Hirdetés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- iPhone topik
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
kromatika
veterán
válasz
üzenetére
4 fejes van.(zártból a HPH-MT7) Nyitottból marad az 58X és 4XX, HD 600 ment apróra. Dac ként marad a Tempotec Serenade IDSD. R2R 11 csak azért megy mert jelenleg új lakhelyemen kevés a hely.És a közel jövőben sokat utazom.Ha nem lenne így,tuti maradna. De majd ha rendeződnek a dolgok akkor lehet be nevezek talán egy Teac UD 503 ra,vagy ilyesmi.Ki tudja még mit hoz a holnap
OPiiPO.Köszi. -
törölt tag
válasz
SirRasor
üzenetére
Nekem volt ilyen Xtreme Audio hangkártyám, aztán miután rájöttem, hogy bepaliztak, "nem valódi" x-fi, vettem egy X-Fi Xtreme Music-ot. De már azt is több mint 10 éve eladtam. A muníciót az adta meg hozzá, hogy vettem használtan egy régi CD-lejátszót, ami jóval jobban szólt, akkoriban kezdtem el komolyabban hifizni. Azóta már azt a CD-lejátszót sem nehéz hangminőségben meghaladni egy DAC-kal.
Azt nem tudom, hogy a Soundmagic E10 mióta van meg neked. Ami biztos, hogy a Hifimannel még új számodra az élmény, nem vagy igazán hozzászokva, úgy nehezebb a különbséget észrevenni, legalábbis kevés tapasztalattal mindenképp.
Abban biztos lehetsz, hogy a fejhallgató még ennél is tud jelentősen jobban szólni, de ezzel egyelőre felesleges foglalkoznod szerintem. Előbb und meg azt, ami van.
-
fericske
addikt
válasz
SirRasor
üzenetére
Akkor van kihajtva, mikor már hiába pakolsz alá még felsőbb kategóriájú cuccokat, nem tud már többet nyújtani a fejes hangminőségben.
Nem volt dolgom a he4xx-szel, illetve semmilyen drop-os cuccal sem, de a Fiio felhozatallal az asztali cuccain kívül képben vagyok, és fejhallgatókkal nagyon kevés és nagyon nem olcsó dapok tudnak boldogulni.
Ezek a dolgok akkor "esnek le" mikor van nem kevés összehasonlítási alapod.
A lényeg, hogy hallatlanban is azt mondom, hogy az új fejesedben jóval több van mint amikkel most ki tudod szolgálni.Viszont tudok ajánlani valamit pici pénzért, amivel hallhatóan jobban ki tudod használni a he4xx-et.
Szerintem igen jó cucc az áráért, nekem legalábbis tetszett. Van benne kraft, ami nem csoda, ha azt nézzük, hogy fejhallgatókhoz tervezték, konkrétan a he400i-hez.
E1DA PowerDAC V2
Ezt érdemes elolvasni vele kapcsolatban.(#80195) Dorien
Mármint mindegyiktől? Azért van szórás a márkán belül....hd25, 600, 650, 820(nyami), he60(nyami) -
Dorien
veterán
válasz
ribizly
üzenetére
A fazonnak, aki a Focal Spirit Classic-ot vette tőlem, megmutattam a HD681 EVO-t is. Annyira tetszett neki, hogy már azt hittem nem lesz üzlet.
De azért a végén elvitte a Focalt.Szóval ez elég szubjektív műfaj. Én a Sennheiserektől szoktam kifeszülni, hogy mit esznek a hangjukon az emberek...
-
Dorien
veterán
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Az M40x is mélyhangsúlyos, enyhe V karakter. Az M50x meg nagyon az.
A HD681 EVO tónusa nem tér el sokban az M40x-től. Kicsit brummogósabb a basszusa, csörömpölősebb a magasa, de harmadannyiba kerül. -
Gzula[HUN]
addikt
Aliról az Oneodio Official Store-ból rendeld vagy innen. Én utóbbiból rendeltem, akkor az volt olcsóbb. Több, mint 80ezer követője van az oldalnak, szóval "nagyon szar nem lehet". Lassan
fél éve nyúzom, eleinte itthon, majd a munkahelyemen. Egy karc nincs rajta, nem recseg, nem ropog. Műbőr, mint ahogy kivettem a dobozból. Ha nem az enyém lenne, mosolyognék rajta, hogy az új korában 8-10X drágább MDR-1A műbőr párnáján jobban látszik a használat, mint a kici-occón.
Amúgy erős V hangzása van. Sok mélye van, nagyon mélyre is lemegy, mélyebbre, mint az MRD-1A, de nem brummog. Erősítővel szebben szól a drágábbik, de alaplapiról az Oneodio sokkal élhetőbb.
Vezetéket ilyet és innen rendeltem 3m-eset hozzá.Superluxokat nem ismerem, a HD685-öt Bodz szokta említeni a relatíve olcsó mély orientált fejhallgatók között. Neki más ízlése van.
-
frame120
tag
válasz
SirRasor
üzenetére
Ahova az m6 kevés a 70mW-al, a k3 is az lesz 120mW-al. Hacsak nem tudod kihasználni a balanced kimenetet, azon 200mW 32 ohmon. Bár egy asztali fejes erősítő 1-2 wattjához képest az is lepkefing.
Egyébként hasonló cipőben járok kicsit mint te, nekem ez a k3 van és a hangerőn(~60%) amin nekem kényelmes tök vállalható az igencsak nehezen hajtható hírében álló k612 pro-val.Schiit Magni 2-vel - amiben van kakaó bőven - feszesebb a mély(viszont nem tűnik többnek) és "karcosabb" a magas(valószínűleg részletesebb is, nem sokat AB teszteltem), illetve a tere is nagyobbnak tűnik. Valószínűleg jobban kontrollálja a membránt, de nekem kellemesebb hangzása van a k3-al. Ettől persze nem lesz jobb, csak a magnival az én ízlésemnek valószínűleg túl világos. Majd egyszer szerzek egy magni 3-at, vagy valami melegebb hangú cuccot.
-
SirRasor
addikt
válasz
-Skylake-
üzenetére
Két dolog miatt:
1. Mert azt hittem, hogy a hangerő=teljesítmény="kihajtás" - jelentsen az bármit is
2. Mert továbbra se írta le senki, hogy mégis mi az, ami alapján el lehet dönteni, hogy egy eszköz 100%-osan ki tudja hajtani.
Mindenki csak annyit ír, hogy drágább cuccaljobban ki lesz hajtvajobban fog szólni. No sh*t Sherlock
Ribi ez azért érdekes, mert akkor sokkal följebb kéne tolnom a potit a SoundMagic E10-hez képest (ezt a kettőt váltogatom most az M6-on). Az 16 ohm 100db, 30-as hangerőn, a he4xx meg 35-ös hangerőn ugyanolyan hangos, mint az. Viszont a he4xx mellett sokkal gyorsabban merül az M6, de akkor ez se meglepő...
Ba cy lus AB-ztem most fél órán keresztül és megmondom őszintén pont ugyanolyannak hallom a hangkariról, mint az M6-ról. Mindig azt hallom szebbnek, amire éppen picit jobban tudok odafigyelni. Talán többször az M6 szólna szebben, de ezen a ponton szerintem csak placebo. Most van itt kéznél egy SoundMagic E10, ott kapásból kihallom, hogy az M6-on sokkal szebb, de már a FiiO FH1-nél is erősen necces volt megkülönböztetni a kettőt.Tim82 Itt van a hangkari specifikációja. Lehet nem is annyira hulladék, még ha nem is a legdrágább volt anno.
fericske körbenézek, bár nem biztos, hogy ez jó irány. Amit linkeltem, az 24k. 50k-ig vannak már jobb USB-DAC/AMP-ok: valamiért megint a FiiO ugrott be: FiiO K3 DAC+AMP 40k-ban megáll és van új hangkártyám is
kromatika: lásd fentebb. Teljesen elfogadom, hogy drágább eszközön jobban szól
Nyilván...csak az olyan furcsa, hogy bedugom 2 hozzám közeli eszközbe és ugyanolyannak hallom. Ugyanolyan fos volna mindkettő? Pontosan? Ezt nem eszem meg. Vagy annyira pici volna a különbség, hogy MÉG nem hallom? Ez már hihetőbb, de ezzel meg az a gond, hogy IEM-ektől másztam egyre feljebb és már tudom mit/hol keressek. Ha ezek után se érzek különbséget ezen a szinten, akkor...szóval érted.Van egy Sound Blaster Audigy 2 a családban valamerre..nem egy mai darab, de jóféle volt anno. Na majd azzal meghallgatom. Emlékszem 4xk volt régen, mintha most 100k-ért vennék hangkártyát.
pulutodurumo normális hangkártyán gondolkoztam már, szóval azért nem mind1, hogy mi a végkimenetel. Keresek Szegeden valakit, akinek van bika erősítője és ha tényleg annyival szebben szól, akkor van értelme továbbmenni. De szerintem csak minimálisan lesz jobb. Pont annyival, amennyi biztosan nem ér meg alaphangon 50k befektetést...de inkább 100k
-
J.Cs.
tag
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Köszönöm az ajánlást!
Érdekes ez a OneOdio Sudio Pro. Kicsit tartok tőle, hogy kínából kell rendelni. Youtubeon van egy gyerek aki fake-et kapott először, majd a rendeset. Egyértelműen dicséri az eredetit, de tény hogy léteznek fake-ek. Ugyanakkor tetszik a két jack megoldás, és hogy van vele mikrofonos kábel. Másik felől ez a minden fele tekerhető design nekem egyáltalán nem jön be, szerintem max egy év s eltörik valahol valami, amit nem szeretnék.
A Superlux jól néz ki, kapható itthon is, de itt is megvan a behajthatóság. De legalább nem tekerhető körbe ki be... Ha tudnám, hogy valami értelmes anyagból rakták össze, akkor boldog lennék, de ennyi pénzért nem hiszem.
Hangzásra mindkettő előrelépés lenne a HD681EVO-hoz képest?
-
Gzula[HUN]
addikt
OneOdio Studio Pro. A szürke/ezüst színű verziója a OneAudio Studio Pro. A vastag párnásat javasolom (az a Studio Pro), ha a mélyeket preferálod. Sajna csak kínából van (Aliexpress), cserébe az egyik legjobb ár/érték arányú fejhallgató. Én fonott zsinórosra cseréltem a vezetékét, bár gond nem volt velük, de egyik gyári se tetszett. Maradék pénzból vegyél fasza vezetéket, a többit meg költsd sörre

Ezen kívül ott van még a Superlux HD685, tudomásom szerint az is hasonló hangzású, de én ezt a fejhallgatót nem ismerem.
-
J.Cs.
tag
Sziasztok. Új füles után kell nézzek, mert a régi Superlux HD681EVO-t apám elörökölte. Van még egy HD662EVO-m az előzőleg említett füles csukott változata, de az a munkába kell. Úgy gondoltam szintet lépek, lássuk egy árkategóriával fentebb mi a helyzet. Azért írtam le eddig mi volt, mert meg voltam elégedve mindkét Superlux-al. De hajt a kíváncsiság dupla ennyiért mit lehet kapni.
1. Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon, PC-vel.
2. Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatás 80% játék 20%. Legtöbb elektrónikus zene, de van pop és rock is. Nem bánom ha van rajta mikrofon, de nem feltétel.
3. Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
~20.000 forint. 25000 max, de csak ha nagyon indokolt.
4. Új vagy használt?
Újat. Külföldről is lehet, de csak ha nagyon indokolt.
5. Circumaural vagy supraaural?
Circumaural-hoz vagyok szokva.
6. Zárt vagy nyitott?
Mindegy.
7. Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
Szeretem a mély-hangsúlyos hangzást. Tehát mély az legyen, de azért ne nyomjon el mindent. Amit kimondottan utálok az a steril "pince" hangzás. Bár ebben az árkategóriában szerintem ez már nem fordulhat elő.
8. Honnan vásárolnál?
Országon belüli boltot preferálok, de ha a tuti csak külföldön van akkor az is lehet. A lényeg hogy az ÁFA/vám kombó miatt ne szaladjon a keret fölé az összeg. Illetve ha külföldről lehet csak, akkor jó lenne valami megbízható bolt ajánlás is.
9. Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Alaplapi hangkártya, bár elméletileg jobb az átlagnál. A lap egy Asus MPG X570 Gaming Plus. Doksi szerint ALC 1220 chip van rajta és elméletileg 600 ohmig bírja. Azt nem tudom mennyi ebből parasztvakítás, de tény hogy szebben és hangosabban szól mint az átlag alaplapi hangkártyák.
10. Egyéb extra?
Nem lenne rossz, ha cserélhető lenne a kábele. Szerintem nagyon jó dolog. Illetve az össze vissza hajlítgathatóságot nem preferálom, tapasztalatom szerint hamarabb is tönkre mennek. Na meg minek ha csak itthon használom.Előre is köszönöm mindenkinek aki segít majd!
-
Nem akarom megmondani, csak amikor láttam, hogy 70mw 32 ohm (?) és 4xx a fejes, hát, hogy is mondjam. Gondoltam jön valaki tapasztaltabb aki mondja, hogy nem, nem lesz elég. Én meg csak gondolom, hogy nem elég, egyszerűen nem lehet elég, nem akarok okoskodni, ki vagyok én itt. Ha élvezi akkor elég és kész, ez a lényeg végülis.
Én csak jót akarok, a többiek is szerintem és nem az irigység szól belőlem, hogy neki nem lehet jó M6-tal, lehetne sokkal jobb is, de mindenki a saját bőrén vagy nem.Én amikor megvásároltam a gusztit úgy voltam vele, hogy ez lesz az utolsó vásárlás és hagyom ezt a hobbit ha nem lesz meg ezzel se a "wow" érzés. Azért a Liquid Spark papíron nem olyan gyenge, de szavakban nem tudom megfogalmazni a különbséget a guszti javára. Az igaz, hogy csak két nehezen hajtható fejesem van, és nem kis különbségek vannak.
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Egy srác érdeklődött nálam az Oppo HA2-őm után, Beyer DT990 250ohm-hoz lenne. Alapvetően játék is a felhasználási területek között van, de nyilván a zene is.
Jelenleg Fiio E18-a van, és azt kérdezte, hogy előrelépés lenne-e. Meglepő, de 32 ohm terhelésre 300mW teljesítményt írnak az E18-ra, az Oppora 220mW-ot, 30mW-ot 300 ohm-ra (erre nincs az E18-nál adat).
Ismeri valaki ezt a ketyerét? Nem akarnék neki olyat javasolni, ami nem lenne elég, vagy nem lenne jobb, akkor sem, hogyha az enyém.
Kicsit meglepett a helyzet, mármint a számok, korábban HA2SE-t vittek tőlem HD800-hoz és elégedettek voltak vele (persze ott volt mellett szerintem asztali rendszer is, szóval portábilis kellett).
Előre is köszi, belinkelném neki, ha lesz érdemi válasz!
-
törölt tag
válasz
SirRasor
üzenetére
Mármint pont ezért hoztam példának a hangkártyát, mert ott biztosan nincs szűk keresztmetszet és nem hallom szebbnek azon a fejest.
Ez normális, valószínűleg még rosszabb is arról a hangkártyáról. Először szerintem szoktasd a füled az M6-hoz mondjuk egy hétig, utána válts vissza a hangkártyára.
A hifizésben tanulni kell sok mindent, nem születni rá. Addig felesleges jobbal kacérkodni szerintem, nem kell elsietni. Jobban és reálisabban tudsz értékelni, ha a különböző szinteken hagysz időt magadnak szokni a hangzást, időnként visszaváltani eggyel kisebb kategóriára, kiértékelni, miben több, illetve kevesebb egyik-másik. -
s4tch
veterán
válasz
SirRasor
üzenetére
Fejhallgató erősítő és DAC topik
Ez a szaktopik. Persze nem muszáj egyből forrást is cserélned, sőt: ha elégedett vagy azzal a hanggal, ami most jön a fejesből, akkor veled örülünk.
-
kromatika
veterán
válasz
SirRasor
üzenetére
"akkor hogy lehet a fenti tapasztalatom?" Úgy ,hogy esetleg nem halottad combosabb vasról még a 4XX-et.
Nem is értem miért nem fogadod el azok véleményét akik használták már ezt a fülest több vassal.Hidd el nehezebben hajtható,mint a HD 600. Csak egy pl.Nálam Tempotec IDSD Serenade-n ,aminek jó erőben van a fejes kimenete is(75mW és 600Ω.)jól szól a 400X. Mondhatni hogy jól meg hajtja,Korg Ds dac 100 ról,már kevésbé volt jó,de még elmegy katagória.de azért ha a AUDIO-GD R2R 11 en hallgatom ,érződik hogy kb ez az energia kell neki,hogy tündököljön igazán.És itt nem a hang erőről,és színezésről,vagy a hang karakterről beszélek.Én elfogadom hogy M6 ról biztosan szépen szól,de avval nem értek egyet hogy "szerintem a HE4xx-et egy picit is normálisabb eszközzel simán ki lehet hajtani." Nem. 4XX hez,hogy igazán azt tudja amit tud,combos vas kell.Amíg nem halottad ilyenről,addig fölösleges vélemény mondani.Azt is nyugodtan hidd el ,hogy ahogy írtam HD 600,mind két fent írt eszközről könnyebben hajtható. (Ha csak a hang erőt vesszük alapul,ami ugye nem teljesen mérv adó,még akkor is. (#80149 Ribi. Nem le beszélésről van szó. Igen.Alapjában véve kevés hozzá. -
fericske
addikt
válasz
SirRasor
üzenetére
Azzal sem lenne kihajtva amit linkeltél, és talán semmilyen fejes, füles, csak meghajtva.
Nem vagyok benne biztos, de mintha Pendre54 szegedi lenne.
Neki van egy elég normális cucca amire érdemes volna rádugni.
Kérdezd meg, hátha.
Az biztos, hogy van itt szegedi komoly cuccal. -
Igazából nem is neked szólt; értem mit írtál.
Csak a sok milliwatt, energia, kimenő és bemenő ellenállás, grafikonháború vonalat akartam kicsit életszagúbbá tenni. Písz.ja, dupla-tripla off: Olcsó autót nem azért veszünk, mert "jó", hanem mert olcsó. Aztán áráért lehet akár jó is, legalább ár/érték arányban. És ez mindenre igaz a világon - nem szarozom le a Suzukit. A francia autókat szarozom le
-
-
Ribi
nagyúr
válasz
üzenetére
Most azt akarod mondani, hogy a fülhallgatók szarok és azoknak egy "szar" erősítő is bőven elég?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem jött át a mondandóm ezek szerint.
RetepNyaraB: És neked se.
Nem az a kérdés, hogy suzukival megy-e vagy porkával. Hiszen elég sok ember nagyon is elvan suzukival és bármi más kiasutóval. Vita onnan indult (nálam), hogy nem kellene "leszólni" azt a szerencsétlen suzukit. Több féle módon is lehet közölni, hogy van jobb dolog is a suzukinál. Én úgy éreztem, hogy a suzuki le lett szarozva. Amit valszeg túlgondoltam. Szerintem lépjünk túl ezen, ha már eccer egy félreértésen alapul az egész.pulutodurumo: Miből gondoltad, hogy nem fogadja el? Hol hangzott ez el?
-
válasz
SirRasor
üzenetére
Egyetlenegyszer, mert kicsi vagyok a témához. De hasonlatként olyasmi egy normális erősítő, mint a Porsche 50-nel a városban, kikönyökölve az ablakon és nézve a csajokat vs. egy Suzuki (vagy bármi más kisautó). Mindkettő ötvennel döcög. De azért nincs vita, melyik tépi fel az aszfaltot, ha muszáj. Ez pedig bizony 50-nél is érződik. Aki szerint nem, az csak Suzukit vezetett eddig
-
SirRasor
addikt
Amúgy félreértettél és nem vettél figyelembe pár LÉNYEGES dolgot, amit írtam, de sebaj

Nem tudom, fáradt vagyok, de fussunk már neki még1x:
Ha a hangerő picit se mérvadó, akkor mégis mi az? A hallott minőség azért számít, nem? Mármint pont ezért hoztam példának a hangkártyát, mert ott biztosan nincs szűk keresztmetszet és nem hallom szebbnek azon a fejest. Ilyenkor jön az a rész, amikor a hallásomat kell szapulni
Szóval innen következtettem ki azt, hogy biztosan a DAP is kihajtja teljesen, ha nincs minőségbeli romlás a hangkártyához képest.s4tch gondoltam már rá, de 2 pici gyerek mellett nem tudok elugrani Szegedről Budapestre. Még egy pár évig biztosan nem :-/
Emelem a téteket: ha szerintetek biztosan nincs "kihajtva", akkor mivel lehetne?
Mondjuk egy ilyennel?
Vagy milyen értékeket nézzek?
Á megvan, ilyen van most a gépben.borix ááá jól értem akkor, hogy a Te hallásod vs. az én hallásom?
Istenem...de azért remélem tudod (és a többiek is), hogy az audiomemória a legmegbízhatatlanabb típusú memória az embernél. Pro-kontra egyaránt.
Illetve az M7-et, amit hallottál, azt ezzel a he4xx-el tetted.Ezen a ponton tényleg hagyjuk az egészet. Kérem, valaki vigyen a fejestalira egy M6/M7-et meg egy he4xx-et és majd utána folytassuk.
-
törölt tag
Azért te sem gondolod komolyan, hogy egy M6-os egy normálisabb fejest kiszolgál?
Felesleges volt az egész vita, SirRasor fórumtárson kívül senki nem gondolja így szerintem.
Ő meg azt akarja hallani amit hisz, hinni akar és a mellett áll ki.
M6 inkább fülhallgatókhoz való fejhallgatókhoz pedig az M9. -
fericske
addikt
válasz
SirRasor
üzenetére
Az a lényeg, hogy neked tetszik amit most kapsz, de persze, ahogy írod, van tovább is. Kihajtva nincs az a fejes, csak eléggé meghajtva ahhoz, hogy már élvezhető legyen. Tehát viszonylag könnyen hajtható a 4xx.
Van pár jól sikerült Fiio cucc is, legfeljebb az ár/érték arány nem az igazi.
Régebben a hordozható dac/amp-jaik elég jók voltak.
Mostanság, Iem-ben az FH széria jó lett, szerintem. Az M11pro dap is jól hangzik. Az új BT fejesük is.
Asztali cuccukat még nem sikerült próbálnom. -
Bodz
nagyúr
válasz
SirRasor
üzenetére
Ha neked az elegendő hangerő egyenlő a megfelelő kihajtással, akkor szerintem nem tudlak (nem is akarlak amúgy) meggyőzni semmiről.
Lehet félreértettem, tényleg csak szigorúan a hangerő volt a téma és nem pedig a hangminőség. Elnézést! Ha megengedsz egy saját példát azért. Az LCD-X-em a telefonomról is hangos, de a jótól borzalmasan messze van. Tudom, ez meg már elég sarkított.
Fogd fel a találkozós dolgot egy tanácsnak! Csak annak szántam. -
Ribi
nagyúr
válasz
SirRasor
üzenetére
Energiáról beszélsz, de a poti tekergetése nem az energiát szabályozza, hanem inkább a feszt.
30 ohmos fülesnek 20%-on adsz mondjuk 100mW-ot, egy 300ohmos fülesnek 80%on adsz mondjuk 30mW-ot (az itt megjelölt értékek csak az én képzeletem szüleményei). Mert hiába adsz neki több feszt, a nagy ellenállás miatt kevés áram megy bele. Az "energia" pedig fesz*áram.
Illetve az érzékenység nagyon nagy szerepet játszik a hangerőben, ellentétben az energiával.
Pont egy HD600-nak sokkal kevesebb energia kell adott hangerőhöz, míg a 4xx-nek sokkal több kell, mert érzéketlenebb. Potméter állása nem számít. Max ha ugyan olyan impedanciások a fülesek. -
SirRasor
addikt
Ezt kifejthetnéd. Energiáról beszéltünk, amit a hangerő szépen megmutat.
Ha fel kéne csavarnom a háromnegyedéig, akkor azt mondom oké, de 20%? Itt nincs miről beszélni...Vagy inkább arra gondolsz, hogy van másik DAP/erősítő, ami máshogy színezi a hangot, vagy jobb DAC/AMP van benne, jobban van megvalósítva az áramkör stb.?
Most nem erről beszéltünk. Amúgy WTF? Egy 1000$-os eszközről minden szebben szólna, de az nem jelenti azt, hogy az M6 nem hajtja ki mondjuk 85db-ig, ami nekem kell. De ez totál evidens, nem is értem miért írsz ilyet
Ribi dedikált hangkártyáról volt szó. Valami X-fi platinum, de nem tudom már a pontos altípust.
