggé ravasz volt, volt ideje is, a végén már minket zsarolt, h csináltassuk meg a kerítést, tetőt, stb, pedig mi csak el akartuk adni. Na, 3 ügyvéd egybehangzó véleménye az volt csak úgy privátban, h ne hallja senkisem, h hát végül is szép nagydarab ember vagyok, ha tanácsolhatná egy kicsit erélyesebb fellépést, persze tanúk, és nyom nélkül. Na, ez lett, megszorongattam a nyakát, és elmeséltem neki (pofájába ordítottam 1 centiről), h a következő ilyennél megyünk az erdőbe, ahol is elásom. Na, onnan bekussolt, és el tudtuk adni szépen, kb féláron... Van, aki csak ebből ért.
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #10135 üzenetére
Nem, a meszendzserre nem kel fel, ez nevelés kérdése, az nem fogja zavarni. Ha rendszeresen átmész éjjel, és felcsengeted őket, akkor abból tanulni fog. Sokat nem vesztesz, úgysem alszotok. Én tuti megjátszanám.
-
válasz
Stylewars_kp #10111 üzenetére
ügyvédi felszólítás helyes, utána mehet a jegyző és a birtokvédelmi eljárás
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #10125 üzenetére
Én azt mondanám, h ne haragudj szomszéd, de nem tud a gyerekem aludni a kutyától, pls intézkedj.
Sztem ha rászánsz egy hetet, mert szabin vagy mondjuk, és otthon dolgozol, akkor vagy felfogja, vagy megölitek egymást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged