- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- iPhone topik
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csalox
csendes tag
Hogyan lehet xiaomi 14-en a rezgés erejét növelni, némított csengőhangnál?
-
floratm
senior tag
Nem elég nektek hogy büszke mimagyarok vagyunk? Még aztán akarnátok hogy legyen minden jobb?
-
hegedus001
aktív tag
ebben nyílván ne menjünk bele, de teljesen egyertek, olyanokra vágunk ki ezer milliárdokat, mintha csak egy hétvégi rendelésről lenne szó a sarki krimóban.... közben meg lyukas a cipő meg a gatya és kilóg a seggünk. Persze ez a nagyobb választórétegnek fel sem tűnik, hiszen úgy is kapnak utalványt/termést stb....
-
Atomgeszi
nagyúr
Terepjáróval, SUV-val és traktorral járok ezeken az utakon.
Mindegyikkel egy hányadék, és komolyan már gondolkodom azon, hogy valami ízületes orvoshoz elmegyek, mert olyan csigolya fájdalmaim vannak, hogy már tegnap is késő lenne időpontot kérnem,hogy 1 év múlva kapjak.
A traktor a legdurvább egyébként, ott repkedsz bent, mint egy darab szar, közben a fejeddel próbálsz gimbalozni, mint egy tyúk, amikor nézi, hogy hova tud csipkedni.
A SUV-on iszonyat kemény a futómű, de az egész egy rázásban zajlik le.
A terepjárónál meg a kettő vegyítve van, ott a régivel még aránylag elringatózik az autó, de az újnak megint kemény futóműve van és szétrázza az összes belsőszerved.Mondják, hogy ne vegyél tudomást róla, de erről egyszerűen már nem lehet nem tudomást venni.
Végigmegyek bárhol az országon és komolyan csak a 20-30 éves lepusztulást látom. Elmegyek egy nagyobb városban, az utak 10-ből 7 helyen borzasztóak.
A maradék felújított utak pedig 2-3 év alatt olyan hullámosak, hogy senki meg nem mondja, hogy ezt pár éve csinálták. -
Hobbbyt
őstag
válasz
hegedus001 #144 üzenetére
Nahh, az meg a másik...
A munkaadó kifizet 678.000-ft-ot havonta, te ebből megkapsz bruttó 600.000 Ft-t, amiből még adózol 201.000 Ft-ot, majd a kézhez kapott nettó 399.000 Ft-ból veszel egy 399.000 Ft-os telefont, amiből 84.826 Ft még megy az államnam ÁFA gyanánt. Szóval 678.000 Ft-ból 314 173 Ft az ami ténylegesen a tiéd, 363. 827 FT-t elvesz az állam, és még Így is nő az államadósság, nincs rendes oktatás, meghalsz mielőtt orvos látna, az útjainkra a terepjáró lassan szükséglet, nem hóbort. Stadionra bezzeg mindig van, jah és soros meg brüsszel..
-
floratm
senior tag
Ne a kezdőárral számoljatok. 2-3 hónap és esik egy 100ast
-
Körmi
csendes tag
Szerintem nem kicsit túlzott az árazás ha Kínában a 14 pro is olcsóbb, amit nem is lehet kapni Kínán kívül. Pedig nekem az a modell tetszik a legjobban a három telefon közül!!!
-
OSERANSKY
junior tag
Árban jól járnál igen, én is nézegettem, megérős lenne, bár a 8 Gen 3 melegszik, mint állat. De egyébként úgy hallom behúzta a kéziféket a Xiaomi, nem csak a Bootloader-nyitás lett megszigorítva, de kínai ROM-os készülékekre többet nem lehet tenni Globalt. Én Redmi K70 Próban gondolkodtam, de ha nem viszi a B20-at, akkor felejtős. Sajnos ez a helyzet...
-
Hobbbyt
őstag
válasz
nervex88 #137 üzenetére
Azért az, hogy az S10 semmivel nem tudott többet mint egy Mi9-es, az erősen költői tulzás.
Az S10 majd 7,5mm-el volt rövidebb, 4mm-el keskenyebb, 20 grammal könnyebb, miközben sokkal jobb volt benne a kijelző (6,1 colon 1440 x 3040 pixel 550ppi, szemben a Mi9 1080 x 2340 403ppi-iével) az S10 hivatalosan megkapta az Android 12-őt, nagyobb aksija, alapból 128gb tárhelye, bővíthető volt SD kártyával, IP68-as és 3,5-as jack aljzata, USB C 3.1 és fordított vezetékmentes töltése is volt.Szóval nagyjából mindenben jobb volt mint a Mi9.
Jó dolog az idő, sok mindent megszépít...
-
nervex88
csendes tag
válasz
DarkChild #134 üzenetére
Ez a Xiaomi már nem az a Xiaomi mint 2019-ben. Én is akkor vettem meg a Mi9-et, le voltam döbbenve az ár/érték arányon, azon röhögtünk hogy akkor egy Samsung S10 kétszer annyiba került és semmivel nem tudott többet. A kamerái parádésan jók voltak, egy szó mint száz, marha jó készülék volt azért a pénzért. Most mutass hasonlót Xiaomiéknál. Talán Pocoba találsz jó árat valami fincsi kompromisszummal. Aztán már a Mi11 kétszer annyiba került de megvettem de nem volt kétszer olyan jó.
-
-
Norbi8
csendes tag
Nagyon sajnálom ezt a párásodás dolgot... régóta vártam már, hogy jelenjen meg a telefon Európában. Hosszú évek után váltotta volna a mára már korosodó Huawei P30-amat... erre tessék. Remélem orvosolni fogják a hibát, vagy ennek a telefonnak ennyi volt...
-
DarkChild
senior tag
Én még a mai napig MI 9T Prot nyüstölöm
Anno (2019-ben) 130e-t fizettem érte. Nem kicsit bosszant, hogy most háromszor annyit kéne kifizetnem az utódjaként kiszemelt 14-esért.Fentebb kitárgyaltuk, hogy ez már majdnem Apple-szintű árazás. Nekem ezzel csak az a bajom, hogy míg az iPhonet 2 év múlva is el lehet adni bőven az eredeti ár feléért, addig a Xiaomi (+ többi kínai) telefonnál erre esély sincs.
Szóval amíg értékállóságban nincsenek iPhone szinten, addig szerintem nagyon indokolatlan ez a magas árazás. Tegnap olvastam, hogy az új Honor Magic6 Pro drágábban indul, mint az S24U. Nahaggyukmá'...Vissza X14-re: aki meg azon a véleményen van, hogy hamarosan úgyis csökkenni fog az ára... hát nem tudom, a tavalyi Xiaomi 13 sem lett annyira olcsó egy év elteltével, még most is bőven 300e felett van normális helyeken (értsd: nem sufni GSM).
-
DarkChild
senior tag
"Az apple termekek is tul vannak arazva a kezdettol fogva."
Nem is kicsit, épp a minap olvastam, hogy kábé 40% a haszonkulcs minden egyes eladott készüléken.
Amúgy ja, az a probléma, hogy ennyiért is megveszik. Ha nem kellene a kutyának se, rövidesen megindulnának lefelé az árak Almánál is. -
Atomgeszi
nagyúr
Persze igazad van. Sok felületes teszt van.
Vezeték nélküli töltőből pl csak az új 80W fehér állványos jó, mert annak olyan a tekercselése, hogy leadja az 50W.
Egyébként a kedvencem amikor neves Youtuber tesztelők pl nem tudják, hogy nem kell a statusbartol lehúzni, hogy lejöjjön a sáv és majd ujjgörcsöt kapnak, hogy megszakadjanak, hogy lehúzzák..
holott ez már több éve alap, hogy a képernyő felétől már jön a status bar is. Egyszerűen nevetséges alap dolgokat nem tudnak. Meg, hogy az Apple a nagy újító az AI képkivaagassal, holott a miui is tudja már 4 éve.
Ilyen apróságok, amik osszessegeben bosszantóak tudnak lenni.
-
pusi1981
aktív tag
Németországban Pad 6-ot dobnak a telefon mellé -
Lajmund
őstag
Kicsit beteg vagyok elkapott az aktuális megfázás valami de még így is olyan jót nevettem ezen az utolsó két kommenten.
Hatalmasak vagytok😂😂😂 -
Ricardo
titán
Atyaég.
Eszembe sem jutott, hogy gondot okoz folyamatában nézned a beszélgetést. Elnézést.A víz ami folyadék.
Nézd meg mire volt válasz.
"Te ugytudod csak folyadékbol lehetséges a pára?"
".egyértelműen látszik hogy vízpáráról van szó. Az pedig folyadék"
Tehát víz az ami folyadék.
Hogy te is megértsd.Egyértelműen látszik hogy vízpáráról van szó. Az (a víz)pedig folyadék.
Tehát ez a pára folyadéktól van
Vagy szövegértési gondod van vagy szándékosan félremagyarázod.
Tényleg elengedem.Azt viszont megígérem, hogy ha legközelebb összefutunk a fórumon , neked egyértelműbben, és mindent (is) körülírva válaszolok.
Még egyszer elnézést ha nem volt számodra egyértelmű.
-
Speedy007
őstag
Én nekem is ez lett volna 12 utódja de nem tudtam várni így vettem a 13-t milyen jól is tettem (bár a makro fotózási lehetőséget hiányolom a 13-ból). Én szerintem a párásodás a kamera szigetbe költözött infra port miatt lehet mivel nem hermetikusan zárt miatta így kíváncsi leszek hogy zsebpiszok és a társai mikor találnak utat a lencsékhez. Szerintem jövőre 15-s vissza lépés lesz/lehet mivel a paletta két végét hozták el ami csak "szűk körben" kelendőek a "húzó modell" a Pro azt meg nem lehet kapni. Vélhetőleg azért mint tavalyi modell esetén hogy alig van számott tevő különbség a Pro és az Ultra között és a tavalyi tesztek is céloztak rá hogy ha nem e-pénisz méregetésre kell az átlag usernek a komolyabb kamera szett akkor a pro is teljesen helyt fog állni
-
Ricardo
titán
Hol írtam hogy a pára folyadék?
megkérdeztem szerinted miből lesz?
Aztán még a hetedikes fizika anyagot is belinkeltem ahol ott a meghatározás miszerint" Párolgásnak nevezzük azt a halmazállapot-változást, amely során egy folyadék légnemű anyaggá válik. A párolgás a folyadék felszínén történik."
Tehát a pára légnemű, nem lehet meginni. De a folyadék (jelen esetben víz) légneművé válásából lesz.
Szívesen.Párás belül? Igen. Ez normális? Nem.
Téma részemről lezárva."Az jutott meg eszembe hogy az oxigén az mi? Az is folyadék? Mert a viznek és a levegőnek is fő alkotóeleme..."
Látom penge vagy fizikából, és a logikád is kikezdhetetlen, így gondold át ezt.
Az oxigén égehtő, ahogy a hidrogén (sőt az kimondottan gyúlékony) is az, és a víz (H2O) mégis eloltja a tüzet.
Szép napot! -
PeteePeti
őstag
Komolyan mondom, hogy ebben a pár napban többet tanultam a gáznemű és folyékony anyagokról, mint anno a suliban!
Az oxidációt már meg sem említem!
De könyörgöm elég volt már belőle! -
floratm
senior tag
A pára az gáznemű halmazállapot. A gázt körülményessebb dolog meginni mint a folyékony halmazállapotú vizet.
Mikor szomjas vagy szoktál harapni párat a levegőből és lenyelni? Mert a levegőben van pára es azt mondod az folyadék.Az jutott meg eszembe hogy az oxigén az mi? Az is folyadék? Mert a viznek és a levegőnek is fő alkotóeleme...🤔
-
janeszgol
félisten
Jogos felvetesek, bar en 4 percnel hosszabb videot sohasem csinalok (ahogy 40 secnel rovidebbet sem). Igy limitbe meg sosem utkoztem.
Viszont egy tesztben, plane ma egyre fontosabb a stress es stability teszt. Ez meg ma a csucs kategoriaban szamit, de ki tudja mit hoz a jovo a kozepben is. Lehet a mai >99% ertek a multe lesz hamarosan ott is. -
Y72
aktív tag
Már az taszító hogy a régi MIUI-t átnevezték "Hyper OS"-re, semmi nem változott, rühelltem azt a felhasználói felületet, ilyen szoftverrel 400k-ért telefon röhej, még ha hardveresen rendben van akkor is.
-
Yeffy
veterán
válasz
A Molyember #34 üzenetére
-
Lajmund
őstag
Tök jó lenne 200ért de 400ért biztos nem vennék semmilyen xiaomit. Legutoljàra xiaomi mi 9t prot vettem 120èrt az megèrte ez nem éri meg. Max hasznàltan fél év múlva 150-ért úgy oké.
-
Ricardo
titán
Belül nem szabadna kondenzálódnia semminek. A levegőben lévő páratartalom "csapódik" ki. A melegebb levegő több párát köt meg. Ez stimmt.
De ez a jelenség (a belül párásodó lencse) akkor sem normális jelenség, hanem hiba.
szerk:
Párolgás: [link]Arról nem is szólva hogy a kamera lencse belsején egyértelműen látszik hogy vízpáráról van szó. Az pedig folyadék.
-
repvez
addikt
válasz
Atomgeszi #69 üzenetére
ezt nem vonom kétségbe, hogy mindenki vagy a tulajdonosok 99,9%-a automatán használja a kamerát.
DE attól még a tesztbe ha már annyira össze akarják hasonlitgatni a készülékeket akkor ezekre a nem is annyira apro eltérésekre is ki kéne térniük.ugyan ugy mint az antutu teszt számoknak is, azokat is minek teszik meg tesztelik le, ugyan az a chip nem fog egetverően más értéket addni és föleg nem fogja befolyásolni a napi használatot, egyszer talán lefuttatja aki akarja , hogy menőzzön vele a haveroknak, de amugy semmi gyakorlati haszna nincs. még is ez is része a tesztnek , ami meg lényeges lenne és akár a vásárlást is befolyásolja hogy egy adott kamera az milyen manuális beállitást is tud .
Ha valaki profibb modon is akarná használni.Ugyan ugy nem térnek ki arra sem, hogy vannak olyan készülékek amik lehet , hogy tudják a 4k-t, de 1 vagy 5 perc hosszu videokat max, aztán vagy uj fájban ujra kezdi az 1-5 perces intervallumot, vagy manuálisan kell ujrainditani. és a végén egyetlen file helyett lesz 10db 5 perces videod amit még öassze is kell illesztened ha le akarod egybe játszani.
DE ide vehetném az adatkapcsolatot is, azt bárki meg tudja nézni a speckoban, hogy milyen modokat tud a készülék, de attól nem derül ki, hogy esetleg tud e több eszközhoz is csatlakozni, vagy , hogy menynire tud váltogatni a különbözö wifi szabványok között stb.
A vezeték nélküli töltésnél se tudjuk meg, hogy minden féle töltövel muködnek e, vagy a kocsiban is jol muködik a töltés vele. A visszatöltésre van e valami jóváhagyás vagy automatikusan elkezdi tölteni a másik készüléket és igy akár bárki lemeritheti az én telefonom akaratom ellenére is csak rá kell tennie a készülékét?
Az ilyen apro részletek sose derülnek ki a tesztekbol és még sorolhatnám, csak az azonos sablonos szöveg van bemásolva , amiből sokminden ujat nem tudunk meg.
-
Papix
tag
A kamera bepárásodásával csináltak már vmit?
-
Wilks
aktív tag
-
Atomgeszi
nagyúr
A kommentem lényegében arra irányult, amelyik hozzászólásra reagáltam, hogy a Xiaominal nincs olyan minőségi ellenőrzés mint Samsung esetén...
Erre reflektáltam, hogy ott a banános és oldalt torzult lencsék is átmennek a minőségellenőrzésen.Persze legalább a kollégának cserélték.
De én több ilyen oldal torzulásosat is olvastam más fórumon és csoportokban. Szóval sajnos nem egyedi.
-
Franky74
aktív tag
Sziasztok!
Egy ideje keresem a Huawei P30-am utódját. Valószínűleg egy Xiaomi 14 lesz...
Persze ráérek várni, hogy a kezdeti nehézségek elmúljanak, és olcsóbb legyen!
A családban kettő Xiaomi 13T van, pár hónaposak. Nekem jobban kézreáll a kisebb méret. -
Curtis666
csendes tag
S24U: Bazinagy, és drága
S24,S24+: Exynos: Túl drága ahhoz képest hogy az exynos modem mennyit zabál 4g/gsm/gps-en
Xiaomi14: Drága ahhoz képest hogy "csak" xiaomi
Nem túl szép a felhozatal...Elgondolkodtam az S23-on is, az kb ugyan azt tudja mint az S24 ha nem játékra használod, és nem olyan fontos az AI parasztvakítás. Stabilabb mint az S24, kevésbé rongálja az akksit, és sokkal jobb az üzemideje ha úton vagy.
Asszem megbarátkozom az S24U-val... -
István971
tag
Hát az a helyet, hogy ingyen se.....
Ezt a produkciót utoljára a Sony Xperia és Xperia z1 produkálta, akkor megfogattam, hogy soha többet Sony telefon, de jó azt be is tartom, de a xiaominál ilyen hiba az eléggé elveszi a kedvet mindentől...se foto, se vásárlás. -
Hobbbyt
őstag
Ez amúgy nem igaz. 2015 nyarán egy Galaxy S6 Edge 700 euró, vagyis 230e forinba került. Most 9 évre rá az S24, 900 Euróba kerül. Ez éves szinten 2,71%-os áremelekdés, miközben tudjuk, hogy volt tavaly 10%-os infláció is., előtte meg többször 3,4 és 3,5%. Erős a gyanúm, hogy reál éréken a telefonok árai nem igazán változtak az elmúlt 10 évben..
Az ország sorsa elsősorban azoknak köszönhető akik 14 éve uralják már a politikát, és azoknak akik erre szavaztak. Remélem a következő szavazásig éhen is fognak halni.. -
Wilks
aktív tag
--Viszont a 400 ezres árcédula eléggé odab*sz, azért - szerintem - nem tart még ott a Xiaomi, hogy iPhone áron adja a készülékeit.
Az apple termekek is tul vannak arazva a kezdettol fogva.
Az elmult 1-2 evben ez mar "trendi",hogy alapszinten 300-400k-val nyitnak(az apple meg ennel joval dragabban arazott) a legujabb telefonok.Szoval miert ne tehetne meg ezt mas gyarto is,ha van,aki megveszi "ennyiert"?Idovel meg lemegy az ara. -
Még valami egyéb hülye megjegyzés?
Nem nagyon értem amúgy, az ilyen beböffentéssel mi a valós cél? Ez nem a facebook kommentszekció...
Igen, folyik belőle a víz... Nagyon vicceset írtál, kacckacc...
Akartál ezzel valami komolyat is mondani? Mi köze a telefonnak a TV-hez?
Értem, szarkasztikus poén akart lenni.... Jaaaaaaa -
Linn
csendes tag
Bár nem tartozik teljesen a témához, de a 14 lite érkezésére mikor lehet számítani? Már nagyon várom, és sehol sem találok infót. Köszönöm, ha valaki tud segíteni
-
gyulu89
csendes tag
Van ahol 150ezres TV-t kapnak előrendelők. Ez a fotó nyomtató itthon vicc kategória...
-
kill_switch
senior tag
Én is felhájpoltam magam, redmi note 8 pro-t váltott volna, de arra jutottam, hogy jó még ez a note 8 pro, az x14 pedig kiváló telefon lesz 1-2 év múlva is.
Remélhetőleg esik majd eleget az ára és addigra talán a párásodást is megszüntetik.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Atomgeszi #77 üzenetére
Nyílván más szemmel nézzük a világot akkor, de szerintem az iPhone X-tól kezdve a telefonos fotózás megkerülhetetlen tényezője az iPhone.
Van a családban több Pro is, azt hiszem 11 meg 13, van sima 15-ös is. Egyszerűen jó képeket csinálnak, jó rájuk nézni. Előkapod és csinálod és a végeredmény a körölményekhez képest jó lesz. Ha művészkedni, rendes családi fényképet kell csinálni akkor előkapom a ~15 éves kit obis Canon EOS 500D-met, ami 16 megapixelen, kit obival is pofánvágja az összes mai csúcs mobilt még auto modban is. Dee gyakran nem lóg a nyakamban a DSLR, így marad a telefon.
-
Hadert
újonc
A párásodás nem új keletű dolog a xiaominál. 12 pro-val kezdődött és a 13-as szériánál is belefuthatunk a hibába:
https://youtu.be/62ajlZl1V80?si=lAUNn-MN725TSjaL
https://youtu.be/VmyHNtUF1J0?si=WqTyaCKdlWEqy732
https://youtube.com/shorts/1BbjG2_bk8M?si=Pq6BvBXKHUuifY6i
Valószínű a korábbi gyártósor miatt van. Ezeken korábban középkategóriás telefonokat gyártottak, amik még nem voltak por- és vízálloak. A xiaominál még nincs olyan minőség ellenőrzés, mint a samsugnál és az iphonenál
-
Atomgeszi
nagyúr
"a fényképei és videói mindenféle tudás nélkül egy konzisztens, magas minőséget képviselnek"
Talán az i15PM szériától igen, de előtte csak akartak.
Legalábbis én semmi kiemelkedőt nem láttam, amit a konkurens gyártók ne tudtak volna ugyanígy.De most is vannak hiányosságaik bőven.
Videóban valóban jók. De a többiek is ott vannak szorosan mögötte.
-
Atomgeszi
nagyúr
Dxomark elég hiteltelen lett az elmúlt időben.
"hogy XY keszulek fotoinak termeszetesek a szinei, ha a tobbsegnek a vivid, szaturalt, elenkitett foto tetszik."
Igen, sajnos. Ez kb azzal az időben jött be, amikor a SAMOLED kijelzők és a Samsung elkezdte feltolni a színeket a képeken, hogy még jobban kijöjjön a SAMOLED előnye.. Aztán átvették a többi gyártó is.
Ez a lényeg,hogy feltöltve a közösségi médiára vivid és bomba legyen, holott a képnek semmi köze a valósághoz.
S24U is úgy kiszínez mindent, a felhőktől elkezdve, hogy még a mesékben sincs olyan. Persze mondjuk sokat fejlődtek már, régen azért még jobban túltolták.Bár akkoriban talán nem voltak ilyen banános lencséik.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Atomgeszi #69 üzenetére
"És amíg az emberek elvárják, hogy mobilos fronton az első kép elkészülte után tökéletes eredményt kapjanak, addig nem is fog változni semmi."
Az Apple ilyen szempontból egy nagyon jó ellen példa, mert lehet szeretni vagy utálni, de a fényképei és videói mindenféle tudás nélkül egy konzisztens, magas minőséget képviselnek. Ha a Xiaomi 14 nem lenne ilyen jó telefon mint aminek kinéz, én az iPhone 15 Pro-t venném. A sima S24 fasorba sincs..
-
aujjobba
addikt
Ertelek, de szerintem az elso mondatod (magasabb volt a paratartalom) is azt jelenti, hogy a folyadek a keszulekben van.
Vagy a levegobol csapodott le a keszuleken belul, vagy a ragasztobol parolgott ki.
Ha az a para mar bent van, gondolom le tud csapodni a belso alkatreszeken, ami pedig okozhat problemakat.Ha valahogy nyom nelkul kiszarad onnan idovel, es kozben nem is okoz oxidaciot, akkor okes.
