- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Apple Watch
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ozono
csendes tag
Sziasztok,
Hasonlo problemam van, mint az elozo hozzaszolonak.
Kaptam egy ka780G alaplapot, procival, memoriaval. Beraktam hazba, kapott tapot. Bekapcsolas utan cpu huto porog, vinyok beindulnak, elolapon ledek vilagitanak. Viszont nincs kep, meg bios kepernyo sem. Beraktam egy vga kartyat, de azzal sincs kep. Radugtam egy buzzert is, de az se csipog hiba kodot.
Van esetleg tippetek, h mi lehet a baj?kosziS
-
gabooforever
csendes tag
Sziasztok,
Tudom, hogy már egy pár éve nem járt erre még a kutya sem, de azért én is bepróbálkozok.
A múlthét folyamán vettem egy elméletileg működő MSI 770-G45 (MS-7599 v2.0) AM3 alaplapot egy Athlon X4 630-as processzorral. Szépen beszereltem és bekötöttem a kicsikét.
El is indul minden ventillátor, ledek, stb. Viszont kezdeti beep és kép nem jön a gépből. 3 videókártyával lett kipróbálva, de semmi. A memóriák felett a 4 db kék led világít, de semmi más nem történik.
A BIOS reseten már túl vagyunk mind az áramtalanítós mind a jumperes megoldással eredménytelenül.
Esetleg valaki találkozott már hasonlóval? Éleszthető még a kártya vagy teljesen halott?Előre is köszönöm a válaszotokat!
Üdv,
Gábor -
fulton
addikt
Sziasztok
Van egy mai 770-c45 alapom.
Jol tudom hogy ez csak a sata2 támogatja?
Vagy megy neki a 6gb/s is?Csak mert most egy Samsung 850 Evo van benne, de akkor vennék bele egy mezei ssd-t , reven h a sebesseget nem használja ki, a 850-et meg attenném a laptopba.
Kell ezekhez valami achi hasonlo drivert feltenni?
Biosat hogy tudnam a legegyszeruebbeb frissíteni? Valami win. Programmal Update?
-
lodel73
csendes tag
Sziasztok !
Látom régen volt hozzászólás de én azért megpróbálom
Adott egy MSI 770T-C45 lap amin magot próbáltam feloldani.
A lapnak nem tetszett.
Próbálgattam ujraéleszteni.
A két belső memória slotban a ramokat egy hosszú és két röviddel kisípolja.
Viszont a másik kettőben el tudtam indítani.
Hozzáteszem előtte mind a négy tökéletesen működött.Van valakinek ötlete hogy mi történt ?
Kösz előre is
-
nagy bence
újonc
Sziasztok
Tudnatok segiteni nekem ?
Olyan problemam van "MSI 770 G45"
Elinditom elkezdi tolteni az xp-t es kekgalalt kap ez mitol lehet?? -
Apufix
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Van egy msi 770-C45 classic series alaplapom, amin ugye alapból csak sata 2-es portok vannak. Vettem hozzá egy Axago sata 3 kontrollert két sata 3 porttal, ami pci-e x1 slotba van bedugva. Valahol olvastam, hogy csak 2.0-ás pci-e slotban ad 6 Gbps-os sebességet, amit el kellene érnie mert az alaplap dobozára rá van írva, hogy pci-e 2.0 x1. A probléma az, hogy nem éri el vele az ssd a 6 Gbps körüli sebességet. Amikor indul a win7 kiír valami pci-e gen.1 szöveget. A kérdés tehát hogy át lehet-e állítani valahol a pci-e slotokat 1-es vagy 2-es generációra? Én a biosban nem találtam ilyen lehetőséget.UI.:bios még nem volt frissítve
-
törölt tag
válasz
ArtOfTrance #421 üzenetére
Én ehhez sajnos már nem értek. Csak pusztán találgatás amit most írok:
1866/2133- a max, amit akkor használ ha tudja a lapod. Mint nekem is ez van, hogy 1600as a ram de csak 1333-at tud a lap. És gondolkodás nélkül elindul annyin. Ha OC van akkor megy többen is.
-
ArtOfTrance
tag
válasz
#81556480 #420 üzenetére
Neked milyen feszen üzemelnek?
Én attól tartok, hogy esetleg 1866/2133-on el sem indul majd a gép, mivel az alaplap megjelenésének idejében ezek a frekik még nem lézeztek.
Szerinted az megoldás lehet, hogy még a régi ramokkal visszaosztom az FSB/DRAM arányt amennyire csak lehet, és úgy rakom be az újakat?
Üdv és köszönöm válaszod
-
törölt tag
válasz
ArtOfTrance #419 üzenetére
Üdv!
nekem 790-Gx-g65 lapom van!
Phenom II X6 965 BE processzorral.
Nos nekem Corsair vengeance 2x4gb ramom van és tökéletesen működik vele.
ezek 1600as ramok, de a lapom alapon csak 1333-on hajtja. OC nél 1600on.A te lapod specifikációja azt írja hogy csak 1333 mhz-en megy, nincs OC , de mivel gondolsz a jövőre így ez mindegy.
Annyiban tudok segíteni, hogy az én konfigom phenom 2vel tökéletesen megy 1600as ramokkal! -
ArtOfTrance
tag
Üdv!
MSI 785GM-E65 lapomhoz szeretnék új ramokat beszerezni, mivel az eddig használt GEIL 1333 Cl7 2X1Gb kit már kicsit kevéske.
Mivel a jövöre is gondolok, így olyan paraméterekben gondolkodom, ami böven kiszolgál majd a következö konfigban is.
8Gb 1866/2133-as ramokat nézegetek, azonban külföldi oldalakon olvastam, hogy van akinek Phenom II-vel már 1600-as ramokkal sem indul el a gép...
Tudnátok esetleg segítséget adni a vásárlásban? Mire figyeljek?
Csak 1,5V-os ramot válasszak, vagy az 1,7/1,8V sem probléma?
Elöre is köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
Rossz topic, elnézést.
-
desanctis
csendes tag
tudom, hogy nem ez az alaplapcsalád, de ez a topik van fenn... hol lehet biost letölteni msi alaplapokhoz?
konkrétan a W7104VMS legalább 3.4-es verziója érdekelne
-
kaktusz2
tag
válasz
balazs98 #410 üzenetére
szia gondoltam hogy proci!
650W a tápom amivel inditom a cumokat!De most uj biossal eddig nem produkált hibát !!szerintem
hiába hogy nem irt problémát a procira azt nem kezelhette rendesen !erre gondolok a hibákért!
már a fiam 10órát nyomta rajta a játékot 1 huzomba(4magos modban) és még az alaplap annyira sem volt meleg mint az én lapom habár az házban van!
Amit még nem tudok ?pedig a-z ig átnéztem a biost miért nem aktivak a feszelési lehetöségek?
se proci se ram se más egyéb feszelést nem enged el állitani az autoról?? -
kaktusz2
tag
A bios frissités is megvolt és már lekezeli a 4 magot de csak UCC vel már csak tesztelni kell
hátha elöjönnek a hibák -
kaktusz2
tag
Hát evvel a lappal szivok mint torkos borz
nem lesz a szivem csücske az biztos
ujra ment a win7 de nem volt egyszerü!!mert a bios érzékelte a winyot viszont a telepitö már nem??
kiváncsi leszek meddig müxik ismét??na persze lehet nem is a lap kavar be?de minden hardver tesztelt
volt amit használok a laphoz!!ezért gondolom hogy a lap nem kóser.
Majd bios frissitek nem e az a gond?mert olyant is produkált hogy nem mind egy melyik sata csatiba teszem a vinyot? -
kaktusz2
tag
áramtalanítottam és a biosnak vissza jött a szine!! a win az nem indul továbbra sem!
ennél a lapnál találkozott már valaki evvel a jelenséggel hogy elmegy a szine a biosnak?
és hogy ez mitöl lehet?a wint ujra kell raknom
de már csak holnap
viszont érdekes az ACC nem oldja a magokat pedig másik lapban 4mag megy minden gond nélkül!
ami még feltünt a biosban hogy semilyen feszkot nem enged állitani??auton van mind és onnan sehova?
azt esetleg megtudhatom e hogy volt e bios frissitve már?ha igen akkor hogy?
Everest az megmutatja? -
kaktusz2
tag
sziasztok segitség kellene!
vettem 1 lapot itt a HP tipus MSi 770-c45 win7 felment orthos is ment 1 órán át semmi gond nem volt
le lett állitva win alól és a következö inditásnál már nem jött be a win és mindig ujra indul vagyis már a win nem tölt be!!3 ujra indulás után beléptem a biosba és látom elment a kék alapszin fekete lett és a legfelsö 1cm sávba zöld szin szaladgál balról jobbra!!ez valami hiba jelenség és ha az hol keressem a hibát??
válaszokat köszönöm -
balazs98
csendes tag
Sziasztok!
segítségeteket szeretném kérni az alábbi témában: Van egy MSI 770-c45-ös lapom. Tegnap bekapcsoltam a gépet, rendesen betöltötte a win7-et majd alvó állapotba ment a gép. Visszakapcsoltam, de semmi reakció!
próbacuccokkal ezeket próbáltam le: VGA, DDR3 ram, másik táp, vinyókat kihúztam, de semmiteljesen kuka az alaplap? vagy lehet valami okosságot csinálni vele, hogy elinduljon. Érdekesség még az, hogy bekapcsoló gombra reagál( úgy értem, be lehet kapcsolni és hosszas nyomás után ki is tudom kapcsolni, de nem csippan ahogy szokott. Ha kiveszem pl a rammokat akkor sem csipog.
Előre is köszönöm a válaszokat
-
Ummagumma87
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom pontosan hova kéne írni, de itt teszek egy próbát. Szóval a következő a problémám: van egy msi 770t-c45-ös lapom annak a hangkártyájába (realtek, integrált) a front bemenetbe (zöld) egy minijack elosztóval voltak dugva mind a front speakerek, mind a fejhallgató bemenete. Szobafestés miatt el lett mozdítva, és ennek az lett az eredménye, hogy az elosztó egyik végén normálisan szólnak a front speakerek (bár kicsit halkabban, mint a többi hangszóró), viszont a fejhallgató meg "fordítva" szól (a jobb fülnél jön a bal hang és fordítva). Ha az elosztó másik részére rakom, akkor a fejhallgató jól szól, viszont a front speaker bal oldalija egyáltalán nem, a jobb pedig halkan. Kicseréltem az elosztót, a probléma ugyanúgy fennáll. Valaki tudja, hogy ez miért van így ? Korábban nem volt, minden hardver és szoftver ugyanaz a gépen.
-
mgm81
aktív tag
Hali nem tudom hol kérjek tanácsot, talán itt.
Van egy MSI 970A-G46 alaplapom.
Abban van 2x4gb ddr3 1333mhz-s ram.
De nem imeri fel csak 667mhz-nek.
A win7 élményindeksz is csak 5,5 pontot ad rá.
Már mindent meg próbáltam.
PLS segítsen valaki, vagy ha tud valaki egy olyan topikot ahol ezzel foglalkoznak. -
törölt tag
Hello!
Van egy alaplapom, a fajtája 770-C45.
Az a baj vele, hogy amikor elindítom a PC-t, akkor a következő szöveget írja ki:
"not enough space in runtime area. smbios data will not be available"
Ha megnyomom az F1-et, akkor tovább megy. Tudtok segíteni? Elég fontos lenne.
Nagy köszi! -
Ayg0
senior tag
Sziasztok!
MSI 785GM-E65-höz kellene kis segítség. Hideg indításnál egy pillanatra rendesen megpörgeti az 5850 ventijét, gondolom több kraftot tol neki, mint egy sima rebootnál. Szerintem a vga-nak se túl előnyös, meg nekem is zavaró. Lehet ezt valahogy orvosolni?
-
wody21
tag
Sziasztok MSI alaplap guruk!
Egy érdekes (kicsit bosszantó) dologgal kapcsolatban fordulnék hozzátok.
A konfig. a következő:
MB: MSI 785gm E51
CPU: Phenom II x2 555 (négy magosítható, de itt lesz a gond)
RAM: 2x1 GB DDR3 Geil Value 1333mhz PLUSZ 2x2 GB DDR3 Kingston 1333mhz (félmagas)
PSU: Gigabyte Superb 460WA helyzet a következő: A CPU 2x1 GB rampár mellett simán négy magosítható, semmit nem kell állítani, csak "bepipálni" az unlock core-t. Ha 2x2 GB páros kerül a gépbe, és benyomnám az unlock core-t, egyszerűen kifagy a Win betöltés közben. Ha bent van mind a 6 GB ugyan ez a helyzet. Ha viszont rámegyek az unlockolásra, DE az egyik (asszem a 4.-el probáltam csak) magot disable-re rakom, akkor 3 magosként megy az egész (szintén plusz feszültségpiszkálás nélkül...)
Próbáltam többféle beállítással, de egyszerűen úgy látom, hogy ezzel a Kingston rampárral nem hajlandó 4magosként elindulni...Esetleg van valami ötletetek, hogyan lehetne működésre bírni a 4. magot is az összes RAM-al?
Köszi!
Üdv: w21. -
Sam105
csendes tag
A ventilátort időközben sikerült csökkentenem, megtaláltam, hogy a minimuma 62,5%-ra volt állítva. A poén, hogy nem is állítottam itt át semmit...
A ledek továbbra is villognak, ez mit jelent? Lehet belőle hátrányom? -
Sam105
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy MSI 770 c-45-ös alaplapom van. A minap a BIOSba próbáltam elérni, hogy 4 magos legyen a proci, nem sikerült. Nem is evvel van a gondom, hanem valami elállítódott, mert sokkal jobban pörög a ventilátor azóta. Betöltöttem az alapbeállításokat és a hiba (ha az?) ugyanúgy fent áll. Illetve az alaplapon van 4 db kék színű led lámpa. 3 db. folyamat villog (bal szélső kivételével), ez normális?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Audifan
tag
Sziasztok!
Valaki leírná nekem egy 790xt-g45 bios frissítésének folyamatát?
Köszi! -
ata99
tag
Ha picit vissza olvasol irnak róla hogy az csak 2 dologra jó: ....se erre-se arra..... az csak csekély (5-10%) teljesitmény többletet biztosit úgyhogy sokkal többet tudsz kihozni ha manuálisan bioszból tunningolsz de ahhoz viszont a tunning topicot látogasd inkább meg. Szerintem ha akorod használni átkapcsolhatod kikapcsolt állapotban is hisz akkor csak alig 1-2 áramkör van áram alatt
-
Byga007
aktív tag
sziasztok lenne egy kérdésem. Adott egy msi 785g-e53 as deszka és van a lapon egy oc kapcsoló azt szeretném megkérdezni hogy az mire van hatással és hogy kell bekapsolni teljesen áramtalanítva a rendszert vagy csak kikapcsolt állapotban ??
Elöre is köszi a valaszokat -
ata99
tag
Jobb ötlet hiján elkezdtem felrakni egyesével a bioszokat és tesztelgettem a stabilitást. Legjobban az S5-ös vált be, az S6,S7 vagy nem nem tudja jól kezelni az én picit hibás sempronomat vagy csak én nem jöttem rá hogy mit kell még plusszba letiltani az energia spórolós funkciókon kivül. Egy Ashrock N68-S3 UCC lapban volt ez a proci próbálva és abban simán megy, valszeg annak jobb az ACC-je csak ne lenne rajta olyan pocsék csipszet..
-
ata99
tag
Üdv mindenkinek.
Nemrég egy 785GT-E63 boldog tulaja lettem de sajna az öröm nem felhőtlen mivel vannak vele némi gondok
Ha valakinek lenne valami jó tanácsa nagyon hálás lennék érte. -
arnoldito
senior tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy MSI 790GX-G65 lapom, és a Cpu feszt hogyan tudom fixálni? Hiába lövöm be CPU Voltage-t 1.4-ra vagy 1.35V-ra, ha Prime 95-tel tesztelem, akkor 0.04V-tal többet add, mikor 100% terhelést kap CPU-Z szerint.
Köszönöm.
-
1c3t34
csendes tag
Sziasztok!
Egy 760GM-E51 -es tulajdonosa vagyok.
A kérdésem: próbált-e valaki ilyen (esetleg ehhez hasonló) lappal unlockolni AMD procit?
Én egy X3 425-öst szeretnék, a baj csak az, hogy a BIOS-ban az unlock funkciót aktiválva a gép újraindul, majd fekete képernyő és nem történik semmi...Van-e valami esélyem, hogy feloldjam a rejtett részét a procinak?
Bárminemű segítséget előre is köszönöm!
-
SiDan
tag
válasz
csacsi77 #379 üzenetére
Köszi szépen a választ. Nem túl biztató a dolog
, akkor lehet inkább télleg az Asus lesz. Igazából kb. ugyan ennyibe kerül, s ugyanezt tudja.
Egyébként nekem is Kingmax ram menne bele, 140-es, 2magosítottsempronnal.
A másik gépem egy hasonlóan olcsó Asrock (760gm-gs3), eddig nem igazán volt vele problémám, még feszt is lehet állítani.
-
csacsi77
senior tag
Hello!
Ha már itt tartunk én nem ajánlanám ezt az alaplapot. Én ennyit még nem szívtam, mint ezzel. Először is ki kellett cserélni az alaplapi elemet, mert mindig elfelejtette a dátumot és az időt. Aztán mindig azt jelzi, hogy nyitva van a gépház. Ez bekapcsoláskor egy idegesítő 3 mp-es visítás. És még csak ki sem tudom kapcsolni, mert rá van forrasztva az alaplapra a csipogó.
A BIOS-ban nem is találtam meg, hogy hol lehet kikapcsolni ezt a "fontos" funkciót.
Aztán a beállítások is ad-hoc jelleggel hol eltűnnek, hol meg megmaradnak. A feszültségekkel már nem is próbálkoztam, mert örültem, hogy elindul a gép.
A BIOS-frissítés segített, mert már kezeli a KINGMAX memóriákat, bár a processzor is más lett (PHENOM IIX4), ezzel már elindult.
Ha van egy kis plusz pénzed inkább vedd meg az ASUS-lapot, nem éri meg ez az idegeskedés. -
SiDan
tag
válasz
csacsi77 #375 üzenetére
Szia!
Én is most készülök venni egy P23-as lapot. Nagyon érdekelne, hogy a bios frissítés segített-e a fesz. problémán (lehet e már adni + feszt a procinak). Hogyha ennyire anti-tuning, akkor inkább veszek egy ASUS M5A78L-M LX-t, ami hasonló tudású, s talán tuningolni is lehet.
Köszönöm szépen a választ előre is.Üdv
-
Raidon
őstag
Elérhető az MSI oldalán a Live Update 5 mindent leszed csak telepíteni kell a BIOS frissítést én most telepítettem a 10.8 at a lapomhoz. Asszem ez a verziószám de nem is lényeg.
Telepítéskor a progi lelő mindent amit kell aztán telepít annyi a lényeg ne legyen áramszünet mert max akkor dögölhet meg a lap. Nemsokára meg nekilátok tuningolni is xD
Kérdés van szóljatok -
Raidon
őstag
válasz
csacsi77 #375 üzenetére
A régi BIOS nálam sem volt valami jól működő...
Sok beállítást nem tudtam eszközölni vele. Amúgy egy MSI 770-G45 öt használok Phenom 2 X4 955 BE-el.
Stabilabb a deszka meg hát amit lehet frissíteni azt frissíteni is kell az alaplapi driverekből is a legfrissebbek vannak a gépen. Minden megy flottul -
csacsi77
senior tag
válasz
csacsi77 #370 üzenetére
Na beleraktam a Phenom II X4-et. Frissítettem a bios-t és felment rá egy Win7 Ultimate.
Négy órán keresztül ment az AIDA64 rendszerstabilitás-tesztje a Kingston memóriákkla és hat órán keresztül a Kingmaxokkal.
Sehol semmi hiba vagy döccenet. Most két lehetőség van: vagy nem szerette az AthlonII X3-as procit vagy annyira szar volt a gyári BIOS, hogy csak a frissítéssel volt hajlandó működni.
Most már sosem tudom meg.
Sajnos a feszültségekkel nem tudtam mahinálni, nem volt rá idő. De az alaplap még nálam van és talán lesz egy újabb kérés, ahol nem szabják rövidre a határidőt és lesz időm alulfeszelni.
Szép napot mindenkinek! -
toyone
őstag
Easy OC Switch
Konkrét tapasztalatom nincs vele de a működése nem bonyolult. Olyan Hardwares túlhajtás amit igazából BIOS ba belépve te magad is meg tudsz csinálni csak erre van kapcsoló az alaplapon.Unlock CPU Core
X2 esekből tud X3-t vagy X4-et csinálni. Amennyiben képes arra a processzor. X4 ből X6 ot csak Phenom II X4 960T vel tud de azt meg nem tudod megvenni [link] -
BeLeone
csendes tag
Meg a másik az "unlock CPU Core"
Nem értem!
Hogy csinálhat az én x4 -emből x6-ot?????? -
BeLeone
csendes tag
-
csacsi77
senior tag
-
-
csacsi77
senior tag
válasz
Milka 78 #367 üzenetére
Majd megnézem, ha lesz megrendelés, addig itt áll a polcon és vár.
Sok gépet raktam már össze ismerősöknek, de ilyennel még nem találkoztam.
Majd megnézem, hogy mit ír ki a procira és a feszültségeket is ellenőrzöm. Mindenesetre egy régebbi Asus AM2+-os lapban simán és gond nélkül ment az X3-as proci.
Kicsit nekem is megingott a hitem az MSI-ben ettől az incidenstől, de tényleg nem vonok le hosszú távú következtetést. -
Milka 78
nagyúr
válasz
csacsi77 #366 üzenetére
Nekem is szarul állította be a procimat így először a biosban kellett rendet teremtenem,majd utána jött a telepítés.Mondjuk az meredek,hogy elszineződik a monitor bios alatt.
Azt nézd meg légyszi,hogy mennyit tudsz állítani a cpu fesznél.Nekem ugye 1.2v a gyári feszültsége és csak 1.1->1.2v között engedi a szabályzást.Ha engedné túlfeszelni akkor sárga majd piros színűnek kéne lennie az értéknek(a gyári értékig fehér),de én el sem jutok odáig.Mintha valami korlátozás lenne a lapban
Nincs gond az MSI lapokkal,bár ez az AM3+-os széria nem a legjobb,legalább is volt már jobb ereszesük.A 1155-ös lapjaik viszont verhetetlenek. -
csacsi77
senior tag
válasz
Milka 78 #365 üzenetére
Hello!
Köszönöm, már le is töltöttem.
Én egy Athlon II X3 450-nel próbáltam. Semmi tuning, semmi feszültségállítás, csak az alap beállítások. Még azt megnéztem, hogy a memóriákat 1333-ban látja-e. Ennyi. Semmit sem állítottam.
De már az elindulás is kínkeserves volt, állandóan a CPU beállítások hibájára hivatkozott. Aztán meg nem lehetett újraindítani. Amikor meg lehetett és továbbment, akkor a BIOS volt néha furcsa színű.
Aztán valami csoda folytán a Win7 felment rá, de ahogy az op.rendszer frissítgette magát és párszor újraindult, akkor jött elő a végső hiba.
Mint amikor a VGA memóriája bekrepál és érdekes csíkok futnak a képernyőn. Na akkor vittem vitte a szervizbe.
Ott meg azt mondták, hogy letesztelték Kingstone memóriákkal és minden okés volt. Én is leteszteltem itthon a Kingmaxokat és azok is rendben voltak.
A fene se érti, csak vegyek egyszer Kingston memóriákat és kipróbálom. Más szervizeseket kérdeztem, sehol sem tapasztaltak hasonló inkompatibilitást bár volt ahol leszarozták az MSI lapokat. Mondjuk ez így szerintem nagy általánosítás. -
Milka 78
nagyúr
válasz
csacsi77 #363 üzenetére
Szeva!Live Update használhatatlan,nálam sem működik.ITT a legfrissebb bios,de enkem javulást nem hozott.Te milyen procival próbáltad és tudsz e neki nagyobb feszt adni mint a gyári?
Én CSX 1600-asokkal használom,de visszaosztottam így most 14akármenyi mhz-n mennek cl8-ba,1.66v-n-2t-ben(mert ha 1t-be rakom nem történik semmi,ugyan úgy 2t-nek látja minden program
).
A lapról annyit,hogy a régi gagyi Asus M2N68AMSE2,full buta ősrégi lapom alapfeszen hiba nélkül 2.7ghz-n vitte az X3 415e-met.Ez 2663mhz-n még éppen hogy stabil.Feletet Prime stabil,viszont az Avast meghülyül és téves riasztásokat generál,tehát még sem stabil.Nem lenen ezzel gond,(mert a lap rendesen alulfeszel,tehát 1.2v helyett 1.188 körül ad le)ha lehetne egy kis feszt adni neki de nem lehet
Pedig az X3 ból egy mozdulattal x4-et kreál,de ugye megint csak a fesz állítási problémába ütköztem.Ez a lap annak való aki nem akar tuningolni(csak alulfeszelni)és egy energia takarékos htpc-t akar rá építeni.
-
csacsi77
senior tag
Hello!
Köszönöm a választ.
Úgy néz ki az én lapom is válogatós lehet. Most nem tudom kipróbálni, mert a többi alkatrészt beépítettem egy másik gépbe, ami elkerült tőlem. Most itt állok egy alaplappal és csak reménykedem, hogy működni fog a Kingston memóriákkal.
Vicces, hogy a frissítésnél azt írják, hogy csak stabil rendszeren frissítsük a biost. Ezek szerint én sosem frissíthetek.... -
PCrevRM
tag
Annyit hozzáfűznék, hogy az én lapom pl válogatós, nem mindegyik pendrive-ról hajlandó boot-olni, kingston dt-vel megy. A másik, amibios honlapján is írnak 1-2 okosságot, hogyan lehet frissíteni a biost. A lap hivatalosan csak max. 1333-as ramokat támogat, talán ez is fontos.
Kívánom, hogy sikerüljön! -
PCrevRM
tag
válasz
csacsi77 #360 üzenetére
Meg is találtam! Személy szerint nem frissítettem, de a progit kipróbáltam, elég jó. A baj ott van, hogy neked kell betallózni a bios zipet, szóval elég necces lesz...
Volt rá példa, hogy itt egy ph-s alaplaptesztben is hazavágtak majdnem egy lapot a gyári bios-frissítővel, de floppyról megoldották.
-
PCrevRM
tag
válasz
csacsi77 #358 üzenetére
A kingmaxok nálam (760gm e51-ben) jók.
Live update-tel csak a saját lapodhoz tudsz tölteni, tehát más sem tud küldeni.
Nem tudom, hallottál-e róla, hogyan zajlik a frissítés? Az msi bios-frissítő megoldása nem megbízható ebből a szempontból, ezért lelkes felhasználók készítettek egy progit, ami megoldja pendrive-ról.
-
csacsi77
senior tag
válasz
Milka 78 #356 üzenetére
Hello!
Sajnos nem tudok segíteni a kérdésedben, de nekem is egy ilyen lappal gyűlt meg a bajom.
2x2 GB Kingmax rammal használtam...volna.
De sehogy sem akart elindulni. Állandóan lefagyott, már a bios alatt is. Aztán nagy nehezen (nem tudom iért és hogyan) felment rá a Win7. De aztán újra fagyott és egy csomószor szétmnet a kp is. Gondoltam a memóriával van baj, de letesztelve egy másik gépben kiderült róla, hogy jó.
Aztán egy másik Kingmax ram párossal is próbáltam és akkor is fagyott.
Visszavittem a szervizbe, ahol letesztelték és ott minden jó volt. Ők Kingston memókat használtak.
Van valakinek tapasztalata erről a Kingmax<->MSI inkompatibilitásról?
A mási kérdésen az lenne, hogy a 760GM-P23 (FX)-hez tudna valaki egy legújabb biost küldeni? Csak a Win alatti liveupdate-et láttam a honlapon és mivel addig nem jut el a gép, így nem is tudom frissíteni.
Előre is köszönöm a segítséget!A többi alkatrész is jó volt (táp, proci, HDD stb.)
-
PCrevRM
tag
Halihó! Ez érdekelhet valakit.
-
Milka 78
nagyúr
Tiszteletem!EZ ügyben tudna nekem valaki segíteni,mert teljes a tanácstalanság és nagyon el vagyok kenődve!
-
BeLeone
csendes tag
Ahogy gondolod, de a DDR3 ramok már olcsóbbak mint a DDR2-ek.
Viszont ha nem akarsz cserélni Memóriákat is, de nem is akarsz egy kizárólag DDR2 támogatással rendelkező deszkát venni ( mivel hogy egyszer úgy is bővíteni kell, a korral haladni kell ), van megoldás!!!Jetway MA3-79GDG COMBO
Ez a cucc olyan megoldásokkal van ellátva mint univerzális proci foglalat, belemegy az AM2; AM2+; AM3 egyaránt. DDR2 és DDR3(1333Mhz-ig) támogatással is rendelkezik ( viszont ha DDR3 csak az AM3-al kompatibilis, fordítva viszont működik, DDR2+AM2 vagy DDR2+AM3, esetleg DDR3+AM3, DE a DD3+AM2 na olyan az nincs!!! )
Integrált VGA, Ati HD 3300
CrossfireX támogatás
2x PCI Express x16-os slot
1x hagyományos PCI slot
1x PCI Express x1-es
eSATA
HDMI kimenetBár én maradnék egy komolyabb deszkánál ( pl Misi 770 45C, amit már említettem ), és rászánnák 4 gigányi DDR (1600) -ra +10K-ért.
A döntés a te kezedben van.
-
B@ron
csendes tag
Sziasztok PH! Fórumozók, sziasztok MSI alaplap kedvelők! Tájékoztatni szeretnélek Benneteket, hogy az MSI Europe Facebook oldala immár magyarul is olvasható. Akciók, újdonságok, tájékoztatók, hírek, nyereményjáték... minden ami szem 's szájnak ingere! Lehet, hogy pont Te leszel az a szerencsés, aki hazaviheti az első MSI Fnatic pólót?
-
BeLeone
csendes tag
Hi,
Az én Phenom II x4 955 3,2 Ghz ( black edition ) procim egy MSI 770-C45 alapon ketyeg.
Eddig semmilyen problémám nem volt vele.
Ez jó lesz még akkor is ha memória bővítésre szánod magad.
2x2Gb 1600-as kingmaxok vannak az enyémben.Nem túl drága alaplap, és szerintem jó az ár érték aránya is.
-
Ulf
tag
Sziasztok!
Milyen alaplapot ajánlanátok a következő alkatrészekhez?
AMD Athlon X2 5050e 2,6 GHz
Geil Black Dragon DDR2 800MHz 2x2GB KIT
Plusz egy "felső középkategóriás" Radeon sajnos a pontos típus most nem ugrik be.A későbbiekben szeretnék majd Phenom II X4-et beletenni.
-
dances
tag
válasz
brian1974 #349 üzenetére
Értem. Köszi.
Neked pontosan milyen típusú lapod van (adatlapodon nem találom)?
Illetve mégy egy kérdés:
mivel most olcsó a memória, azon gondolkozom, hogy beszerzek egy 2x4 Gb-os kitet; viszont jelenleg egy 2x2-es van beépítve
Szerinted nem lesz belőle gond, ha 2 slotba 4 Gb-osokat, a másik kettőbe pedig 2 Gb-osokat teszek? -
BeLeone
csendes tag
Üdv mindenkinek,
Most szeretnék beújítani egy brutál VGA-t, de nem vagyok biztos hogy szeretni fogja az alaplapomat...
MSI 770-C45 + Asus EAH6950/2DI2S/2GD5 ( persze moddolva )
Szerintetek ez így működni?Egyéb ami már benne van:
AMD Phenom II X4 955 ->Black Edition<-
2x2GB Kingmax 1600 Mhz ( ezen is bővítek majd még 2x2-őt )
Táp: Corsair 400W ( ez is cserélve lesz min 500 W -ra )Előre is köszönök minden jó tanácsot.
-
dances
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata, hogyan viselik ezek a lapok (konkrétan egy MSI 785G-E53) azt, ha mind a négy memóriafoglalatukat "megtöltjük"?
Mert régebben olyasmit olvastam, hogy nem túl jól; túlterhelődhet a mem vezérlő, fagyások, stb.
-
Z10N
veterán
válasz
bandrois #344 üzenetére
Hello,
Ezt mar en is figyelemmel kovetem amiota elinditottak. Korabban irtam is egy levelet a supportnak, konkretan 785gm-e65 kapcsan. Meg ide is linkeltem a topicba. Viszont a valasz az volt, hogy majd updatelik a listat. Ugy nez ki ez lett a vege, az FX revizios peldanyok.
Udv.
-
bandrois
csendes tag
Helló kedves Mindenki!
Pár hete nagy boldogan vettem észre, hogy az MSI hivatalos oldala szerint már érkezik a 760GM-E51-es lapomhoz AM3+ BIOS frissítés.
Mivel érdekelt a dolog, és írták is, hogy folyamatosan frissítik a listát, ma is ránéztem, és elszomorító dolgot láttam, a listát erősen megrövidítették. Az írás szerint azok a lapok fogják támogatni a bulldozereket, amikhez már kiadták az új BIOS-okat, a többiből viszont új, FX jelzésű változatokat adnak ki. Így gondolom ezeknél elfelejthetjük a frissítést, az i7-esekkel összemérhető teljesítményt, és a világbékét. Gyertek, sírjunk együtt! -
Johnny001
senior tag
Hi!
MSI 785G-E53 - állandóan megjelszavazza a biost, tudom, hogy már volt aki találkozott ezzel a jelenséggel, mitévő legyek (bios reset már megy).
By.: Johnny
-
Raidon
őstag
Nos az én alaplapom MSI 770-G45 nekem is annyit ír alapnak.34 körül amikor én megfogom az is meleg sztem normális.
Legalábbis nekem nincs bajom vele.
Esetleg nézd meg több progival mert ugye nem mindegyik ugyanúgy mér.
BIOS-ba nézd meg vagy esetleg próbálkozz BIOS-t frissíteni mert sztem attól is függ.
Ha jól emléxem nekem is melegebb volt míg nem frissítettem BIOS-t bár lehet ez hülyeség.Hmmm hát most nem jut más eszembe.
Szerintem nem gáz....Esetleg valaki hozzászólás??
-
lumpen_stex
aktív tag
már a második ilyen lap hal meg nekem 2 nap alatt kb mindkettő 1..2 órát ment. x2 555 volt benne alapon minden. más is tapasztalt ilyet? mert elég necces lesz másodszor is gariztani...
-
win7777
aktív tag
Hali!
lenne egy olyan kérdésem most nem régen szereztem be egy MSI 770-C45 DESZKÁT+PHENOM X6 PROCIT viszont 4.0ghz.n használom de csak 1.5V viseli el ezt az órajeletHT és MB-t meddig lehet itt emelni?mert nem ismerem ezeket az msi deszkákat de nagyon tetszik eddig!
... memóriám 2x2GB ddr3 1600mhz kingstone hyper x!
köszi előre is!
-
okay
aktív tag
Hello!
Van itt egy 770T-C45 alaplap, az északi hidja olyan meleg hogy a kezem már nem viseli, 6000+ proci, mondjuk a hütö a lapra fuj, de ez akkor sem lehetne ilyen forro, vagy igen?
Valakinek ötlete? Köszi! -
win7777
aktív tag
Értem eddig meg vagyok vele elégedve
Egy sempron 140 procival teszteltem,( II x2 4400e) simán ment 3.5ghz-t ami nem rossz egy kis 7k-s procitólMajd megy bele hűn szeretett típusom a Phenom B55 majd azzal kiderül milyen deszka ez valójában.
Ami azonnal feltűnt biosban,jóval több funkció és lehetőség nyílik felénk mint a megszokót asrock n68 deszkáknál.Nekem azzal sem volt semmi bajom,de ez már kinézetérről is látszik mennyivel stabilabb és jobb deszka.
Viszont lenne olyan kérdésem hogy vannak rajta azok a kapcsolok mire is jó az igazán?
Állítható (Voltokat)fixáljam vagy hagyjam auton?Mert tapasztalatom az hogy jobb fixálni!
Azt viszont nagyon megköszönném ha valakinek ilyen deszkája van és segítene nekem minden beállítani nem szeretnék vele kísérletezni mint a régi alaplapomnál!Előre is köszi.
Szép estét!
-
win7777
aktív tag
-
Z10N
veterán
Hi,
785GM-E65 bulldozer (am3+) kompatibilitas eselye az msi listaja alapjan
785gm-e65 7596V2x BIOS
785gm-e65 kep760gm-e51 7596V1x BIOS
760gm-e51 kepA kepeket osszehasonlittva nem latok jelentosebb elterest, igy gondolom a feszultseg regulator modul (VRM) is megegyezik. A lapok model szama is ugyanaz (MS7596) az e65-nel V2, az e51-nel V1. Igy valoszinuleg a feszultsegekkel meg fog tudni birkozni, plane ha figyelembe vesszuk a meretes plusz bordat.
Udv!
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Hasonló a biosunk, nálunk a CPU-VDD 1,3625, a többi auto-n van, így a procifesz, CPU-Z szerint 1,408. Ezt a beállítást több hónapos, időnként órákig tartó állítgatás előzte meg.
Szerintem tökéletesen elég a CPU-V-t (procifesz) állítani, a többit auto-n hagyni, mondjuk 10%-al megemelni max. Procihőfokot figyelni! Memóriatuninghoz elég DRAM voltage-t növelni, itt csak időzítésre érdemes gyúrni.
CPU-NB freki növelése, nekem elmegy alapon 2400-al, nem toltam tovább - CPU-NB voltage, itt se érdemes 10% fölé menni.
Tehát először csak CPU-V, a többit hagyd auto-n
Itt egy kis leírás: link
By.: Johnny
-
Storms
őstag
üdv
Van egy MSI 770-C45 lapom. Tuningolni szeretnék, de nem tudom a feszek elnevezésénél melyik micsoda. Ezek a min. max értékek amiket meglehet adni. Athlon 2 X4 620 ról van szó.
CPU VDD: 1.1000-1.3250 - ez lenne a procifesz? kevés a max
CPU V.: 1.326-1.5 ha az előző a procifesz, akkor ez mi?
CPU-NB V.: 1.117-1.447 ??? detto.... -
Raidon
őstag
Szia! Én nemrég 1 éve ruháztam be MSI-re
Előtte volt ASUS ABIT ASROCK
Mindenképpen 770 ha olcsón akarsz
Ha tudsz akkor Realtek hangvezérlőset nézzél
770 eseknél van VIA-s ez nem annyira jó azt mondják bár én megvok vele elégedve
770-G45 ösöm van
De a 870 G-45 is jó választásAttól függ mennyire gondolkodsz tuningban mert akkor minnél jobb lap kell ami elvszerűen drágább
-
GAbre
veterán
Üdv,én is beléptem az msi alaplaposok sorába,de sajna nekem fogta magát,és elszállt az alaplapon a hangkártya,ami nem volna nagy baj,ha nem lenne mini atx-es az alaplap!
Nah mind1,így félve maradok ennél az alaplapfajtánál!
Vélemények,ellenvélemények,az msiről? -
Boryszka
tag
Üdv!
Szóval, remélem sokan olvassák majd ezt a hsz.-t!! Hónapok óta rettegésben élek a Hyper-Transport Sync flood error...hiba miatt, de úgy néz ki (még erőteljes tesztelés alatt hajtom a gépet) - hogy sikerült megoldani a problémát!
Az északi és déli híd feszültségnek emelésével arányosan és látványosan nő a fagyásmentes percek/órák száma!
Próbáljátok ki, ha már semmi nem segít - mert nekem semmi nem segített
Üdv!
-
Boryszka
tag
Sikerült...Tesztelése a továbbiakban majd holnap lesz!!! Xp alatt frissítettem és semmi gond nem volt! Igaz leállítottam minden memória-rezidens progit és csak utána indítottam el! De könnyebb mint FDD-vel vagy USB-vel!
Egyébként a Hyper-Transport sync flood error fagyásos/hibaüzis dolog miatt akartam frissíteni, remélem ezzel már megoldódik...annyi mindennel próbálkoztam már, hogy ez az uccsó ötletem!
Üdv!
-
Boryszka
tag
Üdv!
Tudna nekem vki olyan friss Biost adni az alaplapomhoz (msi 785gm-e51) amit frissíteni is tudok! Hiába próbálom az msi honalpján lévőkkel, azt írja ki, hogy "ROMID dismatch! Force M-FLASH?"
Tiszta gáz, lassan kezdem bánni, hogy MSI deszkát vettem:S
Üdv!
-
Raidon
őstag
Nos lenne egy olyan problémám MSI 770-G45 ös lapom van.
A gyári Overclocking Center állandóan ilyen szirénázó hangot ad pedig minden oké...
A CPU-NB fesz 1,259 az AIDA 64 CPU mag feszre 0,936 ot ír... nemtudom ez mennyire függ össze...
Esetleg nem létezik olyan progi amivel nem kell minden bekapcsolásnál újra beállítanom a dolgokat?Válaszokat előre is köszi
-
Enton
addikt
Hy.
Egy 760GM-E51 szemeltem ki magamnak egy X6 1055T és 4GB Geil DDR3 1333Mhz Dual társaságában.
Van valakinek bármi véleménye ezen eszközökről.
Nem sok mindent találtam róluk a neten. -
Raidon
őstag
Sikerült lefrissítenem a BIOS-t a 770-G45 ös lapomon
Faján kezeli a témát -
Roxbury
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy kinek mennyire engedte a 770-C45 tuningolni az Athlon II X4-et?
Feszt a gyári 1.400-nál többet nem enged adni. Ez mitől lehet? (Legfrissebb bios van fent)
3360-ig még stabil (csak kell rá másik hűtő), de a többihez már kéne fesz, mert 3510-en eldobja, de nem tudom hol lehet többlet feszt adni neki.Valaki?
-
Raidon
őstag
Még mindig 667-et jelez a legtöbb progi... Csinálok képeket több progival aztán linkelek...
Csak pls vki help... -
-
Raidon
őstag
BIOS frissítést nem sztnék mert nem akarom hogy meghaljon a cucc... nemtom hogy mennyi az esélye annak...
-
Raidon
őstag
Sziasztok! Nekem még mindig ugyanaz a bajom...
MSI 770-G45 ös lapkészlet és a memcsiim csak 667-mhz en futnak...
Hogy lehet beállítani azt hogy 1333mhz en menjenek?
Ha tudtok akkor képeket is kérek! KösziMemóráim Apacer Golden Kit 2x2GB DDRIII 1333mhz
-
Bootolni kell
De így lesz megoldva ha kell valami game, vagy egyéb dolognak a teljesítmény.Mellesleg a GPU-Z mikor fogja kiírni nekem, hogy open-cl-t tud az igp? Vagyis mikor fogom tudni végre használni az igp-t mindenféle általános adat feldolgozásra? Per pill csak a DXVA megy. De azért jól jönne tömörítő progiknál is a plusz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Diablo IV
- HP notebook topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- ASRock B650M Pro RS microATX - garanciális, apró hibával
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Asus ROG STRIX Z370-F GAMING Alaplap
- G.SKILL Trident Z Neo 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-64GTZN
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest