Hirdetés
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crockoo
csendes tag
válasz
Nagya21
üzenetére
Egy kicsit a ventillátorról.
az enyém nemhogy zörög, hanem megállt. Levettem a hátlapot, tojok a garimatricára, nekem kell a gép, nem érek rá heteket várni. A ventillátor nem ér 2 Ft, ilyen kókány szerkezetet még nem láttam
Keresni lehet, egyébként a titok nyitja az, hogy a műanyagházról le kell csavarozni magát a ventit, egy sima 50 mm-es átmérőjű 3 csavaros felfogatású. De továbbmegyek, több más gyártó is ilyet használ. Csak egy gond van vele: 5 voltos!!!
Bontókban lehet nézelődni, 2 és 10 ezer között adnak bontottan, de ugye lutri.
Én most keresgélek, pl NÁLUK val.szeg lesz, vagy tudnak szerezni.
Emberek, egy ilyen piti kis alkatrész nem ér heteket, meg szervízes barmolást.
Sajnos láttam már olyat, hogy kettétörték a hátlapot, a "szakszerű" szerelés közben... inkább itthon mókolok. -
Foo
tag
válasz
Gyocsika
üzenetére
szia.
remélem még érdekel a dolog. most vásárolt ilyen notebookot az egyik barátom oprendszer nélül. a telepítgetés és az első benyomások, meg minden macera rám hárult.
a gép teljesen kulturált, a belbecset és a küllemet illetően is. a képeken nem látszódik jól de csak a tenyér alatti, a klaviatúra alá eső rész alumínium borítású, a többi külső alkatrész műanyag. hardware kompatibilitási problémákat,bugokat nem tapasztaltam. driverek mellékelve lemezen, erre szükség is van mert alapból nem települ pár komponens. próbáltam 64 és 32 bit-es operációs rendszerrel is minden esetben probléma nélkül települtek az os-ek (winfos vista). kb 3-óra használati időt mértem telepről. csendes és gyors. maximális terhelés mellett 70C-fokig melegedett a processzor. alapvetően nem tapasztaltam semmilyen problémát vista futtatása közben. a SP1 telepítését követően sem. fotoshop, archicad, autocad futtatása is zökenőmentes volt, a teljesítményre igazán nem lehet rossz szavam.negatívumok: a dvd-rom elhelyezkedése és az azt nyitó gomb kialakítása kissé kényelmetlen. nekem szokatlan a baloldali elhelyezés és a gomb nagy mérete miatt, sokszor akaratlanul is kinyitottam a lemeztálcát... ez elég bosszantó mondjuk telepítés közben. a legnagyobb probléma véleményem szerint az, hogy a gép súlypontja hátul helyezkedik el, amitől ha a képernyőt "túlzottan" hátra hajtod, a gép hajlamos hátrabillenni. a hűtéshez tartozó légbeszívó nyílások mind a notebook alján vannak, így ha ölbe veszed, vagy nem teljesen lapos felületre helyezve használod, hajlamos kicsit túlmelegedni, de a ventilátorok ilyenkor sem lesznek zavaróan hangosak. és az utolsó zavaró dolog a billentyűzet, az egyik olyan opció ami miatt egyébként a gép mellett döntöttünk és végül csalódást okozott. a kiosztás elég furcsa. a hosszú "í" pl. a jobb shift jobb oldalára került és szokatlanul vékony kialakítású. ugyan úgy, mint a billentyűzet jobb oldalára eső és egyébként a magyar szövegbevitelhez nélkülözhetetlen ékezetes karakterek billentyűi (á,é,ő,ú... valamint az enter és a shift is...)
összességében a gép a maga 190e ft-os vételárával szerintem még mindig a legjobb vétel a kategóriában! ha nem döntöttél még akkor ne gondolkozz tovább!
-
hurut
csendes tag
kedves kali, természetesen odáig már nem terjed, hogy akkor leírjad miben, esetleg segíts a másiknak. nos:
- 3 év jótállás: 1 év (gyártó bizonyít), 2 év (vásárló) []
- 3 munkanapon belül kötelező a csere
- 15 napon belül nem kérhetsz semmit, ha nem tudtok megállapodni, de azon túl más szavatossági jog érvényesíthető [amennyiben a garancia kitér a cseregépre, akkor van, lásd lejebb] azaz vagy cseregépet kapsz, vagy vissza az árát
- a kötelező jótálláson túl a garancia egyedi, mely magában foglalja a cserekészülék lehetőségét a javítás időtartamára, stb
- az MSI-nél az alapjótállás 2 év, 30 napon túl kötelesek a gépet cserélni [ne lepjen meg a fentebbivel való eltérés, mivel a jogszabály 15 napon belüli időtartamra való _törekedést_ ír elő, azonban a 30 nap már gyakorlatilag teljesen "jogerős"]http://www.fogyasztovedelem.com/forums/index.php?s=01b9642b44e79161ef376e5e77b834b9&act=Attach&type=post&id=296
fogyasztóvédelem http://www.fogyasztovedelem.com/forums/index.php?act=homejó olvasgatást
-
Happy187
tag
Srácok! Haggyátok meg van!!!! A Num Lock nem volt bekapcsolva. Probléma megoldva! Köszi

-
Happy187
tag
Sziasztok. Vetem egy MSI PR200x-081 notit. Most raktam fel rá a windows-t, de van egy kis probléma. Olyan mintha a funkciógomb meg lenne fordítva, amikor nincs benyomva akkor akarja a, mondjuk a P helyett a kötőjelet írni, az I helyett a 6-ost stb. Elvileg minden Drivert felraktam a telepítőlemezéről, és a billentyűzet is 101 gombosra van állítva. Nincs esetleg ötlete valakinek?
-
válasz
vadkörte
üzenetére
a legfontosabb; mindig az oprendszernek megfelelő bios verzió legyen fent! eltérő bios van xp és vista alá; link
xp esetében legyen külön telepítve a procihoz az illesztő (amd power now driver), ami hozzájárul az energiatakarékos működéshez (órajel csökkentése!) - a vista már alapban tartalmazza.
az oprendszer telepítése közben lehet kicsit magasabb a proci hőmérséklete, hiszen ekkor még nincs telepítve a fent említett illesztő, így folyamatosan maximumon megy a proci!
olyan energiasémát kell kiválasztani, hogy a rendszer le is vehesse a proci órajelét, amikor nincs szükség a pörgésre.
a bios megfelelő beállításában is legyen engedélyezve az amd power now funkció! -
vadkörte
addikt
10260-ra valaki???
Senki??? Szomorú vagyok.Más. Az normális, hogy üzem - op. rendszer, szoftverek telepítése - közben ~60 fokos a CPU??? (MSI PR210X)
Meg, hogy a francba étrétek el az 5 órás üzemidőt? Nekem max. 4 órát megy akkuról. Bár, ha lebutítom Win2000 szintre a megjelenítést talán kijön az 5 óra... -
tomcseki
csendes tag
sziasztok!
Vettem kb 3hónapja egy ex610x-et és nekem is elkezdett zúgni a gép egyre sűrűbb néha kerreg,berreg.A kérrdésem vigyem vissza szervíz céljából vagy tipushiba és barátkozzak meg vele?
köszi a választ!
-
Nagya21
addikt
válasz
gyemipapa
üzenetére
Hali!!
Ki kell Bejlagolni a tengelyt, hogy ne tudjon feljebb csúszni
De szerintem nem azért zörög mert mert feljebbcsúszik és hozzáér, hanem mert kikopik és hozzáér.(nagy különbség, az elöbbi javítható, utóbbi nem,esetleg sürü zsirral kitolható a végső csere)
Üdv Nagya -
matykooo
aktív tag
lakótársam most vette egy gx600-at (nagyon jó áron) szép, jó, minden okés, egy dolog amit megfigyeltem, ha dvd vagy cd van benne, és az ember ráteszi a csuklóját a gép az oldali burkolatára akkor elkezd csörögni meg ropogni, szval valami hozzáér a lemezhez... ennyi a negatívum, egyébként tényleg pöpec

-
-
hurut
csendes tag
válasz
Enforcer
üzenetére
komolyan, miért nem lehet elolvasni a garancialevelet? 7-edjére van szervízben garanciálisan?? wtf? ha 2x ugyanazzal van, akkor kötelesek új gépet adni. cseregépet rögtön lehet kérni, meg kell nézni a garit, de asszem 2 hét után anélkül is kötelesek. a javítás idejének is van egy felső határa. a fogyasztóvédelemnél kell különben feljelentést tenni, és kész. meg persze kikérni a panaszkönyvet, mégse 500 forintos matchboxról van szó. sorry, de mindig feltolom az agyam a magyar kereskedői morálon. különben melyik webshopnál vetted? ezek után nyugodtan leírhatnád, hogy mások esetleg ne szívjanak vele.
-
Csora
csendes tag
Üdv!
nemrég vettem egy msi gx630x gépet és 64bites vista(eredetivel is próbáltam) alatt érdekes dolgokat művel.
játékban állandóan kifagy a gép (pl:world of warcraft) akkor is kifagy ha vmi doksit akarok elküldeni emailban felcsatolás közben fagy ki. 32 bites vistán nem volt probléma játékban 1 szer megfagyott de egyébként jól működött. vissza vittem a boltba és ők maguk raktak fel rá vistákat de mindegyiknél(64 biteseknél) ugyan ezek a hibák voltak.
memtestet nyomattam rajta és nem talált hibát. a géppel lehet a baj driverrel vistával? ha valaki tud segíteni vagy tapasztalt hasonlót az lécci írjon előre is köszi!!! -
FullGas
senior tag
Szevasztok erősen gondolkozok egy MSI VR630X (Turionos változat) vásárlásán, de ez ventilátor ügy kétségbe ejtett.
Az a kérdésem hogy ez mindegyikre jellemző vagy csak egyedi eset?
Féljek a vásárlástól vagy ne
-
gyemipapa
senior tag
válasz
krystman
üzenetére
"Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ez lehet esetleg felfüggesztésből is jöhet ez a zaj, vagy hozzáérhet valamihez esetleg? Vagy tényleg rossz lehet a venti?"
Hát én miszlikre szedtem, mikor kipucoltam, meg hurcoltam mintának a boltokba, a baj az, hogy a venti a tengelyéről szabadon lehuzható, tehát visszarakva a helyére, mikor felpörög, időnként feljebb csuszik a centrifugális erőtől a tengelyén, és a lapátok hozzáérnek a fémkerethez.
-
Enforcer
csendes tag
Sziasztok!
Nálam a következő a helyzet egy 2éves M655X-el: most van 7edjére szervizben, dec. 16-án adtuk le és még mindig alkatrészre vár.. mondtak valami olyan verziót hogy Hollandiába küldik és akkor lesz valami másik gép, de mivel tegnapelőtt már elküldték az alkatrészt Hollandiából, így már nem is foglalkoztak velem. Várni kell meg hogy csak javítással foglalkoznak. Van valamilyen jogszabály erre hogy ha nem adnak cseregépet se meg már bőven eltelt 1hónap is hogy lehessen valamit lépni?
Gyakorlatilag többet van szervizben mint nálam!
(webshopon keresztül lett véve)üdv, Peti
-
krystman
őstag
válasz
gyemipapa
üzenetére
Hát akkor ez nem valami jó hír!
Ha nem lehet kapni hozzá ventit!
Viszont arra most jöttem rá, ha elkezd zörögni, vagy berregni a venti, akkor az egész laptopot, kb.megdöntöm, kb.60-70fokba és utánna elmúlik. Utánna vissza helyezhetem az asztalra, már nem csinálja. Utánna van, hogy előjön néha. Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ez lehet esetleg felfüggesztésből is jöhet ez a zaj, vagy hozzáérhet valamihez esetleg? Vagy tényleg rossz lehet a venti? -
kola1234
tag
Ja igen, nekem is csak a fődarab műanyagon van garmatrica.
De a régi ramot eladtam. szal azt nem tudom eredetibe visszaállítani, ellenben a sempron és a hdd megvan a gyári állapothoz.
de remélem nem lesz baja.
én nem csalódtam az msi notiban.
igaz komolyabb darab nem volt még a lezemben, és ez az első notim. -
EQ
tag
válasz
kola1234
üzenetére
Addig még nem sérül meg a gari matrica a gépen addig gyakorlatilag mindent csinálhatsz a géppel. Egy vinyó csere szerintem simán belefér. Nekem ott nincs matrica csak legnagyobb műanyag darabot védi a leszereléstől. Amikor visszavittem a szervizbe akkor megkérdezték, hogy volt e RAM bővítve a gépbe mert akkor azt visszaadják a javítás idejére. A kérdés csak az, hogy a gép és a BIOS támogassa az új hardvert.
Üdv.: EQ
-
MS74hu
tag
Sziasztok. GX720-as tulajtól(ha van ilyen) érdeklödnék hogy érdemes-e ilyen notit venni.Elsösorban játékra használnám aztán csak netre,töltögetésre,stb(alapokra).Ami game van most az a TDU,BF2,BF2142,GRID.Késöbb tervezem a GTA4-et is megvenni.Csak érdeklödnék hogy jól futnak-e ezek a gamék a GX720-ason. elöre is köszi

-
válasz
radiatorcso
üzenetére
az oprendszered nem tört/buherált?
a friss 1.05 bios van fent a notin?
tesztelted a memóriát? Memtest86+ V2.11 -
kola1234
tag
válasz
radiatorcso
üzenetére
én a garis gépembe rakattam 2új ramot a gyári helyett,raktam bele a sempron helyett turiont, meg 200gb 7200est a 80gb 5400es helyett. és még garis.
meg havonta szétveszem kipucolom.napi 4-5 órát megy,sokszor készenlétibe rakom, mindig tápról megy, havi 1szer vagy 2szer veszem le róla,és töltöm az akkut.
másfél éves gép.
eddig semmi baja. -
radiatorcso
csendes tag
Jól olvasom?
Valaki egy garis gépet akar otthon megmókolni???és még magamról hittem, hogy nem vagyok normális

-
gyemipapa
senior tag
-
matykooo
aktív tag
mondjuk egy venti cserétől az adatok nem fognak elveszni mivel máshoz nem nyulnak, csak kicserélik a ventit és kalap...
-
gyemipapa
senior tag
válasz
krystman
üzenetére
Vagy egyáltalán lehete kapni ebbe ilyen ventit.
Nem lehet kapni hozzá, több helyen is kerestem, szerviz is azért ül rajta sokáig, mert egyenként rendeli meg.
meg a cuccaimat sem tudom elhelyezni sehova, főleg 200GB.
Én többek közt ilyen megfontolásból vettem külön egy külsős USB-s 2,5-ös winchestert, arra csinálok időnként a teljes gépről biztonsági másolatot (Vistában beépített opció). -
gyemipapa
senior tag
válasz
radiatorcso
üzenetére
Igen, ha jól emléxem, megesküdni nem mernék rá, de ha arról bootolsz, felajánlja...
-
krystman
őstag
Én a Edigitaltól vettem neten, de mivel több mint 100km-re lakom Pestől, és nem nagyon tudom eljuttatni, így arra gondoltam, hogy itthon valahogy ki lehetne-e cserélni. Vagy egyáltalán lehete kapni ebbe ilyen ventit. Meg persze hetekig otthaogyni nem akarom, mert szinte mindig használom, meg a cuccaimat sem tudom elhelyezni sehova, főleg 200GB. Egyébként néztem a címkét, egy egyszerű fehér csík levonó van rajta, ami szerintem sértetlenül lejönne. De, bolti matrica nincs rajta.
-
gyemipapa
senior tag
válasz
radiatorcso
üzenetére
Radiátorcső:
Erősen RAM gyanús a tünetek alapján, de először egy teljes memóriavizsgálat kellene, hogy kizárhasd.
A Vista telepítő DVD-jéről is megoldható a teszt asszem. -
radiatorcso
csendes tag
hali
Vettem egy MSI GX630-at mindent visz és csodaszép... na de...
2 hónapos a gép és vista alatt sokszor újraindul, többek közt memóriára hivatkozva...
pl: start menüben az outlook exp. kattintva kitalálja, hogy az alkalmazás nem létezik törlöm a start menüből?
vagy:
hallgatom a net rádiót, olvasom a fórumot, semmi extra igénybevétel majd memória hibára hivatkozva minden leáll és restart...kezdek ideges lenni..
a gép vagy a vista a hibás?
-
gyemipapa
senior tag
Üdv MSI fanok ;-)
Én több mint fél éve vagyok birtokosa egy VR610x-217HU notinak, és megosztom Veletek a tapasztalataimat, bár nem tudom, ez a tipus mennyire ismert és elterjedt e körökben.
Procija Sempron 3800+, és 2 giga ram van benne, vásárláskor rakattam bele a másodikat.Kamera, blutusz nyista.Wlanja tuti, itthoni routeremmel kifogástalanul kommunikál a 10 Megabites neten. Rögtön 32 bites Vistát toltam fel rá, azóta is az van fent, élményindex videokarija miatt 3, de aeroval együtt is szépen hasít. Mióta meg van, átlagban napi 5-6 órát megy, soxor éjszaka is, torrentból kifolyólag. Nekem atombiztos, fagyásom nem volt még. Igaz, otthoni gépként használom, nem hurcolászom, még nem tette ki a "lábát" a lakásból.Régebbi játékok szépen futnak, pl. MOHAA. Procija max 63 fokra melegszik fel, vinyó 40-re.
Persze a klasszikus ventizörgés már 2 hónap után jelentkezett, azóta is rapszodikusan előjön, pedig már mindent kipróbáltam, venti kiszerelés, kifújás stb.
Boltban RAM bővítés miatt eleve feltépték a garimatricát, raktak rá másikat, de azt meg gyönyörüen le tudtam operálni, és félretettem inséges időkre, így a hátlapot bármikor levehetem büntetlenül.
Szervizbe az ismert okok miatt csak nagyon durva esetben vinném, sajnos belevaló ventillátort viszont sehol nem tudtam beszerezni hozzá, pedig nem kellene az egész heat-pipe, csak maga a pici fekete venti, de egyik sem kompatibilis, amiket ajánlgattak.
Szóval eddig, leszámitva a ventit, maximálisan elégedett vagyok vele, pedig gyötröm rendesen. Röviden ennyit, kérdésre szivesen válaszolok, és örömmel veszem mások véleményét is, elsősorban erről a tipusról. -
vadkörte
addikt
Hello all!
Három kérdésem lenne egy MSI PR210X-070 tip. notebookkal kapcsolatban.
Az első:
Mennyire normális dolog az, hogy a ventilátora állandóan megy?
Előző gépem - Compaq EVO N1015V - hűtése csak akkor ment ha kellett. A tápventi volt, hogy meg se moccant, a procihűtő is akkor, ha nagyon melege volt.A második:
Egyik ismerősöm is ilyen gépet használ, már vagy fél éve. Ő XP-vel, én Vista-val. Neki van, hogy egy töltéssel elketyek 4,5-5 órát, nekem az eddigi maximumom ~4 óra volt. (WI-FI, BT kilőve, ~1/3 fényerő, energiatakarékos séma (800MHz magórajellel)) Úgy tudtam, a Vista energiagazdálkodása jobb, mint az XP-é volt. Egy darabig XP volt rajt nekem is, SpeedswichXP-vel fix 800MHz-et állítottam be és akkor sem ment tovább 4 óránál. Ugyanúgy a 8 cellás akkut használjuk. Lehet, hogy még nem "járódott" be? Nincs 1 hónapos se.A harmadik:
A csuklótámasz jobb oldala egy idő után elkezd melegedni. Azért kávét főzni nem lehet rajt, de hideg téli estéken kellemesen melegíti elgémberedett tenyeremet... Először a "nagyétkű"* Vista-ra gyanakodtam, de XP-vel is ilyen volt.*:
Semmivel sem lassabb Vista-val, mint XP-vel. Szal nekem bevállt a Vista. IS, meg a gép is. Bár 1-2 benyomorított gomb kicsit idegesítő, de megszokható. Mióta megvan lényegében nem használom az asztalit... -
krystman
őstag
Hello!
Nekem egy VR610X laptopom van, és nagyon zörög a ventije. Sőt, már inkább berreg mint zúg. Nekem teljesen mindegy, hogy hideg vagy meleg a gép, mert mindig zörög. Nekem még garis, de nem lehetne kicserélni a ventit valahogy, hogy ne vennék észre, ha végtére is bedöglene, és vissza kellene vinni? Ez miatt nem nagyon akarnám hetekig a szervízben hagyni.Meg mennyire nehéz ilyen ventit cserélni és mennyibe keröülhet?
Köszi.
-
matykooo
aktív tag
Debrecenben elvileg nem, mert mikor a régi fujim elromlott akkor a pali rendelte az alkatrész és ő szerelte bele, azért nem tartott olyan sokáig... felvette a bejelentőlapot meg elküldte akinek kell, megrendelte a ventit belepakolta, kb 1 hét múlva mehettem is érte! Lehet fujinál máshogy működik ezt nem tudom...
-
kola1234
tag
hát ne haragudjatok, de melyik notinak a leírásában van benne, hogy "használt ágyban, ahol a takaró vagy lepedő mellett vagy miatt nem kap levegőt a gép.".
tudom, hogy mobil gép, na de azért nem ennyire.
akkor meg keressen az ember egy könyvet,amire legalább a venti része ráér a notinak, hogy tudjon lélegezni.
vagy vegyetek pda t. -
Motar
tag
válasz
matykooo
üzenetére
Hát szerintem inkább megvárom míg teljesen megadja magát akkor! Nem a pár ezer forintos ventin van a hangsúly, hanem h bukok 2év garit! És ha más is behal akkor utána téphetem a hajam! Olyat lehet h egyből az MSI szervizbe viszem, nem pedig a boltba? Mert akkor legalább rájuk nem kell várnom...
30napot adok nekik, utána balhét csinálok!
Matykooo, szerintem [innen] szemezgess! Elég jókat hallottam róluk!
-
Szplöttyy
senior tag
Sziasztok!
Ezt a nem kapcsol le dolgot cáfolnám!
Nálam Vr601 celeron 1,73ghz*2 és persze kerregő venti... De rájöttem, ha pl fut a BOINC, tehát melegebb a gép, akkor picit elhalkul a zörgés... Na fogtam, beraktam az ágyba a notit, boinc futott, gépezgettem... Egyszercsak érzem hogy valami rohadt forró, nyitottam egy everes-tet: CPU:102fok... Mondom azannya... Abban a pillanatban váltott át 103cok-ra és pár másodperc elteltével a noti lekapcsolt, újra bekapcsoltam, xp boot közbe újra kikapcsolt, vártam 2percet, újra bekapcs, megy is tökéletesen és már csak 90fokos.
(Amúgy 45fokos max, terhelve 50-55-60)De attól még száradjon le a keze-lába annak aki ilyen szar hűtést tervezett bele hogy zörög!
-
matykooo
aktív tag
Heyho! Szerintem meg várd meg h teljesen megmenjen... aztán vidd szervízbe... ha nem akarsz garit bukni akkor szerintem jobb megoldás, és attól függ milyen szervízbe viszed, változik az időtartam is hogy mennyi ideig javítják... nekem anno a fujimmal volt ugyanez mondjuk ott 10-ből 7 notinak ez volt a baja az első 1-2hónapban, először csak kattog akadozik, aztán meg is áll, majd újra elindul, asszem én kicsi kontaktspray-t fújtam rá okés is volt 1-2 napig, aztán megint berregés kattogás majd végleg megállt, és go szervíz 1hét alatt megvolt, de ez fuji volt
A magadnak cserélésről meg annyit hogy nem tudom most mennyibe kerül egy ilyen venti ami kell bele, nekem 2 éve a fujinál 17ezer forint volt a listaára... persze gariban csinálták, csak a szervízespali mutogatta mikor rendelte megfelé h mi mennyibe kerül!Ja még egy kérdés milyen hűtőpadot javasoltok, ami nem is túlságosan drága, de viszonylagosan jó is? Nem várok tőle 20fok minuszokat
csak egy kicsit tegye a dolgát 
-
shagy
tag
Hát... nekem jna 5 óta van a szervizben a gépem... néha hallottam, h zörög a venti de nem volt egéb jel, azt hittem, h csak valami szemét ment bele és nem foglalkoztam vele, míg szilveszter délelőtt az ölemben netezés közben azt érzem h miért forrósodott be a nadrágom... 90°C nál lekapcsoltam. - leállt a ventillátor. Ha nincs az ölemben, észre se veszem h nem hűti magát, ki tudja mi károsodik, ha gép kapcsol le magától (elvileg semmi, azért van benne z h lekapcsoljon, ha túl meleg - úgy 100°C a gx-eknél - de biztos h nem tesz neki jót)
Nem tudom, mennyibe került volna, h a a saját pénzemen javíttatom, ezért gondoltam naívan, h ez lesz a legjobb, h beviszem ahova kell.
Sajnos időközben mikor felhívom őket
- 4 nap után még hozzá sem nyúltak de 2 hét és kész szerintük
- 10 nap után azt mondják nyugi, 2 hét
erre mondom h ezt már hallottam - akkor azt mondja h kb egy hónap, de már jan 11-én leadták a rendelést az alkatrészre - tehát haladnak.
letettem, megnéztem jan 11 vasárnap... ... ... mikor dolgoznak ezek vasárnap?
Szóval várok türelmesen.
Régebben vki belinkelt több gyártónak egy tesztjét h mire figyeljünk a vásárlásnál és a garról. Abban az áll, h 30 nap után kicserélik a gépet...
Van egy olyan gyanúm, h addig nem kapkodnak...
Nyugtassatok meg, olyat ugye nem tehetnek, h visszadják, h nemjó majd pedig újra kezd futni a 30 nap... ugye?
-
fisi
senior tag
Én azt mondom, ha Istent- és embert ismersz, akkor be ne vidd! Inkább szánj rá pár ezret, és cseréld ki sk. Én ebben az életben, hacsak ketté nem törik, többé el nem küldöm szervizbe!!
Egy hónap mire megjavítják, most meg második hete várok a boltra hogy meghozzák, a szervízből.

-
Motar
tag
Sikeresen beléptem én is a csapatba...Hogy melyikbe? A behalós ventillátoros csapatba! ARRGGHHHH
ez hihetetlen! Talán 1 hónapos a gép...
A kérdés hogy mivel egyenlőre csak ritkán jelentkezik eme remek jelenség
hogy vigyem be szervizbe? Beveszik ha azt mondom h zörög, mert tuti mikor ott elindítanám menne tökéletesen?! Vagy várjam meg amíg teljesen behal, ha behal egyáltalán teljesen...
Thx előre is! -
kola1234
tag
Nekem egy A.C. Ryan hush hűtőpadom van.
Nem volt drága.
2db 12centis venti.
Hátul 2 fokozatban lehet állítani a sebességet.
Stabil rajta a noti.
4fokot hűt nagyjából.
Nyáron tutijó.
Az a jó a nagy ventiben, hogy kevesebbet forogva is kellő a levegőt nyom,és ennek ellenére halk.Nekem a sempron lett TL60 as core 2 turionra cserélve.
Az 2000Mhz.
Elég neki a hűtés.A 7200es samsung is legalább 5fokkal melegebb mint amit kivettem gyári 5400es toshiba.
Szal nekem megy alatta a hűtés..Meg ezüstüs pasztával kencéztem a rendszert. -
FullGas
senior tag
Szevasztok!
Véleményeteket szeretném kérni az MSI VR630X laptopról
Főként internetezésre, filmezésre, egy kis játékra (2-3 éves) használnám.
Szereintetek jó választás lenne
Olvastam róla egy tesztet amiben a billentyűzet kivételével mindent rendben találtak :
http://www.ipon.hu/elemzesek/msi_vr630x_kozel_a_cel/321/
De azért kiváncsi lennék a ti véleményetekre is!
Az összeg amít ráfordítanék az max 135000 Ft kb. Ha esetleg van jobb ajánlatotok kiváncsian várom
-
-
matykooo
aktív tag
-
hurut
csendes tag
válasz
matykooo
üzenetére
az egy dolog, hogy alulról szívja (én sem értem miért), de az egy másik, hogy akkor miért nincs rajta valami védőrács, hogy a szöszöket ne szedje össze. mert mint kola is írta, ez nem por, ami benne van, hanem szösz, ami összeáll. nekem most hőtőpaddal egyes fokozaton úgy, hogy csak böngészek 40 fok körül van, teljesen jó. nfs-sel felment 56 fokra, kb Prime95-tel kihajtva is ekörül mozgott (teljes fokozaton a padon). szóval rakkenroll.

-
EQ
tag
válasz
vranyek
üzenetére
Sajnos nem tudok mit csinálni vele, elvittem a szervizbe megnézték, kicserélték a hűtést és azt mondták jó a cucc. Megnéztem szerintem nem volt jó visszavittem, azt mondták ez a hőmérséklet természetes. Innentől nem tudok mit csinálni a dologgal. Sajnos nem nagyon találkoztam még ugyan ilyen noti tulajjal akitől meg tudtam volna kérdezni, hogy nála mi a szitu, egy srác írta emailbe, hogy neki GX700 van 1 éves és olyan 95' körül van mikor kilép a játékokból. Tehát játék közbe neki is 100' körül kell lennie.
Ha valami baja lesz a gépnek 2 éven belül akkor vissza tudom vinni, ha nem akkor úgyis kell majd új gépet venni, mert ez már kaksi lesz akkor.Üdv.: EQ
-
EQ
tag
Szia!
Ha Te nem tartod egészségesnek a 82-87 fokot, akkor én mit szóljak a 100+ fokhoz?
Az egész hűtési rendszerem 1 hónapja volt cserélve. Én megtanultam együtt élni ezzel a dologgal. Szerintem ezért ilyen olcsó az MSI. Mi választottuk, együtt kell élni vele.
Egyébként nekem 67' alapjáraton és 102' max CoD5-ben, de átlag 100'.Üdv.: EQ
-
Rigiboy
tag
Hali!
Szerintetek jó vásár most egy MSI Gx630? Játékra kéne főleg s ezért jó vga-s laptopot akarok,de nem gáz az AMD cpu?? Sokkal gyorsabb nála az intel cpu?? Mert a másik lehetőség a Hp dv5 1180eh szerintetek melyik érné meg jobban mert árban ugynott vannak.
Köszi!! -
matykooo
aktív tag
Szia!
Nekem is koala javasolta hogy pucoljam ki és jobb lesz, ellenben én nem vettem le a hűtőt, csak odanyomtam a porszívót a ventire meg a bordára és szépen kiszipkázott mindent
Nekem most alapon olyan 54-57 fok, ha mondjuk megy zene, msn, netezek akkor felmegy 60-62-re, ha meg tömörítek vagy ilyesmi akkor még egyszer ment fel 70 fölé, 1 hét alatt kb... Igaz nincs alatta hűtőpad az még várat magára de mindenképpen veszek, középen hátul van felpóckolva ami a kezem ügyébe akad, 2 csomag papírzsepi, vagy a talpai alá 2-2 20ft-os
Egyébként tényleg vicces volt mikor belenéztem és tényleg egy ici pici ventinek kéne behűtenie egy 17" es gépet... Amit pedig nem értek miért jó az hogy alulról szívja a levegőt a venti... Erre még a mai napig nem tudtam rájönni hogy ebben mi a jó dolog... De, biztos van valamiféle értelme, csak nem számomra
Szerintem majd ezután próbáld ki a hűtőpadot hogy mit csinál vele...
Amúgy kopp ugyanaz a gépem van mint neked, 160giga vinyó + amd cuccos.. eddig csak ennyi bajom volt vele, + hogy az xp-t nem tudtam rárakni mert a hangkarit az istenért sem tudtam megcsinálni... de elvileg erre is van megoldás, egy új biossal... így most 64 bites vista van rajta, viszont ez eszi a gépem mivel ha nem csinálok semmit akkor is tölt minidg valamit, úh megy vissza a 32es csak lenne már vége a vizsgáknak
-
kola1234
tag
válasz
kola1234
üzenetére
na beteszteltem.
meglepő.
3-3 percet ment.
everestel mértem minden esetben.hűtőpadról nem vettem le a notit , de ki be kapcsolva mértem.
hűtőpad bekapcsolva:
3perc után :
gpu58
cpu70
cpu66
hdd36ha kikapcsoltam a hűtőpadot:
3perc utáni mérés:
gpu59
cpu74
cpu 70
hdd37érdekes, hohy amikor elérte a 75fokot a cpu,akkor a noti ventije 3. azaz harmadik fokozatba kapcsolva visszahűtötte 74re,és ott is maradt.
na ennyi.
azért látszik,h volt valami értelme a hűtőpadomnak.fok környékén van a különbség.
ja és ezüstös spire paszta van a procikon. -
kola1234
tag
mondjuk én procit is cseréltem.
egy alapgépem van, a sempron 3500 volt a lelke. most egy kétmagos turion.alapban ezek az értékek vannak:
gpu:41
cpu dioda1:29
cpudioda2:28
hdd:23.ja.de ez azért mert készenlétből most léptem be,és ment közben is a hűtőpad alatta.
a.c.ryan az enyém. 2db 12centis venti van rajta.mérek egy terheltet ha akarod.
ellenben én is tegnap pucoltam. kíváncsi leszek.
mivel is lehet izzasztani?
-
hurut
csendes tag
válasz
matykooo
üzenetére
hali. nekem is ex710x van (még az, amelyiknek 160gb-os vinyója van), direkt azért vettem, mert ismerősöméknek már volt kettő, és esküdöztek rá.
namost az enyém is istenesen melegszik, meg kell hagyni. a tied hány fokig megy fel (mikor kikapcsol)? alapjáraton nekem olyan 52-55 fok körül van a cpu, ha meghajtom (prime95, nfs u2, maya stb), akkor felmegy 82-87 fokra is, ami szerintem már nem egészséges, bár nem kapcsol még ki a gép (gyári terhelhetőségi adatot nem találtam). próbáltam utánanézni mitől lehet, de infót neten nem nagyon találtam, ezért leszedtem a hátlapját (a gari így még nem sérül). röhej, de a gpu egy hőelvezető csatornán keresztül van a bordákhoz vezetve, amit úgszint a cpu-n lévő ventike (röhejesen kicsi) "hűt". port nem nagyon találtam benne, ez nem okozhatja szerintem a hűtési problémát. nem tudom ez tervezésileg mennyire normális, de ha nagyon hajtom a laptopot, akkor az egész felforrósodik, a belső hőmérséklet is felmegy majd 80 fokra, mondanom sem kell a gép kívülről ilyenkor már szabályosan izzik.
vettem is egy laptophűtőt alá, egy cooler master notepal infinite-et, de hát olyan, mint halottnak a csók. a vinyó és a belső hőmérsékletet baromi jól lent tudja max ventifordulaton tartani (vinyó 40 fok alatt, belső olyan 50 fok körül), de a cpu-ra gyakorlatilag nincs hatása. szóval pont arra nem tudom használni, amire akartam.
annó még egy memóriamodul elhalt benne, amit akkor nem tudtam mire vélni, de most hogy megnéztem, a hőelvezető csatorna pont ott megy el, nem kérdés, hogy nem bírta a strapát (egy időben a maya-val eléggé hajtottam a gpu-t).
szóval a konklúzió az, hogy lövésem nincs mi lehet a gondja a gépnek, nem örülök neki, hogy 80 fok fölött megy, de szerintem egyszerűen tervezési hiba :I az ismerőst majd még megkérem, hogy prime95-tel hajtsa ki a gépet, hogy az övé mennyire melegszik, de sajnos másoktól adatot nem találtam a neten. -
gabensky
csendes tag
Na haliho minden kedves MicroStarInternational fan-nak guruknak és a segitőkész emberekenk!!!!!
Kovetkezo kérdéseim lennének a fent felsorolt nagyérdemű tagokhoz
:MSI Gx 700 Pe Gépem van
Van ezekben a modellekben bármiféle lehetőség a videókárty és/vagy processzor cseréjére egy jobbra?????
Valamint most szeretnék venni bele uj ramot:
Corsair Value Select 4 GB DDR2, 667 Mhz, CL5 notebook KIT-et
Kérdés: mi a különbség a kit és az között ha veszek két azonos tipsu ramot corsair-t
/ezt faorizalom/ ???
Válaszaitokat előre is köszönöm!!!!!!Forever MSI
Bye
-
a jobb gyártóknál is becsúszik néha egy - két hibás darab! meg a fene tudja, hogy hogyan bántak a merevlemezzel/notival összeszerelés és szállítás közben...
néha sírni tudnék, amikor dobálják a szállítók a notikat! igaz csomagolva van - meg rögzítve a dobozban a noti -, de akkor is...
-
gabensky
csendes tag
Na haliho minden kedves MicroStarInternational fan-nak guruknak és a segitőkész emberekenk!!!!!
Kovetkezo kérdéseim lennének a fent felsorolt nagyérdemű tagokhoz
:MSI Gx 700 Pe Gépem van
Van ezekben a modellekben bármiféle lehetőség a videókárty és/vagy processzor cseréjére egy jobbra?????
Valamint most szeretnék venni bele uj ramot:
Corsair Value Select 4 GB DDR2, 667 Mhz, CL5 notebook KIT-et
Kérdés: mi a különbség a kit és az között ha veszek két azonos tipsu ramot corsair-t
/ezt faorizalom/ ???
Válaszaitokat előre is köszönöm!!!!!!Forever MSI
Bye
-
Happy187
tag
Rendben. Akkor elmegyek a címre, és meglessük élőben, megtapogatjuk, megnyomkodjuk ha lehet. Azt meg tudod még esetleg mondni, hogy a billentyűzetet mennyire kell püfölni, hogy ne maradjanak ki betűk. Nekem pl most Acer Aspire 5610-em van, és ezt eléggé erősen kell nyomni, és néha visszamenni beírni egy kimaradt betűt.
-
Milan24
aktív tag
Azt írja, hogy szoftveressen jön ki 5.1 hang! Igen és hogyan? Gondolom ua a hangkari van mind nekem az L735-be! Erre azért kiváncsi vagyok!
-
Happy187
tag
Ezekszerint neked is ilyen van?
http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://prohardver.hu/dl/rev/2008-02/1956/test/msi_er710_tft_angles_b.jpg&imgrefurl=http://prohardver.hu/teszt/nagy_notebook_jo_aron/nyomtatobarat/teljes.html&usg=__NncMbG3WuNPbiBTB-MH84s-kx8c=&h=1011&w=998&sz=267&hl=hu&start=1&tbnid=vqhYvapS81C-FM:&tbnh=150&tbnw=148&prev=/images%3Fq%3DACV%2B(Amazing%2BCrystal%2BVision)%26gbv%3D2%26hl%3Dhu%26sa%3DG
Ezen a lapon lefikázzák egy kicsit. Vélemény? Mondjuk már mondtad hogy szerinted nagyon jó...
-
válasz
Happy187
üzenetére
a chipset - és összességében az egész noti - stabil, az átlag msi notikhoz képest meg pláne! a vista remekül fut rajta! a kijelzője nem tükröződik! nézd meg élőben, hagyd a teszteket. az akkumulátor üzemidejében szinte verhetetlen; alapban 8 cellás akkumulátor jár hozzá, és azzal wifi net + közben zenét hallgatok fülessel = több, mint 5 óra!

-
Happy187
tag
Időközben találtam egy lapot, amin ezt a monitort tesztelik, és azt írták elég panel, és tükröződik. Úgy néz ki tovább keresgetek notebook téren.
-
Bartuc
csendes tag
120.000 mennyire korrekt ár egy lassan egy éves (tavaly februárban lett véve), zöld PR200 YA notiért? Ugyanis a gyerek csak ennyiért hajlandó eladni, de szerintem kevesebbet ér (újonnan most 160-170, ebből lejön az 1 év gari, meg hát mégiscsak használt). Vagy rosszul gondolom?
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB 4K OLED
- Hp Zbook 15 G6 i7/32gb/1TB M2 SSD/ nvidia Quadro
- Dell Vostro 3578
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- GP76 Leopard 10UE 17.3" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 (130W) 16GB 1TB NVMe gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus VG27AQL3A 27 180Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ez hihetetlen! Talán 1 hónapos a gép...
hogy vigyem be szervizbe? Beveszik ha azt mondom h zörög, mert tuti mikor ott elindítanám menne tökéletesen?! Vagy várjam meg amíg teljesen behal, ha behal egyáltalán teljesen...

nekem max ultrabrutál nyúzás mellett, kb 7 óra játék után akár GTA4 ,akár crysis vagy akármi max 60-65 fok a proci, alapon meg 34