#72 Atomgeszi
Talan a DXOmark szokott reszletes tesztet kozzetenni a kamerakrol, a manualis beallitasokkal elerheto minosegrol is (de lehet keverem es ok a kjelzot tesztelik?).
Atlagember nem fog ezekkel bibelodni, hogy most ez jo vagy rossz, nem torok palcat.
Pl. hiaba mondja egy teszt pozitivumkent, hogy XY keszulek fotoinak termeszetesek a szinei, ha a tobbsegnek a vivid, szaturalt, elenkitett foto tetszik. -
nervex88
csendes tag
2019-ben a Mi9 után amikor 2021-ben megvettem a Mi 11-et mindenben éreztem a minőségugrást ott erősen ráfeküdtek a prémium szegmensre viszont már elkérték az árát. Valószínűleg most is ez lehet a helyzet, azt adják ezért a pénzért ami most elvárható. Akinek ez nem tetszik, kedvére talál mást olcsóbban van választék bőven a Xiaomi háza táján. Én személy szerint letéretem a Xiaomi útjáról idén egy Nothing Phone 2-vel és nem is érzem azt, hogy valaha visszatérek (5 év után meguntam a miuit).
-
Atomgeszi
nagyúr
"akkor ne kelljen a manualis beallitasokkal bajlodni, point-and-shoot legyen hasznalhato."
Ezt az összes flagship telefonnal meg tudod csinálni, gyártótól függetlenül.
Amíg nem látod összehasonlítva másik készülékkel, addig megfelelő az is, amivel csinálod.
A sok összehasonlítás csak szőrszálhasogatás sokszor, hogy nüansznyit jobb az egyik a másiknál.
Az emberek 99.9 %-nak pedig megfelel bármilyen kimenetelű fénykép, csak az adott pillanat legyen lekapva.
"Most az ilyen, hogy nappal szemben nem fotozok persze az alap, de elore is latszik hogy nem lesz jo ugy a kep."
Nem alap. Hidd el. Sokszor fogom a fejem facebookra feltöltött képeken, hogy alap dolgokkal nincsenek tisztában emberek.
-
Hobbbyt
őstag
Kontextusból kiragadva persze, csak, hogy én írtam előtte egy másik mondatot is, amit te nagyvonalúan nem említesz, pedig illene.
"Itt nagyjából ezek az eshetőségek állhatnak fent:
- A gyártás során a gyártósornál magasabb volt a levegő páratartalma mint kéne.
- Valamilyen vízbázisu ragasztó került a telefonba amiből a kipárolgó nedvesség megemelte a lezárt készülék belső páratartamát"Lezart keszulek hogyan fog torvenyszeruen kiszaradni?
Ahhoz ki kell jusson belole a para, de ha ki tud jutni, akkor ujra bejutni is tud.- Ez így igaz. A mostani telefonokból is ki-be tud jutni a pára. Ezzel semmi baj nincs, az ozmózissal számolnak a gyártók, az addig kivédhetetlen míg gumi tömítéseket használnak itt-ott.
-
aujjobba
addikt
válasz
Atomgeszi #69 üzenetére
Nem akarok profi fotos lenni, annyit varok el, hogy amikor elkapnek egy pillanatot a gyerekkel, vagy mittudomen a macska eloszor odabujik a macskagyulolo kutyamhoz, akkor ne kelljen a manualis beallitasokkal bajlodni, point-and-shoot legyen hasznalhato.
Most az ilyen, hogy nappal szemben nem fotozok persze az alap, de elore is latszik hogy nem lesz jo ugy a kep.
-
Atomgeszi
nagyúr
Nem véletlenül próbálják erőltetni minden oldalon az AI-t..
Mert az emberek arra is lusták, hogy utána nézzenek, hogy hogyan kell fotózni egy témát. Hogy kell használni az EV-t, hogy mikor milyen szögben kell fotózni nappal szemben, este mit kell csinálni.Mindenki várja a megoldást, hogy majd az AI kitalálja helyette a témát.
Mindenki profi fotós akar lenni az AI által, csak éppen magukból hiányzik egy kis odafigyelés, és amit automatán készítenek képeket, attól várják a megoldást.
Holott egy profi fotós sem 1 képet csinál egy adott témáról a profi gépével, hanem vagy 100-at és abból választja ki azt az egy tökéleteset.
Én nem vagyok profi fotós, még csak tanulni sem tanultam, csak szimplán próbálom kihozni egy kis odafigyeléssel a maximumot a készülékből.
És amíg az emberek elvárják, hogy mobilos fronton az első kép elkészülte után tökéletes eredményt kapjanak, addig nem is fog változni semmi.
[link] Itt van a 13 Ultra albumom, nézhető teljes méretben is a képek jobb felső sarkában a [ ] nyíl ikonnal.
Nem profi képek, de megpróbáltam kihozni a maximumot belőle, mint laikus. -
aujjobba
addikt
Te magad irtad.
'Valamilyen vízbázisu ragasztó került a telefonba amiből a kipárolgó nedvesség megemelte a lezárt készülék belső páratartamát'
kiparolgo nedvesseg a belsejeben = van benne folyadek
Lezart keszulek hogyan fog torvenyszeruen kiszaradni?
Ahhoz ki kell jusson belole a para, de ha ki tud jutni, akkor ujra bejutni is tud.A temara: azert ez kicsit eros, 400k-ert Xiaomi.
Anno orult nekik mindenki, mert jo aron adtak viszonylag jo telokat.
Nade ez, mikozben a samu es az alma a konkurrensek hasonlo aron... -
Hobbbyt
őstag
Rendelkezem több szuperképességgel is, amiket úgy hívnak, hogy logikus gondolkodás és tapasztalat.
Azt nem mondtam meg, hogy mi történt, csak azt, hogy mi történhetett. A kettő nagyon nem ugyanaz..
Nincs benne folyadék, ezt a hülyeséget nem tudom, hogy honnan szedted..
Az meg, hogy ki fog száradni a telefon, törvényszerű. -
zazenke
őstag
és azt honnan tudod hogy az "egységnyi oxidréteg" mit okoz a telefonban ? egyenlőre szerintem maradjunk annál az alpfelvetésnél hogy a pára és az elektronika nagyon nem szeretik egymást és ami egyszer bepárásodik az valószinű mindig befog . Én 20 év műszerészet után még nem láttam olyat hogy a pára ne okozott volna károsodást panelon. Még a full lakkozáson is átrágja magát idővel
-
TTomax
félisten
-
Hobbbyt
őstag
A fizika nagyon nem úgy működik, mint ahogy te elképzeled.
Az oxidáció nem egy végtelen folyamat, egységnyi nedvesség csak egységnyi oxid réteg képződéshez elég, szóval ahhoz, hogy az oxidáció miatt tönkre menjen, folyamatos nedvességutánpótlásra van szükség, az meg nyílván nem lesz.Itt nagyjából ezek az eshetőségek állhatnak fent:
- A gyártás során a gyártósornál magasabb volt a levegő páratartalma mint kéne.
- Valamilyen vízbázisu ragasztó került a telefonba amiből a kipárolgó nedvesség megemelte a lezárt készülék belső páratartamátAzt se felejtsük, hogy az IP68-as védettség vízállóságot jelent, nem hermetikus zártságot, emiatt a telefonok idővel saját maguktól is ki fognak száradni. Elég kellemetlen baki, ez tény. De elég nagy rá az esély, hogy ez a hiba 1-2 hét múlva már egyik telefonnál se fog jelentkezni. Egyszerűen túl frissen és ropogósan küldték szét a gyártósorról telefonokat, azt is mondatnánk, hogy még a festék se száradt meg rajtuk rendesen.
-
-
janeszgol
félisten
válasz
t.kristof #57 üzenetére
Mivel nem egy szerianal fordul elo, ezert osszeszerelesi hiba lehet. A 13T-ben Sony kamera van ha jol tudom. Szoval meg azt se lehet mondani, hogy az OV miatt van.
Innentol kezdve az ip68 is kerdeses.Miert? Mert rengeted forro telefon volt mar a piacon. Sot, minden telefon a kamera korul a legmelegebb. Megsem volt ilyen gond. Volt olyan telefon, ami porosodott a kameranal, de az is osszeszerelesi minosegbeli gond volt.
-
OSERANSKY
junior tag
Az aksi minimálisan nőtt, a kamerákkal nincs probléma, hozzák a tavaly a 13-as szériánál megszokott minőséget a Leicával. Az ára is azt mondom most hogy megérős... LEHET szolgáltatónál például. Végre alap HyperOS van rajta, a kijelző nem semmi, anyaghasználat csillagos 5-ös. Meglátjuk, bár azt mondtam tavaly hogy nem váltok 14-re. A frissítések még mindig elég hektikusan vannak beütemezve Xiaomiéknál, és már többször lettek módosítva (lásd: Q1, pár napja pedig már H1 2024). Majd ha javul a szoftveres támogatás, talán akkor. De arra meg csekély esélyt látok idén...
-
t.kristof
senior tag
válasz
janeszgol #53 üzenetére
Pedig viszonylag soknál előjött a hiba. Volt olyan aki írta, hogy 6db céges telefont vettek, abból 3 kapásból párásodott. Redditen is sokan panaszkodtak. Sajnálom én is, mert 13t lett volna a kiszemeltem, de a párasodás és a bluetooth probléma miatt vissza küldtem a telefont, aztán mégegyszer elgondolkodtam hogy kapjon egy esélyt, hátha másik készülékkel nem lesz gond, de aztán letettem róla...
Viszont ha a gyár végett van a párásodás, akkor csak illő lenne megoldani a következő szériánál már ezt a gondot nem? Mert szerintem elég nagy baki ez, még ha a xiaomi nem is tartja annak.
-
törölt tag
Egy árva szóval nem mondtam, hogy máshova kellett volna fordulnia.
Csupán annyit, hogy amíg a magyarországi márkaképviselet sajtóinformációs részlege által egy youtubernek küldött email az egyetlen fellelhető info erről, addig ne vonjunk le messzemenő következtetéseket.Simán lehet, hogy egy korábbi hasonló, de mondjuk ritkábban előforduló problémával kapcsolatban volt ez a tényleg hivatalos álláspont és arra próbáltak hivatkozni megint.
De ha tényleg ilyen súlyos és kb minden példányt érintő hiba ez, akkor ne vegyük még készpénznek, hogy tényleg ennyivel lesz elintézve a jövőben is. -
janeszgol
félisten
válasz
t.kristof #43 üzenetére
Lehet ez is attól függ, hogy melyik gyárban szerelik össze. Ne feledjük, hogy az Apple esetében amit Indiában gyártanak, szerelnek össze, az sokkal gyengébb minőségű, mint amit Kínában.
El tudom képzelni, hogy Kínában is vannak jobb felszereltségű, meg gyengébb felszereltségű gyárak. Ez a történelemben már többször előfordult, hogy nem ugyan azt a minőséget nyújtotta egy cég. Samsung, Apple, Sony már beleesett ebbe.
Persze ez az árban sosem tükröződik sajnos.Mindenesetre óriási hiba. Igen olvastam a 13T szériánál, de nem sok esetet, így azt gondoltam, hogy egyéni hiba. Viszont ha ez előfordul a 14-es szériával is, akkor az már nem egyedi hiba. Sajnálom amúgy. A Xiaomi 11T a legkedvencebb Xiaomi mobilom, de komálom a 12T-t és a Xiaomi 12-t is. Meg ugye tavaly a 13-as széria is tarolt nálam.
Kár ilyennel elb*szni. -
seven7
aktív tag
Ez lett volna a feleségem új telefonja, még az árral is megbarátkoztam volna, de ez így nonszensz, hogy párásodik a lencse és a gyártó szerint ez by design.
-
repvez
addikt
amugy a tesztekre visszatérve, nem tudom, hogy feltunt e már valaki másnak is, hogy ugy hasonlitanak össze készülékeket, hogy milyen képeket csinál, hogy közbe nem is azonos beállitáson használják. Vagyis de automatán.
Csakhogy a fényképezésnél,nem mindegy, hogy milyen rekesz milyen sebesség és milyen isoval készül a kép.
De azt nagyon ritkán irják ki vagy egyáltalán figyelnek rá, hogy egyezzen, ezek után ,hogy várja el valaki is, hogy ugyan azt az eredményt vagy jobban kap egyik és másik készüléktől?
Az sincs letesztelve, hogy a legnagyobb elérhető rekesz és a legkisebbek mit tud.
Mert mig az egyik készülék, le tud menni, 1,9-re addig a másik akár 1,7re is és ha ott csinálnak egy éjszakai fotot, akkor több fény jut be.És attól még automatán lehet ,hogy rosszul választja meg ezt az értéket, de manuálba meg sokkla jobb is lehet. -
-
Ricardo
titán
" akkor remélhetőleg ez orvosolva lesz"
Mivel a hivatalos válaszukban azt írják ez így normális, nem hiszem.
Pont ez a válasz ami a szememben még súlyosabbá teszi a dolgot. Jelzel egy hibát, és kapsz egy ilyen arrogáns lekezelő választ.Kiadsz négyszázezret egy telefonért, és akkor tudsz értékelhető képet lőni vele, ha éppen nem párás a kamera? Ez ne legyen már normális. Egyik gyártónál se.
"Ezt beszéld meg a többi gyártóval is,"
Nekem egyik telefonom sem párásodott (pedig volt pár), és nem csak más gyártótól, hanem a xiaomitól is. Rájuk sem volt ez jellemző.
Ha párásodik az hiba, függetlenül a gyártótól."De úgy néz ki teljesen elvonta ez a dolog a készülékről a figyelmet."
Ez már csak így van.
Ha hiba van (főleg ha iyen látványos, az elviszi a figyelmet.
Elég csak az S24 széria fakó kijelző balhéjáig visszamenni. Arról szólt minden.
Vagy az S23 banángate? Az sem volt régen. -
-
repvez
addikt
ebben a verzioban biztam én is,hogy majd leváltja a korosodo mix2s-t. amit azota használok, hogy megjelent. semmi problémám nem volt vele egyet kiváve.
Hogy ha 4k-ban akartam felvenni videot akkor 1 perc se kellett és melegedésre hivatkozva kikapcsolta a készüléket, de ugyan ezt eljátszotta ha hosszu záridős féynképet akartam késziteni. ez föleg akkor for fura amikor -25 fokban akartam fotozni, hogy miért melegszik tul. ja és az aksi is hamar lemerult ilyenkor .
igy 6 év után gondoltam, hogy majd ez egy joo készülék lesz. LEgalább is a kinai árat látva.
De ezek után lehet valami másik alternativa felé kell nézni.
a mi12 is tetszett, de ott is ugyan ez a melegedés volt a gond. a 13as meg nem nagyon beszerezhető vagy ha igen akkor szinte az eredeti áron, nincs akcioban. -
netro
csendes tag
Sok-sok Xiaomi telefon után, egyszerűen k*drága. Marad a pixel ezek után.
-
Ezt beszéld meg a többi gyártóval is, részemről teljesen mindegy nem ezen az ársávon nézelődök, ha olcsóbb modellnél is felüti a fejét, akkor remélhetőleg ez orvosolva lesz, lehet előszeria... De kiküldeni is kellemetlen.
Ha ott a hiba, akkor remélhetőleg lesz gyógymód, a storyban egyelőre nincs több.
De úgy néz ki teljesen elvonta ez a dolog a készülékről a figyelmet.
-
joey04
titán
btw a find x7 ultra és iqoo 12 is párásodik, amikor a kamerateszteket nézegettem, belefutottak páran.
-
A Molyember
tag
Ki az a hulye, aki 400-ert vesz valami minden oldalrol osszelopkodott, de minden tekintetben alulmarado kinai szutykot?
-
-
klaya86
senior tag
válasz
janeszgol #27 üzenetére
Lehet, hogy volt. De itt az a probléma, hogy a telefon egyik fő funkciója kis túlzással használhatatlan lesz pár kép elkészítése után. Pontosabban működik, csak épp az elkészült kép lesz szar. Nem mellesleg kíváncsi lennék, hogy az a pára hosszú távon milyen dolgokat művel a belső elektronikával.
-
Hmm, nagyjából ennyibe kerül a OnePlus 12 is, és a kínai példányokról szintén olvastam párásodást
a saját eu-s példányomon nem vettem észre, kopp-kopp.
-
janeszgol
félisten
A kamerára kíváncsi leszek, a többi teljesen ok. Ja és a melegedésre, stress tesztre is kíváncsi vagyok. A tavalyi évet nálam a Xiaomi vitte, meglátjuk idén mi lesz.
A 8k/24 fps az az S21, S22 szériánál is volt, meg a Mi 10, Mi 11-nél, Xiaomi 12-nél, 13-nál. Nem szeretem. 8k 30 fps legyen. Szerencsére az S23 széria már ezt tudja. Ebben kéne még fejlődnie a Xiaominak vagy ne legyek 8k felvételi lehetőség. -
klaya86
senior tag
400 ért ne párásodjon már. De bármilyen árszinten gáz
. Szerintem ez elfogadhatatlan. A szoftveres hülyeségek mellé ilyen hardveres bakik miatt sosem fogja levetkőzni a xiaomi ezt a gagyi kínai jelzőt. Pedig hardveresen és designban is tudnak már jót csinálni, az előző széria is oké volt ilyen szempontból. De... -
törölt tag
"nem tart még ott a Xiaomi, hogy iPhone áron adja a készülékeit.
(Amazon.de-ről már iPhone 15 Pro-t lehet rendelni ezen az áron.)"Nem adja iPhone áron. Ugyanígy hivatalos hazai forgalmazótól, ugyanekkora tárhellyel ennek pont a másfélszeresébe kerül a 15 Pro.
Alternatív forrásokból meg ezt is meg lehet majd venni jóval alacsonyabb áron is.Nem olcsó, de nekem személy szerint a töltési sebesség, kijelző (anti-flicker mode) és kamerák miatt még így is sokkal vonzóbb, mint amit mások kínálnak ennyiért.
Csak ezt a párásodás problémát javítsák ki minél hamarabb... -
zazenke
őstag
100 000 ret sem ér így mivel a pára károsítani fogja a belső elektronikát. Ez gyakorlatilag törvényszerű
-
PeteePeti
őstag
Ez az előrendelői ajándék már megint mi???
Amúgy meg a párásodás meg eléggé kiábrándító! -
-
Hobbbyt
őstag
Elég furcsa egy hiba, remélem a későbbi szériáknál ezt már megoldják. Szárítsák ki rendesen azt a krva telefont mielőtt ráragasztják a hátlapot.
De ez hosszú távon még akár jó is lehet nekünk, a bizalmat vissza kaphnák egy jelentős árcsöllentéssel.
Én ezt jobb telefonnak érzem mint az S24, talán a legjobb kompakt android manapság. -
-
DarkChild
senior tag
Elvileg fel lehet tenni a kínai verzióra a global ROM-ot. Viszont a kínára lokalizált készülékben nincs B7 és B20-as sáv, vagyis itthon jó eséllyel egyik szolgáltató 4G-s hálózatán sem fog működni rendesen. Ez - tudomásom szerint - szoftveresen nem megoldható, így ez egy elég nagy hátrány, tekintve, hogy ahol nem elég jó az 5G lefedettség, ott nem fog tudni 4G-re visszaváltani.
-
.:Kristian:.
addikt
Xiaomi 14 Ultrával szemeztem amíg ki nem derült az ára. 600k-s induló árcédula azért merész. S24u sufni gsm-nél most 428.
Ezt most elengedem... -
Greentea
senior tag
Hát nem lett olcsó az tuti.
-
ddaydome
senior tag
Azt hiszem ez lesz a következő telefonom. Minden meg van benne, ami nekem kell.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Permet Elek #6 üzenetére
Tech2 Lacinak ezt a választ küldték. Azért 400ezer forintért ez eléggé gáz és elfogadhatatlan.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Permet Elek #6 üzenetére
Tervezési hiba? Most néztem épp Balázs videójában a párásodást: [link]
-
Permet Elek
senior tag
Vásárlás előtt mindenki várja meg, mi a hivatalos válasz a párásodó főkamerára.
-
hroberto
veterán
Max. 300-at adnék érte. Meglátjuk mennyit fog esni az ára.
-
K0vasz
aktív tag
+1. sose adnék annyi pénzt egy kínai telefonért, mint egy Samsungért vagy iPhone-ért
két éve nézegettem ugyanennek az akkori megfelelőjét, akkor talán 50ezerrel volt olcsóbb az alap S22-nél, viszont akkor még több dologban is alulmaradt, szóval amennyivel olcsóbb volt, annyival kevesebbet is tudott. most meg amennyivel többet tud (gyorstöltés, nagyobb tárhely stb.), annyival drágább, úgyhogy ár-érték arányban pont ugyanott van már évek óta
-
repvez
addikt
mennyire másabb a global verzio a kinai-tol? fel lehet rá tenni a global romot?
Mert azért az eléggé bicskanyitogató, hogy ha a kinai verziot megrendelem, akkor két hét mulva már az enyém lehet 250k környékén akár már honapokkal ezelött is. amit itthon meg a duplájáért kapjuk meg.
Azzal nem lenne bajom akkor ha a belsös verziökat nemllehetne megrendelni bármkinek csak aki kinában lakik, de mivel nincs korlátozás igy azért elég nagy a kontraszt .
Arról nem is beszélve, hogy "hála" a csodálatos 27% os áfának és a vámnak még talán europában is itt kapjuk majd meg a legdrágábban .Egyébként a készüléktesztekre ugy általában , jo, lenne ha nem copy/paste mintára készülne . Mert nem értem miért kell minden készüléknél leirni, hogy nem cserélhető az akksi ,nem bövithető a memoria ,meg nincs jack csatlakozo és a hasonlokat. mikor már vagy 5 éve a telefonok 99% a nem rendelkezik ezekkel. amelyik igen ott kéne kihangsulyozni, hogy ez ennyivel többet tud a többinél. Értem én, hogy kel la terjedelem a cikkhez, de azért ez régen az essé iráskor volt szempont, hogy minél több szoban irjunk le egy egyszerű tényt.
De a legtöbb esetben a tesztek ből semmivel nem kapunk több infút mint a cégek által kiadott prospektusokbol. pedig pont ez lenne a lényege, hogy az amit nem mondanak el vagy nem ugy azokra a rászekre összpontositani és a különbségekre amik mások mint a többi készülék esetében. ezek könnyitenék meg a vásárlok választását.
Mert azt bárki meg tudja csinálni, hogy a nyers adatokat egymásmellé teszi és összehasonlitja . DE amikor meg elkezdi használni, kiderül, hogy nem egészen ugy van ahogy irták. -
DarkChild
senior tag
Most olvastam GSMArenas tesztet, ott is elég jónak minősítik, különösen a "kompakt" kategóriában. Talán csak az alap S24-et lehet jelenleg a vetélytársának nevezni, mivel az még ilyen kicsi méretű és hasonlóan nagy teljesítményű.
Viszont a 400 ezres árcédula eléggé odab*sz, azért - szerintem - nem tart még ott a Xiaomi, hogy iPhone áron adja a készülékeit.
(Amazon.de-ről már iPhone 15 Pro-t lehet rendelni ezen az áron.) -
Hobbbyt
őstag
Az eddigi infók alapján nagyon jó telefonnak ígérkezik, simán az egyik legjobb lehet a méretkategóriában. Nagyon várom a tesztet!
Mondjuk az előrendelésben adott "photonyomtató" helyett adhatnának valami hasznosat is..
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az újdonság csúcskategóriás hardverrel és relatív kompakt külsővel érkezik.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest