Hirdetés
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Pebble - az átgondolt okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zalaymate
senior tag
Hali!
Figyi! Lehet, hogy hülye kérdés, de a Wind-be csak 1 db SSD-t lehet tenni?
Nem vagyok teljesen tisztában az SSD fizikális méreteivel.
Elgondolkodtatott, hogy az előbbi linken található 32GB-os SSD 16K, így mondjuk ebből 2 az azért mégis elég hely lenne. Persze nem tudom, hogy egy SSD mennyivel fogyaszt kevesebbet mint egy HDD, de adattárolási szempontból sokkal jobbnak tűnik, hogy nem mozog benne semmi...

-
Zola007
veterán
Nekem az most a fura (gyári wlan), hogy eddig nem csinlálta 1 hónapon keresztül és múltkor a Élettudományiban meg alig tudtam neten maradni. Nincs net-újrakapcs-nincsnet-újrakapcs.
Mondom mit csináltam már, hogy tiltólistára rakott a server, de gondolom nekem is a wifi driver unta meg a jóviselkedést. -
Zola007
veterán
Nem, TTK, molekuláris biológus.
De rendeltem már tőle ezt-azt, köztük a Nanot is.
Mennyibe sikerült megbótolni?Amúgy ha minden igaz és helyes is, akkor a "Milyen NETbookot vegyen Exy" topicban összeraktam egy kis összehasonlítgató számítást képernyő, képpontméret és betűméret témában, így aki össze akarja hasonlítani a különböző kijelzőket, annak talán jól jöhet a dolog.
De nézzétek át, mert már csöppet fáradt voltam mikor készült Indedi fórumtárs kérdéseire válaszképpen. -
Pompi
nagyúr
Skinzone.hu-ról rendelt már valaki matricát a Windre?
Ha igen, mekkora méretet adott meg? Kb. mint a gyári fólia? Csak mert ránézésre talán lehetne nagyobbat is, azért is kérdezném, hogy van-e valakinek tapasztalata. -
rakal
senior tag
Of course Sir
Persze egy-két hét,mire ideér.Egyébként az eladónál elfogyott,most néztem 0 db van már készleten.
Angliából viszonylag jó a posta,de Hong-Kongból már majdnem egy hónapja várom a Bluetoothos egeret,még mindig semmi.Remélem,a vámon nem tetszett meg senkinek.
A Wind LCD védő fóliát szintén Hong Kongból rendeltem,8 nap alatt ideért,szóval nem értem. -
halisa
tag
Üdv! Mindenkinek én 2hete tulajdonosa vagyok egy fehér példánynak. Van egy problémám a touch paddal ahogy mozgatom az egeret néha megbolondul elkezd "kaszálni" kijelöl mindent és persze másol is egyuttal. Hol tudom kikapcsolni, hogy a tapi pad csak a mozgatásra reagáljona katintásokra ne?
Az utolsó Sentelic's drivert raktam fel (8327). -
szmissz
senior tag
Jön nemsoká a nekem való Wind is végre!
"Are the plans then moving forward to expand the Wind product line?
We are focusing right now on keeping the original model the same as I mentioned since it’s been a hit, but we are also working on a Wind 2. The difference will be in the customer segment. The incoming product is being called the Wind U120. It is an extended model of the U100. The U100 is perfect for consumers like teenagers and families, but we think it’s too cute for business users. The U120 looks more like a business type of solution: it doesn’t include the round corners but more a square-like look. We were thinking more of a ThinkPad type of a design. I can say that the industrial design is totally different than the original Wind."
Kívánni sem tudnék többet.
-
Zola007
veterán
igencsak hamar jóárasodtak!!!

1000H topicban stoto nemrég cserélte samura a 80-ast, de akkor nemsokára magyarhonból is megtehetjük hasonló áron.
Mondjuk az én szememben továbbra is csak egy bas..ott nagy pendrive az ssd és elég sok is hal meg belőle.Pompi: grat a géphez, hadd szóljon a PH a windről, most hogy egy házigazda is erősíti a csapatot.
Seth: Nekem is Nano van, gondolom Chester hozta mint jó agrártárs

-
Pompi
nagyúr
Sziasztok!
Én is "klubtag" lettem, egy fekete 120GB változattal. Van pár furaság, ami nemtudom, hogy másnál jelentkezik / jelentkezett-e:
Az első az volt, hogy a Win telepítésnél a felhasználói bevatkozást igénylő részek után magára hagytam a gépet, elég sokat elmolyolt vele. Mire visszajöttem iszonyat sistergés hallatszott a gépből, a jobb oldali speakerből. Végül a hangerőszabályzóban a PC Beep elnémítása oldotta meg a problémát. Próbáltam a neten körülnézni, de nem találtam olyat, hogy tömegesen jeleztek volna ilyet Wind tulajok, de pár hasonló esetet azért olvastam Realtek AC97 megoldásos tulajoktól Windtől függetlenül, tehát talán nem egyedi a probléma. Másnál az itteni tulajok közül nem jelentkezett ilyesmi? Nemtudom, hogy foglalkozzak-e a problémával. Ahogy néztem nincs újabb audio driver, de lehet megpróbálom a mostanit újrarakni.
A másik a WLAN (Realtek kártyás darabom van). A Windows frissítése közben többször láttam, hogy leszakadt majd újra felment a hálózatra, tehát nem valami stabil, pedig a vétel kíváló, a mellette levő gépek ilyet nem produkáltak. Erre talán megoldás lehet az új driver, ezt még idő hiányában nem probáltam.
Én egy 667-es Kingston 1 gigással fogom mindjárt bővíteni a masinát. Elég sok matricát szedtem már le innen onnan, de ezt a garancia matricát szerintem nincs az az eljárás (hajszárító, hőfúvó bármi) amivel le lehetne szedni sérülésmentesen. Ahogy rakal is írta, rendkívül vékony, rettenetesen oda van ragasztva és csak milliméteres darabokban jön le, akkor is iszonyat ragacsot hagyva maga után. Hamar feladtam a sérülésmentes leszedését, lesz ami lesz legyalultam az egészet.
-
hulkel
csendes tag
32 Gb SSD kezdenek jó áron menni.

-
indedi
csendes tag
Ide is beteszem, hátha itt több a matematikus:
Szervusztok!
Van-e valakinek tippje hogyan lehet a betűmétetet kiszámolni a képátlóból és a felbontásból? Arra gondolok, hogy nem tudom mi eredményez nagyobb betűt, a 10,2"/1024, vagy a 15,4"/1280, illetve a 201"/1650 ... stb.
Biztos rájöttetek, az olvashatóság a gondom. Nézegetem a tapizható készülékeket, de a szemem megcsalhat. Jó lenne a döntéshez egy matematikailag korrekt egyenlet, amibe csak ezt a két adatot kellene betenni és kijönne a betűméret.
-
-
g@bo
nagyúr
120 gigás msi wind 82900+fa.... szerintetek?
-
_seth_
veterán
HDD-t cserélt már valaki? Mit szólna vajon a kis wind egy 500 gigás vinyóhoz?
Van egy üres ram slot, abba 2 gigás modult is rakhatok? Kezeli egyáltalán? Vagy csak 1 gigás mehet bele?
-
Machado
tag
Az alap 1 giga RAM miként van a Windben? Alaplapba integrálva vagy rendesen külön modulként?
-
Zola007
veterán
-
RatSon
aktív tag
Model No.: HLI-MU100XL
Made for the For MSI U100 / Wind (& Medion Akoya Mini E1210 & compatibles)
Battery color: Black, White (Pink is coming)
Cell: Li-ION
Voltage: 11.1V
Capacity: 9-Cell battery
mAh Rating: 7800mAh
wH Rating: 87wHOriginal Battery Model No. : BTY-S11
Original Battery Capacity: 2200mAh
Original Battery Cell Configuration: 3-CellExpected ship date: Tentatively 10/31 (or before)
Price: $179.95 (before discounts)
ha rendelésnél megadod a MSIWIND.NET kódot akkor 10% kedvezmény ($161.96.).. hát a korábbi $130os tervezett áron túllőttek kicsit a fiúk, de azért a 7800mAh elgondolkodtató, még ha a súlya majdnem fél kiló is (460gr) a 6 cellás milyen nehéz?
-
Zola007
veterán
Egyébként a hűtéssel kapcsolatban, amit fentebb írtam lenne valakinek reakciója esetleg?
Az idegesít főleg, hogy azóta van, mióta a rambővítést elvégeztem. Nem hinnén, hogy rosszul raktam volna vissza valamit is, ellenben már arra is gondoltam, hogy a betett modul valamilyen szinten elállja a levegő útját, ezért nem fúj olyan hűvöset mint korábban

-
paix
tag
válasz
Zola007
üzenetére
Nagyon-nagyon off:
"örömébódottá"-ról jutott eszembe:
Ismerősöm nyáron volt egy wellness szállóban, és csodálkozva látta, hogy ott dolgozik Matisz nagypapa. Az öreg ott is alkotott:
Matisz bá töltötte a jakuzzit a kollégájával. Amíg hősünk vödörben hordta a vizet, addig a kolléga slagból nyomta. Matisz bá rászólt, hogy picit fogja be a slag végét, mert akkor gyorsabban jön a víz..
-
Zola007
veterán
100 dollár körül hirdetgetik a 4400-st ebayen, szerintem fog lejjebb is menni, illetve én megvárnám, míg megjelenik legalább a Zúnijón belül.
Amint kapható esetleg németben, rendelhetnénk kollektíven is akár.Örömébódottá lenne, ha sikerülne netalántán esetleg 100 ződhasú alatt megszereznünk.
Azért 4 óra üzemidő az 4 óra. A 3 cellás meg feltöltve fele annyi súlyú mint a táp+kábel. -
Zola007
veterán
Helló exy, ha még olvasol minket!
Köszönöm, hogy olyan stílusban nyilvánultál meg, amilyenben, annak idején.
Ennek is köszönönhető volt részben, hogy nem vártam tovább a wind megvételével. Ugyanis saját, ellentétes véleményemben (miszerint jó ideig nem lesz jobb alternatíva) megerősítettél.
Íme a Lenovo, amire vártál:
[link]
Semmivel sem jobb, semmivel sem olcsóbb, csak éppen 3 hónappal később jelent meg, mint a wind.
Respect -
Gergő_
őstag
halkan megjegyzem hogy a másik topikban szó van a nagyobb akksiról
-
-
MTbc
senior tag
Sziasztok,
aki Vistát használ lenne olyan kedves és leírná hogy mennyi az akku ideje milyen energia gazdálkodási lehetőség beállítása mellett nekem Vista SP1 és max 2:10 perc wifi nélkül és legnagyobb aksi időbeállításon, fényerő minimumon, ez szerintem kevés és van egy olyan érzésem hogy az én hibámból.Köszönöm.
-
gresha
csendes tag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Kipróbáltam az eszközt és a lemezt más laptopon, illetve asztali gépen...
Azokon működött.Feltehetőleg ezzel a verzióval (XP Eternity v2Sp3) és a Winddel lehet probléma, felvettem a kapcsolatot a készítővel...
Végül is próbaképp egy XP Plutót telepítettem, gond nélkül felment.
Köszönöm!
-
_seth_
veterán
-
bod101
aktív tag
Sziasztok!
A wi-fi-nek a Wind-nél van valami trükkje? Nem ismeri fel a vezeték nélküli halózatot. A pda tökéletesen müködik.
-
FeRkE
őstag
Speedstephez kell vmi progi, vagy csak a biosban kell bekapcsolni ?
-
foxi69
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék Tőletek.
Hol tudom a Winden (XP Home SP3) beállítani, hogy kikapcsolt állapotban az USB-s külső egér ne kapjon áramot akkor se, ha a gép töltőn van?
Amit néztem eddig: USB huboknál az energiagazdálkodásnál a kikapcsolás lehetősége bejelölve.
Az egérnél az energiagazdálkodásnál a kikapcsolási lehetőség nem aktív.
Ami miatt teljesen tanácstalan vagyok: ha lehúzom a töltőről a gépet, akkor nem ad áramot az egérnek.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
rakal
senior tag
válasz
Zola007
üzenetére
Yeah,teljesen igazad van.
Ha komolyan meggondolom,hogy éles,töltőmentes üzemben mennyit használtam a Windet,soha nem haladta meg az 1 órát.
A többi a részemről megnyilvánuló kényelemszeretet és lustaság volt,végülis fel tudtam volna tölteni,csak nem figyeltem etc.
Az utazás más kérdés,oda tényleg nem árt az 5-6 óra,de lehet autós töltőt rendelni(lsd. korábbi hozzászólások),vagy tartalék akksi.
Én mindenképpen várok pár hónapot,amíg netbook ügyben lecsillapodnak a kedélyek,és veszek egy 6 cellás akksit(remélem arra 20 KHUF körül megáll az ára) -
Zola007
veterán
válasz
Machado
üzenetére
Szerintem ne az a 10-20 deka döntsön, annyit meg sem érzel. Mint fentebb írtam, azt mérlegeld, hogy valóban szükséged van-e a hosszabb akkuidőre???
Én most úgy vagyok vele, hogy egyetemre vettem, jó lett volna a minimum 3-4 órás akkuidő, de így sem bánom.
Mert ha 2 órát szórakozok vele és lemerülne, akkor beviszem a laborba, rádugom tölteni és megyek a dolgomra. Úgyis max ennyi üres időm van az órák közt vagy manuál meló közt.De mindenkinek máshogy mennek a napjai, így a saját jövőbeli napirended alapján kell választani. Mint Wind tulaj mondom, hogy ez döntsön kizárólag, illetve hogy melyik tetszik jobban. Nekem nagyon nem tetszik az 1000H, s nem tudom, hogy egyáltalán meg tudnám-e szokni a külsejét, illetve nagyon kilóg az akku és vastagabb is.
Neked wind mellett szól még az is, hogy ha baja van, akkor nem Pestre kell vinni, hanem miskolcon belül meg tudod oldani.
Tehát ne az a pár deka döntsön, hanem a praktikum!!!!!!!!!!!!Többiek: Valaki le tudná tesztelni SuperPI-vel a gépet?
Mostanság kicsit lomhábbnak érzem, de lehet, hogy a windóz farkát kapta el valami.
Illetve mikor kapcsol be nektek a venti? Mostanság nem is érzem, még ha hajtva van a gép akkor sem, hogy menne, pedig régebben rendesen fújta a hideg ájert.
Ha valaki megjáratja, legyen szíves figyelni everestben is mellette a °C-t.Nekem: 512K - 44sec; 1M - 1m34sec
Majd proci meghajtva (Film+SuperPI+tömörítés, végig 100%, 30 perc) 67 °C a maxRégebben nem néztem, így nincs összehasonlítási alapon, tényleg csak azt vettem észre, hogy ha pihentetem a kezem bal oldalt a gép mellett, akkok mostanság nem fúj hideg levegőt

Thx
-
tl-x
addikt
Ahogy az internetes képeken nézegetem a kis WINDet nem tűnik annyira fényesnek a fekete felülete mint mondjuk a PSP-nek vagy az asus eee pc 901 nek vagy 1000h nak! Nem jól láttam?
-
Machado
tag
Valaki meg tudná nekem mérni a Wind töltőjének a tömegét? Wind és 1000H között vacilálok, a wind ugye olyan 1,05-1,1 kg, az Asus 1,4 kg. Szóval az érdekelne, hogy a 3 cellás Wind töltével mennyit nyom, mert az 1000H 6 cellás akksijához nem lenne muszáj töltőt cipelni.
A Windet Miskolcon most 92 ezerért, az Asust Pestről futárszolgálattal 95 ezerért tudom beszerezni. Tudtok ennél jobb árakat mondani?
Köszönöm a segítséget.
-
RatSon
aktív tag
-
tl-x
addikt
Sziasztok! jelenleg Asus EEE 701esem van de szeretnék egy kicsit nagyobb kijelzős netbookot venni! A windre gondoltam az lenne a kérdésem, hogy a fekete külseje milyen felületű matt vagy fényes? Az eee 1000h-t és a 901-et azért löttem ki mert fényes felületű és az könnyen karcolódik és újlenyomat gyűjtő! Köszi a segítséget!
-
zezoka
őstag
Sziasztok! Miért van az, hogy amikor kihúzok/bedugok eszközt, akkor érzékeli, ez oké is (tudom kikapcsolható, de az más kérdés, nekem pont így jó, mert néha mikrofonos fejhallgató, néha hangfal monitorhangszóróra van kötve, ), nade: gondoltam én (nagy naívan), hogy amit a tesóm megcsinál ő gépén, az itt is megy.
Történetesen: Virtual DJ progi, line-out a hifire, akármelyik másik szintén kimenet fejhallgatónak. Gondoltam ezt megtudom én is csinálni a Winden. Eszembe jutott ugyanis, hogy bepipálhatom a mikrofonon kívül a többit is, amikor mikrofonra kötök (természetesen a másiknál is, de az lineoutnak jó). Na kpróbáltam. Tényleg be lehet pipálni, de mikor a line-outra line out, mikrofonra fejhallgatót pipálok, akkor megjelenik egy egy piros kis csík a nyilakon, és természetesen ezzel jelzi, és persze tapasztalható is, hogy nem működik.
Nincs valami hackelési lehetőség, hogy az irányok szabadon változtathatóak legyenek? Történetesen az fenti példa alapján?
Ferke: Mennyiért rendelted az autós töltőt?
-
FeRkE
őstag
no rendeltem ebayről autós töltőt

-
rakal
senior tag
Szia!
A Windet tudom ajánlani.Teljesen korrektül műxik nekem 2 hónapja,amit kiemelnék:a monitor kiváló minőség,a billentyűzet telejes korrektül használható méretű,jó minőségű az egész konstrukció.Korábban Asus EEE 701-m volt,össze sem lehet a kettőt hasonlítani.
MSI Wind U100 rulez.
-
stefanitsr
senior tag
válasz
Zola007
üzenetére
Nekem szokásom ilyet írni, no nem azért mert így nyitogatom a gépeimet, de sokáig dell noteszeim voltak amikor véletlen így nyúltam egy haver asus notijához és nem két centit hanem vagy ötöt késett a jobb oldala a balhoz képest - őszinte döbbenetemben azt hittem tönkretettem a gépet és eltörtem valamit, pediglen csak ilyen volt az anyaga a cuccnak. Egyébként mikor elgondolkoztam az 1000h cserén ez volt az egyik ok ami miatt nem 1000h-t vettem, a ránézéssel ellentétben szintén hajlamos így torzulni a kijelzőle, legalábbis azé a darabé amit kipróbáltam ilyen volt.
-
Zola007
veterán
Elfogulatlanul:
Egyetlen kérdés: Biztosan (!) szükséged van-e az 5 órás üzemidőre vagy leszel annyit konnektorközelben, hogy arról járasd?
Ezt neked kell eldöntened.
Ha igen és napi sznten, esetleg hetente többször, akkor most egyértelműen az 1000H.
Itt tegyük félre a tetszik-nem tetszik dolgot. Meg lehet azt is szeretni egy idő után, főleg ha valóban munkára kell, mert akkor úgysem azt figyeled. Vegyél fehéret, az valamivel szebb szerintem.Ha nem, illetve néha kell csak a 2 óránál tönn akkuidő, illetve az a "néha" sem fontos dolgot takar, akkor maradj a wind-nél és próbáld meg valahonnan 2 év garival megszerezni.
Asusnál elég sok szervízes probléma merült már fel a netbookokhoz képest (többi márkánál nem túl gyakori, windnél kimondottan ritka). Összeszerelés, anyagminőség pedig csak a dolog eleje, a többire már neked kell vigyáznod.
Én úgy vagyok vele, hogy nem csak szórakozásból vettem és nincs is szórni való pénzem, erre is úgy kellett rakosgatni. Ennek megfelelően vigyázok rá, megéri azt a kevés figyelmet, előrelátást, hogy nem rakom be folyadék, kemény tárgy, stb mellé a táskába, illetve nem verem oda sehova sem. Perszer így sincs még kizárva, hogy nem lesz semmi baja, de ha figyel az ember a dolgaira, akkor akár papírból is csinálhatják.
Van aki meg az ütésálló telefont is szétveri két hét alatt.
Borítás elég masszív, kijelző felnyitást érdemes két kézzel végezni és nem a bevett mozdulattal.
Az agyvérzés tud kerülgetni, mikor írják több fórumban, hogy "ha bal oldalt fogva nyitom fel, akkor a jobb széle késik egy centit". Hát az ilyen ember kezébe nem való laptop szerintem, de elnézést attól ,aki máshogy látja. -
Marc71
csendes tag
Hm. Most nézegetem, az Acer Aspire One-ban csak 0.3-as a webcam, és nincs benne Blutooth? Akkor már értem miért olcsóbb.
Ja, black wind pl. az edigitalnal, és a usersnél is van. utóbbinál épp egy pöttyet olcsóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5520 FHD notebook - i7 7820HQ 16GB DDR4 256GB SSD M1200 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű MSI Thin 15 - 15.6"FHD 144Hz - i5 -13420H - 16GB - 512GB - Win11- RTX 3050 - 2+ év garancia
- Razer Blade 14 (2022) RTX 3070 Ti Ryzen 9 Dobozával, papírjaival
- Microsoft Surface Laptop Studio 2in1 / i5-11300H 16GB RAM Érintőkijelző
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 512GB 14" áthajtós-érintős FHD+ Gar.: 1 év
- Gamer PC - Számítógép // i7 // GTX 1060 // Számla // Garancia //
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az utolsó Sentelic's drivert raktam fel (8327).