- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Elindult a One UI 7 béta program
Új hozzászólás Aktív témák
-
ESP
őstag
Az első kérdésem, illetve kérésem a következő lenne:
Adott egy A64 (s939) rendszer építésének terve...
-alapnak a:Gigabyte
GA-K8NF9 (nF4x)
GA-K8Nultra9 (nF4ulra)
-esetleg egyGA-K8N ultra-SLI
Szóval ezek lennének a jelöltjeim...bár az sli még elég távoli jövő számomra, de ki tudja...
Viszonylag olcsón jót!!! Ez a jelszó...2012.10.23. - 2013.03.03-ig egyéni arcképem Ali G VOLT
-
ESP
őstag
Ja és még annyi, hogy a Gigabyte lapot tudják-e az MSI-nél (is) alkalmazott ún. D.O.T.-t (Dynamic Overclocking Technology)???
2012.10.23. - 2013.03.03-ig egyéni arcképem Ali G VOLT
-
ESP
őstag
-
Sir Riccio
addikt
válasz -=Berkut=- #5 üzenetére
Ahogy irtad, megcáfollak, ugyanis az első és a harmadik kapható, a második szerintem csak azért nem mivel az ára csak 10 Euróval kevesebb mint az SLI-s változat, és ha a tudás és felszereltség beli külömbséget tudnám zonorázni akkor én lennék a mai Bethowen. /Dual 6 fázisu táp, sli mód, wiraless lan, stb./ Egyébbként a CO-RUN-nál és a CHS-nél kapható, /nagyker/ és gondolom a viszonteladóiknál.
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Sir Riccio
addikt
A Giga-byte lapok Cd-jén a gyártó mellékel tunning programot, az NF3-hoz EASY-TUNE-4 mig az NF-4-hez EASY-TUNE-5 névre keresztelték, és Win alól lehet tuningolni a rendszert, és tapasztalatom szerint kifogástalanul müködik C&Q mellett is.
-
ESP
őstag
-
ESP
őstag
Bocsi még egy kérdés...
Gigabyte lapot veszek, de nem tudom, hogy :
''sima'' nF4x-es, vagy az sli legyen...
Két videókártyám még nem lesz egy ideig az biztos, de mégis ez a jövő...
Amúgy van még ezen kívül különbség???
nF4x vs. nF4ultra/sli2012.10.23. - 2013.03.03-ig egyéni arcképem Ali G VOLT
-
Sir Riccio
addikt
Néhányszor már válaszoltam a kérdésedre, de még egyszer leirom az egyik szerényebb felszereltségü NF4-4x /800MHz HT/ csippkészlettel rendelkező, és ennek megfelelő árfekvésü stabil megbizható alaplap, mig a másik egy NF-4 es /1000MHz HT / csippkészletü full felszerelt csúcs kategóriás alaplap ennek megfelelő árszinten. Az SLI-t nem kötelező használni, de ha később mégis szükséged lenne rá ugy ezt csak alaplap cserével tudod pótolni. Ugyanez vonatkozik az egyéb felszereltségre is. Ez az a lap mely számomra a nálam megfordultak közül a legjobbnak tünik.
-
ESP
őstag
Akkor végül azt mondod maradjak az sli-nél?
Persze itt is van kettő:
1.GA-K8N Ultra-SLI
2.GA-K8NXP-SLI
Az A*iennél a 2. van bruttó 50k-ért...2012.10.23. - 2013.03.03-ig egyéni arcképem Ali G VOLT
-
Sir Riccio
addikt
Mindenütt csak a második kapható, és hogy szükséged van-e? lessz-e? a lap nyujtotta pluszra, azt neked kell eldönteni. Természetesen a dual 6 fázisu táp, a dual bios a dual giga LAN Wiraless Lan, SLI, és nem utolsó sorban az HTx5 /1000MHz/ ami nagyobb sebességet jelent,- mind mind mellette szól döntsd el hogy neked szükséged van-e rá.
-
ESP
őstag
válasz Sir Riccio #13 üzenetére
Már annyi jót hallottam erről a lapról...
100%, hogy ez lesz...
Ha megvan majd számítok a segítségedre...2012.10.23. - 2013.03.03-ig egyéni arcképem Ali G VOLT
-
-=Berkut=-
csendes tag
válasz Sir Riccio #7 üzenetére
Szvsz a 3. sem kapható. Amire te gondolsz és birtokolsz az a GA-K8NXP-SLI és ezt valóban lehet kapni. A kettő között igen sok különbség van.
A gyártónak összesen 5 féle Nforce4-es lapja van, ebből a kínálatból az alap és a csúcs modell kapható. Nem teljesen érthető ez számomra. -
Sir Riccio
addikt
válasz -=Berkut=- #16 üzenetére
Sorry figyelmetlen voltam, igazad van, de szerintem mint már korábban is irtam az ok valószinü a köztük lévő minimális árküéömbség az ok amiért az importőrök a ''sorozat'' többi tagját nem hozzák be.
-
tonio
csendes tag
Nekem a GA-K8N Ultra-9 lenne leginkabb szimpatikus, a passziv borda miatt. De ezt meg az osztrak arlistan se latni - Bővebben: link
Erdekes. Lehet hogy ezt is visszahivtak, mint a Chientech-et?
Egyebkent a Chaintech VNF4 ULTRA -t lehet meg itthon kapni passziv bordaval? -
ESP
őstag
Az a helyzet, hogy ebben a sokat hallott kis árkülönbségben lehet valami...
Elképzelhető, hogy a Gigabyte nem jól kalkulált és szinte egy áron van az ultra és az sli lap...
Ilyen esetben pedig nem kérdéses a választás...
Melyik kereskedő tudna eladni egy ''szimpla'' nF4 ulrát majdnem sli-s áron...2012.10.23. - 2013.03.03-ig egyéni arcképem Ali G VOLT
-
Arval
csendes tag
válasz Sir Riccio #8 üzenetére
En NF3-mal EasyTune5-ot hasznalok Tokeletesen mukodik avval is
''Ha én állat lennék, nem tartanék embert a lakásban...''
-
ESP
őstag
válasz Sir Riccio #21 üzenetére
Szerinted ha Gigabyte alapokon (alaplap+vga) gondolkodom, kit érdemes keresni???
-
ESP
őstag
Mármint itt???
-
Godfather
aktív tag
A CO-RUN honlapján, ha jól rémlik, ott vannak a partnerek címei, nevei, meg miegymás, tehát azt szemrevételezve máris találhatsz egy, vagy akár több boltot is, ahol meg tudod kérdezni, van-e, lesz-e, és ha igen mikor, és mipénzért?!
A lényeg lényege lényegében lényegtelen,mert a dolgok stilisztikája úgy kopszerválódik,ahogy a tendencia dominál.
-
banani
tag
ciao Mindenki!
remélem tud nekem segíteni vki abban, h véleményt mond erről az alaplapról!
GIGABYTE GA-8TRX330-L S478 ATI DDR ATX12V
néhány paramétere:
* Processzor foglalat: Socket 478
* Támogatott processzorok: Intel Pentium 4
* Támogatja a 200 (800) MHz-es frekvenciát is
* Hyper-Threading technológia támogatás
* Formátum: ATX
* Chipset: ATi RX330
* 5 PCI foglalat
* 4*/ 8* AGP
* 4 DDR foglalat, max. 4 GB (Dual Channel)
* 2 Ultra DMA 100 és 2 Serial ATA csatorna
* Integrált Serial ATA vezérlő (Raid 0 és 1)
* Integrált hat csatornás audio áramkör (Realtek ALC655)
* Integrált 10/100 hálózati adapter
* USB 2.0 csatlakozó (USB 1.1-el kompatibilis)
* Az alaplap működéséhez ATX12V szabványú tápegység szükséges!
* Extrák:
* Norton Internet Security 2004 Oem
Bruttó ár: 17.825,-
megéri ez??!
köszönöm előre -
ESP
őstag
Alapból nem értek az Intel-rendszerekhez (sem)...
Ez a lap ha Gigabyte, akkor biztos lehetsz benne, hogy nagyon jó minőségű és meg leszel vele elégedve...
A részletekről pedig keress valamelyik fórumban véleményeket a konkrét lappal kapcsolatban...2012.10.23. - 2013.03.03-ig egyéni arcképem Ali G VOLT
-
ESP
őstag
Bartátom!!!
Egy kis segítség...jó csemegézést...
Ui.: ez nem semmi lap annyi szent...
Bővebben: link
[Szerkesztve]2012.10.23. - 2013.03.03-ig egyéni arcképem Ali G VOLT
-
ESP
őstag
Tehát...
Mint látom vannak, akik rendelkeznek Giga SLI-s lappal...
A kérésem az lenne, hogy osszák meg velünk -leendő vásárlókkal- a tapasztalataikat...
Persze tudom, hogy a tulajdonosok kicsit elfogultak a saját dolgaikkal, éppen ezért objektív véleményeket várok...
Legyenek negatívumok is, a konkurensek jellemzőivel...2012.10.23. - 2013.03.03-ig egyéni arcképem Ali G VOLT
-
ESP
őstag
Riccio!!!
Mint azt írtad pécsi vagy... Tudsz valakit Pécsen, aki úgymond a ''megbízható bazár-tulajdonosok'' táborába tartozik???
Én ha minden összejön Pepe G-től veszem március elején a konfigot...
Giga lappal és vga-val...2012.10.23. - 2013.03.03-ig egyéni arcképem Ali G VOLT
-
-=Berkut=-
csendes tag
Megérkezett hazánkba a Gigabyte GA-K8N Ultra-SLI
Most már jöhetnének a az Nfoce4 Ultrák is.. -
Pharaoh
aktív tag
Megmondaná nekem valaki, hogy mi az a Dual Power system?
-
ESP
őstag
Tulajdonképpen a DSP egy Dual Power System néven futó eszköz(!), ami egy bővítőkártya...
Előnyei:
-növeli a stabilitást
-könnyebb és megbízhatóbb tuning
Bevallom Neked, hogy még nem volt alkalmam a DPS-hez, de ha megtudok valami bővebbett azonnal jelzem...2012.10.23. - 2013.03.03-ig egyéni arcképem Ali G VOLT
-
ESP
őstag
Angolul...a Gigabyte oldaláról...
Dual Power System (DPS)
Driven by strong design philosophies and innovation, GIGABYTE new developed technology known as the Dual Power System (DPS) is introduced for 6-Dual series motherboard. The DPS technology is an ingenious design that gives you a power circuit with a total of 6 phases - providing 3 extra phases power circuits which is twice the amount recommended by the standard motherboard design guideline. In a DPS (Dual Power System) designed motherboard, an additional 3-phase power circuit DPVRM (Dual Power Voltage Regulator Module) daughter card is added on the motherboard. This effectively provides a more durable and stable power circuit to sustain a larger electric current of up to 150A. The DPS (Dual Power System) technology is conceived and specially designed for future processors that demand a higher working frequency and a more stable and durable power circuit.2012.10.23. - 2013.03.03-ig egyéni arcképem Ali G VOLT
-
ESP
őstag
GA-K8NXP SLI
AMD 3500+
2x512 Kingmax Hardcore 500
Seagate B. 160Gb SATA
és a vga...
Köszönet a cuccokért...
Tudja kiről van szó...2012.10.23. - 2013.03.03-ig egyéni arcképem Ali G VOLT
-
ESP
őstag
Szóval DPS...
Ez egy teljesen külön modul...a kézikönyv szerint valamiféle feszültség-stabilizáló áramkört és nagyobb biztonságot jelent...
Ránézésre brutális, külön hűtővel ellátott csupa-kondi modul...2012.10.23. - 2013.03.03-ig egyéni arcképem Ali G VOLT
-
lacafaca
addikt
na mondom a tervemet:
GA-K8NXP SLIBővebben: link
ATHLON64 3000+ (mert fölösleges pénzkidobás a 3500+)+ ZALMAN CU
GIGABYTE GV-N66T128VPBővebben: link
2*512 A-DATA VITESTA 600 DDR Bővebben: link
+ VALAMI SATA VINYÓ
NA EZ LESZ ÁM A SZERKEZET!!Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
ESP
őstag
Korrekt...
Annyit előre mondhatok, hogy a laptól behidalsz...mármint először vizuálisan...
A prociról, meg annyit, hogy Te kb annyit fogsz kiadni a 3000+-ért, amennyibe nekem került egy dobozos Winchester magos 3500+2012.10.23. - 2013.03.03-ig egyéni arcképem Ali G VOLT
-
ESP
őstag
Ha gondolod segítek megszerválni a cuccokat...mármint adhatok egy igen jó tippet...
-
lacafaca
addikt
thx! azt naon +köszönném
egyébkén szvsz a giga csinálja a legszebb, és az egyik legjobb cumókat!
már így is behidalok hogy csak a képét láttam!
[Szerkesztve]Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
Sir Riccio
addikt
Az alaplapban nem fogsz csalódni, nekem elhiheted. Az elmult hónapokban megfordult nálam minden alaplap, mármint ami számit, /DFI MSI ASUS GIGA-BYTE/ és hidd el nem ez lenne a gépembe ha nem ez lenne a legjobb. A procirol annyit keress egy CBBHD szteppingü 3000+ -os A 64-et és mennifog, 10-ből 9 megy 2400MHz felett. És majd ha ezt kevésnek találod veszel egy dual magos procit ugy egy év mulva, már elfogadható áron. A dual táp atom stabillá teszi a lap tápellátását, a feszültség értékek gyakorlatilag '' meg sem mozdulnak'' még intenziv terhelés váltáskor sem.
-
lacafaca
addikt
válasz Sir Riccio #44 üzenetére
végre egy tulajdonos!
thx az infot.
azt szeretném kérdezni, hogy mekkora fsb-t enged adni a procnak?Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
Sir Riccio
addikt
válasz Sir Riccio #46 üzenetére
Proci hütésre tökéletes az artic silencer ultra64 vagy a giga-byte PCU22SE Super Silent. Elnézést az előzőben lévő hibákért.
-
lacafaca
addikt
válasz Sir Riccio #47 üzenetére
akkor már a hűtés is legyen giga
tudsz egy linket a hűtőröl?Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
Trak
addikt
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
ESP
őstag
Riccio!
Újdonsült sli tulajként csak nézek mint jenő a moziban...
Fogalmam sincs egy csomó dologról:
-hol tudom megnézni megy-e a c&q ?
-miért ''vinnyog'' az easy tune 5, mikor csak az ún. rendszerventire nincs kötve semmi, ez ugye nem baj?
-miért inaktív at ET5 ben a középső két modul (MIB, meg a másik)???
Előre is köszi...2012.10.23. - 2013.03.03-ig egyéni arcképem Ali G VOLT
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Home server / házi szerver építése
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Hálózati / IP kamera
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségssége
- Szólánc.
- Path of Exile 2
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- Extrém tuning: már 12,6 GHz felett hasítunk DDR5 RAM-mal