Hirdetés
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Egy picit megpihen az iPhone a 200 megapixeles váltás előtt
- Yettel topik
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
febazsi
csendes tag
Elégnek biztos elég, csakhogy van-e értelme.
Mondjuk ha réz lenne, akkor más a képlet,de így nem biztos,hogy sokkal jobb lenne a gyárinál.
Max halkabb egy picit. -
t-rac
senior tag
Üdv!
[link]
Ez elég lenne 6750-hez? Tuningolni is szeretném később. -
vazzz
őstag
válasz
SaiyanJin
üzenetére
A pci-e frekit fixáltad 100-ra? Ha G0 steppinges a procid, akkor 450-es fsb-ig illenék alapfeszen mennie. 1,45v-ig simán mehetsz gyári coolerrel, azt bírni fogja hosszú távon is, ha valóban nem megy alapfeszen. A lapodnak bírnia kell, nagyon jó kis deszka. Szerintem valami beállítás nem kóser. Próbáld meg, hogy manuálisan beállítasz neki 1,3v-ot, lehet hogy vdrop játszik a lapnál. A hőfokokat pedig everesttel nyomon tudod követni.
-
SaiyanJin
csendes tag
Vagyis alapfeszen bocsi...
-
SaiyanJin
csendes tag
Ok röhögve viszi, nekem mégse indult el alapfrekin a gép....akkor most mi az igazság?
-
SaiyanJin
csendes tag
Sziasztok,
Lapom Asus p5w dh deluxe raktam bele 2gb 800mhz-s ramot ésegy E6750-es cpu-t, természetesen a hozzá tartozó bios frissítéssel.
333as fsb-t rak be a lap(ami tudjuk hogy 1333)viszont a ramomat levágta 667-re.Következő választási lehetőség 834 ill. 889mhz.Namost használni szeretném a ramokat 800-on viszont ez ebben a lapban evvel az fsb-vel lehetlen asszinkron nélkül.
Melyik lenne a jó választás.
Továbbmenve barátom használta Gigabyte lapban 400-as fsb vel 800-on a rammal.(3.2-n)viszont ő vízhűtéssel nyomta.
Nekem a 400as fsb-hez feszkó emelést kell alkalmazzak viszont nem merem mert a 6750 gyári bokszolt hűtőjével használom, ráadásul nem ezüstpasztával hanem fehérrel...Egy igazán hozzáértő és gyors megoldást kérnék.
Bírja a feszkó emelést a gyári bokszolt hűtés, ill ennek következtében a proci.
Ill ha egyik sem akkor asszinkronban melyiket válasszam 834 ill 889-es ram mhz?
Pláne ha vki ilyennel kottyan odahaza akkor mennyi legyen a stabil feszkóemelés????Előre is ezer köszönet és kérem madarak és okoskodók kíméljenek...
THNx és boldog karit. -
Speed®
titán
válasz
=[DraNzeR]=
üzenetére
G0 újabb, alacsonyabb fesszel üzemel.
-
=[DraNzeR]=
csendes tag
Jó reggelt!
Mit jelent hogy G0-ás vagy B3-as magú a proci? Miben térnek el egymástól? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
nebulo5
üzenetére
A memória órajelét atumatikusan növeli összhnagban a proci órajelével. A memória szorzót 1:1-re teszed akkor 400-as FSB-nél pont 800MHz-en megy majd a ram, míg a procid az adott szorzó mellett (esetedben 8*400=3200MHz) nagyobb sebbségen fut. Ehhez még semmilyen feszültséget sem kell emelned nagy valószínűséggel csak C1E-t kapcsold ki.
EIST arra jó, hogy terheletlenül leveszi a zsorzót így az órajelet is. Ezt bekapcsolva hagyhatod. Legalább netezés közben nem fogyaszt annyit.
-
nebulo5
senior tag
válasz
Ronnie12
üzenetére
Köszi a választ!
Egy valami lenne még: mivel a ramjaim elég silányak, így a cserélésükig nem is kísérlem meg a tunningjukat. Viszont ha csak az FSB-t és a feszültségét módosítom a procinak, akkor a memók frekvenciája nem változik automatikusan?
Valahol olvastam, hogy azokra is hatással van a proci tunningja. Viszont (dilettáns logikám szerint) ha nem kapcsolom ki az EIST-et, akkor a szorzót azt békén kell hagynom. Vagy mégsem? -
-
imibogyo
veterán
Üdv.
Tudom, hogy ez nagyon proci/hűtés függő, de szerintetek egy E6750-et körülbelül meddig lehet felhúzni. Nem akarom, csak nagyon érdekel, mert mindenki szerint nagyon jól tuningolható (én még nem csináltam vele semmit alapon használom).Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden kedves fórumtársnak !!
-
nebulo5
senior tag
Helló Mindenki!
Már napok óta olvasgatom a topic-ot, és nem találtam egyértelmű választ a kérdésemre.
A hűtőmből adódóan gond nélkül tudnám a E6750 -es procimat alapfeszen 3,2 - 3,5 GHz környékén használni. Viszont ha nincs szükségem erre a teljesítményre, (pl. nem játszom) akkor minek strapálni. Tehát itt jönne jó az EIST alkalmazása. Viszont nem tudom, hogy e funkció ki nem kapcsolása okozhat-e stabilitási problémákat? Illetve az auto fesz szabályzót át kell-e manual-ra állítani? -
Gorneck
legenda
válasz
Ronnie12
üzenetére
1-2 év alatt nem kevés géppel a hátam mögött nem találkoztam még ilyen "proci" lábas dologgal...mondjuk tippem van ez mitől lehet...rosszul lett berakva a proci így sérült a foglalat, vagy a borda nyomta úgy meg a proci segítségével a foglalat pinjeit...és persze gyárihibás lapot vettél/kaptál.
Valszeg a procidnak nem lesz baja...Külsérelmi nyomok vannak rajta?
-
Ronnie12
tag
A P35-DS3 alaplapomon összeér két proci láb. Be is adtam a lapot gariba. Az, hogy két láb összeért károsíthatta a processzort?
-
Armando_19
őstag
válasz
johntheface
üzenetére
Nem olyan nagy baj az. Win alatt, mikor csak böngészel nem melegszik annyira. Én bent hagytam

(bár nálam 3710-ről 3180-ra tolja le...
-
Genji
őstag
válasz
johntheface
üzenetére
C1Eet és EISTet kapcsold ki BIOSban és nem veszi le a szorzót.
-
johntheface
csendes tag
Hello Alle!
Kérdésem lenne, ill. help kérés.
Most ujjitottam a gépembe egy E6750-es procira.Gigabyte 965p DS3-as alaplapom van.Tőkéletesen felismerte a legujjabb bios-al.De valamiért a CPU-z 1.42-es verzioja csak 2GHz-es sebességnek látja.A szorzója valamiért 6-ra állbe,pedig biosba 8 van beállítva.
Ha ez hiba,akkor hogyan lehet megszüntetni? -
spiercell
aktív tag
Általában az E6550-nek tuningolva ugyanott van a vége, mint az e6750-nek?
-
Gorneck
legenda
-
KDavid17
aktív tag
és az mi legyen szerinted?

-
KDavid17
aktív tag
c2de6600->alapfesz, gyári hűtés:[link]
Ezt még így lehetne(gyári hűtővel) tovább húzni?
És hamarosan szeretnék jobb(lég) hűtést rá. Mi hűtené le a legjobban? -
Harti
senior tag
Köszönöm mindenkinek az infókat!

-
Harti
senior tag
Sziasztok!
Egy technikai kérdésem lenne hozzátok!

Jelenleg Windows XP-t használok, és van egy E6550-es CPU-m!
Felmerült bennem a gondolat, hogy mi lenne ha pl. a vírusirtót és minden security alkalmazást amit a rendszer elindulásakor betölt, a task managerben manuálisan az egyik magra irányítanám!
Ezáltal fellép bármilyen mértékű gyorsulás a betöltéskor és/vagy a gép további használatakor?
Tudtommal az XP nem támogatja a többmagos procikat, ezért gondoltam erre a lépésre!
Köszönöm előre is!
-
smokk.
tag
Sziasztok!
MEgér +5000ft -ot az E6400hoz képest egy E6420?
ÜDv.
-
Rhino666
addikt
A Geil nem hiszem, hogy megy annyit, épp ezért van nekem Corsair Dominator.
1000@CL4-et is viszi tisztességes feszültség mellett, most 900@CL4 volt és 2.225V-ot adtam neki, ami több mint elég (2.2V-on stabil). Minden kapott elegendő feszt, egyszerűen nem bírom kihozni belőle a jót. 
-
apro
senior tag
válasz
Rhino666
üzenetére
hali
azért mert lehet hogy nem is a cpu miatt, a RAm is közrejátszik, nézted már a ramot hogy képes menni 900MHZ-én????
mert ha acpu 3600mhz-én megy az 450fsbX8.-as szorzó a ram 900Mhz, és bizti hogy nem megy a Geil 1gb-os ramok anyit,( talán ha 512-esek lennének 2.20v-vel)
hali -
Rhino666
addikt
Üdv!
Miért nem kapok még windowst se 3,6GHz-en?
Hiába tolok neki 1,52V-ot, még úgy sem indul.
Ennyire sz@r procit fogtam volna ki? 
-
MaciG
addikt
Az reális, hogy az egyik mag szinte mindig 5-6 fokkal melegeb ,mint a másik?
-
Goldye
aktív tag
Csak akkor toljál feszt rá, ha instabil. Magyarán ha lefagy pl. orthos közbe, vagy játék közbe. A corsair twinxek meg tuningramok, tehát azokat fogod tudni húzni rendesen

Szerk.: Jah és figyeld azért hogy milyen meleg az alaplapod is. Ezt hőmérővel megtudod mérni (északi hidat leginkább). 400 fölött már arra is vigyázni kell.
TTomax: Az igazán tuningos proci az E4500. Ez nem azt jelenti, hogy az e4600-t rosszul lehet tuningolni, hanem hogy legtöbben e4500-t vesznek. Azok a szériák 500mhzs FSB-t is bírnak...
Sztem nem lesz vele bajod, nagyon jó vétel 
John_Doe: Sztem azok DDR ramok voltak, nem ddr2, azért mondták, vagy nem 800mhzes. -
MaciG
addikt
-
TTomax
félisten
Nagyon csábit az E4600,szeretném lecserélni az E2140em.Sajnos nem nagyon találok rola infokat sehol még itt sem.Tudna valaki esetleg érdemben nyilatkozni a tunningpotenciálrol?Ingencsak vonzo a 12-es szorzo 200FSB-vel....
-
Goldye
aktív tag
Adjál még neki akkor ha ilyen alacsony a hőfok, de sztem már itt kell feszt is emelni. Ha stabil szintén Orthossal, akkor mehet még több (csakis óvatosan!
).
Szerk.: Látom 800mhz-s ramok vannak a gépedben, ez esetben azt is kel tuningolni, ha 400 fölé mész. Ami neked van azt elvileg 900+ lehet húzni. Sok szerencsét hozzá!
Exakt: Egészséggel használd. De fáj a fogam crucial ramokra...

-
Exakt
aktív tag
beléptem en is a klubba....
egy 6750 birtoklásával, egy giga ds3-as deszkával, meg ket giga
Crucial 1066Mhz-s rammal, remélem holnapra osszeál a cuccos, kivi vok mit bir...adok neki, csak nehogy az elso napjan kiváncsiságbol az erkelyen landoljon
-
MaciG
addikt
Köszi

Futattam kb 30 percig ezt a Orthost, közben meg néztem a szoftveres hőmérőn a hőfokot, de 45 volt a max és inább 40 körül járt, gyári hűtővel 3200-n. (meg 6 rendszerhűtővel
) Szertinted lehet még adni neki +50 fsb-t?(feszt azt nem szeretnék emelni, mert annyira még nem értek hozzá
) -
MaciG
addikt
Sajan ezt az Orthost -ot nem ismerem
Tudnál dobni egy linket? (Elöbb CoD4-eztem egy fél órát de semmi baja nem volt meg a cpu hűtővel egyvonalba van egy 12-es rendszerhűtő is 
mod: 3200-nél feljebb érdees megpróbálni elemelni (venni nagyobb hűtőt), vagy nem lesz már sokkal jobb? (nah nem mintha így nem lene állat a 3000-es athlon 64 után
) -
Goldye
aktív tag
Ha nem menne, akkor emeld meg picivel a proci feszültségét. Ezzel óvatosan! Am. valószínűleg menni fog stabilan. Azután futtasd le az Orthost kb 1 óráig. Jah és nézz Orthos közbe hőmérsékletet procira (hőmérővel lenne az igazi, de elég a szoftveres (nem annyira pontos)).75° fölé megy akkor vedd lejjebb, vagy cserélj hűtőt.

-
MaciG
addikt
Hali
Ennél a E6750-nél gyári hűtövel egy szellős házba csak annyit kell tennem, hogy 3200-n járjon, hogy a bisoba az FSB-t feltolom 400-ra és leokézom és már megy is?
-
Qru
MODERÁTOR
Tömörítéshez meg játékokhoz jól jön a plusz cache. 6420/6400 kb egyformán húzható szvsz. Inkább szerencse kérdése milyet fogsz ki, én tuti 6420-at vennék. Ha normális lapba teszed akkor 3,2-3,6GHz-et gond nélkül vinni fogja, ami elég egy 8800GTX kihajtásához is. Nem is kell ettől több kakaó manapság játékokhoz.
-
smokk.
tag
Sziasztok!
Proci vásárlás elött állok.A nagy kérdés,h kettő modell között gondolkozok.Az E6400 az egyik és az E6420 a másik.Namármost én tuningolni szeretném elég erősen.Ugyolvastam,h a 6400as jobban húzható mint a 6420as...Ez miért lehet?Jobban melegszik a 6420?
Mert ha tuningra kell és a 6420 10%al erősebb mint a 6400 de azt jobban tudom húzni előreláthatólag akkor jobban járok a sima 6400assal nem?Üdv.
-
animatrix11
őstag
Üdv
melyik stepping a jobb a g0 vagy d0? 6750-nél
-
HaKo
aktív tag
Processzor vásáláson gondolkozok, és az lenne a kérdés hogy melyik procit érdemesebb megvenni. Egy 1.8-as Dual Core-t vagy egy 3.6-os P4-est? Teljesítményben melyik a jobb? A Dual Core újabb technológia, a P4-es viszont mégiscsak 3.6-os...
Közben látom nem a legjobb topicba írtam, de törölni már nem lehet...

-
Ryu77
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Nemrég lettem én is C2D tulaj. (E4500 200x11 2200mhz)
Tuningolva nem szoktam használni a gépet a fogyasztás miatt de persze amint új hardver kerül hozzám egyből meg kell néznem hogy "hol a vége"
Próbálkozásaim közben egy érdekes dologra lettem figyelmes és nem értem.
400x6-on tökéletesen megy, 400x7 nem indul, 400x8 megy...
Lehet a lapommal van valami (Asus P5K) de már biost is cseréltem és ugyanaz.
Mint írtam nekem az alacsony fogyasztás sokat számít, mindíg eszerint rakom össze a gépeimet. Ezért csináltam egy kis alulfeszes tuningot:
[Orthos-al együtt]
A többi is megy vajon így? -
Goldye
aktív tag
-
John_Doe
senior tag
Sziasztok!
Egy E4500-as procim van a gyári alu hűtővel és gondoltam megnézem az everest szerint mennyivel gyorsabb a régi procimtol. Ha már ott voltam gondolta amíg futnak a tesztek (sebességekre vonatkozó riportot kértem) közben speedfannal nézem a proci hőfokát. A proci alapon vagyis 200x11-en (fogyasztás és hőtermelést csökkentő okosságok bekapcsolva) meg y így terheletlenül 39-40 fok körül mozog. Viszont az említett teszt közben 57-60 fok közé ugrott. Tervezem egy Hyper TX2 beszerzését. De azért most érdekelne mit gondoltok rosszúl raktam fel a hűtőt? Én úgy tudom ezek a procik (M0 stepping) nem épp forrófejűek. -
Tigi
őstag
Sziasztok
Szeretném tuningolni a 6420-ast Abit IB9-el, de nem tudom, hogy álljak neki.
Nem akarok extrém tuningot csak 3.2-re szeretném megcibálni egyenlőre gyári hűtővel (most úgysincs kánikula).
Annyit már tudok, hogy 8x400-at kell beállítanom, de még mit kell állítani?
Konfig az adataimnál.Másik kérdés, hogy milyen hűtőt érdemes vennem rá?
Előre is köszi.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Sziasztok.
Egy másik topikban megkérdeztem már, de gondoltam itt is megérdeklődöm a dolgot, abból nem származhat bajom.

A kérdésem a következő:
Egy Intel Core 2 Duo E6300-at lehet-e biztonsággal használni alap órajelén egy Intel Pentium D805-ös gyári hűtőjével?Előre is köszi.

-
Goldye
aktív tag
Kodekből pillanatnyilag két választási lehetőségünk van:
1. CoreAVC legfrissebb: ez a legerőforráskímélőbb lassú gépeken mindenképpen ez javasolt. Egyetlen hibája, hogy bizonyos esetkeben rövid ideig zöld blokkosodás, és néhány ehhez hasonló hiba jelentkezik olyan filmeknél is, aminek a forrása tiszta volt, tehát ez a dekóder hibája. A CoreAVC telepítésekor NE telepítsük a Haali splittert!2. Ha erős gépünk van, mindenképpen az ffdshow csomagban található x264/H.264 dekódert használjuk. Nagyobb az erőforrás igénye, de tökéletes dekódolást végez!
-
Goldye
aktív tag
Mit kell még azon könnyíteni?
De am. igen az könnyíti. 2 fajta elhíresült codec van, az egyik kicsit rosszabb, meg tán zajosabb, a másik meg a jobb, viszont az nagyobb procit igényel. Nekem a jobbik codec 720pn akadozott picit. A rosszabbik meg mint mondtam simán viszi az 1080p-t is. Tehát e miatt tuti nem kell izgulnod hogy jól fognak e rajta futni a filmek, ha mégis akadna, ott szoftveres hiba lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A felhőbe ment terv: adj ötmilliárdot, kapsz százmilliárdot!
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Mercedes topic
- Filmvilág
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Elektromos autók - motorok
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- AKCIÓS ! MacBook Pro 16" M1 Pro 16GB RAM 512GB SSD! 1 év garancia!
- Bomba ár! Asus R512CA - Core i3 I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- HIBÁS ÉRINTÉS NEM MEGY Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB RAM 256GB SSD 5G LTE szép állapot
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Akkor az általad linkelt lapra is...

1000@CL4-et is viszi tisztességes feszültség mellett, most 900@CL4 volt és 2.225V-ot adtam neki, ami több mint elég (2.2V-on stabil). Minden kapott elegendő feszt, egyszerűen nem bírom kihozni belőle a jót. 
Ennyire sz@r procit fogtam volna ki? 
Szoftveres mérés nem túl jó. E miatt nem kell izgulni.

)
)