- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bitrograde
senior tag
válasz
lugosi #109162 üzenetére
Én a helyedben nem vetném el ezt a "csüngős" (dongle) megoldást. Nálunk szükségből lett egy FiiO KA1, mert a felsőkategóriás telefonokról már lespórolják a fülhallgató aljzatot, és a gyerek PX 100 II-je is finomabb vele, és elbír a Neumann NDH 30-al is (na jó, nem úgy mint az OTL-em, de mégiscsak jobban szól vele, mint telefonról
). Szóval én a helyedben néznék egy dongle-t, akár innen az apróból, és kipróbálnám vele a jelenlegi fejeseimet, aztán töprengenék tovább.
-
s4tch
veterán
válasz
lugosi #109151 üzenetére
Van a témaösszefoglalóban egy rövid kérdőív, érdemes kitölteni, hogy pontosabb tippeket tudjon adni, akinek van ötlete. Lehet, hogy neked egy bt fejes, vagy egy bt dac + fejhallgató lenne az ideális megoldás. Jó lenne tudni, mennyit költenél, mert anélkül vakon vagyunk...
-
Dorien
veterán
válasz
lugosi #109140 üzenetére
Ez inkább impedancia és érzékenység (sensitivity) függvénye. Általában 32 ohm és 100dB/mW már nagyon könnyen hajthatónak számít, de akadnak bőven kivételek... Ez is inkább csak a hangosságra jó indikátor. Egy dedikált DAC és fejhallgató erősítő a legtöbbször sokkal jobb hangot eredményez még egy könnyen hajtható fejhallgatónál is, mint egy sima, nem célirányosan zenehallgatásra tervezett laptop vagy telefon.
Azt mondanám, hogy ha a keret engedi, akkor már egy olcsóbb, ~10e Ft-os fejhallgatóhoz is érdemes venni valami 20e Ft körüli DAC/AMP-ot, a hangzás esélyesen sokkal jobb lesz.
-
Spíler
őstag
válasz
lugosi #57122 üzenetére
Nem úgy vettem észre,hogy nehezedre esne választékosan fogalmazni
Köszi,annyira nem fontos,nem akarok kényelmetlenséget okozniKíváncsiságom tulajdonképpen a mélyekre irányulnak,mert a PX100 II-be nekem soknak tűnik,néha fárasztó amellett,hogy egy jó hangú füles,inkább telefonról vagy MP3 lejátszóról használom,arra tökéletes.
A Jays V-Jays mindenben veri -
Spíler
őstag
válasz
lugosi #56765 üzenetére
Úgy látszik én nehezebben tanuló típus vagyok,vagy kísérletezőbb kedvű
Nekem a kényelemmel nincs bajom,engem kb.10perc után az kezd el zavarni,mintha a fejemből kifelé szólna a zene,dúdolgatni kész rémálom,azt is a fejemben hallom,amúgy sincs valami jó hangom és akkor azt még a fejem közepéből hallgatni...... -
Bazsee71
őstag
válasz
lugosi #56735 üzenetére
Lehet ebből mégis egy szaftos értékelés, és egy "baráti" telefon lesz, mert kibontva a dobozt a fólián keresztül látszik, hogy le van horzsolva a fejhallgató párnájának a pereme...eszem megáll. Ez most szándékosan nem OFF, mert ennyi hiba nem lehet véletlen, valami nincs rendben a Muzikernél. Ilyen szintű trehánysággal nem mostanában találkoztam, pedig igen sűrűn vásárolok online.
-
Spíler
őstag
válasz
lugosi #56713 üzenetére
Tudom,hogy jó,hogy írom,azért írom
Én se használom utcán,meg sehol,de megnyugtat a tudat,hogy van.2-3 havonta töltöm,aztán megy vissza a fiókba.Kíváncsiságból néha próbálgatom,még a nehezebben hajtható fejeseknél is jelentős javulás tapasztalható,ennek a típusnak leálltak a gyártásával,itthon csak egy helyen látok de azt nem ismerem.
http://www.avland.hu/webshop/products/details/fiio-e06/10695
A srácok a másik totyikban biztos tele vannak ötletekkel,főleg ha külföldről is rendelnél.(#56714) gbosz
Lehet,nem érdemes vele kínlódnod,voltak előzetes félelmeid az eredetiséggel kapcsolatban....
Amennyiért vetted te is eltudod adni,aztán keress másikat,vagy itt azért valószínű,hogy eredeti
https://www.mall.hu/pc-fejhallgato-mikrofon/akg-y50-red
Ha ez se tetszik élhetsz az elállási jogoddal. -
gboszi
senior tag
válasz
lugosi #56556 üzenetére
Na megvettem az ajánlott AKG Y50-et, a MediaMarktos hallgatózás után meggyőzött. Számomra a legjobb hangzást nyujtotta a többihez képest, igaz árban is a csak egy két JBL és a Beats volt felette. Nagyon jó áron 10k-ért hozzájutottam, ennyit szerintem megér, de 30-ban nem vagyok biztos. Most, hogy megvan hallgatom, hallgatom...de nagyobb durranást vártam tőle. Nem tudom, hogy az iphone-e a gyenge keresztmetszet, majd próbálok hallgatózni mást is. Egyelőre járatom, bizok benne, hogy változik.
-
xmaas
őstag
válasz
lugosi #56563 üzenetére
Vagy esetleg mar probaltam azt a "szemetet" es meg parat rajta kivul a gyonyoru Y kollekciobol es igenis van rola fogalmam hogy miert mondtam hogy egy "szar" ?
De nyugodtan vegye azt a csillivilli akarmit ha te azt mondod hogy jo akkor legyen jo neki felolem , en meg mindig maradok a velemenyemnel hogy AKG minimum ott kezdodik hasznalt modelleknel 550-551 20 ezer forint folott es utana a haladunk szepen felfele 553 stb.Meg a tobbi studios darab ami mar nem annyira utcara valok,de akkor is a K szerianal alabb nem adnam ,mert az egesz Y szeria egy tularazott csillivilli divatmajom szeria inkabb azt fizetted meg hogy messzirol latszik es nem a hangzast ami a legfontosabb .
Es itt befejeztem nem fogok vitatkozni senkivel izlesrol meg stilusrol ha nem tetszik lehet elofizetni es blokolni vagy egybol atugrani a hozzaszolasaimon nagyon konnyen nem kell a kioktato stilus nem ma estem le a cseresznyefarol hanem tegnap semmi szuksegem felsobbrendu emberekre en igy vagyok megszokva a disznoolban jobbat nemtudok sajnos ez van a szar szar marad akkor is ha uruleknek nevezzuk es rakotunk egy bazi nagy piros masnit latszodjon messzirol
-
xmaas
őstag
válasz
lugosi #56556 üzenetére
AKG manpsag nem er kupac szart se amik jok azok mind 20-40 ezer forint folott kezdodnek K550,K551,K553 ,K545 a tobbi az alacsonyabb arkategoriaban kb. disznek vannak mert az arukat nem erik meg semmi esetre.
gboszi Ezt mondjak jo vetelnek mostansag plane utcara es pont 20 as Pioneer SE-MS5T
-
Dorien
veterán
válasz
lugosi #56437 üzenetére
A kettő közül akkor inkább már a nyitott HD330, de a felsorolt stílusokra nagyon jó pl. a Takstar TS-671 vagy egy ligával feljebb az AKG K612 Pro - feltéve, hogy van hozzá erősítő is. Ez utóbbit egy ideje hallgatom össze az ATH-AD900X-szel és nagyon egy kategóriának érzem a két fejest. Ez az album pl. megunhatatlan velük:
-
Spíler
őstag
válasz
lugosi #56439 üzenetére
(#56440) impalaman összefoglalója szép kerekre sikeredett,annyival egészíteném még ki,hogy kb.1 óra után már elkezdi nyomni a fülemet,ezért tettem rá plüss párnát,na attól még a maradék jó hang is eltűnt belőle
A HD330 érdekesebb lehet,talán.
Nem tudom mire gyűjtesz,de ne halogasd,vedd meg hamar -
impalaman
aktív tag
válasz
lugosi #56437 üzenetére
Üdv!
Nekem van egy Superlux HD330-am, tetszik is, szvsz. elég jó hangja van az árához képest, ütős, de nem vészesen túlzó mélyek, a közép se szorul annyira háttérbe, viszont van egy kis magaskiemelése 7-8 kHz környékén, az már amolyan Superluxos "szokás", de kevésbé bántó mint pl. a HD681B-ben, hozzá se nyúltam EQ-val, még belefér. Mindenféle zenét hallgatok rajta, eddig sehol se volt hiányérzetem.
A HD660 lényegében ugyan az, de a mélyei nekem nem tetszettek annyira mint a HD330 esetében, kevésbé kontrolláltak, meg talán a tere is szűkebb egy kicsit, bár az teljesen zárt, így utóbbi nem csoda.
A kényelemről annyit tudok mondani, hogy kell kicsit tágítani, mert gyárilag, dobozból kivéve elég nagy a szorítóereje, de pl. az enyém kb. egy hónap után már teljesen jó is lett, éjszakára mindig rátettem pár könyvre, hogy táguljon. Ennyi pénzért még az is belefér.
A HD330-at egy S.M.S.L SD-793II-vel hajtom, simán megbirkózik vele, de még egy 2012-es Nexus 7-tel is kipróbáltam, az is meg tudta hajtani, igaz, ott már éppenhogy elég volt a max. hangerő, de a helyükön voltak a mélyek is meg minden. 2013-as Moto G már nem hajtja meg kellően, eltűnnek a mélyek. Tehát azt nem mondanám, hogy nagyon nehezen hajtható, de azért kell alá valami normálisan erősített kimenet.
Egyetlen negatívumot tudok mondani róla, az pedig a kábele, nagyon merev, nehéz spirálkábel, ki is cseréltem már a második napon.
-
Spíler
őstag
válasz
lugosi #56437 üzenetére
Hát,nem tudom.HD660-om az van,nekem nem tetszik(nem is használom),olyan jellegtelen,élettelen semmilyen hangja van.Az Invotone HD2000 olcsóbban sokkal élvezhetőbb(számomra),ha maradunk ebben az árkategóriában,különben már egy jó ideje 9 690 Ft az ára,hacsak nem akciózzák valahol.A Presenter 3 Kb.70-75%-on hajtja ki rendesen,szóval nehezen hajtható.Ha szép hangot szeretnél olcsón akkor a HD562-t kéne kipróbálnod.Emlékszem neked tetszett a PX100 hangja(úgy rémlik),na azt szorozd be kb.hárommal.SZVSZ.
-
Bodz
nagyúr
válasz
lugosi #56194 üzenetére
Audiopartner. Az árlistájuk szerint 1223 Ft.
-
törölt tag
válasz
lugosi #51269 üzenetére
Igen, mert az ideális hifi az élő hangverseny az eredeti hangszerekkel az eredeti hangversenyteremben. (Hogy arról most ne is beszéljünk, hogy milyen az ideális hangszer és az ideális hangversenyterem, mert az egy másik téma.)
(#51270) szgergely: "Neked cikket kellene írni. Nem azért mert olyan jókat írsz, hanem mert olyan hosszan. De ez fórum."
