- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SiDan
tag
válasz
csacsi77 #379 üzenetére
Köszi szépen a választ. Nem túl biztató a dolog
, akkor lehet inkább télleg az Asus lesz. Igazából kb. ugyan ennyibe kerül, s ugyanezt tudja.
Egyébként nekem is Kingmax ram menne bele, 140-es, 2magosítottsempronnal.
A másik gépem egy hasonlóan olcsó Asrock (760gm-gs3), eddig nem igazán volt vele problémám, még feszt is lehet állítani.
-
SiDan
tag
válasz
csacsi77 #375 üzenetére
Szia!
Én is most készülök venni egy P23-as lapot. Nagyon érdekelne, hogy a bios frissítés segített-e a fesz. problémán (lehet e már adni + feszt a procinak). Hogyha ennyire anti-tuning, akkor inkább veszek egy ASUS M5A78L-M LX-t, ami hasonló tudású, s talán tuningolni is lehet.
Köszönöm szépen a választ előre is.Üdv
-
Raidon
őstag
válasz
csacsi77 #375 üzenetére
A régi BIOS nálam sem volt valami jól működő...
Sok beállítást nem tudtam eszközölni vele. Amúgy egy MSI 770-G45 öt használok Phenom 2 X4 955 BE-el.
Stabilabb a deszka meg hát amit lehet frissíteni azt frissíteni is kell az alaplapi driverekből is a legfrissebbek vannak a gépen. Minden megy flottul -
csacsi77
senior tag
válasz
csacsi77 #370 üzenetére
Na beleraktam a Phenom II X4-et. Frissítettem a bios-t és felment rá egy Win7 Ultimate.
Négy órán keresztül ment az AIDA64 rendszerstabilitás-tesztje a Kingston memóriákkla és hat órán keresztül a Kingmaxokkal.
Sehol semmi hiba vagy döccenet. Most két lehetőség van: vagy nem szerette az AthlonII X3-as procit vagy annyira szar volt a gyári BIOS, hogy csak a frissítéssel volt hajlandó működni.
Most már sosem tudom meg.
Sajnos a feszültségekkel nem tudtam mahinálni, nem volt rá idő. De az alaplap még nálam van és talán lesz egy újabb kérés, ahol nem szabják rövidre a határidőt és lesz időm alulfeszelni.
Szép napot mindenkinek! -
-
Milka 78
nagyúr
válasz
csacsi77 #366 üzenetére
Nekem is szarul állította be a procimat így először a biosban kellett rendet teremtenem,majd utána jött a telepítés.Mondjuk az meredek,hogy elszineződik a monitor bios alatt.
Azt nézd meg légyszi,hogy mennyit tudsz állítani a cpu fesznél.Nekem ugye 1.2v a gyári feszültsége és csak 1.1->1.2v között engedi a szabályzást.Ha engedné túlfeszelni akkor sárga majd piros színűnek kéne lennie az értéknek(a gyári értékig fehér),de én el sem jutok odáig.Mintha valami korlátozás lenne a lapban
Nincs gond az MSI lapokkal,bár ez az AM3+-os széria nem a legjobb,legalább is volt már jobb ereszesük.A 1155-ös lapjaik viszont verhetetlenek. -
Milka 78
nagyúr
válasz
csacsi77 #363 üzenetére
Szeva!Live Update használhatatlan,nálam sem működik.ITT a legfrissebb bios,de enkem javulást nem hozott.Te milyen procival próbáltad és tudsz e neki nagyobb feszt adni mint a gyári?
Én CSX 1600-asokkal használom,de visszaosztottam így most 14akármenyi mhz-n mennek cl8-ba,1.66v-n-2t-ben(mert ha 1t-be rakom nem történik semmi,ugyan úgy 2t-nek látja minden program
).
A lapról annyit,hogy a régi gagyi Asus M2N68AMSE2,full buta ősrégi lapom alapfeszen hiba nélkül 2.7ghz-n vitte az X3 415e-met.Ez 2663mhz-n még éppen hogy stabil.Feletet Prime stabil,viszont az Avast meghülyül és téves riasztásokat generál,tehát még sem stabil.Nem lenen ezzel gond,(mert a lap rendesen alulfeszel,tehát 1.2v helyett 1.188 körül ad le)ha lehetne egy kis feszt adni neki de nem lehet
Pedig az X3 ból egy mozdulattal x4-et kreál,de ugye megint csak a fesz állítási problémába ütköztem.Ez a lap annak való aki nem akar tuningolni(csak alulfeszelni)és egy energia takarékos htpc-t akar rá építeni.
-
PCrevRM
tag
válasz
csacsi77 #360 üzenetére
Meg is találtam! Személy szerint nem frissítettem, de a progit kipróbáltam, elég jó. A baj ott van, hogy neked kell betallózni a bios zipet, szóval elég necces lesz...
Volt rá példa, hogy itt egy ph-s alaplaptesztben is hazavágtak majdnem egy lapot a gyári bios-frissítővel, de floppyról megoldották.
-
PCrevRM
tag
válasz
csacsi77 #358 üzenetére
A kingmaxok nálam (760gm e51-ben) jók.
Live update-tel csak a saját lapodhoz tudsz tölteni, tehát más sem tud küldeni.
Nem tudom, hallottál-e róla, hogyan zajlik a frissítés? Az msi bios-frissítő megoldása nem megbízható ebből a szempontból, ezért lelkes felhasználók készítettek egy progit, ami megoldja pendrive-ról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Reklámblokkolók topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OpenWRT topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Eladó nem szép állapotban levő Apple iPhone 12 128GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest