- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
richpublic #14327 üzenetére
A problémád nem ismeretlen.
ÉS is találkoztam vele.Az smc-t frissíttetem, a wifit frissítettem, meg minden más drivert ami létezik 32 bit xphez. (asszem "csak" ennyit csináltam, tudtam csinálni)A probláma igaz nem múlt el 100% -osan, de olyan jelentősen (pár százalékra) csökkent az "esélye" hogy bekövetkezik egy ilyen.
Megfigyeltem hogy vezetéken jön a net semmi gond nincs.
De amióta ezeket a változtatásokat elvégeztem, simán 1 napig is megy a gép anélkül hogy megszakadna a net. (újraindulna)
full sávszél kihasználás melett... sokkkal gyakrabban bekövetkezett egy ilyen eset.A frissítés óta netezni is lehet normálisan (akár több oldalt is egyszerre megnyitok se akad ki...)
De nekem pl játék (online multipayer, teljes képernyő alkalmazásnál, csak olyannal próbáltam) 99,9% -ban nem szokott gond lenni, még a frissítések előtt se. (ez érdekes nem ?
)
Egyébként kicsit utána néztem (/kérdeztem) ennek a dolognak, és úgy tudom hogy ez a jelenség egy oprendszerbeli hiba miatt van, melyett viszont már az újabb generációs (pl win7) oprendszerekben már sikerült kijavítani.
a 2000 (/ millenium)
xp és még jó pár régebbinél viszont meg van.
Már ha neked is ugyan az a gond. (nekem xp prof. sp 3 van fent, de nincs sata illesztő egyenlőre telepite...)Ill okozhatja még program összeakadás is (talán)
-
válasz
richpublic #14334 üzenetére
az első illesztős problémának tűnik, a másodikat pedig okozhatja memóriás hiba, de akár vírus is - mind a kettőre láttam már példát...
először is érdmes lenne ellenőrzini a memóriá(ka)t! letöltöd ezt az állományt; link majd kicsomagolod, és a *.iso képet kiírod boot képes formátumban, cd/dvd-kép felírása módszerrel, majd arról a lemezről indítos a notit, és magától lefut az ellenőrzés! ha pirossal ír ki hibákat, akkor gond van a memóriával!
ha hardveresen nincs gond, akkor új oprendszer telepítése elindít, xp fel (remélem aránylag friss sp3 telepítőd van, ami nem buherált/piszkált, tört, ilyen - olyan edition...stb?!?!), majd mehetnek az illesztők, és minden illesztő felháza után figyeled, hogy esetlegesen mikor dob kéket, hogy kiszűrhesd, ha azok közül valamelyikkel van probléma!
vga, audio, lan, card reader, wifi (itt megjegyezném, hogy két illesztő is adott, de neked csak az egyik jó, ellenőrizd, hogy melyik van a notiban - a noti alján vélhetően van egy wifi matrica), bluetooth! az utility részlegből kell az scm alkalmazás is! ha a bios verziója nem 1.0k a notin, akkor érdemes lenne frissíteni!
itt - még a játékok és programok feltelepítése előtt érdemes lenne csinálni egy stabilitás tesztet, például az everest segítségével - ha eddig nem dobott kéket!
ha minden ok a notival, akkor lehet, hogy valamelyik játék vagy program okozza a problémát, esetlegesen azokból is buherált/tört változat! -
richpublic
tag
válasz
richpublic #14334 üzenetére
0x0000008e
-
válasz
richpublic #14327 üzenetére
kikapcsolod az automatikus újraindulást rendszerhiba esetén, és amikor bejön a kékhalál, akkor nem indul újra a noti, és leolvashatod, hogy mi a problémája! a kiírt szöveg/kód alapján a google sokat segíthet!
ha biztos vagy benne, hogy nem oprendszer és/vagy hibás/nem megfelelő illesztő okozza a problémát, illetve más szoftveres akadás sincs, akkor ellenőrzini kell az esetleges hardveres hibákat! memória, merevlemez, stabilitásteszt...stb!
arra már inkább nem is mondok semmit, hogy amúgy is mindenkit lebeszélek azon szériás notikról, amiket sis chipset hajt, mert a lomhasága és single channel memóriakezelése mellett, hajlamos az instabilitásra, hamarabb eldobálja magát olyan problémák maitt, amiért a jobb chipset típusok nem! -
válasz
richpublic #14317 üzenetére
nem kell kihúzni, amikor feltöltött állapotba kerül az akkumulátor, akkor az elektronika lekapcsolja a töltést! nincs már - forgalomban - olyan noti, ahol ez nem így lenne!
-
richpublic
tag
válasz
richpublic #14200 üzenetére
-deleted-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Ideapad - 15,6 FHD, DDR5 RAM, 4 órás akksi
- Apple Macbook Pro 14" / M4 Pro / 24GB / 512GB / Asztrofekete
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest