Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Bemutatkozott az Oppo Find X9s és a Pro is, de nem ugyanott lesznek kaphatók
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egonyolc
aktív tag
Sziasztok!
E4400 és E6320 között gondolkodok. Melyiket milyen memóriával tudnám 3ghz főlé húzni?
Köszönöm -
hoffman_
nagyúr

-
-
hoffman_
nagyúr
ha már úgy is szóban van a 6300-as széria...

Egy időben sok helyen megfordultam ezzel a kérdéssel: hogy a 6300as 2,8on kihajtja 640es gts-t erre jöttek a válaszok,és mindenki azt monta h nagyrészt,
de tornásszam fel 3 fölé... Nekem most vált nyilvánvalóvá,hogy nekem a 6320asom nem 2x1mb L2 kessel van megáldva,hanem 2x2vel
tehát akkor újra
2,8on a 6320as kihajt egy 640es gts-t?? 
[Szerkesztve] -
Bernyó84
aktív tag
Sziasztok!
Gépet szeretnék venni. Hogy Intel tulaj leszek én is, az már egészen biztos (bár eddig AMD-s voltam). Viszont nem tudok dönteni, hogy milyen lapot, meg procit vegyek.
Alaplapok:
ASUS P5B vagy P5K vagy P5KC
Proci:
C2D E4400 vagy E6300 vagy E6320
Azért nem tuok dönteni, mert azt hallottam hogy az E6320-at nem lehet annyira húzni, mint az E6300-at a +2 MB gyorsítótár miatt. Ennek van valami igazság alapja?
A másik, meg én is nézegettem a teszteket és láttam azt a tesztet ahol az E4400 éppenhogy, de megveri az E6320-at
( [link] ). Igaz, hogy nem mindenhol, de azért mégiscsak elgondolkodtam.
Szóval jó lenne, ha valaki el tudna látni hasznos tanácsokkal és tapasztalatokkal.
(És fontos 800-as ramokat venni a tuninghoz, vagy elég a 667-es is? Bár ez magától érthetődő, de azért biztos ami biztos.)
Segítségeteket előre is köszönöm. -
Superman
nagyúr
válasz
littlelion21
üzenetére
A tesztet linkeld már be, amelyben megverte a 6320-ast. Nem hiszem, hogy egy 510-es FSB-n futó 6320-ast is meg tudna verni, hiszen az már majdnem 3.6GHZ-en megy.
-
littlelion21
addikt
E6320 vagy E4500? Melyik legyen?
Jó-jó, a 6320as 1066-os FSB-vel megy, a 4500-as meg 800-al, de a legutóbbi ph!-s teszten az E4400-as +verte MINDEN játékban (ha csak kicsivel is) a 6300-as szériát. A 4500-ös ráadásul még 200Mhz-el gyorsabb is a 4400-nál. És nekem elsősorban játékra kell...
Mit gondoltok kb. hány %-al lesz gyorsabb a 4500-as a 4400-nál? Kiváncsi leszek a tuning-potenciáljára is: 2.8-max.3 Ghz-ig csak elballag FSB emeléssel egy Freezer7pro-val!
Csak azért érdekel ennyire,mert ma rendelem+ és kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Na jó, el is bizonytalanodtam 1kicsit...
1ébként 5rugó az árkülönbség a 4400-4500 között. Remélem +éri. Mert a tuning az alap, már csak arra lennék kíváncsi, h melyik bírná tovább. -
Soak
veterán
válasz
GreatGodzi
üzenetére
ÉS ha annyi a garanciának? Hány procit láttál már tönkre menni?(c2d) Sokat számit a polir nagyon ha rossz a kupak
[Szerkesztve] -
lazac2007
csendes tag
Intel Core2 Duo 2.4GHz E6600 RuLeEzZzZ!

-
GreatGodzi
tag
Azért procikupakot polírozni elég durva... ráadásul a garanciának annyi...

Én még a tualatinos időkben próbálkoztam ilyesmivel, de sokkal jobb nem lett tőle... főleg ha a hűtőbordát nem polírozod hozzá...
ha meg mind a 2 felület egy kicsit domború lesz, akkor az csak ront a helyzeten.
Ja, és polírozás után kevesebb paszta kell, mert nem tud úgy kifolyni a réseken a felesleg mint a kicsit érdes felületnél...
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
2,66GHz és 3GHz között nem láttam különbséget (1-2 fok)
ja úgy igen, de alapon és 3ghz között már jelentősebb különbség van
(nekem a gyári hűtő alapon tat alatt sem bírta el a procit...
tr xp 120 már jobb volt, alapfesz 3200 még épp belefért
a mostani hűtőmmel meg 3600-ig jutok normális hőmérsékletekkel) -
dregpeter
tag
Valaki segitsen, miért ugrik vissza az egyik rgögzitő ha a 4 diket benyomom?
-
dregpeter
tag
Sziasztok, vettem egy intel cd2 procit E6550 est( dobozos verzo), az problémám, hogy a hütön rajta van a paszta összekéne tenni az alaplappal, de a hütön szabályos 3 csikban van a paszta, melyek közt 2-3 miliméter hely van. Ez igy normális? mert Én ugy tudom hgy a pasztának egyenletesen kéne rajta lennie, mert külömben rossz lesz a hőátads és kiég minden. Kérdésem a következő, hogyan folytasam?
-
Soak
veterán
A B2-es 6700-em polirozva gyárihűtővel 75-77fok speedfan szerint 1,29V-n . Mindenkinek ilyen hűvős a B2-je?
-
laragirl83
őstag
válasz
GreatGodzi
üzenetére
nekem 3500-on is megfelel, sőt 3600-on is max 70-72 fok proci dual orthos izzasztás alatt

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
GreatGodzi
üzenetére
Tuti félre mér, nem lehet hidegebb a környezetnél.
-
GreatGodzi
tag
Raktam már fel párszor procihűtőt, tehát rosszul felrakás kizárva... az E6750-es proci tényleg ilyen hűvös (másnak is ilyen, eladtam már párat), az alaplap is 30fok alatt méri a proci hőmérsékletét... az más kérdés, hogy veszett nagy baromság, hogy valamit léggel hűt az ember, és alacsonyabb lesz a hőmérséklete mint a környezet hőmérséklete...

-
jugeen
addikt
válasz
Bootyhunter
üzenetére
a tuning a szerencsén múlik, meg inkább a CPU-n.
-
Bootyhunter
tag
válasz
littlelion21
üzenetére
A 4500-as most kb 32000, az E6300-ast pedig már 34500 körül megkapod. Szerintem megéri a plusz 3 ezer forintot mert már 1066 Mhz-es rendszerbusza van! Egyébként bőven elég a gyári hűtőventi is a tuninghoz (persze ha az egekbe akarod húzni akkor nem)! Ezeknél a prociknál leginkább az alaplapon múlik a tuning!
-
Ribi
nagyúr
válasz
littlelion21
üzenetére
Ha a freezer sem jo akkor felesleges mast venni mert csak szarabbat kapsz mint a gyari huto.
Vegyel 4400-at es a +5k-t a hutore kocsed... -
littlelion21
addikt
válasz
laragirl83
üzenetére
Húú ez aztán lényeges árkülönbség...

Na mind1 nem ezen fogok spórolni. Amúgy köszi
Még egy kérdés: tud vki valami tesztet,v véleményt a 4500-as C2D-ról?
Esetleg személyes tapasztalat?
Megéri a +5ezret a 4400-ashoz képest /a tuning FSB emeléssel nem kérdés/? -
laragirl83
őstag
válasz
littlelion21
üzenetére
freezer 7 pro

-
littlelion21
addikt
Hello!
Milyen proci-hűtőt ajánlotok egy 4400-as /v. 4500-as/ C2D-hoz? Értem én,h mindenki a CoolerMaster Hyper Tx-et vagy mi az istent ajánlja, de az 5000 akárhányforintos ár kicsit sok. Innen kellene választani /lehetőleg vmi olcsóbbat/:[link] Nem akarom én szénné húzni a procit, csak egy kicsit FSB-t emelni. -
LordVader80
őstag
Főnök, nekünk egyforma lapunk van, nincs vmi ötleted mi produkálhatja ezt?
[link]
nincs tuning, a gyári 5-5-5-15re van biosban beállítva, vista alatt is és xp alatt is ezt írja
(everest sem tud közölni a memókról késleltetési időket:
[link]
ram/alaplap hiba?
(bios legújabb, frissítés cmos clear-en túl vagyok) -
Ricko
tag
Hello mindenkinek!
Nem egy pont ide illő kérdéssel fordulnék hozzátok.
Most váltottam AMD-ről Intelre.
Az a helyzet, hogy feltelepítem a Windows XP SP2 edition-t, majd feldombálom a programokat. Amikor viszont elkezdem feltenni a Daemon Tools-t, akkor a telepítés során ez írja ki:
''This program will install SCSI Pass Through Direct (SPTD) layer on your computer.
WARNING - SPTD is not compatible with kernel mode debuggers (SoftICE, WinDBG etc.)!
Please cancel setup if you plan to use kernel debugger on this machine.''
Amikor feltelepítettem, akkor kért egy újraindítást, majd mikor megtörtént elkezdett tölteni a Windows de utána már nem lépett be, csak fekete képernyő.
Valahogy aztán sikerült belépnem, de mindjárt az elején, amikor beléptem a Windows-ba ezt írta ki hibaüzenetként a Daemon Tools:
''Initialization error.
This program requires at least Windows 2000 with SPTD 1.24 or higher.
Kernel debugger must be deactivated.''
Ami fura, hogy vannak más egyéb alkalmazások is amelyek a 939 AMD-n mentek, viszont az Intelemen nem mennek (pl.: 3DMark05, F.E.A.R)
Vírus nincs a gépen. Arra gyanakodtam, hogy valami 64bit-en megy és az okozza a problámákat. De a Windows az 32bit-es és megnéztem a Bios-t ott is 32bit van beállítva.
Most találtam fent a Daemon Tools oldalán egy új verziót a Daemon Tools v4.09.1 X86 32 Bits (with SPTD 1.43).
De nem értem most ezt az SPTD-s dolgot.
Légyszi aki tud segítsen már.... előre is köszönöm
-
StaMiNa
aktív tag
válasz
laragirl83
üzenetére
Pedig bevan, mar vagy 40x pattintottam ilyet a helyere. Es arra is figyelek h a feke cucc ne menjen at elobb mint a feher.
Meg az is lehet a proci kupakja rossz -
Petike6
tag
Szerintetek érdesem most venni 6750et?vagy várjak még vele?
-
Extrémek:
QX: Quad Extreme; X: Extreme;
Quadok:
Q: Quad;
Core 2 Duo-k:
E: mezei C2D
T-k 5200-től mobil C2D procik;
L: low voltage;
U: ultra low voltage;
Core Duo-k:
T-k 2700-ig mobil procik;
L: low voltage;
U: ultra low voltage;
Core Solo-k:
T1300-tól mobil procik;
U: ultra low voltage
[Szerkesztve] -
xlabor
csendes tag
Azt szeretném megkérdezni, hogy a típusnévnél az E mit jelent? (Pl.: E6600) A T-nél nagyobb teljesítmény, az L-nél kevesebb energiafogyasztás.
-
válasz
GreatGodzi
üzenetére
Mindegy, hogy mien hűtő, mien mag, a minimum, hogy a szobahőmérsékletnél 3-4 fokkal melegebb a mag/proci. Tehát egy 25 fokos szobában mondjuk 28-30 fok lehet idle, attól függetlenül, hogy meik program miket mér (félre).
-
StaMiNa
aktív tag
válasz
laragirl83
üzenetére
És akkor mi van ha jol rakom fel, csak nem szoritja oda eléggé a procihoz a réztömböt?
-
Brumi˘
addikt
válasz
GreatGodzi
üzenetére
Ilyen szitut én is benéztem már... A hűtő hideg volt a proci alatta meg tűz forró. (szar paszta, nem megfelelő felrakás, illeszkedés) De az hogy szobahő alatt vagy +5°C belül legyen a proci az kizárt. (persze levegővel)
-
djxp01
senior tag
nincs esetleg most vkinek eladó 6700es vagy 6850es procija, ami nagyon jól tuningolható?
-
GreatGodzi
tag
Én a 2 mag hőfokát írtam, amit a prociban lévő érzékelő mér, ami lehet szar, de még mindíg jobban hiszek neki, mint az alaplap hőmérőjének... az meg mindegy milyen szoftverrel olvasod kie, ugyanazt mutatja... és a hűtő bordája tényleg hideg, csak 3,7GHz-en 1 órányi orthos után volt langyosnál egy kicsit melegebb.
A 6300 például tényleg meleg volt mint állat, de ez a 6750 alig melegszik. -
Brumi˘
addikt
válasz
GreatGodzi
üzenetére
De attól hogy G0-ás stepping még nem fog szobahő alá hűlni egy léghűtőtől, de még víztől se...
-
GreatGodzi
tag
válasz
Dobozossör
üzenetére
Nem vagy hülye, mert nekem P34-DS4-ben a 6750-es proci BigTyphoon-al 3.4GHz-en 1.4V-al megy, és idle:18fok, terhelve 40fok körül van ha jól emlékszem... még 3.7GHz-en 1.55V-al terhelve sem ment 50 fok fölé... nem nagyon akartam elhinni az eddigi 6300-as és 6420-as után, de hát ez van örülök neki... jók ezek a G0-ás steppingű procik

-
éN79
addikt
válasz
Dobozossör
üzenetére
Akkor ennyi, tényleg rossz a diagnosztikai része, de nincs is igazi jelentősége. Talán majd egy későbbi bios rev. megoldja. Még mindíg jobb mint az AMD-s brisbane-ek esetén, ahol meg hihetetlenül felül mér.

-
miccur
aktív tag
válasz
Dobozossör
üzenetére
Hi ! nekem P5K dlx van 6750proci idle 20C, terhelt 38, mag1-2: 43C, 3400Mhz-n kézzel is érezhető hogy hűvös, szal ha félre mér akkor sem gond, mert a kezem nem ver át! a 6600 sokkal melegebb fajta volt, ezért is-! ment a levesbe. Silent Knight a hűti.

Sajna ewel szemben az alaplap egy radiátor
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
Dobozossör
üzenetére
A ''baj'' nem is baj, csak mondhatni nem pontos. Esetleg egy bios frissítés megoldhatja, de inkább nézd meg más programokkal os alatt, mint pl. everest, speedfan, az asus saját diagnosztikai programja...
Elhiszem hogy a hűtő hideg, lévén gondolom alapon használod és vélhetően az energiagazdálkodási funkciók is be vannak kapcsolva, és tényleg nem melegszenek irreálisan ezek a processzorok, de a környezet (szobában uralkodó léghőmésrésklet) hőméréskleténél hidegebb akkor se lehet. Viszont nem is kell nagy figyelmet fordítanod rá, igen sokszor előfordul a téves cpu hőmérséklet érzékelés. -
éN79
addikt
válasz
Dobozossör
üzenetére
Lehetelem, hacsak hűtőkamrában ücsörögsz a géppel együtt. Szóval igencsak félremér, de szerencsére nem melegedős fajta a C2D nagyon, úgyhogy nem kell aggódnod.

-
Dobozossör
tag
Helló!
Mától én is egy boldog Core 2 Duo tulaj vagyok
Elképzelhető az, hogy egy Zalmann CNPS9500-as hűtővel 15-20 fok között mozog a processzor hőmérséklete terheléstől függően? BIOS írja ki, viszont az alaplap hőmérséklete reális, 35-6 fok.
Üdv! -
tlac
nagyúr
válasz
LordVader80
üzenetére
akkor nézz szét a lapod topicjában, hátha találkoztak már hasonlóval
-
GreatGodzi
tag
Ja ja, a P35-ös Gigabyte-okban nem fogsz csalódni szerintem, nekem eddig nagyon bejöttek a DS3 is, most meg a DS4 is, bár azért a DS4 csak jobb, mert terhelésnél 0,01V-ot ejt csak a magfeszültségen, míg a DS3 0,04V-ot ejtett, meg hát a hűtője is jobb, meg van IE1394, meg 2db nagy PCIE hely, stb... Egy valami hiányzik csak, ami az Abitokban van: külön szabályozni a ventillátorok fordulatszámát biosból... jó van automatikus, de én a manuálisat jobban szeretem...

-
AMATŐR
őstag
válasz
manutdzoli
üzenetére
Én inkább egy Gigabyte P35 ös lapot tennék alá! Nézz be mindkét topikba és döntsd el, melyik jön be neked jobban!
szerk:Ha már Gorneck23 nak is megfelel a giga, ott már van valami!
[Szerkesztve] -
AMATŐR
őstag
válasz
manutdzoli
üzenetére
Ha elsősorban játékra kell akkor E6850. Ez a te procid!
Mire kellenek a játékoknak a 4 magosak, addigra a Q6600 as elavult lesz! -
Gorneck
legenda
válasz
manutdzoli
üzenetére
VGA milyen lesz?
-
AMATŐR
őstag
válasz
manutdzoli
üzenetére
A következő kérdések merülnek fel :
-mire fogod használni elsősorban a gépet?
-Akarsz e tuningolni?
-Milyen hosszú időre tervezel a procival?
ezekre válaszolsz és a varázsgömböm megmondja mi kell neked!![[kép] [kép]](http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/frech/c030.gif)
[Szerkesztve] -
manutdzoli
senior tag
SziasztoK!Lenne egy kérdésem: Core 2 Duo Q6600 (2,4GHz, 1066MHz, 8MB, S.775, Conroe) vagy Core 2 Duo E6850 (3,00GHz, 1333MHz, 4MB,S.775, Conroe)?Melyiket vegyem?Melyik a jobb?Árba egyforma!
-
tlac
nagyúr
válasz
LordVader80
üzenetére
pl. megnézheted 1 rammal, aztán a másikkal minden slotban
-
tlac
nagyúr
válasz
LordVader80
üzenetére
tuning nélkül nézted már?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Crimson Desert
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- OLED monitor topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Renault, Dacia topik
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core I7 11700K - 8mag/16szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- Intel Core I9 13900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2028.06.15. -ig - Eladó!
- iPhone 15 Pro 128GB 89% (1év Garancia)
- AKCIÓ! ASUS Z790 i9 14900KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB LIAN LI LANCOOL 216R ADATA 850W
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 i5-1135G7 16GB Ram 256 GB SSD FHD IPS Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

tehát akkor újra