- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Hová lett 1000 mAh?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
Terepjáróval, SUV-val és traktorral járok ezeken az utakon.
Mindegyikkel egy hányadék, és komolyan már gondolkodom azon, hogy valami ízületes orvoshoz elmegyek, mert olyan csigolya fájdalmaim vannak, hogy már tegnap is késő lenne időpontot kérnem,hogy 1 év múlva kapjak.
A traktor a legdurvább egyébként, ott repkedsz bent, mint egy darab szar, közben a fejeddel próbálsz gimbalozni, mint egy tyúk, amikor nézi, hogy hova tud csipkedni.
A SUV-on iszonyat kemény a futómű, de az egész egy rázásban zajlik le.
A terepjárónál meg a kettő vegyítve van, ott a régivel még aránylag elringatózik az autó, de az újnak megint kemény futóműve van és szétrázza az összes belsőszerved.Mondják, hogy ne vegyél tudomást róla, de erről egyszerűen már nem lehet nem tudomást venni.
Végigmegyek bárhol az országon és komolyan csak a 20-30 éves lepusztulást látom. Elmegyek egy nagyobb városban, az utak 10-ből 7 helyen borzasztóak.
A maradék felújított utak pedig 2-3 év alatt olyan hullámosak, hogy senki meg nem mondja, hogy ezt pár éve csinálták. -
Atomgeszi
nagyúr
Persze igazad van. Sok felületes teszt van.
Vezeték nélküli töltőből pl csak az új 80W fehér állványos jó, mert annak olyan a tekercselése, hogy leadja az 50W.
Egyébként a kedvencem amikor neves Youtuber tesztelők pl nem tudják, hogy nem kell a statusbartol lehúzni, hogy lejöjjön a sáv és majd ujjgörcsöt kapnak, hogy megszakadjanak, hogy lehúzzák..
holott ez már több éve alap, hogy a képernyő felétől már jön a status bar is. Egyszerűen nevetséges alap dolgokat nem tudnak. Meg, hogy az Apple a nagy újító az AI képkivaagassal, holott a miui is tudja már 4 éve.
Ilyen apróságok, amik osszessegeben bosszantóak tudnak lenni.
-
Atomgeszi
nagyúr
A kommentem lényegében arra irányult, amelyik hozzászólásra reagáltam, hogy a Xiaominal nincs olyan minőségi ellenőrzés mint Samsung esetén...
Erre reflektáltam, hogy ott a banános és oldalt torzult lencsék is átmennek a minőségellenőrzésen.Persze legalább a kollégának cserélték.
De én több ilyen oldal torzulásosat is olvastam más fórumon és csoportokban. Szóval sajnos nem egyedi.
-
Atomgeszi
nagyúr
"a fényképei és videói mindenféle tudás nélkül egy konzisztens, magas minőséget képviselnek"
Talán az i15PM szériától igen, de előtte csak akartak.
Legalábbis én semmi kiemelkedőt nem láttam, amit a konkurens gyártók ne tudtak volna ugyanígy.De most is vannak hiányosságaik bőven.
Videóban valóban jók. De a többiek is ott vannak szorosan mögötte.
-
Atomgeszi
nagyúr
Dxomark elég hiteltelen lett az elmúlt időben.
"hogy XY keszulek fotoinak termeszetesek a szinei, ha a tobbsegnek a vivid, szaturalt, elenkitett foto tetszik."
Igen, sajnos. Ez kb azzal az időben jött be, amikor a SAMOLED kijelzők és a Samsung elkezdte feltolni a színeket a képeken, hogy még jobban kijöjjön a SAMOLED előnye.. Aztán átvették a többi gyártó is.
Ez a lényeg,hogy feltöltve a közösségi médiára vivid és bomba legyen, holott a képnek semmi köze a valósághoz.
S24U is úgy kiszínez mindent, a felhőktől elkezdve, hogy még a mesékben sincs olyan. Persze mondjuk sokat fejlődtek már, régen azért még jobban túltolták.Bár akkoriban talán nem voltak ilyen banános lencséik.
-
Atomgeszi
nagyúr
"akkor ne kelljen a manualis beallitasokkal bajlodni, point-and-shoot legyen hasznalhato."
Ezt az összes flagship telefonnal meg tudod csinálni, gyártótól függetlenül.
Amíg nem látod összehasonlítva másik készülékkel, addig megfelelő az is, amivel csinálod.
A sok összehasonlítás csak szőrszálhasogatás sokszor, hogy nüansznyit jobb az egyik a másiknál.
Az emberek 99.9 %-nak pedig megfelel bármilyen kimenetelű fénykép, csak az adott pillanat legyen lekapva.
"Most az ilyen, hogy nappal szemben nem fotozok persze az alap, de elore is latszik hogy nem lesz jo ugy a kep."
Nem alap. Hidd el. Sokszor fogom a fejem facebookra feltöltött képeken, hogy alap dolgokkal nincsenek tisztában emberek.
-
Atomgeszi
nagyúr
Nem véletlenül próbálják erőltetni minden oldalon az AI-t..
Mert az emberek arra is lusták, hogy utána nézzenek, hogy hogyan kell fotózni egy témát. Hogy kell használni az EV-t, hogy mikor milyen szögben kell fotózni nappal szemben, este mit kell csinálni.Mindenki várja a megoldást, hogy majd az AI kitalálja helyette a témát.
Mindenki profi fotós akar lenni az AI által, csak éppen magukból hiányzik egy kis odafigyelés, és amit automatán készítenek képeket, attól várják a megoldást.
Holott egy profi fotós sem 1 képet csinál egy adott témáról a profi gépével, hanem vagy 100-at és abból választja ki azt az egy tökéleteset.
Én nem vagyok profi fotós, még csak tanulni sem tanultam, csak szimplán próbálom kihozni egy kis odafigyeléssel a maximumot a készülékből.
És amíg az emberek elvárják, hogy mobilos fronton az első kép elkészülte után tökéletes eredményt kapjanak, addig nem is fog változni semmi.
[link] Itt van a 13 Ultra albumom, nézhető teljes méretben is a képek jobb felső sarkában a [ ] nyíl ikonnal.
Nem profi képek, de megpróbáltam kihozni a maximumot belőle, mint laikus.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro / 256GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (198)
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2028.01.04. Apple jótállás iSTYLE vásárlás!
- IPhone 12 Pro 128GB gyári független 100% hibátlan új akku
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged