Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mac1sajt

csendes tag

sziasztok, szeretnék segítséget kérni ezzel az alaplappal kapcsolatban.

szóval én az elégedetlen msi neo2 platinum táborát gyarapítom. elég sokáig szívtam az ide vinyóimmal, mivel random időközönként a win xp lefagyott majd reset után már nem látta az oprendszert. jópár hetem ráment, nem beszélve az idegeskedésről. megoldásként végül vettem sata-s vinyót és a két ide-s hd-m lehúztam róla (így parlagon hever 240gb...) viszont a probléma nem jelentkezik.

azóta viszont van más. az alaplapba semmi extra kártya nincs, a vga kártyám egy agp-s 7600gt. ezen kívül használom az alaplapi ethernetet, illetve az alaplapi hangkártyát. 3-szor felhúztam már rá az xp sp2-t, a jelenség mégis fennáll:
    ahogy belépek bármilyen call of duty multiplayer szerverre, pár másodperc után úgy csinál mintha kifagyna majd az fps lemegy 125-ről 5-10-re. ha kilépek vissza xp-be, akkor azt látom hogy a system idle process közel 100%, viszont a processzor is 100%-on teker és minden baromi lassú. megnéztem a processeket a microsoftos process explorerrel, az mondja hogy a hardware interrupt process teker mint az ökör.

spyware nincs a gépemen, több programot is ráengedtem. más játék simán megy. viszont a COD is simánt ment egészen addig amíg IDE vinyó volt és nem SATA...

belenéztem az IRQ felosztásba. a gépem (system/computer) ACPI Uniprocessor PC-ként van beállítva, ami ha jól tudom egy fejlettebb IRQ kezelést jelent, nem szabadna hogy akár két azonos IRQ-t használó eszköz összeakadjon. a bios-ban udpc (?) re van állítva az IRQ kezelés.

az IRQ-im:

2 standard floppy
    4 dma kontroller
    0 timer
    1 keyboard
    4 com1
    6 standard floppy
    8 clock
    9 acpi compilant system
    13 numeric data processor
    15 IDE/ESDI hard disk controller
    5 nvidia nforce hard disk controller
    16 geforce 7600 gt
    16 gigabit ethernet nic
    20 USB host controller
    21 nforce3 250 sata controller
    21 pci to usb host controller
    22 nforce3 250 sata controller
    22 realtek AC'97 audio
    23 USB host controller

természetesen fent van a legújabb forceware (5.11) az nforce3-hoz. 93.71 nvidia vga kártya driver.

az ideg ... szét, hogy 2006-ban IRQ-kkal kell vacakolnom, mint a régi DOS-os időkben. ha vki tud pls segítsen.

köszi m

Új hozzászólás Aktív témák