Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ba cy lus

addikt

A HE400i mélyének erősítésére, magasának finomítására még egy tipp.

Már régóta nem PC-ről hallgatok zenét (a HE400i-t meg sem hallgattam úgy), hanem mobilra kötve az X-USB-t, lejátszónak Neutron Playert használva. Jóval kifinomultabb, kisebb torzítású hang, mint ami a PC-ből usb-n kijön.
    Most kaptam kölcsönbe egy Raspberry Pi 4-et: Volumio ment fel rá, és a médiaszerverről játszottam le zenét, ahol hdd-n vannak tárolva a dolgok. Kíváncsi voltam, hogy simán csak oda kötve az X-USB-t (elvileg a legideálisabb nem ez, hanem egy spdif kimenetes modult hozzácsatlakoztatni, és ahhoz a DAC-ot, az X-USB usb-spdif átalakítót kiküszöbölve) tudok-e még előrelépni. Egyértelműen, jól hallhatóan igen! Engem meg is győzött, hogy kell nekem is egy ilyen.

Ezzel a tapasztalattal együtt én úgy gondolom, hogy mikor valaki megítéli egy fejhallgató hangját, illik hozzátenni azt is, hogy pl. PC-t használ-e digitális forrásként, mert sokat nyom a latba, és sajnos általában negatívan, alapból egy agresszívabb, torzabb (ami idegesítő többletmagassal jár) hanggal szolgálva a láncunknak, egy őszinte hangú fejesnek pedig ezt vissza kell adnia, míg egy visszafogottabb cucc esetén előfordulhat, hogy épp úgy lesz jó, viszont rendes digitális forrásról már halálosan unalmas lenne.

Új hozzászólás Aktív témák