Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 17 - alap
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
zso73
veterán
Q963 ez milyen csipszet? Nem is hallottam róla.
[link]Ilyet a 6550 alá lehet? -
-
zso73
veterán
Látom itt sok hozzáértő van.
Most akarok váltani Intelre...........Nem vágom ezeket a dolgokat.
A lényeg: 6550-et néztem ki procinak.
Ehhez kellene egy jó kisalaplap. Eddig az Asus P5K-C-t látom esélyesnek.
DDr 2-3 támogatás.
Ehhez milyen memó kell? DDR2 800, 1066...........? Van már 133-as memó?
A válaszokat előre is köszi. -
AND1
őstag
Egy kérdés szeretnék feltenni. Mostanában szeretnék fejleszteni első generációs A64-ről. Az lenne a kérdésem, hogy látott vki intel roadmap-et, hogy ez a s775 mennyire időtálló lesz? Az elkövetkezendő hány cpu fog ezzel kijönni még? Laikus kérdésnek tűnik, sorry, de cpu fronton lemaradtam, és szeretném behozni a lemaradást.
-
SiTe
csendes tag
Sziasztok!
Három rövid kérdés: Miért 6750 és nem 6550? Ha nincs annyi keret akkor ? (4500?)
A P35 a P965-höz képest nyújt a pénzéért megfelelő mennyiségű pluszt? (Megéri?)A segítséget előre is kösz.
-
Telefunen
őstag
válasz
katt777
üzenetére
Igen, az X38 az ára miatt nem éri meg.. Nagyon kiélezett beállításokkal és tuning DDR2-es ramokkal talán el lehet vele érni 1-2% előnyt a P35-höz képest de szvsz. ez nem mérvadó (főleg hogy kingmax-ot tennél bele). A PCIe2.0 egyetlen igazi előnye a nagyobb leadott teljesítmény, nem hiszem hogy ez fontos lenne (persze lehet hogy a jövő majd megcáfol). A CF.. Igen, oda tényleg nem árt a szimmetrikus eloszlás.. Quad procit pedig csak akkor ha 10K+ léghűtőt tervezel rá, rengeteget tömörítesz, kódolsz, az áramszámla nem számít, és a házad nagyon jól szellőzik (egyébként a tesztek, a legtöbb alkalmazásban, a cachemérettől és a frekvenciától függően éppen ugyanúgy hozzák ki a quad-ot és a duo-t, tehát itt nem tehermentesít a több mag). Ha ragaszkodsz az ASUS-hoz, és van zsé' akkor P5K-E (olyan 30-32K), ha nem ragaszkodsz akkor DS3P (bár quad alá a 8 fázis miatt inkább a P5K-E-t választanám -mert sajnos quad mellé -tuninghoz- nem érdemes budget lapot venni).
-
buherka
addikt
válasz
gergo19
üzenetére
Nekem is ilyen ramjaim vannak és azért ezek nem csak 800-on mennek ám.
Light-os kis feszemeléssel, már mennek ezek 900-at is. Nekem is mennek ennyit simán.
Asszem 2.2V-ot is kaphatnak, ezt a gyártó is garantálja.
Azért ez nem egy gagyi ram.
Mondjuk 2.2 V-on már tojást lehet rajta sütni.
-
buherka
addikt
Egy Bios frissítés azért nem árt amikor megveszed a lapot, mert az enyém is elég furcsa dolgokat művelt még alapon is: kékhalál, újrainult
.
Amikor megveszed a lapot biztos nem a legújabb bios lesz rajta.
Én nyáron vettem és február volt a lapon 1.1-es.
Most 1.4-es van rajta, az 1.5-ös semmit nem enged húzni. Érdekes
-
gergo19
aktív tag
Sziasztok most van egy Giga P35 DS3-as lapom, Geil ultra 2X1 Gb 800Mhz 4-4-4-4-12 memó és egy C2D 6750-es procim. Most 3200Mhz-en megy gyári hűtővel. Veszek rá egy komolyabb hűtőt a cél a stabil 3600Mhz lenne de ha van más ötlet akkor azt is szivesen fogadom ennél kevesebbet nem akarok. Megoldható ez a ramjaimmal? Miket kell beállítanom a biosba (fesz, osztási arányok stb). Köszönöm.

-
buherka
addikt
Arra azért figyelj, hogy csak 6-os szériától felfelé rézmagosak az intel hűtők.
A 4-es és 2-es sorozat boxos hűtői alu magosak.
Ha normális a házad szellőzése és nem akarsz feszt emelni a procin akkor valóban nagyon csendes tud lenni.
Most a cégünk ahol dolgozom, vett a grafikára 10 db E6300-ast a gépekbe, és meglepően csöndbe vannak. Ha nem vagy nagy tuningos és szereted a csendet akkor jó a gyári hűtés is. -
Goldye
aktív tag
válasz
ludasmatyi
üzenetére
Elhiszem én azt hogy jó, nade ennyire nem kéne reklámozni

-
BPFeri
senior tag
Szia !

Rézmagosak és amig alapfeszen tunigolsz ( nem hajtod túl a procit ) megfelelő hatásfokkal és csöndben teszi a dolgát. Igazából nincs velük semmi gond.
Ha jobbat szeretnél CM Hyper TX v. AC Freezer 7 PRO.. árban és telj.ben egyformák.. ha még jobbat akkor Scythe , Thermalright v. Thermaltake 12cm ventivel megspékelt hűtők közül választhatsz, de ezek már egy árkategóriával feljebb ( 10k körül ) találhatóak !!!
-
RpPRO
őstag
Sziasztok!
A Cored2Duok melle adott gyari hutok milyenek? Mellyire hangosak es mennyire hutenek? Jobb oket elkerulni? Milyen olcso, de jo hutest ajanlanatok helyette? Koszi.
-
Goldye
aktív tag
válasz
katt777
üzenetére
Bocsi félreolvastam, azt hittem azt írod hogy vizes hűtést szeretnél
Szóval nem annyival jobb mint x2 és a 4 magos AMD, sőt nem is nagyon van gyorsulás, csak ha olyan progikat futtatsz ami kihasználja azt hogy 4 magja van, akkor megéri. Tehát ez kicsit később lesz szempont. Lezárva a dolgot, ha te úgy érzed hogy kihasználnád azt hogy 4 magja van, akkor q6600, ellenben később éri meg venni. Mai progik még nem nagyon használják ki azt a +2 magot, ilyenkor azok pihiznek.sp3333boy: Belemegy, viszont csak 1066-sat lát, tehát nem fogja kihajtani maxon a procit (80%kon fog futni). Szvsz érdemesebb lenne egy 1333-s alaplapot nézni.
-
sp3333boy
csendes tag
Hy all!
Kinéztem egy Abit F-I90HD Fatality-et és találtam az adatai közt egy ien sort "CPU Supports Intel® Core™2 Duo, Core™2 Quad, Core™2 Extreme, Pentium® D & Pentium®4 Processors with 1066/800MHz FSB, PWM Designation provides high quality and efficient power"Ebbe egy Core2Duo E6550 2330/1333 FSB-s procit néztem...:/
belemegy ebbe deszkába????előre is köszönöm
-
katt777
félisten
Na, most legyek okos.
Mások meg sokan mondják, nem éri meg a négymagos. Q-nak van olyan teljesítmény-elosztója, mint az X2-nek? Mert akkor sokban segíthet csak 2 magos procira írt programoknak is.
X38 az ára miatt nem éri meg?
Tudom, hogy 88GT megveri a 3870-et, csakhogy előbbit 65-ért nem kapni, utóbbit meg 50 körül. Szóval ez azért számít. És a CF-es lapba tehetek +1 3870-et, de 88GT-t meg nem.
Mivel mindkét gyártó a többkártyás konfigokat tervezi erőltetni, erre is gondolni kell.
Egyszerűen vizet nem akarok a gépembe.
Nem váza az. 
-
Goldye
aktív tag
válasz
katt777
üzenetére
Sokan mondják megéri a q6600. Egyelőre még nem éri meg venni x38-t. Jah és a hd3870 lassabb mint a 88gt, és ugyanannyiba kerül, de ha mindenképp azt akarsz... 3,5ghz-t egy jobb léghűtéssel el lehet érni, gondolod vízzel nem?

Szerk.: Term. nem bigwater, meg reserator vízhűtésekre gondolok, hanem amit magadnak raksz össze.
ludasmatyi: Tesztek alapján a hyperTX megveri a zalmant. Én legalábbis úgy tudom. De persze a zalmannal is simán el lehet érni, mivel azis nagyon jó hűtő, csak ár/érték arányban sztem van nála jobb is.
-
katt777
félisten
Gondolom egy párat akartál írni.
Egyébként kösz.Telefunen: neked is kösz, a jövőre nézve ragaszkodnék a 2x16CF-hez, illetve a PCI-E16X 2.0 lenne jó egy HD3870-hez. az a 3,5 GHz jól hangzik, kérdés, milyen hűtő kell rá, mert vizes hűtést nem akarok. P4-esemben anno szintén 2 különböző pár RAM volt (Igaz, ASUS lapban), bár lehet, hogy ez a mai technológiára nem mérvadó. ASUS-ban melyik P35-ös lap lenne jó és tuningbarát ma?
Viszont konkrét lap-ajánlatban, ill. 6750/Q6600 használhatóságban, tuningban (utóbbi) várnám még a segítséget.
ill.
Lehet, hogy PCI-E2 éx 2x16PCI-E CF ellenére jobban járnék (értsd: gyorsabb lenne) egy 26-30k körüli P35-ös lappal, és Q6600-zal? Mert így a lapon megnyerném a proci árát. (26k a single slotos Giga P35-DS3R, és akkor nem lennék ATI-hoz v. nV-hoz kötve, igaz, dual VGA sem lenne. A DS3P viszont csak 5k-val drágább, az meg talán a +4x CF-hez is megérné.) -
nbl2
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
SZia!
Az alaplaphoz nem tudok semmit mondani, de a ramokhoz igen.
Az intelnél mivel dual chanelben megy ezért egy DDR800-as ram elég az 1600FSB-hez ha CPU
RAM 1:1 és nem is érdemes intelnél másban hajtani őket. Tehát ha megtartod a 800-as ramokat azzal 1600FSB-ig biztos el tudsz menni, ha lecseréled 1066-ra akkor 2133FSB a max, amit sohasem fogsz elérni. 
-
katt777
félisten
Épp azért.
Nem lenne ennyi pénzem, csak ha jó áron el tudnám adni a "régi" lapot és procit, talán éppen kijönne, amit szeretnék, és a valószínűbb a 6750. De X38-as lap mindenképpen a tech. miatt (elméletileg támogatja a 800-as RAM-okat, de tapasztalat kéne különböző 2x2-ről és dual channel-ről, akármelyik lapban, illetve hogy nem gond-e az 1333FSB/800MHz RAM). Bocs, ha lámának tűnnek a kérdések, de Intel fronton kicsit el vagyok maradva.
6550-et láttam 3,64GHz-re húzva, szóval a 6750 azért érdekelne, mert alapból is gyors, illetve nem kéne agyonhajtani, ha valamihez teljesítményre volna szükségem. No és van vagy 4k különbség a 2 között, ami bőven a 6750 mellett szól.
P35 topicot olvasgattam, rengeteg driverhibáról és bios gondról. Éppen azért olvasgattam az érintett topicokat, mert ált. sehol nem szeretik a csak kérdezgető, előzetes tájékozódást mellőző tudatlanokat. Most nehogy ezért kapjak a fejemre!
Tököm tele az AMD töketlenkedésével, és az Intel is megfizethető már.
Szóval megköszönném az infókat/ajánlásokat lapokkal, procikkal, RAM-okkal kapcsolatban. -
BPFeri
senior tag
-
katt777
félisten
Sziasztok!
Intel-platformra váltanék vissza, és lenne pár kérdésem. A szempont, hogy alapból is gyors legyen a konfig, illetve legyen benne komoly tuningpotenciál. Persze a váltáshoz el kell adnom még a jelenlegi lapot és procit, de nem akkor szeretnék találgatni-keresgélni.
A kiszemelt procik:
C2D E6750 45k
C2Q Q6600 63kMennyire tuningolhatóak, ill. érdemes-e +18k-t beruházni a quadba, van-e dupla gyorsulás, mint egy Phenomnál az Athlon X2-höz képest.
Lapnak Gigabyte X38DS5-öt néztem ki (50k). P35-öt is néztem, de azzal annyi gebaszt láttam a topicjában, hogy inkább nem kísérletezem vele. Esetleg ASUS P5E 51k-ért?
Kéne a PCI-E2 és a CF. X38 chipsettel CF már 2x16xPCI-E?
Ha jól tuningolható lap ajánlatotok van X38-cal 50k alatt, megköszönném.A jelenlegi 2xSamsung és 2xKingmax 800MHz-es RAM-jaimmal nem lesz gondom? Mert RAM-ot is most cserélni már nincsen keret.
-
buherka
addikt
Kikapcsoltam és megszünt létezni az USB billentyűzetem
.
Amúgy meg sajna ugyanúgy ugrált fel-le az érték a cpu-z alatt, hiába kapcsoltam ki az EIST-et.
Rá kellett dugnom a gépemre egy Ps2-es bill-t, hogy vissza tudjam kapcsolni.
Holl vannak már a régi szép idők, amikor nem jöttek elő ilyen marhaságok
. -
ludasmatyi
tag
-
marsu
veterán
Sziasztok!
Milyen ASUS alaplapot ajánlanátok egy Core2Duo konfig alá?

-
KDavid17
aktív tag
Jelenlegi configommal(profilban látható) egy c2d e6600-t gyári hűtéssel meddig tudnám húzni, milyen értékekkel?
előre is kösz
és tervezek majd vmi jó hűtést a processzorhoz, milyet ajánlatok ? -
dokar
addikt
hali
csatlakozom. vettem egy E4500-at.
SLA95
Q727A433mivel lapom még nincs, így haver gépében lett tesztelve:
1.280V-on ~3200MHz-ig stabil
1.504V-on ~3600MHz-ig stabil
víz alatt volt és csak superpivel teszteltem.Az E4x00 szériának van külön topikja?
kieg: néztünk FSB wallt: 425MHz még stabil volt, utána a 435MHz már totál fagyi

-
buherka
addikt
válasz
McCartman
üzenetére
Nekem E4400-es van a lapomban, de hozzád hasonló baromságokat írkál ki az everest meg a cpu-z is. 10X280 és 10X300 -as beállítással használom.
cpu-z nekem is 6X300-at ír ki.
Szerintem simán fogyatékos mind a két program.
A feszültségekre az everest 12V-ra -2.7 V-ot ír ki, tiszta lol., pedig egy 600-as Zalman adja a kakaót.
A post képernyőn amikor feláll a rendszer ott 10X300-at lát.
Úgy látszik, hogy ezek a monitorozó progik kezdenek egy nagy kalap kakit érni. -
McCartman
őstag
sziasztok!
C2D E6750-es processzorom van, 2.66-ról a biosban felhuztam 3.2-re. (terhelés nélkül 1.38 V-ot kap -nemtudom elég-e a vdroop jelenség kiegyenlítéséhez)
namármost , a biosban beállított frekvencia 8X400 =3200 Mhz - ezt az értéket írja ki a windows is (sajátgép).
DE az everest , és a cpu-z szerint !!6 X400 = 2400 Mhz a cpu órajele..
értitek ti ezt? most akkor milyen frekvencián megy a proc.? van vmi ötletetek..?
-
dikmen
tag
Hi!
Azt szeretném megkérdezni, hogy egy AMD opteron 1212 jobb az E6300-nál?
Bocsi a láma kérdésért, csak kaptam egy jó ajánlatot.
-
Chapel
addikt
Hali!
depo.hu szerint E4300 E4400 E4500 egyárban van 25k! Ez most hogy van? egyik 1.8 .2.0 2.2 Ghz....az E4500 úgyanúgy húzható mint E4300?
mert ez a 25k a max ami van procira mellé egy 2GB kingston ram 800Mhz és Ati 3850-es vga lesz.Jah és húznám persze szal ehhez valami jó lap? persze olyan 20-25k-ig

ennyi,több kérdés nincs,plíz help!
thx. -
nbl2
senior tag
válasz
Steve978
üzenetére
Pár megaherz alatt mit értesz? a te procid alapon megy 2.2Ghz-en. Szerintem olyan 2.6-on biztos simán menni fog, addig húzhatod, aztán futtathasz egy orthost szeritenm 1 óra elég, aztán fél napot játszál valami izmos game-el, és ha mind okakkor tuti jó lesz. Ja a 3Dmark 2006-ot is futtasd el, azt is jó stabilitás teszt. Aztán így tovább minde kis tuningnál.

-
nbl2
senior tag
válasz
Steve978
üzenetére
A tuning nem bonyolult dolog, és ha csak a proci fsb-jét emeled akkor nem tudsz hazavágni semmit. Egy a lényeg hazavágni akkor tudsz valamit, ha a feszültségét növeled, szóval azza nagyon óvatosan, de inkább ahoz ne is nyúlj, elég a cpu fsb-t állítani, mást nem is nagyon kell, max még egy két dolgot. Az easy tune5-öt konkrétan nem ismerem, de megpróbálhatod, de ott se állítsd a proci feszültségét, meg a többi dolog feszét sem, akkor nem lesz semmi gond.

-
Steve978
csendes tag
Oké. köszi.
Viszont ha még nem foglalkoztam tuningal érdemes megpróbálkozni vele?
Bár már sokat olastam róla miként hogy lehet és hogy jó, de félek hogy mivel még nem csináltam hazavághatom a gépet.
Gigabyte alaplanál van ez az easy tune5 progi amivel elméletileg windows alatt lehet huzni a procit. Érdemes megpróbálnom? -
Steve978
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy összességében mi a véleményetek az E4500-asról?
-
pilu01
senior tag
Na!
Megvan a vége a 6750-esemnek P5b-deluxban!
Kicsit húzott 320-as gts társaságában, ime:
http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/3DM_12613__3950.jpgNemtudom valamiért nem tudok linket berakni, bocsi!!
-
nbl2
senior tag
Szia!
Nem írtam el, a te procid FSB-je 1333Mhz de mivel az alaplapod csak 1066-osat támogatja ezért, max ennyin megy a procid ha megnézed bármilyen prgival. pl:cpu-z.
Szóval van egy procid amit nem tudsz rendesen kihasználni az alaplapod miatt. 2x1066=2.13Ghz, de 2*1333=2.66Ghz. Na most már érted? -
pityeszka
őstag
Sziasztok.
Nem sok ez 1 kicsit,a voltra gondolok!!Pár beállítást mondanátok,hogy a biosban miket lehet kikapcsolni ami nem kell ?!!
-
mustad
tag
sziasztok
vettem 1 c2d 6750 et. beraktam az alaplapba: asrock 4coredual-sata2
nah a biosban autora állítottam mindent de csak 2,13 ghz en fut. mit csináljak vele hogy 2,66 on fusson? egyénileg állítsam át? a bios cpu manualjaba? -
Nite
őstag
gyerekek, egy Core 2 Duo E6550 : 2,33Ghz (333x7)/FSB 1333/L2 4MB procival szemezgetek, az lenne a kerdesem, hogy milyen memóriát érdemes vennem hozzá?
tuningolni nem akarom... -
Goldye
aktív tag
Én is a q6600+ds3-t ajánlom inkább.
Ha húzni akarod akkor giga. Szvsz. És úgyse valsz. hogy pakolsz rá vízhűtést, ha igen akkor ott kérdezd meg h melyikre érdemesebb pakolni (asusra asszem gyakrabban pakolnak vízhütit)
gergo19: Kicsit olvasgass vissza, és talán megtalálod a kérdésedre a választ (vagy használd a keresőt). Ha nagyon nem találsz semmit akkor kérdezd megint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lényegretörő Akasa hálókártya a 10 gigabitre vágyóknak
- Nintendo Switch
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- OLED TV topic
- Vicces képek
- Gyúrósok ide!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Melyik tápegységet vegyem?
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel Core I9 13900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2028.06.15. -ig - Eladó!
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Apple iPhone 17 512GB Black Karcmentes állapot 100% akku (12 ciklus)
- 27% - ÚJ Corsair VENGEANCE RGB 48GB (2x24GB) DDR5 6000MHz
- Asus VivoBook W11 Laptop (X1504ZA-BQ856W)!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

E6550 3,4-3,5ghz-t tud kb. Az E6750 pedig 3,5-3,9 ig bírhatja léggel kb.Nekem orthos stabilan 3,8ghz ment 1,5V-on.
Ez nem igazolja, de az Intel nem tervezi a váltást.
Szvsz legjobb ár/érték. P35, igen megéri, pontosan nem tudnám elsorolni hogy mért, de azon nem illik spórolni

.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szóval nem fog soha 2.66-on menni. Cseréld ki olyanra aminek az FSB-je 1066MHZ.