Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
:AMF:
senior tag
Ha érdekel valakit, flash deals keretében 4 napig akciós a OneOdio Studio Pro DJ (Pro10, Pro30 és Pro50) az Alin. A 10-es és 50-es spanyol raktárból is elérhető, előbbi 21, utóbbi 31 dollár.
-
MzperX07
tag
Üdv.
Egy HyperX Cloud Stinger-ről szeretnék váltani, mert már teljesen lemállott az anyag a szivacs párnákról, a hangerőszabályzója helyenként recseg (3 és fél éves) és már max hangerőn is igen halk.
Szeretnék egy olyat, aminek jobb mikrofonja van, mert Discordra, és Viber stb. csevegésekre is szoktam használni, szóval fontos lenne a minél jobb zajszűrés. Olyan párna kellene, amibe nem párásodik bele a fülem 5 perc alatt, mint a mostaniba. A mikrofon lenémítható legyen és lehetőleg nyomógombos mikrofon állítási lehetőség. Árban 30-35 ezerre gondoltam, de 40-ig is elmegyek, ha tényleg annyival jobban megéri. Az extra mély hangok nem fontosak.
A HyperX Cloud II-t kilőttem a gagyibb mikrofonja miatt, a Cooler Master 751 jobban tetszik, csak a beleizzadós fülpárna miatt vetettem el. Tudtok valami jót? -
s4tch
veterán
válasz
Dorien
üzenetére
Nekem 3-4 óra után jön a kényelmetlenség, az is inkább a bőr párnák miatt. Ezek a "borzasztó kényelmetlen" szintű kinyilatkoztatások annyira szükségtelenek.
Egyébként ha valakit érdekel, van egy Meze 99 Neo jó áron az aprón. Ha annak a hangját is átalakítja a csodapárna, akkor jó vétel lehet.
-
Polllen
félisten
válasz
contaxg
üzenetére
Ez nem csak neked:
Egyébként ebből a Meze 99-ből ki lehet hozni aftermarket párnával valami olyat, mint az első volt.Anno nagyon akartam egyet, de ahogy "áthangolták" a kedvem elment tőle. Viszont a Nad Visio 50 már csak 70k körül kapható, lehet akkor a meze 99 + párna jobban megérné.
-
contaxg
veterán
válasz
Per Degaton
üzenetére
Akkor mindenképpen tegyél egy próbát Dorien által ajánlott Yaxi stPad2 párnákkal. A bőr fülpárnák esetén érdemes időnként bőrápolós kezelés. Régebben az Audeze gyárilag csomagolt bőrápoló olajat a fejeseihez. Jómagam kézkrémezés után a kezemen maradt "maradékkal" szoktam átdörzsölgetni.
-
Dorien
veterán
válasz
Per Degaton
üzenetére
Yaxi stPad2 [link]
Ez még nagyobb is, mint a gyári 3rd gen. párna. Hangra is jobb. -
Per Degaton
tag
válasz
contaxg
üzenetére
Viszonylag nagy fülem van, a mostani párna a még pont jó méret, ha ennél kisebb lenne az valószínűleg már túl kicsi lenne.
Egyébként itt: https://mezeaudio.com/collections/accessories/products/earpads
a small a gyári "gen 1" fülpárna? Másikat nem találtam. Mert ez azért kisebb minden szempontból, nekem szerintem már kényelmetlen lenne. -
contaxg
veterán
válasz
Per Degaton
üzenetére
Szerintem a gyári "gen 1" fülpárna (egy irgum-burgum levéllel a gyártónak) a megoldás ha nem átlagon felüli fülekkel rendelkezel, egyébként minden más vakrepülés.
-
contaxg
veterán
Kobe, ez pont az tudja amit leírtál
Még egy ötlet: rögtön rendelj hozzá egy tartalék fülpárnát.
-
Sinesol
veterán
Van Massdrop-on Sennheiser HD58X, az 170 dolcsi, friss regisztrációnál ha jól tudom jár 20 dolcsi kedvezmény. Ismerődöd megrendeli az amerikai cimérere, onnan meg hazahozza neked, igy meguszod az extra költségeket. Ennél jobbat nem nagyon találsz ilyen árban, a rendes piaci verziók 100k+ árban mennek.
-
Per Degaton
tag
Sziasztok!
A Meze 99 Classicomon a gyári fülpárna kb egy év után erősen elkezdett szétkopni, válik le róla a műbőr. Kicsit csalódott is vagyok, azt hittem ez azért tovább fogja bírni, napi pár órát van csak a fejemen, nem egész nap és nem is minden nap és azért nem egy olcsó fejhallgatóról beszélünk.
Na mindegy, mivel szeretem ezt a fejest, gondoltam veszek hozzá másik párnát, de ezek után biztosan nem gyárit. Olvasgatva a topikot azt láttam, hogy ezt a Brainwavz sheepskin ovalt ajánljátok többen is. De aztán most Dorien ezt a Yaxi sPad2-őt ajánlotta hozzá, hogy azzal is nagyon jó.
Kérdésem, hogy vajon melyikkel lehet jobb, van aki hallotta a Mezét mindkettővel?
Hangra nekem bejön a gyári Meze hang (azt hiszem 2. generációsom van), de nem biztos hogy baj lenne ha kicsit kiegyenlítettebb lenne. De az is fontos hogy kényelmes és tartós legyen a párna ha már ennyi pénzt szánok rá.+1 kérdés, hogy a brainwavz.com EU-n kívülről küldi a csomagot? Van rá esély hogy fennakad a vámon ha mondjuk 2 párat rendelek? Mert az már ilyen 50 usd körül van még a mostani nyári akcióban is.
-
Gzula[HUN]
addikt
Fidelio X2HR-nél 150dollárért (ha találsz annyiért) jobbat nem találsz. De nyitott. Ha zaj van körülötted, vagy nem akarod az asszonyt hallani, vagy egyszerűen csak ki akarod zárni a világot magadtól, akkor nem ez lesz a neked való. Ha otthon, nyugiban tudsz lenni, akkor részemről e mellé teszem a voksom.
A fejpántja valódi bőr (hetekig az illata is bőr illat volt), az oldala nagy része fém. Nagyon jól össze van rakva, tavaly november óta semmi nyikorgás. A párnája szöszmágnes, hogy valami negatívat is írjak, viszont memóriapárnás textil, nyáron se pálik bele az ember feje.
Nincs tudomásom hasonló kategóriában olyan cserélhető vezetékesről, amibe 3,5 female dugalj van. Nem elterjedt sajnos. Még zártban sem nagyon, drágább kategóriában sem.Hogy mikrofonos zártra is mondjak valamit, a CM MH752 jó választás, vagy valamelyik HyperX Cloud. Utóbbiból a Cloud Alpha cserélhető vezetékes, viszont mindkettő típus vezetéke emlékeztem szerint bajonettzárral csatlakozik a fejesbe. A Cloudokban kicsit több a mély, ha erre van igény.
Ha ezeknél drágább mikrofonos fejhallgatót kellene vennem, akkor vsz. valamelyik gamer szériás Audio-Technika lenne.
Mikrofonos fejhallgatók terén ITT még találhatsz segítséget. -
Kobe
veterán
válasz
Wolverine
üzenetére
Mar beirtam kb 2x, kollegak is lattak mar mert diskuraltak rola, azota nem valtozott
150 USD korul
Gamingre + gitarra
Cserelheto kabel
USB vagy jack szinten mindegy, van studiokartya is meg USB is
Mikrofon ha van alapbol plusz de ha boomproval megoldhato csak az se baj
Zart nyitott kb mimdegy, amelyik hangzasban jobban vallalhato a celraEnnel szofisztikaltabban feles korbeirni
-
ribizly
veterán
-
alton1978
tag
Szasztok!
Cserélni szeretném a DT 770 Pro 250-et egy MEZE 99-re. Szerintetek érdemes?
-
Kobe
veterán
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Szerintem ez az audiofileknel nemkicsit tul van misztifikalva. Ezert nem is szoktam ilyenekkel foglalkozni, hanem a minoseggel.
En eddig ugy tapasztaltam, hogy
A, a legtobb ember keptelen helyesen definialni, eppen milyen hangkepet keres (es cserebe legalabb keptelen megmondani azt is, milyet hall eppen)B, egy minosegibb, melyorientalt fules siman adhat osszessegeben jobb elmenyt (megha nem is 100%ban a celnak megfelelo hangszinu), mint egy elba*ott V vagy kiehyensulyozott
Emiatt inkabb arban mindig azt keresem ami a kategoriajaban a legjobb, es a max arat (150USD) tekintem hard (vagy legalabbis kemenyebb) limitnek mint hogy eppen V t vagy balancedot vagy W t vagy akarmit irnak ra
-
Kobe
veterán
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Aliexpressrol nem rendelek, elektronikat biztos nem.
Egyredzt kb ugyanolyan sron van mint amazon es nem kell 3-4 hetet varnom mert psr nspon belul itt vanX2HR nek mi lehet alternativaja? 150 USD ig
Yamahsk is tetszenenek de nem cserelheto kabelesek -
Gzula[HUN]
addikt
Hónapok óta nem volt 240-250 eurónál olcsóbb az X2HR. 99.-Euro+posta (összesen116euro) tavaly november óta nem volt konkrétan, akkori BF-et követő hétfőn (akkor vettem az enyém). Azóta 1-szer vagy 2-sezr volt 1-2 napig 116euró+posta. 145dollárért szerintem nem drága.
Idő közben megjelent az SHP9600-as is 100dollár környékén, nem hiszem, hogy magának csinálna a Philips konkurenciát.
Az shp9500-asnak (főleg doboz nélkül) viszont elég jó ára van. -
Kobe
veterán
Nah
Honap vegeig nyelbe kellene utnom egy fejes beszerzest.
US bol rendelnem, ismeros hozna haza, igy eleg szepen bovul a valaszthatoak koreA cel egy szinte kizarolag PC hez hasznalt vezetekes, mikrofonos valtozat lenne. Mivel szoktam gitaron studiokartyaval is potyogni Rocksmith nevu jatekkal igy nem lenne rossz valami jo minosegu fejesnem csak boomboom pju pju pju tipusu gamere kellene
Vagy idehaza egy sima CM MH752 30K-ert fixenvagy valami komolyabb, cserelheto kabeles fejes egy vmoda boomproval pl
Arban max 150USD lenne a fejesre
Elsodlegesen X2HR t neztem amazonon de wnnyira nem jo vetel :( most 145USD, szokott lenni 100ert is (esetleg kuponnal? Nem talaltam hozza, mashol meg a fules nincs)BD DT770 Pro 80 Ohm hasonlo arban, de az nem cserelheto kabeles
Esetleg tipp vagy forras?
-
emiki6
veterán
válasz
FirstTripla
üzenetére
Jó lesz a 80 ohm. A 770 plüsspárnás, ezáltal szerintem kényelmesebb.
-
Dorien
veterán
válasz
FirstTripla
üzenetére
Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm, ATH-A550Z

Utóbbi könnyebben hajtható és jobb közepei vannak, a DT770 Pro meg enyhe V karakter. -
contaxg
veterán
válasz
FirstTripla
üzenetére
99%-ban elég egy 80-ashoz a belső hangkari.
-
FirstTripla
tag
Sziasztok!
Sajnos pár napja tönkrement a fülesem amit még 2012 körül vettem (Steelseries Siberia V2). Elsődlegesen csak azért szerettem, mert irtó kényelmes volt számomra a fülpárnája, és 2 éve sikerült egy új szettet vennem rá, amivel tovább élt. Sajnos egyszer csak jobb hangszórója tönkrement és hiába próbáltam szétszedni és javítani, de úgy bele van ragasztva, hogy azt törés nélkül nem lehet kivenni, így javítani se lehet. Így most eljutottam arra a helyzetre, hogy akkor valamit venni kellene, ami közel azonos vagy jobb kényelmességet biztosít. A következő lenne az elképzelésem:
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon, viszont tetőtér miatt nagyobb esőben elég zajos.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Játék, zene (modern, elektronikus, közepes basszussal, meg ami jön és megtetszik aktuális sláger), youtube film nézés, valamint esetleg néha ha videót szerkesztek akkor ahhoz még.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
50-60k Ft
4.) Új vagy használt?
Csak új, garanciálisan.
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural, az bevált
6.) Zárt vagy nyitott?
Zajok miatt nekem a zárt tetszik. Nyitottat próbáltam, de nem jött be.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Basszusa legyen, és ne vocálra legyen kihelyezve, viszont nagy tapasztalatom nincsen benne, csak ez a régi meglévő, ami nekem mindenre tökéletes volt.
8.) Honnan vásárolnál?
Magyarországon szeretném garanciázás miatt.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Elsődlegesen az asztali gép hangkimenete (Gigabyte X570 Auros Elite alaplapon), valamint ritkán mobilon.Számomra a legfontosabb, hogy a fülpárna az kényelmes legyen és ne érezzem több óra után sem a fülemen a fájdalmat és ne is prés szerű érzés legyen, valamint ne USB-s legyen.
Amit néztem eddig az a Beyerdynamic DT 770 Pro 32/80 Ohm (bár a 80 Ohm esetén nem tudom átlag felhasználásra elég e az alaplapi hangkártya), illetve az Audio-technica ATH-A550Z. Nem tudom az ilyen fejhallgatóknak mennyi az élettartama, mert a mostani nagyon jól bírta szerintem. Mikrofon ha van rajta az nem gond, mert max nem használom, mint eddig.Esetleg Kecskeméten / Szolnokon van olyan bolt ahol ezeket is ki lehetne próbálni?
Előre is köszi a segítséget! -
0utsider
tag
Köszönöm a választ mindenkinek!
Keresztlányomnak a vaterás tetszett, úgyhogy megrendeltem.
-
Greg204538
tag
-
esikl012
tag
Sziasztok!
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Kisebb házibulikon diszkózáshoz.
Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatás, disco, house, techno. Mikrofon nem kell!
Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 15 K
Új vagy használt? Új.
Circumaural vagy supraaural?
Eddig egy Sennheiser hd 465-öst használtam de már nagyon nincs hangja.( tudom, hogy ez sem kifejezetten diszkózáshoz van de akkor ez egy köztes megoldás volt) Jöhet mindkettőből ajánlás.
Zártvagy nyitott?
Gondolom a nyitott fejhallgató jobb lesz erre a célra.
Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar? A mély része lehet kicsit erőteljesebb.
Honnan vásárolnál? Hazai bolt.
Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Pioneer controller, (Pc integrált hangkártya) -
0utsider
tag
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Külföldi rendelést most nem kockáztatnám meg. Vannak olyan rendeléseink, amik március óta nem érkeztek meg.
A vaterást megmutatom neki. Ha jól emlékszem hasonló van neki is.dave118: Sajnos csak rózsaszín jó. :S
-
Gzula[HUN]
addikt
-
-
0utsider
tag
Sziasztok!
A következőben kérném a segítségeteket:
Az 5 éves keresztlányom megkeresett, hogy anyának a névnapjára szeretne venni egy fejhalgatót, mert anya játszik a piros pöttyös túrórudis játékkal, de anya sosem nyer semmit ezért szeretne neki egyet venni.
A fejhalgató főbb paraméretei:
- az elsődleges, hogy legyen rózsaszín
- Az ár 10000 ft alatt
- viszonylag jó hangzás. A felhsználás szerintem youtube + zene lenne
- nem lenne hátrány ha a külső zajokat nem szigetelné le teljesen, hogy meghalja ha valamelyik gyerek felébredSegítségeteket előre is köszönöm!
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
junkhead
üzenetére
A felállított szempotjaidnak mindenben megfelel (OK, az ár picit kilóg, de pár napja még 30 alatt is lehetett találni.) Egyébként cserélhető kábeles, szóval ha bedöglik a hangerő szabályzó, akkor is meg tudod oldani a problémát akár szervíz nélkül is. Mikrofon meg levehető.
-
junkhead
aktív tag
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Köszönöm, de ezt sem megnézni, sem kipróbálni nem tudom, de utánanézek.
Nekem mikrofon nem kell. -
-
Demol
újonc
Sizasztok!
Vásárlás előtt vagyok és szeretnék egy kis segítséget kérni. (A keret: 50-60.000 FT)
A Kiszemelt fejhallgatók:
Audio Technica ATH M40x
Audio Technica ATH M50x
Beyerdynamic DT-770-PRO 80 Ohm
Beyerdynamic DT-770-PRO 250 OhmErősítőnek egy FiiO E10K Olympus 2-őt vennék hozzá.
Számítógéphez és mobiltelefonhoz lenne mert a Denon HIFI szettet most adtam el. (lakótelepibe költözés miatt)
A hallgatott zenék: Jazz-Rock, Blues, Country-Rock 70-es évek Disco zenéi.
A kérdésem az lenne, hogy az említett fejhallgatók közül melyikkel működne legjobban a FiiO E10K Olympus 2? Na meg melyiket lenne érdemesebb megvenni a felsorolt zenei műfajokhoz?
Amennyiben valakinek esetleg van tapasztalata is azt leírhatná pár mondatban.
Köszönöm
-
Sinesol
veterán
válasz
Exodius
üzenetére
14k felett nekem kb. vége is van a dolognak.

Különösebben nekem nem volt gond 12k-nál, pedig most még egész hangosan is hallgattam előtte a zenét és ugyanazon a hangerőn ment a teszt is. Viszont 5.5 körül kifejezetten kellemetlen volt, bár erre számítottam is, itt van egy kis peak a szériában, plusz még olyan 7-8k körül is határon mozgott a dolog, de az már nem volt annyira vészes. Mélyek terén egészen a teszt végéig tisztán hallottam mindent, rosszabbra számítottam.
-
Exodius
őstag
válasz
Dorien
üzenetére
Itt azért kijön nálam, hogy a 12K-nál nagyon szúr a Sonorous 3. Bár ez kinél megy le szúrás nélkül?
4:30-től tegyetek egy próbát.
https://www.youtube.com/watch?v=5Dc-5DD8P-0 -
Dorien
veterán
válasz
kromatika
üzenetére
Pl. Amazon.co.uk [link]
Az enyém szerencsére nem a kék-piros szélű, hanem a sima fekete. Az fontos, hogy az Alcantara rész hátul legyen felrakás után. [link]Exodius: Enyhe V talán így a karakter, sokkal jobban hallható közepekkel és magasokkal. A gyári Sonorous III-hoz max. emlékezetből tudom hasonlítani. A 99 Classic-nak markánsabb, tömörebb a mélytartománya és valamivel kisebb a tere. Ha ott a magasok zavarnak, akkor szerintem ennél is fognak. Nagyon-nagyon jó zárt fejes mindkettő, meg persze a W1000Z is.
-
junkhead
aktív tag
Kb. 20-30k körül szeretnék zenehallgatásra jó minőségű hangerő állításos, főleg itthonról beszerezhető fülest, jó basszussal , lakásban, 12 éves Sennheisert cserélek.
-
h146207
tag
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Jónak néz ki, köszi szépen, rá is csekkolok!
-
gaben22
senior tag
válasz
darvinya
üzenetére
Ha a polaritásra gondolsz az nyilván
. De úgy tudom méretbeli különbségek is vannak, nem túl nagy, de azt mondják hosszútávon "ledarálhatja" a Fostex belső érintkezőit, ami valami fura rugószerű akármi.De persze lehet tévedek, főleg mert a képen kicsit vastagok azok a "rugók" összehasonlítva a kábel csatlakozóival.
Neutric XLR-re ránézek, köszi. Esetleg tudok valami értelmes kábelt, kb. 20-30k HUF értékben, amivel érdemes foglalkozni?
-
hangya7
tag
Ha valaki az olcsó kategóriában keres mikrofonos fejhallgatót, akkor most a Geekbuyingnál a Tronsmart Sono 7100Ft-ért postázva itt van a német raktárból (kuponkód : TRONSONO)
https://www.geekbuying.com/item/Tronsmart-Sono-Gaming-Headset-422374.html
Szerencsére nem egy RGB csoda, viszont jónak tűnik az anyaghasználat. Rendeltem egyet, kíváncsi leszek (összehasonlítva a Hyper X Cloud II-vel) -
wdarty
tag
Szeretnék megint kicsit feljebb lépni az alábbi szettből.
SMSL M6 + AKG K612 Pro + Tidal,Foobar,win10.
SMSL M500-al szemezgetek, mert a jelenlegit is nagyon sokat használtam, csatlakozók terén nekem pont ezek kellenek.(a távirányító hiányzott néha), mellé AKG K712 Pro.
Mi a véleményetek erről a párosításról? -
-
gaben22
senior tag
Helosztok, 4 hónap után Periaptcables is megelégelte az USPS töketlenkedését és visszakaptam a vételárat. Gondoltam újrarendelem tőlük a Fostex type 14 XLR kábelt a Fostex TR-X00-hoz, de ők is olyan szövet borítású kábellel dolgoznak mint a gyári amivel nem igazán vagyok túl jó barátságban. Úgyhogy arra gondoltam gyártok magamnak én és akkor úgy lesz összeválogatva, ahogy nekem tetszik.
Tudnátok nekem ajánlani:
- 1db 4 pin XLR male csatlakozót
- min 1.5 méter nem szövet borítású kábelt ami a lehető legkevésbé merev (gyári Fostex eléggé rugalmatlan)
- hangzás tekintetében szeresse a kábel a feszes és gyors basszustMindezt max 40k HUF vagy ennek megfelelő EUR fejében?
Kábelek terén tapasztalatom 0. Fülhallgatómhoz van Linsoul LSC09, szeretem, bár az sem rugalmas. ATH-M50-m coiled kábele viszont elég jó barátom, legalábbis kényelem szempontjából.
-
Dorien
veterán
Attól függ miből mid van és mennyire vagy vele elégedett. Nyilván van a DAC-omnál, erősítőmnél is jobb, csak én már jó pár éve elégedett vagyok velük. A Sense V1 lehet, hogy le lesz cserélve, ha sikerül valami meleg hangú, hasonlóan csöves jellegű egybekészüléket szereznem helyette, ami fejhallgatót és hangfalakat is hajt, kábeldugdosás nélkül. A Starting Point DAC 3 szerintem sokáig marad még, nagyon szeretem az analógos hangját.
-
Pocak89
senior tag
válasz
ribizly
üzenetére
Köszi! A legújabb verziót próbáltam 26.0.98. Annyi a jelenség, hogy elindítom a zenét odáig minden rendben, majd ha megállítom és később folytatnám a hallgatást, akkor kifehéredik az ablak és ennyi. Ha vártam akkor sem tért magához...
#85418: Köszi! Sejtettem, hogy lesz majd ajánlás külön amp iránt
Nézegetem azokat is, majd lehet lesz az is
-
Dorien
veterán
válasz
ribizly
üzenetére
Az üzleti érzéket teljesen felesleges idekeverni. Senki sem szorít pisztolyt a másik fejéhez, hogy mit, mikor, milyen áron vegyen meg és adjon el.
Zoliee: Annyira nem izgatnak az újabb DAC-ok és erősítők, mint a fejesek. A felvétel minőségén túl az akusztikai jelátalakítók befolyásolják a legjelentősebben a kapott hangot, nekem ez a tapasztalatom. Plusz egy fejhallgató a fejemmel, fülemmel érintkezik, nekem sokkal fizikaibb, személyesebb élmény, mint az elektronikák kipróbálása. A meghibásodás esélye is sokkal kisebb. Szóval néha szívesen "fejest" ugrok 1-1 jobb vételbe, akkor is, ha elégedett vagyok a mostani fejhallgatóimmal.
-
Pocak89
senior tag
válasz
Zoliee
üzenetére
Igen Te adtad meg a párna méreteit
Dragonfly Cobalt-ot használok. Főleg Tidal-on hallgatok zenét (tényleg ha valakihez be lehetne társulni hifi családi csomagba kérem szóljon!
)vagy ha gépen tárolt zenéről van szó, musicbee-t szeretem. Kipróbáltam a Jriver-t is, de állandóan lefagy... -
ribizly
veterán
válasz
Exodius
üzenetére
Nem az első eset. Sokan szaladtunk így bele az agyondícsért A1000Z-be. Aztán pár hét után nem győztük realizálni a veszteségeinket és ár alatt eladni.
Ezért is jó, hogy már lenyugodtam és nem hajkurászom a "jobb" hangot. Így kimaradt a Sonorous is kompletten, de nem érzem veszteségnek. -
Dorien
veterán
válasz
Exodius
üzenetére
Nekem most jobban fekszenek a zárt fejesek. Bátran bőgethetem őket éjjel is nagy hangerőn, plusz a Sense V1 még növel is a tér nagyságán. Szóval a nyitott vonalat egyelőre el is engedtem...
Zoliee: Van ár/érték arány is a világon. Én igyekszem max. 1-2 nagyobb értékű (50e Ft+) fejest megtartani, hiába tetszik 10, 20 vagy még több. Ami nincs rendszeresen hallgatva, az úgy is csak a helyet foglalja.
-
Zoliee
senior tag
válasz
Exodius
üzenetére
Hasonló a véleményem.
Számomra a "hosszan hallgatható" inkább azt jelenti, hogy nem válok meg tőle pár hét, vagy 1-2 hónapon belül, hanem megtartom hosszú távon. Mi sem bizonyítja jobban, hogy tetszik...
Persze lehet tesztelgetni, de szvsz lehetetlen mindenben megfelelő fejest találni. Ezért is tartok/használok több fejhallgatót.
Sokszor látom itt, hogy megy a lelkesedés, aztán meg pár hét múlva az aprón köszön vissza...
-
Zoliee
senior tag
Sony mdr-z7:
Elsődleges fejhallgatónak semmiképpen sem ajánlanám. Kb minden igaz egyszerre, amit a neten írnak róla pro és kontra.
Kezdem azzal, ami elvitathatatlan: iszonyat kényelmes, hosszan viselhető, minden porcikájában prémium kialakítású fejhallgató.
Klasszikus zene, jazz, akusztikus zene felejtős vele. Viszont a populárisabb vonalon, illetve régebbi felvételekkel tud remekelni. Pl: piramis, hobo, omega, lgt, hair stb nagyon ott van.
Alapvetően mélyre hangolt fejhallgató, "érdekes" magasakkal. És itt arra gondolok, hogy érzetre (persze ez saját szubjektív véleményem) csapottak a magasai, viszont ezek soha, semmilyen felvételen nem lesznek bántóak, tolhatod a hangerőt, nem megy át visításba.
Szóval másod/harmad fejesnek, megfelelő láncon/számára fekvő zenei felvételen/stíluson tud olyan produkciót, hogy fixen megtartottam. -
Exodius
őstag
válasz
Dorien
üzenetére
Nekem a Meze 99 meg a Sonorous 3 is azok a fejesek, amik hát hogy is mondjam: azok a szép lányok, akik nagyon le akarnak szopni. Akarod is, de utána rájössz, hogy...

Legalább is összehasonlítva a Sundara-val, pont ez volt a markáns különbség ami olyan szellős és természetes. A fenti kettőnek menő volt a karaktere, de olykor úgy éreztem nagyon nyomulnak, kicsit sok volt, amit mutattak. Nem tudom ismeritek-e az érzést.
A Sonorous 3-ról nem is értem azt, hogy a honlap szerint: Monitor-like sound quality and a wide sound field.
Nah most ez szerintem minden csak nem monitor fejes. Ahhoz túlságosan színez, de lehet én értem félre. Ahhoz ez a fejes túlságosan színes és izgága, de semmiképp sem lineáris vagy száraz.
-
s4tch
veterán
Mesélj a Z7-ről!
-
Zoliee
senior tag
válasz
Pocak89
üzenetére
Azt hiszem pont én mértem le Neked, és küldtem el priviben a d5200 belső méreteit.
Nem írtad, de tényleg fontos (már csak az összehasonlítások miatt is): mivel hajtottad a fenti fejhallgatókat?
Egyébként én is kipróbáltam pár fejest, és nálam is egy d5200, egy hd58x lett a befutó. annyi kiegészítéssel, hogy nemrég vettem egy Sony MDR-Z7 zártat is. Ezek hárman kiszolgálnak minden helyzetben/stílusban/hangulatban
-
Pocak89
senior tag
Sziasztok! Egy kis beszámolóval érkeztem. Az elmúlt időszakban jött meg a kedvem, hogy vegyek egy „komolyabb” fejhallgatót, így elkezdtem olvasgatni, videókat nézegetni. Kértem segítséget itt is, illetve privátban is megkerestem néhány kollégát, akiknek köszönöm még egyszer a segítséget! Új vagyok ebben a világban, így ahhoz mérten fogadjátok a véleményem. Először zártban gondolkoztam. Van egy régebbi nyitott sennheiserem, de valahogy ezelőtt nem fogott meg ez a nyitott téma. Két kiszemelt fejhallgató jött a képbe: Meze 99 Classic és Denon D5200.
Meze 99: Olvastam, hogy a mezenek nagyon sok lett a basszusa, de úgy voltam vele én szeretem a mélyet, mi baj lehet. Eleinte tetszett is a dolog, olyan számoknál, amik mélyre építenek jó élmény volt, viszont voltak stílusok, ahol meg csalódás volt. Pl. metálnál olyan mosott, löttyedt érzésem volt. Rátelepedett más frekvenciákra és egyszerűen nem tudtam másra figyelni... Ami még negatív volt, a fülpárna. Hát, ha ez a mélyebb verzió, akkor nem tudom milyen lehetett ez régen. On-ear?! Bizony így is elérte a fülem egyes részei, pedig egyáltalán nincs elálló fülem és emellett majd meggyulladt a fülem benne. Az a headband viszont iszonyat kényelmes volt. Rossznak nem mondanám a fejhallgatót, csak azokra fókuszáltam, ami miatt nekem nem volt az igazi. Metál zenét leszámítva nem volt úgy problémám vele, bár maga az alap hangzása sem olyan amire vágytam.
HD85X: Közben ahogy egyre jobban mélyedtem el ebben a világban csak elkezdte a nyitott fejhallgató piszkálni a fantáziámat. A HD660S sok helyen előjött majd vele együtt a HD58X is. Videóknál csomót láttam ezt a Massdrop témát, de mondom USA-ból rendelni az nekem nem annyira szimpi, végül aztán úgy voltam próbáljuk meg. Ennyi pénzt biztosan megér, gondoltam. 3 hét alatt megérkezett, kegyesek voltak a vámnál is. Hát ez a HD58X megfogott. Baromi kényelmes, a fülem nagyon jól elfér benne nem is érzem a fejhallgatót, hogy rajtam van. Fura volt a sok közép, nem ehhez voltam szokva, de ez pozitívként mondom. A mély jelen van, bár számomra lehetne több. De összességében véve tetszik.
D5200: Kitérő után újra a zárt fejhallgató téma… Úgy éreztem, hogy a D5200-nak adnom kell egy esélyt. Kezdeném apróbb negatív dolgokkal: a fülpárna belseje lehetne egy picit tágabb. Elfér benne a fülem, de igazgatni kell. Melegben persze izzadós (mint az összes többi hasonló), de nem ég benne, mint a Meze párnában. A másik dolog, ami meglepő volt, hogy max-ra kellett állítanom a magasságot, pedig annyira nincs nagy fejem szerintem. Lehet japánokra van méretezve… Főleg a D7200-nál olvastam a hot spotot a headbanden, hát néha én ennél is érzem. Nem mindig és nem durván. Amikor először hallgattam az volt a véleményem, hogy oké egyértelműen jobb a Meze-nél számomra, de elmaradt az a WOW érzés. Sokat járattam és kb. 1 hét után megtörtént magic. Azóta imádom. A mély nagyon tetszik. Van bőven, ahol kell, de nem telepszik rá a középre. Metálnál, ahol a meze szétgányolta a zenét itt rendben volt nagyon is. Néhány zeneszámnál a magasakat talán kicsit ércesnek érzem, de nem bántó. Úgyhogy részemről nagyon ajánlott fejes! Fura érzés, amikor a d5200 után felrakom az 58X-et és fordítva. A d5200-hoz képest az 58X-et olyan sterilnek, visszafogottnak érzem. Viszont, ha megszokja a fülem, akkor tetszik neki, de ha visszarakom a d5200-at akkor jön a vááóó.
-
Dorien
veterán
válasz
kromatika
üzenetére
Meze 99 Classic - Nem rossz ezzel a 3 gen. párnával sem. (Igazából azt sem tudom, hogy mi a különbség a 2. és 3. gen. között.) Kicsit U-nak érzem vele a hangot, a mély és a magas teteje ki van emelve, míg a középmagas inkább csillapítva van, kicsit elvesznek ott a részletek. A Yaxi stPad2 viszont nagyon bevált. Ugyanolyan kényelmes (ha nem kényelmesebb), viszont sokkal kiegyenlítettebb vele a hang. A mélyek baromi markánsak így, mégsem másznak rá a közepekre. Az összes hangszerhang, énekhang erőteljes, kellően testes. Fericskének igaza van, így egy jókora NAD Viso HP50 upgrade-nek tekinthető a fejes. A tér nagysága és a tónus hasonló, de amúgy minden másban jobbnak tartom a 99 Classic-ot. Összehasonlíthatatlanul kényelmesebb, nem nyom, nem szorít, a mélyek nem fájdalmasan ütnek, hanem kellő erővel, és ahogy írtam, nagyon markáns a jelenlétük a zenében, anélkül, hogy rátelepednének a hangkép egészére. A magasok is a helyükre kerültek. Baromi folyékony, zenei produkció, ezzel a fejessel tényleg piszokul el lehet merülni a zenében. Most már értem, hogy miért volt az a nagy hype, amikor megjelent.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Eladó Google Pixel 9 Pro 16/256GB / Ajándék fólia és tok! / Akku 100% / 24 hó jótállás
- Eladó Apple iPhone XS 64GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A negatív tapasztalat is tapasztalat, főleg úgy, hogy én nem szoktam finnyás lenni a kényelemre.

Nézegetem azokat is, majd lehet lesz az is