Amúgy a kérdésed engem is érdekel
Bár részben tudom a választ: fülhallgató fórumban nem szeretik a FiiO hangképét
-
Ribi
nagyúr
válasz
SirRasor
üzenetére
Alaplapi kimenet rendszerint 2VRms-t tud, aminek ahogy néztem az M6 legalább 3x-osát, de lehet többet. Szóval azért az alaplapiban van energia az nem úgy van. Némelyik alaplapiban nagyon nincs energia

Kis ohm esetén az áram lehet kevés, nagy ohm esetén az elegendő fesz. -
SirRasor
addikt
Látom nagyon elment a beszélgetés a számok és elméletek irányába, úgyhogy megosztom a tegnap esti tapasztalatom a Hifiman HE4xx-el. Kiírom, hátha valaki nem akar visszaolvasni

Az átlag hangerő otthon, nyugodt körülmények között az M6 ~20%-át se érte el. De mi van, ha tényleg nem tudja kiszolgálni a "csúcsokat", amiről beszéltetek és nem hallom az igazi teljesítményt? A hangerő alapján kizárt szerintem, de azért nézzük:Rádugtam PC-re: SB X-Fi platinum: 4%-on is picit hangos volt, szóval kraft van bőven. AB-ztem az M6 és hangkari között és nem éreztem, hogy az utóbbiból hiányozna bármi is, úgyhogy tényleg jól meg tudja hajtani. Sőt, szerintem az M6 prezentálása jobb volt
Legalábbis a térérzet jobban kijött.
Nyilván baromira eszközfüggő, de a fentiek alapján szerintem a HE4xx-et egy picit is normálisabb eszközzel simán ki lehet hajtani.Ja és a lényeg, mert nem mind1 hogy hallgatjuk: lefeküdtem az ágyra(részben ezért kell DAP) sötét szobában, síri csendben...és ami elém tárult hangzásvilágban, az valami elképesztő. 42k-s árért? Szerintem simán best-buy. Nyelvileg le se tudom írni a lényeget, mert az FH1-el kimaxoltam a szótáram, ez meg még arra is rátesz egy lapáttal
kromatika akkor hogy lehet a fenti tapasztalatom? Igazából nagyon egyszerű a válasz rá. A PC-s hangkari az nem játszik, mert ott nyilván van energia. A mobil eszközöket (mint például a DAP-om) meg szeretik 16-32 ohm-ra optimalizálni, mert nagyrészt olyan lesz rákötve. Ez meg elég közel van hozzá. Ezzel ellentétben a HD600 300 ohm-jával tuti nem tudna mit kezdeni az M6-om: ott halna meg

A másik sejtésem, hogy túl hangosan hallgattok mindent és úgy tényleg kell a kakaó
-
titetoyz
tag
kis segítséget szeretnék kérni, fejhallgató vásárlás előtt állok, mit vegyek?
1.) munkahelyemen és otthon használnám
2.) filmnézésre és zenehallgatásra használnám
3.) max 25.000 ft környékét költenék rá.
4.) Új.
5.) Circumaural
6.) Zárt
7.) -
8.) Honnan vásárolnál? bárhonnan
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Laptop - Lenovo T480 , telefon - Huawei Mate20 -
Sinesol
veterán
válasz
üzenetére
A lényegen nem változtat, max valamivel kisebb alapzajjal számolsz, viszont veddd hozzá azt is, hogy példaként 60db-es tartományról beszéltem eddig, a CD felbontása meg 16 bit, azaz 96dB.

Szal ha a 13dB-el is számolok zajként, akkor is 106dB az a minimum hangerő amivel maximálisan kihasználható a CD dinamikatartománya. Ja és akkor még nem beszéltünk a mitikus 24 és 32 bitekrő, bár azoknak sok értelme nincs, max a 24bit az ami technikai okok miatt még megmagyarázható.
-
törölt tag
válasz
Sinesol
üzenetére
Ezek szerint nem olvastad a HFM-cikket, amit múltkor belinkeltek:
[link]Ezeket a megjegyzéseket a végén fizikusok írták hozzá:
1. Nagyon érdekesnek tartjuk DL cikkét abból a szempontból, hogy felhívja figyelmünket a logikailag összetartozó jelek vizsgálatakor várható, a szokványostól eltérő elfedési tulajdonságokra. Igaza van abban, hogy ilyen vizsgálatokat nem nagyon végeztek, és hogy ezek az ismertebbhez képest merőben más eredményt hozhatnak. Felhívjuk azonban a figyelmet arra, hogy már a klasszikus pszichoakusztika szerint is meghallhatók - bizonyos mértékig - a zajban elveszni látszó jelek. Nézzünk erre egy számszerű példát. Fogalmazzuk meg a kérdést úgy, hogy vajon meghallunk-e egy 18dB intenzitásszintű zenei "A" hangot (440Hz) a 40dB-es alapzajban, ha a zaj a 16Hz-20kHz-es sávban egyenletesen oszlik el. (A számításnál először is az intenzitásszinteket át kell számolni intenzitássá, mert összegezni csak az intenzitásokat vagy az energiákat szabad, utána pedig meg kell határoznunk, hogy ebből a zaj-intenzitásból mennyi jut a kérdéses kritikus sávba, és ebből kell az eredményt visszaszámolnunk decibelbe. A képletet lábjegyzetben közöljük. *
A zenei "A" hang környezetében a kritikus sáv szélessége 100Hz, ezt figyelembe véve végül a zaj intenzitásszintjére 17dB adódik. Mint cikkünkben már említettük, ennél még 4dB-lel alacsonyabb szinuszos jelet, 13dB-t is meghallanánk, így a 18 decibeles zenei hang határozottan ki fog emelkedni a zajból. A példa mutatja, hogy az alapzaj valóban nem jelent olyan nagy problémát, mint sokan hiszik. Közepes és mély frekvenciákon a kritikus sávokban akár 20-27dB-lel is kisebb lehet a zaj értéke. Egészen magas frekvenciákon ez a csökkenés már nem annyira jelentős, mivel a kritikus sávok sávszélessége a frekvenciával növekszik. Szerencsére az akusztikai eredetű alapzaj viszont csökkenni szokott a frekvencia növekedésével. (Hangsúlyozzuk: itt az akusztikai környezet alapzajáról beszéltünk, nem pedig a készülékek által szolgáltatott zajról, amely kellemetlenül sok magas komponenst tartalmazhat, s ezért még kritikus sávokban számolva is zavaró lehet.) -
Sinesol
veterán
Itt egy videó tesztelni. [link]
Bacylus : Be lehet lőni, csak akkor a halk részeket nem fogod hallani. Képzeld el ugy a zene dinamikatartományát, mint mondjuk egy botot a medencében. A potméter meg mondjuk a kezed ami emeli függőlegesen kifelé a vízből. Ha az egész botot kinn akarod látni, akkor pont a legalsó részig ki kell tolnod a vízből. Mondjuk azért inkább régebbi klasszikusok közt vannak nagyon nagy dinamikatartományú anyagok, a legtöbb mai zenét, még a jobbakat is azért valamennyire tömörítik, épp amiatt, hogy ne kelljen az egész utcának hallania a zenédet.
-
törölt tag
válasz
Sinesol
üzenetére
Nem feltétlenül, viszont a leghalkabb rész határozza meg azt, hogy milyen hangosra kell feltekerd a hangerőt, hogy a leghalkabb részeket is halld.
Látod, már ez sem biztos, mert a leghangosabb részhez is be lehet éppenséggel lőni, hogy az ember ne süketüljön meg, szomszéd ne dörömböljön át.
-
Sinesol
veterán
Akkor nincs ötletem, hogy honnan jönnek ki a számok.

Ba cy lus : Amugy kb. egyszerűbb lett volna tv-s példával magyarázni a HDR-t, ott is az van, ha nincs elég fényerő, akkor nincs látható HDR.
Fejes se tudja megjeleniteni a nagy dinamikatartományt ha nem kellő energia, azt meg erősen befolyásolja az erősítő.
Mondjuk nincs miért aggódni, "szerencsére" a tömörített, loudnesses zenék elhozták a megoldást.
-
Sinesol
veterán
válasz
üzenetére
Nem feltétlenül, viszont a leghalkabb rész határozza meg azt, hogy milyen hangosra kell feltekerd a hangerőt, hogy a leghalkabb részeket is halld. Mondjuk ha van egy 60dB-es dinamikatartománya a zenédnek, az azt jelenti, hogy a leghangosabb részek és a leghalkabb részek közt 60dB-nyi különbség van. Ahhoz, hogy halld a leghalkabb részeket, kb 90decibeles hangerőre van szükség, mivel mint tudjuk az átlagos lakásbeli alapzaj 30dB, de mondjuk ha zárt fejes, meg nagyon csendes szoba, akk legyen mondjuk 20, de még ekkor is 80 decibel az a szint, amit el kell érned. Ha halkabbra tekered csak fel, mondjuk csak 60decibelre, akkor egyszerűen az alsó 20 decibeles tartományban lévő hangokat elmossa a zaj.
-
Sinesol
veterán
válasz
üzenetére
Épp amiatt lesz nagyobb az átlaghangerő a nagyobb dinamikánál, mivel a leghalkabb hanghoz fixálsz és az a leghalkabb hang mesze van a leghangosabbtól, mivel nagyobb a dinamikatartomány.
Ribi :Pedig elvileg mérések alapján vannak megadva, szal lehet mégsem olyan egyszerű a dolog, hogy csak dupla "watt" és +3dB. -
Ribi
nagyúr
válasz
Sinesol
üzenetére
Attól hogy nem lineáris még ugyan úgy lehet vele számolni.
93dB/1mW 96dB lesz 2mW esetén 99dB 4mW ...
3dB-t növekszik dupla W esetén. Legalábbis ha kicsit is lineáris a füles és nem teljesen hulladék.
Általában a dB-t úgy tudom 1kHz-en mérik. Általában.
Szóval azért a számokat nem azért írják oda, mert szép kerek rajzok, hanem hogy össze lehessen hasonlítani velük az eszközöket.
A fenti számolás miatt pedig mint írtam, nem jön össze a gyári megadott érték és a mért érték.
Gondolnám, hogy peakre érdemes tervezni, hiszen ha egyszer az is jöhet akkor miért ne arra tervezzen az ember. Meg hát a mai zenék hát igencsak összenyomott szutykok állandóan a peak közelében.Ba cy lus: Szerintem arra utal, hogy míg a mostani zenét hallgatod átlag 90-vel, akkor ott a peak lesz max 95dB, mert fosul összenyomott. De egy normális zenénél, fentebb kell tekerni az potit, mert az átlag halkabb, cserébe így a peak már mondjuk 105dB lesz, és hát azt már az erősítő nem bírja, mert oda kb 10x annyi kakaó kellene. Szóval míg egy mai zenével elvan átlag 95dB peakkel, addig egy rendes zene esetén lefekszik.
-
törölt tag
válasz
Sinesol
üzenetére
Ráadásul minél nagyobb a dinamikatartomány, minél jobb minőségű a zenei anyag, annál inkább előjönnek ezek a dolgok, mivel nagyok a különbségek a leghalkabb és leghangosabb részek közt és egyre feljebb kell tekerned a hangerőt, hogy a halk részeket hallhasd, egyre több energiát kér a fejes is.
Szerintem ez nincs így, pont fordítva jellemző. Fixálod a halk szintekhez a hangerőt, lehet, hogy a csúcsok hangosabbak lesznek, de az átlag hangerő a nagyobb dinamikatartományú felvételnél lesz kisebb. A loudnesszes felvételek is a dinamikakompressziótól olyan hangosak, egy adott hangerőállásnál az lesz a hangosabb. -
Sinesol
veterán
Azt jelzik a számok, hogy adott hangerejű hangok megszólaltatásához mekkora energiára van szüksége a fejhallgatónak. Ha kevés a kraft, akkor nem tudja megjeleniteni ezeket a tartományokat megfelelően, esetleg torzítani fog a fejes bizonyos hangerő mellett.
Pl. vegyük ezt a mondatot: "105dB peaks are present whan average levels of 90-95dB S.P.L. are reached." Itt az a lényeg, hogy mondjuk 90-95dB hangerővel hallgatod a zenét, viszont bizonyos hangosabb, nagyobb energiájú, dinamikusabb részek hangereje elérheti a 105db-es peak értékeket. Szóval hiába van elég erőd mondjuk a 95dB-hez, a peak részeknél egyszerűen elfogy az erő, bejön a torzítás, stb. Jó példa erre az, amikor mondjuk egy K712 esetében megvan a hangerő, viszont egyszerűen hiányzik az ütős mély, mivel épp az a tartomány mondjuk hangosabbra van keverve az átlagos szinthez képest és több energiát kérne, de az erősítő ezt nem tudja kiszolgálni. Ráadásul minél nagyobb a dinamikatartomány, minél jobb minőségű a zenei anyag, annál inkább előjönnek ezek a dolgok, mivel nagyok a különbségek a leghalkabb és leghangosabb részek közt és egyre feljebb kell tekerned a hangerőt, hogy a halk részeket hallhasd, egyre több energiát kér a fejes is.
Épp azért lehet nagyon jó az a Gustard az AKG mellé, mert nagy dinamikatartományú anyagoknál is képes kiszolgálni a fejest. -
válasz
Sinesol
üzenetére
Ezek a számok mit jelentenek, hogy kell értelmezni? Furcsállom mert a K712 csak a Gustard h10-zel (2200 mW (100 ohms); 2700 mW (50 ohms)) szól igazán jól az én erősítőim közül, és ki tudja, lehet még mindig van benne. Ha csak annyit, hogy jöjjön ki belőle hang ami mind1 milyen akkor nekem semmit nem mondanak ezek a számok. HE6-hoz állítólag kevés a guszti is.
-
Sinesol
veterán
Nincs semmi furcsa szerintem a számokban.
Az a 93dB/1mW csak az összehasonlíthatóság miatt van, hogy láthasd egymáshoz hogy viszonyulnak hatékonyságban a referenciaként használt teljesítményszinten.
Viszont maga a decibel nem lineáris, hanem logaritmikus mértékegység, szóval elég jelentősen el tud térni az energiaigény pár db-el nagyobb hangerőnél is. -
SirRasor
addikt
válasz
üzenetére
He400i-re épül, de közben Sinesol leírta a lényeget. Amúgy nem szeretem hangosan hallgatni, tehát bőven jó.
Otthon van normális hangkártya: majd azzal megtolom
Nem találtam még olyan fejhallgatót, amit 6% fölé tudtam volna tolni vele extrém hangosodás nélkül
Úúúú tényleg, bejáratás...planárokat egyáltalán be kell járatni? Na mind1, ha ennél még szebben fog szólni, az csak jó

s4tch tudom, de a változatosság gyönyörködtet
Á, kolléga venni fog majd egy HD700-asat: azt előtte meg fogom hallgatni...meg nemsokára újra egy HD599-et. Kíváncsi vagyok ahhoz képest milyen lesz. -
Ribi
nagyúr
válasz
Sinesol
üzenetére
400i-re fura ez az Spl érték, mert gyárilag 93dB-t rá, mint a 4xx-re.
400s meg 98dB.
Szóval vagy gyárilag írtak rá rosszat, vagy a fenti adat nem stimmel.
Nekem a 4xx tényleg sokkal több feszt kér a 102dB/mW ATH-tól.
AKG meg 85dB, szóval nem csoda, hogy ennyire éhes.
HE6 meg 83.5dB, szóval az sem jön össze az AKG-val. -
Sinesol
veterán
válasz
üzenetére
Nem tudom pontosan melyikre épül, de nem tűnnek azért annyira erősítőigényesnek:
He400i
Power for 105dB Spl : 18.64mW
Power for 120dB Spl : 590mWHe400s
Power for 105dB Spl : 10,74mW
Power for 120dB Spl : 340mWÖsszevetésként
AKG K712
Power for 105dB Spl : 125mW
Power for 120dB Spl : 3,98W
Hifiman HE6
Power for 105dB Spl : 630,5 mW
Power for 120dB Spl : 20W
Ebből igazából a 105dB-es értékek az érdekesek, mivel a másik szint az már halláskárosodás környéke. Nagy dinamikatartományú anyagoknál kell esetleg annyira feltekerni a hangerőt, hogy 105dB-nél nagyobb peakek is megjelenhetnek." 105dB peaks are present whan average levels of 90-95dB S.P.L. are reached. This is already a loud listening level. Most people can only tolerate these levels for a few minutes. When peak levels of 120dB are reached, average levels of 105-110dB S.P.L. are present. This is very loud and can't be tolerated for more than several seconds. "
-
törölt tag
-
SirRasor
addikt
Na megjött a Hifiman HE4xx és csodásan szól
Kezdésnek már hallok olyat, amit előtte a FiiO FH1-el nem, pedig az se piskóta
Annyi még, hogy teljesen bejött a számításom: a FiiO M6 olyan szinten meghajtja, hogy munkahelyen, relatíve zajosabb környezetben hallgattam (1-120) 35-ös hangerővel. Ez otthon kb 20-25-re fog lecsökkenni, tehát még bőőőőőven van erőtartalék a DAP-ban.
Kíváncsiságból rákötöttem a telefonra (Samsung Galaxy S7, Lucky CS47L91 DAC) és max hangerőn...igazából nem szólt olyan rosszul
De sokaknak halk lehet így...Ennél már csak a HD6xx lett volna jobb, de a majd 2x-es ár tükrében egyértelműen ez a nyertes. Azt majd jövőre...
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Tudnátok esetleg jack hosszabbítót ajánlani, olyan 2-3m-eset, ami már azért jó minőségű?
Eddig analóg kábelek közül nekem a QED bevált. Árban olyan <5k körül gondolkodnék viszont.
Esetleg egy hosszabb méretű 3.5-es jackben végződő szimmetrikus kábel is jó lehet, de gondolom az húzósabb lenne. A kérdés kicsit arra irányul, hogy van-e jobb, mint a Klotz.
Köszi! -
törölt tag
-
-
Johnny696
friss újonc
Ha javasolhatom, az angol What Hifi oldalt látogasd meg, minden termék és témakörben közölnek teszteket. Részletesen ismertetik a termékek jó, de a rossz tulajdonságait.
Így "leptem meg" magam az e-Bay segítségével aukción megnyerve egy Bowers & Wilkins PX-el (félár alatt).
Vezetékes, vezeték nélküli, zajszűrős, stb. fejesek, erősítők, hangfalak, TV-k, szóval minden zenét, képet szolgáltató eszközt tesztelnek. Mindenkitől független info portál.
Jó választást, kellemes zenehallgatást kívánok! -
kromatika
veterán
válasz
üzenetére
Szia.Nekem volt úgy ,hoyg egyszerre volt 2 db 58X-em is.Ráadásul hasonló korúak.És össze hallgattam mi a különbség hangban,ha ki veszem az egyikből a külső szivacsot.Nem igaz hogy nincs különbség hangban.Minimális de van.Szivacs nélkül nagyobb egy kicsivel a tér,és a magas hangok leheletnyivel többek,a basszus pedig kevesebb.Minimális változások de halhatóbb.Az hogy "meg is kell barkácsolni és azért ilyen olcsó!" Gondolom viccnek szántad.
Nálam 2r2 11 ről kicsivel jobban tetszik szivacs nélkül.De szerintem a piacon ár értékben az 58X és a Hifiman 4XX most verhetetlen. -
dave118
senior tag
A 990 számomra nagyon nyomulós, erős V karakter, sok basszus, sok (néha szúrós) magas. Nem mondanám bazárinak, de a populárisabb "fun" kategóriába sorolnám. A 880 nekem jobban tetszett, kiegyenlítettebb hangzású szerintem. Kényelemre mindkettő pazar. Most egy 860-at használok, nagyon szeretem a hangját.
Mindenképp hallgasd meg őket, van egy-két hely Bp-n ahol ki vannak téve. -
Ribi
nagyúr
válasz
-FreaK-
üzenetére
Új regisztraltkent 20 dodo lejon ha minden igaz.
A fülesre van "2-year manufacturer’s warranty", ami nem tudom érvényesíthető-e valamilyen magyar részlegnél. -
Laby
őstag
Sziasztok!
Korábban volt egy Beyerdynamic DT-880-as fejhallgatóm. Nagyon szerettem, kényelmes volt és tökéletes volt a hangzása számomra. Sajnos úgy alakult, hogy meg kellett válnom tőle.
Most viszont újra lesz lehetőségem belevágni egy fejhallgató vásárlásába.
Szívesen visszatérnék a DT-880-hoz is, de láttam hogy a DT-990 Pro több, mint 10 ezer forinttal olcsóbb.
Számítógépnél használom filmezésre, zenehallgatásra és játékokra. Alaplapi hangkártyával a 32 ohm-os verziót.Fő szempont nálam, hogy minél kényelmesebb legyen, minél kisebb erővel nyomja a fejemet (bár ezen tudok picit csalni ha a két oldalsó fémen hajlítva egy minimálisat).
Tökéletesen elég volt a DT-880 basszusa, sőt néha nekem még sok is. Abszolút nem vagyok basszus matyi.DT-990 Pro-ról kényelmes és basszus szempontjából mi mondható el? Meg úgy általánosságban mi várható a DT-880-hoz képest?
-
s4tch
veterán
válasz
icp1970
üzenetére
https://drop.com/buy/massdrop-sennheiser-hd6xx-eu
Ez 280 dollár, ingyen posta, EU-n belülről. Pár ezressel lenne drágább, ha USA raktárból rendelnéd. Ehhez mérd a használt árat. A magyar garit magyarázza meg az eladó. -
-FreaK-
veterán
válasz
icp1970
üzenetére
Ez elérhető EU-ból is, amire nem jön elvileg semmi, miért nem azt nézed? Az $280, ami 84.000 Ft-nek felel meg kb.
Az USA verzió is lenne ennyi min. mire ide érne.Az ár így szerintem megfelelő, a Magyar gari, hogy mit jelent, arról fogalmam sincs, erre kérdezz rá az eladónál.
s4tch + sNk77: lassúak voltatok!
-
Sinesol
veterán
-
Chandler
senior tag
Sziasztok,
DJ-zésre keresek olyan fejhallgatót ami viszonylag kényelmes de emellett jól zárja ki a zajt is. A zenék elektronukisak, általában techno és house, de DJ-zésen kívül hallgatok más zenéket is.
Kipróbáltam eddig 2 modellt, Beyerdynamic DT770-est és a Sennheiser HD25-öt. A DT770 baromi kényelmes, viszont túl nagy erre a célra, és elég macerás fél füllel használni, amit elég sokat szoktam. A HD25 ennek ellentetje: nem valami kényelmes, viszont nagyon könnyen lehet fél füllel használni.Az a helyzet, hogy kicsit elálló füleim vanna (nem nagyon de annyira igen, hogy a HD25 kényelmetlen legyen elég rövid, akár 20-30 perces használat után is).
Az árkategória: max 45 ezret szánnék rá, ha nagyon muszály akkor 50-et.
3 fejhallgató amit nézegettem: Shure SRH840, Pioneer X7 és Audio Techinca ATH-M50x. Az utóbbinál attól tartkok, hogy pár év alatt eltrörik a pánt, nem tűnik túl tartósnak. A Shurenál pedig a kilógó zsinór tűnik kicsit veszélyesnek. A Pioneerről pedig nincs erős benyomásom.
Mit tanácsolnátok?
-
herceges215
csendes tag
üdv.szerintetek ez megbízható bolt megmerjem rendelni? https://www.showtechpro.com/omnitronic-shp-600-hi-fi-headphones-74891?utm_source=argep&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link
vagy ezer ftal többért ez https://bestshowtechnika.hu/id/28291-OMNITRONIC-SHP-600---Hi-fi-fejhallgato-14000329 -
KisDoc
csendes tag
Sziasztok!
Valaki ismeri ezt fejhallgatót?
Behringer BH 770 [link]
Elvileg DT 770 klón, de nem találtam tesztet róla. Ára jelenleg 11990 Ft.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- Milyen videókártyát?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fujifilm X
- TCL LCD és LED TV-k
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- iPhone topik
- Apple iPhone 11 - népalma
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Skull&Co. kemény tok Asus ROG Ally és Ally X gépekhez
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

OPiiPO.Köszi.

Nem is értem miért nem fogadod el azok véleményét akik használták már ezt a fülest több vassal.Hidd el nehezebben hajtható,mint a HD 600. Csak egy pl.Nálam Tempotec IDSD Serenade-n ,aminek jó erőben van a fejes kimenete is(75mW és 600Ω.)jól szól a 400X. Mondhatni hogy jól meg hajtja,Korg Ds dac 100 ról,már kevésbé volt jó,de még elmegy katagória.de azért ha a AUDIO-GD R2R 11 en hallgatom ,érződik hogy kb ez az energia kell neki,hogy tündököljön igazán.És itt nem a hang erőről,és színezésről,vagy a hang karakterről beszélek.Én elfogadom hogy M6 ról biztosan szépen szól,de avval nem értek egyet hogy "szerintem a HE4xx-et egy picit is normálisabb eszközzel simán ki lehet hajtani." Nem. 4XX hez,hogy igazán azt tudja amit tud,combos vas kell.Amíg nem halottad ilyenről,addig fölösleges vélemény mondani.Azt is nyugodtan hidd el ,hogy ahogy írtam HD 600,mind két fent írt eszközről könnyebben hajtható. (Ha csak a hang erőt vesszük alapul,ami ugye nem teljesen mérv adó,még akkor is. (
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)