Persze nem te vagy az első ezzel a felvetéssel, én pedig erre azt szoktam válaszolni, hogy szoktam cikkeket írni, korábban is, de az utóbbi tizenöt évben kifejezetten éppen az a munkám, hogy cikkeket írjak, egyúttal egy (szakmai!!!) fórumon meglátásom szerint egyáltalán nem ördögtől való, ha a téma igényelte kiterjedésben beszél az ember - ezt persze némelyek grafomániának értékelik, ez engem nem zavar, a (szakmai!!!) fórumon való optimális kiterjedésre vonatkozó nézetemet fenntartom. Akinek nincs kedve elolvasni a téma igényelte terjedelmet, görget egyet, és olvas olyat, ami számára megfelelő kiterjedésű.
-
Samtya
senior tag
válasz
lugosi #50832 üzenetére
Elfordítós csatlakozású az a vége: itt nézheted meg.
#50828 Khelben: kaphatsz, de nem lesz olyan a tere egy zártnak és több lesz benne a mély valószínűleg.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
lugosi #50796 üzenetére
Így nagyon nehéz megállapítani, hogy melyikkel járnál jobban, de egy közepes Sony már tud (elvileg) hallgathatóan zenélni. Talán úgy is, mint egy közepes fejes erősítő, de ezt csak egy alapos összehasonlítással lehetne megtudni. Minden más csak találgatás. Meg aztán is nagy kérdés, hogy mit nevezünk "közepesnek".
-
törölt tag
válasz
lugosi #50613 üzenetére
Igazad volt.Sennheiser px-100-II-t most már én is nagyon szeretem
Ekkora méretben ilyen szép hangzást még nem hallottam,van nagy méretű fejesem aminek kevesebb a dinamikája és a mélye(hozzá teszem én alsó kategóriában játszom)
Ja,és telefonnal is igazán szép hangja van. -
gaborka8x8
aktív tag
válasz
lugosi #50592 üzenetére
Nem, ez csak hobby.
Korábban leírtam, hogy a nagy rendszerem, amin zenét szoktam hallgatni, az harminc évnyi Hi-Fi-zés után összeállt úgy, hogy kb. hat éve semmit, de még csak egy kábelt sem cseréltem ki benne.
Ellenben a Hi-Fi-zés, mint hobby megmaradt, azaz, továbbra is játszani szerettem volna Hi-Fi készülékekkel, és ezért a fejhallgatókkal kapcsolatban kezdtem érdeklődni. Egyrészt azért, mert sokkal olcsóbban lehet már elfogadható fejhallgatós rendszereket kiépíteni, mint hangsugárzós rendszereket, másrészt pedig azért, mert 45 éves koromig nekem a fejhallgatók teljesen kimaradtak az életemből, és kíváncsi voltam erre a világra is.Már tervezgetem egy ideje, hogy létrehozok egy fejhallgatós blogot, amiben leírom a tapasztalataimat, csinálok összehasonlító teszteket, stb. De ez nagyon nagy munka, és fényképek is kellenének hozzá. Nekem pedig kb. egy hónappal ezelőtt lett életem első fényképezőgépe, de fényképet még nem csináltam egyet sem vele. (Valahogy ez soha nem érdekelt.) Tehát valami alapszinten meg kellene tanulnom fényképezni is.
Mint látja nem olyan egyszerű, hogy a tervekből tett váljon. -
gaborka8x8
aktív tag
válasz
lugosi #50584 üzenetére
Ez, amiket felsoroltam, ez mind saját, jelenleg is a tulajdonomban lévő fejhallgató. Sőt, még ennél több is, hiszen csak azokat soroltam fel, amiket újonnan vásároltam, és nekem kellett bejáratni. De vettem használtan is, és azok is megvannak. Pl. AKG K-501, Sennheiser HD-424, Sony MDR-XB300, AKG K-141, stb.
És még ott vannak a csak díszként funkcionáló vintage fejhallgatóim is.Ps.: És persze volt nálam jó pár kipróbálásra kölcsönben is, az elmúlt pár évben.
-
-
.DLL
veterán
-
-
Sonja
nagyúr
válasz
lugosi #49373 üzenetére
Tőlük kérdezd meg, de szerintem kapsz.
-
törölt tag
válasz
lugosi #49302 üzenetére
Ez nem annyira kedven múlik. Ebben a kategóriában akkor okoz örömöt egy fejes, ha megfelelő láncod van, amúgy csak árnyéka önmagának. Arra pedig nem érdemes egy majdnem 6 jegyű összeget kiadni, hogy aztán elmaradjon a várt mosoly.
Nagyjából forrásra annyit érdemes költeni, mint amennyit magára a fejesre, de akár még jóval többet is. Még ha ez egy általánosítás is (amikről tudjuk, hogy nem mindig igazak), akkor is látszik, hogy nálad jóval a másik irányba tolódik a mérleg: forrás egy belépő kategória, fejes meg felső közép. Ha ehhez még azt is hozzáveszed, hogy ez egy elég nehezen párosítható (hajtható) fejhallgató, akkor hiába a 20% kedvezmény.Tudom, hogy nem mindenkinek kényelmes utazni egyet csak azért, hogy kipróbáljon egy fejest, de én úgy gondolom, hogy sokkal jobb egy kellemesen eltöltött délután és pár ezer forintos utiköltség, mint az ablakon kiadobott 100 ezer forint.
-
válasz
lugosi #49297 üzenetére
Üdv!
Mielőtt végleg megrogynálettől a fejestől, javasolnám az ATH-R70X-et is, a japánok referencia fejesét.[link]
Én a Muzikernél vettem tavaly ősszel 109 e Ft-ért. Egy ilyen DAC-al[link], és egy ilyen USB kábellel házasítottam[link], és így csodákra képes.
Persze, ahogy javasolni szokták hallgatózni, hallgatózni, és ismét csak hallgatózni. Én még azt is felajánlom, hogy nálam meghallgathatod, ha az ország délkeleti végein laksz.
-
Golota
aktív tag
válasz
lugosi #48975 üzenetére
Szerintem Grado E- sorozat lesz az, "i" már csak beragadva lehet készleten. A 80-as egyértelműen jobb, mint a 60-as, főleg középtartományban, bár mindkettőnek az erőssége. Azt ne hagyd figyelmen kívül, hogy masszívan nyomja mindkét Grado kifelé is a zenét. Hallgasd meg őket, érdemes.
-
válasz
lugosi #48970 üzenetére
Máshol a Grado SR60i-t, SR80i-t ajánlották még (ár kérdése). Mivel ahogy elnézem a 60-as majdnem ugyanannyi mint az AKG Y50, és máshol azt mondták hogy egyértelműen jobb annál, főleg a középtartományban, úgy gondolom, hogy akkor már +10-12 ezer belefér, ha azt mondjátok hogy a 80 jobban megéri, mert jobb.
Szóval, ha ezeket is belevesszük az összehasonlításba, melyiket választanátok a korábban említett Beyerdinamic-ot, vagy ezek közül valamelyiket? -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
lugosi #48958 üzenetére
"gondolom hogy árkategóriájában helyén kell kezelni ezeket."
Az "árkategória" az egy fura dolog. Mikor MM-ban "tesztelgettem" füleseket ( kb. 2 órán át ) a legolcsóbbtól, a legdrágábbig, meghallgattam vagy 30 fejest és elmondhatom, sokszor nem igaz ez az állítás. Volt olyan, amit 10mp után téptem le a fejemről, olyan pocsékul szólt, pedig nem "belépő kategória" volt.
-
s4tch
veterán
válasz
lugosi #42277 üzenetére
Megbízható cég. A rendelési idők változóak; hangszerrel kapcsolatban érdeklődtem többször náluk, gitárhoz húrokat, pengetőket, apró szirszarokat vettem is náluk. A gitárok rendelési ideje teljesen változó, a hazai/európai disztribútortól függ. Gondolom, fejes esetében is hasonló a helyzet. Érdeklődj, abból még nem volt baj.
-
törölt tag
válasz
lugosi #42169 üzenetére
Igen, nagyjából így működik a dolog. Segíthet mások véleménye, de a legjobb a saját tapasztalat (vagy olyan emberek tapasztalata, akiknek ismered az ízlsét, és elég jól el tudod helyezni a véleményüket).
.DLL: Igen, a Headflow is egész jól elvitte az LCD2-t, szereti a T40rp-t, a PM3-at és HRM7-et is, még a 770 planár is szépen szól róla (bizonyos zenékkel), de a téli találkozón akármilyen Beyert dugtam bele, szörnyű volt. Azokhoz biztos valami más beállítás vagy OPA kell, vag ynem tudom.
-
törölt tag
válasz
lugosi #42164 üzenetére
Ezt nem fogod tudni a dobozra írt számok alapján kiszámolgatni, felesleges is próbálkozni vele. Ez nem úgy működik, hogy ha mondjuk van 800kg a raklapodon, akkor az 1t teherbírású targoncával meg tudod emelni simán.
Egyébként impedancia és érzékenység együtt számít, de az impedancia változik a frekvenciával, amit már nem közöl a gyártó jellemzően. És ez csak egy példa. Van olyan füles, ami halk és mosott lesz, ha nem adsz alá elég kakaót, másiknál eltűnik a mély, stb.
-
törölt tag
válasz
lugosi #42126 üzenetére
Szerintem elég a kártya, meg egy pendrive-on a zenék, amiket ki akarsz próbálni, szerintem több helyen biztos megengednék, hogy azzal próbáld ki. De még a boltban levő cuccokról is érdemes egy próbát tenni, mert amíg nincs viszonyítási alapod, addig nehéz bármilyen következtetést levonni tesztekből.
-
Bodz
nagyúr
válasz
lugosi #41930 üzenetére
De, gondot jelent neki a 250 ohm. Van 990 Prom, azzal remes volt az X-Fi, semmi kontrol, durva, puffogo melyek, brrrrr...
Ha maradsz a DT 770 Pronal, akkor a 32 vagy 80 ohmost valaszd! Inkabb az elobbit, szerintem jobban szol.
50-bol azert sok mindent lehet venni, sokfele karakterrel. Valahogy probald pontositani az igenyeid! -
törölt tag
válasz
lugosi #42122 üzenetére
Az, hogy milyen hangkártya mit hajt meg, nem csak attól függ, hogy mekkora az impedancia, hanem attól is, hogy milyen érzékeny a füles. Amúgy meg ne teszteket olvass, hanem inkább szánj rá egy délutánt lehetőség szerint, és próbáld ki a kiszemelt füleseket, leginkább a saját kártyáddal, úgy megtudod, hogy milyen a hangjuk együtt.
-
Tim82
félisten
válasz
lugosi #42057 üzenetére
Nagyon érdekelne róla a véleményed, különösen azért mert pont ugyanazzal az X-Fi-vel hallgatnám. Komolyzene és jazz érdekelne elsősorban. Megköszönném, ha írnál pár gondolatot erről a kombinációról
Itt írtam róla tegnap röviden.
Jazzt (bár inkább annak The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble / The Mount Fuji Doomjazz Corporation, Dale Cooper Quartet & The Dictaphones-féle vadhajtásait) rendszeresen hallgatok róla, komolyzenét viszonylag keveset, bár pont ma délelőtt Purcell ment róla. Szerintem ezekre kiváló, elektronikus és basszuscentrikus zenékre talán kevésbé.
a forgató résznél látható műanyag, mennyire tűnik tartósnak
Meg fogsz lepődni, hogy műanyag létére mennyire masszív darab. Az enyém mondjuk nyikorgott egy kicsit (használtan vettem), de azon lehet segíteni.
-
fericske
addikt
válasz
lugosi #41970 üzenetére
Igen, de nagyon nem egyszerű véleményt alkotni, ahogy azt írtam is.
A haverom éppenséggel a HD800-ra van rákattanva, hogy kiderítettük az átlag 1100 GBP árához képest szinte féláron beszerezhető újonnan itt néhány UK webboltból.
Akkor most már figyelembe kell venni, hogy ő azt egy elég drága erősítőről hallgatta, 4500 GBP.
Én a Kennerton Odin-tól padlóztam le, de az egy még drágáb erősítőről ment.
Nem rohangálhattam keresztbe, kasul a fejesekkel különböző standokon lévő erősítők között, még rámhívták volna a rendőrséget.
Azért próbálkoztam
Ott van példának okáért amit a Beyer T1 2nd gen-nél tapasztaltam. Teljesen másképp szólt arról a JD Lab erősítőről mint amire a többi volt dugva. Akár másik fejhallgató is lehetett volna.
Az sem lett volna megoldás, hogy kiválasztanék egy számomra megfelelőnek tűnő erősítőt és az összes fülest arra dugom rá, mert nem mindegyiknek az az erősítő állt volna jól. Lehet ugyanebben az árban egy másik erősítővel egy-egy darab többet adna, és akkor kezdhetem előlről az egészet.
Ezek a dolgok nektek nyilvánvalóak, ezért is feleslegesnek találtam ezt fejtegetni, bár utaltam rá, hogy egy-egy "ítéletem" a magam számára sem végleges ezen okokból.A DAP-oknál már más a helyzet. Ott már nem szállnék vitába magammal az észrevételeimmel kapcsolatban, hiszen variálási lehetőség nem igazán van. A Questyle-t és az ARM2-őt tesztelgetném egymás mellett, e kettő közül választanék - vagy mindkettőt, fülesemből is több van
A fülhallgatók hasonlóképp a DAP-okhoz.
Leszóltam az AK Laylát meg Angie-t. Egy AK 380-ról próbáltam ki őket. Onnan hova tovább, könyörgöm?
Egy 20 kg-os asztali csöves erősítőről hallgassak fülhallgatót is?A szubjektív véleményeim alapján ebből az egészből arra kellene koncentrálni az olvasónak, hogy az ismert cuccokról való véleményem milyen párhuzamban van azokkal amiket nem ismertek. Támpontnak jó, mert én nem vagyok fizetett ügynök, én fizettem azért, hogy ott lehessek, és szerintem már tudjátok, hogy a saját vásárlásaimat is lehúzom, ha az nem üti meg azt a szintet amit elvárok tőle.
-
yesman
csendes tag
válasz
lugosi #41930 üzenetére
Szia!
Nekem ilyen hangkártyám van évek óta. Most váltottam egy Sennheiser HD598-ra. Annyira passzol a fejes a kártyához, hogy kivettem a fejhallgató erősítőmet a sorból és közvetlenül a kártyába dugtam a csatlakozót. Számomra ég és föld a különbség az előző lehetőségeimhez képest. Gyönyörűen szól. -
Dave™
nagyúr
válasz
lugosi #41961 üzenetére
Ez addig igaz, amíg nem hallottál jobbat. És mindig lesz jobb. Amúgy a head-fi sem garancia semmire, meg az ilyen végletes állításokat sem szabad komolyan venni. Továbbá minden viszonyítás kérdése. A HD800 maximum dinamikusban felsőkategória, és a kb. 1000 dolláros árával eltörpül a több ezer dolláros, jellemzően planár vagy elektrosztatikus fejhallgatók árai és képességei mellett. De még az ár sem minden, ott van pl. az Ultrasone, aminek vannak baromi drága modelljei, de állítólag eléggé megosztó a hangja. A Sennheisert meg leginkább a neve adja el manapság, ugyan már eléggé megkopott a régi fénye, sokakban azonban még mindig aktívan él a kiváló hangminőség szinonimájaként. A HD800 mondjuk pont nem rossz, sőt egészen jó technikai értelemben, de osztva Bodz véleményét, szerintem is csak jó, semmit sem csinál rosszul, de nem is gondolok rá úgy, hogy wow.
-
.DLL
veterán
válasz
lugosi #41955 üzenetére
¿Elképzelhetetlen, hogy egy fejhallgatókiállításon (a teljes felhozatalt nézve, ahol a legmagasabb szintű darabok is megtalálhatók), egyik-másik jobban tetszen az embernek, mint a HD800? Azok azért pl. árban is magasabb kategóriában voltak, tehát nem éreztem "drága cucc leszólásnak".
-
törölt tag
válasz
lugosi #39816 üzenetére
Te is félreérted.
Az egy másik téma, hogy a digitalizálás az ördög műve-e. Itt erről a témáról nem beszéltem. A vinyl ripről beszéltem. A vinyl rip az ördög műve. Azaz, az analóg hanglemez lemezjátszón való lejátszása révén digitalizálni, az ördög műve. Különösen, mivel sokan ezt valamiféle eltévedt hangminőségi okokból teszik, a stúdióból digitálisként kijövő hanghordozó ellenfeleként, aminthogy a téma is úgy került elő, hogy "nem biztos, hogy a rip ugyanúgy fog szólni, mint az eredeti hanglemez" - amely mondat önmagában is az ördög műve, amellett, hogy úgy értelmetlen, ahogy van.
Digitalizálni a stúdióban kell, mesterszalagról - vagy digitális mikrofonnal.
Az úgynevezett vinyl rip első-, másod-, harmadsorban ördög műve iszonyat, és legfeljebb negyedsorban abszurd, horrorisztikus kezelése annak a kényszernek, hogy egy számodra fontos hangfelvételről azt gondolod, hogy nem fogod tudni stúdióban, mesterszalagról digitalizált formában megszerezni. Ha digitált hangformátum kell, akkor azt a stúdióban digitalizált formában kell megszerezni. A vinyl rip horror. Nagy ritkán kényszerhorror. Na de mint cél?! Na de azon gondolkodni, hogy lesz-e olyan a rip, mint az eredeti vinyl?! Na de azon gondolkodni, hogy érdemesebb vinylről ripet készíteni, mint a stúdióban a mesterszalagról?! A téma ezek az utóbbi gondolatok voltak, nem pedig az, hogy a digitalizálás micsoda. A vinyl rip volt a téma, és nem is mint alkalmi kényszer, hanem mint általános cél. Ez ördög műve, illogikus, sőt alogikus. -
.DLL
veterán
válasz
lugosi #39800 üzenetére
Az a baj, hogy a vinilt berippelik egyféle tányéron, egy féle hangszedővel, egy phono fokozattal, így oké kapsz egy 24/192-es fájlt, de koránt sem biztos, hogy azt a hangot kapod, amit egy otthonra összeválogatott lemezjátszós szett biztosítana, hisz itt is minden elem befolyásolhatja a hangot.
-
Bodz
nagyúr
válasz
lugosi #39432 üzenetére
Tulajdonkeppen igen, altalanositva. De akad boven ellenpelda is, ott a TS-671, azt a 120 ohm ellenere eleg konnyu meghajtani. Persze mindig nagyon fontos az erzekenyeg, ezt nem szabad elfelejteni!
Aztan lehet ezt meg bonyolitani sok mindennel, pl. az impedancia nem is egy allando ertek, a csillagok allasa, meg stb. De hosszu technikai magyarazatokat meghagyok masnak.Minden fejhallgato profital egy jo erositobol.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Futás, futópályák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
- Windows 10
- Háztartási gépek
- Sorozatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Le Mans Ultimate
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest