- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lee56
őstag
válasz
atti_2010 #14252 üzenetére
Ebben van valami, ezért is írtam a végére egy köztes megoldási javaslatot is.
De a legjobb nyilván az lett volna ha mindenre lett volna elég energiája az AMD-nek, és párhuzamosan mehettek volna a fejlesztések tovább FX CPU & APU (X86-ilag amúgyis közös a származásuk), és a termékek piacra dobása. -
Fiery
veterán
válasz
atti_2010 #14252 üzenetére
Ez a gondolatmenet nyilvan helyes, csak az a baj, hogy nem ennyire egyszeru a helyzet. Addig a fejlesztok nem foglalkoznak a dologgal, amig nincs vas, ez oke. De ha van vas, de azt a kutya sem veszi, mert a "legacy" (x86) szoftvereket nem futtatja eleg gyorsan, akkor az alacsony hardver elterjedtseg miatt nem fog ra fejleszteni senki
Ez egy olyan ordogi kor, amibol azzal lehetett volna kitorni, ha a Kaveri hozza mondjuk legalabb a Sandy Bridge teljesitmenyet x86-ban, _plusz_ tamogatja a HSA-t. iGPU teljesitmenyben eleg lett volna a Llano szintje, nem kellett volna feltetlenul ilyen bivaly iGPU-t belerakni.
-
leviske
veterán
válasz
atti_2010 #14002 üzenetére
Amennyiben ami a képeken van egy GDDR5 vezérlő, akkor szerintem korai kijelenteni, hogy "nem oldották meg" a GDDR5 támogatást. Ahogy láttam, akkor a BIOS-ban is van utalás a GDDR5 támogatásra, szóval még csak nem is a chipen belül van ez letiltva.
Szerintem valami olyasmi ütemtervvel számoltak, hogy amennyiben a Mantle meggyőzi az OEM-eket, akkor nagyjából nyár/ősz táján már születhetnek GDDR5-ös megoldások. Pl egy Razer Blade nagyon jól tudna profitálni abból, ha elég lenne egy lapkát belerakni a gépbe, hogy a "gamer" szócskát ráaggathassák. A Steam Machine-okban sem elvetendő ötlet a GDDR5 használata, ha $88 dollárból egyszerre kapnak 8GB memóriát és egy erősebb VGA-t.
MOD: Természetesen én sem SoC-ként tekintek a Kaveri-re, de az azért tény, hogy meg van benne a potenciál és amíg Mantle alatt az a hangsúly, amit eddig kiemeltek, akkor egyelőre az AMD is CPU+IGP formában adja a cuccot, hiába a HSA képességek.
-
-
stratova
veterán
válasz
atti_2010 #13998 üzenetére
De számolt ezzel a lehetőséggel, úgy néz ki az Elpida felvásárlásával nem.
Forrás: 1, 2Kaveri features a GDDR5 memory interface consisting of four 32-bit memory channels. This is perfectly matching the width of a GDDR5 chip which is also 32-bit. However, the memory controller has to be set up in a way so that two 32-bit channels work in tandem, half-channel use is not supported. The total width is 128-bit, so the main advantage comes from higher clock speeds of GDDR5 memory. This is in addition to the 128-bit DDR3 interface that we already know from previous APUs. Usage of DDR3 and GDDR5 is mutually exclusive.
Nézd meg a memóriavezérlőt:Trinity [fent], Kaveri [lent]
Érdekesség, hogy a lapkáról készült fényképen a memóriavezérlő sokkal vaskosabbnak tűnik, mint 128 bit. Fizikailag minden bizonnyal 256 bit széles, de a Socket FM2+ tokozáson belül ebből csak két darab 64 bites csatorna használható ki.
[link] -
HeavyToys
senior tag
válasz
atti_2010 #13932 üzenetére
Nem, de igazából kit érdekel? Ilyenek mindig vannak és lesznek. Persze, amit ír, hogy csak CPU-t tekintve az i5 sokkal jobb, ezen nincs mit szépíteni. Mantle alatt pedig sokkal jobb az AMD.
A bevezető ára nyilván nagyon magas, rossz így az ár-érték arány, de ez később jobb lesz.
-
korcsi
veterán
válasz
atti_2010 #13872 üzenetére
Tényleg majdnem kétszer annyi tranzisztor van a Kaveriben mint a Trinity/Richland párosban?
-
korcsi
veterán
válasz
atti_2010 #13849 üzenetére
Szerintem a fejlesztők elsősorban a mantle használatát fogják preferálni, hisz ez minden gcn gpu-val rendelkező konfignak előnyt jelent és csak ezen túl lenne reális lehetősége az IGP-re programozni a szükséges kiegészítő számítási feladatokat, bár erre csekély az esély hisz ennek csak az IGP+dGPU(gcn) konfignál lenne értelme amiből nem sok van, az sima IGP konfignál a grafikai képességek limitációja behatárolja a lehetőségeket.
-
-
stratova
veterán
válasz
atti_2010 #13833 üzenetére
Most komolyan, ami eddig is ismert volt nem kell belekötni, no.
Mantle alapfeltétele a GCN GPU megléte, az hogy esetleg egy APU IGP-vel remélhetőleg további teljesítmény nyerhető más tészta.
Itt található egy Mantle elemzés, amiben a 27. 28. és 29. oldalon látható példában 4 mag 8 szálas valamint 6 mag 12 szálas CPU szerepel. Ilyet ugyebár Intel gyárt.Apró megjegyzés:
• CPU benchmarks indicate that AMD 8350 is comparable to a Core I7
4770k for performance. Work can now scale across more cores• On a RX290, Still GPU bound even when 8350fx is underclocked to 2 GHz
(30. o.) -
devast
addikt
válasz
atti_2010 #13810 üzenetére
Én tudom, hogy van asymmetric crossfire. De az alatt a programozó nem tudja egyben kezelni az igpu meg a dgpu shaderjeit. Itt nincs huma... Tehát vagy ír spéci olyan kódot, amit tud a másodlagos gpu-n is futni, vagy használja azt opencl-re vagy hsa-ra. És hányan fognak spéci kódot írni arra, mikor a konzolokon ilyen nincs? Ott pont az a lényeg, hogy egybe van minden....
-
O_L_I
őstag
válasz
atti_2010 #13803 üzenetére
A Mantle azt a GPU-t használja ami aktív ha van dGPU akkor azt ha az iGPU-t használod akkor azt.
Ha te azt mondod, hogy a Mantle dedikált GPU + Kaveri APU konfigurációban valamit csinál a IGP-n is akkor ennek az infónak a forrását is mond meg plíz. (mert baromi jó lenne ha így lenne csak szerintem nem így van) -
devast
addikt
válasz
atti_2010 #13800 üzenetére
Feladom. A konzol-ban sokkal erösebb gpu van, és gddr5 (ps4) vagy esram (xbox one).
El lehet bohóckodni integrált gpu-val ez tény, de számomra (még) nem jelent valós alternatívát.
Ha meg van diszkrét gcn-es vga a gépben, akkor az apu előnye kimerül a hsa-ban, meg a trueaudio-ban. -
devast
addikt
válasz
atti_2010 #13782 üzenetére
Minek kevered a szezont a fazonnal ? A mantle megy apu nélkül is. dgpu + apu kombóval elérhetővé válik asymmetric crossfire, tehát r9 290x-el is lehet együtt használni egy apu gpu-ját. Viszont ez azt is magával hozza, hogy az apu és a dgpu processzorai nem "egyenlőek", ergo a program készítésénél kell megálmodni, hogy milyen kód futhat az apu-nak a gpu-ján. És ezt már most borítékolom, hogy erre nem sok fejlesztő fog lényegesen ráfeküdni, max pár extra effekt lesz, vagy ilyesmit tudok elképzelni, de az hogy összecsapunk 512 gcn magot másik 2560-al vagy akármennyivel csak úgy, az nem működik.
-
válasz
atti_2010 #13692 üzenetére
Irodai munkára + laza PS felhasználásra + néha régi játékokra használja barátnőm a gépét.
Jelenleg A4-4000 van benne, és bőven elég annak a teljesítménye.
Viszont idle 35-40W körül van a fogyasztása, ami azért fontos, mert sokszor felejti bekapcsolva a gépét, illetve gyakran csak zenét hallgat róla, vagy olvas valamit neten.
Ha a Kaveri idle-ben jelentős előrelépés, akkor elgondolkodnék azon, hogy a legkisebb FM2+ procira cseréljek a gépében. -
TomiLi
addikt
válasz
atti_2010 #13162 üzenetére
Ez oké!
Nem hiszem, hogy olyan nagy termékpaletta bővítés lenne majd, ha megjelenik a kaveri. Ne legyen igazam!
Ki az aki ma FM2 lapot akar venni, tudván, hogy a Kaverihez nem jó, viszont a most forgalomban lévő trinity/richland bele megy.
Gigabyte tényleg egész jó, de pl Asus? Nincs ITX, nincs R.O.G./T.U.F., vagy Asrock Fatality - pedig a népek kajálják a csili-vilit.
(FM2)(#13163) Oliverda off-köszi
Azt sem értem, hogy miért lett így kitalálva, hogy az FM2+ba belemegy a régi apu. Kicsit olyan ez, hogy dobtak egy csontot a kaveri-ig, de olyan nesze semmi fogd meg jól. Főleg, ha a jobb lapok a kaverivel jönnek. Lehet ez Inteles berögződés, mert persze van előnye is, hogy átmeneti megoldásnak jó egy fm2+ trinity/richland felállás...
-
TomiLi
addikt
válasz
atti_2010 #13160 üzenetére
Miért van az, hogy az AMD lapok a "háttérbe" szorulnak?
Intel fronton nagyobb a választék. AMD fronton viszont eddig két Mini ITX FM2+lapot említettek, ebből egy már kapható (Szegeden - Gigabyte), de sem az Asus, sem az MSI nem jelentett be ilyen megoldást, hogy egyáltalán szándékában áll, hogy később csinálnak, vagy sem.
Nagy kár.OFF
[ Módosította: Oliverda ]
-
válasz
atti_2010 #12928 üzenetére
Én mentem jópár kört mindhárom NFS-ben.
Ez stabilnak számít, vagy több óra játék után előjöhetnek gondok?(#12930) Oliverda: Nekem AsRock FM2A85X Extreme4 lapom van, és G Kill Trident X Ramom.
-
TomiLi
addikt
válasz
atti_2010 #12641 üzenetére
Jujj... az biztos dobna az áron.... Nagyon durván...
A DDR4 ötlet nagyon vad? Abból gondolom, hogy lehetne dVGA-n is, hiszen van DDR3-as dVGA is, sőt APU-hoz az ilyen memóriával szerelt vga dukál CF-hez, nem?
A DDR4-et lehet majd hasonlítani a mostani GDDR5-höz. (itt megint nem tudom, hogy a GDDR5 miért jobb, mint a DDR3 - oké gyorsabb, meg jóval drágább/ennyi az infóm róla)
-
Oliverda
titán
válasz
atti_2010 #12602 üzenetére
Rosszul emlékszel. A Llano késett fél évet. A Trinity időben jelent meg, 2012 májusában.
-
lee56
őstag
válasz
atti_2010 #12533 üzenetére
De ez PC, mert arról beszéltünk, hogy ott meddig tart majd mire elterjednek az APU-k, mert újgenerációs konzollal ellentétben, amivel együtt kapod, pc-n jelenleg még nincs lehetőséged, olyan szintű integrációs megoldást választani, mint csak akár a Kaveri lesz. (konzolok előbb lesznek, úgy értem, tudom hogy egyiket sem tudod még megvenni, mielőbtt ebbe is beleköt valaki
).
És ha lesz is lehetőség, nem fog mindenki átállni, főleg nem azonnal.. -
mzso
veterán
-
TomiLi
addikt
válasz
atti_2010 #12398 üzenetére
Lehet, hogy rosszul következtettem ki, valóban ebben a formában nincs köze egymáshoz a két megoldásnak.
Hirtelen akkor nagy lenne itt kánoán....Lehet hülye kérdés: Az op rendszerek tudják majd kezelni az integrált GDDR5-ös rendszereket?
(#12399) TESCO-Zsömle A konzolok miatt lehet, hogy muszáj? (nem értek hozzá).
Nekem még nagyon furcsa a cpu-dVGA-n nevelkedett szemléletem átformálnom, de nyitott vagyok rá! Sőt.
Jobban bele kell ásnom magam a témába, hogy ne a marketing baromság alapján ítéljek a pc alkatrészeket illetően. -
mzso
veterán
-
TomiLi
addikt
válasz
atti_2010 #12385 üzenetére
Az elég jól hangzik, nekem tetszene is, ha nem kéne még DDR3 is a lap-apu-hoz. (laikusként bele gondolva, nem is lenne értelme). És mi a véleményed arról, hogy egyáltalén időszerű lépés lenne már ezt a megoldást a Kaverivel bevezetni? Lenne értelme?
Lehet hülyeséget kérdezek, de egy mai op. rendszer tudná kezelni ezt a technológiát? (és ezután a többi kieg. program/játékok...stb) -
TomiLi
addikt
válasz
atti_2010 #12382 üzenetére
Köszi!
Akkor augusztusban már várhatóak a "kiszivárogtatások" a lapok nagy részéről....
Jelenleg az Asus kezdte a sort.
(#12383) fatallerror : hát igen ez a GDDR5 még nagy kérdés... Ezt hogy kell elképzelni? Rá lenne integrálva (ilyet már láttam fórumokon) a lapra, és ezt a memória készletet használná a "cpu" is meg a gpu is? (apun belül értve) DDR3 foglalat ebben az esetben nyista'?
-
marcell991
tag
válasz
atti_2010 #12332 üzenetére
Szerintem az egész Kaveri termékvonalra rásüthető a 2.0 jelzés, mert ugye úgy volt, hogy idén év elején jön, csak ugye Richland lett belőle. Voltak olyan pletykák is, hogy az eredeti Kaveriben Steamroller A magok vannak, az újban meg Steamroller B magok, gondolom az újabb jobb
Olyan pletyka is volt, hogy HD 7000 GCN lesz benne, de a csúszás miatt szerintem sikerült egy csomó compute felhasználásra szánt újdonságot sikerült beletenni, mivel azokat a konzolokhoz úgyis kifejlesztették. Abban reménykedem, hogy a roadmap-en szereplő "GPU fast context switching", "graphics preemption", meg a "quality of service" funkciókból sikerült valamit belerakni.
Viszont van egy sanda gyanúm, hogy megint megpróbálják majd az OEM-ek eljátszani, hogy Kaveri csak olyan gépekben fog kikötni, aminek a látványától is hányingere lesz az embernek...
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
atti_2010 #12294 üzenetére
Most lesem hogy az összes lap amit néztem az alsó pci-e slot nincs végig csatikkal. Szóval x4 vagy x8-as az alsó slot, értem hogy 20x a sáv de van pcie-re. De van olyan fm2 lap ahol mind a 2 pci-e slot 16x-os utána cf-be oszthatja el 2x8-ra ? csak én alapból az alsó slotba raknám a szellőzés miatt.
Az msi lapja tényleg jól fest, még átgondolom 30k-ig bezárolag néznék.
FM2+-ra úgyis cserélek majd, remélem lesz power az apus megoldásokba is meg a melléjük jövő athlonokban. -
stratova
veterán
válasz
atti_2010 #12282 üzenetére
persze szerver fronton lehet jól jönne de akkor 2 vezérlő kellene bele, akkor inkább egy 4 csatornás DDR3 alaplap
Azt pedig 2P alatti lapokban nem fogják megcsinálni.
Számomra az a furcsa, hogy most akkor számoljunk VGA-ként is Kaverivel vagy inkább GPGPU oldali fejlődésként értékeljük.
Szerverbe nyilván nem gond a DDR3 mert kihasználják a hUMA és egyéb specifikus nyalánkságokat.
Perpillanat pl. a Dell Inspiron M431R-re nézek bután: A8-5545M + HD 8670M (64 bit DDR3)... -
leviske
veterán
válasz
atti_2010 #12232 üzenetére
Anno a 32nm átugrása 28nm-re a TSMC-nél kb 1 év csúszást jelentett az új GeForce-ok és Radeonok megjelenésében. Én felesleges energiaveszteségnek tartanám a Steamroller 20nm-es változatát kihozni, mikor jöhetne az Excavator is, nagyobb teljesítményugrással.
Ráadásul nem lenne nagy 20nm-es tesztnek egy 4modulos APU? Csak mert eddig nem az volt a taktika, hogy a nagyobb cucc jött hamarabb az új gyártástechnológián.
(#12234) derive: Nagyon úgy tűnik, hogy egyik oldalon sem volt terveb hosszabb távon a két foglalat párhuzamosan, csak az Intel kevésbé felhasználóbarát módon különítette el a tuningolható cuccokat a kezdetleges APU megoldásoktól.
A DDR4 árait meg úgy számold, hogy anno DDR3-ból az volt 100k alatt, ami gyengébb konstrukció volt, mint egy 20k-s, felsőkategóriás DDR2... Ugyanez várható DDR4 terén is. A különbség annyi, hogy a GDDR5 már itt van, mint alternatíva és igazából a következő generációnál már nyugodt szerrel jöhetnek BGA-s megoldások 400-800 dolcsi közt, a konzolok áraiból kiindulva. És az ilyesmi megoldásokra fog majd szerintem az összes nagy gyártó (ASUS, Gigabyte, MSI, XFX, HIS, Sapphire, PowerColor, stb) ráfeküdni. Már csak azért is, mert foglalat váltogatás és az ebből fakadó "kompatibilitási verseny" letudható és még a támogatás is milliószor könnyebb. A memória bővíthetősége meg szerintem az aktuális konzolgeneráción belül már nem fog olyan gyorsan változni. Kiindulva abból, hogy minőségibb portok várhatók. Így egy 8-12GB-os kiszerelésnek elegendőnek kéne lennie.
(#12231) Simid: Idővel muszáj lesz kihozniuk egy 8 szálon dolgozni képes APU-t. Mert hiába a Jaguar gyengébb volta, azért a 8 szál akkor is 8 szál. Szóval ha csak a SMT megoldással nem bővíthető ki az alkalmazott CMT felépítés (nem tértek hozzá, de így hirtelen nem tűnik logikusnak), akkor kénytelenek lesznek kijönni egy 4 modulos verzióval.
-
Simid
senior tag
-
leviske
veterán
válasz
atti_2010 #12228 üzenetére
Még később jön az Excavator? Vagy honnan az infó? Ha már volt a topikban, akkor elnézést. Aktuális ismereteim szerint 4 modul+ IGP csak 20nm környékén lenne reális, az meg már marad az Excavator kiváltsága, ha csak nem hoznak ki egy próbajáratot Steamrollerből 20nm-en.
Vagy hamarabb beindulhatott a 20nm-es gyártás a GF-nál amire alapozva jöhetne már a Kaveri is 20nm-en? (Bár ehhez meg kb egy évvel korábban kellett volna befejezniük a tervezettnél.)
MÁS: Nagyon off, de nem tudja valaki, hogy az AMD APU+dGPU párosokat vitt ki E3-ra a Dice bemutatójára, vagy FX-eket (ugyancsak dGPU-val)?
-
Simid
senior tag
válasz
atti_2010 #12199 üzenetére
Pletyka volt róla amit sokan biztosra vettek, aztán pletyka arról, hogy még sem lesz, de ezt már senki nem akarja elhinni csak "majd ha lesz hivatalos megerősítés".
"így a GDDR5 léfújása sem hiteles információ"
Azért ezt szerintem meg kellene fordítani!
Nem volt semmilyen hivatalos info arról, hogy lenne GDDR5, így ez nem hivatalos amíg meg nem erősítik és ennyi.Ettől még lehet, hogy lesz, csak vásárlási tanácsokat ne ez alapján adjunk már. Sehova nem írtam be, hogy biztosan nem lesz. Csak annyit írtam másnak is, hogy ne vegye már biztosra.
Fiery nyilván csak azt tudja mondani amit lát a kapott anyagokban. Arról nem tehet ha ez AMDnél naponta változik.(#12200) stratova: Ezt én nem tudom, valószínűleg akkor igazad van. Én csak annyit láttam hír, hogy új alaplap kell, aztán frissítettek képekkel is.
-
Simid
senior tag
válasz
atti_2010 #12147 üzenetére
Vagy nem. Ha jól emlékszem az nvidia 6os szériájánál is komoly gond volt a szűkös gyártókapacitás, mert az AMD a saját termékeivel jó időre lefoglalta a TSMC gyártósorait. Pedig az nv nem kis hal, mégis hónapokat csúsztak bizonyos termékek emiatt. A glofo meg a 32nm-en is küszködött az elején pedig csak Llano és bull volt azon a node-on. Azóta láthatóan sokat fejlődtek, de most az igények is jóval nagyobbak.
-
Simid
senior tag
válasz
atti_2010 #12140 üzenetére
Azt vedd bele, hogy az AMD minden új fejlesztését 28nm-en gyártja. Beleértve a konzol chipeket, aminek sorozatgyártása valószínűleg már megkezdődött és nem kis tétel. A sok mindent vártak idén az AMDtől, ezek közül se FX CPU, se mobil Kaveri és szerver fronton sem várható frissítés. Egyelőre még az új HD8000 desktop VGAkról sincs hír. Ha szűkös a gyártókapacitás akkor konzolok mellett épp elég lehet a Kabini, Temash, Kyoto, asztali Kaveri gyártása.
Ha tényleg FX családba jönnek a Kaverik akkor nem lepődnék meg, ha az olcsóbb szegmensben megtartanák a richlandet (ahogy mobil fronton is). -
fatallerror
addikt
válasz
atti_2010 #12133 üzenetére
én egyébként nem is értem h mi szükség van a richlandre, alig több mint féléves a trinity... aztán ha minden igaz 5 hónap múlva meg kaveri.
van 1 olyan érzésem h a richland is megmarad mint "olcsó" apu és jóval drágábban jön a kaveri tehát magasabb ársávba, másik kategóriába lesz az szánva. ez a logikusabb mert ugyanennyiért jóval erősebb apu-t nem hiszem h kapunk...
#12134) stratova: de legalább készült neki 1 jókis trailer
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
atti_2010 #12030 üzenetére
Nem mondom hogy eldobhato, csak kerdesem az lenne hogy a csucs steamrolleres APU hozna a plussz 10-20 %-kot a jelenlegi FX-8350 szintjehez ? Mert amire en hasznalom a gepet a csucs APU is harmatgyenge a processzor szintjen (5800k). Ottthonra kivalo, film, bongeszes, kozep-jatek. Jatekra mar kerdeses, mivel nem biztos hogy jo parban lenne egy 7950/7970 kartyaval.
Ha az AMD lezarja az FX-et AM3+-ban csinal APU-t utokepes CPU-val ? Mert valahogy a mostani APU-k nem voltak jelesek processszor eroben, visszont a mostani FX az nagyszeru.
Ha nem akkor az olyanokat mint en kisse "felrerakja" es mit mondtam marad alternativakent az Opteron meregdragan vagy agyiiiheti7 .+1 stratova, igy van es ez a lenyeg. Mert azert kevesen, de vagyunk egy paran ebben a szituacioban.
-
stratova
veterán
válasz
atti_2010 #12016 üzenetére
Fiery az Aida64 fejlesztője.
FireKeeper: ne sajnáld tőle, jól jön az még Haswellel szemben
mert ha megnézitek, már Ivy megjelenésével egy sor kisebb teljesítményű dVGA kiesett mint választható opció az üzleti notebook vonalon.
Mobil Kaverinél sem tűnne irreálisnak egy HD 7730M környéki szint. -
Simid
senior tag
válasz
atti_2010 #11986 üzenetére
"A Kaveri FM2 is lesz..."
Legalább is így hiszed most, aztán lehet, hogy holnap már máshogy lesz. AMDnél elég gyorsan változnak a dolgok (lásd Kaveri GDDR5).
Az meg világos, hogy mi az előnye a Richlandnek. Mobil vonalon tényleg nagyon hasznosnak tűnik a fejlesztés, de a valódi okot szerintem dezz már leírta. Azt te sem hiszed, hogy lett volna Richland ha a nyár folyamán megjelentek volna a mobil Kaverik.dezz: Ehhez sajnos nem értek eléggé, de gondolom az IPC esetében számít az is, hogy milyen műveletet hajt végre CPU. Az a 30% lehet csak egy ideális esetre vonatkozó érték. Persze legyen igazad és legyen minél erősebb a roller!
-
lee56
őstag
válasz
atti_2010 #11969 üzenetére
Nagyon derék volna az AMD-től. Az AM3+ foglalat már így is két éves lesz. Sokaknak nem is kéne több, a Steamrollerrel végre a Bulldozerek gyengepontjait célozzák kijavítani, vagy feljavítani.
Az FM-es foglalatba érkező Steamroller modulos APU-nak nem is lesz ilyen problémája.
Aki viszont nagyobb teljesítményben gondolkodik (mind VGA- mind CPU-erőben), azt már kétlem hogy a túl sokat zabáló NB nagyon elrettentené. Persze zöldebb lenne a világ, na de majd ha egységes socket lesz, nem lesz ilyen gondunk, már ha eljön az az idő.
-
dezz
nagyúr
válasz
atti_2010 #11954 üzenetére
Egy AMD mérnök szerint meglesz a 30%, sőt adott esetben több is a Piledriver és a Steamroller között, elvégre elég nagy változások lesznek a mikroarchitektúrában.
Viszont hogy lesz-e belőle még AM3+, az valóban kérdéses. Bár nincs kizárva, hiszen Opteron vonalon is bevezetik, csak más tokozással. Már úgy értem, nem csak APU formájában, hanem CPU is, amiből talán ki tudnak hozni AM3+ tokosat is. (Vagy esetleg az APU lesz olyan, hogy lesz rajta HT busz is, és a PCIe+IGP letiltásával beletehető AM3+ tokba.)
-
-
fatallerror
addikt
válasz
atti_2010 #11948 üzenetére
én amd-s cuccban láttam de akkor így hihetőbb bár így is irreális
más, lehet h off meg nem vitát akarok generálni csak érdekességként felhozom.
most olvastam h az amd többéves szerződést kötött a microsoft-al az xbox-ot illetően és több mint 3,5 milliárd dollárt hoz nekik. hasonló szerződésben vannak a sonyval is sőt 1 kis szelet még a wii u-ból is jön nekik és ezek csak a konzolbevételük!!!
ha így folytatja az amd akkor még több pénzük lesz fejlesztésekre és utánuk fog menni mindenki, remélem ebből a felhasználók jönnek ki jól(néhány smiley nem jelenik meg, nálam a bibi?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest