- LTE frekvenciák
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daveboy
tag
Üdv!
A bios biztosan nem friss, másfél éve lett megvéve, azóta nem csináltam bios frissítést. Illesztésekről nem tudok mit mondani, amíg garanciális addig semmiképp nem kukkantom meg a belsejét. Az oprendszer pedig Win Xp Pro Sp3. (lehet hogy win7 jobb lenne) A bios frissítést ezekszerint mindenképp meg kéne próbálni...
Azért érdekes ez a probléma, mert amúgy megbízható laptop, rendesen teszi a dolgát. A HDMI kimenet miatt néha használnám filmnézésre, de ha ilyen hangos akkor ez sajnos nem jó buli, több méterről is hallani.Az tényleg felettébb érdekes, hogy terheletlenül is süvít, nem hinném hogy egy 1440x900-as windows asztal olyan megterhelő lenne...
-
SchDerGrosse
tag
1. Drága volt, tekintve h nem azt kaptam, amit vártam.
2. Ez a honlap azért jó, mert abszolut nem reprezentativak rajta az eredmények.
A GTA IV pl 1680x1050 ben még low on is szinte játszhatatlan. Battlefield: Bad Company 2 detto, holott e szerint a szentirás szerint low-med környékén mennie kéne.Azt mondjuk nem tudom, h mennyiben ludas ebben a processzor. T6600 van benne.
3. Ha megtalálom a fényképezőm aksiját dobok ide 1-2 képet.
A csúnyaság alatt azt értem, h van egy alapvetően ütős dizájn, aztán a tervező gondol egyet és berak pár olyan megoldást, ami tönkrevágja az egészet.
Amúgy meg a gépet a netről rendeltem, csak pici képet láttam előtte róla.4. Igen, én is 64 bit es wint használok, de szenvedtem egy darabig, mire mindent eszközt felismertettem a géppel.
5. Jobb hütő? Még garanciás, hozzá se nyulhatok. Azon amúgy gondolkoztam h visszaviszem a szervizbe h csináljanak valamit vele, mert gondolom a 90 fokos proc / vga nem egészséges
6. Ezek mind lenyelhetőek lennének, de a túl nagy nativ felbontással nem tok mit kezdeni.
Külföldi tesztek is ezt nevezték meg a gép legnagyobb hibájának. Szép és jó ez az 1680x1050, de nem elég alá a hardver amit belepakoltak7. bocs a tripla posztért
-
szabilcs
csendes tag
Köszönöm a segítséget.Most megy szépen minden
A biost érdemes frissíteni,vagy az hogy működik?Amúgy ha most bemennék 1 boltba tudnék olyan gépet venni amit kb.1-2 hónapja rakott össze valamelyik kínai élmunkás?Mi számít újnak a notebookok életében?Mert ezek szerint az én újnak hitt laptopom 2éve volt új.
-
Celtis
veterán
Na mindegy. Nem én fogom használni. A tulajt ha zavarja, akkor elkocog vele szervizbe. Ő talán nem olyan allergiás a hangokra mint én. Egyébként pozitívan csalódtam a gépben. Elég gyors, tökéletesen viszi a HD filmeket, és jóval tovább bírja a 4 cellás aksi mint ahogy számítottam. Mondjuk az gagyi, hogy ha kicsit megmozgatom a gépet, utána a kijelző még egy percig lengedezik.
-
SxXavier
csendes tag
Utána kérdeztem egy kiskertől. A vélemény lehangoló: Minden 3-4 MSI cucc (legyen az alaplap vagy noti) szar. Szóval a második menetben kiütéssel győz az ASUS K70IC.
Amit hiányolok róla:
- Multimédiás gombok (Cserébe jók az FN+F* gombok)
- Line in bemenet (Az MSI tudja, audio szerkesztéshez jó lenne)
- XD kártya olvasása (Nagy hiba, de van egy kártyaolvasóm)
- Express Card bővítőhely. (Mondjuk eddig sem használtam, de jól jöhet)Asszem lenyelem a 20'000Ft-os különbséget, és jöhet a "Szuzi". Immár a második!
-
enerdzsájzer
tag
Na igen
A baj csak az hogy mostanság már fogpiszkálót sem lehet hosszú távra venni mert az is tönkremegy legkésőbb garancia lejárta után három nappal.A régi cuccok sokkal jobban össze voltak rakva.Nem lepődnék meg a hírtől az egyszer használatos teszkógazdaságos laptopról vagy tévéről.
Megnézed az íméleket, tévén meg máúnikát oszt kuka.
Asztali géphez viszont a sarki újságosnál is kapsz alkatrészt.
-
enerdzsájzer
tag
Szerintem nincs nagy baj.Csatlakozók nem mozognak az alaplapon,a töltőé néha nem érintkezik,az usb és a háló is működik még, csak kiesnek belőlük a kábelek és ez elég idegesítő.Azt gondoltam hogy nem 150 forint lesz a javítás
Utána néztem már szerviz óradíjjaknak is.Sok szerviz reklámozza magát hogy csipmélységig javítanak,azt hittem ez azt jelenti hogy ha egy csipet ki tudnak cserélni (remélem nem értettem félre) akkor talán egy csatlakozót is.Persze ha nem sérült az alaplap annyira és be tudják szerezni az alkatrészt is.De ezek nekem is eszembe jutottak.
Konkrétan arra vagyok kíváncsi, hogy az albacomp cserélt-e már valakinek csatlakozót garancián kívül és ha cserélt az mennyibe került neki.Csak azért hogy KB. mire számíthatok.10-20-30 ezer? -
wrcboy
csendes tag
Köszönöm a választ.
A kapcsoló nekem újdonságnak hangzik, mert ezelőtt 32bites XP volt rajta, de egy szó nélkül ment. Hol találom az általad említett kapcsolót?
Amit érdekesnek találok, hogy az msi oldalán még 32bites illesztőket sem találtam, csak azt írják hogy az oprendszernek alapból fel kellene ismernie.
Most nincs nálam a gép, ezt a kapcsoló dolgot viszont megnézem, amint lesz alkalmam.
Köszönöm mégegyszer!
-
Panyesz
csendes tag
Köszi a gyors választ!
Sajnos elég szőke vagyok PC-s ügyekben,viszont amit átküldtél linken ott csak 32 bites W7-re vannak illesztők,az enyém meg 64-es,tehát nem jó.Kerestem,de nem találtam eddig 64esre valót,de igazából lehet nem a megfelelő helyeken keresem. Ha tudsz ebben segiteni megköszönöm.
-
-
richpublic
tag
kali a következőK a problémája:
1.verzió: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
2. 0x0008E Zárójelben még kodok
és mindig ujraindul ha megnyitom az avastot ha felmegyek az iobit oldalára ha a klánháborúba megyek be, bár szerintem nem ettől de baz igy nem lehet használni! meg mirror's edge telepítéskor is kilépett és elbaxta
-
Lackow
csendes tag
Haho
Nem is figyeltem, hogy hasznalt, csak ez elso google talalatot copypasteztam be.
Ujonnan vennem.
Mivel betortek hozzank es elozo notim is vittek, viszont jelenleg nincs valag penzem notebookra igy hirtelen kineztem ezt + hozza dvd rw-t.
Csak tul olcsonak tunik,es hatha van valakinek vele tapasztalata. -
sorbit_4
csendes tag
-
sorbit_4
csendes tag
Ez biztos? Csak kiváncsiságból letöltöttem az MSI-ről a chipset drivert (MCP79 nForce driver package-t). Ott minden 32 bitesnek tünt (az .inf fájlok alapján). Rákerestem az interneten, de ehhez a chipsethez nem találtam 64 bites drivert. Elég furcsa hogy a gyártó oldalán nincs 64 bites támogatás. Neked van ilyen notid, vagy ezzel a típussal konkrét tapasztalatod?
-
mutyi
senior tag
Nem indul akkor sem, csak 220-ról működik. Volt egyszer régen hasonló problémám egy régebbi notival,akkor asszem alaplap csere oldotta meg.
Na most az a baj, hogy a garipapír elveszett csak a számlája van meg.
Írtam levelet a boltnak,ahonnan vettem,de még nem kaptam választ.
Az Albacomp a hivatalos szervíz,de nem tudom hogy elég-e nekik a számla, hisz ők gyári szám alapján meg tudják elvileg nézni, hogy még garis a cucc.
Valami gyakorlati ötlet? -
-
m.zso
aktív tag
Mondtam neki ,h küldje vissza, de eddig még nem küldte.Még garis. 6 cellás akksi van benne, nem tudom,h meddig bírja.
amúgy az összes msi gx-es szériában folyamatosan megy a hűtés?az övébe folyamatosan teker a venti alapfordulaton.nálam csak akkor indul meg,h feltétlenül szükséges.ráadásul nem is lehet még az everestben sem látni a fordulatszámát. -
m.zso
aktív tag
a noti nem lett mindjárt lemerítve.Hanem legalább 1 napig volt töltve.Már akkor fura volt,h nem 100%-os,hanem csak 98%.Tisztába vagyok az li-ion akksi használatával. Az everest 11%-os elhasználáódást mutat, amúgy indul akkuról és rendesen működik is. Csak szúrja szemem,h csak 98%ban van feltöltve és tovább nem töltődik.
-
-
Coolmat
őstag
Meg sem kell kérdeznem őket, mert megtaláltam az apróbetűs részben:
"4.1 Az ALBACOMP az általa felhasznált és beépített alkatrészek gyártási vagy anyaghibáira az alkatrész beépítésétől számított 6 (hat) hónapos jótállást vállal. ..."
Későbbiekben szó sincs 1 éves főalkatrészre vonatkozó jótállásról vagy ilyesmiről.
Bevállaltam, hogy szétszedem és bepasztázom rendesen a procit és a VGA-t, ami meg is érte: a proci 15-20 fokkal lett hűvősebb, a VGA 10-12-vel. Volt rajta valami nagyon gyatra paszta kis mennyiségben ami szétfolyt mindenfelé. Végre megint nem süvít alapjáraton a venti. -
Coolmat
őstag
Naja, esetemben 3 oprendszert felhúzni és visszatenni mindent kicsit macera lenne, legközelebb (remélem azért nem kerül rá sor) vinyó nélkül adom be inkább, ha tesztelni akarnak, használjanak valami linux live cd-t.
Jut eszembe: alkatrész csere után mennyivel hosszabodik a garancia? Visszakeresve olvastam olyat is, hogy alaplap/lcd esetén 1 évvel, egyéb alkatrésznél fél évvel a kicserélt alkatrészre, de olyat is, hogy csak annyival lesz hosszabb, amennyit szervízben töltött. Egyink infó sincs megerősítve, szóval tudna nekem valaki tuti fixet mondani ez ügyben? Én marha persze elfelejtettem megkérdezni a pesti kirendeltségen a dolgot.
-
fotipupu
csendes tag
nos a chipset driverrel bajban vagyok kicsit, mert az msi oldalán lévővel nem tudom, mennyire a kompatibilis a gépem...
A System control Managert leszedtem, töröltem a régit, és telepítettem az újat. A gombok funkciója azonban pont ugyanaz maradt...Viszont a 47 újraindítás során felfigyeltem erre bootolásnál:
"PXE-E61 media test failure, check cable"Ez vajon micsoda? Lehet köze a kamera problémához?
(Anno volt egy alaplapcserém garanciálisan Albacomp-éknál... talán ott történt valami?) -
derdevil82
csendes tag
Szervusz Kali nagyon köszönöm szépen a leveledet, és ha nem gond szeretnék még egy kis segítséget kérni tőled, mivel én nem vagyok egy számítógépes zseni.
Ha tudnál nekem küldeni egy linket ahonnét le tudom tölteni ezt a uaa (universal audio architecture) mshdqfe -> win2k_xp -> us -> kb888111xpsp2.exe
Azt nagyon meg köszönném neked.
További szép napot neked, szervusz. -
-
SchDerGrosse
tag
megcsináltam a bios frissitést, de HDD továbbra sincs..
ezek után gondolom nincs más lehetőségem, mint a szervíz.
ezzel kapcsolatban 1 kérdés. A gépen egy kalóz win 7 roncsai vannak. ebből nem lesz problémám? Más nincs rajta, csak az oprsz. Bár ha meghalt a HDD, lehet h az se..
Mindenesetre értetlenül állok az egész előtt, ugyanis a gép a legutobbi kikapcsolás ota még elmozditva sem volt az asztalról.
(a win 7 telepitője amúgy ezt irja ki mikor választani kéne meghajtót h hova települjön : "Nem találhatók meghajtók. Kattintson az illesztőprogramok betöltése elemre és töltsön be a telepítéshez egy háttértároló-illesztőprogramot)
-
SchDerGrosse
tag
nem sajnos a load default sem müködik.
a merevlemezhez nem nyúlhatok hozzá, mert még garanciás.bios újrahúzás hogy történik? gondolom követem az útmutatót az msi honlapján. usbs floppym nincs sajna, csak pen driveom. a manual azt irja "a bootable USB flash
drive". Ez mit jelent? bármilyen pen drive jó ehhez?Az nem baj h le lett törölve a mellékelt free dos is a gépről?
+ egyáltalán mi köze ennek a bioshoz? ahhoz hozzá se nyúltam.
Meg még annyi h ha nekiállok matatni a biossal nem bukom a garanciát?
kösz a segitséget amúgy
-
SchDerGrosse
tag
win 7 el próbálkozom, de nem megy. A bios se látja a merevlemezt.
Eddig települt rendesen, a tegnapi driver mizéria óta nem megy.
Felraktam egy rakás drivert a honlapról. Nem okozhatta az a problémát?
(amúgy még az is hozzátartozik a történethez,h a gépről le lett törölve 60 GB nyi "valami" is. Fogalmam sincs mi volt rajta, de nem volt op rsz a géphez, gondoltam nem kell. De ez pl pár nappal korábban történt és azóta ment párszor a gép)
-
Adrián16v
csendes tag
Akkor megnyugodtam!!!
De lenne még egy kérdésem ha nem haragudnál meg érte.
Alap helyzetben a CPU hőmérséklete: 40-50˘C játékkal 80°Cig is elmegy ez természetes???
És hogy már netezésnél is felmegy 70°C ra ami miatt egyből átkapcsol a hűtés magasabb fokozatra.
Válaszaidat elismerve köszönve Adrián -
Adrián16v
csendes tag
Szia!!!!
Nah most néztem és így feljebb ugrik az adatmennyiség..Így jó csak találtam egy döbbenetes cikket a G84M es szériáról miszerint ezek a ,,kártyáknak,, a burkolata hibás anyagösszetétellel lett kifejlesztve melynek következtébenn van hiba miszerint: A hiba ugye elméletileg a gpu tokozásánál használt nem megfelelő anyagminőség, ami a hőmérsékletváltozás hatására relatíve hamarabb "elfárad", és a bios frissítés a hűtést fokozta, de van olyan vélemény (bár csak néhány forum, cikk) mely szerint ez csak kitolja az anyagfáradáshoz szükséges időtartamot..
Ezt a cikket nem tudom mire vélni és így ellégé beparáztam akkor ez most hogy is van????
Köszi a választ.
Adrián -
Imafett
aktív tag
köszönöm a segitséget nem tünik roszznak
lehet rá esik a választásom
emlékszem még régebben valaki linkelt egy olyan oldalt ahol a notebook vgakat lehetett öszzehasonlitani az asztalikkal ha megkérhetném belinkelné valakimég annyihogy amit linkeltél [link] annak piros a "széle" vagy ezüst szinü csik fut rajta végig mert a bolti kép szerint piros youtube szerint amit néztem vidi ezüst meg a tapis felület is másképp néz ki
-
Tomi 16
őstag
szia! Igazad van tényleg nincsen benne legalább is ezt írja ezen az oldalon.
de akkor mért van a érintő panelján bluetooth jel.
Rem tudsz benne segíteni,s belátom neked van igazad.
meg mire értetted a BTmodult?Üdv:Tomo
-
RZS
tag
aha, ertem. tehat, ha HD lejatszasra kell, akkor mindenkeppen 2 mag? es milyen VGA legyen benne?
akkor a HDMI kimenet nem azert van rajta mert jol viszi a HD filmeket es HD lejatszokent hasznaljam, hanem, hogy a mai plazma, lcd, ledes tvkkel igy kossem ossze ha pl. kepeket szeretnenk nezni az 56" os lcdn... ? -
Szerintem sem.Igaz picit ütközik(térdem,asztal)de akkorát még sem.
Szerviz?Ennyit nem ér meg utazni+hónapok mire visszakapom.Meg javítható a probléma
szívesen elcserélném most már,bár lassan sikerült beletörődnöm.
3,5 óra aksi idővel megfelelne+dedikált AMD karival.Fél év után van,erősebb és jobb üzemidejű laptop olcsóbban -
triazz
csendes tag
Hello!
Ígértem, hogy írok ha valami fejlemény lesz. Nekem törött el a zsanér mellett a fedlap. Nos bevittem egy számtech boltba (nem oda ahol vettem), semmi garancialapot nem vittem hozzá. Ez 11.én volt. Felküldték Bp.-re és mondták, hogy kb egy hét múlva hívnak és tesznek egy árajánlatot, hogy meg akarom-e X összegért javíttatni. Tegnap előtt bementem, hogy mi a helyzet, mert eltelt egy hét és nem hívtak. Mondták, hogy pesten van majd sorra kerül. Erre tegnap reggel már kaptam is az sms-t, hogy megvan, mehetek érte. Garanciával kijavították. Nem nagyon érdekelt miért nem kell fizetnem, de örülök, hogy 2 hét alatt meglett, így nem is volt vészes a dolog. Csupán 3500ft-t kellett fizetnem szállítási költség gyanánt (vidéken lakom). Újraragasztottak minden garanciás matricát rajta (egyik az alján véletlen elszakadt nálam).
Köszi az itteni segítséget is remélem több problem nem lesz!
-
Janó_báá
csendes tag
Szevasztok!
Köszönöm kali a segítségedet. Végül win 7 került az MSI VR630X-236HU notebookra.
Nem működött a mikrofonja. Valahonnan letöltöttem egy drivert RTKVHDA.sys, talán HP -ra való volt. Ezzel működik a Skype, de néha megbolondul és felgyorsul a hang mint a rajzfilmeken. Hol találok erre a gépre a beépített mikrofonhoz való drivert?Előre is köszönöm a segítségeteket!
Janó_báá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Sorozatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen autót vegyek?
- VR topik
- Autós topik
- Óvodások homokozója
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged