- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
A linux miatt még meg fognak páran kövezni
Egyébként nincs olyan, hogy szar oprendszer, csak mindegyiknek megvan a felhasználási területe és felhasználói köre. A linux/unix inkább a szabad kód és hálózat/rendszerkezelés miatt jobb, de Juli nénit nem lehet elé leültetni, mert még azt hiszi, hogy valami scifit néz.Imádom mikor nálunk az egyetemi kockák ecsetelik a unix/linux magasabbrendűségét, ellenben ők havonta rakják újra az oprendszerüket, nekem meg végülis csak 3 év 2 hónapja fut stabilan egy XP két gépen, rajta közel 200 szoftverrel
Én nem szidom egyiket se, volt már fennt OS2-től Linuxon át Vista, XP, 98, stb. Mindengyikkel el lehet boldogulni, csak tudd, hogy mit tud a rendszer és mi mire valóA videokari integrált, tehát nem 128-as, hanem mndjuk inkább 8-128-as
2 Gb rammal 224 megát tud max lefoglalni a fizikaiból. -
csabicsepp
aktív tag
-
Zola007
veterán
Gondolom a PeToUSB-vel már megformáztad a pendriveot?
Tehát: Nyitsz egy dos ablakot. A parancssori dos ablakban addig lépegetsz a könyvtárakban, míg el nem jutsz addig a mappáig, ahol a bootsect.exe van. Mikor ezt a mappát jelzi a prompt, akkor beírod idézőjelek nélkül (ami itt tényleg idézésre szolgál), hogy (a te esetedben):
bootsect.exe /nt52 E:
és enter
Na ekkor megcsinálja a boot sectort. Mostmár bezárhatod ezt a parancsssort és a PeToUSB ablakát. Az usb_prep.cmd ablaka pedig a következő többpontos menüre kell váltson. -
Zola007
veterán
Az első boot során megjelenik egy bootképernyő, ami két opciót rejt:
van "text mode" és "GUI mode" boot. Most kapásból nem vágom, de azt hiszem az 1-es billentyű a text mode setup (vagy fordítva). De erre úgyi rájössz.
Ekkor parancssori módban bootolja be a pendriveot és elindítja a windows telepítőt.Telepít, telepít....Első újraindítást követően ismét bejön ez a bootmenü, de ekkor már GUI módot válassz és szépen kell tovább mennie a telepítőnek.
Innentől szerintem már menni fog Utolsó újraindításkorm ár kiveheted a pent, hogy a vinyóról bootoljon az XP. -
Zola007
veterán
Nem csesztetni akarlak, de délelőtt 11 körül már írtam a téma kapcsán, azóta hozzászóltál vagy 3x keringelve a probléma körül, hogy valaki segítsen már
Na ezért esik néha szarul az embernek, mikor írja, hogy találkozott ezzel a problémával és sikerült megoldania. Főleg hogy le is írom, hogyan
Mindegy, peace, azért van a fórum, hogy segítsünk és ezt maradéktalanul tartom. Sok szerencsét hozzá.
A magyar verziót, amit nyersbe fordítottam, talán kicsit emészthetőbb. -
Zola007
veterán
Már nemazé", de megpróbáltad már úgy, ahogy a leírásban van, amit linkeltem?
Magyarul is ott van #6290-ess hozzászólásbanÚgy tuti működnie kell, mivel normál xp teleppel és is hal errort kaptam először, de mikor ezzel csináltam, akkor gond nélkül végigment. Érdemes pontról pontra csinálni és az első újraindítást követően GUI módban folytatni a telepítést.
Mielőtt szervízbe adod a géped, plíz próbáld meg
, ha másnem csak az én kedvemért, hogy ne jártassam fölöslegesen a pofámat egy hót egyszerű probléma kapcsán
-
yash
senior tag
Nem lehet, hogy ismerosod alaplapja telepiteskor nem SATA uzemmodban telepitette az XP-t, a WIND meg SATA-s? Csak azert kerdem, mert az XP SP2 elotti verzioi nem tartalamaztak SATA drivert, es olyankor szokott jelenkezni az altalad jelzett hiba, mert rossz kernel telepul. Esetleg probald meg a BIOS-ban atirni az AHCI modot, es atkapcsolas utan bootolni. Nekem Vista van fent, ez mar alapbol tudja a SATA-t. Lehet SATA drivert integralni XP telepitobe, HP-s notebook forumban 10szer lerituk mar a visszateroknek, keress ra! De az a legegyszerubb, ha vmi fejlettebb operacios rendszerrel probalkozol, es nem XP-vel. Gyakorlaskent indulj neki egy VISTA-val, ha az sem megy fel ra, akkor hardverhiba az biztos! Es ne masik gepen telepistd, hanem a tieden, kulonben ?HAL hibad lesz. Amugy a HAL a Hardware Abtrasction Layer rovfiditese, es nem veletlenul szall el rajta az oprendszered. Valoszinuleg ez lesz a baj, hogy rossz kernel van a vinyora telepitve. En azonnal nekiesnek egy kulso optikai driverol egy vista telepitesnek. Ha az sem, akkor szerviz. Ez tuti!
-
Zola007
veterán
Ez hülyeség, abszolút nem kell low lewel format! Minek?
Szektorhibás a vinyód?
Próbáld meg úgy, hogy partícionálásnál csak egyetlen partíciót csinálj.
Ez nem azt jelenti hogy formázd egybe a vinyót!
Hanem csak mondjuk 30 gigát foglalsz le és formázol meg, a többit partícionálatlanul és formázatlanul hagyod. Azt majd megcsinálod winből.De én ezzel csináltam a sajátomat [link](itt is írhat ki hal.dll errort, de ha gui módban indítod, akkorn nem fog)
De megcsináltam gyorsfordításba magyarul is, ha valaki továbbra is küszködik a pendrive boottal és az angollal: [link]
-
FPéter
aktív tag
A problémád az, hogy habár mindent jól csináltál, de nem töröltél minden partíciót telepítéskor. Töröld az összes partíciót az xp telepítőben és hozz létre egy vagy több újat, ahányra csak szükséged lesz a későbbiekben.
Ha nem törlöd a partíciókat, akkor kaphatsz hal.dll / NTLDR hibát.
Az xp alatti telepítéskor pedig már a vinyóról bootol a gép, de a pendrive-ra még szükség van egészen a telepítés legvégéig!
-
yash
senior tag
Hat en a helyedben keszitenek egy win98-as bootdisket, bebootolnek rola pendriverol, aztan a pen egyik konyvtarabol az elore felmasolt XP telepitot elinditanam a setup.exe-jevel. Valami ilyesmivel probalkoznek asszem a helyedben, bar nekem van usb-s dvd irom, szoval nem volt ilyen gondom
win7-tel mennyi az uzemido? nekem vistaval 4:20 korul (6cellas akkuval). mondhatnatok ertekeket oprendszerekre es uzemidokre osszefoglalo tablazattal, cellameretekkel! Gyujtsuk mar ossze ki mire jutott, hogy belojuk a windek uzemidejet akkutol es oprendszertol fuggoen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i5-12600HX RTX A2000 32GB DDR5 1TB NVMe gar
- ROG Strix G16 G614JIR 16" FHD+ IPS i9-14900HX RTX 4070 32GB 1TB NVMe gar
- Thinkpad T14 Gen2i 14" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe gar
- ROG Zephyrus G14 GA403UV 14" 3K OLED Ryzen 9 8945HS RTX 4060 16GB 1TB NVMe IR kam gar
- T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Dell Precision 5540 i7-9850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- 4 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest