Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
undercover
őstag
Üdv!
Jelenleg egy HyperX Cloud 2-őt használok
Már megvan egy ideje és szívesen lecserélném mivel kicsit ütött kopott lett az évek alatt. De ahogyan nézzem a piacot szintén egy ilyenre tudom lecserélni
Nem nagyon követem a fejhallgató piacot de melyik most a legjobb Cloud fejhallgató akkor? -
kecstama
tag
Audio-Technika AD-X szériához tud valaki tokot? Aliexpress, vagy itthon akár
-
törölt tag
Sziasztok!
Új fejhallgatót szeretnék vásárolni.
Jelenleg egy Omnitronic SHP-600-at használok, ennél jobbat szeretnék. Otthoni használatra, nyitottat.
Klasszikus, akusztikus, jazz jól szóljon rajta.
50 ezer forintig.Köszönöm.
-
Peddy789
őstag
Helo, szeretnem megrendelni a dt770et. Amazonrol rendelnem, de nem ertem pontosan mi a kulonbseg a monitor vs studio verzio kozott?
Ha jol ertelmezem a monitorok altalaban flat frekvencia/erosites gorbe, a studio meg jobban elvezheto zenehalgatasra? -
RaZroX
addikt
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
RaZroX
üzenetére
ITT tudsz pontosabb segítséget kérni.
Célszerű elolvasni az összefoglalójukat először. Ott ezek a típusok szerepelnek 10ezer alatt:
- Sharkoon Rush
- Creative Fatal1ty HS-800 Jack
- Creative Fatal1ty HS-1000 USB
- ThermalTake eSPORTS Shock
- Invotone/Takstar HD 2000 + Zalman ZM-Mic1
- Zalman ZM-HPS300 -
RaZroX
addikt
Hali!
Itthoni használatra szeretnék vásárolni mikrofonos fejhallgatót. Filmezni, zenére és játszani használnám, de nincsenek komoly elvárásaim. Jelenleg egy Zalman ZM-HPS300-am van, ha ettől egy picit jobbat tudnék venni akkor az úgy rendben lenne.
A lényeg viszont az lenne, hogy jack-en és usb-n is működjön egyszerre. Szeretném rákötni az xbox-ra és a pc-re is, hogy mindkét forrásról jöhessen egyszerre a hang. Nem tudom, hogy ez mennyire lehetséges.10k körüli fejesek érdekelnének.
Köszi!
-
Rogiii
aktív tag
Sziasztok!
Elérkezett az idő, hogy fejleszteni szeretném az itthoni zenehallgatáshoz szükséges dolgaimat.
Amivel most rendelkezem az egy Asus Xonar Essence Stx hangkártya + Beyer dt235 + Edifier r2700bt 2.1 aktiv hangfalszett.
A hangfalszett maradna, mert azt nagyon szeretem, de a hangkártyát és a fejhallgatót szeretném cserélni.
50000ft-ig keresek fejhallgatót és még 50000ft-ért szeretnék hozzá egy külső dac/amp-ot is.
Mit tudnátok ajánlani ami hangzásban kb. a beyer dt235-höz hasonlítana( szeretem a hangját) csak jobb minőséget képvisel?
Illetve ha itt nem nagyon off akkor valami külső fejhallgató erősítőre is szívesen veszek ajánlást. Ott az lenne csak a kikötés hogy usb-s legyen és legyen vonal kimenete, amin a 2.0 aktiv hangfalaimra ki tudom vezetni a hangot.
Köszi előre is! -
kis délutáni hallgatnivaló: NEURALINK FOR MUSIC?
-
osonte
őstag
válasz
osonte
üzenetére
Végül vettem egy Shure SRH440 fejhallgatót. Mélyek vannak bőven a Superlux HD660 után, könnyen hajtja a telefon. A közép domináns. A magas sokkal visszafogottabb, mint a Superluxon, de ez miatt kicsit nyomottabbnak is tűnik, de nem rossz. Részletekből is mintha többet hallanák. Most még csak egy óra van benne, még változni fog, de úgy érzem nem fogom megbánni.
-
-
Kobe
veterán
Yamaha MT7 az cserelheto kabeles?
Leiras es kepek alapjan nekem nem egyertelmu -
milu
aktív tag
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
-
emiki6
veterán
válasz
üzenetére
Sok hangosító pl Senny HD280 pro-t használ. Zenehallgatásra borzalmas, munkára jó.
Mélyhiányos, de rendezvényen a mélyet úgyis érezni.A másik meg hogy a stúdióban, a masterelők nem fejesen kevernek, hanem elég jó hangfalakon. A pannónia filmstudióban akit ismerek, annál 4 genelec szól 4 irányból.
A zenészeknek pont jó egy valamire való fejes. SRH440-eket is láttam, mondjuk azt nagyzenekarokhoz, mert sok kell és olcsó.Az, hogy neked nem jön be a 770 úgy ahogy van, az csak szimpla finnyásság. :P
-
Gzula[HUN]
addikt
-
Gzula[HUN]
addikt
(EZ lemaradt.)
-
:AMF:
senior tag
válasz
üzenetére
Ha anyósom beszabadulna, hidd el, a nap végén egy vonalba rendezve állna minden csúszka abban a stúdióban.
Még egy kérdés azért felmerült bennem. Mi a helyzet a lánc többi részével, annak nem kell hoznia a referenciát? Mert a fejes ugye csak a lánc vége. A dac, amp nem tudja elvinni az egészet...?
-
Sinesol
veterán
Igazabol nem emelnek ki ott, az a púp a flat frekvenciavalaszt jelenti a valosagban. Persze van nehany fejes ami kiemel, de nem ez a jellemző, a legtöbb fejesnel inkabb enyhe eses van 1-2 khz után.
A HD650-nel persze problemas, de mondjuk egy DT990-nel meg mar tul alacsony is a szintje, fejese valogatja. -
Sinesol
veterán
Bizonyos szempontbol igazad van, viszont nem arra gondolsz amire én, másképp nem beszelnel kiemelésről. A lényeg, hogy amit az abran lathatunk, az nem az altalad megszokott frekigörbe, hanem egy az emberi hallas es némi Harman tuning alapjan meghatarozott target curve a kompenzalt görbe előállitasahoz. Ami ezt a görbet követi az elvileg tökeletesen neutralis lesz, szoval nincs semmilyen kiemelés. Az a pup amit latsz, az csak azt mutatja, hogy abban a tartomanyban a legerzekenyebb a hallás, semmi köze ahhoz, hogy adott fejhallgato hol emel ki.
A legtöbb oldalon lathato, mindenki altal ismert frekigörbet ugy allitják elő, hogy a fejes nyers mereseit összevetik ezzel a görbevel. Ahol pl kiemeles van pl egy DT990-en azt ugy kell ertelmezni, hogy ehhez a görbehez kepest van kiemeles, ahol ezt a görbet követi , ott flat lesz a görbe, ahol ez alatt teljesit, ott lyukak lesznek.
-
senior tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Ezt mivel tudom kivitelezni? Esetleg Audacity?
#85747: Nekem elég sokat változott a bejáratástól, jobban "kinyílt" a hangja. Arra próbáltam utalni fentebb, hogy számomra az eq-val került távolabb a hallgathatóságtól, nekem attól lett "hibás". Neked meg attól lett jobb. Tehát az emlegetett "hiba" szubjektív. (Még korábban próbálgattam a MathAudio Headphone EQ + Oratory1990 beállításokat, de az olyan tré lapos valamit csinált a hangjából, hogy ihaj.)
Olvastam reviewt, meg az itteni véleményeket is, így tudtam mire számítsak. Nem is csalódtam. Számomra épp az a furcsa, hogy megvettél egy közismerten V-hangú fejest, közismerten sajátos magas hangokkal és megpróbálsz mindenáron egy kiegyenlített, semleges fejest faragni belőle. Nem foglalkozok a hangszíngörbéjével, ha tetszik, ahogyan szól, számomra zavaró hibák nélkül. Ha kiegyenlített(ebb) hangra vágyom, felteszem a DT880-at.
#85750: Ez gondolom egy txt lesz. Mibe importálom?
#85753: Akkor lehet csak Skullcandy meg Dr Dre fejesekre lennének harman görbék.
-
alphamooncam
őstag
Maga az hogy online belenyúlsz EQ-val, az maga okozza szerintem a hibát.
Ha van lehetőséged EQ-val egy számot, amit jól ismersz EQ-zás után elmenteni és azt visszahallgatni, mostmár EQ nélkül, nyilván furcsa lesz de én azt várom hogy így a hallgathatóságot, zenei élményt már nem fogja befolyásolni.
Várom a véleményed.
-
senior tag
válasz
üzenetére
"előbb legyenek már a fejhallgató hibái kijavítva"
Szerintem már a "hiba" megítélése is szubjektív. Van egy bejáratott DT770, aminek nagyon szeretem a hangját az előtte lévő láncról. Kipróbáltam az általad fentebb prezentált EQ beállításokkal és elég sokat elvett a zenei élményből, tehát épp az eq-tól lett "hibás" a fejhallgatóm. Lehet, hogy az ilyen-olyan referenciához közelebb került, de a hallgathatóságtól (számomra) meg távolabb. Akkor hát hol a "hiba"?
Ha megvan az a sokat emlegetett szinergia, akkor szerintem nincs szüksèg eq-ra. -
Dave™
nagyúr
Már miért lenne butaság? Csináltak egy kutatást és erre jutottak. Akárki más is csinálhat egy kutatást, és akkor az lesz az ő ajánlása. Nyilván nem lesz olyan ami a klasszikustól a death metalig mindent lefed, nincs arany igazság. Melyik fejhallgatón van kiemelés 3-4kHz-nél? A K612-n pont csillapítás van 3kHz környékén.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Mutatok mást, hogy legyen min gondolkozni, ha már ilyen kísérletező hangulatban vagy.
M565C EU-ból. -
p76
senior tag
Ez a Harman target mekkora butaság.
Olyan felmérés nincs hogy melyik zenei stílus a legkedveltebb? Kijönne hogy a magyar nóta a legkedveltebb és attól kezdve mindenki magyar nótát hallgatna.Miért van 3-4kHz körül az a púp? Mert az emberi fül arra a legérzékenyebb? Szóval a sok süket csak azt hallotta jól, azért lett ott kiemelés?
-
Sinesol
veterán
válasz
Remus389
üzenetére
Nem egeszen pontos a dolog, az alaplapi hang es hangkartya input + output eszköz, míg a Dac csak output. A hangkártya nem csak DAC, hanem ADC es AMP is. Tehát az alaplapi audio plusz a hangkartya nem DAC, csupan csak az is van rajta.
Egyszerü peldaval elve: Csak mert Jozsin van nadrág is, attol ő meg nem lesz nadrág.

-
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Mindent levon előre, nincs vele egyéb teendő, fizetendő.
-
Gzula[HUN]
addikt
Srácok! Amazon.com-ról, USA-ból rendeltetek már?
EZEN a szépségen gondolkodom. Az árán kívül 56$ plusz költség van, amiből 16 $ a szállítás, és 40 $ "Import Fees Deposit". Ilyenkor még kell fizetni a határon ÁFÁ-t, vagy előre levonja, és nekem már nem kell azzal foglalkozni? -
Gzula[HUN]
addikt
Szintén 24-től:
- X2HR 149,77 $
- X1S 108 $
- SHP9500 66,56 $. Free shipping mind.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen notebookot vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Gyúrósok ide!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Bitcoin topic
- További aktív témák...
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Már megvan egy ideje és szívesen lecserélném mivel kicsit ütött kopott lett az évek alatt. De ahogyan nézzem a piacot szintén egy ilyenre tudom lecserélni
Nem nagyon követem a fejhallgató piacot de melyik most a legjobb Cloud fejhallgató akkor?

)