- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- One mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
yamaha99 #12886 üzenetére
a noti bekapcsolását követően nyomkodd a [del] billentyűt, ekkor belépsz a bios beállításaihoz. ott az "advanced"
részben találsz olyat, hogy "ahci mode", ami elvileg "enabled", vagyis engedélyezve van, ezt állítsd át "disabled"
vagyis letiltott állapotba, majd az "exit" részben "exit & save changes" így mented a kilépés előtt a módosított
beállítást. ezt követően boot az xp telepítőről, és így már remélhetőleg települni fog az xp!Legalábbis nekem semmi gond nem volt.
legalábbis sp 3 as xp-vel.
Bár nem tudom lehet jobb lett volna a sp2 es -
Coolmat
őstag
válasz
yamaha99 #12899 üzenetére
Szia!
El kezdtem írni a hsz-t aztán közben kali beelőzött. Ha nem lenne teljesen érthető amit írt megpróbálom leírni kicsit érthetőbben:
1. Fogod az asztali géped (gondolom van), letöltöd rá ezt a programot.
2. A kali által linkelt leírásban olvasottakat alkalmazod a programmal, annyi különbséggel, hogy ebből a driverből kell neked integrálnod az ahcix86.inf nevű fájlt (elég az egy driver integrálására kattintanod).
3. Notebookba beteszed, bootolsz és kutya kötelessége felmenni róla az XP-nek.Edit: windows7 driverek miatt sem kell aggódni, alapból fel fog ismerni egy csomó mindent, amit nem ahhoz meg biztosan jó a vistás. Particionálós probléma: freedossal érkezett a gép? Ha igen akkor írtsd le azt a particiót, legtisztább ha a win7 telepítővel letörölsz minden particiót és úgy próbálkozol.
-
válasz
yamaha99 #12898 üzenetére
teljesen normális, ha az xp telepítése kékkel kifagy, illetve nem lát merevlemezt, ha ahci/sata módban, a szükséges illesztő megléte nélkül történik az xp telepítése!
jól mondták a szervízben, az előző hozzászólásomban is linkelt leírás alapján kell a szükséges illesztőt beintegrálni az xp telepítőjébe. ezt kell beleintegrálni; link
win 7 alá jók a vista illesztők - végszükség esetén vista sp2 kompatibilis módban.
ilyen szempontból nem vettél sz@rt, és nem is az msi találta ki a win 7 illesztő hiányát, a win 7 hivatalosan még nincs kiadva, így hivatalosan nincs is hozzá illesztő - de mint említettem, a vista illesztők jók hozzá!
igaz, vannak xp alá illesztők az adott notihoz, de a gyártó xp alatt nem minden funkciót támogat, így adódhatnak problémák, például nem (rendesen) működik az eco...stb! -
Stylie
aktív tag
válasz
yamaha99 #12894 üzenetére
Elkezdte telepíteni már a winyóra a dolgokat és utána kifagyott kékhalállal?
Az elég érdekes...én még ilyet nem is láttam pedig már ki tudja hány gépre meg hányszor raktam különféle oprendszereket. Én a helyedben repíteném vissza és egy másik gépet hoznék helyette, mert még a 3 napon belül vagy.
mod: most ezt lehet, hogy félreértettem, mert ha még a winyóra való telepítés előtt nem látja a winyót, akkor be kell neki adni a drivert, és akkor úgy csináld ahogy Kali mondja, vagy mondjuk beszerezni egy elég friss xp-t, amiben biztos benne van.
-
válasz
a sata csatolású merevlemez miatt van, ha a bios beállításaiban van mód kikapcsolni a sata/ahci módot, vagy ide módba kapcsolni, akkor simán felmegy az xp, ellenkező esetben vagy integrálni kell a szükséges ahci/sata illesztőt az xp telepítőjébe; link (a szükséges illesztő lehet, hogy nincs benne a csomagban - nem tudom, mivel nem töltöttem le, és nem néztem meg -, ebben az esetben külön letöltendő), vagy telepítéskor külön beadagolandó a szükséges illesztő; link
de előre szólok, hogy több funkció nem fog (rendesen) működni xp alatt, mivel gyártóilag nem támogatott! vista vagy win 7 kell(ene) ezen notihoz! -
Stylie
aktív tag
válasz
Az igen, azért elég durva dolog, hogy nem lehet felnyomni rá egy xp-t.
Bár gratulálok hozzá, mert nagyon ütős kis darab, de kicsit tartok is tőle, hogyha már így kezdődik a dolog vele, akkor ezután mi lesz, de adja a jó Isten hogy ez ne így legyen, és normálisan tudd használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Autós topik
- Óra topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged