- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Száni
tag
válasz
mac1sajt #1718 üzenetére
Thx. Nekem ezzel a lappal szerencsére semmi bajom (korábban volt egy kis gond a feszértékekkel, de azt is belőttem már), csak jobb lenne a SATA-s vinyó, mert annak jóval keskenyebb a kábele és igencsak szűkös a hely a gépben. Olvastam a problémád, BIOS csere volt már? Én az elején nagyon sokat szívtam azzal (random hibákat produkált), most kb. az 5. BIOS-t nyúzom, ez már rendben van (1.d mod by sideeffect).
Üdv G. -
brd
nagyúr
válasz
mac1sajt #1714 üzenetére
A system idle nem baj, ha ''teker'', az csak azt jelenti, hogy a többi program nem használja a CPU-t, vagyis tulajdonképpen azt méri, hogy a CPU teljesítményének hány %-a szabad. Próbálj ki egy másik drivert (így hirtelen nem emlékszem pontosan, hogy a chipset driver a S-ATA drivert is tartalmazza-e, vagy külön kell telepíteni, bár úgy emlékszem, hogy igen, de most nem tudom megnézni neked sajnos). Esetleg egy S-ATA kábel cserét is meg lehet próbálni.
-
brd
nagyúr
válasz
mac1sajt #1708 üzenetére
Ezt a S-ATA-ra írja? Ha igen, akkor lehet, hogy a tuning a baj (ha van), ugyanis az 1-2 S-ATA port órajele emelkedik a külső órajellel együtt. Amennyiben ez a helyzet, rakd át a 3-as portra, és kapcsold is ki a BIOS-ban az 1-2 S-ATA portot. Ha az IDE portra írja ezt, akkor az majdnem biztosan hardware hiba.
-
brd
nagyúr
válasz
mac1sajt #1704 üzenetére
Ne törödj bele, mert ez nagy probléma is lehet később, ha esetleg az alaplap a hibás, sőt, könnyen lehet, hogy a másik problémád is innen fakad (vagy az oka közös), nem melegszik túl pl. az alaplapi chip''set'', forog még a ventije? Ha van még garancia az alaplapra, vidd vissza! Az 1394-es adapter az a firewire, nekünk most nem lényeges. A hálókártyákat a BIOS-ban le lehet tiltani, valószínűleg ezért nem jelenik meg a másik (vagy a drivere hiányzik, bár ezt nem hiszem, mert a chipsetdriver feltelepíti, ha talál hozzá kártyát). Az egyik hálókártya a chipsetbe van integrálva, ez fut NVIDIA Networking Controller néven, ez az, amit most nem látsz, a másik pedig a Realtek, ami most működik neked, ez külön chipként van jelen az alaplapon. Ha jól emlékszem, az alaplapon az alsó a Realtek (ha a PS/2-es portok vannak felül).
Esetleg, próbálj meg egy újabb chipset drivert, nekem az 5.11-es tökéletesen működik (ill. annyi baja van,hogy a hálókártyát nem szabad letiltanom, mert a letiltás ugyan megtörténik, de újraindul a win, bár ez nem biztos, hogy a driver hibája). -
brd
nagyúr
válasz
mac1sajt #1701 üzenetére
Az ''IDE winyókkal'' bármi lehet(ett), ami ugyanilyen hibajelenségre képes, csak néhány, ami úgy hirtelen eszembe jut (az alaplapon kívül): kontkathibás HDD adat, vagy tápkábel, gyenge/hibás tápegység, hibás driver.
A másik probléma valószínűleg szintén hibás driver, hibás hálókártya, ill. az nvidia-féle tűzfal miatt lehet (a BIOS-ban sem árt kikapcsolni). Ki tudsz próbálni másik hálókártyát? Akár a gépben lévő másikat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sweet.tv - internetes TV
- Sorozatok
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Temu
- PlayStation 3
- Linux kezdőknek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- INGYEN FOX - GIGABYTE B650 AORUS ELITE AX V2 ÚJSZERŰ - GARIS
- DDR4 KINGSTON FURY Beast 3600MHz 32GB - KF436C18BB/32
- Gigabyte AORUS B650M Elite AX
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest