- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csacsi77
senior tag
Hello!
Ha már itt tartunk én nem ajánlanám ezt az alaplapot. Én ennyit még nem szívtam, mint ezzel. Először is ki kellett cserélni az alaplapi elemet, mert mindig elfelejtette a dátumot és az időt. Aztán mindig azt jelzi, hogy nyitva van a gépház. Ez bekapcsoláskor egy idegesítő 3 mp-es visítás. És még csak ki sem tudom kapcsolni, mert rá van forrasztva az alaplapra a csipogó.
A BIOS-ban nem is találtam meg, hogy hol lehet kikapcsolni ezt a "fontos" funkciót.
Aztán a beállítások is ad-hoc jelleggel hol eltűnnek, hol meg megmaradnak. A feszültségekkel már nem is próbálkoztam, mert örültem, hogy elindul a gép.
A BIOS-frissítés segített, mert már kezeli a KINGMAX memóriákat, bár a processzor is más lett (PHENOM IIX4), ezzel már elindult.
Ha van egy kis plusz pénzed inkább vedd meg az ASUS-lapot, nem éri meg ez az idegeskedés. -
csacsi77
senior tag
válasz
csacsi77 #370 üzenetére
Na beleraktam a Phenom II X4-et. Frissítettem a bios-t és felment rá egy Win7 Ultimate.
Négy órán keresztül ment az AIDA64 rendszerstabilitás-tesztje a Kingston memóriákkla és hat órán keresztül a Kingmaxokkal.
Sehol semmi hiba vagy döccenet. Most két lehetőség van: vagy nem szerette az AthlonII X3-as procit vagy annyira szar volt a gyári BIOS, hogy csak a frissítéssel volt hajlandó működni.
Most már sosem tudom meg.
Sajnos a feszültségekkel nem tudtam mahinálni, nem volt rá idő. De az alaplap még nálam van és talán lesz egy újabb kérés, ahol nem szabják rövidre a határidőt és lesz időm alulfeszelni.
Szép napot mindenkinek! -
csacsi77
senior tag
-
csacsi77
senior tag
válasz
Milka 78 #367 üzenetére
Majd megnézem, ha lesz megrendelés, addig itt áll a polcon és vár.
Sok gépet raktam már össze ismerősöknek, de ilyennel még nem találkoztam.
Majd megnézem, hogy mit ír ki a procira és a feszültségeket is ellenőrzöm. Mindenesetre egy régebbi Asus AM2+-os lapban simán és gond nélkül ment az X3-as proci.
Kicsit nekem is megingott a hitem az MSI-ben ettől az incidenstől, de tényleg nem vonok le hosszú távú következtetést. -
csacsi77
senior tag
válasz
Milka 78 #365 üzenetére
Hello!
Köszönöm, már le is töltöttem.
Én egy Athlon II X3 450-nel próbáltam. Semmi tuning, semmi feszültségállítás, csak az alap beállítások. Még azt megnéztem, hogy a memóriákat 1333-ban látja-e. Ennyi. Semmit sem állítottam.
De már az elindulás is kínkeserves volt, állandóan a CPU beállítások hibájára hivatkozott. Aztán meg nem lehetett újraindítani. Amikor meg lehetett és továbbment, akkor a BIOS volt néha furcsa színű.
Aztán valami csoda folytán a Win7 felment rá, de ahogy az op.rendszer frissítgette magát és párszor újraindult, akkor jött elő a végső hiba.
Mint amikor a VGA memóriája bekrepál és érdekes csíkok futnak a képernyőn. Na akkor vittem vitte a szervizbe.
Ott meg azt mondták, hogy letesztelték Kingstone memóriákkal és minden okés volt. Én is leteszteltem itthon a Kingmaxokat és azok is rendben voltak.
A fene se érti, csak vegyek egyszer Kingston memóriákat és kipróbálom. Más szervizeseket kérdeztem, sehol sem tapasztaltak hasonló inkompatibilitást bár volt ahol leszarozták az MSI lapokat. Mondjuk ez így szerintem nagy általánosítás. -
csacsi77
senior tag
Hello!
Köszönöm a választ.
Úgy néz ki az én lapom is válogatós lehet. Most nem tudom kipróbálni, mert a többi alkatrészt beépítettem egy másik gépbe, ami elkerült tőlem. Most itt állok egy alaplappal és csak reménykedem, hogy működni fog a Kingston memóriákkal.
Vicces, hogy a frissítésnél azt írják, hogy csak stabil rendszeren frissítsük a biost. Ezek szerint én sosem frissíthetek.... -
csacsi77
senior tag
válasz
Milka 78 #356 üzenetére
Hello!
Sajnos nem tudok segíteni a kérdésedben, de nekem is egy ilyen lappal gyűlt meg a bajom.
2x2 GB Kingmax rammal használtam...volna.
De sehogy sem akart elindulni. Állandóan lefagyott, már a bios alatt is. Aztán nagy nehezen (nem tudom iért és hogyan) felment rá a Win7. De aztán újra fagyott és egy csomószor szétmnet a kp is. Gondoltam a memóriával van baj, de letesztelve egy másik gépben kiderült róla, hogy jó.
Aztán egy másik Kingmax ram párossal is próbáltam és akkor is fagyott.
Visszavittem a szervizbe, ahol letesztelték és ott minden jó volt. Ők Kingston memókat használtak.
Van valakinek tapasztalata erről a Kingmax<->MSI inkompatibilitásról?
A mási kérdésen az lenne, hogy a 760GM-P23 (FX)-hez tudna valaki egy legújabb biost küldeni? Csak a Win alatti liveupdate-et láttam a honlapon és mivel addig nem jut el a gép, így nem is tudom frissíteni.
Előre is köszönöm a segítséget!A többi alkatrész is jó volt (táp, proci, HDD stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest