- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Kínos szituba keveredett a Nothing
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mac1sajt
csendes tag
sziasztok, szeretnék segítséget kérni ezzel az alaplappal kapcsolatban.
szóval én az elégedetlen msi neo2 platinum táborát gyarapítom. elég sokáig szívtam az ide vinyóimmal, mivel random időközönként a win xp lefagyott majd reset után már nem látta az oprendszert. jópár hetem ráment, nem beszélve az idegeskedésről. megoldásként végül vettem sata-s vinyót és a két ide-s hd-m lehúztam róla (így parlagon hever 240gb...) viszont a probléma nem jelentkezik.
azóta viszont van más. az alaplapba semmi extra kártya nincs, a vga kártyám egy agp-s 7600gt. ezen kívül használom az alaplapi ethernetet, illetve az alaplapi hangkártyát. 3-szor felhúztam már rá az xp sp2-t, a jelenség mégis fennáll:
ahogy belépek bármilyen call of duty multiplayer szerverre, pár másodperc után úgy csinál mintha kifagyna majd az fps lemegy 125-ről 5-10-re. ha kilépek vissza xp-be, akkor azt látom hogy a system idle process közel 100%, viszont a processzor is 100%-on teker és minden baromi lassú. megnéztem a processeket a microsoftos process explorerrel, az mondja hogy a hardware interrupt process teker mint az ökör.
spyware nincs a gépemen, több programot is ráengedtem. más játék simán megy. viszont a COD is simánt ment egészen addig amíg IDE vinyó volt és nem SATA...
belenéztem az IRQ felosztásba. a gépem (system/computer) ACPI Uniprocessor PC-ként van beállítva, ami ha jól tudom egy fejlettebb IRQ kezelést jelent, nem szabadna hogy akár két azonos IRQ-t használó eszköz összeakadjon. a bios-ban udpc (?) re van állítva az IRQ kezelés.
az IRQ-im:
2 standard floppy
4 dma kontroller
0 timer
1 keyboard
4 com1
6 standard floppy
8 clock
9 acpi compilant system
13 numeric data processor
15 IDE/ESDI hard disk controller
5 nvidia nforce hard disk controller
16 geforce 7600 gt
16 gigabit ethernet nic
20 USB host controller
21 nforce3 250 sata controller
21 pci to usb host controller
22 nforce3 250 sata controller
22 realtek AC'97 audio
23 USB host controller
természetesen fent van a legújabb forceware (5.11) az nforce3-hoz. 93.71 nvidia vga kártya driver.
az ideg ... szét, hogy 2006-ban IRQ-kkal kell vacakolnom, mint a régi DOS-os időkben. ha vki tud pls segítsen.
köszi m
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Projektor topic
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Részletezte a Clearwater Forest felépítését az Intel
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3243
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest